Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada sahabat yang setia melainkan kepentingan yang berpanjangan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Kenapa lelaki sekarang suka dengar cakap perempuan?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Kenapa lelaki sekarang suka dengar cakap perempuan?

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa lelaki sekarang suka dengar cakap perempuan?

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 22:20


assalamualaikum wbt..

hmm, Kenapa ye? memang kebanyakan lelaki sekarang ni sanggup buat apa saja demi seorang perempuan tu..contohnya, untuk nak ambil hati perempuan tu dia akan tinggalkn apa saja yang perempuan tu tak suka..merokok, selalu keluar mlm dan macam-macam lagi lah..memang lah bagus, tapi sikit-sikit sudah lah..jangan lah sampai ikut apa-apa saja yang kita cakap..rimas lah..nanti bila gaduh, laki ni mesti nak ungkit2 balik..hish..dan lagi satu, kalau boleh berubah lah dengan ikhlas..jangan semate-mate kerana seorang perempuan.. kepada kauam lelaki, boleh tak bagi pendapat? cuba terangkn sikit..
[ Telah diedit oleh: aza pada 01-09-06 00:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 22:54


ye ke?
tak tahu pula!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

atokasif
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22579
Posting: 13
Dari: Rembau, NSDK

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-08-06 23:04


lelaki, belum dapat, lembut gigi dari lidah, dah dapat tulangnya pun dikunyah-kunyah.

TAPI ingat. kita ada anak perempuan, adik perempuan, kakak dan sedara perempuan. kalau tak kena kat kita kena kat keturunan kita

Sekarang terlalu banyak kes lelaki mempergunakan perempuan. itu sebabnya sebelum dapat hulur saja umpan dah dapat direntap dan dipergayakan pelbagai rupa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For atokasifProfil   Hantar PM kepada atokasif   Quote dan BalasQuote

atokasif
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22579
Posting: 13
Dari: Rembau, NSDK

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-08-06 23:07


BERHATI-HATILAH KAUM HAWA. BANYAK2 BERDOA. yang BERKUPIYAH PUN BELUM BOLEH DIPERCAYAI.

Bookmark and Share

    


  Member Information For atokasifProfil   Hantar PM kepada atokasif   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 29-08-06 23:26


habis madu sepah dibuang
mula2 jadi pak turut, bila dah dapat, berita pun tak ada

jadi, semoga kita semua tak jumpa/jadi lelaki macam ni
amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-08-06 23:34


ye ke???....maybe lah agaknya....perempuan dijadikan sebagai inspirasi...

tapi kalau buat semua kerana perempuan...itu namanya hipokrik...bila dah kahwin....maybe akan kembali ke habit lama.

tak mustahil...sampai satu tahap nanti....si lelaki akan meletup....sebab buat suatu benda tak ikhlas....buat kerana perempuan.....kalau break... dulu just hisap rokok...tetiba terus ambik dadah atau minum arak lepas dikecewakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 08:39


terpulang kepada nawaitu lelaki itu. berubah kerana wanita semata-mata untuk mendapat kerehdaian Allah atau sebaliknya. Ana kadang-kala tertanya-tanya kehapa sahabat membuat pengadilan moral dan bias kepada kaum Adam atas sikap segelintir di kalangan lelaki berpura-pura, kesemua nya dianggap begitu. Ana akui bahawa ada lelaki berubah semata-mata kerana perempuan tapi ada yang betul-betul ikhlas dan betul-betul ingin berubah. Beruntung sesiapa yang mempunyai teman hidup yang bersikap begitu, moga-moga wujud kebaHAGIAN DI DUNIA DAN AKHIRAT SERTA MEMPEROLEHI RAHMAT ALLAH. wALLAHUALAM.


-----------------
cinta yang sejati dan kekal hanya pada Allah, cinta pada makhluk adalah sementara dan keduniaan.
[ Telah diedit oleh: hangkas pada 30-08-06 08:41 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

aleeya_athirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25748
Posting: 128
Dari: Ipoh

malaysia  


posticon Posting pada: 30-08-06 08:53


Pada 30-08-06 08:39 , hangkas posting:

!!! QUOTE !!!

terpulang kepada nawaitu lelaki itu. berubah kerana wanita semata-mata untuk mendapat kerehdaian Allah atau sebaliknya. Ana kadang-kala tertanya-tanya kehapa sahabat membuat pengadilan moral dan bias kepada kaum Adam atas sikap segelintir di kalangan lelaki berpura-pura, kesemua nya dianggap begitu. Ana akui bahawa ada lelaki berubah semata-mata kerana perempuan tapi ada yang betul-betul ikhlas dan betul-betul ingin berubah. Beruntung sesiapa yang mempunyai teman hidup yang bersikap begitu, moga-moga wujud kebaHAGIAN DI DUNIA DAN AKHIRAT SERTA MEMPEROLEHI RAHMAT ALLAH. wALLAHUALAM.



saya sokong..
begitu juga kaum perempuan..ada juga yang berubah sebab pasangan tak suka..bagus juga berubah dari benda tak jahat kepada benda baik..tapi semua terpulang kepada niat seseorang...


-----------------
jAgA iMAn..hIAsI pEriBAdI..iNsYaALLah dIbErKaTi


Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_athirahProfil   Hantar PM kepada aleeya_athirah   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 09:38


Agaknya lelaki gatal atau pun mat rempit agaknya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 10:32


salam~
hmm..entah lah ada yang betul-betul kalau sayang kat girl tu sngup stop smoking..tapi biasanya 'segelintir' saja dr laki macam ni...tak semua..
i mean..sebelum kawin manis2 belaka kata,perlakuan tapi lepas kawin..tapi macam saya cakap 'segelintir' saja...ramai lagi agaknya muslimin yang ok cuma kita tak nampak or tak cari..
segalanya indah jika kerana Allah...
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 11:03


yang penting, jangan kembali ke tabiat yang lama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-06 11:25


mestilah kena ikut, mak kita kan perempuan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 30-08-06 11:28


Pada 30-08-06 08:39 , hangkas posting:

!!! QUOTE !!!

