Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 47 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Apa MOTTO anda ??


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Apa MOTTO anda ??

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa MOTTO anda ??

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 26-06-06 16:02


Assalamualaikum wbrt

Siapa sini yang ingat motto kegemaran??Ini bukan motosikal mahupun motokar ya..tapi motto yang kadang-kadang boleh jadi pembakar semangat.Ini Beberapa contoh motto yang saya ingat dan suka :-

1. Menyemai Kasih,Memupuk Ukhwah - Ukhwah.com
2. Imposibble Is Nothing - ADIDAS
3. Percaya Kepada Kemungkinan - MyTeam
4. Kerana Tuhan Untuk Manusia - UTM


-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 16:07


Just Do It - Nike...
hehehe
:-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

azimat87
Warga Rasmi
Menyertai: 26.06.2006
Ahli No: 24972
Posting: 5
Dari: Bumi Tuhan

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-06-06 16:10


Always Look On The Bright Side Of Life - lagu dalam iklan Nike/Adidas. entah. Tak ingat la pulak.

Bersekutu bertambah mutu - ingat motto apa ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azimat87Profil   Hantar PM kepada azimat87   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 26-06-06 17:20


Apabila kita ingat Allah,Allah akan ingat kita,that's all

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 17:20


ex5

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 17:50


buat bodoh saja...janji happy..

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 17:59


tawakkalTu alaLLAH

maksudnya:

kalau nak diikutkan daya kuasa yang ada pada seorang manusia, memang tiada ada apa pun... semuanya datang dr Allah jua. di samping usaha, doa dan tawakkal mesti seiring

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 18:04


ni pun boleh kata motto ana juga, yang ana selalu ulang2 kan menyebut :) (jadi amalan harian)

"cukuplah Allah bagiku, tiada Tuhan selain Dia hanya kepadaNya aku bertawakkal dan Dia memiliki arasy yang agung. at-Taubah:129

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 26-06-06 18:12


kehidupan kita macam roda,kadang-kadang kita di atas kadang-kadang kita di bawah,oleh itu kita hendak lah mengigati Allah walaupun kita dalam keadaan senang atau sussah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 00:25


1 - dididik untuk mendidik, ditarbiyah untuk ditarbiyah
2 - kecemerlangan diri sebagai insan adalah hadiah terbaik dari ku untuk MU
3- Hidup ini indah, jika segalanya kerana Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 27-06-06 02:06


Uish dasyat2 motto semua ye..bagusla itu ada pegangan masing-masing yang boleh jdkan semangat untuk motivasikn diri sendiri !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 02:12


" Biar pahit tapi HALAL, Jangan manis tapi HARAM... "

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 02:13


:).....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 15:06


:-) Assalamualaikum....



     BIar orang buat jahat kat kita,jangan kita buat jahat kat orang-alexander


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 16:18


ana rasa gembira kerana masing-masing mmpunyai motto hidup. kita perlu kepada prinsip hidu yang boleh mmotivasikan diri kerana hidup ni penuh dengan dugaan. selamat berjuang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 16:34


tenang dalam apa jua keadaan...
senyum sebagai pengubat duka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 17:10


bila gergasi tidur , ia tidur panjang, bila ia bangun, ia berdiri tinggi----philips

huduh itu adalah kami ?-----rooivalk copter

tempat bermain..tempat cari makan..tempat melihat keagungan tuhan..juga tempat pusara------samudra


:roll:



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 17:19


assalamualaikum...

agi hidup agi ngelaban...

berpantang mundur sebelum ajal...

berani kerana benar dan berjuang kerana ALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 17:48


Saya suka naik motor yamaha laa, enjin dia bagus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-06-06 17:58


Pada 27-06-06 17:48 , Ketotoi posting:

!!! QUOTE !!!

Saya suka naik motor yamaha laa, enjin dia bagus..

honda lampu bulat biasa naik tak :-di


-----------------
Whatever Happen life still go on


Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 21:43


if u don't stand for something,u will fall for everything!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 02:31


ilmu, iman, amal

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 02:37


Pada 27-06-06 17:58 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-06-06 17:48 , Ketotoi posting:

!!! QUOTE !!!

Saya suka naik motor yamaha laa, enjin dia bagus..

honda lampu bulat biasa naik tak :-di


saya naik moto modenas kriss 2, enjin dia pun bagus juga, semua orang puji........


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 28-06-06 02:39


Pada 27-06-06 17:10 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

bila gergasi tidur , ia tidur panjang, bila ia bangun, ia berdiri tinggi----philips

huduh itu adalah kami ?-----rooivalk copter

tempat bermain..tempat cari makan..tempat melihat keagungan tuhan..juga tempat pusara------samudra


:roll:



Dasyat nya motto ini..betul ke ini??kenapa xpenah dengar pun..nway terima kasih lah share..menarik jugak... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 02:56


emmmm.....apa ye..

