Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Activity gets you busy. But productivity gets you results. Activity consumes time. Productivity frees it.

-- ummimq

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 21 jam, 53 minit yang lalu


Suara Hatiku
Topik: mengapa sering diejek jika berbadan besar??????


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» mengapa sering diejek jika berbadan besar??????

Please Mendaftar To Post


Oleh mengapa sering diejek jika berbadan besar??????

hidayah_grasio
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23571
Posting: 146
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 12:59


Assalamualaikum

saya sentiasa sedih dan tidak tahu apa yang nak dilakukakn.... saya senriasa diejek, dihina oleh kawan2, keluarga dan masyarakat sekeliling semata- mata hanya badan saya gemuk.. saya tak tahu nak luahkan pada siapa...


-----------------
Gerak Silat Olah Raga (grasio)


Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_grasioProfil   Hantar PM kepada hidayah_grasio   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 13:13


badan kecik pun kena juga...........takyahla risau.awak tu sihat sebab banyak rezeki.kessian orang kurus......tak cukup zat

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 14-06-06 13:15


relaks la hidayah... mulut orang memang tak dapat nak tutup.. kalau besar ada saja orang nak cakap, kalau kecik pun kena kutuk jugak, same saja... mulut orang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

rabiah_al-adawiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23868
Posting: 56

yemen  


posticon Posting pada: 14-06-06 13:16


Assalamualaikum wbt..

Membaca kisah hidayah ini buat saya terpanggil untuk menulis sesuatu.
Inilah lumrah manusia.Suka pelik pada benda yang tidak sepatutnya.Pertama sekali saya nasihatkan hidayah kena ada rasa yakin pada diri sendiri.Yang keduanya santiasa melemparkan senyuman walaupun dalam kepahitan.Kerna,keyakinan dan senyuman akan menjadi benteng kekuatan untuk diri kita sendiri.Dari sini,orang akan menghormati kita.Sebenarnya ini ujian.Ujian yang Allah berikan pada hidayah untuk menjadikan hidayah kuat menghadapi hari2 akan datang.Hidayah jangan hiraukan pandangan mereka.Berdoalah mohon ketenagan dari Allah.Kerna doa orang yang teranyaya akan diterima Allah,insyaAllah.

Ingat,segala apa yang kita kerjakan di dunia ini akan menerima balasan baik mahupun buruk dari Allah.jadi,berusahalah untuk melakukan perkara2 mahmudah dan jauhi sifat mazmumah.

Allah itu Maha Adil.Mungkin satu hari nanti hidayah berjaya menurunkan berat badan hidayah.Siapa tahu?Ikhtiarlah.Sekarang banyak makanan kesihatan yang menjurus ke arahnya dan lakukanlah senaman.Sebelum tu dapatkan nasihat doktor.Saya doaakan hidayah berjaya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rabiah_al-adawiahProfil   Hantar PM kepada rabiah_al-adawiah   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 13:43


salam hidayah.

pertama kali membaca posting hidayah. hati ana tak ada perasaan. feelingless. pada ana, ana tak bersimpati atau pun sedih.sebab tidak ada sebab untuk rasa sedemikian.

hidayah... biar pun nt rasa, biar pun apa yang orang kata... nt adalah satu anugerah tuhan di dunia ni. setiap orang cantik dan menarik.

mulai sekarang, ana harap sangat nt... cari kekuatan nt. bila nt dah jumpa kekuatan nt, kelebihan nt, nt mesti bergembira...

Kenapa ana kata macam ni? sebab ana pernah jadi macam nt suatu ketika dulu. ana pernah rasa di hina, di cemuh etc. tapi ana cari kekuatan dan kelebihan ana. ana tonjolkan.dan akhirnya, mereka diam sendiri.....

kalau hidayah rasa kurang semangat, kurang bermotivasi. PM la ana. mungkin nt lebih selesa kepada perbincangan privacy. untuk pengetahuan nt, ana ni muslimah. harap tak terkeliru dengan nick ana.

semoga nt lebih bersemangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-06-06 15:32


Pada 14-06-06 13:15 , nick_sieq posting:

!!! QUOTE !!!

relaks la hidayah... mulut orang memang tak dapat nak tutup.. kalau besar ada saja orang nak cakap, kalau kecik pun kena kutuk jugak, same saja... mulut orang....



betul...betul...

asal sihat sudah...alhamdulillah... :-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-06-06 15:39


Pada 14-06-06 12:59 , hidayah_grasio posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saya sentiasa sedih dan tidak tahu apa yang nak dilakukakn.... saya senriasa diejek, dihina oleh kawan2, keluarga dan masyarakat sekeliling semata- mata hanya badan saya gemuk.. saya tak tahu nak luahkan pada siapa...



