Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 10 jam, 38 minit yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: ada pasangan kembar???


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ada pasangan kembar???

Please Mendaftar To Post


Oleh ada pasangan kembar???

cenderawasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2249
Posting: 115
Dari: utm

Johor  


posticon Posting pada: 11-08-03 13:04


assalamualaikum....
kepada sesape yang ada pasangan kembar...meh kongsi pengalaman sama-sama...pengalaman pahit,manis,lucu dan sebagainya ... boleh kita kongsi sama-sama kat sini....sememangnya ana memang ad pasangan kembar..banyak jugak pengalaman menarik yang tk dpt dilupakan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasihProfil   Hantar PM kepada cenderawasih   Quote dan BalasQuote

niknurhannan
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2135
Posting: 14
Dari: ukmkl

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-08-03 11:19


Ana tak kembar tp ada sepupu yg kembar... ana memang memerhati perkembangan sepupu ana ni sejak lahir hingga sekarang ni ...kecik lg la ...baru tadika ....both of them tak boleh berpisah tp bila jumpa memang akan gaduh ... sbb dua2 nya contra ... seorg lemah-lembut , seorg lg agak agresif tp dua2 comel... masa twins ni lahir ...confuse jugak yg mana satu kakak , yg mana satu adik..sesetgh pendapat mengatakan yg lahir dulu kakak tp ada juga pndpt yg mengatakan yg lahir kemudian kakak , reasonnya dia beralah dgn adik .... dlm kes sepupu ana ni ... yg agak agresif tu lahir dulu tp jadi adik.... yg lahir kemudian tu agak lemah lembut dan bertolak ansur so dia jadi kakak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For niknurhannanProfil   Hantar PM kepada niknurhannan   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2797
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-08-03 12:51


assalamu`alaikum

akak pun ada pasangan kembar ..dari sekolah rendah, sampai ke university, memang dengan dia. tu la kawan baik kita, macam-macam boleh cerita .. sekarang pun, dia dah nak jadi mak, tapi perangai macam budak-budak. akak selalu ngusik dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

SheRa
Warga Rasmi
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2703
Posting: 11
Dari: Australia/melbourne

australia  


posticon Posting pada: 12-08-03 20:15


saya punyer mom pun twins.They really look alike.Sakit sama2,sedih sama2,happy sama2, sumer la...Ther once when i accidently mistoken my aunt as my mom.And even my brother mistoken her as my mom.blurr sey. dahla..tak tau nak cakap aper lagi.byee


Bookmark and Share

    


  Member Information For SheRaProfil   Hantar PM kepada SheRa   Quote dan BalasQuote

SaLaFiaN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 191
Posting: 719
Dari: Tm Mlwt, Kl Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-08-03 23:58


Ana ada pasangan kembar...

Pengalaman itu ada. Sahabat² & guru² selalu tertukaq antara kami berdua. Nasib baik time standard six, uniform kami berbeza...

Masuk sekolah menengah, we are in different school. Tapi, bila keluar jalan², mesti ada yang terkeliru. Sahabat ana tegur dia, sahabat dia tegur ana...

P/s : Nanti ana ajak dia untuk register Komuniti Ukhwah...

Allahu Ta'ala a'lam...



-----------------
Biarkanlah pena menari, lalu sejarah yang menghakimi. Bertintakan hikmah, tertamsil jiwa hamba yang bersujud di hadapan Ilahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaLaFiaNProfil   Hantar PM kepada SaLaFiaN   Pergi ke SaLaFiaN's Website   Quote dan BalasQuote

luMInosiTY
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2180
Posting: 6
Dari: Bumi makmur

Pahang  


posticon Posting pada: 13-08-03 10:23


Ana pulak ada abang dan kakak kembar..couple twin.. muka diaorang tak sama sangat sebab lelaki& perempuan..tapi diaorang rapat..Yang peliknya muka ana lebih iras dengan abang berbanding kakak yang kembar tu...ramai yang ingat ana kembar abang...

-----------------
acu

Bookmark and Share

    


  Member Information For luMInosiTYProfil   Hantar PM kepada luMInosiTY   Quote dan BalasQuote

utusis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2865
Posting: 79
Dari: kedai makan

cambodia  


posticon Posting pada: 13-08-03 10:47


...he......he.he......adaa juga pasangan kembar.....tak tau lah .....nak kata sama ....nak kata tak sama.....entahlah ......ikutlah ....
dia pun ada menyertai ukhuwah.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For utusisProfil   Hantar PM kepada utusis   Pergi ke utusis's Website   Quote dan BalasQuote

munawwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1582
Posting: 52

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-08-03 11:41


macam best je ader kembar !



