Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 72
Ahli: 0
Jumlah: 72




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 22 jam, 31 minit yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Remaja mengamuk bakar rumah


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Remaja mengamuk bakar rumah

Please Mendaftar To Post


Oleh Remaja mengamuk bakar rumah

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 14:06


MARANG 22 Ogos – Marahkan nyamuk, habis kelambu dibakar. Itulah yang dilakukan oleh seorang remaja berusia 16 tahun mengamuk menggunakan parang sebelum bertindak membakar rumahnya setelah dipercayai gagal mendapatkan wang di Kampung Kubu, Pengkalan Berangan, semalam.

Bagaimanapun, tiada kemalangan jiwa berlaku kerana semasa kejadian kira-kira pukul 7 petang itu, ibu remaja itu, Fatimah Embong, 56, sempat melarikan diri dan menyelamatkan sebuah kereta Perodua Kancil.

Menceritakan detik cemas yang hampir meragut nyawanya itu, Fatimah yang bekerja sebagai penoreh getah tidak menyangka anak bongsunya sanggup membakar rumah, malah lebih menakutkan bertindak di luar dugaan menggunakan senjata tajam semasa kejadian amuk di rumah itu.

‘‘Sebelum kejadian, abang (panggilan Fatimah kepada suspek) ada berselisih faham dengan kakak ketiganya, Fauziah Ibrahim, 31, setelah pulang dengan menunggang sebuah motosikal petang itu.

‘‘Abang kemudian jatuhkan motosikal Fauziah dan mengamuk dengan mengoyak-ngoyakkan bajunya sambil berteriak ‘aku nak jadi jahat’ semasa masuk ke dalam rumah,” katanya ketika ditemui di rumah salah seorang anaknya yang tidak jauh dari kawasan itu, hari ini.

Fatimah berkata, anak kelimanya itu kembali tenang selepas menantunya, Zakaria Akif, 38, datang ke rumah itu setelah dihubungi oleh isterinya, Fauziah bagi mententeramkan adik iparnya tersebut.

Bagaimanapun, remaja itu kembali mengamuk menggunakan parang setelah abang ipar dan kakaknya itu beredar dari rumah dan meninggalkan Fatimah keseorangan.

‘‘Melihat abang semakin mengganas menetak barang-barang yang ada di dalam rumah, saya yang ketakutan keluar menyelamatkan diri manakala kereta diletakkan di rumah jiran,” katanya.

Sekembalinya ke rumah tidak lama selepas itu, Fatimah terkejut apabila melihat api dan asap keluar dari arah bilik tidur anaknya itu.

‘‘Saya cuba menyelamatkan harta benda tetapi gagal manakala anak bongsu saya itu sudah tiada di rumah.

‘‘Api marak dengan begitu pantas dan rumah saya habis musnah setibanya pasukan bomba di tempat kejadian pada waktu Maghrib,” kata ibu tunggal itu.

Sementara itu, Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Deputi Supritendan Nik Zuraidi Othman berkata, pihaknya menerima laporan mengenai kejadian itu kira-kira pukul 7.10 malam semalam.

‘‘Kami menahan suspek kira-kira tiga jam di rumah salah seorang kakaknya selepas menerima laporan,” katanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-08-06 14:30


masyaALLAH..dunia hari ini..budak umur 16 tahun dah berani buat macam tu...
hm,ikut hati...mati

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

budakhostel08
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18237
Posting: 81
Dari: ~dArUL iMaN wAL-IsLAm~

pakistan  


posticon Posting pada: 23-08-06 14:44


bila jiwa dan akal kurang zikrullah..maka mudahlah iblis dan kuncu-kuncunya menguasai kita..banyakkan zikrullah kalau tertekan...! ;-) :-)


-----------------
~~sEtiAp kALi jAm bErdETik...kita SemAkIN hAmPiR dEnGaN 'KEMATIAN'~~


Bookmark and Share

    


  Member Information For budakhostel08Profil   Hantar PM kepada budakhostel08   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 15:03


waahhhh....dasatnyerrr...

banyakkanlah membaca al-Quran...
moga hati-hati akan menjadi tenang...

insya-ALLAH...

amiiiiin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 23-08-06 15:17


salah didikan ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 17:59


Pada 23-08-06 14:44 , budakhostel08 posting:

!!! QUOTE !!!

banyakkan zikrullah kalau tertekan...! ;-) :-)


na'am...
~ dengan mengingati ALLAH itu, hati-hati akan menjadi tenang ~

ALLAHualam.


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 23-08-06 22:38


kurang didikan agama

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 22:49


salam....

erm...di harian metro hari ini berita ini ditulis dengan tajuk..
' anak bakar rumah ibu...remaja 16 tahun marah kakak tak beri RM1'

hm....hanya kerana seringgit......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-08-06 23:14


assalamualaikum...
kerana RM1, sanggup mnggadaikan berpuluh ribu ringgit...
tindakan yang tidak wajar...
inilah akibatnya apabila nafsu amarah mengatasi akal...
na'uzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.088611 saat. Lajunya....