Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 16 jam, 2 minit yang lalu


Copy & Paste
Topik: warkah buat mak...(baca weh..sedih tau)


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» warkah buat mak...(baca weh..sedih tau)

Please Mendaftar To Post


Oleh warkah buat mak...(baca weh..sedih tau)

comel21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22777
Posting: 90

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 17:51


>
> >Mak.....
>
> >Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari.....
>
> >Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
>
> >Rasanya baru semalam mak peluk kita kan
>
> >sejuk syahdu masih terasa lagi ini....
>
> >Mak tau tak.....
>
> >itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kita
>
> >dewasa.....
>
> >dan itu juga terakhir kali nya.
>
> >Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
>
> >nak tinggal kan anak2 mak.....
>
> >nak tinggal kan dunia fana ni.....
>
> >mak macam dan sedia.....
>
> >Seminggu sebelum tu.....mak dah menganyam tikar mengkuang 3
helai.....
>
> >Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu.....
>
> >tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih.....
>
> >kakak pun rasa hairan.....
>
> >mak tak pernah buat begitu.....
>
> >lepas itu mak pasang radio kecil di sebelah mak.....
>
> >tapi mak seolah-olah tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam.....

>
> >kengkadang siaran indonesia...mak terus tekun menganyam...
>
> >Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi
mak
> ke
>
> >
>
> >kuburan...
>
> >
>
> >lepas itu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2....
>
> >lepas itu mak jemur karpet-karpet...
>
> >lepas itu mak ubahkan sofa ke tempat lain..mak biarkan ruang tu kosong..
>
> >rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..
>
> >paling menarik sekali mak bagitahu kat mana semua duit dan barang kemas
> mak..
>
> >
>
> >ada kat dalam almari.....
>
> >ada kat dalam dalam beg.....
>
> >ada dalam ASB.....
>
> >ada kat dalam Tabung Haji..
>
> >mak cakap tak berapa cukup lagi....
>
> >ada kat dalam gulung tikar.....
>
> >masa tu mak perasan takk..??
>
> >kita gelak sakan bila mak bagitahu duit dalam gulung tikar...kita
>
> >kata mak ni memang pesenn lama laaa...
>
> >mak cuma gelak saja...
>
> >eeemmm..bahagiaa nya saat ituu..
>
> >
>
> >Mak.....
>
> >Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba-tiba s akit
perut.....
>
> >bila malam tu kita sampai dari KL.....mak dah dalam kesakitan.
>
> >Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
>
> >mak tetap takmau pergi hospital.....
>
> >dan cuma tinggal giliran kita sahaja yang belum pujuk...
>
> >Mak kata mak takmau duduk dalam hospital.....
>
> >tapi kita berkeras juga pujukk..
>
> >nanti di hospital ada doktor...ada ubat untuk mak..
>
> >kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut saja..
>
> >Mak tetap tak bersetuju.....mak memang degil...
>
> >tak salah, anak mak yang ni pun mengikut perangai mak tu..
>
> >Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
>
> >mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pun sakit kami adik
beradik
>
> >sepakat hantar juga mak ke hospital.....
>
> >
>
> >Mak.....
>
> >amponkan kami semua...
>
> >kami nak mak sihat...
>
> >kami sayang mak...
>
> >kami tak mahu mak sakit...
>
> >kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
>
> >ampon kan kami ye mak....
>
> >
>
> >Mak.....
>
> >Malam itu abang bawa mak k e hospital dan itu lah pertama dan
terakhir
>
> >kali
>
> >mak naik kereta kita...
>
> >Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak, kita kata nak
>
> >beli kereta....
>
> >Mak asyik tanya saja..cukup ke duitt..
>
> >kita jawab pula...kalau tak cukup,
>
> >mak kan banyak duit...
>
> >mak gelak ajerr.....
>
> >Lepas tu bila kereta kita sampai.....mak buat kenduri
kesyukuran.....
>
> >Dan kita masih ingat lagi...bila kita eksiden terlanggar kelinn
naik
>
> >motor.....
>
> >Punya la kita takut...kita warning kakak kita jangan sesekali
bagitahu
> kat
>
> >
>
> >mak.....
>
> >Bila balik sahaja kampong....kita cepat-cepat simpan kereta dalam
>
> >garaj.....
>
> >Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...mak tanya Kenapa...?
>
> >Selamba saja kita jawab terlangar pokok bunga.....
>
> >Mak....tujuan kita menipu tu supaya mak tak risau...
>
> >Maafkan kita kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
>
> >mak, kita menipu mak kan...ampon kan kita....
>
> >
>
> >Mak.....
>
> >Jam 4.30 pa pergi 19/08 /1999
>
> >Bila tiba saja kat hospital....nurse tengah balut mak dengan kain
>
> >putih.....
>
> >mak mesti nampak kita jatuh terduduk di lantai hospital...
>
> >Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
>
> >Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
>
> >Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
>
> >mesti mak nampak semua tu kann...kann..kannn
>
> >Mak tau tak....
>
> >Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kita mamandu dalam keadaan