Bookmark and Share

    


  Member Information For munawwarProfil   Hantar PM kepada munawwar   Quote dan BalasQuote

cenderawasih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2249
Posting: 115
Dari: utm

Johor  


posticon Posting pada: 13-08-03 11:49


wah..tk sangka ramai juga ahli komuniti ukhwah yg ada kembar yek....sy dengan kembar sy sememgnya bagai isi dengan kuku...kalau salah seorang ad masalah...kami akan tanggung sama-sama...tiada rahsia antara kami....sy paling tak sangggup kalau lihat dia menangis..bila dia menangis sy mesti nak menangis..rasanya mcm nk kerjakan org yg sebbkan dia menangis tu...perkara yg paling sedih,bila kami terpisah sewaktu form 4,kami berdua terpaksa belajar di sekolah yg berbeza krn mak ayah kami suruh kami belajar kat asrama...bila dah abis spm pulak...kami pohon kos yang sama..universiti yg sama...tapi kami terpisah sekali lg..krn dia belajar di universiti yg lain ....nak buat mcm mana...dah ditakdirkan...mungkin semua tu ada hikmah nya....
dan perkara yg paling dibenci ,bila ad org suka membezakan antara kami......

Bookmark and Share

    


  Member Information For cenderawasihProfil   Hantar PM kepada cenderawasih   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-08-03 20:58


assalamualaikum...

emm..ana pun nak join topik ni..

suka tgk kembar, ana tak kembar tapi mak ana kembar..kembar mak ana lelaki, tapi sayang tak sempat nak hidup lame, sbb kembar mak ana tu meninggal masa kecil lagi...

yg bestnya pasal kembar ni, ana suka nama diorang , kawan2 ana ramai gak yg kembar. nak tau tak nama diorang?

lilies suryana & lilies suryani
mohd faizal & mohd faizul
nor bidayah & nor akhirah
hamizah & hazwani
fauzi & fauzan
dan..ramai lagi...

tu je la yg ana boleh kongsi..
sekian... ..terima kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 15-08-03 11:32


mmg best tengok gelagat si kembar. kawan2 saya pun ramai yang ada kembar. salah seorang tu join ukhwah ni...nick salsabila kalau tak silap. kengkawan panggil mc A dan mc Bie sebab sorang nama Akhirah, sorang lagi nama Bidayah. yang join sini saya lupa pulak, A atau B. sori yer empunya diri..keliru sih..tu citer sepasang kembar..

saudara mara tak pulak ada anak kembar. tak ada dlm genetik kut .

walaupun tak ada kembar, saya ni selalu je ada kawan yang iras muka saya...waktu darjah 6, ayah saya selalu tertukar saya dgn sorang kawan. lagi satu peristiwa, kawan mak saya cari saya kat sekolah. dia dah cakap panjang lebar ngan kawan saya tu, tiba2 kawan saya cakap, 'makcik, saya bukan Maryam'. Mengucap panjang makcik tu...guru2 yang kurang kenal kami pun tertukar...tak taulah...kitorang terpisah waktu sek men dan jumpa balik di MCIIUM. skrg ni dia dah g Gombak...

ni bukan cerita kembar, tapi sepasang sahabat yang muka hampir sama...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

manis_pemanis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2252
Posting: 48
Dari: alam maya

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-08-03 11:42


saya pun bkn kembar...
tapi kakak ipar sy kembar...
seronok dengar dia bercerita pasal kembar dia...
kes kakak ipar saya ni dia alah sikit dgn kakak dia... kakak ipar saya lebih kecil, lemah dan kurang pandai sikit dari kakak dia... so kakak dia selalu jaga dia... dari kecil sampai besar... kalau ada yg kacau kakak ipar saya siaplah org tu kena belasah ngan kakak dia yg ala tomboy tu...
tak lama lg saya nak dapat anak sedara... harap2 anak sedara tu kembar lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For manis_pemanisProfil   Hantar PM kepada manis_pemanis   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-08-03 17:03


akak pon ada kembar gak...
tapi... lain mak lain bapak...
dilahirkan pd tarikh yg sama...
iaitu 8 Ogos...
tapi, thn lain2...
nickname dia hub_addin...