[ Telah diedit oleh: Ghufranallah pada 28-06-06 02:58 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 28-06-06 03:03


motto saya..bukan motosikal atau motorola..hihhihihihihihii..
motto saya adalah

     ~:::::::::THiNKiN' OUT THE BOX (MiND):::::::::~

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 11:18


Jangan cari salah orang, cari salah diri........selesailah masaalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-06-06 11:48


berjaya di dunia dan di akhirat

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 12:14


sama-samalah kita hayati motto ni,ia mampu merubah cara kita berfikir:

LARGE MINDS WILL DISCUSS IDEAS,
AVERAGE MINDS WILL DISCUSS EVENTS,
SMALL MINDS WILL DISCUSS PEOPLES.


saya ambil masa yang lama untuk hayati motto ni.tapi bila dah faham maksud sebenar,ia mampu mengubah keseluruhan cara kita berfikir..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

fatinah_huda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7131
Posting: 115
Dari: Jepun

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 13:58


Uwaa saya suka sangat motto2 ini, kadang ambil dr quote orang atau proverb/kiasan/mutiara kata, even ayat al-Quran atau hadith. Kadang dr pengalaman sendiri.

Motto terlalu banyak but yang ni selalu saya pegang:

Science without religion is lama, Religion without science is blind - Alfred Einstein

Cintai ilmu, tuntut ilmu hingga ke liang lahad.
Amal tanpa Ilmu adalah perbuatan yang sia-sia.

Science of Arts, Art of Science - salah satu kaedah Leornardo Da Vinci berfikir. (Kesimpulan - cari keseimbangan dalam berfikir.)

Selidik dahulu sebelum membuat andaian/keputusan.

Don't judge people until you put yourself in his/her shoes.


yang kat bawah ni saya try praktikkan.
=========================

Do your best but not other's people best. Allah memberi kelebihan kepada setiap manusia. Do the best in it.

Never be too extremed. apa-apa kita buat jangan sampai melampau sangat sampai jadi seperti anak panah yang tersasar sebab tali panah yang ditarik itu terlampau tegang. (yang ini apa-apa sports pun sama, kalau pukul terlalu kuat, lari sasaran, masak api terlalu kuat, hangus, etc2)

Always gives a smile. Senyum itu sedekah.

Take what's good from your enemy and leave what's bad from yourself.

It's easy to critisize others but it's hard to accept painful advice. An honest cristism from an enemy is better than pretencious praise from a friend.

Berubahlah ke arah kebaikan walau kecil mana sekali pun. Satu langkah setiap hari adalah lebih baik dr 1000langkah dalam satu hari.

Hehehe terlebih2 pula bagi motto... oklah tu saja kut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatinah_hudaProfil   Hantar PM kepada fatinah_huda   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-06-06 14:07


Pada 28-06-06 02:39 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-06-06 17:10 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

bila gergasi tidur , ia tidur panjang, bila ia bangun, ia berdiri tinggi----philips

huduh itu adalah kami ?-----rooivalk copter

tempat bermain..tempat cari makan..tempat melihat keagungan tuhan..juga tempat pusara------samudra


:roll:



Dasyat nya motto ini..betul ke ini??Kenapa xpenah dengar pun..nway terima kasih lah share..menarik jugak... :-P



memang dasyat gila lahh..
saya pun tak pernah dengar dan tak paham..heheheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 28-06-06 16:14


motto tak ada tapi motor lagenda Z adalah hehehehe,gurau saja jangan marah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-07-06 00:25


/

ilmu..budi..bakti..
hehehe..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_kk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11389
Posting: 129
Dari: healthy campus

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-07-06 10:27


ssghnya solatku, ibadahku, hiduku , dan matiku kerana Allah.
apa-apa jua yang dibuat saya cuba kaitkan dengan tanggungjawab kita sebagai seorang hambaNya dan sebagai seorang khalifah...
hidup untuk mendapat keredhaan Allah sebagai bekalan di hari esok.

" sesungguhnya redha Allah adalah terlebih baik daripada seisi alam "

JaGa DiRi HiAsI PeRiBaDi
ying 2006

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kkProfil   Hantar PM kepada puteri_kk   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 14:16


~*~ Better than Yesterday ~*~ :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 17:25


nak guna moto jepun boleh? :di

"jatuh 7 kali...bangun 8 kali"

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

ikhwan5217
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22999
Posting: 121
Dari: Pusat Islam Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 21:19


motto saya...hehehe

~.::GEMILANG AKAN DI JULANG::.~

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan5217Profil   Hantar PM kepada ikhwan5217   Pergi ke ikhwan5217's Website   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-06 12:07


Motto ..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126359 saat. Lajunya....