Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 22 jam, 7 minit yang lalu


Kelakar
Topik: cara jawab telephone yang betul.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» cara jawab telephone yang betul.....

Please Mendaftar To Post


Oleh cara jawab telephone yang betul.....

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 11:38


sebenarnya cara menjawab telefon yang kita amalkan adalah salah... dan kebanyakannya sama..

terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul.jadi disini kita akan cuba untuk menukarkan jawapannya (tak lah anda boring sangat Kalau jadi operator )


1.soalan: haloo.may i speak to ain please?
jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2.soalan: haloo, siapa disana?
jawapan: entah. saya kat sini,mana lah saya tau siapa kat sana..

3.soalan: haloo,boleh saya bercakap dengan bapak awak?
jawapan: nak cakap cakap saja lah. buat apa tanya saya.

4.soalan: haloo,boleh sambungkan ke nombor 323?
jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanya boleh dicampur.

5.soalan: haloo,mak ada rumah?
jawapan: mak tak ada rumah.bapak ada pasal rumah ni bapak yang beli.

6.soalan: haloo ain,buat apa tu?
jawapan: kan ke saya tengah bercakap dengan awak kat telefon ni..

7.soalan: boleh saya bercakap dengan ain ?
jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... .time kacih.

8.soalan: haloo.tolong panggilkan ain. saya nak bercakap dengannye.
jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9.soalan: halloo... ...
jawapan: haloo.pusat sakit mental disini.anda ingin mendaftar?

10.soalan: haloo.saya nak tumpang bertanya...
jawapan: maap.ini bukan kaunter pertanyaan.

11.soalan: haloo.betul ke ini nombor 3234412?
jawapan: sila dail sekali lagi.Kalau saya masih menjawab betul lah tu.

12.soalan: assalammualaikum...
jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak telefon.salam kita wajib)





people will forget what u said

people will forget what u did

but they will not forget how u make them feel...


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 11:53


emm...sopannya dia jawab!
hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

char-bulb
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24909
Posting: 22

brunei  


posticon Posting pada: 06-09-06 11:59


hehe...nak cakap kalako tru takdala sangat...tapi boleh tahan lah....hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For char-bulbProfil   Hantar PM kepada char-bulb   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 06-09-06 12:03


haha...sakit hati dengan orang macam ni...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 12:05


sekadar untuk menghibur di tengah hari ni... hehehehe... maaf andai terkasar bahasa.. tersilap bicara... masalamah.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

NURUL_IMAN0307
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13498
Posting: 89
Dari: -

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 13:10


boleh tanya tak??Kenapa guna nama ain???terharunyerrrrr....sebab nama kita ain...heheehheheh dan kita pun selalu jawab tipon macam tu...ekeekek...terasa pula dengan lawak ni but enjoy...ekekekeke

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURUL_IMAN0307Profil   Hantar PM kepada NURUL_IMAN0307   Pergi ke NURUL_IMAN0307's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 14:25


heheheh, tak ada idea nak guna nama siapa gunalah nama ain... maaf ye.. hehehehe.. sekadar berjenaka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 14:32


salam..

kalau nak berseloroh tu bolehlah tapi jangan amalkan didunia realiti ni...tak pasal2 kena maki pulak...ikram muslimin insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 14:35


salam~
heheh..boleh test ni nanti...
tapi dengan member2 terdkt saja lah..
huhu~
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

zinniratunnajua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12834
Posting: 271
Dari: bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 15:40


konpem orang yang call tak nak call dah pasni..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinniratunnajuaProfil   Hantar PM kepada zinniratunnajua   Pergi ke zinniratunnajua's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 15:42


salam~
hehehe...nanti lah try..ni duduk tunggu orang call tak ada pun lagi...
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-09-06 16:05


malangnya siapa yang call lamyanunalif_mursyidah....

just kidding :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-09-06 17:34


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kawan saya,najihah,masa dia buat call..

orang dalam phone:hello..siapa ni??

najihah:najihah...

orang dalam phone:siapa ni???

najihah:najihah!

orang dalam phone:kuat sikit.!!kuat sikit.!!line tak clear lah...!!

najihah:najihah!najihah!!

orang dalam phone:apa?nak cakap dengan siapa??bapak tak ada kat rumah lah..

najihah:najihah ni!nak cakap dengan mardhiah..!!

orang dalam phone:siapa?siapa?

najihah:nak cakap dengan mardhiah!mardhiah!!

tiba-tiba..sila tinggalkan pesanan suara anda selepas.........

rupa-rupanya tadi tu suara apek...caller ringtones rupanye..

apa lagi..kena gelak lah..dia pun gelak same..

kasihan..coobaaaannnnn.....