terpulang kepada nawaitu lelaki itu. berubah kerana wanita semata-mata untuk mendapat kerehdaian Allah atau sebaliknya. Ana kadang-kala tertanya-tanya kehapa sahabat membuat pengadilan moral dan bias kepada kaum Adam atas sikap segelintir di kalangan lelaki berpura-pura, kesemua nya dianggap begitu. Ana akui bahawa ada lelaki berubah semata-mata kerana perempuan tapi ada yang betul-betul ikhlas dan betul-betul ingin berubah. Beruntung sesiapa yang mempunyai teman hidup yang bersikap begitu, moga-moga wujud kebaHAGIAN DI DUNIA DAN AKHIRAT SERTA MEMPEROLEHI RAHMAT ALLAH. wALLAHUALAM.


bukan sebab laki 2 bodoh tapi sebab dia sayang dan iklas terhadap perempuan...

saya sokong sepenuh nya apa yang hangkas cakap....
saya cakap berdasarkan pengalaman...
ada orang laki yang sanggup berubah dengn iklas sebab perempuan...
ni lah masa yang kita boleh tau orang laki ni nak betul ke tak kat orang perempuan...

saya akan tahu orang laki ni iklas ke tak bila saya bagi syarat dan mereka ikut....cuba bagi syarat mcam ni :

syarat2 saya...
1) sembahyang 5 waktu mesti cukup....
-biasa Kalau bab sembahyang ni orang laki jarang menipu...bila dia tak sembahyang dia akan ngaku...
pada saya benda ni penting kerana saaya akan nilai yang pertama ialah sembahyang dia,,,,bila sbyg cukup...insyaallah dia tak ada masalah....mula2 biasa lah,mereka pun manusia biasa...ada masa terleka...
sembahyang is very important...
tapi mesti kerana allah,Kalau kerana saya...saya tak terima...buat apa buat sebab saya bukan dapat Apa...
Kalau jadikan saya sebagai [email protected] untuk ingatkan mereka u sembahyang saya suka...
kat sini dah nampak mereka seorang yang sabar dan tekun dalam mengerjakan suruhan ALLAH dan syrat yang kita beri..

2)saya tak suka yang merokok....
sebab nya merokok membahayakan kesihatan....
orang yang menghidu asap rokok adalah 2x ganda lagi bahaya dari yang isap rokok...benda ni boleh berhenti slow2...tak ada istilh pengecut Kalau diorng ikut sebaliknya mereka seorang yang berani,kuat semangat dan cekal...bagus dah sifat ni u menjadi ketua keluarga..
pas 2 dalam islam pun tak digalakkan....
Kalau mereka sanggup ni lah pengorbanan mereka paling besar...
nampak sangat mereka sayang betul...saya buat benda ni bukan sebab saya selfish tapi u kebaikan dia dan saya juga...

3)saya minta sangat-sangat biarlah dia iklas menyayangi saya kerana allah...bukan sebab nafsu @ harapka sesutu yang tak pasti...
bila dia tol2 sayang dia takkan buat benda yang bukan2 sebab dia akan dapat juga benda yang dia ingini jik betul dia iklas dengan kita

alhamdulillah jika dia dapat ikut..biar lah rupa tak handsome,hitam atau apa-apa saja sebab makhluk ciptaan allah yang bernama manusia adalah seelok2 ciptaan..banyak lagi keistimewan lain....

jangan cakap lelaki ni [email protected] pengecut jika mereka sanggup berubah demi perempun...mereka ni lah yang patut kita sokong sebab berubah demi kebaikan...


yang banyak tergadai badan 2 sebab kita hanya pndang rupa sahaja sedangkan hati dia kita tak tahu hitam @ putih...bila dia sanggup terima syarat ni...kita bantu dia...Dia pun mnusia biasa yang sentiasa lalai dan alpa dalam menjalankan perintah allah... sebagai umat islam kita wajib ingat mengingati antra satu sama lain kan...

p/s:ni hanya pendapat saya dan syarat yang saya letak u jejaka pilihn hati sya untuk di kongsi .."yang baik datang dari allah,yang datang dari diri saya sendiri".

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-08-06 11:57


nanti kena queen control

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 30-08-06 12:18


Pada 30-08-06 11:57 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

nanti kena queen control


tak semesti nya..yang kena queeen ontrol 2 sebab apa...
2 laki yang takut bini...

2 penakut....apa guna ada akal...fikir lah yang di suruh 2 patut ikut atau tak...

sebagai lelaki,kan anda ada kuasa mutlak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

qibtiatul_huda
Warga Rasmi
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25863
Posting: 13
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 13:32


betul tu. ramai juga laki feel macam ni...baguslah tapi seboleh-bolehnya biarlah lillahi taala...bukan sebab manusia....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiatul_hudaProfil   Hantar PM kepada qibtiatul_huda   Quote dan BalasQuote

aura_eliya
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22977
Posting: 13
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 00:24


berubah ke arah kebaikan memang lah dituntut kepada semua orang, tapi berubahlah dengan niat dan hati yang seikhlas semata-mata kerana ALLAH kerana jika kita melakukan sesuatu kerana-Nya, insyaALLAH apa yang kita lakukan akan diberkati..

jika kita berubah disebabkan oleh seseorang semata-mata, di takuti perubahan itu tidak kekal.. ye lah, sebabnya kita berubah hanya untuk tujuan tertentu, contohnya sekadar nak ambik hati ke..

ingat lah:
- cintakan manusia, manusia kan mati..
- cintakan bunga, bunga kan layu.. tapi..
- cintakan ALLAH, kekal abadi..

peringatan untuk diri sendiri dan jyga sahabat sahabiah sekalian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aura_eliyaProfil   Hantar PM kepada aura_eliya   Quote dan BalasQuote

laylee
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6452
Posting: 55
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 01:08


salam.
cuba lah positif sikit.
lelaki baik untuk perempuan baik...
dan sebaliknya.
selalunya permintaan perempuan selalu kearah kebaikan.
contohnya berhenti merokok.bukankah baik untuk kesihatan.
kalau stop keluar malam bukankah baik untuk keselamatan.
bukan perempuan saja sekarang ni dah tak selamat keluar malam..tetapi lelaki pun berisiko kena rompak ke kena belasah ke accident ke sebab mlm kan gelap.
tu semua pasal sayang, bukan nak kongkong.
tapi kalau tak nak dengar..lantak anda lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For layleeProfil   Hantar PM kepada laylee   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 01:26