>
> >separuh sedar...
>
> >Adik kat sebelah diam melayan perasann...
>
> >Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
>
> >jalan di depan terasa makin kelam.....
>
> >airmata dah tak mampu di tahan....
>
> >Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kita rela...
>
> >Namun alhamdulillah akhirnya kita sampai juga... di sebab kan pagi
masih
>
>
> >awal,
>
> >jadi jalan tu lenggang..kosong....sekosong hati ini.....
>
> >Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar
>
> >suasananya.....
>
> >terasa syahdu dan s ayu begitu...dinginnnn....
>
> >
>
> >Mak.....
>
> >kita masih ingat lagi...
>
> >kita baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
>
> >Jam 11.00 pagi mak di mandi kan....
>
> >Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
>
> >Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....

>
> >kita gosok kaki mak perlahan lahan.....
>
> >Mak perasan tak...?
>
> >Makcik yang mandikan mak tu pujuk kita.....
>
> >Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat
>
> >begitu...jangan
>
> >nangis ya.."
>
> >Bila makcik tu kata begitu...
>
> >lagi laaaa laju airmata ni..tapi kita kawal supaya tak menitik atas
>
> >mak....
>
> >
>
> >Mak.....
>
> >Sampai takat ini surat ni kita tulis.....
>
> >kita nangis ni.....
>
> >Ni kat dalam bilik...baru pukul 4.00 pagi....
>
> >tak ada orang yang bangun lagi.....
>
> >kita dengar nasyid tajuk "anak soleh"
>
> >kita sedih...kita rindu kat mak..!
>
> >Takpa la.....nanti bila kita selesai sembanyang subuh, kita baca
yassin
>
> >untuk mak...
>
> >mak tunggu ya...!
>
> >
>
> >Mak..
>
> >Sebelum muka mak di tutup buat selamanya....
>
> >Semua anak2 mak mengelilingi mak...menatap wajah mak buat kali
>
> >terakhir....
>
> >Semua orang kata mak seolah-olah senyum saja...
>
> >Mak rasa tak....masa tu kita sentuh dahi mak....
>
> >kita rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
>
> >kita tak mampu nak cium mak...kita tak daya....
>
> >kita tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
>
> >Airmata kita tak boleh tahan....
>
> >Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk
mak...
>
>
> >tapi kita suruh tok imam bacakan doa sebab kita sebak....
>
> >Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah....
>
> >Akak pula dah terkulai dalam pelukan makcik...
>
> >badan akak terasa panas...
>
> >makk...anak mak yang seorang tu demam....
>
> >Mak tauu...cuma akak seorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke
> tanah
>
> >
>
> >perkuburan...
>
> >
>
> >Mak.....
>
> >Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
>
> >Begitu terasa kehilan gan mak...bo boleh kata setiap malam selepas
maghrib
>
> >anak mak
>
> >ini berendam airmata...
>
> >
>
> >Dan sampai satu tahap....masa tu malam jumaat selepas maghrib...
>
> >Selepas kita baca yassin dengan kawan-kawan....
>
> >entah Kenapa bila kat bilik kita keluarkan gambar2 mak lepas itu apa
> lagi...
>
> >
>
> >semakin kita tenung terasa semakin sayu...tangisan tak dapat
> dibendung...
>
> >
>
> >Mak tauu...kita cuba bertahan...
>
> >memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
>
> >kita rasa nak telefon mak...
>
> >nak cakap dengan mak....
>
> >anak mak yang ni dah tak betul kan..????
>
> >Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kita telefon kampong...
>
> >kita cakap dengan kakak..kita nangis lagi...
>
> >Puas la kakak memujuk kita...
>
> >Akak kata..." tak baik laa nangis saja..doa lah untuk mak..nanti kalau
> gini
>
> >
>
> >saja mak yang susah kat sana.."
>
> >Dan akhirnya akak juga nangis.....
>
> >Agaknya mak nampak adegan tu...
>
> >sebab malam jumaat kata orang roh balik rumahh...
>
> >mengharap sedekah da ri anak2 nya...
>
> >
>
> >Mak tau tak...di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu
>
> >hati...
>
> >rasa nyilu sangat....
>
> >menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
>
> >Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma...hanya sedekah
al-fatihah
>
> >kita berikan.....
>
> >
>
> >Mak....
>
> >cukup la sampai sini dulu....
>
> >kawan kita dah ketuk pintu bilik tu....
>
> >kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
>
> >selalunya, kita yang bawak mak naik motor kan...
>
> >kali ni kita jalan kaki dengan kawan pulak...
>
> >esok kita ingat nak tulis surat kat ayah pula....
>
> >Mula2 kita tak tau nak hantar mana surat ini...
>
> >lepas itu kawan kita bagitahu...simpan saja buat kenangan..
>
> >
>
> >kita cuma tau alamat ni saja...
>
> >tak mengapa ye mak...kita kasi orang lain baca...
>
> >kita stop dulu...sebab kawan kita dah lama tunggu tu...
>
> >akhir kata untuk mak, I LOVE YOU SO MUCH dan jutaan terima kasih
kerana
>
> >membesarkan kita...
>
> >mem beri selu ruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah..
>
> >sampai masuk unibesiti..
>
> >sampai kita boleh rasa naik kapal terbang...
>
> >boleh rasa duduk kat negara orang...
>
> >Sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kita balas..
>
> >Sekian terima kasih.
>
> >
>
> >Yang Benar
>
> >Anak mak yang dah tak degil
>
>
> p/s Bagi yang ada emak , tunjukkan lah kasih sayang anda sementara

