Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada sahabat yang setia melainkan kepentingan yang berpanjangan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 161
Ahli: 0
Jumlah: 161




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 16 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Pernah alami peristiwa ajaib?!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Pernah alami peristiwa ajaib?!

Please Mendaftar To Post


Oleh Pernah alami peristiwa ajaib?!

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 14:18


Siapa ada pengalaman yang menakjubkan atau ajaib yang terjadi pada diri sendiri...atau melihat ia terjadi pada orang lain...
peristiwa yang tidak masuk di akal dan yang seumpama dengannya...
boleh kongsi pengalaman anda...ianya tidak semestinya...seram....

Saya takdalah ada pengalaman ajaib sangat..tapi dulu...semasa tinggal di asrama...pada satu hari tu..tiba-tiba saya teringin sangat nak makan cokodok...saya pun tak tau Kenapa macammana boleh teringin.....tapi kat asrama saya mana ada jual cokodok....
dari pagi sampai petang asyik teringat dan mengidam nak makan cokodok...dah macam perempuan mengandung yang mengidam pula...
tiba-tiba tanpa disangka2 petang tu, ibu bapa kawan saya yang berjiran dengan keluaga saya datang melawat anaknya. Dia ada mengirim bekal dari mak saya untuk disampaikan kepada saya.
Dan yang lebih mengembirakan saya tu...bila saya buka bekal tu, ada cokodok yang saya teringin sangat. Sungguh unsangka reble...
mungkin ini dikatakan naluri seorang ibu terhadap anaknya....
Macam tau2 saja keinginan anaknya....


Apa pengalaman anda? boleh kongsi... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 14:26


pernah jugak dulu...
ptg tu nak kol rumah tapi ntaha pa rblm tak dapat kol
mlmnya masa time study persaan mula tak tentu arah.. gelisah...
langsung tak boleh study...hati rasa macam ada sesuatu yang tak kena..
dan lepas saja balik ke room warden asrama datang dan maklumkan
kematian insan yang paling disayngi...
:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 14-09-06 15:07


Ana ada satu pengalaman misteri (boleh masuk Tv3 ni!)
Ringkas cerita, ia berlaku suatu pagi ketika ana masih di sekolah menengah, semasa ayah ana ingin mengejutkan bangun untuk solat subuh. Ayah ana nampak ada seseorang tidur di sebelah ana.

Ana memang biasanya tidur berseorangan, dan kalaulah yang ada di sebelah ana adalah adik ana, tentu sekali ayah sudah maklum.

Menariknya, ana tidak pernah tahu perkara ini, sehinggalah lama selepas itu, kakak ana bongkarkan perkara ini.

Dan, sehingga hari ini, ana masih tidak tahu, 'siapakah dia'...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-06 16:57


dua kali, reality ajaib, cuma ana buat sedikit kesilapan atau ianya sudah ditakkdirkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-09-06 17:28


saya pun pernah mengalami perkara pelik dalam hidup saya.......lebih kurang sama macam mohdnorhakimin.....

saya selalu tidur dengan kakak saya bila balik kg....suatu mlm saya terjaga dr tidur dan terlihat seseorang tengah solat (siap bertelekung tapi mukanya tak nampak) kan dalam bilik kami....saya lihat kat sebelah dan dapati kakak saya tengah tidur....mustahil ada orang masuk bilik kami sebab kami tidur kunci pintu....dan apebila pagi....tanya seisi rumah, tak ada pun yang mengaku buat solat malam kat bilik kami....

sampai sekarang kami still tak tahu siapa gerangan yang solat dalam bilik kami.....ngeri tak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-11-06 16:35


pernah juga alami peristiwa2 yang melambangkan kebesaran Allah...
sewaktu arwah kakak saya sedang nazak...
ibu menyuruh saya membisikkan kalimah Lailaha illallah di telinga arwah kakak...(mengajarnya mengucap)..
sedangkan waktu tu, saya tiada pengalaman langsung...
dengan keadaan arwah kakak yang sudah begitu tenat, tidak mampu mendengar & mengenali sesiapa pun lagi ketika itu... termasuklah ibu sendiri..

melihat keadaan arwah kakak yang hampir terputus nafasnya...
saya hampir kepadanya dan membisikkan kalimah tersebut...

yang paling terkesan di hati sehingga sekarang...
arwah kakak mampu mendengar bisikan tersebut dan mampu mengucap hingga ke lafaz terakhir...

kuasa Allah melebihi segala-galanya...
wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 15-11-06 17:55


assalamu'alaikum w.b.t

peristiwa ajaib tak pernah agaknya tapi mimpi ajaib banyak kalilah... :-P :lol: :-D


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 19-11-06 22:38


peristiwa ajaib?tatkala aku bangun dari tidur, kawanku dicolek ufo.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.100299 saat. Lajunya....