Pada 30-08-06 08:39 , hangkas posting:

!!! QUOTE !!!

terpulang kepada nawaitu lelaki itu. berubah kerana wanita semata-mata untuk mendapat kerehdaian Allah atau sebaliknya. Ana kadang-kala tertanya-tanya kehapa sahabat membuat pengadilan moral dan bias kepada kaum Adam atas sikap segelintir di kalangan lelaki berpura-pura, kesemua nya dianggap begitu. Ana akui bahawa ada lelaki berubah semata-mata kerana perempuan tapi ada yang betul-betul ikhlas dan betul-betul ingin berubah. Beruntung sesiapa yang mempunyai teman hidup yang bersikap begitu, moga-moga wujud kebaHAGIAN DI DUNIA DAN AKHIRAT SERTA MEMPEROLEHI RAHMAT ALLAH. wALLAHUALAM.



saya pun setuju dengan hangkas...
maybe perempuan just sebagai pemberi semangat & menyokong perubahan yang dilakukan..supaya lelaki itu tau yang dia buat perkara yang betul..
lagipun berubah ke arah kebaikan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 01:34


Pada 29-08-06 22:20 , aza posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wbt..

hmm, Kenapa ye? memang kebanyakan lelaki sekarang ni sanggup buat apa saja demi seorang perempuan tu..
mana tau lelaki zaman dulu tak ikut cakap perempuan?


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~
[ Telah diedit oleh: Meow pada 31-08-06 01:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 02:06


disebalik kejayaan seorang lelaki pasti ada wanita dibelakangnya..


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 31-08-06 08:43


Pada 31-08-06 02:06 , islamic_princess posting:

!!! QUOTE !!!

disebalik kejayaan seorang lelaki pasti ada wanita dibelakangnya..



ermmm....ye ke?...entah lah, mungkin juga agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 11:31


Pada 30-08-06 08:53 , aleeya_athirah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-08-06 08:39 , hangkas posting:

!!! QUOTE !!!

terpulang kepada nawaitu lelaki itu. berubah kerana wanita semata-mata untuk mendapat kerehdaian Allah atau sebaliknya. Ana kadang-kala tertanya-tanya kehapa sahabat membuat pengadilan moral dan bias kepada kaum Adam atas sikap segelintir di kalangan lelaki berpura-pura, kesemua nya dianggap begitu. Ana akui bahawa ada lelaki berubah semata-mata kerana perempuan tapi ada yang betul-betul ikhlas dan betul-betul ingin berubah. Beruntung sesiapa yang mempunyai teman hidup yang bersikap begitu, moga-moga wujud kebaHAGIAN DI DUNIA DAN AKHIRAT SERTA MEMPEROLEHI RAHMAT ALLAH. wALLAHUALAM.



saya sokong..
begitu juga kaum perempuan..ada juga yang berubah sebab pasangan tak suka..bagus juga berubah dari benda tak jahat kepada benda baik..tapi semua terpulang kepada niat seseorang...



setuju!!!!


-----------------
wanita hiasan dunia...seindah hiasan adalah Wanita Solehah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 13:46


Pada 31-08-06 13:28 ,

sebagai lelaki,kan anda ada kuasa mutlak...

ni lagi satu, siapa kata laki ada hak mutlak..
laki&perempuan akan saling melengkapi.. rumah tangga takkan bahagia Kalau lelaki diktator...
nabi dah ajar musyawarah...
cuma lelaki sebagai pemimpin, bukan pembuat keputusan pakai kepala sendiri saja....

buat apa nak bising pasal ikut semua kehendak& cakap perempuan. laki dayus dan bacul saja...

otak dah ada lengkap dengan akal. seolah-olah filter dalam diri memasing...

mana yang baik, ikut laaa, mana yang buruk dengar boleh lah ikut jangan....

Kalau betul ikut bagaimana rasulullah handle rumah tangga dia, insyaALLAH, tak ada suami yang ego, tak ada isteri yang queen controll!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 16:52


lelaki ikut cakap perempuan kerana dia nak jadi pasangan yang terbaik untuk perempuan tu adakah tu pun salah ke???? rasanya yang salah bila suami melebihi isteri dari maknya sendiri.. dayus sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 18:42


Pada 31-08-06 16:52 , ghaznawi posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki ikut cakap perempuan kerana dia nak jadi pasangan yang terbaik untuk perempuan tu adakah tu pun salah ke???? rasanya yang salah bila suami melebihi isteri dari maknya sendiri.. dayus sangat.



seorang suami itu dayus bila seorang suami membenarkan isteri melanggar hukum ALLAH...

itu lah seorang suami yang dayus...

contohnya, isteri tak pakai tudung, suami tak kisah. bahkan berbangga.. dayus lah tuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 00:06


terima kasih kepada semua yang berikan pendapat..ana pun setuju jugak..maybe, kalau lelaki tu mula-mula berubah sebab perempuan tak apa lah agaknya..tapi yang perempuan tu pun kena lah cuba buat laki tu ubah niat dia kepada niat yang betul kan..asalkan bahagie sudah lah..sebenarnya ana bukan maksudkn semua laki yang dengar cakap perempuan benda buruk, ramai laki yang ikhlas..ana sendiri mengaku, bila tengok dia berubah mula-mula tu, gembira sangat..keihklasan dia pun kita boleh nampak..tak semua laki suka pura2..betul tak? ;-)
[ Telah diedit oleh: aza pada 01-09-06 00:08 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

umaira_sutera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25832
Posting: 62
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 00:20


apa salahnya lelaki dengar cakap perempuan..bergantung pada keadaanlah..selagi perkara tu tak melanggar syariat dan untuk kebaikan..rasanya tak salah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umaira_suteraProfil   Hantar PM kepada umaira_sutera   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-06 21:42


Pada 30-08-06 11:28 , kembara_girl posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-08-06 08:39 , hangkas posting:

!!! QUOTE !!!

