Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 23 jam, 7 minit yang lalu


Kelakar
Topik: OH...Abang


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» OH...Abang

Please Mendaftar To Post


Oleh OH...Abang

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 17:53


"Ada 2 org adik beradik laki cina yang amat rapat dah macam bestfriend pun ada jugak. mereka menyewa rumah sama-sama. bilik seorang satu. bersebelahan. mereka berdua saja tinggal kat dalam rumah tu. suatu hari, si abang meninggal dunia pasal dia sakit. sedih memang lah sedih gila si adik ni. adat cina bakar duit dan harta2 lain daripada kertas dah kira wajib bagi mereka. si adik dah bakar macam-macam; duit kertas org mati dan harta benda daripada kertas. satu malam, tak lama selepas kematian si abang, hp si adik berdering tertera nama si abang. adik tak berani nak jawab. takut. berkali kali adik masih tak jawab. tiap-tiap tengah mlm macam tu sampai seminggu serta bunyi bilik abang dia macam ada org selongkar. adik nak pergi tengok tak berani. lepas tu,kejadian tu stop selama 3 hari. lepas stop tu tak ada apa lagi cuma bunyi bilik kena selongkar masih lagi. selepas tu ada lagi bunyi hp dia berbunyi,abang dia call masa dia betul-betul lena tidur. dia terus jawab at the same time, dia tak ingat abang dia dah mati. dia berborak lah. lama juga berborak then, dia ingat, "kan abang dah mati, pasal call adik ni?" dengan berani nya adik terus bercakap dengan abang sambil sedih2 mengadu sebab dia sunyi tak ada teman macam abag dia. dan adik ada juga bagitau abang dia ni pasal bilik dia kena selongkar. "oh..tu abang lah masuk bilik tu," jelas abang dia. finally, "abang call kau ni bukan nak dengar kau sedih ni. abang cuma nak tanya, mana charger hp abang? tu yang abang masuk bilik tu cari charger lah. dah flat dah bateri ni.." adik jawab, "lah...lupa nak bakar lah charger tu..sorry ye..!"
" :-di :lol:


-----------------
Dengan mata hati pandangan menjadi luas..


Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-09-06 18:05


hahaha..
lawak lah tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 18:27


hua ha2.. :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-09-06 19:58


boleh pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 21:16


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-09-06 11:36


:lol: :lol: :lol:


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 13:15


buat-buat lawak saja lah....hua2....erm

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 13:22


tak faham...huhu...
any way, lawak jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 13:29


apa benda lah lawak ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

violetto
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2006
Ahli No: 24706
Posting: 11
Dari: Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 22:36


hahahaha! takutnye.. huhu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For violettoProfil   Hantar PM kepada violetto   Quote dan BalasQuote

zinnirah_
Warga Rasmi
Menyertai: 27.08.2006
Ahli No: 26088
Posting: 7
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 11:18


huu
ada juga lah     lawaknya
heeeeeee,

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_Profil   Hantar PM kepada zinnirah_   Pergi ke zinnirah_'s Website   Quote dan BalasQuote

nuhasolehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25365
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-09-06 11:24


hehehe.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhasolehahProfil   Hantar PM kepada nuhasolehah   Quote dan BalasQuote

syaakiroh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14254
Posting: 22
Dari: temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 11:32


takut bah

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaakirohProfil   Hantar PM kepada syaakiroh   Pergi ke syaakiroh's Website   Quote dan BalasQuote

aleeya_athirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25748
Posting: 128
Dari: Ipoh

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-06 11:36


Boleh pulak call minta charger...
apa-apa pun best lah....
huahuhauhauahuahauhauahaua

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_athirahProfil   Hantar PM kepada aleeya_athirah   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 12:48


ada soket ke dalam kubur dia? huhuhu..... :lol: :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-06 13:08


hehehehehh
boleh tahan ar kelakar dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-09-06 14:35


hantu............rupanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 15:17


kah kah kah

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 15:49


boleh ke macam tu?????? erm:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 15:49


boleh ke macam tu?????? erm:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 16:36


lah macam.itu pulak ye...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 16:41


hm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 16:41


hm....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 18:05


kecut perut...kalau jadi kat diri sendirri..hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-09-06 22:22


seram sejuk adalah...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

najibhaziq
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.08.2006
Ahli No: 26126
Posting: 36
Dari: makah mukaramah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 22:50


...tapi ada ke dia cerita dia bakar hp?mana pulak abang dia dapat hp tu??

Bookmark and Share

    


  Member Information For najibhaziqProfil   Hantar PM kepada najibhaziq   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 15:06


mengerunkan kejadian ini... komplek sungguh kehidupan dan kematian penganut agama ni ye. Alang indahnya Islam, hidup dan mati kembali kepadaNya....
wasalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 16:14


kad top-up tak nak bakar sekali ke? hehehe...top-up 100 terus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 16:17


bagus.. lain kali bakar denagn charger2.. sekali.. tapi kan hp abang dia tak bakar.. macam mana abang dia ada hp ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 08-10-06 16:27


....pelik lah...hehe... dalam kubur pun hidup lagi ek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 08-10-06 16:48


kelakar betullah....heeeh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 18:30


:lol: :lol: :lol: lawaknya...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 15-10-06 21:38


Pada 08-10-06 16:14 , rimbabara posting:

!!! QUOTE !!!

kad top-up tak nak bakar sekali ke? hehehe...top-up 100 terus...


adik tolong belikan.. :-P :-di adik,topup abang dah nak expired..tolong top up boleh.. :-P hehhehe


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_solehah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 26997
Posting: 11
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 01:14


:-o
[ Telah diedit oleh: ummi_solehah pada 19-10-06 01:15 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_solehahProfil   Hantar PM kepada ummi_solehah   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 19-10-06 03:48


lawak nya. aduh..
ana senyum seorang-seorang depan pc nii..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117504 saat. Lajunya....