Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika orang lain boleh melakukan, kita boleh belajar melakukan
-- Prinsip NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 14 jam, 45 minit yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: engineering student...jom berkumpul!!


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» engineering student...jom berkumpul!!

Please Mendaftar To Post


Oleh engineering student...jom berkumpul!!

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 09:29


Assalamualaikum..
sesiapa warga ukhwah yang bakal jadi engineer?
apa kata kita berkongsi pengalaman..paling kurang dapat merapatkan ukhwah antara universiti dalam engineering..hehe

ana, faryzan_islamic sekarang tahun akhir dalam aircraft engineering di Unikl_miat..
insyaAllah akan sambung study di oversea dalam bahagian yang sama atau ambil medic di indonesia,insyaAllah.. :-di


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 19-06-06 12:29


saya pula final year in electrical eng...
saya tak pahamle faryzan..
Kenapa boleh ambil medic pula nanti??
:-? :-?
[ Telah diedit oleh: Fairuzfirdausi pada 19-06-06 12:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 19-06-06 13:33


saya baru habis study dalam 'mechanical engineering drafting and design'...
lepas ni nak sambung study ambil diploma pula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 19-06-06 13:42


assalamualaikum...
saya pun student eng jugak...ambil electric&electronic kat utm :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 14:58


saya ambik enginnering in mechatronic..

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 16:43


huhu..terer2 semuanya ek...

saya final year biomedical engineering di UM. tak sambung belajar... lepas beberapa tahun kerja makan gaji nanti, saya berminat nak bukak bisnes terus.. hopefully, insya Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

hariz_ukhuwah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 24887
Posting: 16

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-06-06 17:05


Assalamualaikum. saya pula ambil elektrik&elektronik engenering

Bookmark and Share

    


  Member Information For hariz_ukhuwahProfil   Hantar PM kepada hariz_ukhuwah   Quote dan BalasQuote

ika_3004
Warga Rasmi
Menyertai: 24.03.2006
Ahli No: 23696
Posting: 19
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-06-06 17:15


biochemical engineering...
kat ukm :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika_3004Profil   Hantar PM kepada ika_3004   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 12:15


assalamualaikum...

saya , Chemical engineering part time student di UTM KL. moga kita semua berjaya mencapai cita-cita yang di impikan ...insya Allah ...
amin ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2006
Ahli No: 22015
Posting: 287
Dari: saturn

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 12:22


Pada 19-06-06 13:42 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
saya pun student eng jugak...ambil electric&electronic kat utm :)


tahun berapa?saya baru grad tahun lepas..PA saya puan puspa inayat binti khalid..


-----------------
Biar selekeh asalkan bijak,
daripada macho gila tapi bangang!!
[ Telah diedit oleh: tornado pada 22-06-06 12:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For tornadoProfil   Hantar PM kepada tornado   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 21:54


Pada 19-06-06 12:29 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

saya pula final year in electrical eng...
saya tak pahamle faryzan..
Kenapa boleh ambil medic pula nanti??
:-? :-?


nama hampir sama la...ana fairuz hafizan..hehe..
takdelah, itu cuma perancangan saja...tak tahu menjadi tak..
saja-saja nak multi knowledge.. :-di


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-06-06 21:55


Pada 22-06-06 12:15 , faizbukharyy posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...

saya , Chemical engineering part time student di UTM KL. moga kita semua berjaya mencapai cita-cita yang di impikan ...insya Allah ...
amin ...


insyaAllah..sama-sama berdoa.. ;-)


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 26-06-06 12:53


wah bagus ar faryzan...
tapi nak sambung needs fund ar..
kalau setakat hunger for knowledge
semua orang begitu..tapi fund ar tak best..
saya act minat astronomi
tapi last2 kan ambil elektrik sebab
prospek kerja dan kekangan lain..
kalau awak ambil medic,lepas itu
yang engine awak tu bagaimana??


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 26-06-06 15:04


saya pelajar electrical engineering di KUTKM
KUTKM Gemilang,Terbilang,Cemerlang

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

alan36963
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7711
Posting: 71
Dari: TeMpAt mENcArI iLMu..