terpulang kepada nawaitu lelaki itu. berubah kerana wanita semata-mata untuk mendapat kerehdaian Allah atau sebaliknya. Ana kadang-kala tertanya-tanya kehapa sahabat membuat pengadilan moral dan bias kepada kaum Adam atas sikap segelintir di kalangan lelaki berpura-pura, kesemua nya dianggap begitu. Ana akui bahawa ada lelaki berubah semata-mata kerana perempuan tapi ada yang betul-betul ikhlas dan betul-betul ingin berubah. Beruntung sesiapa yang mempunyai teman hidup yang bersikap begitu, moga-moga wujud kebaHAGIAN DI DUNIA DAN AKHIRAT SERTA MEMPEROLEHI RAHMAT ALLAH. wALLAHUALAM.


bukan sebab laki 2 bodoh tapi sebab dia sayang dan iklas terhadap perempuan...

saya sokong sepenuh nya apa yang hangkas cakap....
saya cakap berdasarkan pengalaman...
ada orang laki yang sanggup berubah dengn iklas sebab perempuan...
ni lah masa yang kita boleh tau orang laki ni nak betul ke tak kat orang perempuan...

saya akan tahu orang laki ni iklas ke tak bila saya bagi syarat dan mereka ikut....cuba bagi syarat mcam ni :

syarat2 saya...
1) sembahyang 5 waktu mesti cukup....
-biasa Kalau bab sembahyang ni orang laki jarang menipu...bila dia tak sembahyang dia akan ngaku...
pada saya benda ni penting kerana saaya akan nilai yang pertama ialah sembahyang dia,,,,bila sbyg cukup...insyaallah dia tak ada masalah....mula2 biasa lah,mereka pun manusia biasa...ada masa terleka...
sembahyang is very important...
tapi mesti kerana allah,Kalau kerana saya...saya tak terima...buat apa buat sebab saya bukan dapat Apa...
Kalau jadikan saya sebagai [email protected] untuk ingatkan mereka u sembahyang saya suka...
kat sini dah nampak mereka seorang yang sabar dan tekun dalam mengerjakan suruhan ALLAH dan syrat yang kita beri..

2)saya tak suka yang merokok....
sebab nya merokok membahayakan kesihatan....
orang yang menghidu asap rokok adalah 2x ganda lagi bahaya dari yang isap rokok...benda ni boleh berhenti slow2...tak ada istilh pengecut Kalau diorng ikut sebaliknya mereka seorang yang berani,kuat semangat dan cekal...bagus dah sifat ni u menjadi ketua keluarga..
pas 2 dalam islam pun tak digalakkan....
Kalau mereka sanggup ni lah pengorbanan mereka paling besar...
nampak sangat mereka sayang betul...saya buat benda ni bukan sebab saya selfish tapi u kebaikan dia dan saya juga...

3)saya minta sangat-sangat biarlah dia iklas menyayangi saya kerana allah...bukan sebab nafsu @ harapka sesutu yang tak pasti...
bila dia tol2 sayang dia takkan buat benda yang bukan2 sebab dia akan dapat juga benda yang dia ingini jik betul dia iklas dengan kita

alhamdulillah jika dia dapat ikut..biar lah rupa tak handsome,hitam atau apa-apa saja sebab makhluk ciptaan allah yang bernama manusia adalah seelok2 ciptaan..banyak lagi keistimewan lain....

jangan cakap lelaki ni [email protected] pengecut jika mereka sanggup berubah demi perempun...mereka ni lah yang patut kita sokong sebab berubah demi kebaikan...


yang banyak tergadai badan 2 sebab kita hanya pndang rupa sahaja sedangkan hati dia kita tak tahu hitam @ putih...bila dia sanggup terima syarat ni...kita bantu dia...Dia pun mnusia biasa yang sentiasa lalai dan alpa dalam menjalankan perintah allah... sebagai umat islam kita wajib ingat mengingati antra satu sama lain kan...

p/s:ni hanya pendapat saya dan syarat yang saya letak u jejaka pilihn hati sya untuk di kongsi .."yang baik datang dari allah,yang datang dari diri saya sendiri".

Fui, berpengalaman luas nampaknya kembara girl ni. Agaknya banyak mengembara. Jauh perjalanan, luas pandangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-11-06 21:37


Assalamualaikum..
Saya sokong cadangan sahabat tadi.. kalau kita nak berubah ikhlas kerana Allah, sememangnya baik.. saya setuju sangat..
tapi kalau sekadar ambil hati perempuan jak buat apakan...
Jadi kalau nak berubah 2 semestimya kerana Allah.. bukan kerana berubah dari mulut jak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 18-11-06 12:36


Hmmm...Nampaknya memang susah nak memahami isi hati insan bernama perempuan ni...Buat itu salah buat ini pun salah...Jadi jahat salah jadi baik pun salah...Bila lelaki ego tahu pulak complain...Bila lelaki tak setia tahu pulak marah...Kata lelaki suka mainkan perasaan orang perempuan lah...Tapi bila lelaki jadi baik tak suka pulak...

p/s:pening-pening:roll: :roll: :roll:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 18-11-06 15:45


Haha, biasalah tu.
sebab lelaki bukannya boleh sangat kawan dengan perempuan.
at least bila dah kawan, mestilah nak jaga hati

bisanya, kawan-kawan yang kita rapat, selalu sangat gaduh.
adoi. Lebih kurangla.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 18-11-06 17:08


queen control agaknya. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 00:33


Pada 30-08-06 11:25 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

mestilah kena ikut, mak kita kan perempuan.


bagus lah jawapan ini.. hihihi :sopan:

tambah lagi: nenek, mak sedara, mak mertua, cikgu..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 00:40


alah..rilek lah...hehe..ok apa..kira baik lah tu daripada tak ikut....cinta dan suka sangat lah tu.nanti tak ikut cakap,marah pula,merajuk pula..hehe..pantang sangat layan perempuan merajuk....tak suka...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 01:10


Dah 17 bulan topik ni 'mati'. tiba-tiba pula muncul balik hari ni. CS munculkan balik....



ps:- hmm???

