Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 46
Ahli: 0
Jumlah: 46




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 43 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: betulkah cara kami bercinta??????


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» betulkah cara kami bercinta??????

Please Mendaftar To Post


Oleh betulkah cara kami bercinta??????

brapelamedaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.07.2006
Ahli No: 25516
Posting: 29
Dari: kulim

malaysia  


posticon Posting pada: 03-09-06 00:30


assalamualaikum....
Entahmengapatergerak hati ana untuk bercerita tentang hubungan ana dengan bakal isteri..manatau slpsni ramai lagi yang nak bercerita bgmana mereka bercinta...
bulan sept ini genap 7 tahun ana mengenali bakal isteri ana...percaya atau tidak,spnjg 7thn kami kenal,hanya 3kali kami 'berjumpa'..itupun ke3-3nya masa hari raya...ana kenalbkl isteri ana masa kami sm2 belajar ktmatriklangkawi(batch1 matrik)...itupun kami tak pernah bertegur sapa..mungkin cinta pandang pertama,bila ana ternampak kelibatnya masa berjalan ke kafe..itupun bila berjalan ke kuliah atau kemana saja,ana smptperati yang bakal isteri ana selalu tundukkn pandangannya...ana terfikir,macamana nak kenal dia,last2 ana dapat tau dia dah keluar dr matrik untuk kembali kepada bidang asalnya iaitu bidang bahasa arab di JORDAN...tapi sebelum dia pergi ana smptla hulurkn salam perkenalan..dan ternyata dia menerima,walaupunhanya sekali dia ternampak ana...4thn dijordan,dia tetp setia,walaupun banyak cabarannya..kami sm2 dapat harungi..walaupun takpernahjmpa,kami tak pernah gaduh,sehinggalah sekarang...walaupun ketika ini bakal isteri ana berada dikusza,ana pula di kedah,kami jarang telefon,seminggu mungkin sekali,sms pun jarang2...walupun begitu,kami tak pernah bergaduh...katanya,tahun depan kita sembang puas2....
ana sebenarnya bukanlah nak ceritakan apa-apa,cuma nak menasihati remaja2 sekarang yang macam-macam cerita kita dengar...yang mana baik jdknlah contoh...xbercinta dalam ertikata tak pernah berjumpa bukanlah xbahagia.....thndpn ana akan menjaga bakal isteri ana seumur hidup.....doakan kami...sertasemua pasanganyang akan berkahwin....


-----------------
"tidak semua apa yang kita ingini akan kita dapat di dunia ini...."


Bookmark and Share

    


  Member Information For brapelamedaaProfil   Hantar PM kepada brapelamedaa   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 00:45


Thanks kerana sudi berkongsi cerita..betul kata brapelamedaa tu, yang baik di jadikan contoh..Maaf sebab tak ada cerita nak share sebab tak ada pengalaman lagi...:-di :-di :-di

p/s:-Semoga bahagia sampai ke syurga.. :-) :-) :-)
[ Telah diedit oleh: sailormoon pada 03-09-06 00:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-09-06 01:37


:).............

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 03-09-06 01:56


bagusnyer...
susah nak cari orang brcinta begitu sekarang..
kalau tak jumpa msj dah tentu setiap masa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

aisyah_yusro
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24903
Posting: 31
Dari: utm,skudai

Johor  


posticon Posting pada: 03-09-06 07:49


salam..
subhanallah..susah tu nak jaga...berkawan selama 7tahun sebelum di ijab kabul..
tentu banyak dugaan kan...apapun diharap kan moga
dikukuhkan jiwa dengan benteng kesabaran,kecekalan dan kekuatan dalam menempuh arus hidup ni...sentiasalah
bermunajatlah padaNya, moga dihindarkan dari segala unsur yang tidak baik,dikukuhkan ikatan dengan pernikahan,dikurniakan bakal anak yang soleh dan solehah,dan moga cinta itu akan menyatukan kamu kembali di syurga nanti...insyaAllah.. ;-)


