Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa menempatkan dirinya di tempat yang menimbulkan persangkaan maka janganlah menyesal kalau orang menyangka buruk padanya
-- Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: DOA ELAK FITNAH KHUSUS UNTUK PEREMPUAN


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» DOA ELAK FITNAH KHUSUS UNTUK PEREMPUAN

Please Mendaftar To Post


Oleh DOA ELAK FITNAH KHUSUS UNTUK PEREMPUAN

lebah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20760
Posting: 64
Dari: Fac Sc, UMKL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 17:55


DOA INI MERUPAKAN DOA DARIPADA SITI SARAH ISTERI NABI IBRAHIM KETIKA RAJA FIRAUN INGIN MEMPERKOSANYA. BERKAT DENGAN DOA INI AKHIRNYA RAJA FIRAUN MENJADI LUMPUH SEHINGGA TIDAK BOLEH BERBUAT APA-APA TERHADAP SITI SARAH.

PENDEK CERITA AKHIRNYA FIRAUN MENGHADIAHKAN SEORANG HAMBA IAITU SITI HAJAR YANG MENJADI ISTERI KEDUA NABI IBRAHIM.

BERIKUT ADALAH DOA DALAM DUA KEADAAN.

1. Doa Mengelakkan Diri Dari Diperkosa. ( dibaca oleh seorang perempuan).    

Terjemahan : “Ya Allah, sekiranya Engkau mengetahui bahawa aku beriman denganMu dan RasulMu, dan aku memelihara kehormatanku hanya untuk suamiku, maka janganlah biarkan aku menjadi mangsa orang kafir dan orang zalim”.

2. Doa Mengelakkan Anak Dari Dirogol.(dibaca oleh ibubapa kepada anak-anak perempuannya)

Terjemahan : “Ya Allah, sekiranya Engkau mengetahui bahawa anak perempuanku beriman denganMu dan RasulMu, dan dia memelihara kehormatannya hanya untuk suaminya, maka janganlah biarkan dia menjadi mangsa orang kafir dan orang zalim”.

* maaf bahasa arabnya tak boleh masuk dalam ruangan ini. saya dah pastekan tapi tak keluar. so sesiapa nak saya attach boleh hantar e-mel kepada saya iaitu : [email protected]


-----------------
iCaM SeLaMat
"kalau kita boleh tunaikan apa yang allah mahu, nescaya allah akan tunaikan pula apa yang kita mahu".(H.Riw At-Tabrani)


Bookmark and Share

    


  Member Information For lebahProfil   Hantar PM kepada lebah   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 21-06-06 18:08


syukran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 21-06-06 22:41


syukran jazilan lebah.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-06-06 22:45


syukran lebah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 22:54


oh..thank u ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 21-06-06 23:11


Satu kata hikmah brbunyi; "Lebih baik jalan belakang singa dari jalan belakang wanita". That mean mununjukkn betapa basarnya boleh berlaku fitnah pada wanita. (So take care untuk semua wanita, pstikn anda keluar rumah tanpa menimbulkn fitnah)

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 00:27


syukran atas info yang cukup berguna...moga jadi amalan...


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

machok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.06.2006
Ahli No: 24645
Posting: 31
Dari: Batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 22-06-06 08:03


syukran jazilan..ini langkah2 kita nak berjaga diri dan maruah kita terjaga dari malapertaka yang menimpa keatas diri kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For machokProfil   Hantar PM kepada machok   Quote dan BalasQuote

boboy
Warga Rasmi
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24890
Posting: 14

Selangor  


posticon Posting pada: 22-06-06 08:32


terima kasih saya ucapkan,kerana awak telah memperingatkan saya kisah isteri Rasulallah yang telah difitnah oleh ummatnya.Aishah adalah isteri Rasulallah yang telah difitnah selepas kepulangan daripada peperangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For boboyProfil   Hantar PM kepada boboy   Quote dan BalasQuote

usop79
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.07.2004
Ahli No: 9983
Posting: 171
Dari: Kedah - Teluk Intan - Muar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 08:44