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Ninja85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2007
Ahli No: 31536
Posting: 218
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-08 02:40


assalamualaikum.
saudari aza pernah jumpa dengan lelaki bagaimana?
bagi saya,biasanya lelaki memang mudah berubah dan bukan faktor pom.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ninja85Profil   Hantar PM kepada Ninja85   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-04-08 07:44


Pada 29-08-06 22:20 , aza posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wbt..

hmm, Kenapa ye? memang kebanyakan lelaki sekarang ni sanggup buat apa saja demi seorang perempuan tu..contohnya, untuk nak ambil hati perempuan tu dia akan tinggalkn apa saja yang perempuan tu tak suka..merokok, selalu keluar mlm dan macam-macam lagi lah..memang lah bagus, tapi sikit-sikit sudah lah..jangan lah sampai ikut apa-apa saja yang kita cakap..rimas lah..nanti bila gaduh, laki ni mesti nak ungkit2 balik..hish..dan lagi satu, kalau boleh berubah lah dengan ikhlas..jangan semate-mata kerana seorang perempuan.. kepada kauam lelaki, boleh tak bagi pendapat? cuba terangkn sikit..


ye ke..? Saya suka perempuan ikut cakap saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-04-08 07:46


Pada 24-04-08 00:40 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

alah..rilek lah...hehe..ok apa..kira baik lah tu daripada tak ikut....cinta dan suka sangat lah tu.nanti tak ikut cakap,marah pula,merajuk pula..hehe..pantang sangat layan perempuan merajuk....tak suka...hehe..

ye ke..? Tak percayalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

kucing_siam
Warga Rasmi
Menyertai: 23.04.2008
Ahli No: 33312
Posting: 6
Dari: Johor Darul Hikmah

thailand  


posticon Posting pada: 24-04-08 07:52


Pada 24-04-08 07:46 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-04-08 00:40 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

alah..rilek lah...hehe..ok apa..kira baik lah tu daripada tak ikut....cinta dan suka sangat lah tu.nanti tak ikut cakap,marah pula,merajuk pula..hehe..pantang sangat layan perempuan merajuk....tak suka...hehe..

ye ke..? Tak percayalah...



betul-betul.....aku pun tak percaya cakap dia ni. merapu saja.


-----------------
meoowww....meowwww..meowww


Bookmark and Share

    


  Member Information For kucing_siamProfil   Hantar PM kepada kucing_siam   Pergi ke kucing_siam's Website   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-08 09:11


salam..kes gini pernah jadi kat kawan saya..tapi yang sebaliknya..bukan yang lelaki berubah, tapi yang perempuan..tapi ada yang tak kena bila dia terlalu menjaga hati teman lelaki dia tu..nak buat kerja berkumpulan untuk assaigment pun tak boleh sebab teman lelaki dia suruh balik awal..terpaksa kami pula yang buat kerja dia..bila teman lelaki tak bagi keluar kononnya, tak nak bagi apa-apa jadi kat dia, bimbang lah, nak luangkan masa bersama lah, sampai kerja jadi tak terurus..dan menimbulkan konflik dalam kelas pula..boleh tak nak menyampah orang-orang yang terlalu mengagungkan teman mereka tak bertempat ini?bukan jadi suami isteri lah punn....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-04-08 09:14


Pada 24-04-08 07:52 , kucing_siam posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-04-08 07:46 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-04-08 00:40 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

alah..rilek lah...hehe..ok apa..kira baik lah tu daripada tak ikut....cinta dan suka sangat lah tu.nanti tak ikut cakap,marah pula,merajuk pula..hehe..pantang sangat layan perempuan merajuk....tak suka...hehe..

ye ke..? Tak percayalah...



betul-betul.....aku pun tak percaya cakap dia ni. merapu saja.



Bagus.. Bagus... Jangan percaya... Dulu dia cakap, dia rajin mandi... Tapi, bapak saudara dia cakap, dia ni selalu kena pelangkung dengan mak dia sebab malas mandi... :-D


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-08 09:17


Pada 24-04-08 07:44 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-08-06 22:20 , :

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wbt..


ye ke..? Saya suka perempuan ikut cakap saya...



bossy nyee....heheee jangan maraaa... :jangan:

buat muka comel sikit :kelip: :-) :-P



-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 05:43


pendapat kaum lelaki saja ke...:berfikir:
nak bagi jugak pendapat boleh... :kelip:

hmm...
ye ke lelaki sekrang suka ikut cakap perempuan..??
:jangan:
pada ismi, lelaki yang sebegini...
tak ada pendirian diri... kurang keyakinan...
tak elok macam tu... :jangan:

sekali sekala, mungkin boleh juga diturutkan...
jangan lepas kawin, duduk makan hati saja udah... nanti boleh join kelab kanibal ye...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-04-08 10:38


Salam..kalau dengar nasihat dan panduan2 yang baik apelah salahnya..prempuan pun boleh dengar nasihat dan teguran jugak..selagi tak melanggar etika dan agama mestilah tak ada salahnya..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-04-08 10:56


Assalamualaikum

ye ke lelaki sekarang suka dengar cakap perempuan??
emm...ada jugak agaknya yang macam tu...dan..ramai jugak yang ana jumpa yang begini....

Kenapa ek..? maybe sebab terlalu sayang agaknya...
sampai ada seorang tu,sanggup ketepikan hukum agama... :jangan:


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

zaida8283
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.04.2008
Ahli No: 33336
Posting: 27
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-04-08 14:18


Salam......memang kaum lelaki sekarang berubah sebab perempuan.......boleh tak berubah kerana Allh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaida8283Profil   Hantar PM kepada zaida8283   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 28-04-08 17:09


Pada 31-08-06 13:46 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-08-06 13:28 ,

sebagai lelaki,kan anda ada kuasa mutlak...

ni lagi satu, siapa kata laki ada hak mutlak..
laki&perempuan akan saling melengkapi.. rumah tangga takkan bahagia Kalau lelaki diktator...
nabi dah ajar musyawarah...
cuma lelaki sebagai pemimpin, bukan pembuat keputusan pakai kepala sendiri saja....

buat apa nak bising pasal ikut semua kehendak& cakap perempuan. laki dayus dan bacul saja...

otak dah ada lengkap dengan akal. seolah-olah filter dalam diri memasing...

mana yang baik, ikut lah, mana yang buruk dengar boleh lah ikut jangan....