hehehe... jgn marah ek...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-03 13:52


assalamualaikum....
ana pon ada pasangan kembar..tp walaupon kita org ni kembar tp, muka kita or xsama seratus peratus...just jantina jer sama....
mmg kita org rapat ant satu sama lain...apa2 problem ker, cerita2 peribadi, kita kongsi sama2..
ana ni adik.pasangan ana tu kakak..
kakak ana ni agresif skit orgnya walaupun pendiam...ana nak kata lembut tu xjugak....lebih skit dr kakak ana...
masa keik dulu mmg kita or kalau beli baju mesti nak corak yg sama...klu xsama jwbnya nangislah...
kalau salah seorg ant kami ni demam, yg sorang lagi mesti ikut sama....
tp bila dah besar ni...xlah plak camtu.....
kami study pun lain2 tempat.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

aharisya
Warga Rasmi
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1625
Posting: 12
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 14:16


erm..kite pun kembar jugak..syonok tgk ramai yg ade psgn kembar dlm komuniti ni...kemabr kite mmg same je ngan kite..mmg ramai yag confuis..name ana noor aznita dan kembar ana tu noor azniza...ana kat um dan die di uitm..
sonok sgt jd kembar ni...we shared together..all thah things..huh..what a sweet memories...
ade org bukan panggil name pun..tapi panggil kemba je..samapikan kalo org panggil camtu due2 paling muke..hihi~..
for my lovely qemba..moge hidup kite disinari sianr cahaya illahi...thanks for everything...love u so much...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aharisyaProfil   Hantar PM kepada aharisya   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 22-08-03 18:42


Assalamualaikum. Saya pun ada pasangan kembar, tapi lain mak lain bapak. Bila orang tengok semua orang cakap kami ni adik- beradik. Yang lucunya, kawan sekelas pun boleh tertukar walaupun kami dah lama bersama.

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-03 21:23


assalamualaikum..
em.. tak sangka ye..ramaiahli ukhwah ni berkembar belaka, termasuklah akhi salaf tu.
ye ker? entah naper ana tak caya.
emm ana ada 'kembar' gak. tapi kembar ana ada dimana-mana. hee..
sebenarnya takde. tapi ana cakap ada sbb kalau ana pergi mana-mana... pasti ada org cakap "macam pernah nampak muka hang ni"
muka ana memang muka 'public'.
betullah memang ada 7 org muka serupa kita kat dunia ni tapi.. yg buat ana musykil ni.. yg serupa ana tu dah lbh dari 7 org. pelik bin ajaib.
sesungguhnya, Allah Lbh. Mengetahui.

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

faiszul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 306
Posting: 84
Dari: perak darul ridzuan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-03 03:01


assalamualaikum
saya memang ada kembar(seiras),cuma saya je taknak bagi ketara sangat seiras tu.dia bermata 4 saya 2 je(sebenornye saya pun mata 4 jugak).sekarang dia study kat oversea.saya study kat ipt tempatan je sebab mak tak kasi pergi dua-dua so saya mengalah.saya nak tanya betul ke kalau kembar,yang keluar dulu tu adik?tapi bagi saya walaupun saya keluar kemudia,saya tetap anggap dia sebagai abang.apa pendapat antum semua

-----------------
Dalam kerendahan diri,ada ketinggian budi.
Dalam kemiskinan harta,ada kekayaan jiwa.
Dalam kesempitan hidup,ada keluasan ilmu.
Insyaallah hidup ini akan indah jika segalanya kerana Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faiszulProfil   Hantar PM kepada faiszul   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 25-08-03 17:49


Saya banyak keturunan kembar , tapi saya tak ,adik saya yang bongsu adalah kembar ,lelaki nama dia mohd.alif dan mohd.afiq baru 6 tahun dan sepupu saya pun kembar perempuan .Best tengok dioarang tak risau kalau tak de kawan ,dulu saya susah nak cam adik saya tapi lepas tue baru dapat cam .yang bezakan dia adalah tahi lalat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

-sakura-
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 120
Posting: 218
Dari: IICM GOMBAK

Selangor  


posticon Posting pada: 26-08-03 10:45


tak ada pasangan kembar tapi kat tempat saya belajar tu dikatakan kembar dengan seorang kawan saya.. tiap kali org tanya "kembar ke?" kami saling berpandangan pas tu ketawa....

