Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 8 hari yang lalu
muslimiman: 13 hari yang lalu
tornado: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: PeMiNaT NasyiD...jom nasyid sama²


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» PeMiNaT NasyiD...jom nasyid sama²

Please Mendaftar To Post


Oleh PeMiNaT NasyiD...jom nasyid sama²

BoRN_2_PRay
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1235
Posting: 5
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-08-03 12:52


assalamualaikum wabarakatuh....

ana BoRN_2_PRay.... mmg minat giler2 kat nasyid ni...... so nak carilah kenalan dr seluruh negara xkira malaysia ke....dlm2 malaysia ke.....mesir ke...and sape2 je la yg meminati nasyid dan suka berkongsi idea ttg nasyid ni.....bleyla kita mengeratkan ukhwah sesama kita........ ahaks.... saya suka sgt ngan group RAIHAN.....dan juga yg lain2.....ehehehe

As you all know before...i very like all the activities and all the things that are related with nasyid...hmm...my friends also ask me...'what is your favourite nasyid group?'... oh....just a simple question...surely i'll answer them, my favourite nasyid group is RAIHAN...there are many things that i'm very admire RAIHAN group.Before it,RAIHAN was also known as THE ZIKR. i very like their songs...i can listed the top ten RAIHAN songs since they are in THE ZIKR...'Antara 2 cinta','Secerah pawarna','Mengemis kasih','Perantau','Dunia baru Islam','Iman Mutiara','Sesungguhnya','Kembali','Khabar Iman' and so on...all of RAIHAN songs that i listed above make me feel more...i don't know why...but their songs are very best. Raihan vocalist, Nazrey Johani are the best vocalist i think (may be in the world...ahahaha)...his voice are very powerful...thats why he is my idol in my nasyid performance...sometimes i try to follow nazrey's voice to trained my voice...ahaks...don't laugh yea...it's my style in training nasyid...\(^^)/

[Raihan in brief] [Raihan songs]

Others nasyid groups that i like and know is like HIJJAZ, SAUJANA,RABBANI,FAR EAST,IN-TEAM,SOFF-ONE,DURRANI,ALIF ILA YA,NOW SEE HEART,WILDAN,HAIKAL,FIRDAUS,WIRDANI...AND SO ON (i forget maaa....)....but in ranking i like RAIHAN 1st,HIJJAZ 2nd, and RABBANI(before pergi xkembali album)...okies...that's all about my favourite nasyid groups....bye

ok....... itu je... nak citer la skit2.....

wassalam

[email protected]

-----------------
senyum itu ceria, gembira dan bahagia.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For BoRN_2_PRayProfil   Hantar PM kepada BoRN_2_PRay   Pergi ke BoRN_2_PRay's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-08-03 00:31


Assalamualaikum.....ana mawarkasih....salam kenalan dari ana.......wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 596
Posting: 111
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-08-03 09:55


Assalamualaikum..
salam ukhwah dari saya.saya minat Saujana, Raihan dan lain2.

-----------------
[IMG]http://homepage2.nifty.com/crashin/cra.gif[/IMG] [IMG]http://www.foxhom.com/chan/mazinger.gif[/IMG]
CiNTa YaNG ABaDi...CiNTa PaDa ALLaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

SuFiE
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2307
Posting: 55
Dari: taman ilmu dan budi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-08-03 10:20


assalamualaikum..
saya pun sangat minat ngan kumpulan nasyid ni..for me kumpulan nasyid yang paling best ialah in-team dan unic pun ada keluarkan album baru. ana dah pun membelinya. best jugak lagu2 mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SuFiEProfil   Hantar PM kepada SuFiE   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 14:48


assalamualaikum wrt wbt....

ana minat kumpulan BROTHERS.

ana minat kumpulan IN-TEAM.

dan rasanya bakal minat kumpulan DEHEARTY.

tapi konklusinya, ana mmg minat nasyid laa.
minnaaatttt sangatttt !

p/s:27/8/2003 RABBANI dan DURRANI akan berkonsert di UIA PJ jam 8.30 mlm. jemputlaa mai. leh buat mini JK sekali sambil tu menderma untuk tabung ukhwah.com.



-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 22-08-03 18:37


assalamualaikum...

ana pun minat 1.RAIHAN 2.SAFFONE 3. BROTHERS 4.FAR EAST 5.MAWADDAH...

apepun, memang betul RAIHAN still the best in the world!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 22-08-03 18:38


Assalamualaikum. Saya pun antara kalangan yang minat gila dengan irama nasyid ni. Kalau sehari tak dengar nasyid rasanya macam ada benda yang tak kena je. Sebab tu lah kalau nak selalu dengar nasyid bukaklah radio IKIM.fm, pasti kita akan terhibur.

