Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 75
Ahli: 0
Jumlah: 75




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Sampaikan
Topik: Sampaikan salam ramadhan anda


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» Sampaikan salam ramadhan anda

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Sampaikan salam ramadhan anda

albaab
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2006
Ahli No: 22362
Posting: 29
Dari: Di mana bumi dipijak

brazil  


posticon Posting pada: 18-09-06 12:08


Di ruangan ini ana memohon kemaafan dari segala kesalahan

sama ada melalui pena ataupun tingkahlaku..

Ana mengucapkan salam Ramadhan yang bakal menjelang..

Sampaikan salam antum di ruangan ini..

sekian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For albaabProfil   Hantar PM kepada albaab   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 12:12


salam~
nak join juga..
di kesempatan ni,saya nak sampaikan salam ramadhan buat family di gombak..serta rakan-rakan yang mengenali diri saya(ada ke ahli sini yang kenal saya)
hehehe..
dikesempatan ni juga..
nak mohon maaf kat sumer2 ahli kalau ada yang terkasar bahasa terlepas cakap...
jom lah sesame kita cari mlm qadar..
jom
jom..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

abqariyyun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22585
Posting: 29
Dari: pengkalan hulu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 12:34


salam ramadhan

buat antum dan antunna di luar sana
selamat menghayati ramadhan
beruntunglah mereka yang berusaha meraih fadhilat ramadhan
dan rugilah bagi mereka yang terpedaya yang mana penghayatan ramadhan tahun ini adalah sama seperti tahun2 sebelumnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For abqariyyunProfil   Hantar PM kepada abqariyyun   Quote dan BalasQuote

muslimahkusza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12373
Posting: 119
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 14:54


Salam....
Dikesempatan ini,ana nak ucapkan salam ramadhan buat sahabat2 seperjuangan di ukhwah ini...
Buat sahabat2 diperantauan,harap dapat pulang ke tanah air raya tahun ini..insyaAllah....
Ana juger nak minta ampun dan maaf seandai nya ada kecilapan sepanjang kemunculan ana di laman web ini...
Segala yang baik itu datang nya dari Allah dan yang buruk itu juga datangnya dari Allah tapi bersandarkan pada kelemahan diri ana sendiri.....Wallahu'alam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahkuszaProfil   Hantar PM kepada muslimahkusza   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 15:02


assalamualaikum.......
di sini saya mengucapkan salam ramadhan buat semua umat islam di selurh dunia esp ahli ukhwah...bersama-samalah kita menyemarakkan bulan ramadhan al-mubarak...Selamat datang Ramadhan....andai ada tersilap bahasa...terkasar bahasa...mohon maaf dipinta

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 15:11


ahlan wasahlan ya marhaban...................
untuk keluarga tercinta dan tak lupa buat isteri tersayang........

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

nurwahida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5946
Posting: 338
Dari: USM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 15:35


Assalammualaikum....
di ucapkan...selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak...
buat...famili...kawan-kawan di penang....tak-stdt kolej dar al-hikmah, kajang...lec. dan staf di sana...juga tak lupa buat staf2 di pusat teknologi pengajaran dan multimedia, usm penang...
semoga ramadhan kali ini lebih bermakna....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurwahidaProfil   Hantar PM kepada nurwahida   Pergi ke nurwahida's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 15:57


salam...
salam ramadhan untuk semua yang mengenali diri saya....2/3 org saja kenal saya kat ukhwah ini...jadinya...salam ramadan untuk semua yang tak kenal diri saya juga lah...

apa2pun semoga sama-sama kita manfaatkan ramadhan kali untuk menjadi Muslim/Muslimah yang lebih baik...insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 17:44


salam...
Selamat Menyambut Ramadhan kepada semua sahabat ukhwah..
Especially buat illitasnim, mashitah_izati dan nur( xigtla nick anti)..
Kenangan berbuka puasa time di matrik dulu memang takkan ana lupekn..
huhu... sedih pula...
Nak dedicate juga untuk semua warga ukhwah samaade kenal ataupun tak diri ini....
Kalau ada salah dan silap mohon seribu kemaafan..
Semoga ukhwah ini mendapat keredhaan Ilahi...
Manfaatknlah bulan yang penuh barakah ini dengan amal ibadat...
Ahlan wasahlan ya Ramadhan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

fatimah-azzahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25632
Posting: 113

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-09-06 17:45


salam ramadhan untuk semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimah-azzahraProfil   Hantar PM kepada fatimah-azzahra   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 18:29