w'salam....
emm ana harap hidayah banyak bersabar.....
biasa la manusia sentisa nampak keburukan yang ada pada kita sedangkan tak nampak keburukan yang ada padadiri sendiri...
banyak2 bersabar ek.... :-)
setiap manusia ada keistimewaan yang tersendiri cuma ada kalanya kita tidak menyedarinya... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 15:42


sama la kita...tapi kawan kata kawan saya jangan hidup kita ini bergantung pada kata-kata orang..kerana sifat semulajadi manusia inginkan kesempurnaan...kita tidak sempurna tapi tidak salah jika ingin menuju kearah kesempurnaan itu...walaupun fizikal menjadi bahan ketawa, kekuatan rohani jadikan benteng pertahanan..jangan kecewa ye...kita sama-sama hidup di dunia berpimpin tangan menuju ke arah keredhaan 4JJ1 Subhanahu Waatala

Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-06-06 16:18


assalamualaikum,hidayah :-)
bia sajalah apa yang orang nak kata,ok..
lama mana sangat diaorang nak mengata..??
dah penat nanti berhentilah diaorang.. :-)
tak ada siapa pun yang sempurna di dunia ni,dayah.. :-)
hanya Dia yang Maha sempurna, ok :-)


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 14-06-06 16:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-06-06 17:20


bersabarlah dan cuba anda amalkan senaman selalu .. saya pun dulu gemuk juga .... ramai kawan2 gelak, kutuk sama macam awak ........ bila setiap hari bersenam, berat saya turun lebih 20kg dan saya tak gemuk lagi .. ;-)


* saya ada kawan berat 150 kg ... dia suka hentam orang .. itulah kelebihan orang berbadan besar ...
:lol:


-----------------
"Whenever there is justice, There is a life" ... HUndred Beast Sentai ! Gaoranger !!
[ Telah diedit oleh: yanokage pada 14-06-06 19:14 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 14-06-06 18:49


laa..pasal badan besar pun mahu merajuk ke...
orang kata orang badan besr ni sensetif betul ke...hidayah....?

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 21:38


assalamualaikum..

erm.. hanya mutiara yang akan kenal manikam... kaca tidak sama dengan mutiara.. walaupun ianya dihias ditempat yang selayaknya bagi sebuah murtiara.. namun ia tetap kaca.. berbanding dengan mutiara.. walaupun ia terpelosok dalam longkang yang hitam.. nilainya tetap tidak akan berkurangan...

hehe :) hanya sebagai bidalan sahaja.. maksudnya... ALLAH maha tau setiap yang dijadikannya... apakah tujuan dijadikannya demikian.. dan apa kelebihannya.. lumrah sifat manusia suka mengejek kekurangan yang mereka lihat pada pandangan zahiriyah.. namun mereka tidak tau yang orang yang dipandang hina itu ada kelebihan yang ia tak miliki...

benar kata sahabat2 yang lain.. syukuri dengan nikmat ALLAH itu wajib.. selain itu carilah kelebihan diri,kemudian tonjolkan kelebihan kita itu.. apabila mereka melihat kelebihan kita.. mereka pasti tidak akan memandnag rendah lagi pada kita.. selain itu tidak salahbagi kita berusaha kepada yang lebih baik lagi..

salam ukhwah dan perjuangan

wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

qhal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11344
Posting: 385
Dari: (((Selangor)))

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 22:36


saya juga adalah seorang bekas orang berbadan besar, walaupon sekarang ni badan saya agak besar, tapi tak sebesar dulu!! yes memang kita dihina di kutuk dicerca and entah apa-apa lagilah!! sabar adalah benda yang terbaik untuk dibuat, disematkan dengan azam untuk kuruskan badan, dan alhamdullilah masa tunggu result spm dulu saya menggunakan peluang itu untuk kuruskan badan, dan ternyata saya berjaya, sekrng ni baru la ramai orang nak mendampingi saya tak seperti dulu, dunia lah katekan penuh dengan tipu helah, cuba gunakan benda-benada cacian tersebut untuk kita berusaha untuk kuruskan badan, insyaallah anta akan boleh melakukannya, percayalah dengan izin Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For qhalProfil   Hantar PM kepada qhal   Quote dan BalasQuote

ummuafeera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13690
Posting: 140
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 14-06-06 22:44


hmm...teringat kelmarin ...ana tengok satu discovery...tentang seorang muslim di india..

dia lumpuh dari pinggang hingga seluruh kaki..

kiranya..kalau buang najis pun...dia tak rasa...

