Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jikalau semua umat Islam itu berjemaah pada solat Subuh, nescaya kekuatan kami tidak dapat menandingi Islam
-- -- Pembesar Yahudi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 23 jam, 27 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: apa kandungan air Musoffa


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» apa kandungan air Musoffa

Please Mendaftar To Post


Oleh apa kandungan air Musoffa

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-06-06 14:32


Assalammualaikum
ada sesiapa tahu kandungan air musoffa yang ada dijual di pasaran sekarang ini. adakah ianya gabungan:
1. air zam-zam; adakah air zam-zam 100 % atau ada di campur dengan air mineral?
2. za'faran yang dijadikan sebagai dakwat untuk ditulis oleh para hafiz akan ayat al quran di atas pinggan putih.
harap sesiapa yang terlibat dengan jualan air musoffa ini beritahu saya,

harga di pasaran RM 10 sebotol

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-06-06 15:05



    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 29-06-06 15:38


air musoffa adalah campuran air zam-zam dan air mineral mengikut nisbah tertentu dan dituangkan keatas pinggan putih dimana tertulis 30juzuk ayat2 al-Quran dengan menggunakan dakwat za'faran.

ayat2 al-Quran itu dibacakan semula selepas penulisannya oleh tahfiz tadi sebelum dituangkan campuran air tadi pada pinggan.Sebelum,semasa dan selepas pembuatannya,tahfiz sentiasa dalam wuduk.Tatatertib penyediaannya dijaga. Naqia juga menitik beratkan peribadi hafiz tadi.

Kaedah rawatan ini telah digunakan sejak dulu lagi contohnya Saidina Aisyah.

Oleh kerana Za'faran yang mahal dan kos2 lain dan bagi memudahkan umat Islam mendapatkan rawatan perubatan Islam,Naqia cuba membantu.

Mudah2an dengan usaha ini Allah akan mengizinkan hajat2 anda.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

dan4472
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25011
Posting: 43
Dari: kluang

Johor  


posticon Posting pada: 29-06-06 17:34


mana nak dapatkan air ni ek.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dan4472Profil   Hantar PM kepada dan4472   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 17:51


Pada 29-06-06 17:34 , dan4472 posting:

!!! QUOTE !!!

mana nak dapatkan air ni ek.....
sekarang ni dah banyak terdapat di kedai2 yang jual buku2 agama. di farmasi pun ada juga.

ps: harga rm10 mengikut saiz.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

dan4472
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25011
Posting: 43
Dari: kluang

Johor  


posticon Posting pada: 29-06-06 18:00


agak-agak kalau tanya orang, tahu tak?
saya tak pernah tengok air ni cuma tahu dari menber saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For dan4472Profil   Hantar PM kepada dan4472   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 18:03


kat spore ni pun dah ada. Ana dah minum. Alhamdulilah.:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

zaidakhtar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20793
Posting: 187
Dari: Liverpool

jordan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 18:12


ada satu lagi air penawar seumpama ini di pasaran
iaitu air An-Nusyrah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidakhtarProfil   Hantar PM kepada zaidakhtar   Pergi ke zaidakhtar's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 29-06-06 18:12


ana dah beli air ni untuk adik ana.. :)
keberkesanan dia ana dah boleh nampak jelas kat adik ana...
Alhamdulillah.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 19:21


emmm..ana pun dah cuba..memang banyak khasiatnye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-06-06 08:41


ana dah cuba memang dapat rasakan kesan baiknya. mu'jizat Al Qur'an nyata dapat dirasa untuk penyembuhan penyakit, InsyaAllah. kalau kita jadi wakil jualan berapa harga modal kita beli untuk dijual semula pada harga RM10. saya berminat nak jadi wakil penjualnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 09:45


keluarga saya menggunakan air an Nusyrah.....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 10:14


assalamualaikum
bahan2 tu semua hanya wasilah/ asbab kesembuhan. apa jua pun semuanya berlaku dengan izin Allah. jangan sampai ketaksuban kita pada sesuatu benda mengatasi i'tikad kita pada kekuasaan Allah. ana sekadar mengingat sebab ada kes orang percaya sungguh2 pada keajaiban air musoffa ni..hingga mengatakan air musoffa boleh menyembuhkan apa saja penyakit, apa jua masalah.. hinggakan histeria dan ilmu hitam pun boleh dirawat. mungkin boleh, itu tak mustahil, namun kena i'tikad bahawa hakikat sebenarnya Allah yang sembuhkan.

usaha memang usaha...namun pergantungan dan tawakkal pada kekuasaan Allah mesti seiring. :)

ada sesiapa yang tak setuju dengan ana?


-----------------
ALLAH IS ENOUGH FOR ME
[ Telah diedit oleh: imtihan_insyirah pada 30-06-06 10:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 10:17


Setuju, Allah tu yang maha berkuasa.


-----------------

Koleksi Busana



    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-06-06 17:00


Hidup, mengetahui,mendengar,melihat,mutakallima (berkata-kata),Kudrat, Iradat pada hakikatnya adalah dari Allah Zat Bersifat Kamalat menguasai setiap sesuatu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 17:05


:-) oo...macam tu...thank you maslina....amat2 sukar hendak menghasilkan air msoffa ini.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 15:13


ana dah beli air musoffa ni :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 11-07-06 16:41


Boleh percaya ke kandungannye..? Susah nak percaya sekarang ni sebab ramai sangat penipu...! Ynag Islam care Islam... Yang kafir memang dah tahu pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 13:31


syukan info ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 14:22


apa pun kandungannya kita kena yakin yang bagi manfaat hanya Allah..tak boleh yakin air tu yang bgi baik,boleh syirik...ingat,yang bagi manfaat dan mudarat hanya Allah semata-mata...insyaAllah tuan yang mulia..tngkatkan yakin,iman dan amal dengan keluar kejalan Allah,sebar dakwah....

yaqen Allah 100%++

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-10-06 14:44


Assalamualaikum..

Ana da minum..
Alhamdulillah..
Banyak khasiatnye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 01-10-06 14:55


kawan saya beli harganya rm 15
tapi berbaloi katanya

pasal cara buat tu, mak saya pun selalu buat untuk kami
tulis ayat2 tertentu guna air sirap atas pinggan
lepas itu bagi kami adik beradik minum
walau tak sehebat air yang dijual...tapi berkat air tangan ibu tesayang
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-10-06 10:16


ok saja.

ps: semuanya dari Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119615 saat. Lajunya....