-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 06-09-06 17:39


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 17:40


salam~
azzahrawi..heheheh~
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 12:04


ada2 saja mis farhana ni... hehehehehe.... tu lah saya pun pernah terkena sekali suara apek tu... punyalah kuatkan suara ingatkan xdengar rupenya memang xdengar pun hehehehe.... sabar sajalah.... hehhehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 14:45


jangan di buat, sekadar gurauan, hehehehe kang xpasal2 sema kena marah pulak.. hehehehe, nak buat boleh tapi yang sekepala lah.. kira yang boleh di ajak berguau... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 14:50


salam~
yelah kak mawardah23..kawan sekapala saja lah boleh buat..buat kat orang lain..
silap hari bulan kena plangkung pulak..
tak ke naye..
hmm..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 14:56


tau tak mengapa adik... hehehe.. bukan apa takut orang terasa hati pulak kan... hehehhe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 15:07


salam..
hmm..
wasalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 16:18


Pada 07-09-06 12:04 , mawardah23 posting:

!!! QUOTE !!!

ada2 saja mis farhana ni... hehehehehe.... tu lah saya pun pernah terkena sekali suara apek tu... punyalah kuatkan suara ingatkan xdengar rupenya memang xdengar pun hehehehe.... sabar sajalah.... hehhehe...


ana pernah buat sekali...ramai yang marah kat ana...
sekali mak ana sendri terkena, lepas itu xletak dah hehehe..insaf. :-di :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 19:10


hehehe...nanti kalau ada masa lapang saya try..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 22:14


:) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 22:52


ini iklan kit kat ke ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 08-09-06 08:00


memang kelakar lah story ini,hihi..sebagai penghibur..apa slhnye kan ;p

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 10:28


kelakar juga lah.. hehehe, yela siapa yang tekena pasti sakit hati.... bak kata pepatah orang dulu-dulu hehehe

kalau ada jarum yang patah jangan disimpan di dalam hati,
kalau ada silap dan salah jangan simpan di dalam hati,

seperti kata apek pulak...
cuba jangan tak cuba(hehehehe)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

czar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25395
Posting: 33
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 08-09-06 11:18


hehehe lucu betul hang ni,akan ku aplikasikan nanti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarProfil   Hantar PM kepada czar   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 16:11


cubalah kalau xcaya.... hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 16:14


Pada 08-09-06 16:11 , mawardah23 posting:

!!! QUOTE !!!

cubalah kalau xcaya.... hehehehe


hehehe betul itu...
:-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 16:21


betulah sutera_kasih hehehe kalau nak try kelakar ke tak? cuba! TRY! TEST! hehehe....tapi janganlah buat orgtu sapai sakit hati k.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-06 08:55


sekadar gurauan sahaja.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-09-06 10:06


Pada 08-09-06 16:21 , mawardah23 posting:

!!! QUOTE !!!

betulah sutera_kasih hehehe kalau nak try kelakar ke tak? cuba! TRY! TEST! hehehe....tapi janganlah buat orgtu sapai sakit hati k.....


ana dah buat dah dulu... kena marah hehehe..sekarang dah tak buat dah.... :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 08:29


heheheh.. tu lah kan dah tekena sutera kasih... saya pun pernah buat.. tapi yang sekepala lah.. dia terus ketawa.. hhehehe, yang tu tak mengapa... kalau kena yang xsekepala... habis kita kena syarahan tak berbayar pulak.. hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 16:13


tapi kalau xcube tak tau kelakar ke tak. hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 11-09-06 17:00


Binatang apa yang dia tunggang tu...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 17:05