:-di bULAN yang KHAS UNTUK UMAT nABI mUHAMMAD DAH TIBA....APA lagi,AYUH SIAPKAN DIRI ANDA SEMUA.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

yusra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.09.2003
Ahli No: 3482
Posting: 103
Dari: Kajang,Selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 18-09-06 18:40


assalamualaikum,semua penghuni ukhwah.


disini yusra ingin mengucapkan selamat menyambut ramadhan al-mubarak dan semoga ramadhan kali ini akan memberi beribu-ribu kebahagiaan dan bertambahlah amalan² baik kepada kita semua umat ISLAM,amin.


wassalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For yusraProfil   Hantar PM kepada yusra   Pergi ke yusra's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 18:43


Ramadhan Karim........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lebah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20760
Posting: 64
Dari: Fac Sc, UMKL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 10:41


selamat menyambut hari dan bulan baik yang bakal tiba. mudah-mudahan kita juga akan menjadi orang-orang yang baik.

hari ini lebih baik dari semalam dan esok lebih baik dari hari ini.

pun begitu... mudah-mudahan juga perkataan...perbuatan...hati dan sebagainya dapat dijaga dengan baik!

selamat menyambut bualan ramadhan al mubarak. muga puasa kita kali ini akan dapat meningkatkan lagi keimanan dan ketaqwaan kita terhadap rabbul jalil tuhan semesta alam.

aamiiiin !


-----------------
iCaM SeLaMat
"kalau kita boleh tunaikan apa yang allah mahu, nescaya allah akan tunaikan pula apa yang kita mahu".(H.Riw At-Tabrani)


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebahProfil   Hantar PM kepada lebah   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 11:50


salam ramadhan buat semua member member ukhwah.com.Hiasilah ramadhan ini dengan ibadah.

anggaplah ini ramadhan yang terakhir.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 13:28


Assalamualaikum

Tak sampai seminggu lagi Ramadhan bakal menjelang, ana juga nak mengambil kesempatan mengucapkan selamat menyambut Ramadhan dan menjalani ibadah puasa dengan sebaik-baiknya. Moga ibadah kita diterima dan moga kita dapat berubah ke arah yang lebih baik. Salam Ramadhan buat semua warga Ukhwah, dulu kini dan selamanya.. ;-)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 13:38


selamat menjalani ibadah puasa. moga ibadan puasa tahun ini merupakan antara ibadah puasa yang terbaik InsyaAllah.

selamat berpuasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 14:04


ramadhankareem

As-Salammualaikum wa Rahmatullahi wa Barakatuh wa Maghfiratuh...

Salam Ramadhan Al Mubarak ana ucapkan untuk seluruh umat Islam di muka bumi ini.


Marilah kita membulatkan tekad dan menguatkan azam untuk meningkatkan ibadah,
amalan yang baik dan menyemai nilai-nilai terpuji sepanjang bulan yang penuh barakah ini.
InsyaALLAH....

Disamping itu juga, lahirkan ihsan kita dengan membantu mereka
yang lebih memerlukan supaya dapat kita menyinari harapan sesama insan.
InsyaALLAH...

Semoga ALLAH Subhana wa Ta’ala membekalkan kita
dengan kemahuan dan keupayaan untuk mencapai keredhaan NYA.
Dan semoga segala amalan yang kita laksanakan diberkati NYA.

Amin ya RABB.

ALLAHualam bisawab.
Maaf Zahir Batin dari ana,
mas2ra
Wassalam :-)


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

xyamani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26226
Posting: 77
Dari: tepi dinding

yemen  


posticon Posting pada: 19-09-06 14:05


salam Ramadhan..moga kali ni dapat dimanfaatkan peluang melaluinya dengan lebih berkesan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For xyamaniProfil   Hantar PM kepada xyamani   Pergi ke xyamani's Website   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 19-09-06 15:06


salam ramadhan kepad semua warga ukhwah...doakan bersama agar berkat bulan ini, menjadikan kita lebih baik dari segala aspek......

salam ramadhan yang teramat istimewa kepada Ummiq......Doakan anak2 mu di seluruh dunia. ya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 15:18


Assalamualaikum...

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN kepada semua warga Ukhwah... :)
mudah-mudahan kita masih sempat bertemu Ramadhan di tahun2 akan datang..