-----------------
cinta demi Ilahi
Bicara kita adalah bicara sufi
Tanpa suara dan kata-kata
Kerana penghubung kita adalah suara hati



Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_yusroProfil   Hantar PM kepada aisyah_yusro   Pergi ke aisyah_yusro's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 08:36


ktmatriklangkawi(batch1 matrik)...?
entah-entah saya kenal berapelamedaa...

saya pun dulu belajar kat situ :di
apa-apa pun, selamat berbahagia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 03-09-06 09:07


:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

brapelamedaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.07.2006
Ahli No: 25516
Posting: 29
Dari: kulim

malaysia  


posticon Posting pada: 04-09-06 00:31


eh broshahir blajr kat matrik langkawi??mgkinkita kenal...nama sebenar bro shahir???terima kasih kepada ahli ukhwah yang bagi komen...doakan hubungan kamikekal sehingga akhir hayat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For brapelamedaaProfil   Hantar PM kepada brapelamedaa   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 07:05


seronoknya cara macam tu...jelesz betul dengan brapelamedaa ni.
insyaAllah suatu hari nanti,semoga ana dapat pengalaman macam tu juga.ameen~


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =
[ Telah diedit oleh: trouver_99 pada 04-09-06 07:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 04-09-06 08:21


brapelamedaa, saya respect awak..saya pun m'punyai pengalaman yang menarik untuk dkongsi.saya pun kenal bakal isteri saya sudah m'cecah 7 tahun..kami baru jumpa 8 kali dalam tempoh 7 tahun.kami jumpa di KL, tu pun setiap kali saya ada urusan di sana, baru saya berpeluang jumpa dengan bakal isteri saya.alhamdulillah, usia perkenalan telah mematangkan hubungan kami, walaupun hub. kami banyak melalui sms dan email.yang menariknya, bakal isteri brapelamedaa dulu belajar kat jordan..tapi yang ni, saya belajar kat jordan..untuk brapelamedaa,semoga berkekalan hendaknya hub anda/..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 04-09-06 08:49


tahniah...moga kekal ke anak cucu dan ke akhir hyat........
saya akan jadikan cerita ni sebagai ingatan kepada saya,,,,
rupe2 nya hubungan masih boleh kekal walaupon tak berjumpe setiap sekali....jodoh saudara kan...
pengalaman saya yang lepas2 tak seperti saudara...malu untuk diceritakan....
apa pun cerita ni boleh dijadikan iktibar u diri saya...
moga-moga saya pun akan berubah menjadi seperti saudara...
insyaallah..amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 13:10


Kalau dah jodoh terbang langit ke tujuh pun akan bertemu jua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 15:06


kalau dah jodoh tak kan ke mana...

moga berbahagi dunia dan akhirat...

"moga cintamu ALLAH melebihi cintamu padanya.."

pss/:kedah?

kenduri jangan lupa panggil ana ye...
ana pun orang kedah jugak..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

alhijaz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.08.2006
Ahli No: 26034
Posting: 32

Perak  


posticon Posting pada: 04-09-06 15:06


BETUL lah KOTT..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhijazProfil   Hantar PM kepada alhijaz   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 16:29


entah lah...
macam tak betul saja...
kenapa ayat hang skema sangat???
susah lah nak percaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

miss_3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7554
Posting: 76
Dari: bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 04-09-06 16:49


Ya Allah, semoga saya dapat contohi brapelamedaa dalam berhubung dengan bakal suami. baru kenal tak sampai sebulan. Doakan hubungan kami berkekalan dalam redhaNya. Insya Allah, tahun depan lepas belajar akan terus ikat tali pertunangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_3Profil   Hantar PM kepada miss_3   Pergi ke miss_3's Website   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 11-09-06 05:24


semoga enta akan bahagia dengan bakal pasangan enta tuu
lagu ni ana tujukan khas untuk enta dan bakal zaujah
jadikan ia sebagai iktibar untuk mencapai keluarga yang bahagia
insyaAllah..

