Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-12-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
JANGAN sesekali memulakan jika tidak bersedia untuk menyudahkan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
sadiqah: 60 hari yang lalu
owl_UM: 63 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Siti bersanding dalam masjid?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Siti bersanding dalam masjid?

Please Mendaftar To Post


Oleh Siti bersanding dalam masjid?

pharmaton
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2005
Ahli No: 21480
Posting: 118
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 24-08-06 13:39


surat pembaca dalam harakahdaily

****************************************************

Siti bersanding dalam masjid?

Mon | Aug 21, 06 | 03:39:34 PM
Oleh Peminat Siti

Tahniah saya ucapkan di atas pernikahan Siti Nurhaliza-Datuk K. Tentulah iblis sedih dengan pernikahan ini. Semoga pasangan ini bahagia sehingga ke akhir hayat.

Di sini saya ingin sentuh sedikit sebanyak perkara yang berlaku. Antaranya, pelamin berwarna kuning disiapkan dalam Masjid Wilayah Persekutuan. Akhbar tempatan mempamerkan gambar pelamin itu. Jadi pasangan Siti-Datuk K bersanding dalam masjid? Budaya dan ajaran apa ini? Jika betul, takkan ulama, pakar dan cendekiawan agama boleh diam saja?

Sesetengah ulama berkata bersanding di rumah pun tak boleh, ini bersanding dalam masjid pula? Perempuan pun saya lihat ramai dalam masjid pada majlis bertunang dan nikah. Baguslah ramai yang bertudung, walaupun ada yang tersembul rambut daripada tudung masing-masing.

Siti pun nampak anggun bertudung litup. Baguslah. Tetapi takkan nak ikut sesetengah orang Melayu yang hanya bertudung apabila menghadiri kelas agama, kenduri, kahwin, dan mati. Saya juga berharap tiada perempuan yang 'off day' masuk masjid sebab nak tengok majlis Siti kerana haram hukumnya.

Sekian. Wassalam
[ Telah diedit oleh: pharmaton pada 24-08-06 13:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For pharmatonProfil   Hantar PM kepada pharmaton   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 13:50


hmm.

ps: benda dah jadi past tense.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-08-06 13:51


Assalamualaikum,

2 pagi ini, bila saya mendengar kuliah subuh dari stesyen radia RTM mengenai peranan masjid dan adab2 mengunjungi masjid oleh ustaz Wan Sohor Bani Leman dapat saya simpulkan bahawa ramai para ilmuan dan bijak pandai agama tidak bersetuju dengan cara CT mempergunakan masjid sebagai meraikan hari bahagia dia

Kita sebagai umat islam telah pun melaksanakan tanggungjawab dengan menegur dan menasihati namun memang sukar untuk mendapatkan pemahaman dan menghalang sesuatu perkara yang kurang baik itu dilakukan apatah lagi bila perkara tersebut mendapat sokongan dan bantuan di kalangan golongan yang lebih berkedudukkan.

Niat baik tapi tidak kena dengan caranya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 14:03


kurang bersetuju lah dengan caranya..
masjid dijadikan pusat dakwah, nampak macam mencemar kesucian masjid

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

umaira_sutera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25832
Posting: 62
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 14:17


memang ana tak bersetuju langsung ..bukan sekadar bersanding saja..tapi yang paling menyedihkan ialah apabila siti bersalaman dengan lelaki yang bukan muhrim..kalau kat luar masjid tu taklah jadi hal walaupun tetap berdosa..sungguh terharu ana menyaksikan peristiwa itu....sesungguhnya terlalu banyak perkara yang tanpa kita sedari telah mencemarkan kesucian agama kita.mudah-mudahan pihak pengurusan masjid dapat mengambil iktibar dari perkara ni.tetapkan garis panduan terlebih dahulu sebelum ada di kalangan artis kita yang nak bernikah di masjid.........yang haram tetap haram walau besar mana sekalipun pengaruh nya di kalangan manusia.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For umaira_suteraProfil   Hantar PM kepada umaira_sutera   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-08-06 14:25


tak tahulah sama ada peminat2 yang tengah "period" turut masuk masjid berkenaan sewaktu majlis bersanding.....

tuelah umat Islam sekarang ini...bila dah jadi artis, jadi VIP, jadi orang-orang kaya, dapat tittle sikit, jadi menteri.....semua lupakan ustaz,ulama'....menjauhi orang-orang alim.....tak standardlah katakan bergaul dengan golongan alim2 ulama' ini.