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 15:10


Pada 19-06-06 14:58 , qhal posting:

!!! QUOTE !!!

saya ambik enginnering in mechatronic..


Saya pun sama..


-----------------
Jarang orang malas itu berjaya,
Jarang orang rajin itu gagal...



Bookmark and Share

    


  Member Information For alan36963Profil   Hantar PM kepada alan36963   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 21:40


Pada 26-06-06 12:53 , Fairuzfirdausi posting:

!!! QUOTE !!!

wah bagus ar faryzan...
tapi nak sambung needs fund ar..
kalau setakat hunger for knowledge
semua orang begitu..tapi fund ar tak best..
saya act minat astronomi
tapi last2 kan ambil elektrik sebab
prospek kerja dan kekangan lain..
kalau awak ambil medic,lepas itu
yang engine awak tu bagaimana??



tak tahu..hehe
maybe jadi lecturer dalam medic dan engineering agaknya..hehe..
2 dalam 1..


-----------------
"Pahit bersabar madunya redha. perit berusaha dmanisi tawakal..Jerih bramal mnguntum pahala.Susah diuji btambah btaqwa..
Rintih mu'min hanya Penciptanya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 26-06-06 23:29


:)................. Krja engineer penatlah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-06 01:21


Kenapa siswa? pernah rasa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 22:51


best tak jika jadi engineer?gaji bagaimana pula?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 23:09


tak mengapa...tapi ingat kerja tu pun satu ibadat

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 20:38


tapi jika dibandingkan medic dan engineering, mesti medic lebih popularkan...betul tak cakap ana ni?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 04-07-06 00:32


saya mechanical eng kat uitm shah alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 12:44


ASSALAMUALAIKUM..............

saya pun ambil engineering kos elektrik dan elektronik. sekarang ni baru tahun pertama kat ITP mantin, seremban.
SALAM UKHWAH kepada semua.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 15-09-06 13:16


architecture boleh masuk geng engineering tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

aqli
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2005
Ahli No: 19625
Posting: 83

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 14:18


assalamualaikum..

saya ex UiTM shah alam..
civil engineering...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqliProfil   Hantar PM kepada aqli   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 16:50


saya ambk elctric dan elctronic engineerig..sekarang kerja bidg civil engineerig..semua best....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 19:00


:-di saya student Microb....tapi ada kawan student Engineering...kira boleh join juga lah ek....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

ashah_amir
Warga Rasmi
Menyertai: 11.12.2005
Ahli No: 21092
Posting: 15
Dari: Kuala Lumpur

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-09-06 20:51


saya pulak ex-student boleh join ke?

grad ukm, sekarang kerja sebagai. civil & structural engineer

kerja dah 2 tahun lebih, penat memang penat. asyik turun naik site

tapi dah kerja.. nak buat macam mana..

kadang-kadang best..kadang-kadang tak best, tengoklah project yang macamane kita handled

gaji pulak..tengok pengalaman, lagi complicated kerja yang pernah kita buat lagi tinggilah offer yang kita dapat

kalau nak gaji gempak, joinlah company oil and gas..macam petronas ke, shell...etc. bonus saja 2-3 bulan gaji...dik oi

tapi jangan memilih sangat soal kerja..skor dulu masa belajar, lepas itu baru fikir pasal kerja...Kalau dah rezeki tu tak kemana

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashah_amirProfil   Hantar PM kepada ashah_amir   Quote dan BalasQuote

hazrul_hakimin
Warga Rasmi
Menyertai: 20.08.2006
Ahli No: 25935
Posting: 17
Dari: kuktem

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 22:23


MECHANICAL ENGINEERING WITH AUTOMOTIVE.WWW.KUKTEM.EDU.MY

BARU FIRST YEAR.MACAM MANA ABANG2 DAN KAKAK2 MENGURUSKAN MASA DENGAN BERKESAN.BOLEH BAGI TIP SIKIT.?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hazrul_hakiminProfil   Hantar PM kepada hazrul_hakimin   Pergi ke hazrul_hakimin's Website   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-09-06 09:44


kejuruteraan elektrik dan elektronik..2nd year

akademi tentera malaysia....akan dinaik taraf sebagai universiti pertahanan nasional malaysia..insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

muslimah22
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2005
Ahli No: 20122
Posting: 17
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 22:26