tapi..ana kagum tengok dia...dia berusaha untuk menyumbang...dia hasilkan 89 kereta untuk mereka yang senasib dengan dirinya..

cuba fikirkan diri kita...sempurna bukan...usah dilihat celaan manusia...namun fikirkan pandangan Allah..

dan ana sertakan sebuah link...tajuknya "if u are grateful, u are more beautiful"..

di dalamnya ada dikisahkan seorang perempuan yang mengalami kekurangan..namun bagaimana dia membuatkan sesiapa sahaja yang melihatnya akan menyebut Subhanallah..

http://rnuraini.blogspot.com/2006/04/if-you-grateful-you-are-beautifull.html

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummuafeeraProfil   Hantar PM kepada ummuafeera   Pergi ke ummuafeera's Website   Quote dan BalasQuote

nazran7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5731
Posting: 83
Dari: B B Bestari

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-06-06 00:03


Yang Penting Sihat Alhamdulillah..

Orang nak perli aku.. peduli apa.. mulut manusia.. bukan boleh tutup..

janji..

(2:247)
Nabi mereka mengatakan kepada mereka: "Sesungguhnya Allah telah mengangkat Thalut menjadi rajamu." Mereka menjawab: "Bagaimana Thalut memerintah kami, padahal kami lebih berhak mengendalikan pemerintahan daripadanya, sedang diapun tidak diberi kekayaan yang cukup banyak?" Nabi (mereka) berkata: "Sesungguhnya Allah telah memilih rajamu dan menganugerahinya ilmu yang luas dan tubuh yang perkasa." Allah memberikan pemerintahan kepada siapa yang dikehendaki-Nya. Dan Allah Maha Luas pemberian-Nya lagi Maha Mengetahui.



Terjemah Al Qur'an

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazran7Profil   Hantar PM kepada nazran7   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 08:23


Pada 14-06-06 18:49 , jejakaislam posting:

!!! QUOTE !!!

laa..pasal badan besar pun mahu merajuk ke...
orang kata orang badan besr ni sensetif betul ke...hidayah....?


betul.... sebab saya ada ramai kawan yang badan besar, gemuk... mereka banyak yang ada inferior conflict. tapi ada juga yang ada positive thinking... but most of them memang rasa rendah diri...


-----------------
Hidup di sini untuk balik ke tempat asal


Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 16-06-06 10:21


banyak-banyak kan bersabar....
biar la orang nak kata....nanti dah penat mulut tu...tak ada la nak kata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-06-06 10:33


Pada 14-06-06 13:13 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

badan kecik pun kena juga...........takyahla risau.awak tu sihat sebab banyak rezeki.kessian orang kurus......tak cukup zat

Betul tu..orang badan kurus pun selalu diperli.....saya selalu kena dengan budak-budak office......dah lah ayat pedas gila 'lelaki tak suka perempuan kurus macam awak ni' geram sangat....mentang-mentang saya seorang tak kawin lagi kat ofis ni......tapi nak buat macam mana sabar saja la.....


-----------------
Whatever Happen life still go on


Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

hairani
Warga Rasmi
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24827
Posting: 9
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 11:31


em..orang yang selalu ejek orang yang berbadan besar ni, orang yang tak tahu nak hormat orang lain. besar xsemestinye xcantik. cuma orang bute saja yang tak tahu menilai. ada orang cakap, orang yang berbadan besar ni hati dia lembut. mereka ni lebih penyayang. tak kisah la kurus @ besar pun, yang penting sihat. gemuk sangat pun tak elok, kurus sangat pun tak elok. biar sederhana dan tak ada penyakit yang berbahaye.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hairaniProfil   Hantar PM kepada hairani   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 19:15


Pada 16-06-06 10:21 , alawiyah posting:

!!! QUOTE !!!

banyak-banyak kan bersabar....
biar la orang nak kata....nanti dah penat mulut tu...tak ada la nak kata...


hmm betul tu..mulut orang...biarla ..lantak dema la.....tapi jangan rasa rendah diri..ni anugerah Allah..patutnya bersyukur..kat luar tu ada yang lagi teruk....ada yang lagi susah....