then bila berjauhan dengan golongan2 pewaris para nabi ini....confirm gunakan akal fikiran semata-mata dalam semua perkara....ditambah pulak sekarang ini wujud ustaz2, ulama'2 pengampu.....semakin subur budaya menggunakan akal fikiran mentafsir semua perkara.

p/s: pemulaan perkahwinan yang merapu...tak tahulah bagaimana penghujungnya....tak percaya ucapan2 doa orang ramai supaya bahagia ke anak cucu

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

putrie
Warga Rasmi
Menyertai: 18.08.2006
Ahli No: 25912
Posting: 4
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 24-08-06 14:36


em......
semoga ALLAH mengampuni dosa sesama kita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For putrieProfil   Hantar PM kepada putrie   Quote dan BalasQuote

putrie
Warga Rasmi
Menyertai: 18.08.2006
Ahli No: 25912
Posting: 4
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 24-08-06 14:42


semoga Allah mengampuni dosa kita semua...
amin....


-----------------
islam itu indah...
hayati keindahannya...


Bookmark and Share

    


  Member Information For putrieProfil   Hantar PM kepada putrie   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 15:52


p/s: pemulaan perkahwinan yang merapu...tak tahulah bagaimana penghujungnya....tak percaya ucapan2 doa orang ramai supaya bahagia ke anak cucu

emmm....???

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 15:55


memang tak patut berlaku, bersanding adalah satu adat yang dipertikaikan oleh sesetengah ulama' Islam. masjid pula adalah rumah Allah yang suci, hanya perkara2 yang suci layak ada di dalamnya.

walau apapun, sebaiknya kita doakan mereka bahagia dan mendapat hidayah dari Allah s.w.t.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 15:57


!!! QUOTE !!!

p/s: pemulaan perkahwinan yang merapu...tak tahulah bagaimana penghujungnya....tak percaya ucapan2 doa orang ramai supaya bahagia ke anak cucu


:) macam tak baik saja cakap begitu.. dah jodoh dia.. kita doakan sajalah. supaya kekal ke akhir hayat.. kasih suami isteri yang berkekalan hingga ke syurga.. apa pula perasaan kita Kalau orang doa begitu kat kita? kata-kata tu satu doa kan? erm.. yang berlalu.. kita insafi.. yang mendatang.. kita hadapi, jangan ulangi kesilapan yang same.. kita tak dapat nak jangka.. apa yang mendatang.. sedangkan para ulama' sendiri pun tak putus harap redha Illahi.. apatah kita.. lebih hebat dari mereka?? hingga dapat menjangka kesudahan rumah-tangga orang lain? maafla Kalau ada salah faham kat sini.. wallahualam..
[ Telah diedit oleh: fatin3 pada 24-08-06 15:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 24-08-06 15:57


Siap boleh cium-cium dahi pulak kat dalam masjid.. Boleh ke macam tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 15:59


:) semoga kesilapan yang mereka lakukan.. tidak dicontohi oleh rakan ukhwah sekalian.. sama-sama kita doakan agar mereka mendapat keampunan.. semoga kita juga diampunkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 16:03


Pada 24-08-06 15:57 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

Siap boleh cium-cium dahi pulak kat dalam masjid.. Boleh ke macam tu?

Nabi s.a.w. pernah cium isteri baginda di dalam masjid, menurut satu hadith.

yang dipertikaikan bukanlah majlis akad nikah atau siapa cium siapa, memang sunat melakukan akad nikah di masjid, tapi Kenapa pula nak bersanding di dalam masjid pula?

sedangkan hukum bersanding yang dikatakan haram adalah jika mempamerkan pasangan kepada bukan mahram, setahu saya yang hadir bukan hanya mahram mereka berdua kan?

pelik Kenapa pihak pengurusan masjid boleh benarkan, nampak sangat power orang artis & korporat melebihi para ulama'...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 16:05


betul tu ibnu_musa.. kat sinila kelemahan yang besar.. di mana para ulama' kehilangan kuasa.. erm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 24-08-06 16:11


mengapalah kesucian rumah Allah diperlakukan sedemikian rupa? huhu...sedihnya...agak2 tak ada siapa ke yang boleh tampil untuk tegur dan betulkan keadaan tu? takut jadi ikut2an pula pasni...na'uzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 16:16


!!! QUOTE !!!

Siap boleh cium-cium dahi pulak kat dalam masjid.. Boleh ke macam tu?


dah jadi suami isteri.. so.. HALAL ...
bukan yang di luar sana..
jangan kata cium dahi.. ya ALLAh..
dah jadi kess berat.. macam-macam..
nauzubillah..