?????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

ana_redhuan
Warga Rasmi
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25707
Posting: 10
Dari: uni.m`sia terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-09-06 10:39


hm,alhamdulillah Kalau ada ramai lagi orang macam kamu..doakan umat islam semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_redhuanProfil   Hantar PM kepada ana_redhuan   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 08:51


heheheh... insyaAllah.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 20-09-06 10:10


hehe....kelakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-09-06 10:14


TAU tak mengapa... HEHEHEHE........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

aleeya_athirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25748
Posting: 128
Dari: Ipoh

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-06 11:22


kahkahakhakah..kelakar nya...
nak cuba lah buat jawab pggln kat ofis...hikhgikhikhikhik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_athirahProfil   Hantar PM kepada aleeya_athirah   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-09-06 11:50


erm,,nice joke..
teruskan usaha anda SAAD..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-06 08:21


insyaAllah......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

redhailahi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23514
Posting: 59
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-09-06 22:03


pas ni nak try kat agen2 yang memang tak fham2...
lah juga nak nyakitkan hati mereka, ye lah, kadang-kadang dah cakap jangan ggu selepas office hour, duduk telefon juga......
nak tutup phone pun ssah juga....
kadang-kadang dapat makian saja kat sms...

Bookmark and Share

    


  Member Information For redhailahiProfil   Hantar PM kepada redhailahi   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 10:46


HEHEHHEH

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 10:49


:-) Huhuuuu....tapi apa-apa pun....lebih baik ucapkan salam semasa kita mengangkat telefon......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 29-09-06 10:49


hehhe...dah lah contohnya guna nama saya...ain...hehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 13:27


Pada 06-09-06 17:34 , miss_farhana posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kawan saya,najihah,masa dia buat call..

orang dalam phone:hello..siapa ni??

najihah:najihah...

orang dalam phone:siapa ni???

najihah:najihah!

orang dalam phone:kuat sikit.!!kuat sikit.!!line tak clear lah...!!

najihah:najihah!najihah!!

orang dalam phone:apa?nak cakap dengan siapa??bapak tak ada kat rumah lah..

najihah:najihah ni!nak cakap dengan mardhiah..!!

orang dalam phone:siapa?siapa?

najihah:nak cakap dengan mardhiah!mardhiah!!

tiba-tiba..sila tinggalkan pesanan suara anda selepas.........

rupa-rupanya tadi tu suara apek...caller ringtones rupanye..

apa lagi..kena gelak lah..dia pun gelak same..

kasihan..coobaaaannnnn.....




salam....
yang ni lagi kelakar.....hehehehe:-)


-----------------
wanita hiasan dunia...seindah hiasan adalah Wanita Solehah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-06 11:55


hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-09-06 16:07


Pada 06-09-06 11:38 , mawardah23 posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya cara menjawab telefon yang kita amalkan adalah salah... dan kebanyakannya sama..

terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul.jadi disini kita akan cuba untuk menukarkan jawapannya (tak lah anda boring sangat Kalau jadi operator )


1.soalan: haloo.may i speak to ain please?
jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2.soalan: haloo, siapa disana?
jawapan: entah. saya kat sini,mana lah saya tau siapa kat sana..

3.soalan: haloo,boleh saya bercakap dengan bapak awak?
jawapan: nak cakap cakap saja lah. buat apa tanya saya.

4.soalan: haloo,boleh sambungkan ke nombor 323?
jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanya boleh dicampur.

5.soalan: haloo,mak ada rumah?
jawapan: mak tak ada rumah.bapak ada pasal rumah ni bapak yang beli.

6.soalan: haloo ain,buat apa tu?
jawapan: kan ke saya tengah bercakap dengan awak kat telefon ni..

7.soalan: boleh saya bercakap dengan ain ?
jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... .time kacih.

8.soalan: haloo.tolong panggilkan ain. saya nak bercakap dengannye.
jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9.soalan: halloo... ...
jawapan: haloo.pusat sakit mental disini.anda ingin mendaftar?

10.soalan: haloo.saya nak tumpang bertanya...
jawapan: maap.ini bukan kaunter pertanyaan.

11.soalan: haloo.betul ke ini nombor 3234412?
jawapan: sila dail sekali lagi.Kalau saya masih menjawab betul lah tu.