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 19:05


ana minat nasyid gak...mmg minat giler ar.....taapi ana wearas lagi....

erm,kumpulan nasyid yg paling minat kalau ditambah,ditolak dicampur dibuang.....semua skali....

salam ukhwah dari ana......mujahidah2311

-----------------
"Wahai orang-orang beriman!Peliharalah diri kamu dan keluarga kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarnya adalah manusia dan batu berhala"(At-Tahrim:6)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 19:12


i'm also one of the milions and milions nasheed fans....like you born_2_pray.....i also very big fans of Raihan...especially the song Khabar Iman,Sesungguhnya,Tihamah,Kasih Sayang and the rest of Raihan song.... when i heard their i feel free and more rilex especially when the song Kasih Sayang......and the other team nasheed like Hijjaz,In Team,Rabbani,Far East,Wildan and all nasheed team...as a conclusion nasheed can release my tension...

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 22-08-03 19:56


Salam Ukwah dari saya........saya minat In-Team,Hijjaz dan UNIC

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

insan07
Warga Rasmi
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2372
Posting: 5
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 22-08-03 21:46


Assalammualaikum w.b.t.
Saya tertarik dengan topik ni. Sebenarnya, saya pun minat juga dengan irama nasyid ni. Artis yang paling saya minat ialah UNIC. Sejak albumnya keluar, saya terus membelinya. Lagu-lagu dia memang best dan mendidik jiwa. Kalau tak percaya, belilah albumnya dan dengar. Dengar sekali terasa nak dengar lagi. Berjuta-juta kali pun takkan jemu kalau mendengarnya.
Assalammualaikum w.b.t.

-----------------
Pohonlah kemaafan daripada setiap manusia serta Allah s.w.t. kerana tanpa kemaafan, hidup kita tidak akan tenteram.


Bookmark and Share

    


  Member Information For insan07Profil   Hantar PM kepada insan07   Pergi ke insan07's Website   Quote dan BalasQuote

bulan_bintang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 396
Posting: 144
Dari: cyberjaya-the intelligent city

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 22:16


assalamualaikum..
my favourite groups are..

1) Hijjaz
2) In Team
3) UNIC
Yang lain-lain tu..suke gak..as lons as lagu nasyid..but they are the most!!~

Bookmark and Share

    


  Member Information For bulan_bintangProfil   Hantar PM kepada bulan_bintang   Quote dan BalasQuote

mcno_hamas
Warga Rasmi
Menyertai: 23.08.2003
Ahli No: 3055
Posting: 5
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-08-03 08:38


assalamulaikum, ana minat nasyid SHABABULMUSLIMN iaitu kumpulan nasyid sekolah lama ana.......(gurau jer) ana minat kumpulan RAIHAN,IN-TEAM ,HIJJAZ dan semualah yang ader kat DUNIA ni................

Bookmark and Share

    


  Member Information For mcno_hamasProfil   Hantar PM kepada mcno_hamas   Quote dan BalasQuote

nur_marha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2371
Posting: 64
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-08-03 10:53


asslamualaikum,

saya ni pun peminat abis kat nasyid... saya punya favourite kumpulan nowseeheart dengan in-team... lagu diorang tu memang best la... minat tul la.... lain-lain tu off-one, firdaus, brothers dan lain-lain....


p/s: paling minat doa perpishan dari brothers sebab ade makna tersirat tu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_marhaProfil   Hantar PM kepada nur_marha   Quote dan BalasQuote

farhah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2816
Posting: 8
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-08-03 11:05


assalamualaikum...saya pun minat sangat dengan lagu-lagu nasyid ni..tak kirer ar sape pun penasyidnyer...group yang saya suke sangat lagu nasyid nyer
-nowseeheart
-haikal
-in-team
-fareast
dan yang lain-lain..
lagu-lagu nasyid ni dapat mendidik jiwa serta memberikan ketenangan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhahProfil   Hantar PM kepada farhah   Quote dan BalasQuote

peminat_nasyid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1152
Posting: 136
Dari: atas bumi bawah langit

singapore  


posticon Posting pada: 24-08-03 09:17


Bila baca tajuk,ingat awak panggil saya...hehehe perasan gitu! anyway...saya minat in-team and UNIC...

-----------------
~ Yg pulang pegi usahlah dirintih
doakan saja dikurnia sejahtera
apa yg diratap dgn tangis
keharuan ,leraikan hiba
pujuklah hatimu
pemergiannya
iktibar buatmu.....~


Bookmark and Share

    


  Member Information For peminat_nasyidProfil   Hantar PM kepada peminat_nasyid   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 24-08-03 11:58


Hafiz minat..sangat ngan nasyid nie..
bagi hafiz..no satu sekali..
hijjaz..no dua..inteam..no3 unic..no 4 rabbani..no 5 kumpulan..haikal...semua ALhamdulillah setakat ni..best best belaka..diharap terus ..sampai bile bile...

