Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika orang lain boleh melakukan, kita boleh belajar melakukan
-- Prinsip NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 78
Ahli: 0
Jumlah: 78




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Dapatkan Bible Melayu Percuma 19 Ogos KL


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Dapatkan Bible Melayu Percuma 19 Ogos KL

Please Mendaftar To Post


Oleh Dapatkan Bible Melayu Percuma 19 Ogos KL

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 13:07


Dapatkan Bible Melayu Percuma 19 Ogos KL

Pengumuman sebelum Solat Jumaat 18 Ogos 2006 di Masjid Jamek Bandaraya Kuala Lumpur oleh Persatuan Peguam Bela Islam PEMBELA

1. Bible dalam Bahasa Melayu akan diedarkan secara percuma malam esok secara terbuka. Sesiapa yang ada menerima, diminta menyerahkan kepada PEMBELA. Sekarang ini bible tersebut diberikan secara percuma kepada sesiapa pergi mengambilnya di gereja yang terletak di belakang Damansara Specialist K.L .

2. PEMBELA memohon kepada setiap individu/organisasi agar membuat laporan
polis, sama yang seperti mereka buat ke atas gereja yang mengkristiankan Azlina.
Format laporan boleh didapati di laman web PEMBELA

3. JPN (Jabatan Pendaftaran Negara) akan membuat peraturan baru kepada pemohon Kad Pengenalan bagi umur 12 tahun.
Sekarang tertera Warganegara : Malaysia, Ugama : Islam
Ditukar kepada Warganegara : Malaysia, Ugama tidak dinyatakan.
Ugama hanya akan diletakan bila individu menukar Kad Pengenalan pada umur 18 tahun
dan terserah kepada individu tersebut untuk memilih ugama. Ibubapa tiada hak
kerana pada masa itu anak berumur 18 tahun dan ke atas.

Buat bantahan.

Laman web PEMBELA http://www.myislamnetwork.net

“Berjihad Mempertahankan Akidah Keluarga dan Anak-Anak”


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 13:19


ke mana perginya suara2 Dr Mashitah, Ustaz Pirdaus, Ustaz Nakhaie dll? senyap saja? kalau isu-isu alam sekitar, jaga kebersihan menurut perspektif islam hadhari lantang pulak bersuara.

mungkin mereka bersedia dan lantang bersuara membincangkan isu "murtad menurut perpekstif islam hadhari '

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 15:36


astaghfirullah...ayuh bertindak..!


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-06 16:03


Assalamualaikum

     pengalaman saya sendiri, dua tiga tahun lepas masa saya mengaji di upm, saya ada terima surat yang diposkan kat rumah saya sendiri, tertulis alamat rumah dan nama penuh saya. dalam surat tu kiriman daripada seorang yahudi, nama dia monica pope, dari khan younis israel. dalam surat tu dia meminta saya untuk menerangkan tentang agama islam kepada dia, tapi kat situ juga dia serta kan satu manuskrip kitab injil, buku dia kecil saja, cerita pasal agama kristian, banyak petikan surah2 dari bible.

manuskrip tu saya dah buang dah, cuma surat tu saya masih simpan sampai sekarang. sampai sekarang masih lagi jadi persoalan siapa yang hantar surat tu, cemana dia boleh dapat nama penuh dah alamat saya. kalau nak kata member saja nak main-main takkan lah dia boleh buat macam tu, siap hantar kitab injil. tapi ada seorang member saya ni, kami baik sejak sekolah lagi, member saya ni memang suka bergurau yang bukan2. sekarang ni dia kerja di kedutaan malaysia di afrika. baru-baru ni dia kirimkan surat termasuk surat khabar zionis edisi afrika kat saya, memang kurang asam, itu pun saya masih lagi tak fikir yang dia yang hantar surat beberapa tahun lepas.

satu lagi, kat lembaran warkah tu, satu kertas kajang yang ada cop hotel concord, dan dalam tu juga dia minta saya hubungi dia secepat mungkin untuk blhkan dia berjumpa dengan saya. sebab dia akan meninggalkan Malaysia dalam waktu terdekat. di sampul surat pula menunjukkan bahawa dia juga pernah singapura. jadi jika benarlah, tak mustahil orang yahudi ni masuk ke malaysia melalui singapura.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-08-06 16:11


islam semakin ditindas...
kaum yahudi aktif melancarkan agenda mereka...

ummat islam sekarang?????bagaimana???
gerakkan kerja dakwah kita..sentiasa berpesan2 dalam kebenaran & kebaikan...Allahuakbar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-08-06 18:16


:oops: mana tokoh2 agama kita......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ummuazzahra
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.07.2006
Ahli No: 25096
Posting: 31
Dari: utara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-08-06 21:34


mana perginya PERDANA MENTERI MALAYSIA? yang kononnya alim dan warak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuazzahraProfil   Hantar PM kepada ummuazzahra   Quote dan BalasQuote

czar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25395
Posting: 33
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 20-08-06 21:37


Petanda kiamat sudah dekat

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarProfil   Hantar PM kepada czar   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-08-06 23:14


erm......dunia akhir zaman

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-08-06 00:02


Kekuatan utama musuh Islam ialah
KELEMAHAN UMAT ISLAM...................................................................
Ayuh bina kekuatan umat Islam!!!!!
Sedarkan umat islam malaysia dari tidur nyenyak lamunan dan khayalan............................................................................
Tanya diri kita sendiri apakah sumbangan kita terhadap ISLAM!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

uncle_paklang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2006
Ahli No: 24275
Posting: 134
Dari: bumi barakah