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

junaidi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16182
Posting: 111
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 19-09-06 15:21


Assalamualaikum

salam Ramadhan daripada saya buat seluruh ahli keluarga ukhwah
dan juga kepada seluruh umat islam di alam semester ini.

selamat berpuasa


-----------------
"kelahiran manusia disambut dengan laungan AZAN dan pemergian manusia diiringi dengan SOLAT....cuba renungkan antara AZAN dengan SOLAT, alangkah singkatnya hidu


Bookmark and Share

    


  Member Information For junaidiProfil   Hantar PM kepada junaidi   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 15:54


Ya Ramadhan Al Mubarak, Ahlan Wa Sahlan

Selamat menjalani ibadah puasa kepada semua warga ukhwah.com dan semoga puasa tahun ini lebih baik dari tahun2 lepas....insya Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-09-06 16:13


Mak... Selalamat menyambut ramadhan...Saya tengah rindu kat mak ni... InsyaAllah, raya nanti saya balik.. Makanan untuk berbuka dan bersahur mak tak payah risau lah... Selalunya time puasa kat masjid ada makan free...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

putri_syiffa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16476
Posting: 67
Dari: Malaysia

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 16:26


Assalamualaikum.........

Salam ramadhan....buat semua.keluarga dikampung,
sahabat-sahabat...seperjuangan...
Dan semua warga komuniti ukhwah...
semoga ramadhan pada tahun ini menjanjikan yang terbaik buat kita semua...Insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_syiffaProfil   Hantar PM kepada putri_syiffa   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 16:26


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah menjelang Ramadhan Al Mubaraq yang mulia ini umi memohon agar warga ukhwah.com dapat memaafkan umi sekiranya ada yang terasa dengan teguran umi. Semoga Ramadhan yang bakal di lalui adalah lebih baik dari yang sebelum-nya dan mendapat anugerah Taqwa dari Allah azza wajalla. Allahumma Ameen!

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps -
" Barangsiapa yang dikehendaki Allah kebaikan baginya Maka Allah akan memberikannya kefahaman dalam urusan agama." (hadith Sahih, Muttafaqun Alaih –Disepakati oleh Bukhari no. 3116 & Muslim no. 1037)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 16:30


Salam Ramadhan buat diriku....semoga diriku dapat lakuakan yang terbaik untuk Ramadhan kali ini...jangan bazirkan setiap saat bersama Ramadhan...Gunakannya sebaik yang mungkin...

Buat mak ayah...salam Ramadhan....jangan lupakan anakmu yang jauh ini dalam doa kalian...

tak lupa buat rakan seperjuangan di ukhwah.com....selamat menunaikan ibadah berpuasa dalam Ramadhan...seterusnya tambahkanlah amal ibadah di dalamnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-09-06 18:13


assalamualiakum...

saya nak ucapkan selamat mnyambut bulan ramadhan al mubarak kepada semua

kaum muslimin dan muslimat...

terutama kepada famili dan 'adik beradik' dalam ukhwah ni... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

nor_2118
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22238
Posting: 66
Dari: seberang perai

Pahang  


posticon Posting pada: 19-09-06 18:44


samat mnyambut bulan ramadhan...al mubarak kepada semua umat islam seluruh dunia terutama kepada mahasiswa2 yang sedang mengaji...
tabahknlah hati mu saudaraku..
semoga bulan ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan kepada kita terutamanya kepada kita...
amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_2118Profil   Hantar PM kepada nor_2118   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-09-06 19:30


Pada 19-09-06 11:50 , faried posting:

!!! QUOTE !!!

salam ramadhan buat semua member member ukhwah.com.Hiasilah ramadhan ini dengan ibadah.

anggaplah ini ramadhan yang terakhir.......

tahun depan dah taknak puasa ke? jangan marah, gurau saja.



|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
*`..` SeLaMaT `..`*
*`..` MeNYaMBuT `..`*
*`..` Ramadhan `..`*
*`..` Al-Mubarak `..`*
|============================|


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

qaisy_ida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22014
Posting: 39
Dari: qElaTE

malaysia  


posticon Posting pada: 19-09-06 19:41


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK

Bookmark and Share

    


  Member Information For qaisy_idaProfil   Hantar PM kepada qaisy_ida   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 19-09-06 21:33


ya Allah! pertemukanlah aku dengan ramadhan sekali lagi dan jadikanlah ramdhan kali ni ramadhan yang lebih baik buat ku dari yang sebelumnya...amin

selamat menyambut ramadhan semua...sahabat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-09-06 21:34


semoga ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 00:07


ahLan ya RAMAdhan..
sabda rasulullah s.a.w
"apabila masuk bulan ramadhan..dibukalah pintu-pintu
syurga..."

moh lee kita.. sesama berpesta ibadat di bulan puasa..
kita tinggatkan mana yang masih di tahap yang low.. ke high level.
kutip segala pahala..kurengkan dosa tu.. =)

Allahu Akhbar..
moga segala amalan kita mendapat barakah dariNYa
insyallah.. amin..amin..amin..

selamat berjuang buat sahabat yang sedang dalam demam imtihan..
*-*

:-di :-di :-di :lol: :lol:





