Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 80
Ahli: 0
Jumlah: 80




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 3 hari yang lalu
Muslim1987: 10 hari yang lalu


Cerpen
Topik: Betis Teman Saya


Carian Forum

Moderator: Administrator, NaZa_FirmaN
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cerpen
    »» Betis Teman Saya

Please Mendaftar To Post


Oleh Betis Teman Saya

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 29-06-06 20:02


Betisnya bagus sekali.Bunting padi.Indah dan mengkal.Saya terkadang terlihat betisnya itu yang sengaja disingsingkannya.Apabila kain yang dipakainya itu terselak sedikit,saya akan melihat buah betis yang kental tergantung pada belakang betisnya.Betisnya itu pula licin.Saya mahu bertanya apakah dia mencukur betisnya itu,namun saya khuatir nanti dituduh gila betis kerana memerhatikan betisnya curi-curi.Kulit betisnya gebu dan tegang.Memang bagus bagai betis milik model-model.Saya terasa ingin memuji keindahan betis kurniaan Tuhan kepadanya itu,namun seperti saya katakan tadi,saya tak mahu dianggap gila betis atau mempunyai niat salah kepadanya.Maka saya sekadar diam,memuji dalam hati saja.

Petang itu saya ke rumahnya.Dia menjemput saya ke rumahnya apabila saya menelefonnya kerana dia tidak hadir ke pejabat hari itu.Sampai di rumahnya,saya melihat dia berbaju T lengan pendek dan memakai kain sahaja.Apabila saya memberi salam,dia lekas menjawab salam saya dan mempersilakan saya masuk.Dia tersenyum simpul,begitu manis kerana dua lekuk lesung pipit terserlah pada dua pipinya yang gebu itu.

"Ai,mengapa tak ke pejabat hari ini?"soal saya memulakan perbualan setelah punggung menghenyak sofa hijau pucuk pisang di rumahnya itu.
"Kurang sihat sedikit.Badan saya rasa sengal-sengal."Dia mengambil tempat di sebelah saya.Saya berinjak sedikit.Sememangnya hubungan saya dan teman saya ini agak akrab semenjak saya membantunya membaiki enjin keretanya ketika kenderaannya itu tersadai di simpang menghala ke pejabat.Dan sejak itu kami mula akrab sehingga menjadi bahan gurauan pula.Di mana ada dia,di situ ada saya.

"Lengan sakit-sakit.Salah tidur barangkali.Betis saya juga sengal sedikit,"ujarnya sambil menyelak betisnya itu.Tangannya memicit-micit buah betisnya yang saya katakan bagus itu.Buah betisnya indah dan mengkal seperti selalu.Tampak kental dan gebu.Saya mencuri pandang betisnya lagi.

"Ah,bolehkah awak tolong picitkan betis saya?Tangan saya lenguh-lenguh."Dia menghulurkan minyak urut kepada saya.Teragak-agak saya menyambut dari tangannya.Sebenarnya isteri saya sendiri tidak pernah meminta mengurutkan betisnya.Maka ini pertama kali saya mengurut betis orang.Mata saya memandang lagi pada betis yang bagus itu.

Tatkala jemari saya menjamah buah betisnya,saya berkata,
"Awak punya buah betis yang bagus. seperti ahli sukan.tapi sayang sekali awak tidak minat bola sepak.Betis-betis sebagus ini selalunya ada pada ahli bola sepak."
"Ah,betisnya saja bagus.Menyepak bola tidak kena.,"dia tertawa kecil berseloroh.
"Tengoklah betis saya ini,hanya tulang sahaja.Buahnya kecil pula,"saya berseloroh sambil menunjukkan betis saya yang kecil itu kepadanya.

Tidak lama kemudian isteri teman saya itu keluar menatang dua cawan kopi dan kuih-muih sambil tersenyum ke arah kami.Saya terus memicit-micit betis teman pejabat saya,Sulaiman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 21:51


suspen saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 29-06-06 22:29


!!! QUOTE !!!

Betisnya bagus sekali.Bunting padi.Indah dan mengkal.Saya terkadang terlihat betisnya itu yang sengaja disingsingkannya.Apabila kain yang dipakainya itu terselak sedikit,saya akan melihat buah betis yang kental tergantung pada belakang betisnya.Betisnya itu pula licin.Saya mahu bertanya apakah dia mencukur betisnya itu,namun saya khuatir nanti dituduh gila betis kerana memerhatikan betisnya curi-curi.Kulit betisnya gebu dan tegang.Memang bagus bagai betis milik model-model.Saya terasa ingin memuji keindahan betis kurniaan Tuhan kepadanya itu,namun seperti saya katakan tadi,saya tak mahu dianggap gila betis atau mempunyai niat salah kepadanya.Maka saya sekadar diam,memuji dalam hati saja.

kawan kojez_sensei83 ni lelaki tulen k lelaki......