Rumahku Surgaku
Album : Rindu
Munsyid : Hijjaz
http://liriknasyid.com


Suami perlukan belaian dari isteri yang penyayang
Yang dapat melayani dan menghiburkannya
Serta pandai mengurus rumah tangga
Itulah harapan suami

Isteri juga sangat mengharapkan suami yang penyayang
Bertanggungjawab dan berhikmah dalam mendidik
Anak-anak akan bahagia dan tenang
Apabila ibunya berkasih sayang
Bertanggungjawab mengasuh dan mendidik

Ibu bapa bahagia kalau anak-anaknya
Menyayangi mentaati dan memuliakan mereka
rasa kasih murni antara suami isteri boleh rosak
Jika masing-masing tidak berakhlak

Cinta murni antara anak-anak dengan ibubapanya
Diikat kuat oleh cinta taba?i
Yang semulajadi akan punah
Jika tidak disuburkan

Cinta suci akan subur
Apabila ada iman akhlak yang mulia
Iman dan akhlak mulialah
Yang menjadi penyebab
Membentuk keluarga yang bahagia
Dan berkasih sayang.

Sehingga lahirlah masyarakat
Penyayang dan negara makmur
Hasil daripada keistimewaan
Kasih sayang dalam rumahtangga

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

destinasi_abadi
WARGA SETIA
Menyertai: 31.12.2004
Ahli No: 13423
Posting: 496
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 09:43


Pada 03-09-06 00:30 , brapelamedaa posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum....
Entahmengapatergerak hati ana untuk bercerita tentang hubungan ana dengan bakal isteri..manatau slpsni ramai lagi yang nak bercerita bgmana mereka bercinta...
bulan sept ini genap 7 tahun ana mengenali bakal isteri ana...percaya atau tidak,spnjg 7thn kami kenal,hanya 3kali kami 'berjumpa'..itupun ke3-3nya masa hari raya...ana kenalbkl isteri ana masa kami sm2 belajar ktmatriklangkawi(batch1 matrik)...itupun kami tak pernah bertegur sapa..mungkin cinta pandang pertama,bila ana ternampak kelibatnya masa berjalan ke kafe..itupun bila berjalan ke kuliah atau kemana saja,ana smptperati yang bakal isteri ana selalu tundukkn pandangannya...ana terfikir,macamana nak kenal dia,last2 ana dapat tau dia dah keluar dr matrik untuk kembali kepada bidang asalnya iaitu bidang bahasa arab di JORDAN...tapi sebelum dia pergi ana smptla hulurkn salam perkenalan..dan ternyata dia menerima,walaupunhanya sekali dia ternampak ana...4thn dijordan,dia tetp setia,walaupun banyak cabarannya..kami sm2 dapat harungi..walaupun takpernahjmpa,kami tak pernah gaduh,sehinggalah sekarang...walaupun ketika ini bakal isteri ana berada dikusza,ana pula di kedah,kami jarang telefon,seminggu mungkin sekali,sms pun jarang2...walupun begitu,kami tak pernah bergaduh...katanya,tahun depan kita sembang puas2....
ana sebenarnya bukanlah nak ceritakan apa-apa,cuma nak menasihati remaja2 sekarang yang macam-macam cerita kita dengar...yang mana baik jdknlah contoh...xbercinta dalam ertikata tak pernah berjumpa bukanlah xbahagia.....thndpn ana akan menjaga bakal isteri ana seumur hidup.....doakan kami...sertasemua pasanganyang akan berkahwin....



salam...
Alhamdulillah...tahniah kepada saudara dan bakal isteri saudara...bukan senang nak menjaga perhubungan macam saudara...moga saudara dan bakal isteri istiqamah...dan moga jodoh kalian berkekalan selamanya...
satu kisah yang dapat dijadikan contoh untuk muda mudi sekarang...



