Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
hajime_kindaichi: 17 jam, 4 minit yang lalu
isa777_musa: 21 jam, 47 minit yang lalu
zam_rizal: 10 hari yang lalu
wanja: 20 hari yang lalu
MTMKi: 27 hari yang lalu
Kang: 28 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Kenapa perempuan mudah tertipu?


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Kenapa perempuan mudah tertipu?

Please Mendaftar To Post


Oleh Kenapa perempuan mudah tertipu?

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 13:20


assalamualaikumwarahmatullah...

salam ukhwah kepada warga ukhwah sekalian...

hanya sekadar persoalan saya lontarkan...

Kenapa orang perempuan mudah tertipu oleh orang lelaki...tambah pula kalau bercinta...sepenuh hatilh katakan...sayang tu biarlah bertempat...jangan berikan sepenuh hati...separuh hati pun dah cukup...supaya nanti kalau silelaki curang, orang perempuan masih boleh teruskan hidup dengan separuh hati yang ada...

tapi Kenapa ye, cepat sangat percaya...sedangkan ada satu tajuk dalam portal ni berkenaan orang lelaki sekarang boleh percaya ke tak...muslimah bagi pandangan sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 22:45


assalamualaikum wbt...
ana terpanggil untuk respon topik ni...
mungkin sifat yang ada dalam diri kaum hawa ni sendiri yang terlalu jujur& mudah prcayakan lelaki terutama ketika bercinta...
pngalaman ana sendiri memang agak menyakitkan bila kejujuran& keikhlasan dikhianati...
dari pengalaman lalu membuka minda ana agar lebih berhati-hati tak kira sama ada lelaki atau wanita...


-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 17-08-06 22:53


disebabkan oleh kebodohan agaknya...sebab tu sering ditipu....
yela, mempunyai 9 nafsu dan satu akal jika nak dibandingkan dengan kaum lelaki....1 nafsu 9 akal....

atau...kemungkinan kaum lelaki ni memang penipu...suka ambik peluang atas kelemahan kaum hawa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 23:52


Pada 17-08-06 22:53 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

disebabkan oleh kebodohan agaknya...sebab tu sering ditipu....
yela, mempunyai 9 nafsu dan satu akal jika nak dibandingkan dengan kaum lelaki....1 nafsu 9 akal....

atau...kemungkinan kaum lelaki ni memang penipu...suka ambik peluang atas kelemahan kaum hawa...

ana setuju juga dengan farah_hanan :)


-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

alburtuqol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24988
Posting: 69
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 18-08-06 03:47


sebab tak dididik..keluarga dan masyarakat penting untuk beri didikan dan bukan hanya nak "high expectation" dr perempuan..kalau ada fahaman macam "feminism" ke nntkata "extremist" pula, tu yang susah tu..spatutnye perempuan kena benci lelaki, tak kira muslim atau bukan muslim..sebab jodoh di tangan tuhan, tak payah nak bercinta...
[ Telah diedit oleh: alburtuqol pada 18-08-06 03:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For alburtuqolProfil   Hantar PM kepada alburtuqol   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 04:22


tipah tertipu lagi......lagu ruffedge lah........hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Along81
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17801
Posting: 11
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-08-06 18:50


Pada 17-08-06 22:53 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

disebabkan oleh kebodohan agaknya...sebab tu sering ditipu....
yela, mempunyai 9 nafsu dan satu akal jika nak dibandingkan dengan kaum lelaki....1 nafsu 9 akal....

atau...kemungkinan kaum lelaki ni memang penipu...suka ambik peluang atas kelemahan kaum hawa...





isshhh..cik farah_hanan ni ckap macam dia xperlukan lelaki pula...
Kalau tak ada lelaki...xkawin cik farah_hanan...hehehe..bukan semua lelaki macam yang cik farah_hanan sangkakan...


hidup lelaki!1

Bookmark and Share

    


  Member Information For Along81Profil   Hantar PM kepada Along81   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 18-08-06 18:58


Pada 18-08-06 18:50 , Along81 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-08-06 22:53 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

disebabkan oleh kebodohan agaknya...sebab tu sering ditipu....
yela, mempunyai 9 nafsu dan satu akal jika nak dibandingkan dengan kaum lelaki....1 nafsu 9 akal....

atau...kemungkinan kaum lelaki ni memang penipu...suka ambik peluang atas kelemahan kaum hawa...





isshhh..cik farah_hanan ni ckap macam dia xperlukan lelaki pula...
Kalau tak ada lelaki...xkawin cik farah_hanan...hehehe..bukan semua lelaki macam yang cik farah_hanan sangkakan...


hidup lelaki!1


WOMAN! WITHOUT HER, MAN IS NOTHING!!!!


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Along81
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17801
Posting: 11
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 18-08-06 19:06


Pada 18-08-06 18:58 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 18-08-06 18:50 , Along81 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-08-06 22:53 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

disebabkan oleh kebodohan agaknya...sebab tu sering ditipu....
yela, mempunyai 9 nafsu dan satu akal jika nak dibandingkan dengan kaum lelaki....1 nafsu 9 akal....

atau...kemungkinan kaum lelaki ni memang penipu...suka ambik peluang atas kelemahan kaum hawa...





isshhh..cik farah_hanan ni ckap macam dia xperlukan lelaki pula...
Kalau tak ada lelaki...xkawin cik farah_hanan...hehehe..bukan semua lelaki macam yang cik farah_hanan sangkakan...


hidup lelaki!1


WOMAN! WITHOUT HER, MAN IS NOTHING!!!!






garangnye cik farah_hanan ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Along81Profil   Hantar PM kepada Along81   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 18-08-06 19:08


betul lah AYAT TU....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 19:18


mungkin sebab fitrah wanita adalah sifatnya yang harus taat setia pada suami. dah fitrahnya begitu so dia pun mudah lah percaya pada kaum lelaki.

wanita jujur dalam perhubungan. lelaki pula suka mengambil kesempatan di atas kesetiaan wanita. sudahnya kena tipu.. kalau tak kena tipu pun, kena ayat dengan ayat2 memujuk. bila wanita bertanya2 dan soal2 siasat, last2 lelaki pun nanti mengaku juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-06 21:12


8-) Mungkin kerana iman mereka ini adalah mudah lemah dan digoda....tapi tak semua perempuan macam tu... ;-)


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 18-08-06 21:43


kesimpulannya, janganla terlampau menonjolkan kelemahan yang ada pada diri sangat....sebab tu lelaki mudah ambil peluang....cuba jual mahal sikit, tentu mereka rasa hormat.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

empirez
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.07.2006
Ahli No: 25113
Posting: 30
Dari: Pulau Mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 01:00


women and men without ALLAH is nothing....