!!! QUOTE !!!

nampak sangat power orang artis & korporat melebihi para ulama'...


em.. apa yang POWER nya golongn yang disebut..??
em.. ana tak mampu nak berkalam lebih..

apa yang berlaku...moga selepas ni dapat dijadikan teladan..
jangan pula kita ikut yang burukk..

moga kck ct... akan pakai hijab sokmo..
bukan sahaja pada majlis tu sahaja...
wallahualam'..



doakan mereka agar kekal bahagia...
tak baik mendoakan orang lain... dengan maksud yang buruk..

:roll: :roll: :roll:

** moga posting yang seterusnya
tidak berbaur yang kurang enak..
kalau kureeng ayatnye..
pihak admin akan menGUnci topik ini..
akhiran...samihni.. :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 24-08-06 16:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 16:18


:) sejuk hati tengok siti pakai tudung.. cantik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

yamina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2004
Ahli No: 9515
Posting: 61
Dari: bumi sementara

Pahang  


posticon Posting pada: 24-08-06 16:19


aduhai.... sian kat siti... pesallah jadi begitu...
aduh... letih betul dengn cerita2 artis ini.... macam-macam

hai siti, siti, kenapalah akak suka timbulkan kontroversi
dari awal kemunculan hingga sampai nak kahwin dan dah kahwin...

sedangkan kau seorang yang cantik manis walaupun tanpa sebarang solekan, lemah lembut, bila bercakap mesti nak memandang tepat ke mata orang yang bercakap denganmu... membuatkan orang jadi segan denganmu... caramu memang menunjukkan kau menghargai orang yang berada bersama mu... patutlah datuk k pun cair...

tapi... apa dah jadi....
sesungguhnya siti... jalan yang kau pilih untuk nak menyanyi memang dah salah dr akar umbi...

moga kau terus terselamat
jangan terus-terusan sesat

Bookmark and Share

    


  Member Information For yaminaProfil   Hantar PM kepada yamina   Pergi ke yamina's Website   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 24-08-06 16:22


kak simple_shida...nak kunci topik ni kalau ada yang pertikaikan pasal sanding dan salam dengan bukan mahram dalam masjid tu ke?adik tak faham lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 24-08-06 16:24


sama-sama doakan siti dapat hidayah...begitu juga seluruh umat manusia..amiin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

yamina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2004
Ahli No: 9515
Posting: 61
Dari: bumi sementara

Pahang  


posticon Posting pada: 24-08-06 16:26


amin .... moga siti terus mendapat hidayah dari Allah...
moga hijabnya kekal...
menjadi cahaya hidayah buat si suami untuk sama-sama berada dijalan Allah...
moga berhenti menyanyi. dan usahakan kejbajikan ke arah jalan Allah...
moga bahagia dunia dan akhirat...

sama-sama kita doakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For yaminaProfil   Hantar PM kepada yamina   Pergi ke yamina's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 16:29


!!! QUOTE !!!

moga berhenti menyanyi.


amin.... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 16:30


tanpa perasaan malu, selepas akad nikah tu, senang-senang saja duduk hulur tangan bersalam dengan orang2 masjid..........adoi, tak ada muka betul lah si siti ni...........harapkan muka saja cantik, tapi kita tak tahu belakang kamera bagaimana perangai dia..........jangan tertipu dengan kecantikan...............Bidadari syurga lagi ayu ......lagi bersopan berbanding diri mu duhai siti............


siti...........sanggup kawin dengan duda.............bagaimana perasaan si isteri pertama nya setelah hidup 22 tahun lebih dengan suami yang di cintai........alih-alih, setelah layu sekuntum bunga, senang-senang saja seorang suami itu meracuninya.........

ya Allah, lepas ni, kita sama-sama tengoklah nanti.........keadaan anak dare kawin dengan suami orang akan menjadi trend terkini.........
Kenapa duduk cari suami orang........?.........dah pupus ke si teruna kat dunia ni........kena fikir perasaan bekas isteri pertamanya tu.............kalau dia tak terasa, takkanlah dia sanggup bawa pergi ke luar negara bersama anak2..........pastinya jiwa tersentuh dengan keadaan satu dunia menyiarkan si suami yang lupa kulitnya...........


bukan nak mengata, lantak mereka nak kawin nak apa..............tapi, yang duduk cari laki orang tu yang tak suka................kena fikir panjang dan matang diri sendiri............


