Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
If we don't succeed, we run the risk of failure
-- Dan Quayle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 2 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: ada tak siapa-siapa Yang Tahu pasal PHP?


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» ada tak siapa-siapa Yang Tahu pasal PHP?

Please Mendaftar To Post


Oleh ada tak siapa-siapa Yang Tahu pasal PHP?

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 11:58


assalamualaikum...
saya nak tanya sikit...kat sini ada tak siapa-siapa yang tahu psal PHP?..kalau ada,nak minta tolong kongsi ilmu sikit pasal PHP ni...saya nak belajar..sebab saya tak faham sangat...harap-harap siapa-siapa yang expert tu,bagi tau lah ek..k. :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

TheCondor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13958
Posting: 72
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 21:56


rasanya, anda boleh study dari website ni. this website provides many basic tutorials of programming languages for newbie.

beginner's tutorial:

http://www.w3schools.com/

some recommended websites to be visited to learn basic php scripting:

http://www.phpfreaks.com/
http://www.spoono.com/php/tutorials/
http://www.tutorialized.com/tutorials/PHP/1

have problem(s) with coding, post your problem(s) at these forums:

http://www.sitepoint.com/forums/
http://forums.devshed.com/



Bookmark and Share

    


  Member Information For TheCondorProfil   Hantar PM kepada TheCondor   Pergi ke TheCondor's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 14-08-06 17:48


saya xexpert. kalau Sekadar post data tu reti lah. bagus lah web yang kamu bagi ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

TheCondor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13958
Posting: 72
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-08-06 15:03


Pada 14-08-06 17:48 , fauzy_fx86 posting:

!!! QUOTE !!!

saya xexpert. kalau Sekadar post data tu reti lah. bagus lah web yang kamu bagi ni


tak expert tak mengapa, rajin2 belajar. saya pun macam tu juga dulu. terkial2 nak buat php coding. sampai nak install php pun banyak kali kantoi. tapi sekarang, alhamdulillah.



Bookmark and Share

    


  Member Information For TheCondorProfil   Hantar PM kepada TheCondor   Pergi ke TheCondor's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 21-09-06 05:54


sekarang alhamdulillah da boleh buat php.
sekarang nak explore guna .asp.
boleh terangkan sikit tak sesiapa yang tau?
saya betul-betul nak belajar untuk final project saya ini.


mencari
Thecondor.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-09-06 08:03


try tanya budak-budak kat www.sifoo.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

TheCondor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13958
Posting: 72
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-06 19:56


Pada 21-09-06 05:54 , fauzy_fx86 posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang alhamdulillah da boleh buat php.
sekarang nak explore guna .asp.
boleh terangkan sikit tak sesiapa yang tau?
saya betul-betul nak belajar untuk final project saya ini.


mencari
Thecondor.


looking for me??? why? alhamdulillah...dah boleh buat php...sorry, saya agak busy sikit. started last month until mid october. pening study...kelas tak banyak tapi assignments berlambak2.

why nak beralih ke asp??? kalau saya lah, saya stick with php or other server-side scripting macam coldfusion and so on. dulu pernah juga buat asp, tapi ingat2 lupa lah. sebab pada saya, php and coldfusion much easier than asp. but anyway, saya cuba tolong mana yang mampu.

[ Telah diedit oleh: TheCondor pada 22-09-06 19:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For TheCondorProfil   Hantar PM kepada TheCondor   Pergi ke TheCondor's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 16-11-06 03:41


ya, selepas beberapa bulan saya sudah mula dengan php. sekarang ni tengah btungkus lumus menyetelkan connection database my sql. besnya...


mencari lagi
TheCondor

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

nurizzat64
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26237
Posting: 73
Dari: Kajang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-11-06 21:20


waaa....semua nya celik php yee...mungkin semua yang post forum kat cne dah dewasa....saya seorang saja yang masih kecil..studentlah katakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurizzat64Profil   Hantar PM kepada nurizzat64   Pergi ke nurizzat64's Website   Quote dan BalasQuote

TheCondor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13958
Posting: 72
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-11-06 20:49


Pada 16-11-06 03:41 , fauzy_fx86 posting:

!!! QUOTE !!!

ya, selepas beberapa bulan saya sudah mula dengan php. sekarang ni tengah btungkus lumus menyetelkan connection database my sql. besnya...


mencari lagi
TheCondor


looking for me again??? sorry. busy lately. before raya busy dengan test. then buat part time kat uitm, kerja lebih kurang saja. lepas itu kerja kat prestariang sdn bhd. sekarang ni tengah lepak kat rumah sambil fikir subjek untuk semester depan. ada apa-apa yang boleh dibantu?

file: config_default.php

!!! CODE !!!