Kalau betul ikut bagaimana rasulullah handle rumah tangga dia, insyaALLAH, tak ada suami yang ego, tak ada isteri yang queen controll!!!


betul-betul...
sokong kak anisss.....
hehehehhe... :-D


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-04-08 17:16


Pada 28-04-08 14:18 , zaida8283 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam......memang kaum lelaki sekarang berubah sebab perempuan.......boleh tak berubah kerana Allh.


Tak semua lelaki macam tu... Saya tak macam tu pun...


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-04-08 21:06


yang dah kawin

amalkan supaya jangan menyentuh / makan makanan @ minuman yang sudah dimasak sebelum disentuh suami....

anak2 pun ajarkan begitu. begitu juga kalau tempat duduk suami.. khaskan hanya untuknya.

tak tahula Kenapa, tapi memang kami dididik sebegitu sejak kecil lagi. walau agak skema bunyinya, mungkin satu cara untuk mendidik menghormati ketua / pemimpin keluarga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 16:03


dengar kata pun lepas buat pertimbangan dan baik buruknya..
betul tak kaum lelaki??:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 16:27


apa salahnya??mungkin mula-mula tu seseorang lelaki berubah kerana seorang permpuan, lepas tu maybe kita boleh terangkan tentang islam padanya, then jika dia dapat hidayah dan faham..insya'ALLAH tabiat lamanya tidak akan berulang walaupun dah kahwin.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 16:36


kalau dengar cakap perempuan ke arah kebaikan, apa salahnya... kalau ke arah keburukan, memang lelaki 2 dayyus dan behak bergelar lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 16:52


kalau dayyus tak layak jadi lelaki....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

sahlon
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15287
Posting: 281
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-07-08 19:29


hermmmm....

kerana cinta sanggup buat apa saja....alangkah baiknya jika sanggup buat apa saja kerana cinta Tuhan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahlonProfil   Hantar PM kepada sahlon   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 00:11


xdalah.. siapa yang cakap.. hanya segelintir saja agaknya lelaki yang ikut cakap perempuan.. tu namenya lelaki dayus..tapi kalau dengar cakap untuk kearah kebaikan tak apa saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 01:20


lelaki suka dengar cakap perempuan? sukar juga nak terima sebab jarang-jarang nampak benda bi berlaku. melainkan lelaki tersebut malas nak guna akal sendiri dalam perkara atau keputusan yang dia ambil. bukan bermaksud lelaki tak perlu mengambil kira pandangan perempuan, tetapi cuba pertimbangkan. perempuan dan lelaki mempunyai pemikiran yang berbeza.. betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 01:23


Pada 07-07-08 19:29 , sahlon posting:

!!! QUOTE !!!

hermmmm....

kerana cinta sanggup buat apa saja....alangkah baiknya jika sanggup buat apa saja kerana cinta Tuhan.



betul tu.. harap-harap sentiasa ingat 'penyataan' di atas.. "..di atas nama cinta pada yang selayaknya.." :-D :bunga:


-----------------
Surah Muhammad: 7


Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 12:55


Pada 18-11-06 12:36 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Hmmm...Nampaknya memang susah nak memahami isi hati insan bernama perempuan ni...Buat itu salah buat ini pun salah...Jadi jahat salah jadi baik pun salah...Bila lelaki ego tahu pulak complain...Bila lelaki tak setia tahu pulak marah...Kata lelaki suka mainkan perasaan orang perempuan lah...Tapi bila lelaki jadi baik tak suka pulak...

p/s:pening-pening:roll: :roll: :roll:





betul 2..ana sokong pendapat sailormoon 2....

apa yang muslimat nak dalam mdpt teman hidup?
angap lah muslimat tu sebagai pendorong untuk lelaki tu berubah kearah yang lebih baik,,bukan muslimin tu berubah kerana muslimin 2,,,dan tekankan kepada muslimin tu berubah mesti kerana Allah...

ana teringat 1 hadith,,,,rasul saw bsabda"jika Allah mengkehendaki kabaikan baginya,,nescaya Allah menguryainya seorang teman yang soleh,,jika ia lupa,,diingatkannya,,jika ia ingat,,maka dibantunya"....

ni kalau ada yang minat kat seorang muslimat tu memang tahap angau,,sagup bkorban apa saja,,,peringatkanlah dengan ayat2 Allah,,,,sedarkan dengan sunnah rasul....itu lebih baik...kalau kat mngomel akan datang,,jangan slhkan lelaki sahaja,,,wanita pun,,,lelaki ni memang da sifatnye mngusha,,,,wanita ni sekadar menerima...sebelum menerima,,,,tapis2 lah dulu..kalau dalam dr ada kekuatan..sanggup terima cabaran,,,why not bagi peluang jk ada insan yang berubah kerana ada kekuatn pada dr muslimat tu...bagi dorongan dan semangat...

sabda rasul saw,."jika seseorang itu bsahabat,,separuh hati sahabatnya masuk ke dalam hati sahabat yang menjadi temannye"

kalau kat dapat teman yang baik,,,insyaAllah baik lah diri kita
kalau kat dapat kawan tak baik,,,kat kan ada kekuatan dalam iman dan jiwa,,,

fikir-fikirkan dan selamat beremal....
:-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 16:16


Assalamualaikum wr wbt

Lelaki suka dengar cakap perempuan??setakat dengar sajalah agaknya..huhu..

**Kalau belum dapat memang lah akan dengar...bila dah dapat...:roll:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 16:20


Pada 08-07-08 16:16 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wr wbt

Lelaki suka dengar cakap perempuan??setakat dengar sajalah agaknya..huhu..

**Kalau belum dapat memang lah akan dengar...bila dah dapat...:roll:




abang kalau dapat,,sumpah xcari lain yang,,ngeh3x........pcy tak kalau lelaki cakap begini?

kasihan kaum ku,,,,
lelaki juga salah
wanita tau mintak2
brubahnye tak...
oh wanita....



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 16:32


!!! QUOTE !!!



abang kalau dapat,,sumpah xcari lain yang,,ngeh3x........pcy tak kalau lelaki cakap begini?

kasihan kaum ku,,,,
lelaki juga salah
wanita tau mintak2
brubahnye tak...
oh wanita....



Assalamualaikum wr wbt


saya memang tak percaya kalau lelaki cakap begitu..apetah lagi yang suka main-main sumpah2 ni...macam cerita P. Ramlee pulak..kena makan sesumpah baru tau..