Assalamualaikum....
ana ambil kos electric and electronic engineering kat ukm..
"berjemaahlah dalam melakukan kebaikan(berdakwah) kerana di situ terdapatnya kemanisan sebagai pejuang.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah22Profil   Hantar PM kepada muslimah22   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 22:43


saya ambik civik engineering....insyaAllah lagi setahun nak habis...lepas itu ada rezeki nak sambung degree pulak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 28-09-06 23:13


saya budak chemical enginering...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 23:26


salam..saya student engineering jugak,tapi kat matrik uia lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

rabiatunhannan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.08.2004
Ahli No: 10782
Posting: 30

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-09-06 23:37


salam..ana daripada kukum,kej elektronik industri, tahun 4. INSYA ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiatunhannanProfil   Hantar PM kepada rabiatunhannan   Quote dan BalasQuote

aReLaN
Warga Rasmi
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17987
Posting: 14
Dari: Shah Alam

malaysia  


posticon Posting pada: 29-09-06 00:44


saya mechanical engineering di UNiSEL shah alam
dan bakal sambung kat jepun.....
baru masuk 2nd sem for 2nd year

Bookmark and Share

    


  Member Information For aReLaNProfil   Hantar PM kepada aReLaN   Quote dan BalasQuote

ZuUl
Warga Rasmi
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26612
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 01:20


saya ambil electronic engineering majoring telecomunication dekat MMU campus Melaka....tgah exam week ni.. Doakan ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuUlProfil   Hantar PM kepada ZuUl   Quote dan BalasQuote

nurcinta
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25829
Posting: 84
Dari: australia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 01:20


Pada 26-06-06 21:40 , Faryzan_Islamic

!!! QUOTE !!!



tak tahu..hehe
maybe jadi lecturer dalam medic dan engineering agaknya..hehe..
2 dalam 1..



waa semoga cita2 faryzan tercapai ye... walaupun nurcinta bukan budak engine tapi punyai ramai kawan-kawan ambil engineering esp chemical engineering...

o ye en. faryzan, nurcinta ada seorang rakan ambil chemical engineering tapi dia selalu buat research sambilan dalam bidang architecture...tahun lepas dia hantar design dia kat satu pertandingan architecture..and alhamdullilah dia menang ...dapat pergi sepanyol untuk buat presentation kat sebuah university disana...dan dia bercita2 untuk lanjutkan master dalam bidang architecture...walaupun begitu dia tak pernah mengabaikan main study dia...dia masih maintain pointernya dalam engineering...

so saya rasa xmustahil untuk awak mencapai cita2 awak itu...yang penting awak kena ada kesungguhan dalam mengejarnya...selamat berjaya buat dirimu...wasalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurcintaProfil   Hantar PM kepada nurcinta   Quote dan BalasQuote

nurcinta
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25829
Posting: 84
Dari: australia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 01:21


emmm Kenapa fnt saya jadi besar tu? hurmm pelik

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurcintaProfil   Hantar PM kepada nurcinta   Quote dan BalasQuote

zam2am
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2006
Ahli No: 26679
Posting: 17
Dari: Alam Maya

Kedah  


posticon Posting pada: 30-09-06 21:56


hai..

saya student engineering dari Uniten...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam2amProfil   Hantar PM kepada zam2am   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-06 22:03


lah..uniten ke?abang ana lecturer kat situ. hehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-11-06 18:19


Assalamualaikum...kepada engineer2 and bakal2 engineer.. Selamat berkenalan..Ramai jugak engineer2 kat ukhwah ni ye..
ana student engineering juga..ambil electronics and computer engineering at UNIMAS..Semoga kalian semua berjaya.. Gunakanlah ilmu engineering tu untuk membantu agama Allah s.w.t..InsyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

syaiful
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12782
Posting: 1
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-11-06 18:54


semua budak U ke?? saya poli shah alam mechnicl engnrg.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaifulProfil   Hantar PM kepada syaiful   Pergi ke syaiful's Website   Quote dan BalasQuote

tanpanama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18761
Posting: 310
Dari: Bintang Timur

botswana  


posticon Posting pada: 28-11-06 19:07


saya ambil Sarjana muda kejuruteraan Alam Sekitar - Universitas Malaya aka UM
hehe

tapi kalau kat universiti lain kejuruteraan awam (alam sekitar),
sama saja agaknya,......