<?php
/*
* database connection file
* change the $user & $pass
* according to your mysql
* account.
*/

$user = "admin";
$pass = "admin";
$host = "localhost";
$dbname = "monitoring";

$dbconn = mysql_connect($host, $user, $pass);

if($dbconn){
    mysql_select_db($dbname, $dbconn) or dia("Error: " . mysql_error());
}
else{
    echo "Error: Could not connect to the database.";
}
?>



then include config_default.php file into any file(s) that require db connection.

file: login_process.php

!!! CODE !!!


<?php
include('../config_default.php');

/*
* perform query to login
*/
function userLogin($uid, $pwd){
    $sql = "SELECT * FROM user WHERE uid = '$uid' AND pwd = '$pwd'";
    $query = mysql_query($sql);
    $row = mysql_num_rows($query);
    if($row <> 0){
        session_start();
        $_SESSION['user'] = $uid;
        echo "<table align=\"center\" width=\"800\" height=\"300\" border=\"1\" background=\"../images/image1.gif\">";
        echo "<tr>";
        echo "<tadi><baru><baru><center><font face=\"Georgia, Times New Roman, Times, serif\" color=\"#EEEEEE\">Thank you for logging in, " . $uid . "</font></center></tadi>";
        echo "</tr>";
        echo "</table>";
        header("Refresh:2, url='../menu/index2.php'");
    }
    else{
        echo "<baru><baru><center><font face=\"Georgia, Times New Roman, Times, serif\">Error: You are unauthorized user.</font></center>";
        header("Refresh:2, url='login_form.html'");
    }
}

if(isset($_POST['Submit'])){    
    if($_POST['uid'] == "" || $_POST['pwd'] == ""){
        echo "<baru><baru><center><font face=\"Georgia, Times New Roman, Times, serif\">Error: Please enter your username and password.</font></center>";
        header("Refresh:2, url='login_form.html'");
    }
    else{
        userLogin($_POST['uid'], $_POST['pwd']);
    }            
}
?>


but, it depends on your way. contoh kat atas tu untuk function-based. sometimes saya develop system guna OOP. kalau nak cepat, saya guna function-based saja.


saya pun masih lagi holding student title. insyaAllah, end of 2007 baru habis. lepas itu cari kerja. nak further to higher level, hold dulu. nak cari duit dulu, beli rumah, kereta. financial dah stable, baru fikir kawin. hehehe...now saya but part time or freelance saja. at least boleh cover belanja study saya. takkan nak harap parents saja. even sebenarnya mereka yang suruh saya study sampai tahap ni. ikutkan saja.

[ Telah diedit oleh: TheCondor pada 27-11-06 21:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For TheCondorProfil   Hantar PM kepada TheCondor   Pergi ke TheCondor's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 28-11-06 04:57


panjangnya untuk buat connection.
ana buat begini saja.





sifu, macamana nak buat account paswordnya dalam database.
macam ukhwah.com ini lah.
ana buat asek tak jadi saja.
contoh ana da buat


!!! QUOTE !!!


Please enter your username and password!";
    $_SESSION=$login_err;
    header ("Location: pintumasuk.php");
    exit;
}
elseif($_POST=="")
{
    $login_err="";
    $_SESSION=$login_err;
    header ("Location: pintumasuk.php");
    exit;
}
elseif($_POST=="")
{
    $login_err="";
    $_SESSION=$login_err;
    header ("Location: pintumasuk.php");
    exit;
}
else
{

$result = mysql_query("SELECT * FROM admission WHERE email = '$_POST' AND password = '$_POST'");

$row = mysql_num_rows($result);
                
        if($row == 0)
        {
            $login_err="";
            $_SESSION=$login_err;
            header ("Location: pintumasuk.php");
            exit;
        }
        else
        {
            while ($row = mysql_fetch_array($result))
            {
                    if($row == "admin")
                    {
                        $_SESSION="";
                        $_SESSION="";
                        $_SESSION="";
                        $_SESSION="yes";
                        header ("Location: http://localhost/kejarsekolah/admin/adminmenu.php");
                    }
                    else
                    {
                        $login_err="";
                        $_SESSION=$login_err;
                        header ("Location: pintumasuk.php");
                        exit;
                    }
            }                
        }
}        
?>


Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

ai_ainul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 8216
Posting: 81
Dari: bumi Allah

saudiarabia  


posticon Posting pada: 28-11-06 11:40


Pada 21-09-06 05:54 , fauzy_fx86 posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang alhamdulillah da boleh buat php.
sekarang nak explore guna .asp.
boleh terangkan sikit tak sesiapa yang tau?
saya betul-betul nak belajar untuk final project saya ini.


mencari
Thecondor.




salam
asp atau asp.net?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ai_ainulProfil   Hantar PM kepada ai_ainul   Quote dan BalasQuote

TheCondor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13958
Posting: 72
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-06 17:35


pasal db connection, saya rasa saya buat pendek saja. create 1 file for db conn and then include kat any file(s) that require db conn. so tak payah type db conn banyak kali.


maybe problem kat sql statement agaknya. just guessed.

