Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fungsi jangkaan bukanlah meramalkan masa depan, sebaliknya jangkaan mencipta masa depan itu sendiri
-- W W Wagar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 80
Ahli: 0
Jumlah: 80




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Drama Nur Kasih di RTM 2


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Drama Nur Kasih di RTM 2

Please Mendaftar To Post


Oleh Drama Nur Kasih di RTM 2

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 28-07-06 10:38


Semalam tertengok drama ni kat TV2 .. Layan jugak cerita dia ... Yang buat saya tertarik tu pasal ada ramai awek pakai tudung ... dalam tv bukan selalu ada pelakon bertudung ... rupanya cerita pasal budak-2 kolej yang punya biah islamiah .. rasanya lokasi penggambaran kat KISDAR ...

Disebabkan baru tengok saya tak dapat gambaran penuh tentang fokus cerita dia ... yang saya lihat ada sekumpulan student buat group nasyid, practice dalam bilik .. lepas tu si Rusdi Ramli pulak selalu kacau seorang awek lepas baru clash dengan awek dia .. biasa lah drama tak lepas dari babak-2 jiwang ..

OK lah .. at least tertarik jugak dengan biah islamiah dia tu .. tak macam cerita Dunia Baru kat TV3 yang menggalakkan fahaman hedonisme ..

So apa komen sahabat-2 semua pasal cerita ni .. mana tau ada antara ahli yang jadi pelakon utama atau extra ke .. kan ramai student jalan ke sana ke mari dalam cerita ni ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

srikandi85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13219
Posting: 54
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-07-06 10:45


eh..ada ulangan lagi ye cerita ni..
tapi cerita ni memang best..kalau tak silap tahun 2003 cerita ni main kat tv..
last2 rusdi ramli kawin juga dengan pom ni..
antara cerita-cerita yang saya suka tengok..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi85Profil   Hantar PM kepada srikandi85   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 28-07-06 10:46


ana tak tengok cerita itu....
tak suka tengok tv ar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 28-07-06 10:49


lah .. dah pernah tunjuk ke ?? Baru nak layan dah ada orang bagitahu ending dia .. takpelah ... kalau macam tu kita boleh kunci saja topik ni .. mungkin topik ni dah ada agaknya ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 15:56


tak pernah tengok pun.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-08-06 16:10


saya teringin nak tengok tapi masih tak berpeluang...too sibuk.. :roll:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-08-06 16:27


salam ukhwah...

oh cerita ini...baru-baru ni ada sahabat-sahabat ana menceritakan kepada ana tentang drama "Nur Kasih"...
memng betul transmissionline, ana pun baru tahu drama ni kat tv sebelum ni walaupun pernah ditayangkan tetapi tak pernah tahu dan tengok pun....

baguslah jika semua pelakonnya memakai tudung, alhamdulillah sekurang-kurangnya ada juga pendekatan islam dan secara tidak langsung sebagai salah satu 'method' dakwah...walaupun, cerita mungkin tidaklah se'ISLAMIC' mana...

ana sebenarnya tidak berpeluang nak tengok sebab terlalu ssibuk dengan assignment and presentation....

harap-harap sesiapa yang dah tengok....ceritalah perkembangannya...tak kisahlah dah tahu 'ending' nya....

:-) :-) :- )

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-08-06 17:30


cerita ni macam best juga......lebih kurang macam.....kawan-kawan serumah dan gadis bertudung tu berjaya merubah rusdie tu ke arah kebaikan.....tapi dah tak ingak sangat dah cerita tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 18:52


:oops: :roll: Baguslah...sepatut nya,TV kena banyakkan keluar cerita yang macam tu...bukan cerita America Latin yang kebanyak kan orang-orang nya mendedahkan aurat dan buat maksiat....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-08-06 13:01


rasanya sebelum ni drama Nur Kasih pernah ada kat tv.kalau tak silap last year..tapi,sayangnya saya tak dapat ikuti sampai last episode..
anyway,apa yang saya lihat..drama tu ok..islamic..biah islamic..storyline cerita tu pun ok...
mabruk kepada 'pencetus idea' drama tersebut..


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 10-08-06 13:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 15:24


Assalamualaikum. Bila waktu tayangannya?


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 16:24


owh..dah tengok...skrip menarik..tapi jalan cerita membosankan..lakonan ramai pelakon kaku...tunggul.tapi Kalau yang memang pelakon tu sure 'hidup' macam rusdi ramli tu...yang nampak sangat kaku tu bebudak yang group nasyid tu lah...nampak macam poto saja...Sorry.... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

alan36963
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7711
Posting: 71
Dari: TeMpAt mENcArI iLMu..

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 17:09


Bila tayangan nya?
Kalau masuk ni, dah 3 kali tayangan ni ditunjuk dan 3 kali juga saya lihat drama ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alan36963Profil   Hantar PM kepada alan36963   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 10-08-06 17:20


setuju dengan syemarly .... memang kaku ... Rusdi Ramli memang lah Ok pasal dia memang berpengalaman berlakon ...cuba kalau saudara baru pertama kali berlakon .. mesti macam itu juga ... tak pun makin teruk ... hehe ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 20:54


oh...ana pun pernah tengok cerita ni tapi yang pertama sekali.kalau ada peluang nak tengok sekali lagi.pukul berapa ye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

wirdatulathirah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25746
Posting: 10
Dari: KL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 16:45


pukul 9 mlm..setiap jumaat...bosan tengok cerita sama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wirdatulathirahProfil   Hantar PM kepada wirdatulathirah   Quote dan BalasQuote

alan36963
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7711
Posting: 71
Dari: TeMpAt mENcArI iLMu..

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 16:56


Dah habis dah cerita ini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alan36963Profil   Hantar PM kepada alan36963   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-08-06 17:06


ye ke...?hm...terlepasla pulak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10919 saat. Lajunya....