Bookmark and Share

    


  Member Information For tanpanamaProfil   Hantar PM kepada tanpanama   Pergi ke tanpanama's Website   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 28-11-06 22:33


semua kat sinie yang hebat...saya pulak ambil engineering mekatronik

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 08:56


salam...

ada kelab ni rupanya.

ana dah terlepas pandang.

ana ambil kos elektrik dan elektronik.

salam ukhwah dari ana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 12:06


apakah masa depan engineer2 kat sini semua..
apa yang anda fikir lepas ni nak kerja engineer ke sebaliknya ?..
best ke jadi engineer??..
kalau best..Kenapa??..
saya masih mencari-cari jawapan apa ada pada engineer..
especially kat wanita..bukannya nak sempitkan minda..
tapi itulah yang selalu saya fikir..macam tak layak saja..
saya dari electrical engineering..university malaysia pahang..(ump) aka kuktem

Bookmark and Share

    


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

cahaya_berseri
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2004
Ahli No: 12202
Posting: 2
Dari: Kuantan,Pahang

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-06-07 14:27


Ana Software Engineering... mostly dak2 letrik mechi aek? Salam ukhwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_berseriProfil   Hantar PM kepada cahaya_berseri   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-06-07 15:25


Pure Mech, UTM .This coming July 07...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...
[ Telah diedit oleh: izzul_islam pada 08-06-07 15:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

mouslimin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27179
Posting: 127
Dari: Papar, sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-06-07 16:31


salam ukhwah semua.. ana ambil kos elektronik engineering.. biasa saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mousliminProfil   Hantar PM kepada mouslimin   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 27-06-07 23:13


salam....

dah nak habis study ni.

tempat mana yang senang untuk buat praktikal??
ataupun tempat yang best??.

ada cadangan tak??

wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Shababulkhair
Warga Rasmi
Menyertai: 13.06.2007
Ahli No: 30247
Posting: 4
Dari: Lorong Pandan

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 14:41


Assalamualaikum sahabat ukhwah sekalian..ana ambil electrical engineering (power industry) dr UTEM dulu KUTKM..ada sesiapa dr UTEM..:-) ana 1st batch kat sana..sekarang dah 2 tahun kerja kat M&E consultant di Melaka..untuk sahabt2 engineering sekalian dah daftar BEM belum..kalau tak kita illegal bekerja sebagai engineer tau..one more thing dah register board boleh ambil IR nanti..AMINN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShababulkhairProfil   Hantar PM kepada Shababulkhair   Quote dan BalasQuote

sunan-faqih
Warga 5 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2338
Posting: 366
Dari: ::Hulu Klang, Selangor::

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-06-07 16:07


Salam'alayk

Ana; Biotechnology Engineering, IIUM

Wassalam :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sunan-faqihProfil   Hantar PM kepada sunan-faqih   Pergi ke sunan-faqih's Website   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 28-06-07 20:48


salam ukhwah..
saya ambil kos civil engineering..
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-07-07 22:18


assalamualaikum...

saya kursus kejuruteraan...dari diploma sampai sekarang ambik degree..7 tahun kena belajar engineering...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

tengku_anis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.11.2005
Ahli No: 20231
Posting: 204
Dari: ..:Bumi BaitulMaqdis :..

india   avatar


posticon Posting pada: 28-07-07 22:57


Pada 08-06-07 12:06 , najah85 posting:

!!! QUOTE !!!

apakah masa depan engineer2 kat sini semua..
apa yang anda fikir lepas ni nak kerja engineer ke sebaliknya ?..
best ke jadi engineer??..
kalau best..Kenapa??..
saya masih mencari-cari jawapan apa ada pada engineer..
especially kat wanita..bukannya nak sempitkan minda..
tapi itulah yang selalu saya fikir..macam tak layak saja..
saya dari electrical engineering..university malaysia pahang..(ump) aka kuktem


Salaam,
Saya pelajar mechanical engineering di UTP.

