Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-05-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
nasiruddin: 28 hari yang lalu
Kang: 46 hari yang lalu
lidah-penghunus: 48 hari yang lalu
muslimin23: 57 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Salam ukhwah


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Salam ukhwah

Please Mendaftar To Post


Oleh Salam ukhwah

Qurattul
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26168
Posting: 4

Sabah  


posticon Posting pada: 04-09-06 20:01


:-) Assalamuailaikum kepada sahabat & sahabiah dalam portal ukhwah. Ana Qurattul ingin bersama-sama anda semua untuk melayari alam maya ini untuk mencari secebis ilmu Allah. Di harap sahabat/sahabiah semua mampu untuk membantu ana dalam mendapatkan ilmu Allah untuk bekalan diri ana dan juga untuk di sampaikan kepada sahabat2 yang lain.

sekatak ini sahaja harap-harap sahabat yang lain dapat berkongsi apa sahaja untuk memantapkan ilmu di dada.
saya budak baru belajar,kalau salah tolong tunjukkan.


wassalam
[ Telah diedit oleh: Qurattul pada 04-09-06 20:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For QurattulProfil   Hantar PM kepada Qurattul   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 04-09-06 20:27


Pada 04-09-06 20:01 , Qurattul posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Assalamuailaikum kepada sahabat & sahabiah dalam portal ukhwah. Ana Qurattul ingin bersama-sama anda semua untuk melayari alam maya ini untuk mencari secebis ilmu Allah. Di harap sahabat/sahabiah semua mampu untuk membantu ana dalam mendapatkan ilmu Allah untuk bekalan diri ana dan juga untuk di sampaikan kepada sahabat2 yang lain.

sekatak ini sahaja harap-harap sahabat yang lain dapat berkongsi apa sahaja untuk memantapkan ilmu di dada.
saya budak baru belajar,kalau salah tolong tunjukkan.


wassalam



w'salam...
salam ukhwah dan selamat datang ke dunia ukhwah...
kalau qurratul nak mudah... hantar PM kat mana-mana ahli yang quratul nak jadikan sebagai kawan...
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 04-09-06 20:29


welcome dear friend
semoga ilmu kita semua bertambah
insyaAllah
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 22:55


Salam ukhwah untuk Qurattul
dr saya... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 04-09-06 23:21


salam persahabatan dr ana...
moga bertambah ilmu, bersama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 23:25


salam ukhwah daripada ana....

semoga kita semua dapat saling nasihat-menasihati ke arah kebaikan....

wassalam :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 00:10


aiwah..
ahlan wasahlan...
jauh rasanya.
dari sabah baa..??!!
:-di :-di

moga dapat kutip ilmu..
serta bertukar info dalam laman ukhwah ni..
salam ukhwah.. salam perjuangn...

:-di :-di


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Qurattul
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26168
Posting: 4

Sabah  


posticon Posting pada: 05-09-06 10:06


mOGA Ukhwah yang terbina bukan ukhwah islamiyah semata tetapi Insyaallah Ukhwah imaniyah yang didasari atas kecintaan kita yang sebenar-benarnya terhadap Allah.Moga ia menjadi landasan utuk kita lebih taqarub dengan Allah dan menjadi mangkin untuk kita berbuat baik .InsayaALLAH.sEbuah hadith utu renungan bersama..
Hadis 34,Dari Abi Said Al-Khudri lah.a, katanya : " Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda : " Barangsiapa di antara kamu yang melihat kemungkaran, maka hendaklah ia mengubahnya dengan tangannya ( kuasanya ). Sekiranya ia tiada berkuasa maka hendaklah ia mengubahnya dengan lidahnya ( nasihatnya ). Sekiranya ia tiada berkuasa maka hendaklah ia mengubahkannya dengan hatinya ( tidak meredhai perbuatan tersebut ). Dan yang demikian adalah selemah-lemah iman.