ada sedikit masa lagiii.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For comel21Profil   Hantar PM kepada comel21   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-06-06 19:05


ibu kaulah ratu hati ku

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

pires
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24906
Posting: 11
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-06-06 21:56


ya allah sedih nya cerita ni ibaliklah tengok mak dan ayah sementara boleh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For piresProfil   Hantar PM kepada pires   Pergi ke pires's Website   Quote dan BalasQuote

rabiah_al-adawiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23868
Posting: 56

yemen  


posticon Posting pada: 24-06-06 00:51


sungguh besar jasa dan peranan ibu kita sebanrnya.namun nafsu ini masih sukar untuk menghargainya..Ya Allah ampunkan kami..anak2 yang sering melakukan dosa pada ibunya..ampun kan kami Ya Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiah_al-adawiahProfil   Hantar PM kepada rabiah_al-adawiah   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-06 01:10


teringat ayahanda tersayang....moga tenang di sana.....

al-fatihah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 24-06-06 08:19


sedihnya.... sayang sangat kat mak abah...!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 01:54


:)...................... ibu dan abah trsayang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 05:51


I love u abah, mak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-06-06 08:39


i love u all

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 30-06-06 09:25


sayang mak..... sayang ayah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

put3mahad
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2006
Ahli No: 23401
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-07-06 12:13


ibu........kau ampunilah dosaku andainya ku telah menghiris hatiku

Bookmark and Share

    


  Member Information For put3mahadProfil   Hantar PM kepada put3mahad   Quote dan BalasQuote

ibn_wanza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.10.2005
Ahli No: 20172
Posting: 295
Dari: kelantan + terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 08-07-06 18:10


memang sedih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibn_wanzaProfil   Hantar PM kepada ibn_wanza   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 16-08-06 10:40


isk...sdihnya citerni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-08-06 10:50


tiap kali baca mesti nangis juga walaupn dah berulang kali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 16-08-06 11:02


Rasanya dah banyak kali baca cerita ni..Tapi, kesedihan tetap wujud di hati kecil ini..... Sukar nak di gambarkan bagaimana jika mak yang tercinta kembali pada NYA kelak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 04-10-06 09:44


Pada 08-07-06 12:13 , put3mahad posting:

!!! QUOTE !!!

ibu........kau ampunilah dosaku andainya ku telah menghiris hatiku

amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-10-06 09:59


Oh ibu....
engkau di siram bayu pagi...
kehilangan... terasa kini.....

cewah...jadi mamat exis pula...

