Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Raja yang setia pada dayang2 yang hanya inginkan kerusi empuk di singgahsana bukan sahaja akan meruntuhkan seluruh istana bahkan seluruh takluk jajahannya...
-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54
  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 8 hari yang lalu
lidah-penghunus: 10 hari yang lalu
muslimin23: 18 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: Penting sangat!!! Di sebalik impian Zionis


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» Penting sangat!!! Di sebalik impian Zionis

Please Mendaftar To Post


Oleh Penting sangat!!! Di sebalik impian Zionis

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-07-06 08:47


STEPHEN Sizer, Elizabeth Barlow, Micheal Prior dan lain-lain pengkritik Zionis Kristian tidak silap di dalam analisis-analisis mereka. Bukan lagi sesuatu yang rahsia mengenai lobi Zionis Kristian ke atas White House dan juga pentadbiran Presiden Amerika Syarikat (AS), George W. Bush.

Polisi-polisi luar AS berkaitan rejim Zionis Israel sering bersikap lunak dan menyokong apa sahaja tindakan rejim tersebut. Maka tidak hairanlah lebih 90 veto telah digunakan oleh AS untuk membatalkan apa sahaja keputusan Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) berkaitan Zionis, termasuklah yang mutakhir ini berkaitan perang ke atas Palestin.

Siapakah Zionis Kristian ini? Bukankah Zionis itu sinonim kepada Yahudi di dalam mentaliti majoriti masyarakat dunia? Jika anda semua berpendapat sedemikian, maka kita sebenarnya masih belum lagi memahami big picture mengenai isu Palestin.

Zionis Kristian merupakan golongan yang bertanggungjawab menyebabkan kemunculan gerakan Zionis dan juga negara haram Israel. Zionis Kristian merupakan nama kepada sekumpulan Kristian Protestan yang mempunyai misi mereka yang tersendiri. Di AS, golongan Avangelist merupakan tonggak kepada golongan Zionis Kristian ini. Golongan ini mempunyai satu pegangan yang mereka berusaha sedaya upaya untuk menjayakannya.

Pegangan tersebut ialah mengenai “Kedatangan semula Jesus (Nabi Isa a.s.)” ke muka bumi ini untuk membawa The Happy Milleneum (Seribu tahun yang gembira).

Golongan Zionis Kristian percaya, kedatangan semula Jesus memerlukan beberapa syarat. Tanpa syarat-syarat tersebut, Jesus tidak mungkin muncul untuk membawa seribu tahun gembira yang dinanti-nantikan. Syarat pertama yang perlu ada ialah ‘kepulangan kaum Yahudi’ ke bumi Palestin.

Bagi golongan ini, Jesus hanya akan muncul di Palestin jika kaum Yahudi menetap di sana seperti kemunculannya buat kali pertama dahulu. Kaum Yahudi yang menetap di sana juga perlulah menyediakan suasana Palestin seperti mana sewaktu awal kemunculan Jesus dahulu. Mereka perlulah berkuasa di bumi tersebut, membina Haychal (kuil) di tapak di mana hari ini terdapat Masjid al-Aqsa. Setelah itu sesuatu peperangan besar akan berlaku di antara kaum Yahudi tersebut dengan bangsa Arab. Peperangan ini merupakan peperangan besar yang melibatkan banyak nyawa yang terkorban. Peperangan ini dinamakan sebagai peperangan “Armagedon”. Selepas peperangan yang besar ini, maka pada saat itulah Jesus akan muncul untuk membawa The Happy Milleneum.

Kekuasaan

Penghijrahan Yahudi ke bumi Palestin melalui usaha gerakan Zionis Yahudi dan juga kerajaan Great Britain di awal kurun ke-20 merupakan hasil usaha Zionis Kristian. Sir Arthur Belfour dan juga pegawai-pegawai kerajaan British pada waktu itu kebanyakannya merupakan penganut fahaman Zionis Kristian. Selepas kekuasaan dunia beralih ke AS, golongan Zionis Kristian juga telah terarah ke sana untuk menjayakan agenda mereka. Hasilnya, tertubuhnya negara haram “Israel”. Dengan tertubuhnya “Israel”, kegilaan Zionis Kristian semakin menjadi-jadi dan semakin diikuti oleh kebanyakan penganut Avangelist.

Kepercayaan mereka bahawa kedatangan Jesus semakin hampir juga turut bertambah kuat. Peperangan 1967 yang menyaksikan kemenangan rejim Zionis juga menjadikan sokongan dan pengaruh golongan ini semakin kuat di AS. Hasilnya, bantuan kepada projek rejim Zionis, sama ada dari segi dana, politik, media, moral dan juga kemanusiaan juga turut bertambah.

