Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fungsi jangkaan bukanlah meramalkan masa depan, sebaliknya jangkaan mencipta masa depan itu sendiri
-- W W Wagar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 10 jam, 3 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Salahke saya???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Salahke saya???

Please Mendaftar To Post


Oleh Salahke saya???

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 22-08-06 21:46


Assalamualaikum..

Salah ke saya kalau saya nasihat kawan saya saya yang becouple untuk berenti.. kemudian dia clash dan his gf marahkan saya kerana merosakkan "masjid" yang mereka nak bina. Tapi kwan saya kata dia tak pernah bincg pasal kawin dengan gf dia itu... tapi, sekarang ini, banyak orang dah salahkan saya sebab gf dia ini dah jatuh pointer dia... salah ke saya..???? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 21:56


assalamualaikum wbt

anda melakukan tindakan yang benar. tidak ada apa yang perlu dirisaukan. lainlah kalau mereka sudah berkahwin atau bertunang dan anda putuskan hubungan mereka

Bookmark and Share

    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 22:02


salam...
btula lah tndakan anda tu...anda cuma mnasihati saja...yang buat keputusan tuan empunya badan...anda patut berbangga kerana dapat membantu mngalakkan mksiat yang bakal berlaku...so, jangan rasa bersalah dalam membuat kebaikan...
masalah girl tu masalah diri dia sendiri...dia spatutnya harus fikirkan sbrang kemungkinan dalam dunia coupling...girl tu sepatutnya bijak mengatasi masalah pelajaran dan peribadi...jangan kerana msalah peribadi plajaran jatuh....

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-08-06 22:17


Pada 22-08-06 21:46 , nick_sieq posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

Salah ke saya kalau saya nasihat kawan saya saya yang becouple untuk berenti.. kemudian dia clash dan his gf marahkan saya kerana merosakkan "masjid" yang mereka nak bina. Tapi kwan saya kata dia tak pernah bincg pasal kawin dengan gf dia itu... tapi, sekarang ini, banyak orang dah salahkan saya sebab gf dia ini dah jatuh pointer dia... salah ke saya..???? :-?


jangan risau nick_sadiq...anta telah melaksanakan hak anta sebagai seorang sahabat...cuba anta fikir2 kan, sejak zaman nabi-nabi terdahulu lagi, siapa yang suka kalau kita hendak mengajak orang lain ke arah islam...apa pun , ana ucapkan syabas kepada anta kerana berani menegur rakan anta tersebut...jaza' ka allah!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 22:43


Pada 22-08-06 22:02 , telekung posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
btula lah tndakan anda tu...anda cuma mnasihati saja...yang buat keputusan tuan empunya badan...anda patut berbangga kerana dapat membantu mngalakkan mksiat yang bakal berlaku...so, jangan rasa bersalah dalam membuat kebaikan...
masalah girl tu masalah diri dia sendiri...dia spatutnya harus fikirkan sbrang kemungkinan dalam dunia coupling...girl tu sepatutnya bijak mengatasi masalah pelajaran dan peribadi...jangan kerana msalah peribadi plajaran jatuh....


salam....
saya setuju dengan pendapat telekung...


-----------------
wanita hiasan dunia...seindah hiasan adalah Wanita Solehah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 22-08-06 22:48


takk...pada saya awak tak salah dan awak adalah betul....sebagai kawan yang sayang pada kawannya...kita sepatutnya menyelamatkan kawan, sahabat kita tu daripada lalai dan leka... yakin...suatu hari nanti kawan awak tu pasti sedar dan berterima kasih pada awak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 23:43


hmm......jangan lah cara matlamat menghalalkan cara.....takut nanti silaturahim mereka terputus dan ada rasa dendam dan benci.....jadi lihat lah situasi....bukan kah memutuskan silaturahim adalah dosa besar.....sesungguhnya saya tak berhak mengatakan benar atau salah tentang kes anda.....rujuk pada yang lebih arif....
wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

fathiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.11.2005
Ahli No: 20306
Posting: 178
Dari: penang+perak+melaka+n9

Perak  


posticon Posting pada: 23-08-06 02:37


em..memang betul tindakan nick_sieq tu.usah dirisaukan perkara itu.asalkan kita dah laksanakan amar makruf nahi munkar.pasal girl tu..terletak pada dia sendiri sama ada nak terima atau tak.

Pada 22-08-06 23:43 , nabilpoyo posting:

!!! QUOTE !!!

hmm......jangan lah cara matlamat menghalalkan cara.....takut nanti silaturahim mereka terputus dan ada rasa dendam dan benci.....jadi lihat lah situasi....bukan kah memutuskan silaturahim adalah dosa besar.....sesungguhnya saya tak berhak mengatakan benar atau salah tentang kes anda.....rujuk pada yang lebih arif....
wallahualam


tapi setahu ana..tiada istilah silaturrahim antara lelaki dan wanita yang bukan mahram.itu namanya bukan memutuskan hubungan.. tapi mencegah kemungkaran


-----------------
Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Bookmark and Share

    


  Member Information For fathihaProfil   Hantar PM kepada fathiha   Pergi ke fathiha's Website   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 23-08-06 04:24


hehe... jan risau kawan.... rilek jak... besa laaa tu geng... enta pulak jangan lah emotional sangat... rilek jak... k.. :-) kakak2 dan abang-abang atas tu cakap sumanya betul..... k... rilek yaaa... :-) k.. chow geng... Wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-08-06 07:37


Pada 23-08-06 02:37 , fathiha posting:

!!! QUOTE !!!

tapi setahu ana..tiada istilah silaturrahim antara lelaki dan wanita yang bukan mahram.itu namanya bukan memutuskan hubungan.. tapi mencegah kemungkaran


betul itu....tak ada istilah silaturrahim antara lelaki perempuan....yang ada hanya istilah suami isteri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 08:50


erm....aiman tak kisah

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 08:51


aperpun...apa yang dilakukan sudah yang terbaik dan itu sahaja jalan terbaik yang ada

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

umaira_sutera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25832
Posting: 62
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 09:12


JANGANLAH rasa DIRI BERSALAH PULA..SEBENARNYA ANTA CUMA BAGITAU saja..YANG BUAT KEPUTUSAN ADALAH KAWAN ANTA.MUNGKIN HATINYA TERSENTUH DENGAN NASIHAT ANTA...ALHAMDULILLAH,ANTA DAH BERJAYA MENYELAMATKAN KAWAN ANTA TU DARI TERUS LALAI DENGAN CINTA YANG BUKAN CINTA HAKIKI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umaira_suteraProfil   Hantar PM kepada umaira_sutera   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 10:02


orang tengah marah..
cakap apa saja..
nak betulkan apa yang dia buat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 11:45


bukan senang nak tegakkan amar ma'ruf dan nahi mungkar di dunia akhir zaman ni.. sebab banyak yang mungkar mereka amalkan dan yang ma'ruf telah dijauhi....terutama di malaysia"negara islam"

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102811 saat. Lajunya....