Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada yang perlu kita takuti, kecuali ketakutan itu sendiri.
-- Franklin di. Roosevelt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 21 minit yang lalu
Muslim1987: 7 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Malaysia masuk world cup


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Malaysia masuk world cup

Please Mendaftar To Post


Oleh Malaysia masuk world cup

RenTokiL_IniTiaL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23578
Posting: 102
Dari: atas Bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 16-06-06 14:16


Kalau Malaysia masuk world cup, ada tak nanti penyokong Malaysia bersemangat datang ke Jerman beramai2 bagi sokongan padu pada pasukan kebangsaan macam penyokong2 pasukan negara2 yang masuk world cup?

atau tak da orang, macam yang berlaku kat tanahair sebelum ni, stadium kosong tak ramai tengok pasukan kebangsaan beraksi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RenTokiL_IniTiaLProfil   Hantar PM kepada RenTokiL_IniTiaL   Quote dan BalasQuote

ummuafeera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13690
Posting: 140
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 16-06-06 15:05


demam world cup...membuatkan kita terlupa seketika akan nasib malang yang menimpa umat islam di palestin, bukan?

untuk apa bermimpi di alam fantasi..

pijaklah alam realiti..

ambil pusing apa yang terjadi di sekitar anda..

masih banyak yang perlu difikirkan...berbanding suatu fantasi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuafeeraProfil   Hantar PM kepada ummuafeera   Pergi ke ummuafeera's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 15:10


sokong ummuafeera!!!!



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 16:28


uih kebarangkalian yang tinggi....kita berangan dulu la....hihihihih

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 17:04


FAM target 2014 Malaysia akan masuk world cup. Tapi dengan kemasukan Australia ke Asia...agak sukar sikit peluang Malaysia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 17:14


hehehhehe.....indah kabar dari rupa..kita tengok la nanti...
kalau malaysia masuk world cup..berapa la kena titik dengan brazil ek???
naybe 20 - 0 agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

m_husna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22606
Posting: 85
Dari: kepong

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-06-06 17:15


Kalau Malaysia masuk ana smstinya akan support Malaysia
yeyehhh
;p

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_husnaProfil   Hantar PM kepada m_husna   Quote dan BalasQuote

niezam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14909
Posting: 139
Dari: Atas Tanah

iraq  


posticon Posting pada: 16-06-06 17:46


Kalau nak tengok malaysia masuk world cup,lahirkan sebelas orang pemain macam ronaldo,ronaldinho dan o,o yang lain..tapi betul kata ummuafeera!baik lahirkan beratus-ratus mujahid untuk tegakkan Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For niezamProfil   Hantar PM kepada niezam   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 18:40


macam berangan saja....huahua....entah la,,tak dapat bayang if malysia masuk world cup...hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 22:14


no komen....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-06-06 00:21


Pada 16-06-06 14:16 , RenTokiL_IniTiaL posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau Malaysia masuk world cup, ada tak nanti penyokong Malaysia bersemangat datang ke Jerman beramai2 bagi sokongan padu pada pasukan kebangsaan macam penyokong2 pasukan negara2 yang masuk world cup?




em...kalau ada penaja, apa salahnye... ;-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 17-06-06 01:23


Tajuk ini kelakarla..menurut kata pujangga adidas "Impossible is Nothing" memang xmustahil Malaysia boleh masuk...em entah bila entah...buat masa ini malas nak fikir la isu penyokong Malaysia nak ke Jerman..lain kali kita fikir k...2014 ke..itu pun kalau xkiamat lagi laa!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

machok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.06.2006
Ahli No: 24645
Posting: 31
Dari: Batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 17-06-06 07:49


bertuah lahhh kalau malaysia nak masuk word cup...pemain malaysia pun main macam tak nak main saja...main kerana duit tak payah lahh....lawan singapura pun kalah...nak masuk wolrd cup...kena belasah gan pasukan lain...tak payah lah masuk..

