Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2024  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 344
Ahli: 0
Jumlah: 344




  Yang Masuk Ke Sini
Rashdin: 1 hari, 17 jam, 3 minit yang lalu
khalifah: 7 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 24 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Saya (WANITA) suka bercakap…?


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Saya (WANITA) suka bercakap…?

Please Mendaftar To Post


Oleh Saya (WANITA) suka bercakap…?

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 17:23


Saya (wanita) suka bercakap…?

Wanita bagai lilin kesiangan
Menyinar indah memadam kegelapan…
Memayungi panas terikan kesepian..
Itulah wanita…bidadari kehidupan


Tapi sayang…sayang kami sebagai wanita…
Banyak bercakap tersalah bicara…
Mengumpat; mengata memanglah hina
Lumrah kejadian begini rupa…
Bukan keinginan bukan dipinta

Memang kami suka berkata-kata….

Bicara yang elok apalah salahnya
Bicara mazmumah memanglah berdosa…
Rungutan wanita keluhan rasa
Bebelan wanita …
Kegusaran luahan jiwa ..
Percayalah kami sebagai wanita…
Banyak bercakap ‘memanjang usia’…
Banyak bercakap, ‘senaman muka’…
Banyak bercakap, ‘awet muda’…
Banyak bercakap ‘hiburan seketika’…
Banyak bercakap, ‘sekadar bercerita’…
Banyak bercakap, ‘mengumpul rahsia’…
Banyak bercakap, ‘untuk bermanja……………..


Lumrah kejadian sebagai wanita…
Memanglah suka berkata-kata…
Janganlah marah wahai dunia
Andai yang baik, itukan rahsia
Membelai jiwa yang bergelora
Kembali pada wanita jua…




* hehee….
:lol: :-di :lol: :-di :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 22-06-06 18:00


hihihi..ada jugak buat ketupat raya..hihihii

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 18:48


assalamualaikum

ana suka bercakap banyak dalam forum ukhwah saja :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 21:59


baik kurang kan bercakap yakni diam...selain benda yang berfaedah dan baik untuk dituturkan.....hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

nuraini
WARGA SETIA
Menyertai: 02.07.2003
Ahli No: 1900
Posting: 1110
Dari: ***Anti-KekejamaN WaNiTa***

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 14:19


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainiProfil   Hantar PM kepada nuraini   Quote dan BalasQuote

ieda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2003
Ahli No: 4797
Posting: 226
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 14:23


saya memang kena cakap dari pagi sampai malam..tak boleh brhenti kalau stop mesti ada yang pelik....hehehe..jangan salah sangka..saya pensyarah kat uitm..jadi kelas dari pukul 8 sampai 5 petang..malam ada juga kelas dari pukul 8 sampai 10.30..kalau tak bercakap student happy gila...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iedaProfil   Hantar PM kepada ieda   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 04-07-06 14:25


saya agak kurang bercakap lebih2 lagi dengan kaum adam...
TAPI...kalau jumpa kawan2 lama(girls)...huhu...susah nya lah nak berhenti!hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 14:26


hmmmm...(senyap kejap)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 04-07-06 14:29


memang..perempuan memang terkenal dengan 'banyak mulut'...dan terkenal jugak dengan gelaran ahli mesyuarat tingkap...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-06 14:33


ana sokong!!!
hidup solkjaer!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.092059 saat. Lajunya....