-----------------
dulu, kini, dan selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-06-06 22:17


saya ada seorang kawan macam brbdn comel ni..tapi kawan saya tak pernah sebut dia sedih atau apa bila dihina oleh orang-orang...memang kawan saya ni tak disukai oleh kbykn orang..tapi kawan saya buat tak tahu saja,dia kawan dengan group2 saya yang jadi best friend dia...dia tak kisah pun cakap orang,yang penting,dia tak buat salah...

hidayah..yang pting,kita tunjukkan keyakinan dan kejayaan kita yang lebih daripada mereka..supaya mereka tak anggap kita ni lemah smgt dan langsung tak tunjukkan potensi...takpelah,sekurang2 nya..hidayah tahu,yang mana kawan,yang mana lawan....

bersabar banyak-banyak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

hidayah_grasio
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23571
Posting: 146
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 18:11


Assalamualaikum

Terima kasih kerana anda semua sudi memberi perangsang untuk saya.. saya amat menghargai setiap kata perangsang yang telah anda semua beri

Kepada jejakaislam... Salah ke setiap orang mempunyai sifat sensetif?? Adakah anda tidak mempunyai perasaan sedih jika dikutuk??? Jangan bohong dengan kata tidak bagi soalan saya ini.. Kalau rasa sedih tak banyak, tetapi, sikit pun mesti adakan.. Maaf kan saya jika saya menanyakan dan memberi jawapan seperti ini..

Kepada yang memberi semangat, sekali lagi, saya ucapkan terima kasih banyak banyak ye.. Saya tiada tempat lagi nak mengadu.. Sebab masyarakat, keluarga dan kawan-kawan sekolah semua, mengutuk saya tak habis habis...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_grasioProfil   Hantar PM kepada hidayah_grasio   Quote dan BalasQuote

syaz_muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2006
Ahli No: 23112
Posting: 21
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 21:42


sabar...saya pun sama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syaz_muslimahProfil   Hantar PM kepada syaz_muslimah   Quote dan BalasQuote

ahlifikir
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2005
Ahli No: 17015
Posting: 45
Dari: kl

japan   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 22:02


ALLAH tak memandang tubuh seseorang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahlifikirProfil   Hantar PM kepada ahlifikir   Pergi ke ahlifikir's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-06-06 22:05


Pada 18-06-06 22:02 , ahlifikir posting:

!!! QUOTE !!!

ALLAH tak memandang tubuh seseorang


betul tu ahlifikir
..


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-06-06 00:54


!!! QUOTE !!!



saya sentiasa sedih dan tidak tahu apa yang nak dilakukakn.... saya senriasa diejek, dihina oleh kawan2, keluarga dan masyarakat sekeliling semata- mata hanya badan saya gemuk.. saya tak tahu nak luahkan pada siapa...



Assalamualaikum..untuk hidayah..semoga berbahagia saja hendaknya..Nampaknya topik ni menarik perhatian saya..sebenarnya saya juga ada pernah mengalami masalah ini..Alhamdulillah masalah ini telah pun berakhir dan saya telah menemui jalan keluar yang terbaik..syukurlah sahabat2 perempuan saya tak pernah meminggirkan saya..meskipn saya dalam kategori berlebihan berat badan..saya masih dapat mengecap kejayaan dalam akademik dan kokurikulum hasil dari dorongan mereka.mungkin salah satu sebab Kenapa saya tak suka berkwn dengan lelaki,kerana pandangan serong dan ejekan mereka..

Keluarga sesekali ada mengusik..tapi saya sedar sindiran dan gurauan tu perlu diambil perhatian..bila difikirkan semula sihat itu adalah matlamat paling penting disamping untuk mcapai keyakinan diri dr diejek dan diperli..kalau tak sihat susahlah hendak beribadat dan bekerja..keyakinan diri juga berkurangan,bagaimana nak menjana kerjaya dan hidup cemerlang..

saya tak mensasarkan kurus untuk cantik selepas mndapat banyak nasihat dari sahabat dan bahan2 bacaan yang banyak mengajar saya untuk mengamalkan cara hidup sihat kerana gemuk atau berlebihan berta badan memanglah satu masalah kesihatan yang boleh mengundang bahaya jika tak ditangani segera.Malah ada jugak rancangan realiti tv yang saya tonton setiap minggu ("The biggest looser") pasal pertandingan mendapatkn berat badan ideal.kebanyakan mereka hampir saja menghadapi risiko pnyakit merbahaya tetapi berusaha menurunkn berat sebanyak yang mungkin setiap minggu dengan bersenam dan berdiet untuk menang hadiah wang tunai..Ini juga memberi inspirasi

Berusaha untuk menurunkn berat bukan bermakna anda kehilangan ego anda..tetapi ia demi kesihatan dan keceriaan hidup yang telah diragut oleh masalah anda itu.Dapatkn nasihat dan dorongan dr rakan2 dan mereka yang pakar (doktor,pakar pemakanan dan majalah kesihatan),tambahkn ilmu tentang kesihatan dan berubah ke cara hidup sihat adalah langkah yang tidak merugikan..sahut cabaran itu,dan pastikan anda berhak mendapat kegembiraan yang anda idamkan.tapi awas jangan terlampau memaksa diri hingga membahayakan diri hanya kerana terkilan dengan sindiran orang,tapi lakukannya untuk diri sendiri-untuk kesihatan anda