Bagi saya best jadi pelajar engineering walaupun saya perempuan. Sebabnya jarang perempuan ambik bidang ni terutama bidang mech ni. Kalau kat sini memang nampak nisbah besar antara jantina sebab UTP major dalam engineering.

Kalau ikutkan Alumni, tak ada beza pun lelaki atau wanita. Tak ada diskriminasi pun. Yang penting kena skor dalam setiap exam. UTP mostly tajaan petronas jadi insyaAllah, kalau dapat result baik, petronas akan ambik bekerja dengannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For tengku_anisProfil   Hantar PM kepada tengku_anis   Pergi ke tengku_anis's Website   Quote dan BalasQuote

wanhusni
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28023
Posting: 11
Dari: besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-07-07 00:41


Assalamualaikum..
saya ambk mechanical eng...kat UMP
InsyAllah, sapa yang usaha dia yang dapat..amin
salam ukhwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For wanhusniProfil   Hantar PM kepada wanhusni   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 02:23


so far abang saya dan sepupu saya yang lulusan UTP (electrical dan mechanical, respectively) tak nak pun kerja dengan petronas... alasan: gaji rendah... huhu. mata duitan betul semuanya..

ada company yang discriminate antara lelaki dan wanita. sebab memang benar ada kerja-kerja tertentu yang tak sesuai dilakukan kaum wanita. tapi mechanical tu kan luas... apatah lagi bidang engineering itu sendiri... so, pandai-pandai lah...

p/s: saya sebagai pencari kerja yang sangat aktif sekarang, melihat yang peluang pekerjaan banyak tersedia kepada lulusan engineering dalam bidang electrical & electronics, design (CAD), civil, mechanical, software, networking, dan chemical. jadi beruntung lah anda jika sedang menuntut dalam aliran ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

manusia_kerdil
Warga Rasmi
Menyertai: 28.07.2007
Ahli No: 30505
Posting: 7
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 09:15


salam...ramai juga utpian kat sini..saya ambil mechanical engineering di utp...
salam ukhwah buat utpian dan semua future engineer of malaysia... insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For manusia_kerdilProfil   Hantar PM kepada manusia_kerdil   Quote dan BalasQuote

bahrin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5812
Posting: 33
Dari: bachok

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-08-07 20:55


ana ambil chemical engineering(bioteknologi) kat ump...
tapi minat dalam oil dan gas industry
budak utm,boleh bantu ana tak especially petroleum student..he..he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bahrinProfil   Hantar PM kepada bahrin   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 23-08-07 21:53


saya budak civil engineering..
from polimas..

salam ukhwah..
:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

nur_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15931
Posting: 144
Dari: IPT

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-07 23:58


Pada 23-08-07 21:53 , diella posting:

!!! QUOTE !!!

saya budak civil engineering..
from polimas..

salam ukhwah..
:)



Salam......
Tak sangka ada juga kelab engineering ingatkan ada kelab doktor2 saja......
Yeker......kebetulan ana pun xstudent polimas.....
Mechanical Engineering(Plastic),DMK.....
Gred tahun bila?????
Alhamdulillah , dengan izin Allah dapat sambung degree dalam bidang material engineering.....

