Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bulan tak jatuh ke riba, sebaliknya manusia menjatuhkan diri ke atas bulan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 171
Ahli: 0
Jumlah: 171




  Yang Masuk Ke Sini
khalifah: 4 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 21 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: impian yang belum tercapai


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» impian yang belum tercapai

Please Mendaftar To Post


Oleh impian yang belum tercapai

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 23:10


assalamualaikum semua...
apa eh impian anda yang nak sangat anda capai, tapi belum tecapai

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-09-06 23:22


nak tubuhkan yayasan sendiri.. yayasan AZZAHRA'

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 00:42


nak grad, nak convo, nak kahwin, nak ada kerjaya yang bagus, nak jadi businesswoman yang berjaya, nak menderma banyak2, nak umrah, nak naik haji, nak kuarge bahagia, nak hidup senang... bestnya~..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 08:06


Pada 07-09-06 00:42 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

nak grad, nak convo, nak kahwin, nak ada kerjaya yang bagus, nak jadi businesswoman yang berjaya, nak menderma banyak2, nak umrah, nak naik haji, nak kuarge bahagia, nak hidup senang... bestnya~..
wah..byknye..:-di
impian setiap manusia...
semoga tercapai ye syahidatul...
[ Telah diedit oleh: amira_aqilah pada 07-09-06 08:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 08:57


Pada 07-09-06 00:42 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

nak grad, nak convo, nak kahwin, nak ada kerjaya yang bagus, nak jadi businesswoman yang berjaya, nak menderma banyak2, nak umrah, nak naik haji, nak kuarge bahagia, nak hidup senang... bestnya~..



tolak grad dengan konvo sebab dah lepas..yang lain sama lah kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

Handzar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2006
Ahli No: 24641
Posting: 48
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 09:19


Assalamualaikum....

Impian saya: Syurga Allah...

masih belum dapat dicapai rasanya dengan bekal amalan saya setakat ini... tetapi Insya-Allah.. saya akan berusaha kearahnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HandzarProfil   Hantar PM kepada Handzar   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-06 10:48


IMPIAN SAYA...NAK UBAH DIRI MENJADI yang TERBAIK SEBGAI HAMBA ALLAH...
SEMOGA DENGAN PERUBAHAN SAYA INI AKAN MENJADI KEGEMBIRAAN buat AYAH DAN IBU YANG JAUH DI SANA....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 07-09-06 10:55


HIDUP MULIA..MATI SYAHID!!! NAK BINA JUNDI2 ISLAM!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 05:16


nak wujudkan yayasan untuk bantu umat Islam dalam bidang pendidikan, penyelidikan dan pembangunan ekonomi dengan atas nama ayahnda Abd Aziz, ayanda Abu Bakar dan Ayahnda Abu Talib...
dapat memegang atau menerima pelantikan Setiausaha Agung PBB dari kalangan umat Islam dan rakyat Malaysia.
jadi insan berguna, hamba dan khalifah Allah yang telah menjalankan tugas, amanah dan tanggungjawab yang diberikan oleh Nya di muka bumi ini....


-----------------
cinta yang sejati dan kekal hanya pada Allah, cinta pada makhluk adalah sementara dan keduniaan.
[ Telah diedit oleh: hangkas pada 10-09-06 05:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 05:18


ya boleh2~

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 07:59


erm..banyak pula impian saya :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 10:26


Pada 07-09-06 00:42 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

nak grad, nak convo, nak kahwin, nak ada kerjaya yang bagus, nak jadi businesswoman yang berjaya, nak menderma banyak2, nak umrah, nak naik haji, nak kuarge bahagia, nak hidup senang... bestnya~..


samala dengan saya...lagi satu nak hanatr mak ayah pergi haji

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 10-09-06 10:57


bnyak sangat...
salah satu nak ada duit sendiri dan pergi mekah sm2 dengan mak..
lagi satu nak dapat suami yang soleh dan mampu membimbing aku ke jalan Allah..
yang paling utama mendapat keredhaan Allah dan menjadi penghuni syurga...
Ya Allah kabulkan impian ku ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 12:48


Pada 10-09-06 10:57 , mukminah_06 posting:

!!! QUOTE !!!

salah satu nak ada duit sendiri dan pergi mekah sm2 dengan mak..
lagi satu nak dapat suami yang soleh dan mampu membimbing aku ke jalan Allah..
yang paling utama mendapat keredhaan Allah dan menjadi penghuni syurga...
Ya Allah kabulkan impian ku ini..
masyaALLAH, seakan sama dengan impian ana :-)

~ Amin ya RABB ~

ALLAHualam.


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...
[ Telah diedit oleh: mas2ra pada 10-09-06 12:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 16:31


terlalu banyak....
semoga jalan untuk mencapai impian itu adalah jalan yang baik dan diredhai Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 20:14


caiyok!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 10-09-06 20:39


impian tanpa usaha ialah angan2
jadi....ganbatei!!!!

impian saya..banyak sangat...
nak jadi hamba Allah yang bertaqwa..yang tak takutkan yang lain selainNya, tak mengharapkan yang lain selainNya dan nak berubah jadi insan yang lebih baik dari hari ke hari
insya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 22:20


impian 2007...Bagaimana ye sebab bergtg pada Allah?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 22:24


Pada 23-03-07 22:20 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

impian 2007...Bagaimana ye sebab bergtg pada Allah?????


Tak berapa faham lah muslimah.. cuba explain sikit.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 22:32


Pada 23-03-07 22:24 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-03-07 22:20 , muslimah_jun posting:

!!! QUOTE !!!

impian 2007...Bagaimana ye sebab bergtg pada Allah?????


Tak berapa faham lah muslimah.. cuba explain sikit.. :-)



impian ni rahsia :-) Kalau tahun lepas impian nak kerja, impian tahun ni pegalaman lepas menjadikan xberharap, berserah pada Allah :-) wluapa pun ia tetap tinggal impian selagi belum capai. He..he..harap dapat jawab soalan doc meow walau sebenar tak jawab penuh :-)

P/s: apapn hidup atas dunia ni sebagai hamba segala atas izinNya


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 23:33


Assalamualaikum...

Impian saya hanya satu :

Melihat Islam kembali di atas bukan dipijak. Melihat saudara2 saya di palestin/lubnan/selatan thai kembali hidup dengan aman.

Maka, segala apa yang saya lakukan sekarang (nak grad, kahwin etc..) adalah untuk mencapai impian yang satu tu.

waallahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-07 00:58


nak buat kek coklat yang betul-betul moist
tak tercapai lagi :-(



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_jun
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28314
Posting: 1018
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-03-07 01:03


Pada 24-03-07 00:58 , azzahrah posting:

!!! QUOTE !!!

nak buat kek coklat yang betul-betul moist
tak tercapai lagi :-(



nampaknya kena lah azzahrah buat sendiri :-) Mjur resepi kek mak moist, ambil tmph raya, jiran pula suka tmph bila buat birthday.


-----------------
~TeGuRlAh Aku.. AjAklAh Aku.. PimPinLaH aKu.. kE JaLaN yang menDeKaTkan HaTiku pada-NYA..~


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_junProfil   Hantar PM kepada muslimah_jun   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119105 saat. Lajunya....