Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila seseorang itu sentiasa meninggi diri, dirinya saja yang lebih dari orang lain, dirinya saja yang hebat, pastilah dialah orang yang paling rendah nilai, maruah, akhlak dan kedudukannya
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 78
Ahli: 0
Jumlah: 78




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 12 hari yang lalu
lidah-penghunus: 14 hari yang lalu
muslimin23: 22 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Rahsia mengenal peribadi


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Rahsia mengenal peribadi

Please Mendaftar To Post


Oleh Rahsia mengenal peribadi

cenderawasih06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23454
Posting: 81
Dari: Kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-08-06 15:40


""Test ini sudah dicuba dan kebenarannya sudah terbukti. Pilihan anda menunjukkan keperibadian anda.

Anggap diri anda saat ini sedang memasuki sebuah rumah kecil di tepi sungai di tengah hutan tebal. Setelah Anda buka pintunya dan masuk, didalamnya terdapat:

7 tempat tidur kecil di sebelah kanan di sebelah kiri, terdapat meja makan yang dikelilingi 7 kerusi kecil. Di tengah-tengah meja terdapat sebuah bekas dengan 6 macam buah. Buah-buahan tersebut terdiri daripada:


a. epal
b. pisang
c. jeruk
di. mangga
e. rambutan
f. papaya

Buah manakah yang akan anda pilih?

Pilihan anda akan menunjukkan sifat-sifat peribadi anda!
Berfikirlah dengan berhati-hati.











scroll ke bawah
















































































Ini dia jawapannya...

a. jika anda pilih epal:

         bererti Anda adalah orang yang suka makan epal


b. jika anda pilih pisang:

         bererti Anda adalah orang yang suka makan pisang


c. jika anda pilih jeruk:

         bererti Anda adalah orang yang suka makan jeruk


di. jika anda pilih mangga:

         bererti Anda adalah orang yang suka makan mangga

e. jika anda pilih rambutan:

         bererti Anda adalah orang yang suka makan rambutan

f. Jika anda pilih papaya:

         bererti Anda adalah orang yang suka makan papaya





aderke...hehehehheh......hehehee... tipah tertipu .. hehehee..

tak kan nak kena seorang pergi lah hantaq kat orang lain.....hehehehe....


-----------------
SeMoGa ukhwah YaNG TeRJaLiN aKaN MeNJaDi iKaTaN YaNG BeRKeKaLaN DaN MeWaNGi SePaNJaNG MaSa SeHaRuM HeMBuSaN KaSTuRi MeMeNuHi RuaNG KeHiDuPaN KiTa, iNSYaaLL


Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasih06Profil   Hantar PM kepada cenderawasih06   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-08-06 15:42


Pernah baca komedi ini..tapi tak ingat kat mana.

Saya suka makan buah-buahan dan sayur2an

Terima kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

seri_utama
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.07.2006
Ahli No: 25293
Posting: 69
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 15:45


tipah tertipu..!!!!beria2 tadi nak pilih buah mana satu nak makan..hehehe..apa-apa pun cenderawasih06 memang bijak!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For seri_utamaProfil   Hantar PM kepada seri_utama   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 16:04


Lorr... :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

cahaya_87
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25601
Posting: 14
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-08-06 16:07


hahahaha..... buat saya tergelak tapi apa-apa pun thank you sebab buat lawak jenaka ni... lega sikit mata ini.... hilang ngantuk mata saya ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_87Profil   Hantar PM kepada cahaya_87   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 09-08-06 21:04


chis, padanla letak kat kelakar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 09-08-06 23:50


lawaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 00:50


aduhai...jenuh memeikirkanyer.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 01:30


beriya ana dan sahabat ana menjawab...tapi bila scroll ke bawah.....dah jadi lawak antaralaut lah pulak....hehe :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
~Tiada cinta yang abadi melainkan cinta kepadaNya...~


Bookmark and Share

    


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

cenderawasih06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23454
Posting: 81
Dari: Kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-08-06 15:32


Pada 10-08-06 01:30 , qutb posting:

!!! QUOTE !!!

beriya ana dan sahabat ana menjawab...tapi bila scroll ke bawah.....dah jadi lawak antaralaut lah pulak....hehe :lol: :lol: :lol: :lol:

:-di :-di :-di


-----------------
SeMoGa ukhwah YaNG TeRJaLiN aKaN MeNJaDi iKaTaN YaNG BeRKeKaLaN DaN MeWaNGi SePaNJaNG MaSa SeHaRuM HeMBuSaN KaSTuRi MeMeNuHi RuaNG KeHiDuPaN KiTa, iNSYaaLL


Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasih06Profil   Hantar PM kepada cenderawasih06   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 15:56


Assalamualaikum...

jenuh nak pilih tadi..
tertipu rupanya...
apa-apapun syukran.. :-di


-----------------
Benarlah tiada IMAN tanpa ISLAM,dan benarlah tiada ISLAM tanpa IMAN.

