Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 77
Ahli: 0
Jumlah: 77




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: info : untuk muslimah-cara merogol baru


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» info : untuk muslimah-cara merogol baru

Please Mendaftar To Post


Oleh info : untuk muslimah-cara merogol baru

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-09-06 13:34


Cara merogol baru            

> Hal ini berlaku di suatu tempat di KL..Hari ini selepas waktu
> pejabat, saya dapat tahu dari kakak ipar saya berkenaan satu
> cara lain- merogol perempuan. Ianya berlaku pada kalangan
> kawan kawan dia juga.perempuan ini keluar ofis dia kira-kira lepas
> waktu pejabat agak2 dekat mlm lah tu dan terjumpa seorang
> kanak-kanak menangis di tepi jalan.kasihan dengan budak ini...
> dia hampiri dan tanya budak ini Budak ini bagitau dia,
> yang dia dah sesat dan minta dihantar balik ke rumahnya.
> Budak kecik tu kemudiannya menunjukkannya sekeping kertas
> yang tertulis alamat rumahnya. Kawan kita perempuan ini..
> kira berhati mulia,tanpa mengesyaki apa apa terus bawa
> budak ni ke alamat tersebut.Setibanya di rumah budak itu,
> kawan kita ni menekan loceng pintu..sejurus kemudiannya
> dia pengsan lantaran loceng berkenaan disambungkan dengan
> wayar berkuasa tinggi. Hari berikutnya, begitu dia
> tersedar, dia berada di sebuah rumah kosong di kawasan
> berbukit - dalam keadaan telanjang.Kondom ada di mana-mana
> dengan air mani berhamburan. Tak kurang 20 kondom semuanya.
> Dia langsung tak mengenali penyerangnya. Begitulah jenayah
> akhir-akhir ini mensasarkan mangsanya. Jika terserempak dengan
> keadaan sebegini,jangan sesekali turuti kemahuan
> kanak-kanak itu, sebaliknya hantar saja ke balai polis
> yang berdekatan. Hantarlah kepada rakan-rakan wanita anda..
> selamatkan mereka.Jangan biar naluri keperihatinan mereka
> dieksploitasi. ..


-----------------
Whatever Happen life still go on


Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

abqariyyun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22585
Posting: 29
Dari: pengkalan hulu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 13:40


RABBUNA MA`ANA JAMI`AN..INSYAALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For abqariyyunProfil   Hantar PM kepada abqariyyun   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 13-09-06 13:40


thanks...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 13:44


Eeee..Jahatnye manusia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-09-06 13:44


thank you atas info...saya ni memang tak boleh tengok budak-budak susah, mesti rasa nak tolong sebab mudah kesiankan orang..Minta dijauhkan dari perkara yang tak elok dan peringatan untuk kaum HAWA, jangan suka berjalan seorang diri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

aleeya_athirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25748
Posting: 128
Dari: Ipoh

malaysia  


posticon Posting pada: 13-09-06 13:46


ASTARGHFIRULLAH......terima kasih ATAS INFO INI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_athirahProfil   Hantar PM kepada aleeya_athirah   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 13:49


hormati dan lindungilah wanita......

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

falah_nurani
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19262
Posting: 83
Dari: madrasah

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-09-06 13:55


ALLAHUAKBAR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For falah_nuraniProfil   Hantar PM kepada falah_nurani   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 13-09-06 14:30


ada jugak manusia yang berperangai begini ye....
sanggup guna apa-apa cara u dapat kan benda ni...apa jenis
manusia lah....

minta di jauhkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 13-09-06 14:45


terima kasih atas maklumat ni....

sama-sama lah kita jadikan pengajaran.....

minta simpang dari semua masalah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-09-06 15:03


tu lah Kenapa lah orang sanggup buat macam tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 15:45


eeei....seramnya.... :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 16:02


syukran jazilan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 16:21


ada jugak macam ni punya kanak-kanak..ish..takutnye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 13-09-06 16:33


Pada 13-09-06 16:21 , zinniratunnajua posting:

!!! QUOTE !!!

ada jugak macam ni punya kanak-kanak..ish..takutnye..


budak tu tak tahu apa-apa agaknya. dalang di sebalik ni lah yang mereng. budak-budak ni tak berakal lagi..