Berdasarkan latar belakang inilah kita tidak akan berasa pelik dengan polisi AS terhadap peperangan yang dilancarkan oleh rejim Zionis ke atas rakyat Palestin dan juga rakyat Lebanon. Berhujahkan alasan Israeli Right of Self Defence, mereka memberikan justifikasi kepada semua tindakan kejam dan ganas rejim Zionis ke atas rakyat Palestin dan Lebanon. Bagi mereka, kewujudan “Israel” amat penting kepada akidah golongan yang telah menaja kebanyakan anggota Kongres AS untuk berada di atas kerusi empuk mereka.

Demonstrasi 17 Julai di New York untuk menyokong tindakan ganas rejim Zionis ke atas Lebanon merupakan satu lagi manifestasi perjuangan golongan Zionis Kristian. Melalui usaha mereka dengan bantuan agensi-agensi dan juga pertubuhan-pertubuhan Yahudi pro-Zionis, mereka telah cuba mewujudkan public opinion untuk menyokong tindakan rejim Zionis.

Pada minggu lepas sahaja, United Jewish Communities telah berjaya mengutip AS$1 juta (RM3.7 juta) daripada kalangan golongan Yahudi dan juga pro-Zionis untuk diserahkan kepada rejim Zionis sebagai tanda solidariti. American Jewish Joint Distribution Committee, salah sebuah pertubuhan berpengaruh di AS juga turut menyediakan program-program untuk menyelamatkan kanak-kanak Yahudi di “Israel” untuk menghadapi situasi peperangan. Di Texas, golongan Zionis Kristian telah menganjurkan demonstrasi yang serupa untuk menunjukkan sokongan terhadap keganasan rejim Zionis.

Judeo-Christian Alliance (JCA) di Washington juga sedang merancang satu demonstrasi besar-besaran untuk menggesa Bush agar terus menyokong tindakan ganas rejim Zionis. Paderi John C Hagee, salah seorang pemimpin Zionis Kristian, ketika diwawancara oleh islamonline.net menyatakan, peperangan tersebut adalah peperangan suci dan telah dijanjikan oleh Tuhan. Sebarang sokongan terhadap keganasan Zionis menurutnya adalah akhlak yang murni dan juga “kerja kebajikan” yang dipuji oleh kitab Injil. Beliau juga turut menggesa rejim Zionis agar melancarkan peperangan ke atas Iran yang dianggap sebagai musuh mereka yang sebenar. American Israel Public Affairs Committee yang merupakan lobi terkuat Zionis di Kongres AS turut berterima kasih kepada Hagee di atas sokongan beliau.

Mereka juga telah menyokong veto AS di Majlis Keselamatan membantah usaha sesetengah pihak untuk menggesa rejim Zionis daripada mengenakan tekanan dan kekejaman ke atas rakyat Palestin baru-baru ini. Kini, mereka dalam usaha memastikan agar Bush dan juga kerajaannya akan berterusan menyokong segala tindakan ganas rejim Zionis.

Apa yang menimbulkan tanda tanya ialah sikap AS. AS bukan hanya sekadar menyokong tindakan ganas rejim Zionis, malah mereka dilihat begitu bernafsu untuk melibatkan Syria dan Iran agar turut dihukum. Bukankah dengan penglibatan kedua-dua buah negara tersebut akan menyebabkan peperangan yang amat besar dan akan melibatkan banyak lagi pihak? Atau itu merupakan salah satu usaha AS untuk mengheret rantau tersebut ke dalam peperangan yang lebih besar?

Mungkin persoalan yang timbul, apakah keuntungannya? Sudah tentu jawapannya ialah Armagedon yang mereka nanti-nantikan yang akan menyaksikan kemunculan Jesus setelah peperangan tersebut selesai.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 30-07-06 22:37


dalam surah al-baqarah:
mafhumnya..
"tidak akan yahudi dan nasrani berhenti memerangi islam slagi tidak mengikut mereka.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 01-08-06 22:49


AYOOO... TUNGGU APA LAGEE ......... SERBUUUUUUUUUU ISRAEL HANCURKAN AMERIKAAAAAA............. AMERIKA BANGSAT!

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

majidah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10691
Posting: 492
Dari: Macquarie University Village

Kedah  


posticon Posting pada: 02-08-06 09:56


Alahai orang-orang Zionist Kristian
tak ada ke ada ke 'bumi Israel baru', kami orang Islam memang percaya Nabi Isa akan muncul semula di bumi.
Dan kali kedua ini sebagai umat Nabi Muhammad!
Subhanallah!
Macammana lah agaknya geng-geng tu nanti bila much awaited Messiah mereka tu nanti menyeru mereka kepada Islam instead!
Haha...masa tu baru tahu langit tinggi rendah.
Dan tak mustahil juga sejarah akan berulang. Mereka mungkin marah dan nak hapuskan Nabi Isa lagi.
Hai kuffar laknatullah...