12.soalan: assalammualaikum...
jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak telefon.salam kita wajib)



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 13:36


kalau kita tekene janganlah marah sekadar gurauan sahaja.hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 04-10-06 13:59


tak lama kena sumpah kalau jawab macam tu...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-10-06 22:03


...macam-macam ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 08:06


macam-macam ada hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

aL-azyM
WARGA SETIA
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26685
Posting: 675
Dari: DuLu:GeRiK,PeRaK + SeKarNG:nEgERi 9

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 11:10


Wahahaha !!!

Bagus jugak ni !!!

boleh di praktikan jika ada org yang selalu buat panggilan yang tak penting !!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aL-azyMProfil   Hantar PM kepada aL-azyM   Pergi ke aL-azyM's Website   Quote dan BalasQuote

alyya93
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.10.2006
Ahli No: 26819
Posting: 28
Dari: Johor Bahru, Johor, Malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 12:54


hahaha.. macam-macam idea orang.. boleh jugak kenakan kawan lepas ini.. hoho..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alyya93Profil   Hantar PM kepada alyya93   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 14:31


Pada 06-09-06 11:38 , mawardah23 posting:

!!! QUOTE !!!

sebenarnya cara menjawab telefon yang kita amalkan adalah salah... dan kebanyakannya sama..

terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul.jadi disini kita akan cuba untuk menukarkan jawapannya (tak lah anda boring sangat Kalau jadi operator )


1.soalan: haloo.may i speak to ain please?
jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2.soalan: haloo, siapa disana?
jawapan: entah. saya kat sini,mana lah saya tau siapa kat sana..

3.soalan: haloo,boleh saya bercakap dengan bapak awak?
jawapan: nak cakap cakap saja lah. buat apa tanya saya.

4.soalan: haloo,boleh sambungkan ke nombor 323?
jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanya boleh dicampur.

5.soalan: haloo,mak ada rumah?
jawapan: mak tak ada rumah.bapak ada pasal rumah ni bapak yang beli.

6.soalan: haloo ain,buat apa tu?
jawapan: kan ke saya tengah bercakap dengan awak kat telefon ni..

7.soalan: boleh saya bercakap dengan ain ?
jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... .time kacih.

8.soalan: haloo.tolong panggilkan ain. saya nak bercakap dengannye.
jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9.soalan: halloo... ...
jawapan: haloo.pusat sakit mental disini.anda ingin mendaftar?

10.soalan: haloo.saya nak tumpang bertanya...
jawapan: maap.ini bukan kaunter pertanyaan.

11.soalan: haloo.betul ke ini nombor 3234412?
jawapan: sila dail sekali lagi.Kalau saya masih menjawab betul lah tu.

12.soalan: assalammualaikum...
jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak telefon.salam kita wajib)





people will forget what u said

people will forget what u did

but they will not forget how u make them feel...





hhhehehhe......rasanya macam tekena pula.....
saya selalu kenakan member2..hihihiiihi


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 14:41


dah dididik macam itu, sukar dah ubahlah tabiat ni...
cara yang sesuai juga untuk dipraktikkan agaknya dalam masa yang tertentu tapi kalau waktu kecemasan dan hal penting, nak guna cara ini, nayakan orang namanya....


-----------------
cinta yang sejati dan kekal hanya pada Allah, cinta pada makhluk adalah sementara dan keduniaan.
[ Telah diedit oleh: hangkas pada 08-10-06 14:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

suffyan
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2006
Ahli No: 26749
Posting: 13

japan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 16:07


buat saya tersenyum saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For suffyanProfil   Hantar PM kepada suffyan   Quote dan BalasQuote

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 08-10-06 16:44


orang tanya lain.......dia jawab lain...........heheh.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-10-06 14:43


Pada 08-10-06 16:44 , zaidharithah posting:

!!! QUOTE !!!

orang tanya lain.......dia jawab lain...........heheh.........


hehehehe..........