Bookmark and Share

    


  Member Information For empirezProfil   Hantar PM kepada empirez   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 03:37


assalamualaikum...

tajuk yang bagus juga diperbincangkan secara ilmiah dan bukan tertumpu kepada memanangkan wanita atau pun lelaki... ianya harus dicari punca dan cuba diselesaikan dengan adanya kesimpulan...

pada pandangan saya,sebahagian kaum wanita yang tertipu kepada sebahagian kaum lelaki kemungkinan berpunca :

1)kerana tidak ada sifat malu dalam diri mereka.. apabila tidak ada sifat ini,maka mereka akan mengikut apa sahaja yang dikehendaki atau diperintah oleh mereka tanpa memikirkan akibat dan kesan pada dirinya sendiri dimasa akan datang...

sekiranya wanita mempunyai sifat malu,apabila ajak keluar,dia akan kata saya malu pada ALLAH untuk lakukan maksiat,kalau tak pun,xsedaplah dipandang orang 2 orang bukan muhrim berjalan berdua2an... sifat malu ini akan menjadi penghalang atau benteng bgai kaum wanita untuk melakukan perkara2 yang tidak elok.. namun sekarang ramai yang sudah tidak ada sifat malu... contoh : pemakaian yang mendedahkan bentuk tubuh yang patut hanya menjadi pandangan suami,berkepit dengan bf tanpa segan dan silu depan khalayak ramai..

2)wanita mempunyai sifat yang lembut,penyayang dan jujur... mereka ini sentiasa menganggap bf mereka betul-betul jujur dala menjalinkan hubungan.. jadi apabila dia telah memberikan kepercayaan yang sepenuhnya kepada bf dia,maka mudahlah yang tidak bertanggung jawab dan yang jenis suka mengambil kesempatan mempergunakan mereka ini.. mereka ini sebenarnya amat jujur dan ikhlas,namun mereka ditipu oleh lelaki yang hanya menginginkan sesuatu dari mereka...

sekadar pandangan dari saya sahaja...

kesimpulannya : sebagai seorang wanita yang beriman dan muslimah... hendaklah mempunyai sifat malu didalam diri mereka,kerana sifat malu ini banyak menghalang wanita dari melakukan sesuatu yang tidak baik... kemudian hendaklah sentiasa meletekkan kepercayaan kepada lelaki hanya sekadar 50% sahaja apabila berkawan.. namun apabila sudah berumah tanggahendak lah meletakkan kepercayaan hingga 100% dan jangan mudah percaya perkhabaran dan fitnah orang tanpa berbincang dan menyelidikinya sendiri.. sebab kebanyakan rumah tangga yang musnah akibat fitnah dan hanya mendengar cakap-cakap orang tanpa menyelidiki dahulu adakah ianya benar ataupun salah...

kalau ada yang rasa ianya salah,maka perbetulkan lah ye.. saya pun tak pandai sangat...

salam ukhwah dan perjuangan...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 03:52


!!! QUOTE !!!

mungkin sebab fitrah wanita adalah sifatnya yang harus taat setia pada suami. dah fitrahnya begitu so dia pun mudah lah percaya pada kaum lelaki.

wanita jujur dalam perhubungan. lelaki pula suka mengambil kesempatan di atas kesetiaan wanita. sudahnya kena tipu.. kalau tak kena tipu pun, kena ayat dengan ayat2 memujuk. bila wanita bertanya2 dan soal2 siasat, last2 lelaki pun nanti mengaku juga....

tak semua lelaki macam tu ye...

kalau berlaku tu puncanya perempuan tersebut sendiri yang tersalah pilih. jadi kesimpulannya, buatlah pilihan yang bijak :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 23-08-06 22:36


sekadar bicara...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 23-08-06 22:43


biasalah tu
saya memang sokong cakap azd

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 22:44


kerana yang menipunya adalah lelaki!!

akui bukan semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

Al_Basayuv
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2004
Ahli No: 6563
Posting: 199
Dari: UkrainE

ukraine  


posticon Posting pada: 23-08-06 22:45


hehe... baru tau.... tulaaaa.... hehehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al_BasayuvProfil   Hantar PM kepada Al_Basayuv   Pergi ke Al_Basayuv's Website   Quote dan BalasQuote

blanco
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.08.2006
Ahli No: 25553
Posting: 35
Dari: Bumi ALLAH

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 23:43


ye ke perempuan mudah tertipu? tak tau lah pula.

p/s: tak pernah beri kepercayaan 100% kepada sesiapa pun kecuali my parents

Bookmark and Share

    


  Member Information For blancoProfil   Hantar PM kepada blanco   Quote dan BalasQuote

fauz_siddiq
Warga Rasmi
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3660
Posting: 18
Dari: sg petani

Kedah  


posticon Posting pada: 24-08-06 04:57


berpunca dari sikap perempuan yang mudah percaya. sebab tak amalkan adab pergaulan dalam Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauz_siddiqProfil   Hantar PM kepada fauz_siddiq   Pergi ke fauz_siddiq's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 05:07


Pada 23-08-06 22:44 , anis_zulaikha posting:

!!! QUOTE !!!

kerana yang menipunya adalah lelaki!!

akui bukan semua..