Sekarang saya sangat gembira dan bersyukur dengan apa yang saya capai dan sekaligus dapat menutup mulut mereka tanpa perlu melawan,bergaduh atau berselisih faham

Selamat berusaha :-)


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/
[ Telah diedit oleh: setanggi_syurga83 pada 19-06-06 14:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 05:05


adik hidayah jangan sedih ye sayang.... kami kat ukhwah.com tetapi sayang adik... tak kutuk adik pun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 09:34


Adik hidayah jangan la dok sedih-sedih ye... Setiap yang Allah jadikan untuk kita mesti ada kelebihannya. dengan syarat kita pandai jaga diri kita. Jaga adab dan tingkah laku,insyaAllah ia dapat menutup kekurangan yang ada pada diri. Ingatlah setiap makhluk ciptaan Allah...pasti ada kekurangan dan kelebihan masing-masing. :-)


-----------------
Tidak ada yang bermakna dalam hidup... selain kita berbuat baik sesama insan.(",)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

nazran7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5731
Posting: 83
Dari: B B Bestari

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-06-06 14:30


OK ye hidayah.. jaga diri selalu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazran7Profil   Hantar PM kepada nazran7   Quote dan BalasQuote

rajanazri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2006
Ahli No: 24728
Posting: 123
Dari: n9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-06-06 11:26


orang yang berbadan kurus pun diejak juga...
manusia ni ada yang baikdan jahat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajanazriProfil   Hantar PM kepada rajanazri   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 23:08


zaman dulu orang lelaki suka perempuan yang bertubuh besar...lepas itu dengan peredaran zaman, barat membawa idea apa yang kurus dan ramping adalah cantik...media2 kini banyak iklan2 dan menonjolkan model yang tentunya bertubuh kurus dan dan kekononnya "ideal"...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-06-06 23:29


assalamualaikum....

sesungguhnya pujian itu racun..dan hinaan itu penawar...

pujian membuatkan kita terleka..hinaan membuka mata dan meniup semangat kita untuk terus maju ke depan...

andai kita pandai menggunakan kelemahan kita..kelemahan itu boleh menjadi satu kelebihan...INSYAALLAH..

ALLAH itu maha pengasih...Dia tidak akan menganiyai hambaNya sendiri..setiap yang berlakupasti ada hikmahnya..."dan khabarkanlah berita gembira kepada orang-orang yang bersabar.."

^...carilah keredhaan ALLAH walaupun di atas kemurkaan manusia...^

"ukhwah fillah..mahabbah lillah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 22:31


Pada 30-06-06 23:08 , ladybirdy posting:

!!! QUOTE !!!

zaman dulu orang lelaki suka perempuan yang bertubuh besar...lepas itu dengan peredaran zaman, barat membawa idea apa yang kurus dan ramping adalah cantik...media2 kini banyak iklan2 dan menonjolkan model yang tentunya bertubuh kurus dan dan kekononnya "ideal"...


betul tu...


-----------------
Hidup di sini untuk balik ke tempat asal


Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Subuhku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8613
Posting: 209

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-06 23:46


Sapa kata badan besar tak menarik?? Kalau orang Malaysia pergi kenegara Timur Tengah atau negara eropah mereka yang berbadan besar seperti satu kebanggaan pada mereka yang berbadan besar..Saya happy dengan badan saya yang besar tinggi 195cm berat 123kg hebat kan hehe yang penting kita tak ada penyakit

Bookmark and Share

    


  Member Information For SubuhkuProfil   Hantar PM kepada Subuhku   Quote dan BalasQuote

nieyNa_syauQah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.12.2005
Ahli No: 21356
Posting: 9
Dari: ?????????????

blank  


posticon Posting pada: 08-07-06 04:03


yang meghina terus menjadi terhina...ingat lah!cari keyakinan diri..itulah yang terbaik..biar apa orang nak kata kita kena ada pendirian kita sendri..jadilah diri sendiri..itu yang paling utama...


