Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 52
Ahli: 0
Jumlah: 52




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: tomboi vs perempuan


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» tomboi vs perempuan

Please Mendaftar To Post


Oleh tomboi vs perempuan

mi-zah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16980
Posting: 12
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 15:01


dua kategori dari jenis yang sama :roll: salah ke kalau perempuan 2 kasar macam ala-ala tomboi. anda nak ke kawan dengan mereka ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mi-zahProfil   Hantar PM kepada mi-zah   Quote dan BalasQuote

nur_namia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21203
Posting: 193
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 19:08


emm berkawan apa salahnyer..mereka still ada perasaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_namiaProfil   Hantar PM kepada nur_namia   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 16-07-06 21:29


tetap kawan...pada masa yang sama didik dan bantu ke arah kebaikan...muslimah sejati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 16-07-06 21:31


kawan pesalahnye..lagi pun kalau perempuan yang kasar ini cakap main lepas saja..tu yang best..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 21:56


lagi best apa kawan dengan tombay....hihihihihi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

sis_athera
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24919
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-07-06 22:00


erm...tomboi...mereka sendiri pun tak faham identiti mereka sendiri...maybe ada peristiwa lalu yang menyebabkan mereka jadi macam tu..apa-apa pun hanya mereka yang boleh bantu diri mereka sendiri untuk berubah...

waallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sis_atheraProfil   Hantar PM kepada sis_athera   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-07-06 00:49


:-) Assalamualaikum.....



     Dulu..tomboi juga..masa sekolah rendah...rambut pendek...baju kurung pakai time ada kenduri saja...pernah main bola dengan budak-budak lelaki....perangai kasar....pulak tu aktif bersukan..hoki,bola jaring dan bola baling....macam lelaki lah...tapi nasib baik pergi sekolah pakai tudung dan baju kurung......kalau tak...bila masuk sekolah menengah...belajar pulak sekolah agama perempuan...perangai tu jadi berubah sikit-sikit....dulu-dulu anti sangat dengan lelaki ni..benci sangat-sangat...hehehhehe....
     Tomboi ni boleh berubah..kalau kena dengan caranya....insyaALLAH.....


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-07-06 03:08


bersyukur dengan apa yang ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-07-06 10:23


SESUNGGUHNYA ALLAH S.W.T. ITU MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG

Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

uncle_paklang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2006
Ahli No: 24275
Posting: 134
Dari: bumi barakah

lebanon   avatar


posticon Posting pada: 29-07-06 10:51


belajarlah menjadi perempuan sejati, sesungguhnya sebaik2 wanita, adalah wanita solehah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For uncle_paklangProfil   Hantar PM kepada uncle_paklang   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 16:57


Pada 29-07-06 00:49 , alexander posting:

!!! QUOTE !!!

:-) Assalamualaikum.....



     Dulu..tomboi juga..masa sekolah rendah...rambut pendek...baju kurung pakai time ada kenduri saja...pernah main bola dengan budak-budak lelaki....perangai kasar....pulak tu aktif bersukan..hoki,bola jaring dan bola baling....macam lelaki lah...tapi nasib baik pergi sekolah pakai tudung dan baju kurung......kalau tak...bila masuk sekolah menengah...belajar pulak sekolah agama perempuan...perangai tu jadi berubah sikit-sikit....dulu-dulu anti sangat dengan lelaki ni..benci sangat-sangat...hehehhehe....
     Tomboi ni boleh berubah..kalau kena dengan caranya....insyaALLAH.....



salam...
lebih kurang ye pengalaman kita ni Alexander...
masa kecik2 dulu...ada lah act ala2 HERO.... ;-)
masuk saja sekolah menegah...perwatakan pun mula berubah..

insyaAllah..bila da meningkat dewasa,
naluri kewanitaan itu akan datang juga...