maaflah...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 16:31


tanpa perasaan malu, selepas akad nikah tu, senang-senang saja duduk hulur tangan bersalam dengan orang2 masjid..........adoi, tak ada muka betul lah si siti ni...........harapkan muka saja cantik, tapi kita tak tahu belakang kamera bagaimana perangai dia..........jangan tertipu dengan kecantikan...............Bidadari syurga lagi ayu ......lagi bersopan berbanding diri mu duhai siti............


siti...........sanggup kawin dengan duda.............bagaimana perasaan si isteri pertama nya setelah hidup 22 tahun lebih dengan suami yang di cintai........alih-alih, setelah layu sekuntum bunga, senang-senang saja seorang suami itu meracuninya.........

ya Allah, lepas ni, kita sama-sama tengoklah nanti.........keadaan anak dare kawin dengan suami orang akan menjadi trend terkini.........
Kenapa duduk cari suami orang........?.........dah pupus ke si teruna kat dunia ni........kena fikir perasaan bekas isteri pertamanya tu.............kalau dia tak terasa, takkanlah dia sanggup bawa pergi ke luar negara bersama anak2..........pastinya jiwa tersentuh dengan keadaan satu dunia menyiarkan si suami yang lupa kulitnya...........


bukan nak mengata, lantak mereka nak kawin nak apa..............tapi, yang duduk cari laki orang tu yang tak suka................kena fikir panjang dan matang diri sendiri............


maaflah...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 16:32


erk..... kita elakkan mengumpat.. boleh ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 16:33


kita tak tau apa yang berlaku dalam rumahtangga dato' K.. mungkin apa yang berlaku ada hikmahnya yang kita tak nampak.. jauh sekali terlibat.. saya bukan peminat siti.. atau mana-mana artis malaysia ni.. tapi, bak kata seorang guru saya.. dalam sejahat-jahat iblis, ada juga nasihatnya yang berguna.. (suruh baca yassin untuk halau syaitan dan iblis..) jadi.. walau jahat bagaimana pun seseorang tu.. pastinya ada nilai kebaikan yang dia ada.. jangan sentiasa memandang yang buruk/jahat.. kerana, kita sendiri tak tau kesudahan kita bagaimana..

wallahualam..
[ Telah diedit oleh: fatin3 pada 24-08-06 16:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 16:54


!!! QUOTE !!!

kak simple_shida...nak kunci topik ni kalau ada yang pertikaikan pasal sanding dan salam dengan bukan mahram dalam masjid tu ke?adik tak faham lah..


memang bersanding tu.. dah ikut adat hindu..
kak bukan nak kunci atas sebab tu..
bagus kita berbincng hal-hal ilmiah.. hal agama ni..
cuma.. bila bab yang mengutuk.. kritik..
dan ayat yang tidak molek..

!!! QUOTE !!!

tanpa perasaan malu, selepas akad nikah tu, senang-senang saja duduk hulur tangan bersalam dengan orang2 masjid..........adoi, tak ada muka betul lah si siti ni...........harapkan muka saja cantik, tapi kita tak tahu belakang kamera bagaimana perangai dia..........jangan tertipu dengan kecantikan...............Bidadari syurga lagi ayu ......lagi bersopan berbanding diri mu duhai siti............


siti...........sanggup kawin dengan duda.............bagaimana perasaan si isteri pertama nya setelah hidup 22 tahun lebih dengan suami yang di cintai........alih-alih, setelah layu sekuntum bunga, senang-senang saja seorang suami itu meracuninya.........

ya Allah, lepas ni, kita sama-sama tengoklah nanti.........keadaan anak dare kawin dengan suami orang akan menjadi trend terkini.........
Kenapa duduk cari suami orang........?.........dah pupus ke si teruna kat dunia ni........kena fikir perasaan bekas isteri pertamanya tu.............kalau dia tak terasa, takkanlah dia sanggup bawa pergi ke luar negara bersama anak2..........pastinya jiwa tersentuh dengan keadaan satu dunia menyiarkan si suami yang lupa kulitnya...........


bukan nak mengata, lantak mereka nak kawin nak apa..............tapi, yang duduk cari laki orang tu yang tak suka................kena fikir panjang dan matang diri sendiri............


maaflah...........


aik.. limaza nuraini..?? :roll: :roll: :roll:

em.. ni dah jadi kess lain..
keadaan anak dare kawin
dengan suami orang akan menjadi trend terkini.........
Kenapa duduk cari suami orang........?.........
dah pupus ke si teruna kat dunia ni........