!!! CODE !!!


$result = mysql_query("SELECT * FROM admission WHERE email = '$_POST' AND password = '$_POST'");

!!! CODE !!!


email = '$_POST' AND password = '$_POST'


awak tak boleh buat gini. dalam form kan ada few textfields (refer pada email textfield and password textfield). so, awak kena buat gini

!!! CODE !!!


email = $_POST['email'] and password = $_POST['password']


field email and password awak perlu refer pada textfields yang ada dalam form awak (ikut textfield name yang awak specified kat form). and make sure field email and password ada dalam db.

code saya macam ni:

!!! CODE !!!


userLogin($_POST['uid'], $_POST['pwd']);


saya pass 2 parameters which are uid and pwd to userLogin function. uid and pwd saya dapat dari login form.


yang pasal asp or asp.net tu, hehehehe...saya dah lama tinggalkan dunia asp ni. frankly speaking, ASP.NET ada advantages dia sendiri. kalau system awak ada interact with devices (eg: RFID, etc.), better go for .NET languanges (eg. ASP.NET, VB.NET). kalau setakat common processes add, update, delete data, saya prefer common web programming languages (eg: PHP, coldfusion, JSP, etc.).

saya pernah try develop simple system guna .NET kat notebook saya, terasa macam notebook saya tak cukup power pula. nak compile code saja dah ambil masa yang agak lama. in fact, software dia need huge spaces!!! :-o

[ Telah diedit oleh: TheCondor pada 28-11-06 17:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For TheCondorProfil   Hantar PM kepada TheCondor   Pergi ke TheCondor's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 10-12-06 04:06


bgsnya..
terus ana buat ini..

tapi kan, kenapa if else ana tak jadi.
boleh semakkan tak kod2 ana tu.
adakah $login_err tu da tak betul?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

TheCondor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13958
Posting: 72
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 08:28


based on your code, saya agak pelik lah. Kenapa condition dalam setiap if...else statement semua sama? are you trying to do some form array validation? but i guess not right. awak boleh validate/check guna 2 cara:form array or validate field by field. for $login_error, apa initial value $login_error? kalau ikut code yang ada, macam tak complete.



Bookmark and Share

    


  Member Information For TheCondorProfil   Hantar PM kepada TheCondor   Pergi ke TheCondor's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 10-12-06 15:22


owh, ana lupa nak masukkan.

!!! QUOTE !!!



    


Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 10-12-06 15:22


owh, ana lupa nak masukkan.

!!! QUOTE !!!



    


Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 10-12-06 15:23


owh, ana lupa nak masukkan.

!!! QUOTE !!!



    


Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 10-12-06 15:23


!!! QUOTE !!!

Please enter your email address and password!";
    $_SESSION=$login_err;
    header ("Location: http://localhost/kejarsekolah/admin/pintumasuk.php");
    
    exit;
    
}
elseif($_POST=="")
{
    $login_err="";
    $_SESSION=$login_err;
    header ("Location: http://localhost/kejarsekolah/admin/pintumasuk.php");
    exit;
}
elseif($_POST=="")
{
    $login_err="";
    $_SESSION=$login_err;
    header ("Location: http://localhost/kejarsekolah/admin/pintumasuk.php");
    exit;
}
else
{
        $result = mysql_query("SELECT * FROM admission WHERE username = '$_POST' AND password = '$_POST'");    
    $row = mysql_num_rows($result);
                    
    if($row == 0)
    {
        $login_err="";
        $_SESSION=$login_err;
        header ("Location: http://localhost/kejarsekolah/admin/pintumasuk.php");
        exit;
    }

else
    {
                header ("Location: http://localhost/kejarsekolah/admin/adminmenu.php");
                        
    }        
}        
?>


yang ini pula ana cuba buat lain.
masalahnya, bila login dengan betul dia masuk macam biasa ke page admin.
tapi bila salah isi form, dia pegun saja. walaupun ana da set ayat untuk pengisian yang salah ataupun yang xmatching.