Kita orang Islam ni lah yang sangat memuliakan para nabi tak kira mereka dari bangsa apa sekalipun.
Sebab tu kita lebih berhak untuk memiliki Al-Aqsa, Palestine.

Kita dah berada di jalan yang benar dengan akidah Islam ini.
Marilah kita sama-sama jagai akidah suci ini.
Insya Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For majidahProfil   Hantar PM kepada majidah   Pergi ke majidah's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 22:23


APA GUNANYA PBB?! PBB TAK ADA GUNANYA LAGI!


AMERIKA TERRORIST!

ISRAEL HANCURKAN!

PBB BUBARKAN!

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-08-06 13:49


"Apa yang menakjubkan ialah majoriti rakyat Amerika tidak mengetahui keadaan sebenar ini berkat pengaruh kuat puak Zionis yang sememangnya menguasai pelbagai pertubuhan media di Amerika khususnya rangkaian televisyen termasuk juga akhbar.

Sebab itu mereka tidak melihat malapetaka dan pembunuhan beramai-ramai kanak-kanak dan wanita hasil pengeboman oleh jet tempur Israel. Mereka juga tidak mengetahui kesengsaraan rakyat Palestin dan Lubnan akibat serangan tentera Israel itu yang memusnahkan pelbagai prasarana.

Semua kejadian ini sengaja tidak disiarkan rangkaian televisyen Amerika baik CNN, ABC, CNBC apatah lagi Fox TV kepunyaan Rupert Murdoch, seorang berhaluan kanan yang menguasai banyak rangkaian televisyen dan akhbar di seluruh dunia.

Seorang wartawan British, Julian Borger, berkata apabila mengikuti laporan TV Amerika dia melihat suatu peperangan berbeza daripada apa yang sedang berlaku kerana rangkaian TV Amerika hanya menunjukkan serangan roket Hizbullah ke atas Israel seperti di Haifa.

Padahal liputan yang dibuat oleh televisyen lain termasuk di Britain menunjukkan apa yang sebenarnya berlaku termasuk serangan dan kemusnahan yang di lakukan Israel ke atas tempat awam di Lubnan termasuk prasarananya dan kesengsaraan yang dialami rakyat negara itu.

Pungutan pendapat (poll) yang dilakukan akhbar Los Angeles Times dan Bloomberg akhir minggu lalu mendapati majoriti rakyat Amerika menyokong tindakan Israel (tiga daripada setiap lima orang yang ditanya) kononnya negara Yahudi itu sentiasa diganggu dan diserang Hizbullah."

petikan akhbar Berita Harian, Rabu 9ogos 06


-----------------
TELEKUNG PUTIH BELUM CUKUP UNTUK MENJAMIN SESEORANG KE SYURGA ALLAH.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 20-08-06 23:41


OK KALAU BEGITU MARI KITA COBA BUAT RUDAL DAN ROKET UNTUK DILUNCURKAN MENGHANCURKAN TEL AVIV DAN GEDUNG PUTIH.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

idie04
WARGA SETIA
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20831
Posting: 413
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-08-06 23:51


PBB >> 'Pakat Bincang-Bincang'

Bookmark and Share

    


  Member Information For idie04Profil   Hantar PM kepada idie04   Pergi ke idie04's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 22:56


Yahudi menolak pasukan/tentera Indonesia dan Malaysia? Karena Indonesia dan Malaysia akan menambah cadangan rudal-rudal Hizbullaah, mampuslah yahudi tengik!

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 06-09-06 23:00


alhamdulillah....masih ramai pejuang2 agama Allah swt
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 06-09-06 23:45


Pada 01-08-06 22:49 , pulu posting:

!!! QUOTE !!!

AYOOO... TUNGGU APA LAGEE ......... SERBUUUUUUUUUU ISRAEL HANCURKAN AMERIKAAAAAA............. AMERIKA BANGSAT!


ingat senang ke?


-----------------
believe, persist and archive


Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 10-10-06 17:58


YAHUDI HANYA PAHAM BAHASA KEKERASAN.
BERHATI-HATILAN MEMILIH KAWAN
BANYAK DZIKIR DAN SALAWATAN
KARENA YAHUDI LEBIH SUKA JOGET-JOGETAN
SAMBIL KUMPUL-KUMPULAN
LALU MABUK-MABUKAN
BERGELANTUNGAN
MASUK KE HUTAN
SEPERTI MONYET DAN ORANG UTAN
BAHKAN BISA LEBIH JAHAT DARI SETAN.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar

  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 
Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri
Loading: 0.259749 saat. Lajunya....