:-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 17:03


tak salah kawan dengan tomboy
sambil2 tu, nasihat lah dia sikit..
mana tau dia akan berubah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-07-06 17:09


setuju dengan kak ngah. perkara bertentang dengan naluri semulajadi ni... kadang memang menguji. tapi tu lah nama ujian. kena kuat semangat untuk berubah. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

czar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25395
Posting: 33
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 31-07-06 22:27


best kawan dengan mereka sebb mereka jenis tak kesah dan tak hipokrit

Bookmark and Share

    


  Member Information For czarProfil   Hantar PM kepada czar   Quote dan BalasQuote

Eriyza_Qistina
Warga Rasmi
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24356
Posting: 16
Dari: Berbumbungkan Langit Berlantaikan Bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 02-08-06 10:55


Tak ada salahnya kalau nak bekawan tapi jangan dok ikut perangai depa pula. Bantulah depa untuk jadi wanita asli. :di


-----------------
Salam Ramadan Al-Mubarak
[ Telah diedit oleh: Eriyza_Qistina pada 02-08-06 10:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Eriyza_QistinaProfil   Hantar PM kepada Eriyza_Qistina   Pergi ke Eriyza_Qistina's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 02-08-06 11:13


kawan yang baik mampu merubah kawan kepada insan yang lebih baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

ummusafiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23742
Posting: 98
Dari: bumi Allah S.W.T. yang tercinta

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 11:32


ana nak tanya sikit...ada seorang ni tomboy sikit...1 hari tu dia dapat mimpi yang menakutkan...dia bercium dengan seorang perempuan...dia tak suka dengan mimpi tu...tapi diri dia still tomboy juga...dia tak kasar cme dari segi rupa diri dia...pakaian dia..cara jalan dia...rambut dia...kadang-kadang tak suka dengar orang yang cakap dia macam lelaki...mcam mana nak betulkan dia???

syukran kepada yang membantu...

wasalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiyahProfil   Hantar PM kepada ummusafiyah   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 11:33


insaflah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

aqli
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2005
Ahli No: 19625
Posting: 83

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-08-06 12:58


betulll...masa akan berubah..begitu juga identiti diri kita..
semoga berubah ke arah kebaikan..
dulu, setakat panjat pokok tu no hal..
tapi sekarang...
time is running...
:) rindunya zaman kanak-kanak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqliProfil   Hantar PM kepada aqli   Quote dan BalasQuote

mi-zah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16980
Posting: 12
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 08:58


memang best kawan dengan mereka sporting tak cepat glabah. mereka ni lebih pandai berdikari. tapi dr soalan ummusafiyah tu maybe dengan cara kelembutan boleh merubah hati seseorang wanita. contohnya wanita suka pujian maka pujilah dia tanpa berlebih. berilah dia hadiah berupa baju kurung atau apa sahaja kesukaan wanita dan katakan anda suka melihat dia pakai baju kurung dan mahu dia memakai semasa hari lahir anda atau semasa keluar kerana dia nampak sopan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mi-zahProfil   Hantar PM kepada mi-zah   Quote dan BalasQuote

azd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11871
Posting: 91
Dari: Taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 17:47


kawan yang baik mampu merubah kawan kepada insan yang lebih baik...

hehehe...setuju...setuju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azdProfil   Hantar PM kepada azd   Pergi ke azd's Website   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 22:10


ermmmm.......eden ada seorang member tomboi....memang edn suka kawan dengan dia....dia tak kesah pun orang panggil dia tomboi....memang best ah kwan dengan dia.....little bit like women and man....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 08-08-06 23:04


Pada 16-07-06 15:01 , mi-zah posting:

!!! QUOTE !!!

dua kategori dari jenis yang sama :roll: salah ke kalau perempuan 2 kasar macam ala-ala tomboi. anda nak ke kawan dengan mereka ni..


assalamualaikum...

pada saya tidak salah seorang perempuan berperangai agak keras,kasar dan ala2 lelaki... namun yang salahnya jika ia memang ingin jadi lelaki... dengan mengikut semua segi cara kehidupan lelaki.. msalnya berambut pendek..pakai baju dan jeans lelaki,dan menganggap diri mereka itu lelaki... ini yang salah...


kalau hanya beroerwatakan seperti lelaki misalnya agak kasar sedikit,tanpa ingin menjadi lelaki tidka menjadi masalah.. berkawan dengan mereka juga tidak menjadi masalah sekiranya hanya beperwatakan lelaki.. tapi kalau dia anggap dia lelaki.. bagi anda wanita,berhati2lah untuk berkawan dengannya... sambil berkawan boleh juga anda kaunseling atau nasihatkan dia.. sekiranya mampu..

bagi saya tomboi ni ada 2 jenis...