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 08:56


jika MALAYSIA menjalankan syariat yang diperintahkan oleh ALLAH didalam al_Quran dan rasul didalam Hadith.

ana percaya kes begini tak akan berlaku.

kerana itu janji ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For uncle_paklangProfil   Hantar PM kepada uncle_paklang   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 09:08


Allah...teruk sungguh sekarang ni..apelah bala' yang menimpa ummat melayu sekarang..kenapakah perkara sebesar ini berlaku..HADHARIKAH INI??kenapa senyap saja pimpinan kita..sekejap meletup lepas itu reda..semata2 hendak menyembunyikan fakta yang sebenar...jika perkara ini berleluasa..pastilah lebih ramai lagi yang akan murtad...MURTAD..keluar dr agama Allah..wall'ia zubillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

radioactive
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14256
Posting: 28
Dari: Malaysia

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 09:25


risaunya saya dengan senario yang semakin menjadi2 sekarang..apa peranan kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For radioactiveProfil   Hantar PM kepada radioactive   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 03-09-06 09:35


bible ada kat mana-mana
kat hotel pun ada sebagai bahan bacaan umum

pernah timbul isu nak letakkan al quran(tafsir) macam tu juagk
tapi dibimbangi akan mencemarkan kesucian Al quran

mereka ni memang giat berdakwah
terutama kristian protestant
saya ada seorang kawan kristian katholik...katanya protestant ni pun datang ke rumah mereka untuk berdakwah

p/s: dakwah kita pulak macam mana????

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 10:27


:oops: mereka berani melakukan perkara2 yang dikira dah keterlaluan di sebabkab para pemimpin kita yang buta agama (tapi tak semua)...

:roll: bila semakin lama,mereka akan lebih berani untik membuat sesuatu yang lebih teruk lagi....tak mustahil......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

c_aug7
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 23990
Posting: 50
Dari: Besut

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-09-06 10:48


:oops: kita kena lawan mereka ini....kalau dibiarkan,makin menjadi2.....dan akan punah lah agama kita.......

/

Bookmark and Share

    


  Member Information For c_aug7Profil   Hantar PM kepada c_aug7   Quote dan BalasQuote

umaira_sutera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25832
Posting: 62
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 12:17


MUDAH-MUDAHAN KITA BUKAN BERSUARA SETAKAT DI FORUM NI saja..YANG PENTING APA LANGKAH SETERUSNYA.ANA PERCAYA MASIH RAMAI LAGI SRIKANDI ISLAM kat LUAR SANA yang SANGGUP BERJUANG UNTUK AGAMA ISLAM yang TERCINTA NI.

Bookmark and Share

    


  Member Information For umaira_suteraProfil   Hantar PM kepada umaira_sutera   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 12:40


jom kita belajar ilmu perbandingan agama untuk menguatkan diri kita.walaupun mungkin tak sedetail kita tahu,tapi cukuplah untuk menangkis hujah bukan Islam terhadap Islam.boleh contact sabar islamic media.

wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 08:58


err.. boleh ke saya tau.. apa salahnya kita baca bible? sedangkan, banyak saya tengok.. kitab tafsir Quran, kat bahagian depan2 (sebelum al-fatihah) ada saja petikan dari bible.. bukan satu tafsir saja.. tapi, dekat 5 dah saya jumpa.. semua ada tulisan petikan yang menyatakan kebenaran al-Quran terdapat dalam bible.. saya rasa konfuse sikit.. salah ke kita baca bible??
[ Telah diedit oleh: fatin3 pada 06-09-06 09:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-09-06 09:20


ke mana perginya suara2 Dr Mashitah, Ustaz Pirdaus, Ustaz Nakhaie dll? senyap saja? kalau isu-isu alam sekitar, jaga kebersihan menurut perspektif islam hadhari lantang pulak bersuara.

mungkin mereka bersedia dan lantang bersuara membincangkan isu "murtad menurut perpekstif islam hadhari '


-----------------
ilmu itu penyuluh hidup


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-09-06 09:22


islam semakin ditindas...
kaum yahudi aktif melancarkan agenda mereka...

ummat islam sekarang?????bagaimana???
gerakkan kerja dakwah kita..sentiasa berpesan2 dalam kebenaran & kebaikan...Allahuakbar...


-----------------
ilmu itu penyuluh hidup


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 16:15


aah, mana pergi ulama'2 yang lantang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

diana_ADA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17121
Posting: 34

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 16:27


astaghfirullah

Bookmark and Share

    


  Member Information For diana_ADAProfil   Hantar PM kepada diana_ADA   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 17:39


>>YA ALLAH...Dashyat ini...kena tentang habis2..kalau tak habis orang melayu kita...TAKBIR!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 22:19


jangan lah kita tunggu orang

sepatutnya kita lah yang bertindak dahulu...

jom kita berjihad....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

srikandi85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13219
Posting: 54
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 22:31


na'uzubillahiminzalik...mudah-mudahan kita tergolong dikalangan orang2 yang beriman dan selamat dunia dan akhirat...amiinn...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi85Profil   Hantar PM kepada srikandi85   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 22:36


Pada 08-09-06 22:31 , srikandi85 posting:

!!! QUOTE !!!

na'uzubillahiminzalik...mudah-mudahan kita tergolong dikalangan orang2 yang beriman dan selamat dunia dan akhirat...amiinn...


Ameen Ya Rabbi

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.127315 saat. Lajunya....