Membangun bersama ISLAM.
Takbir! ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 22:49


Pada 10-08-06 15:56 , Marziana_ posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

jenuh nak pilih tadi..
tertipu rupanya...
apa-apapun syukran.. :-di



sekali sekala tertipu macamni...
seronok jugak...

ps: lenkali jangan buat lagi ye....
     beria-ia kita duduk fikir jawapan nya tadi... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 10-08-06 23:05


Pada 10-08-06 22:49 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-08-06 15:56 , Marziana_ posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

jenuh nak pilih tadi..
tertipu rupanya...
apa-apapun syukran.. :-di



sekali sekala tertipu macamni...
seronok jugak...

ps: lenkali jangan buat lagi ye....
     beria-ia kita duduk fikir jawapan nya tadi... :-)



:-) :-) :-)

he..he...he... lol:

hm..pandainya sahabat kita membuat lawak antara benua..hehehe...

kesimpulannya, memang ana tertanya-tanya akan jawapannya...
tapi last2, itu saja jawapan kepada tajuk kelakar kita hari ini....

apapun...syukran atas jenaka ini...
p/l: akalau berkesempatan, berilah jawapn sebenarnya...nak kenal juga peribadi diri..
topik ini memng menarik untuk dibincangkan...thank u, friend In ISLAM :-)


-----------------
Sesungguhnya tanggungjawab melebihi masa yang ada....maka berjuanglah untuknya!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 11-08-06 01:54


pandai jugak rupanya cenderawasih06 kita ni buat orang gelak ek..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

cenderawasih06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23454
Posting: 81
Dari: Kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-08-06 08:39


Pada 10-08-06 23:05 , raudhahIzzah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-08-06 22:49 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-08-06 15:56 , Marziana_ posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

jenuh nak pilih tadi..
tertipu rupanya...
apa-apapun syukran.. :-di



sekali sekala tertipu macamni...
seronok jugak...

ps: lenkali jangan buat lagi ye....
     beria-ia kita duduk fikir jawapan nya tadi... :-)



:-) :-) :-)

he..he...he... lol:

hm..pandainya sahabat kita membuat lawak antara benua..hehehe...

kesimpulannya, memang ana tertanya-tanya akan jawapannya...
tapi last2, itu saja jawapan kepada tajuk kelakar kita hari ini....

apapun...syukran atas jenaka ini...
p/l: akalau berkesempatan, berilah jawapn sebenarnya...nak kenal juga peribadi diri..
topik ini memng menarik untuk dibincangkan...thank u, friend In ISLAM :-)



he..he :-di rahsia mengenal peribadi yang betul-betul ada saya masukkan dalam copy dan paste (tajuk:kenal peribadi diri anda ?page 5)....sila rujuk copy dan paste mengenai lukisan untuk mengenal peribadi anda.harap ini dapat membantu.. :-)

Senyum penawar duka.....


-----------------
SeMoGa ukhwah YaNG TeRJaLiN aKaN MeNJaDi iKaTaN YaNG BeRKeKaLaN DaN MeWaNGi SePaNJaNG MaSa SeHaRuM HeMBuSaN KaSTuRi MeMeNuHi RuaNG KeHiDuPaN KiTa, iNSYaaLL
[ Telah diedit oleh: cenderawasih06 pada 11-08-06 08:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasih06Profil   Hantar PM kepada cenderawasih06   Quote dan BalasQuote

cenderawasih06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23454
Posting: 81
Dari: Kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-08-06 09:04


Pada 11-08-06 08:39 , cenderawasih06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-08-06 23:05 , raudhahIzzah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-08-06 22:49 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-08-06 15:56 , Marziana_ posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

jenuh nak pilih tadi..
tertipu rupanya...
apa-apapun syukran.. :-di



sekali sekala tertipu macamni...
seronok jugak...

ps: lenkali jangan buat lagi ye....
     beria-ia kita duduk fikir jawapan nya tadi... :-)



:-) :-) :-)

he..he...he... lol:

hm..pandainya sahabat kita membuat lawak antara benua..hehehe...

kesimpulannya, memang ana tertanya-tanya akan jawapannya...
tapi last2, itu saja jawapan kepada tajuk kelakar kita hari ini....

apapun...syukran atas jenaka ini...
p/l: akalau berkesempatan, berilah jawapn sebenarnya...nak kenal juga peribadi diri..
topik ini memng menarik untuk dibincangkan...thank u, friend In ISLAM :-)



he..he :-di rahsia mengenal peribadi yang betul-betul ada saya masukkan dalam copy dan paste (tajuk:kenal peribadi diri anda ?page 5)....sila rujuk copy dan paste mengenai lukisan untuk mengenal peribadi anda.harap ini dapat membantu.. :-)

Senyum penawar duka.....



tajuk topik:kenal peribadi diri anda ?,page 5


-----------------
SeMoGa ukhwah YaNG TeRJaLiN aKaN MeNJaDi iKaTaN YaNG BeRKeKaLaN DaN MeWaNGi SePaNJaNG MaSa SeHaRuM HeMBuSaN KaSTuRi MeMeNuHi RuaNG KeHiDuPaN KiTa, iNSYaaLL


Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasih06Profil   Hantar PM kepada cenderawasih06   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 11:11


buat suspen saja...
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

NURUL_IMAN0307
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2005
Ahli No: 13498
Posting: 89
Dari: -

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 16:43


masuk kali ni dah 100 kali den keno tipu...wakkakakakaakkaka

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURUL_IMAN0307Profil   Hantar PM kepada NURUL_IMAN0307   Pergi ke NURUL_IMAN0307's Website   Quote dan BalasQuote

aqli
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2005
Ahli No: 19625
Posting: 83

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 17:02


ermm...sabar saja laaa..
memang bijak mengenakan orang ya...
tapi bagus juga kan..penat bekerja..sekali sekala ada lah benda-benda macam ni nak bagi hilang stress...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqliProfil   Hantar PM kepada aqli   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-08-06 18:19


Assalamualaikum...
Begitu ke rupanya.... :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 20:24


wa'alaikumussalam.....

hahahaha...

selalu ana baca topik "lawak"
...rata2 susah nak buat ana ketawa...

tapi kali ni...

tahniah...

bERJAYA!

syukran jazilan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.184395 saat. Lajunya....