-----------------
"Lestarikan Wadi Kalbuku Tuhanku
Leraikan Aku Dari Pautan Nafsu
Biar pun Sukar Bagiku Melamar RedhaMU
Namun Masihku Mengharap Ampuna


Bookmark and Share

    


  Member Information For nieyNa_syauQahProfil   Hantar PM kepada nieyNa_syauQah   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-07-06 10:43


assalamualaikum, hidayah.

orang kata atau taip "sabar" memang senang tapi nak sabar itu..hanya empunya diri sahajalah yang tahu..

walau apapun, sakeenah harap hidayah tak payah dengar sangat apa yang orang ejek kat hidayah..tapi yang pasti, hidayah kena buktikan yang hidayah mampu lakukan sesuatu yang luar biasa atau satu perkara yang mereka sangkakan hidayah tak boleh lakukan pada awalnya..

nasihat sakeenah, cubalah untuk turunkan sikit berat hidayah...bukan tujuan sakeenah nak ejek atau sebagainya..tapi untuk kesihatan bukan kecantikan..ha, mana tahu lepas hidayah kurus, orang yang pernah ejek hidayah semuanya terbeliak biji mata..sorry ye jika ada terkasar bahasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 10-07-06 12:01


salam.
tak salah berbadan besar...jangan pedulikan cakap-cakap orang biarkan mereka berkata...sesungguhnya orang-orang sebegitu suka jika kita jatuh tersungkur baru dia puas hati.yang penting build your self esteem,bergaya dan jangan malu dengan phyical appearance kita,itu kurniaan Allah,walaupun apapun kita kena bersyukur sebab kita sempurna.macam saya ramai kutuk muka saya berjerawat lelaki perempuan,mula2 tu terasa juga tapi lelama saya buat tak tahu saja,sebabnya kerana hinaan mereka saya jadi rendah diri dan juga malu.tapi seorang kawan saya pernah berkata,mungkin ada hikmah disebaliknya,mungkin lelaki yang ingin mengenali diri saya tidak memandang kecantikan fizikal saja tetapi memandang diri saya yang sebenarnya,siapa saya.sebelum ni ramai kawan lelaki yang kata,awak ni cute tapi ada jerawat....terasa sungguh saya tapi betul juga kata kawan saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

aqli
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2005
Ahli No: 19625
Posting: 83

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 12:15


kepada hidayah..
biasa lah mulut manusia ni...dulu saya juga berbadan besar, selalu dibuli dan diejek juga...
tapi sekarang bila berdiet, selalu tak menjadi...so saya tak berdiet lagi...
dan badan saya still tak berubah:)
tapi hati saya senang, sebab saya dapat kekuatan bila diejek macam tu...bila pekara yang kita dah biasa, kita akan lali...
yang penting kita tak ganggu orang lain kan..
ala hidayah..hidayah jangan sedih ya...
nasib kita sama kan kan kan...
jangan sedih yeaaaaaaaaaa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqliProfil   Hantar PM kepada aqli   Quote dan BalasQuote

nabilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11595
Posting: 85
Dari: UiTM

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 14:47


assalamualaikum...hidayah..

nama hidayah sangat baik maksudnya...setiap kejadian ada hikmahnya tetapi mungkin kita sebagai hamba allah tidak tahu disebalik hikmahnya..maka kita perlu bersyukur setiap apa yang dianugerahkan oleh allah kerana setiap pemberian-Nya terlalu bernilai dan tidak dapat ditukar ganti.Di luar sana ramai lagi insan yang mempunyai banyak dugaan dan ujian yang diberi oleh -Nya
tetapi mereka boleh bersabar...maka bersabarlah hidayah...kerana bersabar itu adalah separuh daripada iman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabillaProfil   Hantar PM kepada nabilla   Pergi ke nabilla's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid_85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.07.2005
Ahli No: 17280
Posting: 22
Dari: petaling jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 09:46


salam 2 hidayah....
jangan lah terlalu sedih anggap saja mereka tu menghina ciptaan ALLAH.....
buat pekak saja... jangan merendah diri sangat k....
u lah strong....
mind set yang penting.....
k salam....
=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid_85Profil   Hantar PM kepada mujahid_85   Quote dan BalasQuote

hidayah_grasio
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.03.2006
Ahli No: 23571
Posting: 146
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 20:38


Assalaualaikum

Kepada anda semua, terima kasih kerana memberi sokongan terhadap diri hidayah... Hidayah sudah bermula berdiet dengan ikut aturan hospital.. Terpaksa bayar mahal untuk tempoh 6 bulan kerana tak tahan diejek.. Alhamdulillah, saya sudah menurunkan 3kg dari berat saya.. terima kasih ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For hidayah_grasioProfil   Hantar PM kepada hidayah_grasio   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-07-06 20:51


jangan lah bersedih hanya kerana tipu daya dunia,sesungguhnya azab neraka itu lebih pedih seksaannya...bersabarlah kepada antum yang berbadan besar..jadi itu sebagai satu cabaran dan asbab untuk motivasi diri kearah yang lebih baik,jangan menonjolkan kelemahan diri sebagai asbab kepada kekalahan,gnekan kekuatan minda dan emosi untuk tampilkan dari antum sebagai daya pemikir yang hebat,jangan takut diejek oleh makhluk sebab makhluk semua lmah,tapi tkutlah dilaknat Allah krane dia yang maha Kuasa...insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

