Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa-apa yang terjadi pada kita hari ini adalah hasil tindakan kita pada masa lalu
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 91
Ahli: 0
Jumlah: 91




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Yusry-Erra Fazira sah bercerai


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Yusry-Erra Fazira sah bercerai

Please Mendaftar To Post


Oleh Yusry-Erra Fazira sah bercerai

ana_anua
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16461
Posting: 151
Dari: SARAWAK

Perak  


posticon Posting pada: 18-06-06 22:13


Yusry-Erra Fazira sah bercerai
Oleh Norazlita Mohd. Sies
PETALING JAYA 16 Jun - Pelakon dan penyanyi kumpulan KRU, Yusry Abdul Halim hari ini mengesahkan di Mahkamah Rendah Syariah di sini beliau telah menceraikan isterinya, pelakon Erra Fazira atau Fazira Wan Chek.

masa mereka kawin dulu punramai kawan2 yang kata entah berapa lama mereka berdua ni boleh bertahan..tak sangka boleh tahan 3 tahun saja.
takziah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_anuaProfil   Hantar PM kepada ana_anua   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 23:51


assalamualaikum wbt

jauhilah mengumpat, bercerita tentang hal rumah tangga orang..

wasalam wbt

Bookmark and Share

    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 00:11


hmm..dah tak ada jodoh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 00:32


assalamuaalaikum...

jodoh pertemuan didalam kekuasaan ALLAH.. mudah2an mereka boleh berfikir dengan baik semasa tempoh edah ni... mungkin boleh lah mereka rujuk semula kelak..

perkara yang halal namun dibenci oleh ALLAH adalah talak.. dan hikmah dibuat tempoh edah adalah untuk memastikan agar isteri berada dalam keadaan suci dan tidak mengandung... kalau isteri mengandung maka edahnya sampai melahirkan.. kalau tidak maka 3 kali suci untuk memastikan bahawa rahimnya benar-benar suci dan bersih.. kerana takut kalau ada benih dirahimnya maka pasti akan berlaku kekeliruan nasab kelak...

selain itu tempoh tersebut adalah tempoh kita berfikir dan muhasabah diri.. sekiranya kita mahu rujuk dalam tempoh edah maka tak perlu akad nikah cuma perlu lafaz rujuk sahaja... tapi sekarang ni kalau mengikut undang2.. lafaz rujuk perlu dibuat dihadapan mahkamah.. untuk kesahihannya dan mengelakkan kekeliruan dan fitnah.. kalau sudah tamat tempoh edah pula.. sekiranya mahu rujuk semula.. maka hendaklah mengulang akad nikah atau nikah semula...

sekadar ingin berkongsi sahaja.. hehe :)

salam ukhwah dan perjuangan..

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 02:45


sayang nya pergi cerai tu ek....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

kdinx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2006
Ahli No: 21823
Posting: 69
Dari: Moscow

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-06-06 04:36


biarlah mereka dengan dunia mereka.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kdinxProfil   Hantar PM kepada kdinx   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 05:02


salam. ana harap antum semua ambik iktibar ye.tak elok mngumpat hal rumah tangga orang. masing-masing ada pendapat dan keputusan yang perlu dihormati. kita yang tak terlibat secara langsung dan hanya berdiri sebagai pemerhati, elok la ambik iktibar dan plu banyak berdoa agar dilindungi dr hal sedemikian dan hidup dalam petunjuk serta keberkatanNYA.

asas segala sesuatu seperti keluarga, peniagaan,persatuan, program mesti la takwa... insyaallah di situ ada keberkatan.

salam perjuangan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

machok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.06.2006
Ahli No: 24645
Posting: 31
Dari: Batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 19-06-06 08:18


kurangnye didikan agama diantara mereka.....dan xsaling memahami diantara mereka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For machokProfil   Hantar PM kepada machok   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 10:02


:roll: kahwin bukan main lagi(grand habis)...tapi akhirnya bercerai jua....baik kawin biasa2 saja(buat ala kadar,tapi bukan la terlalu ala kadar sangat)...tapi kekal sampai ke mati...tak la membazir..... :lol:


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 10:10


Pada 19-06-06 08:18 , machok posting:

!!! QUOTE !!!

kurangnye didikan agama diantara mereka.....dan xsaling memahami diantara mereka...













ewah...ewah... macam awak kenal sangat saja dengan mereka, nak buat komen macam tu. tak payahlah nak bagi komen hal rmh tangga orang

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 10:13


Pada 19-06-06 10:02 , eme86 posting:

!!! QUOTE !!!

:roll: kahwin bukan main lagi(grand habis)...tapi akhirnya bercerai jua....baik kawin biasa2 saja(buat ala kadar,tapi bukan la terlalu ala kadar sangat)...tapi kekal sampai ke mati...tak la membazir..... :lol:







dah tak ada jodoh, buat kecik ke besar ke, sama saja. jangan mengata orang, kita nanti tak tau macam mana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 10:14


jangan nak bercerita hal rmh tangga orang, rumah tangga kita tak tau macam mana

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-06-06 10:20


entah la...kunci la topic ni.......tak baik tau.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110275 saat. Lajunya....