-----------------
kepada si MaWaR iDaMaN..semoga dikau sentiasa MeKaR di taman..diakari rasa berTUHaN..dihiasi haruman aKhLaK&iMaN..kerana disitulah UkUrAn..JeLiTaNyA seorang perawan


Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

zahhra
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26216
Posting: 25
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 16:37


thanks....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahhraProfil   Hantar PM kepada zahhra   Quote dan BalasQuote

permata_ayah_bonda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19302
Posting: 78
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 16:44


astaghfirullahhalazim..minta dijauhkan..nauzubillah..hati2lah sahabat2 semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_ayah_bondaProfil   Hantar PM kepada permata_ayah_bonda   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 13-09-06 16:57


can u see t, how people getting advance day by day, even in doing crime.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah105
Warga Rasmi
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23936
Posting: 13
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 17:31


thanks.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah105Profil   Hantar PM kepada muslimah105   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-09-06 18:26


ASTAGFIRULLAHALAZIM..tak sangka sampai macam tu sekali..

dah lah guna budak-budak..kita tak boleh tengok budak-budak nangis..nak nangis same...hwwwaaa!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

c_aug7
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 23990
Posting: 50
Dari: Besut

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-09-06 19:18


:-o Uuuihh...macam-macam taktik yang diguna kan sekarang......MasyaAllah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For c_aug7Profil   Hantar PM kepada c_aug7   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 19:46


assalamualaikum..
takutnya sinar baca....lain kali tak pepe pun tak moh benti..
itu lah..baik hati berhati-hati
wsalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 13-09-06 20:27


astagfirullah...macam-macam dunia sekarang..
bersikap baik pun di ambil kesempatan oleh mereka yang jahat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

anti_alasan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2006
Ahli No: 26307
Posting: 300

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 23:22


rasanya kita masih duduk di negara yang tak merdeka..sebab pergi mana-mana pun rasa tak selamat-->diancam dengan perogol,peragut,pembunuh di mana-mana....

kita masih dijajah lagi rupanya..tak bererti sambutan kemerdekaan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anti_alasanProfil   Hantar PM kepada anti_alasan   Quote dan BalasQuote

nano
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.10.2005
Ahli No: 19971
Posting: 386

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 04:28


Perempuan yang kena rogol dalam cerita tadi tu boleh buat laporan polis,dia ada alamat dan mengenali budak yang dijadikan umpan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nanoProfil   Hantar PM kepada nano   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 14-09-06 06:19


jaga2 wei sahabiah2 semua..... bhya sangat tu.... jan jalan seorang-seorang yeee... kalau boleh biarlaaaa bertiga... au berempat... dan jan balik malam2 lewt sangat.... taulaaa kan.... macam mana keadaan sekarang.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 09:02


ya allah........ (speechless)

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-09-06 10:48


Kenapa budak-budak dijd kan umpan???!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

wihdatul_asrar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22976
Posting: 121
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 10:54


thanks atas info ni... da macam-macam yang jadi dalam dunia sekarang ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wihdatul_asrarProfil   Hantar PM kepada wihdatul_asrar   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 11:02


syukron jazilan di atas info ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 21-09-06 02:41


erq!ganznyeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 10:04


bijak juga mereka ini!!! Hebatnye ciptaan ALLAH..!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 10:14


Bacalah doa sebelum keluar rumah..insyaallah, Allah akan pelihara kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 10:16


Pada 13-09-06 13:34 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!

Cara merogol baru            

> Hal ini berlaku di suatu tempat di KL..Hari ini selepas waktu
> pejabat, saya dapat tahu dari kakak ipar saya berkenaan satu
> cara lain- merogol perempuan. Ianya berlaku pada kalangan
> kawan kawan dia juga.perempuan ini keluar ofis dia kira-kira lepas
> waktu pejabat agak2 dekat mlm lah tu dan terjumpa seorang
> kanak-kanak menangis di tepi jalan.kasihan dengan budak ini...
> dia hampiri dan tanya budak ini Budak ini bagitau dia,
> yang dia dah sesat dan minta dihantar balik ke rumahnya.
> Budak kecik tu kemudiannya menunjukkannya sekeping kertas
> yang tertulis alamat rumahnya. Kawan kita perempuan ini..
> kira berhati mulia,tanpa mengesyaki apa apa terus bawa
> budak ni ke alamat tersebut.Setibanya di rumah budak itu,
> kawan kita ni menekan loceng pintu..sejurus kemudiannya
> dia pengsan lantaran loceng berkenaan disambungkan dengan
> wayar berkuasa tinggi. Hari berikutnya, begitu dia
> tersedar, dia berada di sebuah rumah kosong di kawasan
> berbukit - dalam keadaan telanjang.Kondom ada di mana-mana
> dengan air mani berhamburan. Tak kurang 20 kondom semuanya.
> Dia langsung tak mengenali penyerangnya. Begitulah jenayah
> akhir-akhir ini mensasarkan mangsanya. Jika terserempak dengan
> keadaan sebegini,jangan sesekali turuti kemahuan
> kanak-kanak itu, sebaliknya hantar saja ke balai polis
> yang berdekatan. Hantarlah kepada rakan-rakan wanita anda..
> selamatkan mereka.Jangan biar naluri keperihatinan mereka
> dieksploitasi. ..