1)mereka yang hidup dalam persekitaran yang agak tegas dan agak kasar.. misalnya dalam satu keluarga dia seorang perempuan...dan kawan dia masa kecik pun ramai yang lelaki... jadi dengan faktor persekitaran sebegini..sedikit sebanyak ianya akna memberi kesan pada tingkah laku dan perkataannya...

2)mereka ni sedar yang mereka ni perempuan.. namun tidak mensyukuri nikmat dijadikan sebagai wanita..bagi mereka jadi lelaki itu lebih best dan macho... jadi mereka nak menjadi seperti lelaki dengan menukar segala gaya hidup mereka kepada lelaki... ni yang menjadi masalah sebenarnya bila mereka dah menjiwai perasaan lelaki maka akan lahirlah rasa cinta pada wanita (kaum sejenis) lagi bahaya...

kesimpulan... jadilah diri sendiri dan syukurilah apa yang ALLAH beri.. :) :)

salam ukhwah dan perjuangan...

wassalam...


-----------------
bangunlah bersama islam,kerana islam akan tetap tertegak walau tanpa kita bangunkan.rgilah mereka yang tidak ambil bahagian dalam membangunkan islam


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 11-09-07 08:23


Assalamualaikum wwt..

Tomboy merujuk kepada gadis yang berpenampilan mirip lelaki.Gadis itu dianggap tomboy mungkin kerana gaya berpakaiannya yang suka memakai jeans dan T shirt, bertopi, berambut pendek serta berkelakuan kasar. Namun begitu, kadangakala di sebalik personaliti itu, masih terselit kelembutan seorang wanita dan masih lagi menaruh minat kepada lelaki! Kasarpun jiwa mereka masih keperempuanan...

P/s:kalaupun kita ada kenalan orang sebegini,janganla biarkan mereka hanyut dalam dunia khayalan mereka,bimbingla mereka ke jalan yang benar..kerana mereka juga adalah manusia..


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 11-09-07 09:13


kawan2nya perlu beri nasihat agar tomboy ni dapat berubah sedikit demi sedikit.. jangan jadi kes kahwin satu jantina pula.. teruk masyarakat pula??

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 09:47


Pada 11-09-07 09:13 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

kawan2nya perlu beri nasihat agar tomboy ni dapat berubah sedikit demi sedikit.. jangan jadi kes kahwin satu jantina pula.. teruk masyarakat pula??

saya setuju dengan pendapat hanif....



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 11-09-07 11:24


walaupun tomboi..tapi dia tetap seorang perempuan..walaupun zahirnye kasar...kalau saya ada kawan macam tu saya kawan saja tapi dalam masa yang sama kena lah hati-hati...BERINGAT SEBELUM kena... 8-)


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 11:30


saya tak akui saya tomboi..tapi saya memang agak kasar...tak salah apa kawan...yang saya tau kawan-kawan suka kawan dengan saya...dan saya ada ramai kawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 11:37


tak semua perempuan yang kasar tu digolongkan dalam golongan tomboi...Apa pun kita insan...naluri yang Allah bagi tu mesti wujud dalam diri seseorang..sama ada lelaki mahupun perempuan. Cuma kita saja yang selalu tangkiskan perasaan tu..tengok saja lah...tomboi ke pondan ke..satu hari dia akan kesal dengan perbuatan tu..dan naluri yang azali akan hadir dalam diri...walaupun ada yang tak berubah tapi naluri tu tetap wujud.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-09-07 12:13


Assalamualaikum...
Tomboi menang agaknya...tengok jugaklah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

moshimoshi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.04.2007
Ahli No: 29582
Posting: 156
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 13:19


apa salahnya berkawan dengan mereka...pada masa yang sama bimbinglah dia spy tak terus hanyut lebih jauh... :-)


-----------------
beRkoRbAn bErjUang dEmi CiNta...CiNtA yang HakiKi....