:-P :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

zaidakhtar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20793
Posting: 187
Dari: Liverpool

jordan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 22:33


bagus cerita ni, suspen.
:-)
tapi tersalah topik barangkali.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidakhtarProfil   Hantar PM kepada zaidakhtar   Pergi ke zaidakhtar's Website   Quote dan BalasQuote

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 29-06-06 22:50


Tentulah lelaki sejati..kan dia sudah beristeri..di sini terletak nilai seni.memanipulasi kata-kata dan bermain dengan akal,jiwa dan hati pembaca..thank you=p

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 23:29


cerita yang suspen.... tapi ana dah jangka plot peleraiannya. sebab sebelum ni ada posting tentang ubi, rokok etc yang macam ni lah plot citernya...hehee... good trial.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 30-06-06 08:10


ceh....suspen betul

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

ynax
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.06.2006
Ahli No: 24695
Posting: 32
Dari: somewhere

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 17:23


ngatkan apa tadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For ynaxProfil   Hantar PM kepada ynax   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 17:34


apa motif cerita ni...?

mengarut saja..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 20:02


Assalamualaikum.Saudari nuraini jangan lekas melatah apabila membaca cerpen-cerpen serupa ini.Sebenarnya motif cerpen ini antaranya mengukur adakah kita ini seorang yang positif atau negatif.Kita suka lekas membuat tanggapan pada sesuatu perkara walaupun kita belum tahu ceritanya betul-betul.Misalnya,pada permulaan cerita ini,segelintir antara kita akan menyangka bahawa Sulaiman itu seorang wanita,dan segolongan pula akan berfikir bahawa cerpen ini semata-mata gimik penulisan.Maka di sini menunjukkan bahawa ada pemikiran manusia yang condong ke arah positif dan ada pula condong ke arah negatif.Jadi di sini sara merasakan bahawa cerpen saya ini lebih bermotif daripada novel-novel cinta remaja yang banyak menghuni pasaran dunia penulisan kita di Malaysia.Sebenarnya kalau saudari nuraini rajin meneroka dunia penulisan oleh sasterawan-sasterawan negara kita seperti Usman Awang atau A.Samad Said,cerpen-cerpen gimik begini ada diselitkan dalam karya-karya mereka.Di harap saudari nuraini akan lebih selalu memerhati perkembangan dan sejarah penulisan kita dari Dalam Renungan Rembulan..Terimakasih.Assalamualaikum:p

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 23:40


cerpen ni kalau ada pertandingan nak diadili bawah kategori apa ye? :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

musyi
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25024
Posting: 5

malaysia  


posticon Posting pada: 01-07-06 00:36


salam~ haha.. cerpen yang menarik. ada suspen dan lawak. tahniah kerana cerpen kamu dapat buat saya tersengeh seorang-seorang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For musyiProfil   Hantar PM kepada musyi   Quote dan BalasQuote

syahadah_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16078
Posting: 106
Dari: kualakangsar

Perak  


posticon Posting pada: 01-07-06 00:47


:)


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahadah_muslimah pada 01-07-06 00:48 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadah_muslimahProfil   Hantar PM kepada syahadah_muslimah   Pergi ke syahadah_muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

ayesha1511
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24823
Posting: 34

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 09:55


buat lawak saja..^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayesha1511Profil   Hantar PM kepada ayesha1511   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 01-07-06 15:55


!!! QUOTE !!!

Tentulah lelaki sejati..kan dia sudah beristeri..di sini terletak nilai seni.memanipulasi kata-kata dan bermain dengan akal,jiwa dan hati pembaca..thank you=p


;-)
tentu hebat juga orang yang mengarang cerita ni ye..bisa bermain kata-kata dan menarik hati pembaca...AWAS! jangan sampai 'bisa'nya terkena di ulu hati....
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-07-06 20:38


a'a satu karya yang menarik dan pelik skek..ada kualiti tersendiri :)
teruskan berkarya

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 01-07-06 21:42


;-)
tentu hebat juga orang yang mengarang cerita ni ye..bisa bermain kata-kata dan menarik hati pembaca...AWAS! jangan sampai 'bisa'nya terkena di ulu hati....
wassalam