bagaimana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 10-12-06 15:24


eh ana silap post. macam mana nak padam ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

TheCondor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13958
Posting: 72
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 20:10


ok, frankly speaking, saya tak paham coding awak. maybe admin forum ni ada put some filtering function untuk post message. sebab tu coding awak macam tak complete. saya curious coding awak kat bawah ni:

!!! CODE !!!

elseif($_POST=="")
{
    $login_err="";
    $_SESSION=$login_err;
    header ("Location: http://localhost/kejarsekolah/admin/pintumasuk.php");
    exit;
}
elseif($_POST=="")
{
    $login_err="";
    $_SESSION=$login_err;
    header ("Location: http://localhost/kejarsekolah/admin/pintumasuk.php");
    exit;
}


both $_POST refer to which index? must be from your form right?

then, coding ni pula:

!!! CODE !!!

if($row == 0)
    {
        $login_err="";
        $_SESSION=$login_err;
        header ("Location: http://localhost/kejarsekolah/admin/pintumasuk.php");
        exit;
    }


apa fungsi $_SESSION tu? in fact, tak ada session name untuk statement tu. macam saya cakap tadi, maybe sebab filtering function. kalau awak nak redirect ke pintumasuk.php, just remove 2 lines above header function pun dah boleh. or awak boleh buat gini:

!!! CODE !!!

if($row == 0)
    {
        $login_err="";
        if($_SESSION['error']==$login_err){
        header ("Location: http://localhost/kejarsekolah/admin/pintumasuk.php");
        exit;}
    }




Bookmark and Share

    


  Member Information For TheCondorProfil   Hantar PM kepada TheCondor   Pergi ke TheCondor's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 20-12-06 03:55


TheCondor ada ym tak.
mudah berbicara disana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 13:01


langsung tak faham... :-? :-? :-?


-----------------
lawati saya di sini


Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

cititel
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2006
Ahli No: 21725
Posting: 150

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 20-12-06 13:07


apa yang tak paham?? php amat cerewet sikit berbanding dengan yang lain.. coldfusion lagi senang actually... saya nak kata xpert tu tak ada lah, boleh lah just kalau nak buat sistem tu.... php memang best... lagi pun php free,mysql pun free..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cititelProfil   Hantar PM kepada cititel   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 22-12-06 04:58


memang php best..
cuma koding ni agak sensitip lah.
ana cuba yang terbaik InsyaAllah..

ha, boleh terangkan penggunaan '$_SESSION' tak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

TheCondor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13958
Posting: 72
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-06 14:29


Pada 20-12-06 03:55 , fauzy_fx86 posting:

!!! QUOTE !!!

TheCondor ada ym tak.
mudah berbicara disana..


sorry, busy lately. add me [email protected]

!!! QUOTE !!!

apa yang tak paham?? php amat cerewet sikit berbanding dengan yang lain.. coldfusion lagi senang actually... saya nak kata xpert tu tak ada lah, boleh lah just kalau nak buat sistem tu.... php memang best... lagi pun php free,mysql pun free..


hahahaha...masing-masing ada advantages and disadvantages.



Bookmark and Share

    


  Member Information For TheCondorProfil   Hantar PM kepada TheCondor   Pergi ke TheCondor's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah1301
Warga Rasmi
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23607
Posting: 20
Dari: kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 13-02-07 15:05


Pada 22-09-06 19:56 , TheCondor posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-09-06 05:54 , fauzy_fx86 posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang alhamdulillah da boleh buat php.
sekarang nak explore guna .asp.
boleh terangkan sikit tak sesiapa yang tau?
saya betul-betul nak belajar untuk final project saya ini.


mencari
Thecondor.


looking for me??? why? alhamdulillah...dah boleh buat php...sorry, saya agak busy sikit. started last month until mid october. pening study...kelas tak banyak tapi assignments berlambak2.

why nak beralih ke asp??? kalau saya lah, saya stick with php or other server-side scripting macam coldfusion and so on. dulu pernah juga buat asp, tapi ingat2 lupa lah. sebab pada saya, php and coldfusion much easier than asp. but anyway, saya cuba tolong mana yang mampu.



assalamualaikum..dengar kata awak pandai juga dengan asp kan..saya nak tanya..awak tau tak coding untuk insert record masuk dalam database..saya tak pernah dengan asp.vbscript..tapi kan buat project tu pula..tolong ye..saya dah cari coding..dah try..tapi tak jadi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah1301Profil   Hantar PM kepada muslimah1301   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115809 saat. Lajunya....