Wassalam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_mujahidahProfil   Hantar PM kepada nur_mujahidah   Pergi ke nur_mujahidah's Website   Quote dan BalasQuote

iza_faire
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2008
Ahli No: 32367
Posting: 12
Dari: shah alam

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-01-08 19:12


Assalamualaikum

hajime mashite, denki no iza desu...dozo yuroshiku....insya Allah bakal major power next sem

Bookmark and Share

    


  Member Information For iza_faireProfil   Hantar PM kepada iza_faire   Quote dan BalasQuote

ustazfirdauss
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.04.2007
Ahli No: 29635
Posting: 55
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 23-01-08 19:27


salam..saya student engineering jugak, chemical engineering major gas engineering

Bookmark and Share

    


  Member Information For ustazfirdaussProfil   Hantar PM kepada ustazfirdauss   Quote dan BalasQuote

hudahaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.01.2008
Ahli No: 32255
Posting: 128
Dari: dunia

south_korea  


posticon Posting pada: 24-01-08 22:47


hye..sya pun future engineer jugak..insya allah..petroleum engineering

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahaidaProfil   Hantar PM kepada hudahaida   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-01-08 23:57


Pada 29-07-07 02:23 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!


p/s: saya sebagai pencari kerja yang sangat aktif sekarang, melihat yang peluang pekerjaan banyak tersedia kepada lulusan engineering dalam bidang electrical & electronics, design (CAD), civil, mechanical, software, networking, dan chemical. jadi beruntung lah anda jika sedang menuntut dalam aliran ini.


erm ye ke? nampaknya saya sekarang berada dikalangan orang-orang yang beruntung ... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

iana
Warga Rasmi
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32741
Posting: 19
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-02-08 23:44


salam...

saya budak engineering juga kat unikl-MSI..
sekse juga nak belajar ni...
hari-hari brendam air mata sb ssah nak faham..
:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For ianaProfil   Hantar PM kepada iana   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 09:55


Manufacturing engineering di IIUM
penatnye belajar engineering ni...pening kepala,kadang-kadang tak faham...huhu


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 10:19


Ana pun engineering student juga....
Mechanical Engineering kat UTHM (KUiTTHO)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Cik_Liyana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32802
Posting: 239
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-03-08 10:51


assalamualaikum
saya engineering juga..
di UNiKL - MICET (^_^)^_^)
chemical eng (food tech)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Cik_LiyanaProfil   Hantar PM kepada Cik_Liyana   Quote dan BalasQuote

Nur_Haq
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33776
Posting: 12
Dari: Serdang

Selangor  


posticon Posting pada: 29-08-08 09:20


Salam semua...

ada UNITENIANs tak kat siniiii??? Huuh, siapa minat fiber optics communication... nak ajak join jadi ra ni :)

Kami warga ra Uniten ... mengalu2kan kolaborasi bersama Universiti2 lain :)

Habis master jom kita buka company .. cita-cita besar betul!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_HaqProfil   Hantar PM kepada Nur_Haq   Pergi ke Nur_Haq's Website   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 04:17


saya ambil elektrik & elektronik.
kat kolej ikip.
nanti nak sambung degree kat utm.

Bookmark and Share

    


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

HAZRi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20047
Posting: 39
Dari: Cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-11-08 08:00


Saya student electrical engineering (UiTM Penang)
Baru sem 1..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HAZRiProfil   Hantar PM kepada HAZRi   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-11-08 08:31


dah grad dah....pior civil uitm shah alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 12-11-08 08:46


Assalamualaikum,

Tahniah adik2 semua yang belajar dalam course engineering.
Kalau yang berminat bertugas sebagai engineer di Pulau Pinang bolehlah hubungi Abdullah jika ingin submit resume.

Sekadar pesanan- belajarlah dengan niat menuntut ilmu sebagai menyahut perintah Allah dan Rasul. Belajar juga bukan sekadar untuk lulus exam tapi ingin menguasai bidang yang dipelajari. Engineering world adalah dunia yang sesuai bagi mereka yang sukakan cabaran. Tugas engineer secara amnya adalah membekalkan solution pada masalah.

All the best future engineers!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 09:15


Wah, hebat2 semua ni. Semoga kalian dapat menjadi seorang Jurutera yang dapat berbakti kepada Islam. Mengikut pandangan saya, pada tahunan yang akan datang, kita akan menceburi bidang Teknologi Carigali Minyak Laut Dalam (Subsea), jadi kita amat kekurangan Jurutera dalam bidang ini, ayuh kalian mula ceburinya. Dan dalam berapa tahun ini Negara kita akan melangkah ke era kejuruteraan yang baru iaitu Kejuruteraan Nuklear, dijangka 2023 nanti akan bermulanya secara pesat. Jadi ambillah peluang ini.