Bookmark and Share

    


  Member Information For destinasi_abadiProfil   Hantar PM kepada destinasi_abadi   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 11-09-06 09:59


.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-06 10:55


ALHAMDULILLAH....semoga bahagia hingga ke akhir hayat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-06 12:35


memang susah nak jaga PJJ ini.. banyak dugaan dan halangannya.. macam brapelamedaa dah tiga kali berjumpa... ada sesetangah pasangan tu tak pernah jumpa pun.. tup tup bertunang dan bernikah... macam-macam perancangan Allah untuk kita semua... :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 03:04


adakah anda ingin mencerita cinta anda pada org ramai.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 03:18


wallahualam... tak taula betul ke tak.. tak ada rujukan cara bercinta yang betul ikut cara rasullullah mahupon para ulama' salaf..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 16:09


Kalau dah jodoh..tak kemana...
salurkan cinta tu mengikut syariat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-10-06 16:39


bagusnye awak.....ok saya pun nak tiru macam awakla....k semoga bberbahagia hingga akhir hayat......

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 17:23


assalammualaikum..

ternyatalah janji Allah yang termaktub dalam KITABNya..
perempuan yang baik untuk lelaki yang baik...
lambat atau cepat dan bagaimana jalan cerita cintanya Allah pasti temukan jua mereka dalam keadaan yang dirahmati dan diredhai..namun bukan mudah untu melaksanakannya tapi bukan jua sesuatu yang mustahil...
so sama-sama kita muhasabah diri balik dengan cerita cinta ini..
wa Allah hu a'lam...


-----------------
hidup ini jihad menuju ilahi


Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

PeNguin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8445
Posting: 190
Dari: miri, srwk

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-10-06 22:12


jarang dapat dengar cerita mcn ini,,allhamdulillah skrg2 dapat berkongsi dengan semua..semoga berkekalan ya..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For PeNguinProfil   Hantar PM kepada PeNguin   Pergi ke PeNguin's Website   Quote dan BalasQuote

ayra
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2006
Ahli No: 26376
Posting: 13
Dari: ulu selangor

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-10-06 19:08


bagus benor ...
bukan senang nak jaga.
bagusnya bcinta macam 2,kredit tak habis nak kol tiap-tiap hari.duit pun tak habis nak keluar dating

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayraProfil   Hantar PM kepada ayra   Quote dan BalasQuote

Aind
Warga Rasmi
Menyertai: 09.01.2004
Ahli No: 6342
Posting: 13
Dari: kuching,sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 30-03-07 09:48


Assalamualaikum...
rasa-rasanya pengalaman kita hampir serupa cuma bezanya hubungan saya dengan si dia baru 2 tahun..kami tak pernah jumpa tapi pernah tengok rupa saja..tu pun dari gambar.. si dia ni kawan kepada kawan saya..setakat ni alhamdulillah, rasanya dielah yang banyak membantu saya dari segi sokongan rohani dan mental...walau tak pernah jumpa tapi dalam seminggu selalu call at least 2/3 kali dalam seminggu...semoga hubungan kami sentiasa dalam lindungan Allah dan diberkati Nya... :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AindProfil   Hantar PM kepada Aind   Pergi ke Aind's Website   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 30-03-07 12:30


Alhamdulillah...brapelamedaa antara pemuda yang berani ceritakan kisahnya di sini untuk dijadikan panduan.. Saya harap ada lagi yang berani untuk ceritakan pengalamnnya..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5697
Posting: 79

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-07 13:51


satu dalam seribu ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 13:53


Assalamualaikum

Susah sei nak jumpa orang macam gni.. ana dulu dengan bekas tunang, selalu jumpa.. Mana dia ada, kat situ lah ana ada.. Pendek kata, selagi kesempatan untuk kita bertemua, kita bertemu.. Tapi, 2 dulu.. Masa zaman jahiliyah ana lagi.. Setelah putus, ana banyak sedar dengan kesilapan ana sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

faiq85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28944
Posting: 213
Dari: Putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-03-07 14:58


alhamdulillah..semoga bahagia dunia akhirat..susah nak cari hubungan begini..saya kagum dengan saudara brapelamedaa.harap dapat rasa perkara yang sama(^_^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiq85Profil   Hantar PM kepada faiq85   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 30-03-07 17:00


alhamdulillah
semoga jodoh anda berpanjangan.InsyaAllah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