-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 20-09-06 00:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 09:03


assalamualaikum.. saya nak ucapkan salam ramadhan kepada anda semua.. moga mendapat barokah yang lebih ramadhan kali ini...amin.. masalamah.. ilal liqo

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

albaab
Warga 1 Bintang
Menyertai: 31.01.2006
Ahli No: 22362
Posting: 29
Dari: Di mana bumi dipijak

brazil  


posticon Posting pada: 20-09-06 09:36


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK

Bookmark and Share

    


  Member Information For albaabProfil   Hantar PM kepada albaab   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 20-09-06 09:43


Assalamualaikum

Selamat menyambul bulan ramadhan al-mubarak.Dibulan yang mulia ini bersama-sama kita umat islam memperbanyakkan ibadah dan takwa kepadaNya.

MAKSIMUMKAN MAHMUDAH MINIMUMKAN MAZMUMAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

abqariyyun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22585
Posting: 29
Dari: pengkalan hulu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 09:59


marhaban ya ramadhan
moga sinarmu menyinari hidup kami semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For abqariyyunProfil   Hantar PM kepada abqariyyun   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-09-06 10:17


Assalamualaikum untuk semua sahabat dalam komuniti ukhwah..

Selamat menyambut Ramadhan yang bakal tiba..
Untuk sahabat semua, doakan saya diberi ketenangan sempena Ramadhan ini..masalah datang setelah menjelang ramadhan..ALLAH betul-betul menguji ketabahan HATI saya..
semoga DIRI INI DIJAUHKAN DARI KESEDIHAN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-09-06 11:30


Assalamualaikum...
Selamat menyambut ramadhan. Maaf zahir batin kepada semua warga ukhwah, moga ramadhan dapat dilayari dengan hati dan jasad yang bersih dan suci.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

normasdiana
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23576
Posting: 8
Dari: shah alam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 12:21


assalamualaikum..dikesempatan ini saya juga ingin mengucapkan selamat berpuasa kepada semua ahli portal ukhwah..sealamat menjalani ibadah puasa semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For normasdianaProfil   Hantar PM kepada normasdiana   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 20-09-06 12:31


Pada 19-09-06 16:13 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Mak... Selalamat menyambut ramadhan...Saya tengah rindu kat mak ni... InsyaAllah, raya nanti saya balik.. Makanan untuk berbuka dan bersahur mak tak payah risau lah... Selalunya time puasa kat masjid ada makan free...



huk aloh...anak mak....kecian nya...tak mengapa, nanti raya dengan mak yee

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

ukhtisarah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2004
Ahli No: 12908
Posting: 39
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-09-06 12:38


selamat menyambut ramadhan dan selamat berpuasa...semoga kedatangan ramadhan kali ini memberi rahmat kepada seluruh umat islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhtisarahProfil   Hantar PM kepada ukhtisarah   Quote dan BalasQuote

permata_ayah_bonda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19302
Posting: 78
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 12:43


assalamualaikum
salam ramadhan kepada semua warga ukhwah dari saya dan suami moga Ramadhan ini membawa sejuta kebaikan pada kita semua,insyaAllah..dan kepada temanku yang banyak berkorban untukku,moga persahabatan yang terputus antara 'kamu berdua' kembali terjalin,insyaAllah..kerana ku tahu apa di hatimu walau kau sembunyikan..yakinlah dengan jnjiNya.. :-) SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK dari kami..

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_ayah_bondaProfil   Hantar PM kepada permata_ayah_bonda   Quote dan BalasQuote

qibtiatul_huda
Warga Rasmi
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25863
Posting: 13
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 12:49


assalamualaikum....
saya nak sampaikan salam buat keluarga saya kat nilai, member2 tahun 3 fpqs kuim,ex-maahad johor 2003,ex-darul ulum muar and to all ukhwah member....selamat menyambut ramadhan yang mulia ini....semua ianya memberi 1001 manafaat kita kita. oertingkatkanlah amalan didalam bulan yang penuh barakah ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiatul_hudaProfil   Hantar PM kepada qibtiatul_huda   Quote dan BalasQuote

armien
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2005
Ahli No: 20238
Posting: 56
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 12:53


Assalamua'laikum...

Ahlan wasahlan ya Ramadhan...marbahaban bika..

Mari sama-sama berdoa agar kita sempat bertemu dengan Ramadhan yang bakal tiba..