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-03 12:04


assalamualaikum.......
mira pun peminat setia kump.2 nasyid ni.....
tak kiralah kump. apa....tapi yg paling minat kump.inteam......
yg lain spt unic,jhijjaz,brothers,mawaddah,wirdani,saujana,far east,rabbani,haikal......nak tulis banyak sangat....
boleh katakan semua kump nasyid di malaysia ni mira minat
wassalam

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

fadhli
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2498
Posting: 171
Dari: Negeri Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-03 14:13


Assalamua'laikum w.b.t
Ana paling suka kumpulan Soutul Awana. Oppppsss, lupa Soutul Awana tak ada dalam senarai. Sebenarnya Soutul Awana tu kumpulan nasyid ana masa kat matrik tahun 2002/03.
Actually, ana paling minat ialah......
1) Hijjaz
2) In-team
3) Unic
Kumpulan yang lain pun ana minat juga spt Far East, Raihan, Saujana, Nowseeheart, Firdaus, Brothers, Rabbani tetepi ana tak minat maaa ngan kumpulan nasyid wanita. Tak sesuai. Apapun terpulang pada persepsi masing2.
Wassalam

-----------------
Barangsiapa percaya bahawa dia akan memperolehi syurga tanpa berusaha, sesungguhnya dia adalah seorang yang berhayal. Dan barangsiapa percaya bahawa dia ak

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadhliProfil   Hantar PM kepada fadhli   Pergi ke fadhli's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-08-03 17:16


assalamualaikum...

salam ukhwah dari aza...aza minat sangat kat nasyid...aza minat kumpulan in-team, unic, hijjaz, saf-one, far east dan banyak lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

BoRN_2_PRay
Warga Rasmi
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1235
Posting: 5
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-03 17:31


hmmmm.... alhamdulillah, ramai gak peminat2 nasyid kat sini ye.....pape pun group nasyid yg korang minat......xkisah... asalkan nasyid di hatiku....

tp kalau citer pasal Raihan....saya suke sesangat.... saya rasa insaf je bila dengo lagu yg sedih2 skit...kalau rancak sgt maybe sbg penghibur hati la...kalau yg sedih2 dan feeling2 tu...saya xleh tahan, tambah2 lg suara si bro nazrey yg best tu....

i feel his voice so unique...... sblm kump Raihan lagi saya dah minat lagu2 yg dinyanyikan oleh brother nazrey iaitu masa kump. THE ZIKR dulu...... lagu2 cam secerah pawarna,pemimpin sejati, dunia baru islam.... antara lagu2 feveret saya... ehehehe.....
pape pun..... bernasyidlah kita demi ISLAM dan gunakan ia sbg wasilah utk kita berhibur... juga utk berdakwah yea...
jgn lari dr jalannya......
salamz nasyid dr saya...
BoRN_2_PRay

-----------------
senyum itu ceria, gembira dan bahagia.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For BoRN_2_PRayProfil   Hantar PM kepada BoRN_2_PRay   Pergi ke BoRN_2_PRay's Website   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 25-08-03 10:59


ASSALAMUALAIKUM
saya di antara peminat nasyid.
nasyid nie baik daripada lagu-lagu betul tak
tapi kan bolehkan seseorang perempuam tue bernasyid.

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

masako
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2416
Posting: 54
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-08-03 16:56


ASSALAMUALAIKUM...peminat2 nasyid semua..saya cukup minat dengan nasyid dari semua artis Telaga Biru...hijjaz...IN-TEAM..DAN SEMUALAH..tapi sayangnya masa INTEAM datang kat usmkk ni..(baru-baru ni) saya tak berpeluang nak tengok..jadi tak dapat la tengok secara life..mungkin lain kali boleh jemput IN-TEAM datang lagi kot?...emm..tak lupa kat nasyid2 dari THE ZIKR terutamanya antara 2 cinta tu..cukup menusuk jiwa...ok...untuk semua..sokonglah industri nasyid kita selagi ia tak bertentangan dengan syara'..wassalammm

Bookmark and Share

    


  Member Information For masakoProfil   Hantar PM kepada masako   Pergi ke masako's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-08-03 17:24


Assalamualaikum,saya memang peminat setia lagu-lagu nasyid sejak raihan memperkenalkan irama nasyid.kemudian hijjaz dan anak buahnya inteam .Saya paling minat kumpulan in=team.

Sesegar hijau daunan
Begitulah kita di ibaratkan
Tiada siapa yang bisa memisahkan kita
Antara kita semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 27-08-03 17:23


kump nasyid yang paling saya minat FAR EAST... best woo. yang lain-lain tue best gak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-08-03 18:11


best..best...best..!!!
ana plak minat kat kump. hijjaz,saujana,haikal,in-team,raihan,saff-one,wildan,firdaus,unic,bla..bla..bla...
ceh,kalu sebut semua pun buat lenguh tangan jer taip semua tue....kesimpulannyer,ana minat semua kump nasyid di m'sia nie kecuali kump wanita dan kump yg menyanyikan lagu yg jauh dari mengingati Allah....
salm ukhwah dari ana....


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-03 20:47


Quote:

On 2003-08-20 12:52, BoRN_2_PRay wrote:
my favourite nasyid group is RAIHAN...there are many things that i'm very admire RAIHAN group.Before it,RAIHAN was also known as THE ZIKR. Raihan vocalist, Nazrey Johari are the best vocalist i think (may be in the world...ahahaha)...


ana pun nak berkongsi minat ngan antum semua. favourite kump.nasyid ana adalah "Raihan"..dulu,kini dan selamanya..ana sokong apa yg dikatakan oleh akhie BoRN_2_PRay, suara Nazrey mmg best. selalunya ana pasang kaset Raihan sebelum tido sehinggalah terlena. pd ana,perbezaan ketara Raihan ngan kump.nasyid lain ialah.. tiada lagu berunsur "kejiwangan". kebanyakannya berunsur pengajaran.