Bukan lelaki saja..Perempuan pun pandai jugak menipu..ada juga perempuan yang mainkan perasaan orang lelaki..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-06 07:41


Pada 19-08-06 01:00 , empirez posting:

!!! QUOTE !!!

women and men without ALLAH is nothing....



statement ni memang sbetul-betulnyer....
ALLAH SWT plh utama...

tapi Kalau diikut sejarah nabi adam kita pung..
kaum hawa memang mudah terpedaya...
mungkin sesetengah agaknya...setengah lagi kurang terpedaya lah...
orang kata bersedia sebelum terkene..
orang laki sekarg ni bukan boleh pecaya sangat..**
manis dimulut pahit dihati..uhuhu
oleh kerana kaum hawa ni mudh terpedaya,
itu fungsinya kaum adam,membantu kaum hawa melawan keterpedayaan tu...hehehe
ni tidak,mentang2 lah kaum adam kurang terpedaya,(iyakah?)
senang-senang saja nak perdayakan kaum hawa...uhuhu kaum ku...

** bukan ditujukan kepada kaum adam dalam portal ukhwah..hehe
     kaum adam dalam portal ni tak suka memperdayakan kaum hawa...
     betul tak???...uhuhu


**************************************************


-----------------
sahabatku..jika hari ini aku terlalu gembira,sedarkn aku dengan amaran2 allah..jika ku bersedih tanpa kata,pujuklah aku dengan tarbiyah pencipta..



Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

fatinah_huda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7131
Posting: 115
Dari: Jepun

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 09:18


Pada 17-08-06 22:53 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

disebabkan oleh kebodohan agaknya...sebab tu sering ditipu....
yela, mempunyai 9 nafsu dan satu akal jika nak dibandingkan dengan kaum lelaki....1 nafsu 9 akal....

atau...kemungkinan kaum lelaki ni memang penipu...suka ambik peluang atas kelemahan kaum hawa...


uish... sampai begitu sekali ke... bahasa lagi elok sikit jahil...

otak wanita & lelaki kan berbeza. ... fitrah wanita lebih banyak menggunakan emosi, lelaki kepada akal. kedua2 ada kelemahan kelebihan. kedua-duanya perlu.

kalau emosi tidak di gunakan bersama akal, sudah tentu tertipu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatinah_hudaProfil   Hantar PM kepada fatinah_huda   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 10:15


!!! QUOTE !!!

uish... sampai begitu sekali ke... bahasa lagi elok sikit jahil...

ish, jangan sampai macam tu sekali dik...

perempuan memang mudah percayakan lelaki yang dia sayang, so supaya tidak diperdayakan dan dipersia2kan, pilihlah lelaki yang soleh, insyaAllah dia tidak akan menipu anda :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

nur_eiman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2006
Ahli No: 23130
Posting: 113
Dari: Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-08-06 10:20


wanita itu kan penuh dengan kelembutan yang sentiasa ingin di belai dan dimanjai.. tak hairanlah Kenapa wanita mudah sangat percaya pada lelaki...sifat ingin dicintai dan disayangi dan lelaki pula pandai mengambil hati menyebabkan wanita terleka dengan lamunan sendiri..sentiasalah berdoa supaya tak tersalah pilihan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_eimanProfil   Hantar PM kepada nur_eiman   Quote dan BalasQuote

dan4472
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25011
Posting: 43
Dari: kluang

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-06 10:37


Pada 24-08-06 10:20 , nur_eiman posting:

!!! QUOTE !!!

wanita itu kan penuh dengan kelembutan yang sentiasa ingin di belai dan dimanjai.. tak hairanlah Kenapa wanita mudah sangat percaya pada lelaki...sifat ingin dicintai dan disayangi dan lelaki pula pandai mengambil hati menyebabkan wanita terleka dengan lamunan sendiri..sentiasalah berdoa supaya tak tersalah pilihan..

betul tu saya setuju.....
harapkan iman dalam hati saja yang menyelamatkan kita...to say no for somrthing yang tak sepatutnya


-----------------
stay cool!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For dan4472Profil   Hantar PM kepada dan4472   Quote dan BalasQuote

dan4472
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25011
Posting: 43
Dari: kluang

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-06 10:40


Pada 24-08-06 10:15 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!





perempuan memang mudah percayakan lelaki yang dia sayang, so supaya tidak diperdayakan dan dipersia2kan, pilihlah lelaki yang soleh, insyaAllah dia tidak akan menipu anda :-di


susah lah nak cari lelaki soleh sekarang ni.... :lol: :lol: :lol:


-----------------
stay cool!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For dan4472Profil   Hantar PM kepada dan4472   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 11:47


senang saja nak jumpa laki baik.dengan syarat empunya diri mesti lah baik juga....betul kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 12:32


betul!!!
ana sokong
mari senyum2 selalu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

uhti85
Warga Rasmi
Menyertai: 13.01.2006
Ahli No: 21890
Posting: 4
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-06 13:45


sebelum ana bagi pandangan, nak bagitau dulu pada kaum adam.. janganlah suka buat kaum hawa kecewa..conyaoh paling mudah pasal cinta.acinta bagi kaum hawa tak sama dengan kaum adam.. bila seorang lelaki sudah menyatakan isi hatinya pada perempuan, golongan lemah ini akan rasa yang lelaki tu betul-betul menyimpan perasaan dan seboleh2nye peremopuan akan cuba jaga hati lelaki..namun, kebanyakan lelaki adalah sebaliknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For uhti85Profil   Hantar PM kepada uhti85   Pergi ke uhti85's Website   Quote dan BalasQuote

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 15:53


saya pernah tanya pada seorang perempuan Kenapa kaum hawa ni cepat sangat percaya dengan kata-kata lelaki?

perempuan tu cakap "lelaki kalau bercakap or nak pujuk sesuatu apalagi ayat powerlh", begitulh katanya....saya rasa mungkin tak jugak...sebab bukan semua orang pandai goreng ayat power..