"Pohonlah Maghfirah di bulan yang penuh dengan keberkatan ini..Tingkatkan amalan kita dengan memperbanyakkan amal ibadah kepadaNYA"

Bookmark and Share

    


  Member Information For armienProfil   Hantar PM kepada armien   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 13:50


assalammualaikum semua...

salam ramadhan khususnya untuk ahli ukhwah.dah setahun lebih join ukhwah ni banyak benda dan perkara yang diperolehi .thanks so much.salam ramadhan.selamat berpuasa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-09-06 14:35


ana juga minta maaf jika ada tersalah tulis dalam laman ini untuk muslim muslimah serta insan yang baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 15:35


selamat berpuasa....
semoga panjang umur untuk bertemu dengan bulan Ramadhan....
selamat beribadat

Bookmark and Share

    


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 16:08


Assalamualaikum wbt.
Alhan wa salahlan ya RAMADHAN...

"pesta beribah telah pun bermula
bersama tibanya RAMADHAN yang mulia
nikmat ALLAH melimpah untuk semua hambanya
rezeki ALLAH melimpah mencurah-curah...
meriahkan RAMADHAN, ini dengan beribadah, banyakkan beramal dan mujahadah...banyakkanlah berzikir...dan baca Al-Quran...."

em...moga kita jadikan RAMADHAN kali ini seperti RAMADHAN yang terakhir untuk kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

jundi86
Warga Rasmi
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18486
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 19:31


salam
ana ingin mengucapkan salam RAMADHAN buat antum semua
semoga RAMADHAN yang hadir ini mampu memberi semangat yang baru kepada kita semau
terutama dalam menegakkan AGAMA ALLAH TAALA.amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundi86Profil   Hantar PM kepada jundi86   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 20-09-06 19:53


salam ramadhan syahrulkarim buat semua sahabat2 portal
'kullu am waantum bilkhair
beribadahlah kamu seolah-olah kamu mati pada hari esok.........

jazakumullah khairan kathiran

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 21:42


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 22:41


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN KAREEM.SEMOGA RAMADHAN KALI INI MENAMBAHKAN LAGI rasa SYUKUR DAN TAWADDUK DIATAS SEGALA NIKMAT YANG ALLAH BERIKAN SELAMA INI.BERTAMBAH JUGA AMALAN IBADAT..PENANTIAN YANG PENUH HIKMAH DAN NIKMATNYA......SALAM RAMADHAN BUAT SEMUA WARGA UKHWAH.... :roll:
[ Telah diedit oleh: Lubnaa pada 20-09-06 22:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 15:51


Assalamualaikum.......selamat menyambut ramadhan karim dan selamat puasa ....dan jaga diri dan jaga iman.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 21-09-06 17:28


selamat berpuasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

asy-syahadah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.10.2005
Ahli No: 19717
Posting: 49
Dari: alam semesta

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-09-06 18:34


salam ramadhan buat semua umat islam...

bersama-samalah kita menghidupkan pesta ibadah ini.....

semoga mendapat keberkatan dr bulan ini.....


-----------------
hidup tanpa hiburan=sepi, hidup tanpa amal=rugi... hidup tanpa cinta Ilahi=tak bererti...
Bookmark and Share

    


  Member Information For asy-syahadahProfil   Hantar PM kepada asy-syahadah   Quote dan BalasQuote

arezy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25607
Posting: 124
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 20:44


Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Salam Ramadhan Al Mubarak untuk semua sahabat Ukhwah...
Juga buat rakan-rakan yang mengenali diri saya...
Selamat Menyambut Ramadhan bulan Ibadah
tingkatkan amalan kita dengan memperbanyakkan amal ibadah kepada-Nya...
___Moga segala Ibadah kita diberkati Allah S.W.T..___

Bookmark and Share

    


  Member Information For arezyProfil   Hantar PM kepada arezy   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 02:20


salam ramadhan buat semua..
anugerah Allah yang tak terhingga..bulan penuh barakah..
hayatinya dengan amal ibadah..pupuk diri kepada mahmudah..
mantapkan diri untuk perjuangan..Subhanallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

bilqis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25741
Posting: 29
Dari: selekoh

Perak  


posticon Posting pada: 22-09-06 13:35


salam ramadhan buat semua..
semoga romadhan kali ini
menjadi romadhan yang terbaik buat kita semua..
sama-samalah kita berusaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For bilqisProfil   Hantar PM kepada bilqis   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 14:53


assalamualaikum

salam ramadhan al-Mubarak kepada semua ahli ukhwah.com..semoga ramadhan kali ini memberi pengertian kepada kita..kumpullah pahala di bulan mulia ini..hargainya..kita tak tahu adakah kita berpeluang menyambutnya lagi untuk tahun depan..

maksimumkan mahmudah..minimumkan mazmumah

wassalam


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 15:53


Assalamualaikum

Salam RAMADHAN untuk ahli-ahli ukhwah.com
Semoga RAMADHAN 1427H memberi 1000 kemanisan IMAN
Insya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 22-09-06 16:18


assalamualaikum...pada semua umat islam...
saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan salam ramandan yan tak lama lagi kepad kawan-kawan saya....terutama pian..budin....haizul...syaz..farah...dan talupa pada ibubapa say...dan jugak pada abang dan akak saya...puasa jangan tak puasa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

narutomaster
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.09.2005
Ahli No: 19202
Posting: 46
Dari: Damansara

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-06 16:50


kepada ahli-ahli ukhwah,, bersama-sama kita menjadikan ramadhan kali ini lebih baik dari tahun lepas!!!!