Assalamualaikum dan salam ukhwah.Saudaraku ana_anua.Saya kira cerita saya ini biasa.Tersangat biasa.Sebenar-benarnya,cerpen yang genrenya serupa ini saya ilhamkan daripada tulisan oleh Usman Awang dalam koleksi cerpennya.Maaf,saya lupa judul penuhnya.Akan tetapi setiap karya daripada mana-mana penulis perlu mampu memanipulasi emosi dan pemikiran pembaca.Maka di sini terletaknya nilai seni atau nilai karya tersebut.Ini saya lihat dari kaca mata saya yang dhaif dan terlalu banyak kelemahan ini.Seandainya ada kata-kata saya yang tidak menyenangkan saudara,saya pohon maaf.Akan tetapi,saya pasti saudara tersalah tafsir maksud saya itu.Jadi mungkin 'bisa' yang terkena pada ulu hati saudara itu akan terubat oleh salam ukhwah yang saya layangkan untuk saudara,untuk semua, dan untuk dunia ini..wassalam..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 22:18


:-) ingatkan apa tadi....... :-P :-P


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 01-07-06 22:39


!!! QUOTE !!!


dan salam ukhwah.Saudaraku ana_anua.Saya kira cerita saya ini biasa.Tersangat biasa.Sebenar-benarnya,cerpen yang genrenya serupa ini saya ilhamkan daripada tulisan oleh Usman Awang dalam koleksi cerpennya.Maaf,saya lupa judul penuhnya.Akan tetapi setiap karya daripada mana-mana penulis perlu mampu memanipulasi emosi dan pemikiran pembaca.Maka di sini terletaknya nilai seni atau nilai karya tersebut.Ini saya lihat dari kaca mata saya yang dhaif dan terlalu banyak kelemahan ini.Seandainya ada kata-kata saya yang tidak menyenangkan saudara,saya pohon maaf.Akan tetapi,saya pasti saudara tersalah tafsir maksud saya itu.Jadi mungkin 'bisa' yang terkena pada ulu hati saudara itu akan terubat oleh salam ukhwah yang saya layangkan untuk saudara,untuk semua, dan untuk dunia ini..wassalam..



;-)
saya bukan tersalah tafsir terhadap anda sebenarnya, sekadar bergurau dengan menggunakan perkataan yang anda gunakan. saya kagum dengan kepandaian anda menggunakan kata-kata. saya sendiri ada mencadangkan dalam topik yang lain agar cerpen hebat anda bukan sekadar untuk tatapan warga ukhwah sahaja.
semoga berjaya...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-07-06 04:11


suspen saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 02-07-06 10:45


salam..

ingatkan apa tadi... suspen saja.. ending dia kelakar.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 02-07-06 12:36


trimakasih saudaraku ana_anua

Cerpen-cerpen yang ternukil dalam ukhwah.com ini sebenarnya bagi saya mempunyai pelbagai ragam bahasa tersendiri.Ikhlas dari hati saya,saya amat mengagumi anda semua..amat-amat mengagumi..teruskanlah berkarya..Bukan kata-kata kosong.Sebenarnya selalu mendoakan kejayaan kita semua

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-06 12:41


hm..nak buat sesuatu mesti ada tujuan dan matlamat...semestinya kerana Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

aemanpsycho
WARGA SETIA
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1143
Posting: 434
Dari: dari Bangi ke OKC

Pahang  


posticon Posting pada: 02-07-06 17:13


adoii laa...suspen seyyy..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aemanpsychoProfil   Hantar PM kepada aemanpsycho   Quote dan BalasQuote

boboy
Warga Rasmi
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24890
Posting: 14

Selangor  


posticon Posting pada: 02-07-06 22:42


-sesuatu perkara hendaklah ada tujuannya yang benar.
-kalau silap parah jawapannya.
-maka beringanlah wahai teman semua.
-yang pentingnya niat kita bersama,

Bookmark and Share

    


  Member Information For boboyProfil   Hantar PM kepada boboy   Quote dan BalasQuote

muslim_boy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.03.2006
Ahli No: 23728
Posting: 142
Dari: Kota Bharu Bandaraya Islam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 18:33


karya yang menarik...
teruskan usaha...
mungkin ada bakat yang terpendam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim_boyProfil   Hantar PM kepada muslim_boy   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 22:53


Assalamualaikum. Tahniah buat kojez_sensei83 di atas karya ini. Memang anda pandai bermain dengan bahasa. Jarang jumpa cerpen penulis muda sekarang yang guna pendekatan bahasa macam ni. Kalau baca cerpen dulu macam dalam sayembara antologi cerpen pemenang anugerah esso-gapena baru boleh jumpa. Teruskan berusaha moga-moga dengan mata pena saudara dapat menyumbang sesuatu kepada agama, insyaallah.