kut sahabat2 kita yang tera ayat power tu, try goreng sikit...macam mana yang kata ayat power tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 22:42


salam....

erm...sekadar memberi pandangan ye...
saya pernah terbaca point ini...tapi tak pasti kat mana..
katanya....
'..seorang perempuan..sekiranya suka pada seseorang, dia akan jadi suka sangat...& bila membenci seseorang dia akan jadi terlalu benci pada orang itu..sebab perempuan ini tak mengenal erti pertengahan.....'

maybe bila dah tanam rasa percaya pada orang itu..ye lah..dah percaya sangat-sangat..perempuan sukar nak menilai yang mereka dah tertipu...

tapi...xsumer perempuan macam itu...rasanya masih ramai lagi yang berpijak kat bumi yang nyata & boleh berfikir mana yang terbaik untuk diri sendiri...so..mereka2 ni lah yang akan terselamat dari sebarang penipuan.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

hairiey
Warga Rasmi
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25683
Posting: 12
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-06 23:32


sifat malu ini akan menjadi penghalang atau benteng bgai kaum wanita untuk melakukan perkara2 yang tidak elok.. namun sekarang ramai yang sudah tidak ada sifat malu... contoh : pemakaian yang mendedahkan bentuk tubuh yang patut hanya menjadi pandangan suami,berkepit dengan bf tanpa segan dan silu depan khalayak ramai..


betul lah apa yang khalifah_85 cakap saya sokong 100%
sekarang ramai wanita-wanita yang tak tahu malu(maaf lah kalau
terkasar bahasa sikit k)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hairieyProfil   Hantar PM kepada hairiey   Quote dan BalasQuote

Hasrulllah92
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.08.2006
Ahli No: 25933
Posting: 49
Dari: ATAS BUMIE

Pahang  


posticon Posting pada: 24-08-06 23:51


ana sokong dengan eme86,

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hasrulllah92Profil   Hantar PM kepada Hasrulllah92   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 13:27


sebab mulut lelaki ni manis macam tanam tebu di tepi bibir..pandai menipu...ada teknik nak cairkan hati wanita katakan....tapi kadang-kadang perempuan terlalu percaya lelaki...jangan letak sepenuh Kepercayaan kepada lelaki...simpanlah sedikit kepercayaan even 1% saja....nanti kita juga yang merana kalau terlampau percaya kat orang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

umaira_sutera
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25832
Posting: 62
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 14:14


ana rasalah lelaki memang suka menduga hati perempuan..kalau tengok yang minah ni kena goreng sikit dah layu..apa lagilah..dia akan ambil tindakan selanjutnya...so perempuan kena ingat dan hati-hati...tak semua lelaki yang benar-benar jujur dengan kita.kalau ada pun mungkin boleh dibilang dengan jari....

Bookmark and Share

    


  Member Information For umaira_suteraProfil   Hantar PM kepada umaira_sutera   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 01-09-06 14:51


sebab lelaki pandai menipu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 17:20


:roll: mungkin mereka ini terlalu ikut kan perasaan mereka...tu pasal lah mudah tertipu.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 19:00


kerana perempuan mudah cair.. tak begitu!!
??

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 19:00


kerana perempuan mudah cair.. tak begitu!!
??

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 01-09-06 20:30


' hai orang orang beriman, bertaqwalah kamu kepada Allah swt dan katakanlah perkataan yang benar, nescaya Allah swt memperbaiki bagimu amalan amalanmu dan mengampuni bagi mu dosa dosamu. dan barangsiapa mentaati Allah swt dan RAsulNya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar'
(Al-Ahzab:70-71)

lelaki ke perempuan ke...berkatalah benar
barulah tak ada yang kena tipu...tak begitu
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-09-06 21:34


Pada 24-08-06 10:15 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

uish... sampai begitu sekali ke... bahasa lagi elok sikit jahil...

ish, jangan sampai macam tu sekali dik...

perempuan memang mudah percayakan lelaki yang dia sayang, so supaya tidak diperdayakan dan dipersia2kan, pilihlah lelaki yang soleh, insyaAllah dia tidak akan menipu anda :-di



tak kisah lah ibnu_musa...masing-masing berhak bersuara....
maaf jika pernyataan ana agak keras dan kasar,
tapi untuk pengetahuan fatinah_huda dan sahabat2 sekalian, berdasarkan pengalaman ana, kebanyakkan mereka (perempuan) yang mudah ditipu ni akibat terlalu cetek minda dan tidak fikir baik buruk sebelum bertindak atas keputusan yang telah diambil....nasihat kita bagaikan mencurah air ke daun keladi...peringatan2 yang bersandarkan kisah2 teladan dan pengajaran lalu diterima acuh tak acuh....rasa hebat bila diri dapat melangkaui nasihat-nasihat dan peringatan2 bermanfaat....

dan lastly, apabila diri yang dirasakan hebat diuji dengan dugaan yang lebih hebat dari Yang Maha Terhebat, siapa yang susah...???
Masih hebatkah anda wahai pompuan2 yang pernah rasa dirimu begitu hebat???


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

haiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6626
Posting: 79
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 21:59


hati perempuan ni lembut...
terlalu mudah percaya dengan kata-kata lelaki yang manis 2...

oleh itu, sahabat2 lah yang patut sama-sama bantu sahabat yang lain.
jangan biarkan sahabat kita lalai dan terpedaya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For haizaProfil   Hantar PM kepada haiza   Quote dan BalasQuote

haiza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2004
Ahli No: 6626
Posting: 79
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 22:01


lagi satu, perempuan ni tak fikir panjang.

terus nak percaya saja apa yang laki kata.

siasat dulu! jangan percaya terus!

minta nasihat kawan-kawan yang boleh dipercayai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For haizaProfil   Hantar PM kepada haiza   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-09-06 13:51


Pada 19-08-06 03:37 , khalifah_85 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

... kemudian hendaklah sentiasa meletekkan kepercayaan kepada lelaki hanya sekadar 50% sahaja apabila berkawan.. wassalam...