Kepada jurutera wanita suka saya kongsi sebuah laman web yang menarik juga iaitu: Engineer Girl


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

izzah84
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2006
Ahli No: 27610
Posting: 12

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 09:51


ana ambik elektrik dan elektronik di uthm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzah84Profil   Hantar PM kepada izzah84   Quote dan BalasQuote

angahfarah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35303
Posting: 12
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 10:38


salam..
alhamdulillah..bersungguh2 sahabat-sahabat menceritakan pengalaman antum semua..ana begitu teruja..
ana sendiri merupakan ex-engineering stdnt di IPTA-selatan tanah air..ambil course mekanikal..alhamdulillah kini bertugas sebagai mechanical engineer di johor...
kepada adik2 kampus yang masih berjuang ..teruskan perjuangan tersebut..
insyaAllah..kelak akan dipermudahkan urusan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For angahfarahProfil   Hantar PM kepada angahfarah   Pergi ke angahfarah's Website   Quote dan BalasQuote

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 10:45


saya engineering mekatronik masa di polimas dan logistics di misdec

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 13:47


Student engineering in Mechanical at swasta collage...now working as marketing,huhuhu...insya'allah sbelum sambung degree..
Menarik juga artikel dari Daeng...kena ceburi Oil and Gas pulak ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 12-11-08 14:08


sesiapa yang civil engineering tu, kalau nak rasa macam pecah kepala cuba2 lah buat design pula.. duduk kat site tak mencabar sangat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 16:42


assalamualaikum...nak join juga..heheh...saya ambil electric&electronic...erm pada budal civil engin berst tak kos tu??dulu minat tapi sekarang dah ambil elktrik dari sek so terus kan lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 16:44


Pada 12-11-08 08:46 , Abdullah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum,

Tahniah adik2 semua yang belajar dalam course engineering.
Kalau yang berminat bertugas sebagai engineer di Pulau Pinang bolehlah hubungi Abdullah jika ingin submit resume.

All the best future engineers!!!



Assalamualaikum...

Minat2...tapi xgrad lagi..ada stahun lagi... :kelip: Ada apply untuk praktikal kat penang dulu..

Allahua'lam..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

umairah_85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2007
Ahli No: 28069
Posting: 25
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 12-11-08 17:12


budak-budak engineering saja ke? ana bukan engineering student, tapi nak join sekali boleh tak? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah_85Profil   Hantar PM kepada umairah_85   Quote dan BalasQuote

jebat_86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35674
Posting: 121

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 18:45


Ana pelajar Tahun akhir Kejuruteraan Mekanikal(Rekabentuk&Inovasi).
dari Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM)

Bookmark and Share

    


  Member Information For jebat_86Profil   Hantar PM kepada jebat_86   Quote dan BalasQuote

syaza_azzahra
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.08.2007
Ahli No: 30686
Posting: 43
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 15:29


salam... ana stdnt dip. civil eng. part 5,uitm penang. insyaAllah, tahun depan grad.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaza_azzahraProfil   Hantar PM kepada syaza_azzahra   Pergi ke syaza_azzahra's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-11-08 18:29


Assalamualaikum
lorr...sampai ke sudah saya tak berkumpul kat kelab ni..huhu.. :sopan:
boleh lagi ke ni..dah jadi engineer pun.. :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-11-08 17:25


Pada 13-11-08 18:29 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
lorr...sampai ke sudah saya tak berkumpul kat kelab ni..huhu.. :sopan:
boleh lagi ke ni..dah jadi engineer pun.. :kelip:




Waalaikumsalam

saya pula rasa macam dah kena keluar dari kelab ni.. dah tak student dah.. hehehe.

tak ada kelab engineer ke ek? :sopan:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.172882 saat. Lajunya....