Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 30-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 3 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: siapa student UM yang lama @ baru?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» siapa student UM yang lama @ baru?

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa student UM yang lama @ baru?

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 12-06-06 18:06


assalamualaikum semua...

sebenarnya, saya sedang mencari-cari, siapa student UM di sini. tak kira la UM Nilam Puri atau Um kuala Lumpur. tak kisah la walau course apa sekali pun... kalau ada, tolong ghoyak deh! (inform la).

bukannya apa.. mana nak tau agaknya-agaknya kita boleh buat JK UM pula ka....
ok? jangan lupa ya! kalau kenal sesiapa student Um ka, atau anda sendiri student UM. yang saya tau, kak hanan saja la yang dok UM... kan akak kan? :lol: :-) :-)


-----------------
believe, persist and archive


Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 18:12


APIUM kat nilam nuri tahun 1998 :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 12-06-06 18:17


SEKARANG NI DI MANA?

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-06-06 22:08


Waalaikumusalam

Ada topik student UM sebelum ni. Azzahrawi dah di kl ke sekarang? Akak dah tamat belajar 2004 dahulu. Tapi selamanya berbangga jadi student UM. ;-)


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 12-06-06 23:53


Assalamualaikum...

ana pun...grad APIUM tahun 1997. antara ahli ukhwah yang paling senior, agaknya...umur ana dah 33 tahun dah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 00:09


ana um student yang baru start menganggur..konvo bulan lapan nanti..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-06-06 11:01


ya kak hanan. saya dah ada di kl lani. sedang mencari sahabat seukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 11:25


Pada 13-06-06 11:01 , azzahrawi posting:

!!! QUOTE !!!

ya kak hanan. saya dah ada di kl lani. sedang mencari sahabat seukhwah...


Tinggal di kolej mana ye? Dah dekat tu bolehlah selalu join program ye. :-di


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 13:04


ana sama batch dengan hanan.... graduate tahun lepas ... ulangtahun UM ke 100... alhamdulillah sekarang dah kerja.... di kuantan sekarang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 14:53


saya student UM juga..baru habis kat nilam puri...asasi usuluddin....
akan sambung kat UMKL nanti.....semoga ukhwah kita terus mantap....ukhwah siber....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 16:25


saya student UM.. engineering

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-06-06 11:08


Pada 13-06-06 14:53 , qardhawi_jr posting:

!!! QUOTE !!!

saya student UM juga..baru habis kat nilam puri...asasi usuluddin....
akan sambung kat UMKL nanti.....semoga ukhwah kita terus mantap....ukhwah siber....


boleh tau tak qardhawi_jr ni dok majmuah berapa?


-----------------
believe, persist and archive


Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-06-06 19:44


hehe.. maaf tumpang lalu..
ana bukan made in UM.. tapi UUm..
ada dua U.. UUm..hehe..

wah.. azzahrawi dah berhijrah di kl..
lepas ni boleh organize projek besar dik..
lama tak dengar cerita dik..

moga suksess sokmo.. jumpa soon dik..
insyaallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-08-06 21:52


Pada 24-06-06 19:44 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

hehe.. maaf tumpang lalu..
ana bukan made in UM.. tapi UUm..
ada dua U.. UUm..hehe..

wah.. azzahrawi dah berhijrah di kl..
lepas ni boleh organize projek besar dik..
lama tak dengar cerita dik..

moga suksess sokmo.. jumpa soon dik..
insyaallah...



nak organize macam mana lah akak... saya baru lepas xcdent saja ni.. tangan pun masih bersimen lagi...

tapi, untuk masa depan.. insyAllah..boleh dipertimbangkan..


-----------------
believe, persist and archive


Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-06 01:37


dulu masa konvo kak hanan, kita ada organize JK UM tapi tak ada pun student UM yang dtang... huhuhuh...(saya saja kan?)

kan kak hanan? and kak shida?

:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

safiyyatulbahira
Warga Rasmi
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25967
Posting: 9
Dari: perak

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-09-06 22:33


SALAM UKHWAH...TUMPANG MASUK.....ANA

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiyyatulbahiraProfil   Hantar PM kepada safiyyatulbahira   Quote dan BalasQuote

asroal
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.04.2006
Ahli No: 24359
Posting: 352
Dari: bumi ALLAH

france   avatar


posticon Posting pada: 12-11-07 23:49


proud to be UM student... finance student;-)
[ Telah diedit oleh: asroal pada 13-11-07 03:31 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For asroalProfil   Hantar PM kepada asroal   Quote dan BalasQuote

fath
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4641
Posting: 56
Dari: Klang

Selangor  


posticon Posting pada: 27-11-07 17:48


sayeeeee..........
dulu pasum!
sekarang utm !
sebabbbb....

saya tak pilih um langsung lepas mtrix.. kekekekkeke..
last2 menyesal tak ambil um....
kekekekeke lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fathProfil   Hantar PM kepada fath   Pergi ke fath's Website   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-11-07 19:00


Pada 12-06-06 22:08 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Waalaikumusalam

Ada topik student UM sebelum ni. Azzahrawi dah di kl ke sekarang? Akak dah tamat belajar 2004 dahulu. Tapi selamanya berbangga jadi student UM. ;-)



same batch dengan hanan, tapi tak satu course saja :sopan: :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

fAraH_exaPIuM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2007
Ahli No: 32096
Posting: 56
Dari: wilayah darul makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 16:10


APIUM nilampuri- taun 2001
UMKL- 2002-2005
KONVO- Ogos 2006

Bookmark and Share

    


  Member Information For fAraH_exaPIuMProfil   Hantar PM kepada fAraH_exaPIuM   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-12-07 16:14


Assalamualaikum

ana pun ex-student um jugak
dan abadikan di nick ana
syah_apium hehee

ana berbangga menjadi student um walaupun sekejap tapi nilainya sangat berharga dalam hidup ana. kalau tak, ana xmenjadi macam sekarang ni.


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

fAraH_exaPIuM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2007
Ahli No: 32096
Posting: 56
Dari: wilayah darul makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 19:04


boleh saya tau syah ni batch mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fAraH_exaPIuMProfil   Hantar PM kepada fAraH_exaPIuM   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 26-12-07 20:01


ummu datang melapor diri :-P ...roger2..1,2,3 :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 20:13


Assalamualaikum wr wbt

Saya pun ex-um...grad tahun 2006....kalau ada JK UM..jangan lupa jemput ye...(^-^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 20:56


Pada 26-12-07 19:04 , fAraH_exaPIuM posting:

!!! QUOTE !!!

boleh saya tau syah ni batch mana?



buar pengetahuan fAraH_exaPIuM

ana ni daripada IKIP
masuk um tahun 2002 dan konvo tahun 2004
ambil usuluddin
jabatan dakwah & pembangunan insan


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-12-07 20:59


Assalamualaikum

kepada semua bekas mahasiswa universiti malaya

jomla daftar sebagai alumni um di

http://umalumni.um.edu.my/mainpage.php?module=Register

um akan buat alumni day
maklumat seperti berikut



UM Alumni Day - Homecoming 2008
Date: 2 February 2008 ( Saturday)
Time: 9.00 a.m.
Venue: Dewan Tunku Canselor, UM
Officiated by: YAB Dato' Seri Abdullah bin Haji Ahmad Badawi


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

naylofar
Warga Rasmi
Menyertai: 25.12.2007
Ahli No: 32095
Posting: 3
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 26-12-07 22:49


Assalamualaikum,
saya study di FSKTM
grad 2005..

Bookmark and Share

    


  Member Information For naylofarProfil   Hantar PM kepada naylofar   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 22:54


Pada 25-12-07 16:10 , fAraH_exaPIuM posting:

!!! QUOTE !!!

APIUM nilampuri- taun 2001
UMKL- 2002-2005
KONVO- Ogos 2006


hemm junior kak anis lah ni....
akak masuk nilampuri 2000
umkl 2002-2005
konvo ogos 2005 :bunga: :bunga:



Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

fAraH_exaPIuM
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.12.2007
Ahli No: 32096
Posting: 56
Dari: wilayah darul makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-08 23:02


siapa ek? mesti saya kenal kalau beza setaun saja..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For fAraH_exaPIuMProfil   Hantar PM kepada fAraH_exaPIuM   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109285 saat. Lajunya....