**saya cakap bdsrkan pengalaman dan pemerhatian..:sopan:..mybe tak semua lelaki begitu..tapi memang kurang yakin lah statement lelaki dengar cakap perempuan tu...perempuan dengar cakap lelaki ada lah..;-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-07-08 16:47


Salam....

Berubahlah kerana Allah. Jangan berpura-pura....LETIH berlakon ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 17:04


susah apa..jika ada iman..tak ada masalah..insya'ALLAH..lagipun, agama kita dah ajar...contohnyer sesi ta'aruf ketika bertunang,,tak berkenan boleh stop perhubungan...so apa masalahnya????

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-07-08 17:15


Pada 08-07-08 17:04 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

susah apa..jika ada iman..tak ada masalah..insya'ALLAH..lagipun, agama kita dah ajar...contohnyer sesi ta'aruf ketika bertunang,,tak berkenan boleh stop perhubungan...so apa masalahnya????



hurmm...macam pernah ku dengar ayat it wahai sahabat ku.....ana tambah sikit..tapi mentaliti org kat sekarang ni,,kalau putus tunang,,,mesti ada masalah dan fitnah berlaku,,,,,sebenarnya mereka boleh kembali kepada sunnah hal-hal munakahat ni yang di anjur dalam islam......

hurmmmm..........ana ingat lagi dr fadlizah kamsah cakap..

kalau kat suka kat seseorang tu,,cakap direct saja,,terima or ke tak itu soal no 2...yang penting tunjuk gentle dulu,...cakap direct kan dengan gaya lah.....berjumpa dengan parent pasangan tu,,tapi ni untuk lelaki lah...

untuk muslimat pun tak kisah juga....tak salah mnawarkan dr kepada lelaki soleh....ana tak nak huraikanlah hal ni,,muslimat memang da sedia maklum..


buka youtube,,,seacrh al kuliyyah..panel ustaz zawawi dan ustaz hasan din al hafiz..bkaitan dengan jodoh...

http://www.youtube.com/watch?v=_N_VmSfWjvY



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 12:59


sahabatku umar,mentaliti ini yangorg sekarang perlu ubah dengan cara mempelajari ilmu2 yang berkaitan dengan munakahat................

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-07-08 13:18


ana rasa kat da bincangkan hal ni masa liqa kat mlm di hari itu kan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 09:48


itu bincang dalam liqa' saja.............sekarang secara umum.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-08 13:53


Pada 14-07-08 09:48 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

itu bincang dalam liqa' saja.............sekarang secara umum.......





:welcome: :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

rabiatuladawiyahabdlatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2006
Ahli No: 27800
Posting: 77
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-07-08 19:23


iyakah??? macam tak saja..
lelaki tetap ego...
tak pernah nak turunkan sedikit ego yang ada pada nya..
kadang kala, pendapat org perempuan ni selalu di rad mentah-mentah...
Kalau tak nak terime pendapat org pun, juga hati kami yang bergelar wanita ni..
ni bukan marah.. ni luahan hati saja....
tertarik pulak dengan tajuk tu...
maaf Kalau ada yang terasa... (",)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatuladawiyahabdlatifProfil   Hantar PM kepada rabiatuladawiyahabdlatif   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-08 09:31


Pada 29-08-06 23:07 , atokasif posting:

!!! QUOTE !!!

BERHATI-HATILAH KAUM HAWA. banyak-banyak BERDOA. yang BERKUPIYAH PUN BELUM BOLEH DIPERCAYAI.


:-D BEGITU JUGA YANG MANIS BERTUDUNG ......

elok rasanya yang berkopiah tak boleh dipercaya...bertemu dengan yang bertudung tak boleh dipercaya juga.....kedua-duanya akan faham apa maksud ..DUSTA .. :lucu:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-08 16:45


sekadar memerhati..
Cinta yang sejati hanya cintakan Illahi..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

cikgu84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2008
Ahli No: 34057
Posting: 186
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-07-08 01:28


Pada 30-08-06 11:57 , itqaan_muslim posting:

!!! QUOTE !!!

nanti kena queen control


aduhai....belum kawin dah kena control...susah lah nak jadi pemimpin. sebagai seorang wanita...saya tak suka lelaki yang menurut kata awek dia saja...macam tak ada kepimpinan!


-----------------
diriku...hamba ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cikgu84Profil   Hantar PM kepada cikgu84   Quote dan BalasQuote

inia_lurun
Warga Rasmi
Menyertai: 17.07.2008
Ahli No: 34058
Posting: 2
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-07-08 21:07


wah, macam best saja dapat seorang lelaki yang mendengar kata kita ek?? huhuhuhu... orang yang lawa saja agaknya yang mempunyai kesempatan macam tu.. :> uhuuuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For inia_lurunProfil   Hantar PM kepada inia_lurun   Pergi ke inia_lurun's Website   Quote dan BalasQuote

saidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.01.2004
Ahli No: 6420
Posting: 44
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 00:14


kalau kata-kata yang didengar itu nasihat, ikut lah, apa salahnya..
kalau nak berubah, berubahla dengan hati yang ikhlas.. bukan didorong nafsu kerana perempuan tu lawa, atau kerana terlalu sayang kat perempuan tu...
jangan pula jadi lurus bendul, semuanya yes ma'am..

selalunya mereka akan dengar pendapat, bukan dengar arahan... musyawarah kan penting..

Bookmark and Share

    


  Member Information For saidahProfil   Hantar PM kepada saidah   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-07-08 08:40


lelaki suka ikut cakap perempuan??? ada berlaku kes begitu, memang tak dinafikan. kita boleh lihat sekeliling kita. pada hamba salah satu faktor ialah kerana si lelaki memanjakan si perempuan. mungkin disebabkan orang perempuan ni suka merajuk atau cerewet. jadi secara mudahnya lelaki ikut saja lah rentak perempuan. hamba sekadar melontarkan idea secara rasional, tak ada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang mati.

wallahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 15:25


hidup berumahtangga ni bukannya nak tunjuk kekuasaan ataupun keegoan..tetapi nak cari redha ALLAH...

kita kena faham tujauan dan matlamat mengapa perkahwinan itu berlaku, baru lah dapat mencapai redha ALLAH dan kebahagian dan keberkatan dari DIA...