Nilam_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2005
Ahli No: 19480
Posting: 205
Dari: Tg Karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 17:53


:)
tertarik untuk turut berkongsi cerita, ana kenal dengan bakal suami disini (Ukhwah.com).
sekadar bertukar pendapat, berdebat, melalui YM dan PM. 2 tahun berkawan tanpa berjumpa, tak pernah simpan nombor telefon pun. lama tak berhubung, dia tiba-tiba muncul di YM minta no telefon, dia di Korea, rupanya dia bekerja di laut. dan dia menelefon ana setiap ahad purata 5minit sahaja. InsyaAllah ditakdir jodoh, insyaAllah dia pulang Julai ini, Ogos kami nikah.

tanpa 'dating', dengan kepercayaan, keyakinan atas istikharah, restu kedua ayah bonda, insyaAllah saya yakin ketentuanNya.

doakan kebahagiaan kami.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nilam_sejatiProfil   Hantar PM kepada Nilam_sejati   Pergi ke Nilam_sejati's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 17:57


Pada 30-03-07 17:53 , Nilam_sejati posting:

!!! QUOTE !!!

:)
tertarik untuk turut berkongsi cerita, ana kenal dengan bakal suami disini (Ukhwah.com).
sekadar bertukar pendapat, berdebat, melalui YM dan PM. 2 tahun berkawan tanpa berjumpa, tak pernah simpan nombor telefon pun. lama tak berhubung, dia tiba-tiba muncul di YM minta no telefon, dia di Korea, rupanya dia bekerja di laut. dan dia menelefon ana setiap ahad purata 5minit sahaja. InsyaAllah ditakdir jodoh, insyaAllah dia pulang Julai ini, Ogos kami nikah.

tanpa 'dating', dengan kepercayaan, keyakinan atas istikharah, restu kedua ayah bonda, insyaAllah saya yakin ketentuanNya.

doakan kebahagiaan kami.


tahniah.. semoga rumahtangga yang bakal dibina diberkati Allah.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

irfaz_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2006
Ahli No: 21780
Posting: 146
Dari: banting

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 19:08


bagusnya..tapi sekarang susah kita nak cari pasangan yang bercinta macam tu..a'lah kulli hal semoga bahagia buat kalian..mudah2han hubungan kalian di rahmati Allah...aminnnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfaz_87Profil   Hantar PM kepada irfaz_87   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-03-07 08:30


Pada 30-03-07 17:53 , Nilam_sejati posting:

!!! QUOTE !!!

:)
tertarik untuk turut berkongsi cerita, ana kenal dengan bakal suami disini (Ukhwah.com).
sekadar bertukar pendapat, berdebat, melalui YM dan PM. 2 tahun berkawan tanpa berjumpa, tak pernah simpan nombor telefon pun. lama tak berhubung, dia tiba-tiba muncul di YM minta no telefon, dia di Korea, rupanya dia bekerja di laut. dan dia menelefon ana setiap ahad purata 5minit sahaja. InsyaAllah ditakdir jodoh, insyaAllah dia pulang Julai ini, Ogos kami nikah.

tanpa 'dating', dengan kepercayaan, keyakinan atas istikharah, restu kedua ayah bonda, insyaAllah saya yakin ketentuanNya.

doakan kebahagiaan kami.


semoga berbahagia Nilam_sejati :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

wardah_qibtiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26397
Posting: 45
Dari: bumi_waqafan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-07 10:49


semoga berbahagis semua...^o^ Allah di hati kita....subhanallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardah_qibtiyahProfil   Hantar PM kepada wardah_qibtiyah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 31-03-07 14:15


Assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

memang susah nak jaga PJJ ini.. banyak dugaan dan halangannya.. macam brapelamedaa dah tiga kali berjumpa... ada sesetangah pasangan tu tak pernah jumpa pun.. tup tup bertunang dan bernikah... macam-macam perancangan Allah untuk kita semua...

PJJ??
Pendidikan jarak jauh kan??? Ada jugak ye perhubungan jarak jauh... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131093 saat. Lajunya....