Mana pergi lagi 50% :lol:


-----------------
Ukhwah itu indah bila bertemu dan berpisah kerana Allah S.W.T


Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-10-06 21:48


Pada 03-09-06 13:51 , emi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-08-06 03:37 , khalifah_85 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

... kemudian hendaklah sentiasa meletekkan kepercayaan kepada lelaki hanya sekadar 50% sahaja apabila berkawan.. wassalam...


Mana pergi lagi 50% :lol:



lagi 50% sebagai awasan dan berjaga2.. kalau semua kepercayaan diberi kepada lelaki yang hanya sebagai kawan lelaki maka itulah punca berlaku kes wanita ditipu...

tapi kalau untuk suami selayaknya kepercayaan diberikan 100%.. kerana dia adlaah ketua dalam rumah tangga.. sekiranya ada berita yang dismapaikan oleh orang lain maka hendaklah diselidiki dahulu dan jangan terlalu ikut perasaan sangat.. kalau tidak akhirnya bila tau kebenaran diri sendiri akan mneyesal....

hehehe :)


-----------------
bangunlah bersama islam,kerana islam akan tetap tertegak walau tanpa kita bangunkan.rgilah mereka yang tidak ambil bahagian dalam membangunkan islam


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 10-10-06 23:56


Apa yang ana faham daripada topik di atas;

Kalau perempuan mudah tertipu, yang menipu tentu sekali lelaki.
Dengan kata lain, lelaki suka menipu. Betul ke?

P/s: Ana tipu sunat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 16:35


:-di Kenapa perempuan mudah tertipu?????????????perempuan haTI LEMBUT...UMPAmA KERAk naSI BILA di tuaNG air lembut juga NAsi tu.... :-di

so perempuaN NI KENA lah BIJAk sikit...kalau BOLEH EGO SIKIT saja jangan lebih...macam kawan saYA lelaKI NI...DIA ni tipu untuk pura2 TIDAk taHU haRI TU BIRTHDAy TEMAn waNITA DIA yang nun jaUH DI SEMENAnjung...sehinggakan temaN dia NI TERNAnti2 mesej ucaPAn daRI DIA....lepaS saja haRI TU...TEMAn wANITA kawan syaTU, off phone 24 jaM HAnya LEPAs maGHRIB BAru dia ON BAlik itu pun 20 minit lepaS TU OFF BAlik...barulah kawan SYA ni sedaR SIKIT... :oops:


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.
[ Telah diedit oleh: KIKO pada 11-10-06 17:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 11-10-06 17:04


sebab lemah sikit dr lelaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 17:08


perempuan nafsu 9, akal 1....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 17:09


tapi ada juga lelaki tertipu kat perpuan...

Ana rasa... perpuan ni bukan mudah tertipulah... tapi perpuan ni suka menipu...
Ok, betulkan fakta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 11-10-06 18:01


Pada 16-08-06 13:20 , azd posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikumwarahmatullah...

salam ukhwah kepada warga ukhwah sekalian...

hanya sekadar persoalan saya lontarkan...

Kenapa orang perempuan mudah tertipu oleh orang lelaki...tambah pula kalau bercinta...sepenuh hatilh katakan...sayang tu biarlah bertempat...jangan berikan sepenuh hati...separuh hati pun dah cukup...supaya nanti kalau silelaki curang, orang perempuan masih boleh teruskan hidup dengan separuh hati yang ada...

tapi Kenapa ye, cepat sangat percaya...sedangkan ada satu tajuk dalam portal ni berkenaan orang lelaki sekarang boleh percaya ke tak...muslimah bagi pandangan sikit...


assalammualaikum azd,
bukan perempuan merelakan dirinya ditipu tetapi sifat dlaman yang lemah lembut semula jadi akan menyebabkan mereka mudah percaya..
cb anta tengok mak ntalah kan..kalau anta nak sesuatu sometime..dah puas dia tolak apa yang anta nak itu..atau kata tak boleh..tapi atas desakkan anta dan lain2 akhirnya dia ikut juga..so kat sini salah lelakilah juga..jangan ambil kesempatan atas kelemahan kami..apapun sebagai kaum hawa mereka perlu lebih bijak dalam menilai cinta..lelaki..
wa Allah hu a'lam..


-----------------
hidup ini jihad menuju ilahi


Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

perak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 25855
Posting: 138
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 17:49


bagi saya pulak antum2 semua, letakkan kepercayaan sepenuhnya kpda Allah s.w.t.

Bookmark and Share

    


  Member Information For perakProfil   Hantar PM kepada perak   Pergi ke perak's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-06 20:57


Pada 16-08-06 13:20 , azd posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikumwarahmatullah...

salam ukhwah kepada warga ukhwah sekalian...

hanya sekadar persoalan saya lontarkan...

Kenapa orang perempuan mudah tertipu oleh orang lelaki...tambah pula kalau bercinta...sepenuh hatilh katakan...sayang tu biarlah bertempat...jangan berikan sepenuh hati...separuh hati pun dah cukup...supaya nanti kalau silelaki curang, orang perempuan masih boleh teruskan hidup dengan separuh hati yang ada...

tapi Kenapa ye, cepat sangat percaya...sedangkan ada satu tajuk dalam portal ni berkenaan orang lelaki sekarang boleh percaya ke tak...muslimah bagi pandangan sikit...


ASSALAMMUALAIKUM...
Entahlah ngape perempuan ni mudah tertipu...kalau di ukur dari segi akademik perempuan menguasai antara 65-70% tempat dalam IPTA seluruh negara.....hmmmmmmmmm...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 31-10-06 21:12


hmmm... rasanya bukanlah tertipu sangat sebab kami ni bijak lah jugak... cuma terlalu mempercayai dan berhati lembut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 31-10-06 21:19


sebab name perempuan Tipah. .. . eh .. ??