"Keredhaan Allah adalah diatas keredhaan kedua ibubapa"

Allahumma firli zunubi, walidaiya...3X

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

abah-we-ma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26484
Posting: 108
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-01-07 19:59


sedihnya cerita ni.......sedih sangat-sangat......
walau apa pun harap comel21 sabar.....
tapi sesungguhnya saya juga pernah merasai kehilangan ayah.......
hargailah ibu dan ayah jika mereka masih ada.;.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For abah-we-maProfil   Hantar PM kepada abah-we-ma   Quote dan BalasQuote

fauziana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.07.2004
Ahli No: 10117
Posting: 103
Dari: Kuala terengganu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 21:31


ibu dan ayah...kasih sayangmu tak ternilai...insyaAllah nanti dah grad dan dapat kerja akan kubalas jasamu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzianaProfil   Hantar PM kepada fauziana   Quote dan BalasQuote

hosni_mubarak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 104
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 23:30


walau diberikan seluruh dunia ini dengan segala isinya...
sudah pasti tidak cukup untuk membalas jasa ibu dan ayah kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hosni_mubarakProfil   Hantar PM kepada hosni_mubarak   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-07 23:39


sedih cerita itu...sayangilah mak dan ayah kita...huhu..rindu mama dan abah...semoga Allah sentiasa merahmati hidup dunia dan akhirat

Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

aki_-_halu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25005
Posting: 22
Dari: selatan tanah air... atas ada langit bawah ada bumi.

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 15:17


ya Allah.. sedihnya...
'semoga kedua ibu bapaku berada di dalam lindungan dan rahmat Alah sentiasa... Amin...'

Bookmark and Share

    


  Member Information For aki_-_haluProfil   Hantar PM kepada aki_-_halu   Quote dan BalasQuote

ainabalqis
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14346
Posting: 5
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-01-07 16:01


assalamualaikum...
sedih sangat...

terbaiik sangat........

first timeaku nangis bila baca cerita nh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainabalqisProfil   Hantar PM kepada ainabalqis   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 18:35


sedih cerita ni..kiat sayang mak ayah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

syabab_mujahid
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2006
Ahli No: 27656
Posting: 291
Dari: Egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 18:36


kita sayang mak ayah

Bookmark and Share

    


  Member Information For syabab_mujahidProfil   Hantar PM kepada syabab_mujahid   Pergi ke syabab_mujahid's Website   Quote dan BalasQuote

hidayah_grasio
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23571
Posting: 146
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 21:02


Sayangilah mak kita, hargai mak kita.. Jangan sia siakan mak kita walau susah macam mana pun.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_grasioProfil   Hantar PM kepada hidayah_grasio   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-01-07 22:31


Assalamualaikum...
Pernah baca...memang sedih... :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

graduanislam22
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.01.2007
Ahli No: 28041
Posting: 343
Dari: selayang

egypt  


posticon Posting pada: 15-01-07 22:47


huhu...ya Allah..ampunkanlah dosa2ku..dosa kedua ibubapaku..kasihanilah mereka sepertimana mereka mengasihaniku sejak kecil...amien,ya Robbal 'Alamien..

.....................................rindunya pada ayah dan mak......................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For graduanislam22Profil   Hantar PM kepada graduanislam22   Pergi ke graduanislam22's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 22:50


....

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

aki_-_halu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25005
Posting: 22
Dari: selatan tanah air... atas ada langit bawah ada bumi.

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 01:45


tadi saya baca kisah ni dengan kawan-kawan.. dah baca 2 kali pun tetap nangis.
sedih woOo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aki_-_haluProfil   Hantar PM kepada aki_-_halu   Quote dan BalasQuote

sitizubaidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13162
Posting: 51
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 16-01-07 02:14


sedihnya cerita ni... kita sama-sama doakan untuk mak, ayah kita ... berbaik lah dengan mereka sementara mereka masih da lagi.. jaga lah hati mereka dengan sebaiknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitizubaidahProfil   Hantar PM kepada sitizubaidah   Quote dan BalasQuote

solehah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2006
Ahli No: 27962
Posting: 90
Dari: egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 02:16


memang sedih...
sitizubaidah!nama awak mengigatkan saya kepada adik saya yang brada d.Malaysia

Bookmark and Share

    


  Member Information For solehah86Profil   Hantar PM kepada solehah86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121092 saat. Lajunya....