Senyum mujahid munuju syahid

Bookmark and Share

    


  Member Information For QurattulProfil   Hantar PM kepada Qurattul   Quote dan BalasQuote

Qurattul
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26168
Posting: 4

Sabah  


posticon Posting pada: 05-09-06 10:16


mOGA Ukhwah yang terbina bukan ukhwah islamiyah semata tetapi Insyaallah Ukhwah imaniyah yang didasari atas kecintaan kita yang sebenar-benarnya terhadap Allah.Moga ia menjadi landasan utuk kita lebih taqarub dengan Allah dan menjadi mangkin untuk kita berbuat baik .InsayaALLAH.sEbuah hadith utu renungan bersama..
Hadis 34,Dari Abi Said Al-Khudri lah.a, katanya : " Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda : " Barangsiapa di antara kamu yang melihat kemungkaran, maka hendaklah ia mengubahnya dengan tangannya ( kuasanya ). Sekiranya ia tiada berkuasa maka hendaklah ia mengubahnya dengan lidahnya ( nasihatnya ). Sekiranya ia tiada berkuasa maka hendaklah ia mengubahkannya dengan hatinya ( tidak meredhai perbuatan tersebut ). Dan yang demikian adalah selemah-lemah iman.

Senyum mujahid munuju syahid

Bookmark and Share

    


  Member Information For QurattulProfil   Hantar PM kepada Qurattul   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 05-09-06 11:12


saya hafiz dari kutkm

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 11:24


salam ukwah untuk sumer2..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 11:25


salam ukhwah buat Qurattul dari ilahnurani...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 05-09-06 12:06


salamukhuwah....
mogakitadapatberkongsiilmudanpengetahuandalammengharungi
ujianakhirzaman....
insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

Qurattul
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26168
Posting: 4

Sabah  


posticon Posting pada: 06-09-06 10:36


Salam Penuh ukhwah dari ana qurrattul untuk semua sahabat.semoga dalam nikmat iman dan islam.untuk semogat hari ini diberi kesihatan untuk kita beribadah kepada yang maha ESa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For QurattulProfil   Hantar PM kepada Qurattul   Quote dan BalasQuote

niey
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2006
Ahli No: 26116
Posting: 3
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 11:02


salam ukwah untuk semua teman dari niey

Bookmark and Share

    


  Member Information For nieyProfil   Hantar PM kepada niey   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 06-09-06 11:03


salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Cda_Ibtihal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26225
Posting: 87
Dari: Sungai Besar,Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 16:14


salam ukhwah fillah..dari cda...!


-----------------
ukhwah itu indah..
mencapai madah terukir segala..
kata salam indah bicara..
melahir rasa penuh di dada..

Salam


Bookmark and Share

    


  Member Information For Cda_IbtihalProfil   Hantar PM kepada Cda_Ibtihal   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 19:17


salam ukhwah..................

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 19:23


sALAm ukhWah buAt sahabat2 baru...

aNa pun AgAk bAru jugAk lah agaknya...hehehe..

mAriLah kitA sAmA-samA mAnfAatKan mAsA ynAg kitA guNa untUk
mAsuk kE ruANgAn pOrtAl uKhwAh.cOm..

yAnG bAiK jAdiKan tAuLAdAn...
yAnG bURuk jAdikAn sEmpAdA..

insYA-ALLAH...bAhAgiA duniA akhiRat...Aminn..

TAKBIR!!

ALLAHU AKBAR!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-06 20:43


Assalamualaikum...

Salam ukhwah dari ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

haura_akhas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14612
Posting: 118
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-09-06 16:12


salam ukhwah...semoga mendapat redhaNYa

Bookmark and Share

    


  Member Information For haura_akhasProfil   Hantar PM kepada haura_akhas   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-06 10:05


BUAH CEMPEDAK DI LUAR PAGAR
AMBIL GALAH TOLONG JOLOKKAN
SAYA BUDAK BARU BELAJAR
KALAU SALAH TOLONG TUNJUKKAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 09:54


assalamualaikum..
salam ukhwah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 17:33


assalamualaikum

ahlan wasahlan..salam ukhwahfillah buat qurattul..
moga ukhwah bertaut di ukhwah.com

salam ramadhan al-Mubarak

wassalam


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123631 saat. Lajunya....