"berhibur tiada salahnya..
kerna hiburan itu indah..
hanya pabila salah memilihnya
membuat kita jadi bersalah..."
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

nur_faizah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 47
Posting: 1

Perak  


posticon Posting pada: 28-08-03 17:39


errrmm kite pun minat jugak...kite minat semua lagu nasyid

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_faizahProfil   Hantar PM kepada nur_faizah   Pergi ke nur_faizah's Website   Quote dan BalasQuote

shahirah_huda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1982
Posting: 335
Dari: AS

japan  


posticon Posting pada: 28-08-03 20:05


Minatnya ana kat nasyid nie tak tau mcm mana nak bg tau....semua2 nasyid membuatkan ana kembali insaf dan adakalaanya nasyid2 nie mampu buat kan ana nangis...oklah kepada semua peminat2 nasyid...teruskan minat anda dan semoga nasyid di tanah air kita lebih baik ...dan mampu memberikan impak yg positif kpd para pendengar kursusnya golongan remaja..INSYAALLAH..wslm..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Hidup tidak selalunya indah....langit tak selalu cerah..~

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahirah_hudaProfil   Hantar PM kepada shahirah_huda   Quote dan BalasQuote

i-z-a-h
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1537
Posting: 170
Dari: Brunei

brunei  


posticon Posting pada: 29-08-03 08:42


A'kum..

izah pon minat Nasyid nie.. (eh.. org luar M'sia boleh post kan?) kump.. paling di minati.. mmg byk.. di antaranya..
Saujana-Raihan-Rabbani-Hijjaz-In-Team-Haikal-Far-East etc

byk tau..!

anyways.. salam ukhwah buat..BoRN_2_PRay

wassalam


-----------------
-->> Study can be stressful when i cant arrange my time, too bad i still cant arrange myself even i know i wanna be sucess <<--

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-z-a-hProfil   Hantar PM kepada i-z-a-h   Pergi ke i-z-a-h's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-03 09:34


assalamualaikum...
hehehe..anapon peminat nasid gak....1st group nasyid ana minat Hijjaz, In-Team, UNIC, haikal an so on.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

idainah
Warga Rasmi
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3976
Posting: 3

singapore  


posticon Posting pada: 03-10-03 21:54


salam ukhwah!!!!!ana pun minat nasyid,HIJJAZ.SAFF-ONE DLL.SELAMAT B'KENALAN.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For idainahProfil   Hantar PM kepada idainah   Quote dan BalasQuote

idainah
Warga Rasmi
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3976
Posting: 3

singapore  


posticon Posting pada: 03-10-03 21:55


salam ukhwah!!!!!ana pun minat nasyid,HIJJAZ.SAFF-ONE DLL.SELAMAT B'KENALAN.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For idainahProfil   Hantar PM kepada idainah   Quote dan BalasQuote

aliflamra
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 245
Posting: 292
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-10-03 11:16



kump baru FAWZAN terdiri dr anggota pelajar2 ipt Maahad Tahfiz Selangor akan muncul di persada seni tanahair....InsyaAllah

-----------------
Get graphics at Nackvision.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aliflamraProfil   Hantar PM kepada aliflamra   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-03 01:05


hahaha...ana suka gak nasyid...minat raihan,rabbani,unic n in-team..best gak lagu2 nasyid nih..agipun asyik dgr gak carta kat ikim.fm..best aa nasyid..lagi2 yg guna bahasa arab...

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

fairudz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3322
Posting: 40
Dari: Timur Semenanjung Malaysia

iraq   avatar


posticon Posting pada: 13-10-03 07:43


a'ssalamualaikum.....

Ana mula kenal nasyid masa ana darjah lima lagi....tahun 90an....Masa tu, group nasyid yang ada tak banyak...yang paling best sekali masa tu ialah Nada Murni dan The Zikr.....artis bawah OVA productions....sekarang ni diaorang dah jadi RABBANI, RAIHAN dan HIJJAZ..........
Ana cukup minat nasyid....ana join nasyid sejak daripada sekolah rendah lagi...Sekarang dah masuk U pun join gak...
Ayah angkat ana orang kuat di sebalik penubuhan kumpulan The Brothers dan satu lagi kumpulan yang akan muncul tak lama lagi iaitu M-TEC....