huh.. boleh ke kita nak salahkan ct 100% dalam hal ni..
ish.. ni hal taqdir.... qada'.. dan qadar..
soal jodoh.. dll bukan kita yang takdirkn..
kalau dah jodoh dia dengan si dia..
apa kuasa kita...
apa hak kita.. nak tentukan..??!!

huhu... maaf ya nuraini.
ana rasa kurang sesuai feedback tu..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 24-08-06 17:07


harap kita semua fokus pada apa yang penting disini
bukan nya majlis kahwin siti dan dato' k
duda ke teruna, itu jodohnya
tak perlu defend siti Kalau apa yang dilakukan salah
dan bukan nak mengutuk siti...
fokuskan forum ni untuk perbincangan utama....
KESUCIAN MASJID TERCEMAR dengan PERSANDINGAN
elakkan mengumpat dan mengutuk
tapi yang salah wajib ditegur
isu semasa tak boleh di biarkan berleluasa
walau yang tu dah berlalu, kita kena tegur agar tak ada lagi lepas ni
jangan jadi trend ikutan pula
wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 17:18


yang menjadi kesalahan bukan saja bersanding di depan bukan mahram, tapi juga bersalaman dengan bukan mahram, bersolek pun ada kan (rasa tak logik kalau artis tak bersolek :lol: )

sepatutnya pihak pengurusan masjid (Jakim/Jawi) peka bahawa golongan artis tidak lekang dari melakukan perkara2 yang berunsurkan maksiat dalam apa-apa upacara sekalipun, patutnya awal2 kena cegah...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 24-08-06 17:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 17:20


!!! QUOTE !!!

harap kita semua fokus pada apa yang penting disini
bukan nya majlis kahwin siti dan dato' k
duda ke teruna, itu jodohnya
tak perlu defend siti Kalau apa yang dilakukan salah
dan bukan nak mengutuk siti...
fokuskan forum ni untuk perbincangan utama....
KESUCIAN MASJID TERCEMAR dengan PERSANDINGAN
elakkan mengumpat dan mengutuk
tapi yang salah wajib ditegur
isu semasa tak boleh di biarkan berleluasa
walau yang tu dah berlalu, kita kena tegur agar tak ada lagi lepas ni
jangan jadi trend ikutan pula
wallahualam


aiwah.. syukran ya nuraisha...
that's the point..!!
KESUCIAN MASJID TERCEMAR dengan PERSANDINGAN


so.. hal yang berkaitan dengan empunye weding dan sewaktu dengannya..
tak perlu diungkitkan.. tak perlu kita omongkan..

wallahualam'... :roll: :roll: :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-06 17:20


masalahnya siapa nak tegur......tak kan ada yang berani nya lah....nak cari jurunikah pun, jawi pening kepala,kadang terfikir...besar sangat ke mereka tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

zainuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.08.2005
Ahli No: 18587
Posting: 72
Dari: Kajang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 17:21


Program Akad Nikah Dan Majlis Meraikan Pasangan Pengantin Secara Beramai-ramai
Tarikh :11 NOVEMBER 2006 (SABTU)
Waktu :8.00 PAGI - 1.00 PETANG
Tempat :MASJID WILAYAH PERSEKUTUAN, JALAN DUTA, KUALA LUMPUR

Syarat-syarat Permohonan :
• Menetap di Wilayah Persekutuan dan sempadan
• Warganegara Malaysia dan beragama Islam
• Berpendapatan di bawah RM1,179.00 setiap seorang
• Masih bujang
• Bersetuju menyertai program akad nikah
• Setiap seorang yang layak akan diberikan bantuan sebanyak
RM3,000.00 hingga RM5,000.00 seorang dan sepersalinan
pakaian. Peserta dan ahli keluarga akan diraikan di dalam majlis
jamuan yang dianjurkan oleh Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan.
*** Rebutlah Peluang Menyertai Program Ini ***
* Tertakluk kepada syarat dan peraturan yang telah ditetapkan oleh MAIWP
Sebarang Pertanyaan Hubungi Talian : 03-2274 9333 samb. 363 (En. Baharuddin)
394 (pun. Siti Haiza)

Atau Datang Terus ke :
Bahagian Baitulmal,
Tingkat 2, Menara Pusat Islam,
Jalan Perdana
50567 Kuala Lumpur

Anjuran:
BAHAGIAN BAITULMAL
MAJLIS AGAMA ISLAM WILAYAH PERSEKUTUAN (MAIWP)

up/
Kalau Siti boleh khawin kat Masjid tu kita pun boleh.... bagi tau siapa siapa yang belum khawin dan ingin meraikannya... di jemput tapi untuk khawin pertama ajee...

Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For zainuhaProfil   Hantar PM kepada zainuha   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 17:34


kunci saja topik ini kalau tak mahu jadi umpatan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 24-08-06 17:35


Pada 24-08-06 14:25 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!



p/s: pemulaan perkahwinan yang merapu...tak tahulah bagaimana penghujungnya....tak percaya ucapan2 doa orang ramai supaya bahagia ke anak cucu


Nabi yang dilontar batu sampai luka2 pun menghalang malaikat daripada memusnahkan penduduk Taif sebaliknya mendoakan kalau penduduk Taif tak dapat terima islam semoga anak cucu mereka terima Islam.....

salahkah kita mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan orang lain sampai ke anak cucu.

dalam hadith ke 4 daripada hadith 40 karangan imam nawawi:-
Demi Allah Yang tiada Tuhan melainkanNya,sesungguhnya salah seorang dari kalangan kamu akan beramal dengan amalan ahli syurga, sehingga jarak antaranya dan syurga tidak lebih dari sehasta, lalu dia didahului oleh ketentuan tulisan kitab lantas dia mengerjakan amalan ahli neraka lalu dia memasuki neraka.
Dan sesungguhnya salah seorang dari kalangan kamu akan beramal dengan amalan ahli neraka, sehingga jarak antaranya dengan neraka tidak lebih dari sehasta, lalu dia didahului oleh ketentuan tulisan kitab lantas dia mengerjakan amalan ahli syurga lalu dia memasuki syurga. >>> riwayat bukhari muslim

so sekarang kita tahu ke ct tu ketentuan dia apa?siapa tahu in future siti akan berubah ke?

wallahu a'lam
[ Telah diedit oleh: hyunckel_asyraf pada 24-08-06 17:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 24-08-06 17:45


doakan kebahagian siti

perjuangkan kesucian masjid
mana lah tahu, ada salah seorang ahli forum ni atau perbincangan ni dibaca oleh pihak berkenaan untuk di bawa ke tengah

sekurang-kurangnya, dikalangan ahli ukhwah tahu perkara tu salah
tak boleh bersanding apatah lagi dalam masjid
jadi, bila kita dah tahu tu, sampaikan lah pada yang lain
tak semestinya nak jadikan isu besar , keluar dalam paper frontpage(tapi Kalau dapat Alhamdulillah)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-08-06 18:23


semoga suatu hari nanti....siti boleh berubah macam Azmil Mustapha & Ogy Ahmad Daud
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 24-08-06 18:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

ahlifikir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17015
Posting: 45
Dari: kl

japan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 19:38


bersanding = hindu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahlifikirProfil   Hantar PM kepada ahlifikir   Pergi ke ahlifikir's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 24-08-06 21:40


Pada 24-08-06 18:23 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

semoga suatu hari nanti....siti boleh berubah macam Azmil Mustapha & Ogy Ahmad Daud


amin....

dan semoga tak ada sesiapa yang ikut kesilapan yang dilakukan
dan semoga siti dan kita semua dapat keampunan dari Yang Maha Kuasa


-----------------
berjihad kerana Allah swt


Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3084
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 25-08-06 17:54


kenapa perlu dikunci pulak topik ini...kenapa???..marah ke kalau ada yang menegur artis pujaan masing-masing.....perkara dah salah ia tetap salah...seharusnya kita di sini beri penerangan apa yang telah dibuat oleh si artis tu...kalau salah ia tetap salah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-06 18:48


pada pendapat saya.. apa yang dimaksudkan oleh simple_shida.. kita berbincang apa yang sumbang.. tapi, tak perlu melibatkan peribadi siti atau dato' K.. yang haq tetap haq, yang batil tetap batil.. tapi, yang mengumpat tetap dapat tempat yang istimewa.. jadi.. sama-samalah melindungi diri dari kemurkaan Allah.. ketepikan dulu soal pro siti atau anti siti.. wallahualam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-08-06 21:41


pening2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

daisy06
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2006
Ahli No: 26017
Posting: 9
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 16:05


doakan kebahagiaan siti dan dtk k, semoga jodoh berpanjangan..
semoga siti terus pakai tudung lepas ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For daisy06Profil   Hantar PM kepada daisy06   Quote dan BalasQuote

nurussyifa
Warga Rasmi
Menyertai: 18.06.2006
Ahli No: 24866
Posting: 15
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 09:18


apa lah nak jadi dengan dunia....
artis dipuja ulama' disisihkan.......
ni semua pengaruh barat....
kita telah dijajah...
kalau dulu islam gemilang kerana m'agungkan ulama'...
tapi sekarang islam jatuh kerana m'agungkan artissssss....cemerlang, gemilang, terbilang tapi biarlah bersama islam........