P/s: ku mengharapkan kan ramadhan kali ini penuh makna...
(lagu man bye ft Raihan)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Silalah ke http://www.maskahwin.com/index.php?ref=mahalil

Bookmark and Share

    


  Member Information For narutomasterProfil   Hantar PM kepada narutomaster   Quote dan BalasQuote

NurulJannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4136
Posting: 62
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 17:08


Assalamualaikum sahabat sekalian....

Selamat berpuasa...rebutlah peluang keemasan yang setahun sekali saja ada ini untuk beramal dan beribadat!!!

Istimewa buat adik Syafiyah dan Marziana_ yang tersayang....moga-moga ramadhan kali ini akan menjanjikan seribu satu kemanisan buat kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulJannahProfil   Hantar PM kepada NurulJannah   Quote dan BalasQuote

snjamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.07.2004
Ahli No: 9940
Posting: 57
Dari: malaysia makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 17:21


Assalamualaikum...
Buat semua warga ukhwah.com selamat menyambut Ramadhan.sama-sama lah kita menggunakan peluang yang hanya datang setahun sekali ini dengan sebaiknya...semoga kita sentiasa berada dibwh Redha Ilahi...Salam Ramadhan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For snjamilProfil   Hantar PM kepada snjamil   Pergi ke snjamil's Website   Quote dan BalasQuote

balqiszie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11822
Posting: 100
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 22-09-06 17:45


asalammualaikum buat semua warga uhkwah...

ramadhan muncul kembali yang didalam nya penuh dengan keberkatan dan kemuliaan..selamat menyambut RAMADHAN AL-MUBARAK buat semua sahabat ukhwah...mudah mudahan ramadhan kali ini akan dipenuhi dengan amal ibadat yang menjanjikan seribu satu keberkatan..

..SELAMAT BERPUASA ......

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiszieProfil   Hantar PM kepada balqiszie   Quote dan BalasQuote

putra_adi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2005
Ahli No: 20183
Posting: 79
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-09-06 21:03


Assalamualaikum....

salam Ramadhan Al-Mubarak untuk semua terutama sahabat-sahabat ukhwah yang mengenali saya, dikesempatan ini saya mohon maaf atas segala kesilapan saya sama ada dari pandangan, kata-kata dan sebagainya agar Ramadhan yang bakal kita temui nanti memberi ketenangan yang sebenar dalam hidup ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For putra_adiProfil   Hantar PM kepada putra_adi   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-09-06 21:10


selamat berpuasa!

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 23:03


SALAM RAMADHAN KAREEM BUAT SEMUA.

banyakkan AMALAN ..KEKALKAN AMALAN..
SEMOGA KITA KETEMUI RAHMAT ALLAH yang BERPANJANGAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

miloShake
Warga Rasmi
Menyertai: 11.04.2006
Ahli No: 24124
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 00:43


selamat menyambur ramadhan al-mubarak...http://phoneaccessories.blogs.friendster.com/phoneaccessories/

Bookmark and Share

    


  Member Information For miloShakeProfil   Hantar PM kepada miloShake   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 00:55


Assalamualaikum....

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK....

jangan biarkan bulan yang mulia ini berlalu begitu sahaja... Insya-Allah, Ramadhan ini memberi seribu satu kenangan kepada kita semua... ;-)


-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-09-06 01:03


"biarlah sedikit,asalkan diberkati-Nya...
daripada banyak,yang memudaratkan..."

selamat MENYAMBUT BULAN RAMADHAN

marilah kita tambahkan amalan sepanjang bulan yang mulia ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 23-09-06 02:16


"Sesungguhnya telah datang kepadamu bulan Ramadhan yang diberkati. Allah swt mewajibkan kepadamu untuk berpuasa. Pada bulan ini pintu-pintu syurga dibuka, pintu-pintu neraka ditutup dan syaitan diikat. juga terdapat satu malam yang baik dari seribu bulan, barang siapa tidak memperolehi kebaikan maka dia tidak memperolehi apa-apa" -Hadist Riwayat Ahmad dan an-Nasai


SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN, BULAN PENUH DENGAN KEBERKATAN


salam Ramadhan dengan penuh keikhlasan dan penghayatan buat anak-anak yatim dan golongan fakir miskin.......ingat lah..mereka pun ingin juga bergembira dan ingin menikmati juadah lazat-lazat....semoga Allah merahmatinya...ingat kawan-kawan...jangan kita menjadi pengkianat agama..wallahu'alam....peringatan buat diri saya yang hina ini juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 08:42


salam Ramadhan kepada seluruh umat Islam....semoga dirahmati Allah S.W.T.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

seri_utama
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2006
Ahli No: 25293
Posting: 69
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 10:37


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KEPADA SEMUA WARGA UKHWAH..SEMOGA BULAN INI MEMBAWA KEBERKATAN KEPADA KITA SEMUA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For seri_utamaProfil   Hantar PM kepada seri_utama   Quote dan BalasQuote

theonlyone_578
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 26291
Posting: 35
Dari: KEMAMAN, terang

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-09-06 10:39


salam ramadhan al mubara' buat semua warga ukhwah.com...
semoga ramadhan tahun ini lebih membawa seribu rahmat buat anda semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For theonlyone_578Profil   Hantar PM kepada theonlyone_578   Pergi ke theonlyone_578's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 23-09-06 15:15


assalamualaikum...
salam ramadhan kepada semua warga ukhwah.com
semoga puasa kali ni lebih baik dari dulu...
jangan ponteng puasa tapi MC tak apa...
yang bercouple jangan lah terlalu mesra pula...
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

addawiyah87
Warga Rasmi
Menyertai: 13.08.2006
Ahli No: 25782
Posting: 2
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 23-09-06 15:35


assalammualaikum...

kat ruagan ni saya nak ucapkan salam ramadhan kat semua warga UPMKB ;-) tak lupa juga kat sahabat-sahabat seperjuagan dalam ukhwah ini.. :-) Salam ramadhan.


Semoga ramadhan kali ini akan membawa lebih keberkatan kepada kita semua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For addawiyah87Profil   Hantar PM kepada addawiyah87   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 16:02


Assalamualaikum.

Salam Ramadhan kepada sahabat2 semua. Semoga ianya adalah ramadhan yang terbaik untuk kita dan semoga Ramadhan adalah bulan yang menjadikan kita lebih bergiat aktif dalam apa sahaja bidang mengambil daripada kejayaan tentera islam dalam perang badar pada ramadhan 2 hijrah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-09-06 16:20


salam ramadhan buat semua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

aleeya_athirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25748
Posting: 128
Dari: Ipoh

malaysia  


posticon Posting pada: 23-09-06 17:40


salam ramadhan kepada semua sahabat dalam portal ni..yang langsung atau secara tak langsung..
semoga ranadhan tahun ini..memberi seribu erti dan membawa cahaya yang kekal abadi...insyaALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_athirahProfil   Hantar PM kepada aleeya_athirah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 23-09-06 19:06


assalamualaikum..
selamat menyambut bulan ramadhan dan selamat mgerjakan ibadah puasa ....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

syeeda
Warga Rasmi
Menyertai: 13.09.2006
Ahli No: 26329
Posting: 3
Dari: egypt

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-09-06 22:10


salam ramadhan buat sahabat sahabiah yang baru sampai di bumi ambia`...espcially budak stam05 kuala kubu bharu.. teruskan p`juangan antunna semua di sini...salam ukhuwahfillah dari ana... sakienah..mansoura..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeedaProfil   Hantar PM kepada syeeda   Quote dan BalasQuote

nur_ramadhan
Warga Rasmi
Menyertai: 24.09.2006
Ahli No: 26532
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 01:05


ASSALAMUAILAIKUM kepada semua MUSLIM DAN MUSLUMAH.. SELAMAT BERSAHUR UNTUK PERTAMA KALINYA DI TAHUN INI. SAYA AHLI BARU NAK UCAPKAN KEPADA DD,AMY,SU,REHAN,NORA,EDA,INA,JALANI,AKMAL DAN STUDENT DPH SEMESTER 5.. puasa jangan C puasa!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ramadhanProfil   Hantar PM kepada nur_ramadhan   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 04:32


ahlan wasahlan ya ramadhan..
kepada seluruh muslimin dan muslimat, gunakanlah kesempatan dapat bersama2 ramadhan tahun ini dengan mempebanyakkan amalan dan memohon keampunan dari allah. bersama2lah kita mencari malam lailatul qadar yang mana beribadah pada malam itu sama seperti beribadah selama 83 tahun. wallahu a'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 05:23


buat warga ukhwah.com yang dikasihi,

"ramadhan karim, kullu sanah wa antum bi khair"
selamat menjalani ibadah puasa..moga kita bersama2 dilimpahi rahmat dan hidayahNya dan rebutlah peluang yang ada untuk perbanyakkan amal ibadat, insyaAllah mudah-mudahan kita diberi keistimewaan bertemu Lailatul Qadar yang di impikan..:)
http://www.awzan.com/flash3/ramadan.html

