Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-08-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Raja yang setia pada dayang2 yang hanya inginkan kerusi empuk di singgahsana bukan sahaja akan meruntuhkan seluruh istana bahkan seluruh takluk jajahannya...
-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 55
Ahli: 0
Jumlah: 55




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 18 hari yang lalu
muslimiman: 23 hari yang lalu
tornado: 42 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Penghiburlara


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Penghiburlara

Please Mendaftar To Post


Oleh Penghiburlara

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 02:17


Tajuknya: kontraktor.

Tempat peristiwa: alam akhirat.

Antara penghuni neraka dengan penghuni syurga.

Diceritakan - adalah beberapa orang penghuni syurga berasa belas kasihan dengan penghuni neraka. Maka pemimpin syurga mengajaklah pemimpin neraka bermesyuarat melahirkan rasa belas kasihannya terhadap penghuni neraka tersebut.

Didalam mesyuarat tersebut dipersetujuilah antara kedua pemimpin tersebut untuk membina jambatan penghubung antara syurga dan neraka. Maka mereka berjanji membuat jambatan itu separuh seorang.

Selang beberapa bulan maka siaplah jambatan sebelah penghuni neraka.

Hairannya sebelah penghuni syurga tak dimulai lagi. Maka datang lah pemimpin neraka bertanyakan kepada pemimpin syurga Kenapa sebelah pihak syurga tidak memulai jambatan sebagaiman yang dijanjikan.

Anda tahu apa kata pemimpin syurga?

Maaf lah kata pemimpin syurga -
setelah kami mencari beberapa lama didapati tidak ada seorangpun penghuni syurga
terdiri dp "kontraktor" oleh kerana itu lah pihak kami tidak dapat memulakan projek jambatan sebagaimana yang dijanjikan.

Pengajarannya:
1) Jangan jadi kontraktor yang suka tipu orang!.

Sekian terima kasih.


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 10:15


boleh pula macam tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 11:00


Pada 15-06-06 02:17 , jAiLuL_mAnsHuDaH posting:

!!! QUOTE !!!


Maaf lah kata pemimpin syurga -
setelah kami mencari beberapa lama didapati tidak ada seorangpun penghuni syurga
terdiri dp "kontraktor" oleh kerana itu lah pihak kami tidak dapat memulakan projek jambatan sebagaimana yang dijanjikan.


sepatutnya kena tambah
"kerana semua kontraktor dah masuk neraka, jadi kami tak dapatlah............"


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

salsabiila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.03.2005
Ahli No: 15054
Posting: 58

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 13:03


rasaye tak semua kontraktor macam tu... hanya sebahagian sahaja. ada jugak yang jujur dan amanah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabiilaProfil   Hantar PM kepada salsabiila   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 13:08


banyak lagi yang menipu..........bukan kontraktor saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 13:19


tak patut tu, bukannya semua kontrator tu tak jujur or buat salah

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 13:38


adakah macam ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 15:26


saya nak jadi kontraktor....bagaimana ni???? huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-06-06 16:48


buatlah sesuatu perkara dngan ikhlas
jngan mencari rezeki atas ksusahan orang lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 15-06-06 17:00


buat apa saja mesti ikhlas dan jujur..insyaAllah :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 15-06-06 17:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.097111 saat. Lajunya....