Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
JANGAN sesekali memulakan jika tidak bersedia untuk menyudahkan

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 11 jam, 8 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: kita dulu...dan sekarang


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» kita dulu...dan sekarang

Please Mendaftar To Post


Oleh kita dulu...dan sekarang

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 17:29


Assalamualaikum wbt...

Nak tanya ikhwah di sini...apekah perbezaan kita dulu dan kini??adakah masih sama...istiqamah dalam kemaksiatan??ataupun sudah ada peningkatan dalam ibadah...kematangan dalam berbicara dan berfikir atau masih juga lagi keanak-anakkan...apekah dulu kita seorang pendurhaka kepada Allah..menyamar melalui wajah yang baik..adakah kini kita sudah berubah?? di kesempatan ini..saya ingin menyoal ikhwah sekalian.sejauh manakah kita dulu dan sekarang??wasslam


-----------------
"kullu amm waentum bikhair".

Allah didahulukan Nabi Muhammad menjadi ikutan..


Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 17:55


hehee..kalau nak tukar sikit apa yang ditanya boleh tak?...kalau beza dulu dan sekarang..emm...rasanya banyak..dulu tak ada duit sekarang ini alhamdulillah..dah ada duit gaji..heeeheee..jangan marah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

InginTahu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2006
Ahli No: 25067
Posting: 116
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-08-06 11:04


..Alhamdulillah, sesungguhnya Allah memberi petunjuk kepada sesiapa yang dikehendakiNYA... alhamdulillah... alhamdulillah..
" Allahumma a'inna 'ala zikrika, wasyuk rika, wahusni ibadatika"

Bookmark and Share

    


  Member Information For InginTahuProfil   Hantar PM kepada InginTahu   Quote dan BalasQuote

orked_lynn
Warga Rasmi
Menyertai: 01.04.2006
Ahli No: 23897
Posting: 10
Dari: ~~bumi ALLAH~~

malaysia  


posticon Posting pada: 18-08-06 11:37


assalamualaikum....
pada saya..kita masih di takuk lama...nothing change. malah, boleh juga nak kata makin teruk... saya merujuk kepada masyarakat kita sekarang.... nak tau masyarakat akan datang macam mana....kita tengok adik2 remaja kita sekarang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For orked_lynnProfil   Hantar PM kepada orked_lynn   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 11:40


semoga kita istiqamah dalam muhasabah... soroti tujuan kita diciptakan.. memandang sekeliling dengan rasa bersalah dalam diri.. sejauh mana usaha kita dalam menegakkan amar ma'ruf nahi mungkar? adakah hari ini kita usahakan lebih baik dari semalam?

wallahualam..

p/s: pesanan buat diri saya sendiri..
[ Telah diedit oleh: fatin3 pada 18-08-06 11:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 19:20


soal kita....ana tak terjawab...
tapi diri ana banyak perubahan...Alhamdulillah...
rasanya tak perlu agaknya nak nyatakan apa perubahannya...:)
ana bersyukur banyak manfaat ana melayari web ni...
sokongan dari sahabat2 team ukhwah.com memberi ana kekuatan untuk terus istiqamah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 20:55


:-( tak banyak.....tapi jadi semakin malas ....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 21:48


Pada 18-08-06 20:55 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:-( tak banyak.....tapi jadi semakin malas ....


Kenapa ni????
jangan biarkan dirimu dibelenggu dengan kemalasan... :)


-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103277 saat. Lajunya....