saya ada sepasang sepupu kembar.. tapi kecik lagi...
kawan pun ramai yg kembar.. kat sekolah saya tu popular dgn pasangan kembar dlm sekolah bawah jais..(bagi saper yg tau sek. saya la)

-----------------
~wAnItA hIaSaN dUnIa, SeInDaH hIaSaN aDaLaH wAnItA sOlEhAh~

::jaga diri hiasi peribadi::


Bookmark and Share

    


  Member Information For -sakura-Profil   Hantar PM kepada -sakura-   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2797
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-08-03 13:39


assalamu`alaikum

akak dgn kembar, satu sekolah dari sekolah rendah sampai menengah, then masuk university sama-sama. sama course . dulu waktu nak masuk university, akak sampai nangis-nangis tak nak masuk university nih kalau dia tak dapat scholarship juga. betapa rapat masa tu, sampai akak tak sampai hati nak tinggalkan dia, pergi belajar tempat lain .

jumpa suami jer masa berbeza, dia dgn suami dia dah lama kenal, akak lambat kenal dgn suami, tapi suami akak yg merisik dulu. tapi last-last akad nikah dekat-dekat, dan kenduri sama-sama juga

sekarang nih, kerja pun kat company sama tapi dia building lain dgn akak. yg paling terharu, sampai sekarang dia masih berkongsi cerita dia, keseronokan dia nak jadi ibu (dgn sibuk menayang baju bakal baby dia, bantal peluk dan segalanya)..dan kekadang kena pula bebel dgn kakak dia yg sorang nih, betapa keanak-anakannya dia walaupun nak jadi mak. agaknya sebab selalu sgt dia ada sister nak cerita masalah, sampai sekarang pun dia nak kongsi lagi dgn kita..

-seronoknya nak jadi makcik -

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

hubbun_najah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.08.2003
Ahli No: 3124
Posting: 33
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 27-08-03 12:47


saya ada adik kembar....
banyak perbezaan pulak tu....
Sorang tinggi, sorang rendah
Sorang pandai banyak, sorang pandai sikit
Sorang tinggi, sorang rendah
Persamaannya....dua-dua perempuan....
hihiiiiiiihhi

Bookmark and Share

    


  Member Information For hubbun_najahProfil   Hantar PM kepada hubbun_najah   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-08-03 16:34


Wah Wah Wah.. Ana pun nak citer gak. Ana pun ada kembar tau. Tapi muka takda la sama sangat. Dia skang sibuk kerje kat oversea.. Ala.. Clark Kent dalam Smallville.. tu la kembar ana. )

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

i-z-a-h
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1537
Posting: 170
Dari: Brunei

brunei  


posticon Posting pada: 29-08-03 09:03


Assalamualaikum..

Izah pon tak kambar.. kali nie.. family pon tak de yg kambar.. tapi kawan skolah tue laa.. drg nie.. lelaki ..budak cina.. drg nie.. mmg same sangat... pandai same2..markah peksa same2.. tinggi same.. talent same.. (cuma sorg tue pandai piano).. susah nak beza kan... drg sendiri buat berbeszaan sendiri.. drg buat la sonkok drg serong skit.. sorg serong .. seorg betul.. tue je nak beza kan.. ehehe...

yg palingg kelakar sangat.. drg nie klu peksa.. (kolej) top student la.. sorg no. 1 sorg no. 2 mmg tak bercerai... time O level hari tue.. drg nye result sameeee sangat..tak de beza.. cemne laa boleh ..e kekek

wassalam

-----------------
-->> Study can be stressful when i cant arrange my time, too bad i still cant arrange myself even i know i wanna be sucess <<--

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-z-a-hProfil   Hantar PM kepada i-z-a-h   Pergi ke i-z-a-h's Website   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-03 09:19


assalamualaikum....
ana nak awap persoalan yg ditanya oleh saudara faiszul tu...mmg betul kot....org tua kata yg kuar dulu tu adik, yg kuar kemudian tu kakak or abang...sebab ana pon kuar dulu dr kakak ana....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

izzz81
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.10.2005
Ahli No: 19761
Posting: 125

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 17:48


saya kembar....