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-09-06 08:52


buat warga ukhwah.com :
Selamat menjalani ibadah puasa!semoga kita mendapat seribu keberkatan daripadaNYA dalam bulan Ramadhan yang mulia dan penuh barakah ini..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

adiklieeya
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25398
Posting: 9

Selangor  


posticon Posting pada: 24-09-06 10:04


Tiada kata seindah zikir.....
Tiada ibadah seindah puasa......
Tiada hari seindah Jumaat.......
Tiada bulan seindah Ramadhan......
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK....
SEMOGA KITA SAMA-SAMA MENDAPAT KEBERKATAN 'DARINYA.'

tulus ikhlas ucapan ini ditujukan kepada semua umat Islam di serata dunia.....dan buat warga Ukhwah.com.......

ikhlas dari....
Dikya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adiklieeyaProfil   Hantar PM kepada adiklieeya   Quote dan BalasQuote

adiklieeya
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25398
Posting: 9

Selangor  


posticon Posting pada: 24-09-06 10:05


Tiada kata seindah zikir.....
Tiada ibadah seindah puasa......
Tiada hari seindah Jumaat.......
Tiada bulan seindah Ramadhan......
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK....
SEMOGA KITA SAMA-SAMA MENDAPAT KEBERKATAN 'DARINYA.'

tulus ikhlas ucapan ini ditujukan kepada semua umat Islam di serata dunia.....dan buat warga Ukhwah.com.......

ikhlas dari....
Dikya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For adiklieeyaProfil   Hantar PM kepada adiklieeya   Quote dan BalasQuote

nur_amal04
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.12.2004
Ahli No: 12712
Posting: 30
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 12:38


selamat menyambut ramadhan al-mubarak,& selamat menjalani ibadah puasa ...moga madrasah ramadhan ini bisa mencernakan benih2 ketaqwaan dalam mengatur derap2 langkah menempuh cerita yang bernama kehidupan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_amal04Profil   Hantar PM kepada nur_amal04   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 23:33


SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN AL-MUBARAK.semoga ramadan tahun ini lebih sempurna berbanding dengan ramadan2 tahun sebelum ini,insyaALLAH.moga diri kita diredhaiNYA.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 08:22


salam...

selamat menyambut ramadhan al-mubarak pada tunang ana yang berada di terengganu sekarang dan kepada semua warga ukhwah yang mulia...insyaALLAH kita azam cukupkan sebulan dan meningkatkan ketaqwaan kepada Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

madura
Warga Rasmi
Menyertai: 24.09.2006
Ahli No: 26550
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 08:40


saya pun nak ucap salam eamadhan juga kat kawan..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For maduraProfil   Hantar PM kepada madura   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 25-09-06 10:05


Marhaban ya Ramadhan,
Bulan dimana nafas kita menjadi tasbih, tidur kita menjadi ibadah, amal kita diterima dan do'a kita di ijabah,

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 10:44


Salam Ramadhan Karim buat semua warga ukhwah.com...

Selamat beramal ibadat dengan penuh keikhlasan dan ketaqwaan kepada Allah swt... moga-moga segala amal kita diterimaNYA... Amiin

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 12:32


AMBILAH PELUANG DI BULAN MULIA INI UNTUK KITA LEBIH MENGHAMPIRI DIRI PADA ALLAH.... TINGKATKAN AMAL IBADAT KITA..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 12:50


Selamat Datang Bulan RAMADHAN AL-MUBARAK kepada semua umat ISLAM..............Semoga pada tahun ini kita dapat mempertingkatkan lagi AMAL IBADAT hendaknya..............Jauhilah segala kemungkaran.............
~~~~~~~~~~~~~~~~SELAMAT BERPUASA~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 12:58


Assalamualaikum...

Salam Ramadhan buat semua warga UKWAH.COM....
semoga ibadah dalam bulan yang penuh berkah ini dapat dilakukan dengan lancar...dengan izin & rahmat-Nya...

.....jangan sampai membazir pulak...

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-06 13:06


Salam Ramadhan buat semua warga ukhwah.. sama-sama lah kita gunakan kesempatan yang diberikan untuk rajin beribadah kepada Allah.. peluang tak datang selalu,, entah tahun hadapan ada peluang lagi ke tak nak bertemu ramadhan semula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» Sampaikan salam ramadhan anda

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.180084 saat. Lajunya....