Ingat hidup kita ni bukan sahaja di sini tetapi bersangkut paut hinggat akhirat...

dan ketahuilah yang kita punyai kehidupan pada hari kemudian.......

setiap apa yang kita LAKUKAN akan ditanya ALLAH......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 10:27


mestilah kena dengar dulu...nanti marah pulak..

dah dengar,barulah pertimbangkan..boleh pakai ke tak apa yang dicakapkan...

betul tak...???:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 10:39


.. cakap perempuan pun aku dengar.. cakap lelaki pun aku dengar.. malahan cakap pondan dan wanita ala2 lelaki "pengkid" pun aku dengar kalau benda 2 baik.. yang buruk aku dengar juga.. jadikan pengajaran.. jadi dengar saja cakap sesiapa pun.. :lol:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-12-08 12:42


salam, biasanya lelaki kalau dah sayang...akan dengar saja cakap perempuan...hmm...itu lah kelemahan lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 25-12-08 14:56


Pada 29-08-06 22:20 , aza posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wbt..

hmm, Kenapa ye? memang kebanyakan lelaki sekarang ni sanggup buat apa saja demi seorang perempuan tu..contohnya, untuk nak ambil hati perempuan tu dia akan tinggalkan apa saja yang perempuan tu tak suka..merokok, selalu keluar mlm dan macam-macam lagi lah..memang lah bagus, tapi sikit-sikit sudah lah..jangan lah sampai ikut apa-apa saja yang kita cakap..rimas lah..nanti bila gaduh, laki ni mesti nak ungkit2 balik..hish..dan lagi satu, kalau boleh berubah lah dengan ikhlas..jangan semate-mata kerana seorang perempuan.. kepada kauam lelaki, boleh tak bagi pendapat? cuba terangkn sikit..


Yukimura paham isu yang Aza nak sampaikan. Lelaki mesti ada pendirian . Lelaki di bawah telunjuk perempuan bukan lah seorang lelaki sejati!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 25-12-08 15:01


Pada 21-07-08 08:40 , LinCikedot posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki suka ikut cakap perempuan??? ada berlaku kes begitu, memang tak dinafikan. kita boleh lihat sekeliling kita. pada hamba salah satu faktor ialah kerana si lelaki memanjakan si perempuan. mungkin disebabkan orang perempuan ni suka merajuk atau cerewet. jadi secara mudahnya lelaki ikut saja lah rentak perempuan. hamba sekadar melontarkan idea secara rasional, tak ada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang mati.

wallahualam.


betul tu. tu yang timbul masalah lain kemudianhari, bila perempuan terlalu dimanjakan. banyak lelaki yang ada masalah perempuan yukimura tengok, mula nya dengan manjakan perempuan terlampau lah. lepas itu bila perempuan tu buat hal dia blur2 tak tahu Kenapa! pdahal punca masalah tu di tanam dari awal-awal dulu lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 13:47


Pada 02-09-08 10:39 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. cakap perempuan pun aku dengar.. cakap lelaki pun aku dengar.. malahan cakap pondan dan wanita ala2 lelaki "pengkid" pun aku dengar kalau benda 2 baik.. yang buruk aku dengar juga.. jadikan pengajaran.. jadi dengar saja cakap sesiapa pun.. :lol:..


Erk.. dengar boleh.. percaya jangan.. hehehe :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-12-08 20:09


asalmualaikum,
salam ukhwah...
bagi pendapat ana lah kan. tak semua lelaki yang suka ikut cakap perempuan.
kebanyakkan perempuan yang suka ikut cakap lelaki..
tapi yang jenis lelaki ikut sangat cakap perempuan ni mybe sebab dia dah gila-gila sangt sayang kat perempuan 2.mungkin mereka nak tunjuk rasa setia mereka kat perempuan 2 agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 21:06


entahla ana tak berani nak komen lah,pasal belum jumpa orang yang macam ini,cuma yang hisap rokok sorok2 tu adalah

p/s teringat rakan masa belajar dulu terdengar beliau bercakap dengan aweksnya dalam telefon berbunyi begini "abang sanggu makan cacing demi membuktikan cinta kita" naik tegelak saya dengar,habis satu tempat belajar kena bahan dengan rakan-rakan hehhehehe


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

BoKhArI
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.10.2008
Ahli No: 35664
Posting: 21

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 23:34


sebenarnya kita hanya perlu rajin sembahyang istiharah...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For BoKhArIProfil   Hantar PM kepada BoKhArI   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 21:34


Pada 30-08-06 11:25 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

mestilah kena ikut, mak kita kan perempuan.


tu lah.. kang tak ikut, mderhaka pula. hu.. dosa besar tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 10:26


tak semua macam 2.akal manusia lelaki mana lebih dari seorang perempuan.mungkin lelaki yang macam 2 ada sesuatu ingin ambik hati seseorang perempuan 2 @ zaman kita mana sudah dipenghujung zaman


-----------------
د سيني برمولا سڬالاڽ


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 11:55


Pada 30-08-06 11:28 , kembara_girl posting:

!!! QUOTE !!!

syarat2 saya...
1) sembahyang 5 waktu mesti cukup....
2)saya tak suka yang merokok....
3)saya minta sangat-sangat biarlah dia iklas menyayangi saya kerana allah...bukan sebab nafsu @ harapka sesutu yang tak pasti...


Samalah dengan syarat utama niza, kembara_girl
:kelip:



-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 15:51


salam ...
ana rasa bukan semua lelaki macam tu...
tapi kalau berubah tu pasal wanita tersebut semata-mat ana rasa itu ada yang tak kena sikitla...itulah bila jadi masalah di kemudian hari jadila ungkit mengungkit...

nak berubah tu kalau boleh biarlah kerana Tuhan...kalau pasal makhluk ni ana yakin..
biasa nya tak lama pasal kita arapkan balasan dari makhluk semata-mata ...


wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 16:13


kadang-kadang untuk berubah kita memerlukan asbab... begitu juga dengan petunjuk... tetapi kita kena sandarkan kepada Allah... wallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.187109 saat. Lajunya....