AUS_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16977
Posting: 172
Dari: KL

Perak  


posticon Posting pada: 11-07-06 23:40


Rileks lah, sayepun besar dengan gemuk juga tapi tak ada rangpun nak hina ke apa ke. nasihat saya ialah jangan sedih2. orang tetap akan bekata2 sampai bila2 dan orang yang kita kenal akan datang dan pergi so abaikan saja. be happy. jangan mudah terasa. kalau orang yang mengata awak tengok awak tak kesah bila diarang ngate awak sure diarangpun jadi busan and akan berenti mengata. haha. lagipun its your life so make the best out of it.hidup hanya sekali so takyak kerana kata-kata rang lain kita hidup merana.
apapun amalkan lah gaye hidup sihat and kekalkan berat badan ideal. ;-) ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AUS_85Profil   Hantar PM kepada AUS_85   Quote dan BalasQuote

fi_shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24949
Posting: 163
Dari: Bumi Allah

croatia  


posticon Posting pada: 12-07-06 04:39


Banyakkan bersabar.."
Sesungguhnya Allah bersama dengan orang yang bersabar.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_shattirProfil   Hantar PM kepada fi_shattir   Quote dan BalasQuote

eislamm
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2007
Ahli No: 30012
Posting: 28
Dari: pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-06-07 23:41


salam...
hidayah...banyakkan bersabar.bukan awak seorang yang berbadan macam tu, saya pun same.memang kadang kale orang macam kita dihine oleh sesama manusie tapi boleh ke orang yang menghine kita tu menghine kita pada Allah???tak boleh kan??biarlah kita buruk dimate orang macam tu, asalkan kita punyai hati yang bersih sentiasa bersyukur dengan apa yang ada,insyaALLAH kita akan nampak lebih cantik daripede orang macam tu d cc ALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eislammProfil   Hantar PM kepada eislamm   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 17:30


buat hidayah.....

lakukan sesuatu yang diredhoi dan di sukai ALLAH kerana hanya itulah yang menjamin kebahagiaan di dunia & akhirat

mulut orang kan macam tempayan tak boleh nak tutup.
lagipun dah jadi lumrah hidup manusia hanya nampak kesalahan diri orang daripada kesalahan sendiri......

so selagi keadan fizikal awak tak menjejaskan kesihatan dan pekerjan seharian tak payah nak ambik kesah cakap org.
tapi kalau khdpn trjejas sebab keadaan fizikal awak berusahalah untuk menjadi lebih baik dengan bantuan mereka yang bertauliah.

ikhlasnya saya ini suka tengok orang yang berbadan besar walupun saya medium saiz sebab mereka ini comel sangat rasa nak cubit saja......

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

Nadiena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2007
Ahli No: 29973
Posting: 69
Dari: KL

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 17:40


salam...

Semoga hidayah sabar dan tabah selalu,saya pun mempunyai masalah yang sama dengan hidayah...biarlah org nak kata apa pun,mulut org tak boleh nak tutupkan..heh.

terharu melihat sokongan yang diberi oleh warga ukhwah ini pada hidayah...
:-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For NadienaProfil   Hantar PM kepada Nadiena   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 12-06-07 19:03


Pada 14-06-06 12:59 , hidayah_grasio posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saya sentiasa sedih dan tidak tahu apa yang nak dilakukakn.... saya senriasa diejek, dihina oleh kawan-kawan, keluarga dan masyarakat sekeliling semata- mata hanya badan saya gemuk.. saya tak tahu nak luahkan pada siapa...


salam...

kuatkan semangat...tabahkan hati..... yakin pada diri sendiri bahawa semua itu hanya mainan dunia.... teruskan hidup ini dengan tabah.

ALLAH s.w.t. tidak memandang semua itu....

pentingkanlah apa yang ALLAH s.w.t. nilai seseorang manusaia itu.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 13:38


kalau lelaki ok agaknya... tapi perempuan huh!? :O
ana pun takut... huh!? :O heh! :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 13:53


hidayah..jangan sedih..
pedulikan apa org cakap.sabar ya.yang penting hidayah sihat..ok! :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-09-07 14:40


.. fikir positif.. sekurang2nya kita berisi sebab alhamdulillah negara kita aman damai.. dan alhamdulillah mempunyai cukup makan kan.. gemuk atau tidak itu tiada perbezaannya di sisi ALLAH.. bersabarlah.. mulut manusia bila sudah letih mengata atau berbicara maka akan berhentilah mereka.. sebaliknya kita yang dikata bersabar dan sentiasa memaafkan di antara satu sama lain.. serahkan semuanya pada ALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-09-07 15:26


mereka berkata demikian kerana mereka tak kena hempuk lagi...bila kena hempuk baru mereka tau kelebihan org badan besar...ana pun besar juga sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

RaudhatuL_Muttaqin
WARGA SETIA
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15423
Posting: 556
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-09-07 16:54


Pada 03-09-07 13:38 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau lelaki ok agaknya... tapi perempuan huh!? :O
ana pun takut... huh!? :O heh! :D



marilah kita menghempuk firdaus..hehehe . apo lah...