Syukran atas ilmu yang lebah kongkan bersama2 kelab ukhwah ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For usop79Profil   Hantar PM kepada usop79   Pergi ke usop79's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 09:10


Terima Kasih :-)


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 11:28


Rasulallah S.A.W pernah bersabda:-
“Setelah kepergianku nanti, tidaklah aku meninggalkan
fitnah yang paling berbahaya bagi lelaki melebihi
fitnah wanita”. Riwayat Muttafaq’ Alaih

Hiasilah peribadi dengan akhlak yang terpuji, jadilah wanita solehah…

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

mamat_umkl
Warga Rasmi
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23559
Posting: 14
Dari: um

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-06-06 16:57


syukran. satu info yang amat berguna buat kita semua bagi menghadapi pengganas-pengganas yang semakin mengganas tak kira masa...tempat...usia dsbnya.

jadikanlah satu amalan harian bagi menghadapi pelbagai kemungkinan lebih-lebih lagi zaman alaf baru ini yang amat mencabar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mamat_umklProfil   Hantar PM kepada mamat_umkl   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 18:50


jazakallahu khairan jaza'

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 22-06-06 22:17


syukran~

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 22:21


doa senjata umat islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-06-06 23:47


Alhamdulillah

syukran atas tazkirah ni... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-06-06 00:50


terima kasih...
sangat berguna..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

anti_ieman
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2004
Ahli No: 10263
Posting: 7

Perak  


posticon Posting pada: 28-06-06 23:05


semoga Allah melindungi umatnya.....dari difitnah. amin..


-----------------
" cita- cita memerlukan perjuangan , perjuangan memerlukan pengorbanan sedang pengorbanan memerlukan ketabahan dan kekuatan jiwa."


Bookmark and Share

    


  Member Information For anti_iemanProfil   Hantar PM kepada anti_ieman   Quote dan BalasQuote

anti_ieman
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2004
Ahli No: 10263
Posting: 7

Perak  


posticon Posting pada: 28-06-06 23:06


semoga Allah melindungi umatnya dari di fitnah.. amin


-----------------
" cita- cita memerlukan perjuangan , perjuangan memerlukan pengorbanan sedang pengorbanan memerlukan ketabahan dan kekuatan jiwa."


Bookmark and Share

    


  Member Information For anti_iemanProfil   Hantar PM kepada anti_ieman   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 29-06-06 01:03


terima kasih sangat-sangat :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 15:20


jazakallahu khairan jaza'

:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

idaphg
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22532
Posting: 26

Pahang  


posticon Posting pada: 29-06-06 15:48


syukur alhamdulillah atas info ni. time kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For idaphgProfil   Hantar PM kepada idaphg   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 29-06-06 16:37


terima kasih lebah...............semanis madu...............info andaaaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

eriza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13069
Posting: 80
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 11:18


syukran jazilan

Bookmark and Share

    


  Member Information For erizaProfil   Hantar PM kepada eriza   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 10:07


syukran

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

ct_raudah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26725
Posting: 1
Dari: alor gajah masjid tanah

Melaka  


posticon Posting pada: 16-10-06 16:21


thanks...
doa tu menang bagus sangat-sangat..
moga-moga kaum hawa tak terus teraniaya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_raudahProfil   Hantar PM kepada ct_raudah   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-11-06 16:48


syukran jazilan..:smile:


-----------------
'love for all_hatred for none'
..SUBHANALLAH,ALHAMDULILLAH,ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

miledi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.07.2006
Ahli No: 25473
Posting: 531
Dari: peneng

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-06 17:12


Pada 21-06-06 23:11 , siswa posting:

!!! QUOTE !!!

Satu kata hikmah brbunyi; "Lebih baik jalan belakang singa dari jalan belakang wanita". That mean mununjukkn betapa basarnya boleh berlaku fitnah pada wanita. (So take care untuk semua wanita, pstikn anda keluar rumah tanpa menimbulkn fitnah)


macam mana nak pastikan seorang wanita tu keluar tanpa menimbulkan fitnah ya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For milediProfil   Hantar PM kepada miledi   Pergi ke miledi's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.134475 saat. Lajunya....