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairudzProfil   Hantar PM kepada fairudz   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-03 15:50


ana minat nasyid sejak dr bangku sekolah lg.. ms dulu yg femes kumpulan NADAMURNI selain tu ana minat gak kumpulan RAIHAN , SAUJANA , HIJJAZ , RABBANI , INTEAM & UNIC skrg tambah lagi satu lagi iaitu Kumpulan DeHearty




Bookmark and Share

    


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-10-03 16:33


ASSALAMUALAIKUM..
SAYA PULAK MINAT DENGAN GROUP NASYID HIJJAZ,IN-TEAM,SAUJANA HAIKAL,FIRDAUS,FAREAST ,SNADA,AE-MAN,MAWADDAH,UNIC DAN BANYAK LAGI...BUKANNYA APA...LAGU2 MEREKA NI BANYAK YG MENDIDIK JIWA...TERUTAMANYA BUAT PARA REMAJA SEKARANG NI...LAGU2 MEREKA NI BANYAK YG MENDIDIK JIWA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

sumayyah_fy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 570
Posting: 39
Dari: kisdar

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-10-03 17:45


Assalamualaikum.......wbt
Emm,kumpulan nasyid yang ana paling minat ialah kumpulan Mawaddah.Lagu2 semuanya best.
Kumpulan nasyid lain antaranya yang ana minat suara dan bakat mereka ialah kumpulan Raihan,Rabbani,Hijjaz,Durrani,Far east,Haikal, Firdaus,Saujana,Saff One,As-One,In-Team, unic,Sabda,Brothers,wildan.....dan semua lah.....
sebab mesej yang disampaikan best didengar dan mudah menghayati mesej yang disampaikan.....
rentak dan irama yang ok n tahniah buat semua kumpulan nasyid tanahair....Salam fisabilillah..
Teruskan perjuangan anda....
wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sumayyah_fyProfil   Hantar PM kepada sumayyah_fy   Pergi ke sumayyah_fy's Website   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 17-11-03 17:01


selamat berukhwah buat born
ana minat semua kumpulan nasyid
semoga dapat menyumbangkan idea yang bernas untuk ukhwah.com



Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_ikhwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.11.2003
Ahli No: 4985
Posting: 235
Dari: Chendering

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-11-03 17:16



ana minat semua kumpulan nasyid......asalkan membawa membawanya ke arah jalan yang betul...ana minat kumpulan HIJJAZ.INTEAM,UNIC,RAIHAN,BROTHERS,NOWSEEHEART,HAIKAL,FIRDAUS and also my school's nasyid group,N'SOUL....


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_ikhwanProfil   Hantar PM kepada zahratul_ikhwan   Pergi ke zahratul_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

salina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4443
Posting: 45
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-11-03 20:38


assalamualaikum....
saya nie minat gegiler ngan kump nasyid.semua kumpulan saya minat.lagu yg mereka dendangkan penuh dgn maseg yg berguna.lagu baru kump saffone pun best jugak.dapatkan lah ia di pasaran..kump nasyid yang saya suka seperti inteam,unic,haikal,fareast,saffone dan saujana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For salinaProfil   Hantar PM kepada salina   Quote dan BalasQuote

maestroZ
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3414
Posting: 98
Dari: UIA PJ

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-11-03 13:02


aper2 poon saye rase walaupoon dah byk group nasyid mainstream yg kuar...RAIHAN ttp yg paling di'respect'. tatau laa tp diorg mmg ptt direspect.

-----------------
Kulari ke hutan kemudian menyanyiku, kulari ke pantai kemudian teriakku...Sepi, sepi dan sendiri aku benci.

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestroZProfil   Hantar PM kepada maestroZ   Pergi ke maestroZ's Website   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-11-03 13:07




erm... ana pun minat jugak nasyid ni... tak kira yg lama dan baru... tapi ana cukup tak berkenan penasyid wanita dan penasyid solo....

hehehe... ana mcm kenal jer born2pray ni... setau ana hanya sorang je dalam msia ni yg pakai nick ni... erm... amcam kat negara org ya sahabi?...

wassalam...



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

Jaydie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2450
Posting: 122
Dari: Wangsa Maju

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-11-03 13:29


Salamullahi 'alaikum.

Ana minat mendengar lagu-lagu nasyid, bernasyid, mencipta lagu-lagu ansyid sejak tahun 1993 lagi sehinggalah kini, masih berminat.

Kumpulan nasyid yang ana minat ialah kumpulan ALMASAAR, SNADA, RAIHAN, BROTHERZ, MIRWANA, ALARM ME, NOWSEEHEART,, Ana minat dengan kumpulan2 nasyid itu kerana setiap kumpulan yang ana sebutkan tadi tu mempunyai kelainan yang tersendiri, dari segi susunan vocal arrangemant yang mantap bertenaga lagiu kreatif, begitu juga dengan music arrangement diorang, cukup power berbanding dengan group2 nasyid yang ana tak sebutkan.





[ Posting ini telah di edit oleh: Jaydie pada 2003-11-18 13:31 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For JaydieProfil   Hantar PM kepada Jaydie   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-11-03 07:13


assalamualaikum,

Amy memang dah lama minat nasyid.
Group nasyid yang paling Amy minat sekali In-Team. Alasannya tak tahulah kenapa.... tapi bila terdengar jer lagu yang dia orang bawa terus terjatuh cinta. Mungkin lagu yang dibawa tu memang best dan sesuai dengan suara dia orang. Yang lain2 tu pun minat juga cam group Duranni, UNIC, Hijjaz, Far East, Firdaus, Saujana, dan banyak lagi lah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-11-03 08:18




Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-11-03 02:36



Semestinya ana dan RAIHAN


LainĀ² tu pun minat gak, tapi bagi ana Raihan paling mantap since TheZikr lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

ainnurwardah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2628
Posting: 67
Dari: Utec

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-11-03 14:22



ana pun salah seorang peminat nasyid....ana start minat nasyid pun sbb little muslimah...thanks fren!dier tu mmg minat giler nasyid smpai ana pun tertanye2 best sgt ker?tapi biler kiter sendiri yg mendengarnye hanya kiter yg dapat menilai betapa indahnya seni itu....kumpulan nasyid yg paling ana minat...mestilah IN-TEAM...hehehe...tapi nasyid yg paling ana minat...Sebuah Pertemuan..UNIC...ade 1001 makna yg tersirat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainnurwardahProfil   Hantar PM kepada ainnurwardah   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-12-03 17:28


mawaddah is best...

Hayyun pun best gak!!hihi

-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

mirh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.11.2003
Ahli No: 5388
Posting: 47
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 15-12-03 08:06




wah..ramainyer peminat nasyid...termasuklah sayer... saya minat..UNIC( Demi cinta suci) yang kini selalu jer tempat pertama dlm pilihan utama IKIN.Fm....

Semoga kita jadikan nasyid jambatan ke jalan Allah...amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mirhProfil   Hantar PM kepada mirh   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-12-03 08:30


....

bagi akak pula...minat sangat kat kumpulan nasyid Hijjaz...Raihan....Firdaus....Saff-One dan....Haikal....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

ziemaira
Warga Rasmi
Menyertai: 10.11.2003
Ahli No: 5040
Posting: 2
Dari: kdh

Kedah  


posticon Posting pada: 15-12-03 09:49


.... saya minat kesumernyer.... sumer kumpulan nasyid best2... lagu yer sodap2 belaka...ada yang memberi peringatan, nasihat, lagu - lagu cinta...heheheh... cinta kan universal..tp yang terlalu manat kat kump. hijjaz, inteam, unic,haikal, fareast, etc

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziemairaProfil   Hantar PM kepada ziemaira   Quote dan BalasQuote

zUeHa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5738
Posting: 73
Dari: bumi ya Rab

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-01-04 17:47



zUeHa memang minat nasyid...rase lapang,tenang,insaf...dgr nasyid setiap mase pon takpe...seme kump nasyid kt mesia ni besh2...tp favourite zUeHa kump HIJJAZ...SHOUTUL AMAL,HAIKAL,DIWANI dan SAUJANA...chayo..chayo!!

-----------------
~Selamat Memburu Keberkatan Menuju ke Taman Firdausi~

Bookmark and Share

    


  Member Information For zUeHaProfil   Hantar PM kepada zUeHa   Quote dan BalasQuote

hani_wahida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4146
Posting: 124
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 05-01-04 18:12




hahaha.....hani jugerr peminat nasyid nieee...semua kumpulan nasyid hani minati......actually nasyid nieee bukan setakat hiburan tapi sebagai pendidik jiwa.... ...byk mesej2 sebagai penambah ilmu

lagu nasyid paling diminati....EPILOG SEORANG HAMBA....oleh brothers
lagu nie byk beri kesan dalam diri....dikala kesedihan ...kesunyian...kegembiraan...inilah pengubat segalanyerrr



Bookmark and Share

    


  Member Information For hani_wahidaProfil   Hantar PM kepada hani_wahida   Pergi ke hani_wahida's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-01-04 20:46



salm ukhwah dari ana...ana pun minat sangat ngan nasyid2 ni...ana minat kumpulan unic, in-team, saff-one, al-amin dan semua kumpulan nasyid di komuniti ukhwah ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

husni_baik10
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28461
Posting: 7

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 09:35


assalamualiakum....

sya minat juga nasyid,lagu dia buat sya rasa tenang dan tenteram....sya juga masuk kmpln nasyid yang ditubuhkn besama kawan-kawan sya...saya minat kmpln nasyid dr dalam negara sampai ke luar negara.....in-team,unic,sami yusuf,rabbani dan macam lagi....apapapun teruskan lah usaha dalam nasyid ni sebab ia merupakan satu jalan berdakwah....majulah nasyid unk negara.....salam :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For husni_baik10Profil   Hantar PM kepada husni_baik10   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 10:06


ana minat nasyid sangat...dalam phone and komputer ana penuh lagu nasyid...sampai jadi tempat request lagu nasyid...huhu...tempat rujuk lagu nasyid...ana minat semua but the most ana minatINTEAM unic..raihan..devotess..banyak lagi lah..erti kata lain nasyid hidupku..huhu

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 10:44


assalamualaikum..

nasyid?
meme minat sungguh..
everyday dengar kat pc...
kat rumah dengar ikim...
ana minat kumpulan inteam..
ana siap buat lirik untuk group tu..

insyaAllah untuk group2 yang lain..
sabarlah ye..
dulukan group yang ana minat dulu..:)
ana doakan moga industri nasyid maju ke hadapan..
dengan menyampaikan mesej2 dakwah yang berkualiti..
sekarang ana dah minat dengar lagu akhil hayy..farshi turab..(lagu arab)
lagu arab pun ana minat sangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 10:48


