Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-04-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
Kang: 12 hari yang lalu
lidah-penghunus: 15 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Suka VS Cinta


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Suka VS Cinta

Please Mendaftar To Post


Oleh Suka VS Cinta

zunah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3189
Posting: 207
Dari: malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 03:55


Assalamualaikum...

Ana nak berkongsi satu arikel yang agak menarik mengenai suka vs cinta yang ana dapat melalui mail. Sejauh mana kebenarannya Wallahua'lam...

Di hadapan orang yang kita cinta,
hati kita akan berdegup kencang..

Tapi di depan orang yang kita suka,
hati kita akan gembira...

Di depan orang yang kita cinta,
musim sentiasa berbunga-bunga...

Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja...

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta,
kita akan kaku...

Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka,
kita akan tersenyum...

Di depan orang yang kita cinta,
lidah kelu untuk berkata-kata...

Di depan orang yang kita suka,
lidah bebas berkata apa sahaja...

Di depan orang yang kita cinta,
kita menjadi malu...

Di depan orang yang kita suka,
kita akan tunjukkan imej yang sebenar...

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta...
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka...

Bila orang yang kita cinta menangis,
kita akan turut menangis...

Bila orang yang kita suka menangis,
kita akan turut membuat dia gembira...

Perasaan cinta bermula dari mata,
Perasaan suka bermula dari telinga...
Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka...
Umpama kita membuang telinga kita
Tapi jika kita cuba menutup mata
Cinta berbuah menjadi airmata


Renung2kanla.. Betul ke ye..
Walauapapun.. Tanyala hati anda betul ke? :-o

P/S: Cinta yang hakiki hanya ALLAH yang SATU




-----------------
Beramal tanpa ilmu seperti berjalan tanpa mengikut jalan.
Beramal tanpa tujuan lebih banyak rosak dari baiknya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zunahProfil   Hantar PM kepada zunah   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 09:43


emmm....
ada kebenarannya.

perasaan cinta bermula dari mata?
bukan ke bermula dari hati?
hurmmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 09:44


Salam.
Menarik.. Ada betul ada tak agaknya... hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 29-06-06 10:05


salam...

emmm...ada benarnya,before ni ana sendiri keliru...
apa-apa pun,syukran ya ukhti zunah... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 12:47


mmmm....
betul agaknya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 13:39


Pada 29-06-06 09:43 , triptofana posting:

!!! QUOTE !!!

emmm....
ada kebenarannya.

perasaan cinta bermula dari mata?
bukan ke bermula dari hati?
hurmmm...


dari mata turun ke hati....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 29-06-06 16:44


bagi saya macam betul saja...
perasaan pada orang yang saya suka lah...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-06-06 17:20


hmmmmm
entahla...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

dan4472
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25011
Posting: 43
Dari: kluang

Johor  


posticon Posting pada: 29-06-06 17:26


Pada 29-06-06 03:55 , zunah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Ana nak berkongsi satu arikel yang agak menarik mengenai suka vs cinta yang ana dapat melalui mail. Sejauh mana kebenarannya Wallahua'lam...

Di hadapan orang yang kita cinta,
hati kita akan berdegup kencang..

Tapi di depan orang yang kita suka,
hati kita akan gembira...

Di depan orang yang kita cinta,
musim sentiasa berbunga-bunga...

Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja...

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta,
kita akan kaku...

Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka,
kita akan tersenyum...

Di depan orang yang kita cinta,
lidah kelu untuk berkata-kata...

Di depan orang yang kita suka,
lidah bebas berkata apa sahaja...

Di depan orang yang kita cinta,
kita menjadi malu...

Di depan orang yang kita suka,
kita akan tunjukkan imej yang sebenar...

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta...
Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka...

Bila orang yang kita cinta menangis,
kita akan turut menangis...

Bila orang yang kita suka menangis,
kita akan turut membuat dia gembira...

Perasaan cinta bermula dari mata,
Perasaan suka bermula dari telinga...
Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka...
Umpama kita membuang telinga kita
Tapi jika kita cuba menutup mata
Cinta berbuah menjadi airmata


Renung2kanla.. Betul ke ye..
Walauapapun.. Tanyala hati anda betul ke? :-o

P/S: Cinta yang hakiki hanya ALLAH yang SATU





saya pernah baca yang versi english....best juga


-----------------
stay cool!!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For dan4472Profil   Hantar PM kepada dan4472   Quote dan BalasQuote

nuriman21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15380
Posting: 24
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-06-06 17:28


assalamualaikum....
ALLAH SWT telah mengurniakan kepada manusia satu naluri yang sangat unik iaitu rasa cinta.
cuma diri kita sendiri yang patut menilai yang mana cinta hakiki dan yamg mana tidak.
sudah pasti cinta hakiki itu hanyalah milik ALLAH.
apa2pun kita sebagai manusia tak terlepas dari rasa gelabah apabila orang yang kita minati ada di hadapan kita.
tapi kita harus ingat bahawa pertalian yang sah di antara lelaki dan perempuan bukan muhrim hanya dengan perkahwinan yang sah sahaja.
saya cadangkan bagi orang yang dah mampu dari segi rohani, fizikal dan kewangan.
kahwin sajala. tak yahla nak bercintan-cintun dulu.

yang baik itu semuanya dari ALLAH dan yang tak elok itu dari kelemahan saya sendiri.

wallahu`alam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuriman21Profil   Hantar PM kepada nuriman21   Pergi ke nuriman21's Website   Quote dan BalasQuote

dan4472
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25011
Posting: 43
Dari: kluang

Johor  


posticon Posting pada: 29-06-06 17:37


ni lah masalah remaja sekarang
mampu nya tidak,
tapi perasaan cinta yang lebih-lebih

Bookmark and Share

    


  Member Information For dan4472Profil   Hantar PM kepada dan4472   Quote dan BalasQuote

zunah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3189
Posting: 207
Dari: malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-06-06 01:20


emmm ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zunahProfil   Hantar PM kepada zunah   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 01:22


lepas ni ada tak sayang vs cinta pulak? :-)
[ Telah diedit oleh: ladybirdy pada 30-06-06 01:39 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-07-06 23:07


Assalamualaikum...

!!! QUOTE !!!

lepas ni ada tak sayang vs cinta pulak?


macam game bola lah pulak....ada vs vs...

heheh....suka ni lain...cinta ni lain....tapi biasanya suka tu membawa ke cinta...suka tu belum ada tindak balas dari si dia...tapi cinta ni biasanya ada tindakbalas dari si dia....tapi ada jugak cinta yang tak berbalas....dan ada jugak cinta tipu semata...cintakan seseorang tapi hatinya tak boleh lupakan bf/gf lama... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Bilal_Kaya
Warga Rasmi
Menyertai: 05.07.2006
Ahli No: 25082
Posting: 7
Dari: Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 23:42


Salam......
Tak kisah lah....yang penting Hidup untuk memberi....suka pun Kalau dah selalu memberi, last2 cinta jugak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bilal_KayaProfil   Hantar PM kepada Bilal_Kaya   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 08:42


Perasaan suka dan cinta,sebelum ni tak ambil tahu pun...article...ni vote 1 saja lah yak...ok lah tu tingkatkan lagi cari article jiwang yang lebih power...
[ Telah diedit oleh: KIKO pada 13-07-06 11:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 13-07-06 12:50


;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 12:56


s u k a=minat
c i dan t a=mahu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-07-06 13:02


Salam
suka dari mata turun ke hati
cinta pulak dari hati turun ke mata

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117863 saat. Lajunya....