Bookmark and Share

    


  Member Information For machokProfil   Hantar PM kepada machok   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-06-06 10:57


Pada 16-06-06 17:14 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

hehehhehe.....indah kabar dari rupa..kita tengok la nanti...
kalau malaysia masuk world cup..berapa la kena titik dengan brazil ek???
maybe 20 - 0 agaknya...


takkan lah sampai 20-0...
masa tahun 2002, malaysia baru kena 4-0...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-06-06 13:16


buat malu saja ... daripada sokong Malaysia .. baik aku sokong pihak lawan ... heheh .. bukannya apa ... kebanyakan mereka ni bukan main untuk negara, tapi main untuk duit ... tak patriotik macam zaman shebby dulu .. :-(


-----------------
"Whenever there is justice, There is a life" ... HUndred Beast Sentai ! Gaoranger !!
[ Telah diedit oleh: yanokage pada 18-06-06 20:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

snawan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.05.2006
Ahli No: 24573
Posting: 152
Dari: kiri ke kanan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 15:00


Pada 16-06-06 15:05 , ummuafeera posting:

!!! QUOTE !!!

demam world cup...membuatkan kita terlupa seketika akan nasib malang yang menimpa umat islam di palestin, bukan?


betul tu...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For snawanProfil   Hantar PM kepada snawan   Quote dan BalasQuote

yob_84
Warga Rasmi
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24735
Posting: 11
Dari: ipoh @ www.desachat.com

Perak  


posticon Posting pada: 18-06-06 18:28


Pada 16-06-06 15:05 , ummuafeera posting:

!!! QUOTE !!!

demam world cup...membuatkan kita terlupa seketika akan nasib malang yang menimpa umat islam di palestin, bukan?

untuk apa bermimpi di alam fantasi..

pijaklah alam realiti..

ambil pusing apa yang terjadi di sekitar anda..

masih banyak yang perlu difikirkan...berbanding suatu fantasi...


bukan fantasi tapi realiti..bolasepak dapat menyatukan umat dunia..fikir positif...jangan kaitkan politik dengan bolasepak...banyak benda yang kita kena pkkan selain bolasepak..banyak faedah bolasepak seperti...merapatkan hub man dan man..menyihatkan badan..kalau pasal arak,bosia,rogol, disko,lumba haram...asal anda tak nak bising...lebih baik bola dari pergi disko...minum amal ibadat tetap kena teruskan..dakwah dan taskil semampu yang boleh...jangan pandai kritik saja..


-----------------
http://www.desachat.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For yob_84Profil   Hantar PM kepada yob_84   Pergi ke yob_84's Website   Quote dan BalasQuote

yob_84
Warga Rasmi
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24735
Posting: 11
Dari: ipoh @ www.desachat.com

Perak  


posticon Posting pada: 18-06-06 18:30


Pada 18-06-06 15:00 , snawan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-06-06 15:05 , ummuafeera posting:

!!! QUOTE !!!

demam world cup...membuatkan kita terlupa seketika akan nasib malang yang menimpa umat islam di palestin, bukan?


betul tu...........


siapa yang lupa..anda lupa ke???sentiasa berdoa untuk owg palestin...


-----------------
http://www.desachat.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For yob_84Profil   Hantar PM kepada yob_84   Pergi ke yob_84's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 18-06-06 18:35


saya tak pernah pun demam world cup..buat apa.....bazir masa saja.. walaupun saya minat bola..tapi tak nak laa fanatik sangat sampai demam.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 12:34


Pada 16-06-06 18:40 , lara posting:

!!! QUOTE !!!

macam berangan saja....huahua....entah la,,tak dapat bayang if malysia masuk world cup...hehe...


ermm..ana pun sama..
tak boleh imagine kalau malaysia masuk world cup..
apapun..kita tak tahu apa yang berlaku kat masa hadapan..
tak mustahil nanti malaysia akan buat kejutan..

so..jangan lupekan team malaysia..and terus bagi sokongan yang teguh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-06-06 13:44


malaysia boleh masuk world cup tapi perlukan semangat kental macam orang korea....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 13:57


Saya memang minat sangat bola, tapi taklah sampai demam ;) . jangan haraplah Malaysia nak masuk world cup kalau bola sepak di asia tenggara pun malaysia tak boleh makan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122336 saat. Lajunya....