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzz81Profil   Hantar PM kepada izzz81   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-02-06 18:59


mak saya kembar...
kekadang terpanggil 'mak' kat mak tam saya..
tapi sekarang dah pandai beza kut..
tapi anak-anak dan cucu-cucu nya tak ada pula kembar..
begitu juga dengan mak tam saya..
kembar ni macam best saja..
tak payah susah2 cari member...minat sama pula itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

huffaz85
Warga Rasmi
Menyertai: 24.02.2006
Ahli No: 22954
Posting: 13
Dari: Cairo, Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 08:19


ermm ana pun ada kembar juga... but kembar tak seiras la,
sebab kami kembar lain jantina... dari tadika sampai darjah 6 sekelas... start saja form 1 kami berpisah, ana ke kelantan dan akak stay belajar johor... dan sekarang masing2 menuntut berasingan. sebenarnya ana tak terasa sangat ada kembar ini.. tapi kekadang tu terpikir jugak..."aku ada kembar rupanya:P" ermm rindunye lama tak jumpa dia...

    :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For huffaz85Profil   Hantar PM kepada huffaz85   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 09:31


Wa'alaikumussalam wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah umi beli majalah mingguan wanita terbaru. Di dalamnya ada satu artikel berkenaan seorang wanita yang baru berumur 37 tahun dan bertudung menjadi ibu kepada 13 orang anak. Allah izin kandungan yang ke sembilan melahirkan kembar empat sekaligus. Subhanallah!

Yang menariknya ialah beliau seorang ibu dan muslimah sejati kerana mampu mendidik anak-anaknya menurut Islam. Beliau tidak takut ramai anak kerana rezeki dari Allah SWT. Bayangkan kalau duit pampers saja mencapai RM600 sebulan. Allah izin kembar ini telah dapat tajaan dari segi pampersnya tu. (Bukan jenama pampers ya). Dan milo yang paket kecil tu sekedar untuk sehari saja. Belum lagi makanan lain. Tapi Allah SWT memberi rezeki pada beliau.

Antara didikannya yang menyentuh hati umi ialah beliau mendidik anak-anaknya yang besar sikit untuk berpuasa Isnin dan Khamis. Dan bila tiba hujung minggu mereka dilatih untuk mencair besi buruk dan kumpul untuk dijual. MasyaAllah!

Sesungguhnya ramai insan di luar sana yang begitu peka dengan pendidikan Islam dan mereka inilah contoh terbaik demi merealisasikan al Islamu ya'lu wala yu'la 'alaih.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - syukur kepada Allah SWT kerana memberi kesihatan dan kelapangan. Ameen ya Rabb!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

nor_2118
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22238
Posting: 66
Dari: seberang perai

Pahang  


posticon Posting pada: 25-02-06 11:13


Assalamualaikum..
hehe nak nyelit juga!
saya ada juga anak kembar tapi......bukan anak betul,anak saudara
soleh dan solehin...comel sangatemmm rasa-rasanya ada la iras mak cik dia ini!!!

mereka kembar seiras,em tapi yang adik saiz dia kecik sikit!adik tu name nya soleh....

yang best nya masa mereka dalam hari saya yang jaga...so sampai sekarang saya dapat beza budak 2 tu....

adik beradik saya yang lain agak confuse juga la time nak macam mana satu abang dan mana satu adik...apa pun alhamdulillah, mereka sihat!

diorng dilahirkan secera normal,beza masa lebih kurang 20 minit begitu....now i realy miss them!!!
mereka kat rumah kakak saya kat puchong...

em seronok ada mereka....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_2118Profil   Hantar PM kepada nor_2118   Quote dan BalasQuote

puteri_islamiah04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.09.2005
Ahli No: 18815
Posting: 116
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-02-06 13:25


nak join juga lah.....

saya tak ada kembar.....cuma kat sek ada pelajar2 yang tak kenal saya ini selalu tertukar dengan kawan sekelas saya......kalau tengok dr tepi itu ada lah iras2....kalau tgj betul2 tak ada pun......yang sama perangai.....happy selalu.....kekadang agresif lah juga hehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamiah04Profil   Hantar PM kepada puteri_islamiah04   Quote dan BalasQuote

auni1011
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22509
Posting: 28
Dari: UM-KL-Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-06 02:41


saya tak ada kembar...

tapi masa sekolah dulu ada orang kata saya dan kakak pasangan kembar...mungkin sebab kami sama kecik dan ada iras2...

saya ada adik kembar, kembar spasang...sekarang dorg form4 dan 5.sebab seorang tu dapat lompat kelas, seorang lagi tak dapat...

saya ada spupu kembar, perempuan...
kawan pun ada yang kembar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For auni1011Profil   Hantar PM kepada auni1011   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.122132 saat. Lajunya....