:-o :-o :-o


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 10:16


Berfikir sebelum bertindak...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
[ Telah diedit oleh: lisa_solehah pada 03-10-06 10:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

umminajihah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18690
Posting: 70

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 10:23


YA ALLAH, SEBAB APA MANUSIA JADI KEJAM SAMPAI MACAM NI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umminajihahProfil   Hantar PM kepada umminajihah   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 10:26


sama-sama kita berlidung kepada Allah....
dan istiqamahlah kita mengamalkan ayat perlindung, paling tidaknye ayat kursi atau 3 kull sbelum keluar rumah....
Insya'Allah kita akan dperlihara oleh ganguan jahat....
yakin kita hanya pada Allah jua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-10-06 11:07


asslamualaikum wbt...

hanya kepada Allah swt dapat kita berlindung...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

ukhtisarah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.12.2004
Ahli No: 12908
Posting: 39
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 03-10-06 12:59


risaunye.....betul-betul dunia akhir zaman....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhtisarahProfil   Hantar PM kepada ukhtisarah   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 03-10-06 13:16


Pada 03-10-06 10:26 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

sama-sama kita berlidung kepada Allah....
dan istiqamahlah kita mengamalkan ayat perlindung, paling tidaknye ayat kursi atau 3 kull sbelum keluar rumah....
Insya'Allah kita akan dperlihara oleh ganguan jahat....
yakin kita hanya pada Allah jua..


saya setuju.....kan ada peristiwa dimana seorang gadis membaca ayat kursi...penyerang namapak 2 pemuda di sisi gadis tersebut......rupanya 2 pemuda tu adalah malaikat......

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 03-10-06 13:20


ASSALAMMUALAIKUM...........
Betul ke cerita niiiii..........takkanlah begitu mudah memasang perangkap untuk merogol seperti ni...............


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 03:00


lindungi wanita..jangan ambil kesempatan atas kelemahan kami..lelaki dicipta untuk melindungi wanita..

Tercipta engkau dr rusuk lelaki..bukan dr kaki untuk dialasi..bukan dr kepala untuk dijunjung..tapi dekat di bahu untuk dilindung,dekat jua di hati untuk dikasihi..engkaula wanita hiasan duniawi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 08:46


Cukuplah Allah sebagai penolong....

Inilah hikmah batasan aurat di syariatkan. Cuba renungkan ayat ini:-

"Hai Nabi, katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin: "Hendaklah mereka berjilbab (bertudung dan berpakaian labuh) menutupi tubuh mereka." Yang demikian itu supaya mereka lebih mudah untuk dikenal, karena itu mereka tidak di ganggu. Dan Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang". (33:59)

Berdasarkan ayat di atas, ALLAH telah jelas menyatakan perihal mengapa wanita wajib berjilbab (bertudung dan berpakaian labuh yang menutupi tubuh mereka dengan sempurna).

Berikut saya point-kan beberapa hikmah menutup aurat (bagi wanita) berdasarkan ayat di atas secara ringkas:

1.     Sebagai lambang bahawa mereka adalah wanita yang beriman dan bertaqwa. Wanita yang sentiasa beriman dan taat, pasti akan sentiasa mengikuti apa sahaja yang diperintahkan oleh ALLAH dan Rasul-NYA dan meninggalkan sebarang perkara yang dilarang di dalam agamanya (Islam). Berbeza dengan mereka yang tidak beriman (tanpa mengira lelaki mahupun wanita), mereka amat engkar dengan perintah ALLAH dan Rasulullah. Pendek kata, ada sahaja alasannya untuk menolak ketetapan ALLAH. Maka, renungilah ayat berikut:

Orang-orang munafik laki-laki dan perempuan sebahagian dengan sebahagian yang lain adalah sama, mereka menyuruh membuat yang mungkar dan melarang berbuat yang ma'ruf dan mereka menggenggamkan tangannya (kikir). Mereka telah lupa kepada Allah, maka Allah melupakan mereka. Sesungguhnya orang-orang munafik itu adalah orang-orang yang fasik. (09:67)

2.     Berupaya mengelakkan gangguan daripada golongan yang berhati jahat. karena itu mereka tidak di ganggu. Bagi point yang kedua ini, saya ingin membawakan satu perumpamaan. Andainya kita seorang lelaki dihidangkan dengan satu show yang menayangkan wanita dengan keadaan yang amat menghairahkan (seksi), sudah tentu nafsu syahwat si lelaki akan terangsang sekaligus mencetuskan satu niat yang jahat untuk mendapatkan wanita yang dilihatnya itu atau pun wanita lain yang seumpamanya bagi tujuan nafsunya. Tapi, berbeza pula jika kita sebagai lelaki diperlihatkan dengan wanita-wanita solehah yang sentiasa menjaga adabnya sebagai seorang muslimah yang mana lengkap berjilbab. Pasti sejuk mata memandang lalu mampu mendetikkan rasa keinsafan (malu) dalam diri si lelaki. Begitulah hakikatnya peranan jilbab mampu mencegah hati-hati manusia yang berniat jahat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 05-10-06 03:23


best sangat ke??

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-10-06 05:23


ya ALLAh.. bahayanya dunia hari ni......

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 05:06


ya ALLAH...terkedu baca kisah ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 09:19


ALLAHUAKBAR! Zalim sungguh manusia yang bersifat seperti itu. Ada saja taktik kotor yang mereka gunakan untuk mengambil kesempatan. Nauzubillah....


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

adzizi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 26934
Posting: 177

malaysia  


posticon Posting pada: 13-10-06 10:36


Memberi Kesedaran Kepada Wanita Supaya Lebih berhati-hati,Syabas sebab info yang berguna

Bookmark and Share

    


  Member Information For adziziProfil   Hantar PM kepada adzizi   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 11:34


sebab itulah masyarakat kita sekarang dah hilang sifat tolong-menolong. bila nak tolong orang, jadi macam ni pulak. nak tolong orang pun takut.


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 12:51


yang Allah ya Tuhanku nak buat jahat selicik begitu sekali...
nauzubillah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-07 21:30


saya pu tak sangka ada manusia yang tegar melakukan seperti itu dengan cara mengekploitasikan kanak-kanak.moga-moga dilaknat org yang melakukan perkara itu dan mendapat balasan yang setimpal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-01-07 21:35


masyaALLAH.....
mesti lebih berwaspada pada kaum hawa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 21-01-07 21:15


jazakaallah atas info..
takut lah pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-01-07 21:58


astaghfirullahala'zim...

na'uzubillah...dahsyatnye sekarang ni...macam-macam cara sehingga yang tak terfikir pun... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 21-01-07 22:32


astaghfirullahala'zim...(99x)

sedih dan kesianya kat perempuan 2...
sebagai lelaki seram sejuk saya membacanya..
inilah fitnah dunia...

"Ya Allah kau peliharalah semua kaum hawa didunia ini,sama ada yang baik mahupun yag nakal..,agar semuanya selamat..AMIN ya rabb..

kena amalkan baca selawat dan ayat kursi bila nak keluar rumah 2..
pada ilahilah tempat kita berserah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

starfish
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14030
Posting: 76
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 00:31


macam mana lah org yang berfikiran binatang boleh terfikir nak buat perkara terkutuk ni..astagfirullah

Bookmark and Share

    


  Member Information For starfishProfil   Hantar PM kepada starfish   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 00:38


Apabila teknologi disalah guna.. Berhati-hatilah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 07:16


berhati-hati,..banyak lagi taktik sebenarnya...ini salah satu dari cabangnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

qu_aini
Warga Rasmi
Menyertai: 20.01.2007
Ahli No: 28264
Posting: 12

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 23:40


ASTAGHFIRULLAH....
    Thanks 4 da info.Kepada semua kaum Hawa,be careful,ok?
    Jaga diri,hiasi peribadi.Usah gusar dan takut kerna
    '' INNALLAH HA MA'A NA....'' :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For qu_ainiProfil   Hantar PM kepada qu_aini   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-02-07 17:29


Ya Allah..zalimnya manusia ni..terima kasih for the info..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.149659 saat. Lajunya....