Bookmark and Share

    


  Member Information For moshimoshiProfil   Hantar PM kepada moshimoshi   Quote dan BalasQuote

azaha85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.07.2007
Ahli No: 30484
Posting: 92
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 13:19


salam, kalau mereka fight, saya rasa, mesti tomboi yang menang,he9.
kalau boleh, sesiapa yang mampu mengubah mereka yang tomboi, untuk menjadi wanita solehah, ubah lah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaha85Profil   Hantar PM kepada azaha85   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 21:37


tak salah rasanya kawan dengan mereka2 ini.....lagi bagus kalau kita dapat mgubah mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 21:50


salam.....
saya ada dua orang kawan yang ala-ala tomboi.....
dia orang ni luaran saja kasar, dalaman sama macam perempuan lain.
peragai mereka pun ok saja.....
cuma adalah sesetengah perkara yang tak ok...
tapi bukan semua manusia sempurna....
saya sentiasa doakan supaya saya dan semua umat islam menjadi lebih baik hari demi hari......

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

abqoriah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.07.2007
Ahli No: 30530
Posting: 43
Dari: senawang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 21:55


Dulu..tomboi juga..masa sekolah rendah...rambut pendek...baju kurung pakai time ada kenduri saja...pernah main bola dengan budak-budak lelaki....perangai kasar....pulak tu aktif bersukan..hoki,bola jaring dan bola baling....macam lelaki lah...tapi nasib baik pergi sekolah pakai tudung dan baju kurung......kalau tak...bila masuk sekolah menengah...belajar pulak sekolah agama perempuan...perangai tu jadi berubah sikit-sikit....dulu-dulu anti sangat dengan lelaki ni..benci sangat-sangat...hehehhehe....
         Tomboi ni boleh berubah..kalau kena dengan caranya....insyaALLAH.....



salam...
lebih kurang ye pengalaman kita ni Alexander...
masa kecil-kecil dulu...ada lah act ala2 HERO.... ;-)
masuk saja sekolah menegah...perwatakan pun mula berubah..

insyaAllah..bila da meningkat dewasa,
naluri kewanitaan itu akan datang juga...


erm samo lah kito...
tomboy ke tak,yang penting dia perempuan...
hati wanita ni kan lembut...huhu
yang penting mesti ada niat nak berubah...

tapi best juga kawan dengan tomboy,xbyk sakit hati,merajuk2...
ikut pengalaman ana lah...
apa-apa pun naluri wanita itu tetap ada...

"sesungguhnya allah tidak akan mengubah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka sendiri yang akan mengubah diri mereka"(surah ar-ra'd:11)

selamat berpuasa
salam dr bumi andalus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For abqoriahProfil   Hantar PM kepada abqoriah   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 14:50


salam...
erm macam mana pula kalau dia ni memang org kata macam tomboi bila dia buka tudung..erm macam kat ostel lah kiranya..
kawan-kawan dia kata dia tomboi..
tapi bila di luar dia tutup aurat..pakai tudung...
tu macam mana pula?

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_hatiku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31094
Posting: 217
Dari: serambi mekah...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-10-07 16:23


salam...
bagi ana tak kisah tomboi ke tak..asalkan dia ikhlas berkawan dengan ana...
kadang-kadang budak-budak tomboi lagi baik dari org perempuan ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_hatikuProfil   Hantar PM kepada cahaya_hatiku   Quote dan BalasQuote

kahfi8
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2007
Ahli No: 31129
Posting: 517
Dari: Damansara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-10-07 11:12


tak salah perempuan 'kasar' sikit..
lelaki tak berani lah nak kacau..
tapi jangan lah sampai kata-kata yang diucapkan
sehingga mengguris hati org lain pulak ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kahfi8Profil   Hantar PM kepada kahfi8   Pergi ke kahfi8's Website   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-10-07 08:46


kawan semua...
tapi kalau berdamping dengan 'tomboy' ni ana rasa selamat lah sikit...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

nurfieza
WARGA SETIA
Menyertai: 19.01.2006
Ahli No: 22039
Posting: 416
Dari: utara...

Selangor  


posticon Posting pada: 28-10-07 11:28


ye ke???

betul tu, depa bukan jenis yang sensitif sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurfiezaProfil   Hantar PM kepada nurfieza   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.123548 saat. Lajunya....