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 31-10-06 21:26


ala,bukan perempuan saja yang kena tipu dengan lelaki,lelaki pun selalu kena tipu dengan perempuan...biaselah,dunia sekarang ni macam2la...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 21:26


kalau taknak kena tipu......janganler letak 100% kpercayaan pada lelaki......

simpan sikit untuk buat masa depan:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 31-10-06 21:41


hanya perempuan yang memahami perempuan...
bukannya letak 100% kepercayaan pun...
kekadang kasihan...
kekadang tak pandai melawan...
kekadang tak nak gaduh...
kekadang macam-macam lagilah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-10-06 22:36


"Sayangilah sesuatu dengan sekadarnya saja,barangkali satu masa kamu akan membencinya..dan bencilah sesuatu sekadarnya saja,barangkali ia akan menjadi kecintaan mu kelak.."paste dari ukhwah jugak..ambillah pesan ni kawan-kawan..berjaga2 dan sentiasa berhati-hati..:-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 23:04


betul itu setanggi..saya sokong anda..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-10-06 23:06


a'ah..saya sokong kata uhti85 itu..
perempuan memang mmc itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 01-11-06 00:59


tipah tertipu tipu tetipu tetipah
tipah tertipu tipu tetipu tetipah.
tipah tertipu lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-11-06 09:54


iyakah?tak semua mudah tertipu...senang saja nak kenal orang suka penipu ni huhu.apa pun menipu ni sifat yang tak elok ;-)
[ Telah diedit oleh: sahihnor pada 01-11-06 09:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

ashiqah_shafiqa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26859
Posting: 41
Dari: kedah dan kl

Kedah  


posticon Posting pada: 01-11-06 11:08


selagi ada org yang menipu...selagi tulah akan ada yang ditipu...dan yang ditipu pula disebabkan terlalu percaya kan sesuatu perkara...sekurang2nya perlu ada sedikit perasaan berprasangka...supaya sekiranya sesuatu perkara yang tak diingini berlaku tak lah terlalu menderita...

jadi sebaik-baiknya buatlah sesuatu hanya kerana Allah...supaya takkan ada yang berani menipu...dan yang ditipu juga tak akan tertipu... :)
hanya pendapat semata-mata...maaf lah kalau ada sesiapa yang tak setuju...wallahua`lam...dan wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashiqah_shafiqaProfil   Hantar PM kepada ashiqah_shafiqa   Pergi ke ashiqah_shafiqa's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 09:48


kata-kata kebanyakan urang;

"...wanita ni kalau kita tipu dia akan percaya tapi bila kita cakap benar dia tak akan percaya..."

kata-kata kebanyakan wanite;

"...errmmm...tetapi wanita tak kan membiarkan dirinya tertipu oleh org yang sama untuk kali ke-2..."

Tanggapan ramai urang;

"...Bila kita sayang kepada seseorang, kita lebih mudah mempercayainya. Dan kalau orang yang kita sayang nak tipu kita, memang mudah kita tertipu...."

Reaksi kebanyakan wanite;

"....Menangis sesyahdu-syahdunya..."

Perempuan menipu? apa pula pandangan;

"...ehehhe, kiranya perempuan pandai cover tipu lah..lelaki saja lah buat-buat terpedaya ..sambil tengok gelagat perempuan..pada hal dia tau.."

lelaki dan wanite mana lagi hebat?

"...skill menipu perempuan belum cukup umhhppp berbanding lelaki.."


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 09:56


cikgu saya pernah berpesan....dia cakap jangan letakkan 100% kepercayaan pada lelaki...tak kira suami @ teman lelaki....sekurang-kurangnya simpan 10% kepercayaan kat diri kita sendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-08 11:18


Hm .. Apa nak buat?? Dah org laki tu jahat ... :-D Hehe ... jangan marah .. 'org lelaki' .. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 11:26


Pada 29-10-08 09:48 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kata-kata kebanyakan urang;

"...wanita ni kalau kita tipu dia akan percaya tapi bila kita cakap benar dia tak akan percaya..."

kata-kata kebanyakan wanite;

"...errmmm...tetapi wanita tak kan membiarkan dirinya tertipu oleh org yang sama untuk kali ke-2..."

Tanggapan ramai urang;

"...Bila kita sayang kepada seseorang, kita lebih mudah mempercayainya. Dan kalau orang yang kita sayang nak tipu kita, memang mudah kita tertipu...."

Reaksi kebanyakan wanite;

"....Menangis sesyahdu-syahdunya..."

Perempuan menipu? apa pula pandangan;

"...ehehhe, kiranya perempuan pandai cover tipu lah..lelaki saja lah buat-buat terpedaya ..sambil tengok gelagat perempuan..pada hal dia tau.."

lelaki dan wanite mana lagi hebat?

"...skill menipu perempuan belum cukup umhhppp berbanding lelaki.."



menipu, berhelah atau apa sahaja yang seangkatan dengannya bukan senang nak buat..

walau pun perkara ni negatif...nak menipu kena ada skilll..
benar kata daeng kekadang kita tahu berlaku penipuan depan mata , tapi sengaja dibiarkan

kalau ikut ratio memang lelaki yang banyak menipu...perempuan walau pun ada juga, tetapi mereka kurang berbakat dalam hal tipu menipu ni...

apa pun jangan menipu kebenaran..kerana ia akan teserlah juga akhirnya...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 11:27


Wawa, ni siapa tipu siapa ni? takkan dek sebab nila setitik rusak susu sebelange...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-08 12:39


tipu? ish3x...marahnya kalau ditipu...pernah juga baca dalam satu buku terbitan pts...kalau nak tahu orang tu sedang menipu...bila dia bercakap ayat menipu tu, anak mata dia akan ada kat belah atas kiri(sedang mereka imej/ayat)...berbanding kalau dia cakap perkara yang betul, anak mata dia akan berada di atas kanan(sedang mengingat imej). wallahu'alam lah betul ke tak. siapa nak test silakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 13:35