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurussyifaProfil   Hantar PM kepada nurussyifa   Pergi ke nurussyifa's Website   Quote dan BalasQuote

arif_afizah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2006
Ahli No: 26360
Posting: 26
Dari: shah alam

malaysia  


posticon Posting pada: 11-10-06 10:17


salam.emmmmmmmm
sekarang ni dunia dah nak kiamat .artis disanjung .watpe2 pun boleh.
kalau buat program atau ceramah agama mesti ada yang kena tangkap. apa nak jadi .rasa macam kat zaman jahiliyah lah pula. yang tak biasa dah jadi biasa sampai kesucian masjid pun tercemar....
siti punya pasal semuanya bolehhhhhhhhh
moga siti sempat kembali ke jalan allah.........
mungkin ramai tak prasan zaman sekarang ni semua dah jadi biasa dengan dosa...
aurat lintang pukang . takutlah nak besarkan anak-anak dalam zaman sekarang ni.......
minta-minta kita tak dilaknat allah macam yang jadi kat acheh kat indonesia dan mana-mana negara yang dah diturunkan bala...
nauzubillah........

Bookmark and Share

    


  Member Information For arif_afizahProfil   Hantar PM kepada arif_afizah   Quote dan BalasQuote

faried
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26185
Posting: 150
Dari: kedah

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 11:00


naruto san cakap ct dapat berubah macam ogy ahmad daud.bertudung.tapi bercukur kening.

bercukur kening adalah perbuatan yang di laknat Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fariedProfil   Hantar PM kepada faried   Quote dan BalasQuote

Syafiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4132
Posting: 50
Dari: Bangi

Perak  


posticon Posting pada: 11-10-06 11:22


Pada 24-08-06 17:18 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

yang menjadi kesalahan bukan saja bersanding di depan bukan mahram, tapi juga bersalaman dengan bukan mahram, bersolek pun ada kan (rasa tak logik kalau artis tak bersolek :lol: )

sepatutnya pihak pengurusan masjid (Jakim/Jawi) peka bahawa golongan artis tidak lekang dari melakukan perkara2 yang berunsurkan maksiat dalam apa-apa upacara sekalipun, patutnya awal2 kena cegah...



Ya betul tu, bukan sahaja bersanding depan bukan mahram malah bersolek dan bersalaman dengan bukan mahram juga adalah haram disisi Islam. Pihak masjid sepatutnya tidak membiarkan perkara seperti ini ini mencemarkan kesucian rumah Allah.
apa-apapun, apa yang telah dilakukan ini memang salah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyafiyahProfil   Hantar PM kepada Syafiyah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-10-06 11:23


Assalamualaikum...
Sesuatu yang tak boleh dimaafkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 14:40


mmm..

yang lain itu ambil iktibar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

NurulJannah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4136
Posting: 62
Dari: KL

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 09:45


Kiamat sudah dekat...
Artis di sanjung di puja2,..ulama disisihkan..

Kesucian masjid di cemari dengan perbuatan maksiat.....bersanding, bersentuhan dengan bukan mahram..and so on.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurulJannahProfil   Hantar PM kepada NurulJannah   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-10-06 10:40


hal bersanding ni tak pernah selesai sebab kalau kita tal nak, adalah golongan tua yang jahil nak buat, jadi nak jaga hati orang tua (kadang tu pak sedara saja, tetapi dia yang sibuk nak suruh bersanding, sebab dia jahil tak belajar yang bersanding tu tak boleh,) kita orang muda ni terpaksa ikut saja sebab takut orang tua jahil terasa hati. cuma saya nak tanya sanding ni budaya mana asal usulnya,kalau dosa, adakah sampai tahap dosa besar, harap ulama' boleh jelaskan kepada rakyat, saya nak pencerahan, mungkin ummimq boleh jelaskan