Pada 21-06-07 09:35 , husni_baik10 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualiakum....

sya minat juga nasyid,lagu dia buat sya rasa tenang dan tenteram....sya juga masuk kmpln nasyid yang ditubuhkn besama kawan-kawan sya...saya minat kmpln nasyid dr dalam negara sampai ke luar negara.....in-team,unic,sami yusuf,rabbani dan macam lagi....apapapun teruskan lah usaha dalam nasyid ni sebab ia merupakan satu jalan berdakwah....majulah nasyid unk negara.....salam :-)


assalamualaikum..

ana pun meme ahli kumpulan nasyid dulu..
tapi bila dah masuk form3 dah segan..
tapi ana just bertanding kumpulan nasyid wanita jeqlah..
siap jadi solo lagi..:)
sebab tu pantang dengar lagu nasyid..
mesti siap nyanyi depan pc..
kenangan bersama kawan-kawan dulu tetapi diingati


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 21-06-07 12:32


bagi ana nasyid kat malaysia macam dah lesu(bukan semua) berbanding nasyid di luar macam soldiers of allah.nasyid luar negara lebih menimbulkan semangat jihad,mahabbah fillah dan sebagainya.ana tengok video nasyid berkaitan dengan palestin kat youtube sampai nak nangis......terharu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 13:35


salam...sya pun peminat nasyid....saya suka sangat nasyid..mari kita sama-sama pjuangkan nasyid...bila dengar nasyid menenangkan jiwa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 13:57



    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 17:56


sesiapa nak dengar nasyid boleh saja ke blog ana...
nak lirik pun boleh..

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-06-07 17:58


Pada 21-06-07 13:35 , ctMarz posting:

!!! QUOTE !!!

salam...sya pun peminat nasyid....saya suka sangat nasyid.....



-----------------
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 18:07


hidup nasyid!!

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 18:39


link itu nasyid underground xifu . lirik nasyid dia ambil hadis soheh. amat best. sila dengar. cd dia dulu dia jual limited edition. 3000 keping saja... sold out dalam masa singkat. iklan hanya dari mulut ke mulut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Hibatullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 29793
Posting: 305
Dari: bumi Allah-sumut

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 18:44


salam ukhwah
sayapun minat semua lagu nasyid. sering saya menangis bila saya hayati.
bagi yang nak mencari pasangan dengarlah lagu yang tajuknye '' permata yang di cari '' best lagutu. cubalah dengar dan hayati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HibatullahProfil   Hantar PM kepada Hibatullah   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 18:45


tu xifu dan algebra kan...
ana ada cd dia..ye memang best..dan dalam sekejap saja dapat hafal hadith

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 21:02


salam ukhwah....saya peminat hijjaz dan lain-lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

iftihakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2005
Ahli No: 14332
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 22:29


Assalamualaikum.....

Semestinya IN-TEAM,UNIC,MESTICA & Ustaz Akhil Haiy

Bookmark and Share

    


  Member Information For iftihakimProfil   Hantar PM kepada iftihakim   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-06-07 00:03


Pada 21-06-07 18:45 , abid_19 posting:

!!! QUOTE !!!

tu xifu dan algebra kan...
ana ada cd dia..ye memang best..dan dalam sekejap saja dapat hafal hadith


yup. sebab ramai yang nak cari nasyid hadis ini, so ni salah satu cara nak sebar lah ini

latest ada 2 lagi album dalam pasaran. tapi tak beli lagi sebab tak jumpa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 22-06-07 09:16


Salam, semua kumpulan nasyid best.. hidup nasyid.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-06-07 18:33


salam...
moga minat kdp nasyid dapat mentarbiah kita

---------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-06-07 19:18


kumpulan UNIC,HIJJAZ,IN-TEAM & lain-lain lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 578
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-06-07 19:23


tapi ada yang bertanya kepada ana Kenapa nasyid sekarang sudah hilng taringnya??dah tak macam dulu-dulu..nasyid sekarang asyik lagu cinta..cinta..cinta..bagaimana kita nak buang persepsi mereka ini terhadap nasyid sekaran??

--------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah..Jangan undur..Biar masa berganti aqidah jangan mati..Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah..

:: laman ana ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 20-09-07 16:51


Assalamualaikum...

Nak kongsi lagu kegemaran saya...

Fenomena
Album : Tika Itu
Munsyid : Unic
http://liriknasyid.com



Fikiran ku melayang jauh
Ku renungkan sesuatu
Kisah yang kabur dipandangan

Ku lewati di dalam diri
Di fenomena ini
Tak henti jua berkali terjadi

*
Ada sidis yang mengguris
Selama berdiam diri
Hati membahang di dalam
Bagaikan api di dalam sekam

Masih ada pura-pura
Meniti pelusuk alam
Walau cuba dibajai
Namun masih ada yang berkeluh kesah

Setulusnya hati ini
Menulis silaturrahim sambungan rantai
Kerinduan simfoni syahdu
Menjadi teman diri

Kasih saudara jadi pudar warna
Kerna hasutan semalam bisa kau berlalu
Pergi......