Pada 17-08-06 22:53 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

disebabkan oleh kebodohan agaknya...sebab tu sering ditipu....
iyalah, mempunyai 9 nafsu dan satu akal jika nak dibandingkan dengan kaum lelaki....1 nafsu 9 akal....

atau...kemungkinan kaum lelaki ni memang penipu...suka ambik peluang atas kelemahan kaum hawa...


betul itu farah hanan...kekadang kebodohan dan kejahilan kitalah yang membuatkan perempuan ramai tertipu..setelah melalui semua perkara itu barulah kita ini sedar kita perlu berhati-hati.
sebenarnya saya pun pernah tertipu...Subahannallah sakitnya hati bila di tipu.kekadang saya tertanya juga dalam diri apa perasaan org yang suka menipu...And apa perasaan mereka bila di tipu...
:berfikir: :berfikir:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 17:19


mungkin sifat perempuan yang mudah mempercayai tu yang sering membuatkan kaum hawa ni mudah ditipu..kaum adam pula memang suka menipu @ ada juga yang terpaksa menipu dalam sesuatu keadaan..kadang-kadang kaum adam ni suka ambil kesempatan atas kelemahan kaum hawa dengan menipu untuk melepaskan diri atau untuk kepentingan diri sendiri..kaum hawa pula jenis yang jujur.tapi bila dah kena tipu, kaum hawa ni biasanya sukar untuk mempercayai seseorang tu lagi.dia sentiasa dalam keadaan yang berhati-hati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:05


erm... lebih malang lagi kalau terpaksa meneruskan hidup dalam kepura-puraan selepas ditipu :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 18:08


apa pun yang terjadi perjuangan hidup mesti diteruskan...hidup penipu takkan senang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 19:59


topik ni akan menjadi topik hangat niza rasa :berfikir:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-10-08 22:27


9 nafsu 1 aqal...MUNGKINKAH ini salah satu dr faktornya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

srikandi_86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28923
Posting: 188
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 31-10-08 23:26


Pada 03-09-06 13:51 , emi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-08-06 03:37 , khalifah_85 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

... kemudian hendaklah sentiasa meletekkan kepercayaan kepada lelaki hanya sekadar 50% sahaja apabila berkawan.. wassalam...


Mana pergi lagi 50% :lol:



salam..

umi ana pun pesan..bagi 50% saja kat org yang kita sayang (bakal suami contohnya)..sebabnya takut terjun lombong pula Kalau dah diberi 100% sebelum kawin dan tiba-tiba tak jadi..wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_86Profil   Hantar PM kepada srikandi_86   Quote dan BalasQuote

era_muslimah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2008
Ahli No: 35914
Posting: 8
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 15:15


betul-betul saya setuju 2
dah kawin baru lah beri sepenuh kepercayaan..
itu pun tak boleh 100% kerna
yang 100% hanya pada Allah sahaja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For era_muslimahProfil   Hantar PM kepada era_muslimah   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 15:29


Pada 18-08-06 19:18 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

mungkin sebab fitrah wanita adalah sifatnya yang harus taat setia pada suami. dah fitrahnya begitu so dia pun mudah lah percaya pada kaum lelaki.

wanita jujur dalam perhubungan. lelaki pula suka mengambil kesempatan di atas kesetiaan wanita. sudahnya kena tipu.. kalau tak kena tipu pun, kena ayat dengan ayat2 memujuk. bila wanita bertanya2 dan soal2 siasat, last2 lelaki pun nanti mengaku juga....


betul tu CS tapi tak boleh juga... tak semua lelaki tu tak jujur, kadang-kadang ada lelaki jujur tapi perempuan pula yang tak jujur... semoga kita semua dijauhkan dari semua2 tu.... kepada kaum adam, cuba selami hati kaum hawa, rasai perasaan kaum hawa jika kaum hawa pulak yang ambil kesempetan terhadap kaum adam... tanpa kami, tak kan lahir zuriat penyambung warisan kita...bimbing lah kaum hawa....


-----------------
http://aisyahumaira-masayu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 16:04


jangan percaya 100% pada sesiapa..ikut situasi..semoga perempuan lebih berhati-hati..tapi kita ni manusia xlari dari bohong...dalam shari kadang-kadang ada yang kita bhong tapi xperasan....sama-sama cuba..baiki :))

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

Hasrulllah92
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.08.2006
Ahli No: 25933
Posting: 49
Dari: ATAS BUMIE

Pahang  


posticon Posting pada: 18-11-08 16:08


memang pun...sedangkan ayah sendiri perlu di percayai hanya 80% sahaja,apatah lagi lelaki yang lain,

perempuan ni memang jiwanya sentimental,lembut,nalurinya halus macam kapas saja...huhu

tapi untuk lelaki di luar sana..........jangan lah mainkan perassan perempuan yang tak bersaloh...

sebab..setiap perbuatan pasti ada balasnya...

melainkan tiada niat melakukannya.....


wassalamammmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hasrulllah92Profil   Hantar PM kepada Hasrulllah92   Quote dan BalasQuote

iNsaN_hiLaNg
Warga Rasmi
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35879
Posting: 15
Dari: bumi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 09:50


salam..
entah lah...mungkin sebab memang da sifat perempuan ini lemah...
percaya satu-satu kat lelaki...
huh...

jangan macam tu...
kalau cintakan lelaki sekalipun...biar berpada-pada..
jangan melebihi cinta pada DIA yang satu...

kalau kita sayangkan manusia,
belum tentu dia sayang kat kita..
tapi kalau kita sayang kat Allah,
DIA sememangnya sayang kat hamba2NYA...
dan kita takkan kecewa.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For iNsaN_hiLaNgProfil   Hantar PM kepada iNsaN_hiLaNg   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:49


ana pun pernah tertipu oleh lelaki suatu masa dulu.....
syukur alhamdulillah, ana di berikan kesedaran dan petunjuk dari ALLAH cepat agar meninggalkan itu semua...apalah gunanya kebahagian yang di kejar di dunia jika itu semua buat kita lalai dan leka untuk beramal ibadat kepadaNYA.....

memang kita wanita sangat mudah ditipu kerana hati kita lembut...kita lemah....tetapi sesungguhnya Allah itu Maha Mengasihi umatNYA....INGAT ALLAH SELALU, insyaALLAH hidup akan selamat dunia dan akhirat.....