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-11-06 15:40


itulah lawak namanya... hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

perak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25855
Posting: 138
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-06 11:12


hehehe...nak tryla..mesti mmbe kita ngis kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For perakProfil   Hantar PM kepada perak   Pergi ke perak's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 14-02-07 14:16


lepas ni nak apply lah ....theheheh...lawak gila perot ah

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

FIENDA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2006
Ahli No: 27433
Posting: 224
Dari: NS

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-02-07 15:38


indahnye bahasa yang digunakan.
kita janganlah guna ayat2 macam itu boleh kita xknl dengan org yang col.
kita harus hormat.
bhase yang elok mencerminkn di kita sebenarnya......

Bookmark and Share

    


  Member Information For FIENDAProfil   Hantar PM kepada FIENDA   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 15:48


:roll: :-D Bagi salam dahulu.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-07 21:04


sesuai untuk orang yang dah dikenali saja... make sure dia tu tak mudah terasa :) dan kena pada masanya. kalau tak... mesti dah kena marah. heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 17:40


yelah.. kita di kurniakan akal untuk befikir.. jadi sebelum melakukan sesuatu mulakanlah dengan bismillah.. dan berfikirlah sebelum melakukannya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-11-07 17:43


9.soalan: halloo... ...
jawapan: haloo.pusat sakit mental disini.anda ingin mendaftar?


waktu kecil-kecil selalu buat ni... :P:P:P

bersebab.. bukan sesaja nak cari pasal... ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

zaneera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.11.2007
Ahli No: 31755
Posting: 49

sudan   avatar


posticon Posting pada: 29-11-07 09:07


susah kalau betul-betul ada org macam tu hehhehehe.. :lol: ada juga macam tu ye.. :lucu: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaneeraProfil   Hantar PM kepada zaneera   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 15:25


Lawak apek dalam caller ringtone...

"harap maaf nombor yang anda dail lebih kurang buzynye.
jangan tunggu lama-lama..nanti lama-lama..dia diambil orang.."

tetiba saja padahal tak ada kaitan pun dengan lagu itu..

:sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 15:34


kalau saya kena jawapan macam dia jawap..kompem malaih nak tipon dah..buat sakit hati eden saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 15:36


no yang anda pisit tidak sukup....
anda tidak pandai pisit..... :lol: :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-12-08 15:52


Pada 23-12-08 15:25 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Lawak apek dalam caller ringtone...

"harap maaf nombor yang anda dail lebih kurang buzynye.
jangan tunggu lama-lama..nanti lama-lama..dia diambil orang.."

tiba-tiba saja padahal tak ada kaitan pun dengan lagu itu..

:sopan: :sopan:



Assalamualaikum
:lucu: :lucu: :lucu:
aduih...apek ni memang..:hammer:
tapi, memang lawak lah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 16:23


memang mantap lah jwapn tu. kelakar. kalau bagi jawapan macam tu, memang kena sembur lah lepas ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 17:10


tak adalah kelakar sangat.....

tapi..siapa ain.... :berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

mawardah23
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26067
Posting: 312
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-09-09 08:35


kalau rasa nak mencuba tak salah.. tapi kalau terkena jangan mara.. heheheh


-----------------
iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan di buktikan dengan amalan


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah23Profil   Hantar PM kepada mawardah23   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-09-09 09:19


Pada 29-09-06 13:27 , fishah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-09-06 17:34 , miss_farhana posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kawan saya,najihah,masa dia buat call..

orang dalam phone:hello..siapa ni??

najihah:najihah...

orang dalam phone:siapa ni???

najihah:najihah!

orang dalam phone:kuat sikit.!!kuat sikit.!!line tak clear lah...!!

najihah:najihah!najihah!!

orang dalam phone:apa?nak cakap dengan siapa??bapak tak ada kat rumah lah..

najihah:najihah ni!nak cakap dengan mardhiah..!!

orang dalam phone:siapa?siapa?

najihah:nak cakap dengan mardhiah!mardhiah!!

tiba-tiba..sila tinggalkan pesanan suara anda selepas.........

rupa-rupanya tadi tu suara apek...caller ringtones rupanye..

apa lagi..kena gelak lah..dia pun gelak same..

kasihan..coobaaaannnnn.....




salam....
yang ni lagi kelakar.....hehehehe:-)



yezza ni memang lawak :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.1587 saat. Lajunya....