:-D


-----------------
~Cemerlang Dunia Akhirat~
[ Telah diedit oleh: RaudhatuL_Muttaqin pada 03-09-07 16:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For RaudhatuL_MuttaqinProfil   Hantar PM kepada RaudhatuL_Muttaqin   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-09-07 14:46


sabarla ye...tak semua orang faham apa yang kita lalui...
tak mengapa...awak dapat banyak pahala bila orang kata awak macam tu.
jadi awak kena yakin diri.ok?
janganla risau...kami kat ukhwah kan ada.... =)


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 10:00


.. buat macam dalam cerita Manjalara tu.. kalau Manja boleh.. kita pun mesti boleh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ainunhub
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2007
Ahli No: 30954
Posting: 495
Dari: Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 11-09-07 10:11


dari tajuk topik..

tak mengapalah, biarlah orang nak ejek sekalipun.. sabar dan bersyukur kepada Allah swt.
mungkin kejadian anda sebegitu rupa

Jika berkesempatan, tanya org yang mengejek tu.. "kamu sebenarnya mengejek ciptaan Allah swt.. "

*janganlah kita merasakan diri kita ini sudah cukup sempurna... dari segi lahirnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainunhubProfil   Hantar PM kepada ainunhub   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 11-09-07 11:04


org yang selalu cakap macam tu sebenarnya cmburu..sebab nampak badan kita shat...tak payah lah risau..dan pening2 kepala pkir pasal tu..yang penting kita bersyukur dengan apa yang kita ada..dan sentiasa gembira ndan ceria...biar lah apa org nak cakap pun... :-)


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 11:55


Pada 11-09-07 10:00 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. buat macam dalam cerita Manjalara tu.. kalau Manja boleh.. kita pun mesti boleh..


betul kakisamun...macam manjalara...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 11:58


satu harapan membara dan menyala........heeee.......
:-D:-D:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 12:07


biar kan org nak cakap apa...lagipn depa yang dosa mengata org....



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 12:35


Pada 03-09-07 16:54 , RaudhatuL_Muttaqin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-09-07 13:38 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau lelaki ok agaknya... tapi perempuan huh!? :O
ana pun takut... huh!? :O heh! :D



marilah kita menghempuk firdaus..hehehe . apo lah...

:-D



:-| betul tu...jom kita belasah firdaus ni...hapa lah hang ini...
tak menjaga hati dan perasaan orang langsung....Dush4x...
kalau lelaki ok? why???? think!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

searchforguidance
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30916
Posting: 403
Dari: johore

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 12:47


itulah....bila lelaki berbadan besar perempuan tak kisah pun..
tapi bila perempuan, semuanya kena perfect...
how come????
ni yang geram ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For searchforguidanceProfil   Hantar PM kepada searchforguidance   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 11-09-07 12:55


Assalamualaikum wwt..

Kasihan mereka ini...sometime orang yang berbadan besar ini..tak kira lah perempuan atau lelaki ini..bukan mereka yang nak..

Ana ada member tempat kerja yang macam ini..rasanya gen keturunan dah macam itu..sebab backgroung family dia semua macam itu..

Suka kawan dengan dia..baik saja orangnye.. :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

azaha85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.07.2007
Ahli No: 30484
Posting: 92
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-09-07 13:07


salam, untuk saudari hidayah, sya rasa saudari banyak kan bersabar,
mulut org, bukan nya kita dapat tutup. biarlah apa org nak kata, yang penting, kita tak sakiti hati mereka.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaha85Profil   Hantar PM kepada azaha85   Quote dan BalasQuote

jayyiddan
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31002
Posting: 13
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 11-09-07 13:25


bersabar lah ye..biarla apa orang nak kata pada kita.asalkan kita tak ganggu mereka... sampai bila mereka nak mengata...kita hidup di muka bumi Allah ini sama saja tak ada yang lebih dan tak ada yang kurang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jayyiddanProfil   Hantar PM kepada jayyiddan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.149769 saat. Lajunya....