Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 106
Ahli: 0
Jumlah: 106




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: masih ada ke yang bersih....


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» masih ada ke yang bersih....

Please Mendaftar To Post


Oleh masih ada ke yang bersih....

alhafiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3038
Posting: 48
Dari: pondok usang

columbia  


posticon Posting pada: 17-09-06 00:19


asskum....ana cuma nak tanya...kalau....nak pilih pasngn pun payah sekarang...kita nak pilih yang terbaik...contohnya yang baik dari segi akhlaknya....tetapi bagi ana terlalu sukar....kalau kita tengok...yang mengaji agama pun dah bercouple...bagaimana nak cari yang betul-betul tulen...dari segi kemuslimahannya...thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhafizProfil   Hantar PM kepada alhafiz   Quote dan BalasQuote

islamic_vanguard
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26396
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-09-06 00:40


walkslm...
ana setuju.....tapi mungkin anta tak tengok lagi jauh2.....
masih ada yang tak percaya dengan kapel2 ini.....
pasal yang mengaji pun berkapel tu......ana nak cakap begini saja.....
yang bertudung pun buat maksiat.....
yang sembahyang surau pun boleh buat maksiat...
yang hafiz pun ada tersimpang jauh....
ana pun sama saja....
zaman kini.....siapa yang terlepas?
jadi...jika anta cari yang 'betul-betul tulen'....ada ke?

p/s:Perempuan yang soleh, untuk lelaki yang soleh...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_vanguardProfil   Hantar PM kepada islamic_vanguard   Quote dan BalasQuote

laylee
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6452
Posting: 55
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-06 01:11


heheh...
enta/enti kenalah jadi 'tulen'..baru dapat yang' tulen' jugak.
itu kan janji Allah.
'lelaki baik untuk perempuan baik, lelaki berzina untuk perempuan berzina'.
wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For layleeProfil   Hantar PM kepada laylee   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-06 01:22


:) cermin diri dulu.. :) insyaAllah, DIA lebih tau siapa yang paling layak buat kita.. pasangan kita, adalah cermin diri kita sendiri.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-06 01:52


wallahu a'lam. ana tak mencari, tapi menanti....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 17-09-06 02:16


Jadi lah SOLEH, bukan cari SOLEHAH sebab "..Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik adalah untuk wanita yang baik.." :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

kasturi_jannah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26398
Posting: 1
Dari: ardhillah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-09-06 02:23


ingin mencari muslimah atau mukminah memang payah...tapi jangan lupa...segalanya bermula dari diri...couple salah?mukminah yang bercouple...tak salah lansung...asalkan dijaga hak batasan sebagaimuslimah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasturi_jannahProfil   Hantar PM kepada kasturi_jannah   Quote dan BalasQuote

xyamani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26226
Posting: 77
Dari: tepi dinding

yemen  


posticon Posting pada: 17-09-06 08:10


Pada 17-09-06 02:23 , kasturi_jannah posting:

!!! QUOTE !!!

ingin mencari muslimah atau mukminah memang payah...tapi jangan lupa...segalanya bermula dari diri...couple salah?mukminah yang bercouple...tak salah lansung...asalkan dijaga hak batasan sebagaimuslimah....


sebut couple..yang saya faham setakat ni dah jadi salah..jaga hak batasan..jaga bagaimana tu?


-----------------
belajar lah kerana tiada yang lahir dalam keadaan telah terpelajar


Bookmark and Share

    


  Member Information For xyamaniProfil   Hantar PM kepada xyamani   Pergi ke xyamani's Website   Quote dan BalasQuote

azlan_zaman
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3339
Posting: 48
Dari: Kluang, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-06 08:57


setuju dengan laylee

sememangnya begitulah lelaki baik untuk wanita baik dan sebaliknya...
alhafiz... akan sampai jadoh kamu juga akhirnya.. mana tau mungkin akhir tahun ini.. ;-)...

alhafiz... selamat kembali berukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azlan_zamanProfil   Hantar PM kepada azlan_zaman   Pergi ke azlan_zaman's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 17-09-06 09:57


perempuan yang baik untuk lelaki yang baik
tapi, andai saudara/i dapat yang kurang baik...bimbinglah mereka
jangan pulak kerana meraka kurang baik kita terus memulaukan lereka..mereka tetap manusia...semoga Allah swt beri petunjuk...
idayah Allah swt tak siapa tahu...mungkin hari ni dia masih melakukan maksiat...siapa tahu, esok Allah berinya hidayah dan hari seterusnya dia adalah lebih baik dari kita....

P/s: selalulah berdoa semoga dapat isteri/suami yang soleh
inyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095393 saat. Lajunya....