-----------------
"Jangan gugur sebelum syahid!"


Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-07-06 23:17


ish cerita apa lah ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

dibaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.07.2006
Ahli No: 25256
Posting: 181
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 24-07-06 14:58


benda betis2 ini???

Bookmark and Share

    


  Member Information For dibaaProfil   Hantar PM kepada dibaa   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 15:36


hehehe...mana dapat idea ni....
nak tergelaknya....
boleh menghiburkan hati yang gundah gulana...
teruskan...keep it up... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 15:43


bahaya betul!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-07-06 15:57


:lol: :lol: :lol: suspen betul cerita tu... tak larat nak senyum :)
tapi apa pun bagus cara pengolahan jalan cerita saudara.. semoga dapat menghasilkan karya2 yang lebih hebat lagi


-----------------
'Tidak kamu akan berperasaan gundah walaupun sekali.. jika kamu tahu apa yang dicari...'


Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-07-06 13:51


teringat masa ambil paper kesusasteraan melayu masa sekolah menengah dulu. Banyak cerita yang mempunyai double meaning ni.Last2 kami yang melopong mendengar ni yang terkena.

Kisah sebatang rokok, kalau ada yang pernah baca, mesti tau kisahnya... :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-06 15:26


tak lara ke cerita ni, tapi menghiburkan juga, masalahnya seorang lelaki memuji betis seorang lelaki, bahaya tu, bahaya sindrom gay...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 19-09-06 15:33


lah....
ingat apa tadi...
buat suspen tol....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-09-06 15:40


Assalamualaikum,

Satu bahan bacaan yang menghiburkan. Terima kasih atas idea yang kreatif.

Salam hormat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 19-09-06 16:05


Betis...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-10-06 20:33


bagus.. salah satu teknik penulisan yang bagus... atleast, respond org yang membca cerpen ini akan membuatkan kita dapat menilai siapakah diri pembaca tersebut yang sebenarnya................wallahu'alam..
mabruk!

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-10-06 21:22


fuh!!! suspen....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 12-05-07 02:36


alhamdulillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

alliaazam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 28915
Posting: 159
Dari: Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-05-07 02:42


lor...suspen saja...ingatkan dah salah topik tadi:D
hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alliaazamProfil   Hantar PM kepada alliaazam   Pergi ke alliaazam's Website   Quote dan BalasQuote

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 20-06-07 20:44


Buat penulis yang gundah..daun yang gugur pun sentiasa indah..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

lightarrowss
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23586
Posting: 167
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 21:05


emmm..suspen saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For lightarrowssProfil   Hantar PM kepada lightarrowss   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 21-06-07 04:07


entah apa-apa.......tak paham

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 12:26


hehe kojez memang pandai bermain dengan emosi pembaca.. bagus..
pernah ambil kursus penulisan ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 21-06-07 13:37


hehe..kelakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 21-06-07 14:31


Assalamualaikum...
Lepas tu...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 14:48


:lol: :lol: :lol: ingat apa tadi.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 542
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 15:10


:lol: :lol: :-D ;-) :-P ingat ke apa tadi


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 15:17


assalamualaikum..
kesimpulan yang saya dapat,jangan kita suka membuat andaian melulu tanpa mengetahui perkara sebenarnya...tapi cerita ni agak pelik..dan kelakar..('',)

Bookmark and Share

    


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

kojez_sensei83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.12.2005
Ahli No: 21570
Posting: 163
Dari: Kolej MARA Banting

malaysia  


posticon Posting pada: 29-06-07 12:51


andai kita menilai cerpen ini dari akal yang sihat,insyaAllah ada pengajaran ang mampu kita cernakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kojez_sensei83Profil   Hantar PM kepada kojez_sensei83   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 15:11


assalamualaikum wbt

antara pengajarannya ialah sebelum memberi komen di mana-mana thread silalah membaca sehingga habis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

arebie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23558
Posting: 207
Dari: bp ------> kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-07 15:21


Pada 01-07-06 00:36 , musyi posting:

!!! QUOTE !!!

salam~ haha.. cerpen yang menarik. ada suspen dan lawak. tahniah kerana cerpen kamu dapat buat saya tersengeh seorang-seorang.



tak apa bukan musyi saja yang sengeh seorang-seorang baca cerita ini..
virus tu pun kena kat org hehehe.. mm sekadar relaksi minda..ok lah tu ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arebieProfil   Hantar PM kepada arebie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130445 saat. Lajunya....