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 10:42


:roll: tak tahulah nak cakap apa....harap para artis yang lain2 pun jangan lah jadi macam itu.....agar kes ini menjadi iktibar kepada semua.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-10-06 10:56


siti cantik ke??? beauty lies at the eye of beholder. ada kata cantik ada kata biasa saja, dia juga manusia biasa, yang kawe duduk hairan ramai minat kat dia?ada juga yang tak minat langsung. Mudahan mudahan Siti Bahagia. rumahtangga dIA TUHAN YANG TENTUKAN. Wallahu a'lam, semua dah takdir.Kita bincang peristiwa yang dah lepas. muga akan datang tak ada artis buat persandingan di dalam masjid. Ulama' satu pun tak keluarkan kenyataan, hairan juga, jaga periuk nasi ke? atau jaga nak naik pangkat ke? atau banyak perkara lain nak difikirkan. nak fikir kes gejala sosial, rompak, samun, pelacuran, rumah urut, premis judi, pesta maksiat, maksiat ramai-ramai, mat rempit, buli di sekolah, pil kuda, dadah, bahaya merokok, jadi tak sempat nak keluar kemyataan atau fatwa di haramkan bersanding di masjid.tak kira artis popular ke, atau siapa-siapa, tak boleh sanding di dalam masjid, dosa. kalau nak buat juga buat di tempat selain masjid. dah lah wang dari hasil nyanyi dan joget tak bertudung tu nyata haram. buat pula sanding di masjid. hairan juga. muga kita semua muslim muslimat diampuni Allah atas keterlanjuran,kesilapan, dosa silam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 11:18


bab sanding dalam masjid ni memang salah.
salam dengan bukan mahram pun salah.
yang maksiat dalam majlis nikah siti memang salah.

tapi janganla kutuk tentang jodoh dia dengan suaminya, tu kan dah ketentuan Allah.
baik atau buruk penghujungnya, Allah saja yang tau.
tapi kita doakanlah mereka akan berubah, berbahagia dan jadi pasangan yang beriman.
jangan doakan keruntuhan rumahtangga orang, takut nanti orang pulak yang doakan kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

ibnu_mukhtar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23052
Posting: 21
Dari: Shah Alam

Kedah  


posticon Posting pada: 14-10-06 00:42


aku bukan peminat ct dan aku bukan nak defend dia pun.yang salah tetap salah.pasal dia nak bsanding tu memang salah.tapi hari tu yang aku baca dalam paper dia tak jadi bersanding pun hari tu dengan datok k selepas dapat sedikit nasihat.so kalau nak hentam org pasal benda dia tak buat memang tak betul.kalau nak tegur pun pada benda yang dia betul-betul buat salah dan bukan main hentam..juga pastikan berita kita dapat tu sahih baru lah kita boleh bagi komen.ni bukan nak hentam sesiapa ke..nak nasihat saja.at least doa2 lah dia dapat ptunjuk..kita pun dapat pahala.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_mukhtarProfil   Hantar PM kepada ibnu_mukhtar   Pergi ke ibnu_mukhtar's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 01:01


!!! QUOTE !!!

Kiamat sudah dekat...
Artis di sanjung di puja2,..ulama disisihkan..


naa'am.. itu lah yang berlaku zaman ni..
memang tak nafikan..
artis yang dilaung-laungkan..
semua latar belakang.. bibliografi.. dihafal..
ish.. dunia akhir zaman...
:roll: :roll:

walau apapun berlaku ke atas individu tersebut..
kita sama-same doakan agar insan tersebut.. dan kita semua
mendapat petunjuk.. NUR.. dariNYA..
moga kita semua dalam redhaNYa..
amin..amin..amin..

:roll: :roll:

wallahua'alam..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_girl
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2006
Ahli No: 27012
Posting: 53
Dari: depan pc

italy  


posticon Posting pada: 17-10-06 18:11


sesungguhnya masjid itu rumah allah.....perkara tu dah berlaku...namun janganlah pulak jadikan ikutan!

So, tak payah nak sanding-sanding! angkat nikah terus saja!

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_girlProfil   Hantar PM kepada muslimah_girl   Quote dan BalasQuote

nur_kasih87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27305
Posting: 57
Dari: dialam sementara....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 15:05


ini dah melampau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_kasih87Profil   Hantar PM kepada nur_kasih87   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 20:20


hm.....xtaulakdiesandingkt masjed....hm ...tak patut...
ingat nikah juga.....hm.......


*life is short*

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-01-07 20:22


maaf keyboard rosak hehehe.....
tak tahu pula dia sanding kat masjid....
tak patut lah.....hm.....asal semua diam saja r...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.16115 saat. Lajunya....