Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Teknologi
Topik: nak tanya


Carian Forum

Moderator: Administrator, Martyr
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teknologi
    »» nak tanya

Please Mendaftar To Post


Oleh nak tanya

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 10-07-06 22:06


betulkah lelaki lebih suka desktop berbanding laptop dan sebaliknya?



Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

Hamas_Ayasy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2006
Ahli No: 23542
Posting: 128
Dari: Al-Ardhu

Perak  


posticon Posting pada: 10-07-06 23:06


tak tentu jugak..
kat KUIS ni,yang guna laptop ada.yang guna desktop pun ada
pndek kata,macam-macam ada hehe:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hamas_AyasyProfil   Hantar PM kepada Hamas_Ayasy   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-07-06 15:11


haa..adik ana lebih suka desktkop berbnding laptop.


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

hanan2503
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20558
Posting: 222
Dari: kajang,malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 15:12


tak semua lelaki suka desktop,ikut keselesaan masing-masing

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanan2503Profil   Hantar PM kepada hanan2503   Pergi ke hanan2503's Website   Quote dan BalasQuote

al-umari
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4229
Posting: 381
Dari: ...:::JELAPANG PADI + PULAU MUTIARA:::
Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 15:14


tengok jenis lelakilah....kalau yang hantu game tu memang desktop lah pilihannya...tapi yang penting pelajaran dari game, laptop lah pilihannya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-umariProfil   Hantar PM kepada al-umari   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 15:34


bergantung kepada individu.
my father prefer to use laptop.
senang nak bawa ke sana sini terutama bila kena pergi berkursus.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-06 22:50


abang ana kata dia lebih suka desktop sebab lebih lasak berbanding laptop.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 00:35


kawan saya semua desktop.....lebih bagus....tak mudah rosak ....kurang sensitif....laptop ni semua sistem terletak 1 tempat....jadi cepat panas.....huhu
tapi ana guna laptop juga......hihihiihhiihiihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

alburtuqol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24988
Posting: 69
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 15-07-06 11:23


saya suka laptop sebab kecik dengan boleh bawak mana-mana.............ada wireless .............best itu boleh belajar kat mana-mana.................

Bookmark and Share

    


  Member Information For alburtuqolProfil   Hantar PM kepada alburtuqol   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 14:40


Terpulang kepada penggunanya...kalau nak guna cara maksimum gunala desktop...dan kalau yang sebab mudah dibawa jalan-jalan gunala notebook... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

syila84
Warga Rasmi
Menyertai: 24.08.2004
Ahli No: 10698
Posting: 18
Dari: bumi jelapang padi ~ shah alam

Kedah  


posticon Posting pada: 19-07-06 00:04


Pada 15-07-06 11:23 , alburtuqol posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka laptop sebab kecik dengan boleh bawak mana-mana.............ada wireless .............best itu boleh belajar kat mana-mana.................


samala kita...
laptop ni senang nak bawak ke mana-mana. pas tu boleh connect wireless, ditambah pulak kalau dekat dengan hot spot area.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syila84Profil   Hantar PM kepada syila84   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-07-06 08:46


Assalamualaikum..

Walaupn laptop lebih mudah dibawa kemana2..tapi laptop ni manja sikit..kena jaga extra baik2..dan sekali ia rosak,siaplah anda kena korek tabung sehingga ke syiling yang terakhir...kalau nak buat programming better gunakn desktop..kalau kawan-kawan saya dulu yang mana gunakan laptop,tak sampai bbrapa tahun dah rosak.


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/
[ Telah diedit oleh: setanggi_syurga83 pada 19-07-06 08:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Bi-klate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24818
Posting: 156
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 08:56


Dari segi kebrkesanan dan tahun lama memanglah destop..destop tahan lama, tak mudah sensitif tapi satu saja berat dan tak boleh bawa kemana2..berbanding laptop boleh dibawa kemana2, kelas dan sebagainya..tapi satu saja laptop ni seperti kawan ukhwah kita cakap tadi laptop ni mudah sensitif dan perlu dijaga dengan betul-betul dan hrga pun mahal sikik berbnding laptop. saya sendiri pun pakai laptop..tapi yang penting pandai jaga dan elakkan kena cuaca panas terik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bi-klateProfil   Hantar PM kepada Bi-klate   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 09:10


Pada 12-07-06 15:14 , al-umari posting:

!!! QUOTE !!!

tengok jenis lelakilah....kalau yang hantu game tu memang desktop lah pilihannya...tapi yang penting pelajaran dari game, laptop lah pilihannya.....


benar,kalau kaki game mesti more to desktop...ana setuju pelajaran tu lebih penting...jangan asyik main game..ana nak minta tolong semua,kalau ada adik2 lelaki yang masih bersekolah rendah,tegah lah mereka daripada menjinak2kan diri dengan pc game dan etc...ramai budak-budak bawah umur sekarang ni yang terjebak sampai terjejas pelajaran.....


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 10:16


adik lelaki saya pun lebih suka desktop dari laptop... tak tau apa pulak sebabnya.. saya sendiri pun lebih suka desktop dari laptop...sebabnya...maybe saya ni ganas sikit agaknya. hehehe. apapun, saya lebih yakin guna desktop...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095821 saat. Lajunya....