(ulang dari *)

Mengapa perlu sengketa
Biarkan ia pergi


P/S : suka sangat lagu ni..tapi kan, betul ke lirik dia ni...dapat daripada liriknasyid.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 17:57


salam...

dengan Nasyid lah, ana dapat melembutkan hati yang keraas ni..

ingat pada pencipta....

ingat pada saudara seagama....

ingat pada MATI....

*Ambil yang baik dan tinggalkan yang menyebabkan kita lagha..

insyaALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 20-09-07 18:06


Pada 20-09-07 17:57 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

dengan Nasyid lah, ana dapat melembutkan hati yang keraas ni..

ingat pada pencipta....

ingat pada saudara seagama....

ingat pada MATI....

*Ambil yang baik dan tinggalkan yang menyebabkan kita lagha..

insyaALLAH...


betul tu...
kita setuju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-09-07 22:09


salam....
salam ukhwah dr saya...saya peminat nasyid juga.....peminat setia InTeam...semua lagi dr kmpln InTeam saya simpan dalam laptop....selain itu,kmpln Hijjaz sedap juga....hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 15:46


salam alaik..ana??minat raihan,hijjaz,inteam,unic,mestika,ada'hearty...banyaknya....
lagu mereka best..rajin2 lah buat lagu ye dan kuarkan album baru..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 15:59


minat umpulan raihan,hijjaz,inteam,unic & lain-lain lagi.... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 15:59


salam..
ana minat juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-09-07 17:03


assalammualaikum..
aisya pun minat sangat dengan lagu2 nasyid ini..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

scenario
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31016
Posting: 181
Dari: Inti nilai..

Perak  


posticon Posting pada: 23-09-07 16:52


pada ana, Hijjaz,Rabbani, dan Raihan...
kumpulan yang ana paling minat...
In-team,unic dan lain-lain....minat gitu2 saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For scenarioProfil   Hantar PM kepada scenario   Pergi ke scenario's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-09-07 22:08


Hijjaz paling best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-08-08 13:22


ha'ah setuju.... minat semua, tapi yang famous2la...
tapi tanya pasal orang-orang dia, bukan tahu pun....act saja lebih... kawan selalu perli2, pedulikan mereka itu....jelous itu...
minat lagu2 yang betul-betul best...
macam "Aku tanpa cintamu", "Mentari Hidup", "Layar Keinsafan", "Kembali",
"Rintihan", "Sebelum terlena", "Damba Kasih", "Bisikan Malam"......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-08-08 15:06


salam
bagi ana pula..ana minat a)utaz akhil,,terutama..lgu tng kami bantu
                                        kami,farsiturad,satu(tsntuh bila dengar)
                                     b)nada murni..di pondok kecil...nynyian vokalis unic dan
                                        ae-man.(sayu saja..)
                                     c)mawaddah putra dan rmaj harapn...tajuk aku-hamba
                                         mu,tuhan memangil dunia...kalau putri ana tak berapa minat :)
                                     d)hijjaz..sunah org berjuang..sifat
                                         mahmudah.RINDU..fatamorgana..permaisuri hatiku
                                     e) lagu ni bila dengar..trgt sahabat lma dan pergi kekuatn sikit..Doa
                                         perpisahan.( Power)

eheh saja nak kongsi minat dengan ahli umhwah semua..lgu nasyid yang lain juga ana minat..;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-08-08 21:20


apa album terbaru dari mana-mana group nasyid ek??? dah lama tak ikuti perkembangan nasyid....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 00:48


Assalamualaikum...

nasyid yang disampaikan oleh kumpulan aeman banyak memberi keinsafan.. contohnya anak soleh.. rasa insaf kalau betul-betul menghayati lagu tu. :-).

:bunga:


-----------------
Adoro Allah, yo adoro Rasul, yo adoro mi familia, yo adoro Islam...


Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

na_jieba
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2008
Ahli No: 34408
Posting: 34
Dari: bumi_Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 18:45


salam..
jarang dengar nasyid..
sekali dengar dapat mencari ketenangan jiwa...
pernah dengar nasyid dr devotees..best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For na_jiebaProfil   Hantar PM kepada na_jieba   Quote dan BalasQuote

mazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2008
Ahli No: 34011
Posting: 118
Dari: Bumi Darul Sunnah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 20:29


Salam..

Saya pun minat nasyid, tapi tak banyak kumpulan yang saya minat. Saya paling minat Inteam, Mestica & UNIC.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mazriProfil   Hantar PM kepada mazri   Pergi ke mazri's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 18:40


assalamualaikum..

saya memang minat dengar nasyid ni selain dengar alunan zikir dan bacaan ayat suci al-quran.
tenang saja jiwa dan sambil tu boleh ingat pada Yang Maha Esa.
paling minat dengan kumpulan far east, menanti di barzah.

raihan also the best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-10-08 23:48


saya pun minat nasyid...
dari dulu sampai sekarang...
apa saja nasyid yang memberi kepada diri ke arah kebaikan memang suka...
nasyid2 lama pun banyak yang sedap... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.189014 saat. Lajunya....