:bunga:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

arrantaui
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2008
Ahli No: 36246
Posting: 99

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:04


Wanita mudah tertipu kerana wanita itu sifatnya lebih setia, lelaki pula sifatnya meneroka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For arrantauiProfil   Hantar PM kepada arrantaui   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 12:40


Assalamualaikum....

adehhh... nak kata tertipu...

lelaki pun ada jugak yang kena tipu..

sama saja dua-dua..

kalau tak ada Iman ataupun tak takut dosa...
memang senang saja nak tipu org ini...

hmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 12:47


Pada 17-12-08 14:04 , arrantaui posting:

!!! QUOTE !!!

Wanita mudah tertipu kerana wanita itu sifatnya lebih setia, lelaki pula sifatnya meneroka.

salam...

owh...begitu ya?.

tak tau pula ana...

baru tau ini.... lelaki sifatnya meneroka

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 13:06


disebabkan oleh kebodohan agaknya...sebab tu sering ditipu....
iyalah, mempunyai 9 nafsu dan satu akal jika nak dibandingkan dengan kaum lelaki....1 nafsu 9 akal....

atau...kemungkinan kaum lelaki ni memang penipu...suka ambik peluang atas kelemahan kaum hawa...

setuju3..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 13:47


Betul lah zalai...
sokong-sokong...
perempuan selalu beremosi....
dikurnia rahim, kelebihan dan kelemahan tersendiri...
itu yang laki mudah ambik kesempatan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-12-08 13:51


tidak timbul soal perempuan atau lelaki yang mudah tertipu....kuat tipu atau kaki tipu.semuanya bergantung pada individu..ada saja lelaki yang ditipu...contohnya datuk2 yang ditipu perempuan sampai habis beribu-ribu...mungkin ego lelaki yang membuatkan mereka tak nak mengaku diri di tipu dan buat-buat tak sedar sebenarnya dia dah kena tipu.

Yang pastinya mereka yang kena tipu ni kadang-kadang menjadi mangsa keadaan..tapi kadang-kadang ada jugak yang saja nak jadi mangsa keadaan.contohnya si perempuan yang tak tentu hala ikut jantan...bila di cabul kehormatan....apa nak buat sudah suratan.....barulah keluar ungkapan...tipah tertipu!tipah tertipu bang...padahal bala yang datang dah pun di undang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-12-08 15:11


Assalamualaikum
ishk..soalan tricky ni..senang jeq nak jawab...
jawapannya ialah..
sebab lelaki mudah menipu lah...
kalau lelaki tak mudah menipu masakan perempuan mudah tertipu... :-P

P/S: saya tengah menipu ke ni... :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 15:40


Pada 23-12-08 13:47 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

Betul lah zalai...
sokong-sokong...
perempuan selalu beremosi....
dikurnia rahim, kelebihan dan kelemahan tersendiri...
itu yang laki mudah ambik kesempatan...



a ah,,,pom pun sonang menangis....cakap sikit da menangis,,,goma jadikan air mato sebagai senjato,,tu yang den lomah tu...



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 16:34


Pada 23-12-08 15:40 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-12-08 13:47 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

Betul lah zalai...
sokong-sokong...
perempuan selalu beremosi....
dikurnia rahim, kelebihan dan kelemahan tersendiri...
itu yang laki mudah ambik kesempatan...



a ah,,,pom pun sonang menangis....cakap sikit da menangis,,,goma jadikan air mato sebagai senjato,,tu yang den lomah tu...



betul tu umar...perempuan guna kan air mata sebagai senjata...hakhak..
lomah lah kito nengok dio nangis...drpda kito ditipu oleh air matanya..baik kito tipu dulu..... :-D :-D gurau saja..

ziyah kuat nngis ke?? :berfikir:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 16:37


Apo yang penting, den hati kering.. takmo nangis2.. takmo majuk2.. takmo kena tipu.. dan takmo menipu... :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 16:49


sokong-sokong halesolurun_84...
ni den tak goma ini...

bergantung atas orang lah... tak kira lah laki atau pm...
siapa yang terasa ditipu atau yang berhasrat untuk menipu...
apo2la, yang penting niat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 16:34


adesss.. dah ikut2 n9 dah cakap ni.. ni ruagan anak-anak n9 ek?? hik3...

perempuan memang cepat terasa, dan semua lah dek kerana fitrah nya yang lembut.. rahim yang dikurniakan untuk prempuan tu pun dipanggil rahim sebab apa?? sebab rahim tu mksdnye juga penyayang.. dan rahim ni hye trdapat pada wanita... sejajar lah dengan sifatnye, yang lemah lmbut..

tetapi, jangan jadikan klmbutan ini untuk diri kita mudah ditipu.. tu yang tak boleh.. kuatkan diri, jangan terpedaya dengan llki2 ni.. ahaks... bukan tkleh percaya, tapi berpada2..

dan jangan jadikan klembutan ini kelemahan kita... dan jangan jadikan klembutan ini sebagai asbab mrosakkn lelaki.. mksdnye, pandai-pandai lah..hihi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 17:54


.. bergantung kepada individu lah.. kalau individu 2 pandai menipu dan memunapulasi usah kata perempuan.. lelaki,lelaki lembut,pondan,"tomboy","pengkid" dll pun boleh kena tipu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.183312 saat. Lajunya....