Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminar NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: perempuan,wanita,gadis dan...!


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» perempuan,wanita,gadis dan...!

Please Mendaftar To Post


Oleh perempuan,wanita,gadis dan...!

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 04-06-06 10:37


suka ke orang lelaki yang merokok...
lelaki ni...sebenar syok sendiri...dia ingat perempuan suka lelaki yang merokok...betul ke bagi perempuan lelaki merokok ni nampak macho?...

ana pernah bertnya pada seorang pelajar yang sedang merokok...
(sekolah menengah)Kenapa merokok?
tak macho la bang tak merokok! perempuan suka laki macho...

kat sini ana macam dah tak paham...apakah merokok tu membuat kan perempuan tu terpikat pada seorang lelaki...

atau sanggup kah wanita atau perempuan atau gadis ...bersuamikan seorang perokok....
komen sikit....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-06-06 11:37


eik.. msyaAllah.. mnjatuhkan imej llaki itu sendiri.. dapat mudarat, pnyakit.. dan memendekkan umur..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 11:51


hehehheh....saya paling tak suka bau rokok....lelaki..lagi saya tak suka berbau busuk..tapi kalau dapat yang meroko..pastikan berus gigi baru dekat dengan saya..teringat pula kat ofis....bila saya jauhkan diri darii bos saya yang suka merokok tu...dia mesti akan cakap....nanti anda dapat suami bukan lagi hisap rokok makan rokok...tersyum....sya hehheeh harap tidak.

bagi yang meroko itu..percayalah wanita tidak suka...kalau suka pun makin terpaksa..hhhehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 04-06-06 12:17


tak suka perokok!
harap dijauhkan daripada dapat suami begitu...amin :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 13:11


hmm...saya langsung tak suka lelaki merokok.....ada sesetengah lelaki yang mengatakan perempuan suka lelaki merokok tu benar dan ada segelintirnya tak benar...semua itu terpulang pada diri sendiri jugak....

yang lelaki katakan macho tu sebab lelaki tu berani merokok...kalau orang yang berani,konon nya lah perempuan suka,sedangkan tak pun....

moga-moga la saya tidak mendapat dan dijauhkan dr mendapat suami yang merokok......

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

arinie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17125
Posting: 56
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 14:13


bagi pendapat saya tidak suka lelaki merokok kerana dengan asapnya saja menyebabkan nafas saya sesak......

tapi jika nasib dengan perokok nak buat macammana kena terima jugak.....

sekarang ni sukar untuk mencari lelaki yang tidak merokok........

Bookmark and Share

    


  Member Information For arinieProfil   Hantar PM kepada arinie   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-06-06 14:45


kalau saya memang tak suka la lelaki yang merokok....
dah la merokok tu membahayakan kesihatan...emm duit pula buang macam tu saja...baik la beli benda yang boleh datangkan faedah pada kita...
emmm wahai lelaki semua fikir2kan lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

Nafizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15443
Posting: 80
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-06-06 14:55


hurm..pelik juga siapa yang kata merokok tu nampak macho..
ana tak suka langsung lelaki merokok..
banyak effect pun kat orang-orang merokok ni..
tak nampak macho pun merokok ni..dan nampak lebih buruk bila merokok..baru-baru ni ana ada berurusan dengan pegawai kerajaan..time kerja merokok..geram saja tengok..tengah berurusan,rokok masih kat mulut..nampak sangat tak beretika..
kepada rijal2 yang merokok,berhentilah merokok..
diri sendiri yang merana nanti..dan yang ana nak bagitahu..bila MEROKOK, TAK NAMPAK MACHO LANGSUNG!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For NafizatulProfil   Hantar PM kepada Nafizatul   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-06-06 15:54


Pada 04-06-06 10:37 , jejakaislam posting:

!!! QUOTE !!!

suka ke orang lelaki yang merokok...
lelaki ni...sebenar syok sendiri...dia ingat perempuan suka lelaki yang merokok...betul ke bagi perempuan lelaki merokok ni nampak macho?...

ana pernah bertnya pada seorang pelajar yang sedang merokok...
(sekolah menengah)Kenapa merokok?
tak macho la bang tak merokok! perempuan suka laki macho...

kat sini ana macam dah tak paham...apakah merokok tu membuat kan perempuan tu terpikat pada seorang lelaki...

atau sanggup kah wanita atau perempuan atau gadis ...bersuamikan seorang perokok....
komen sikit....


mmm...budak sek menengah memang macam tu. ish2..tak tahula nak cakap apa, tapi majoriti stdnt sek men sekarang teruk sangat perangai.
mmm...lagi pun fikiran mereka belum matang lagi.


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 04-06-06 16:03


assalamualaikum...
ana lebih suka lelaki yang tak merokok.tu baru la macho namanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 04-06-06 16:08


apa langkah nak bagi tau yang mereka ni tak macho masa merokok...

bantu lah saya...bagi idea...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 16:20


agak susak....juga ini..nak suruh bhenti merokok....Kalau benda itu dah sebati dengan hidupnya.....hhehehhehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

emi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4053
Posting: 139
Dari: Alor Setar, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 16:32


Saya ada seorang teman, katanya abangnya merokok sejak di bangku sekolah lagi tapi ini semua berpunca dari ayah mereka sendiri yang juga seorang perokok. Sehinggalah ayahnya menghembuskan nafas terakhir segalanya si sebabkan cancer larynx (bahagian tekak). Sebenarnya setelah di sah kan menghidap cancer larynx Doktor telah menebuk bahagian tekak ayah kawan saya ini untuk memudahkan dia bernafas kerana cancer ini telah menyekat salur pernafasannya tetapi setelah segala iktiar di lakukan akhirnya mereka terpaksa akur. Tak dapat di selamatkan. Mungkin Cancer yang di hadapi sudah peringkat teruk. Tapi selepas kehilangan ayah tercinta barulah abang kepada teman saya ini.. berhenti merokok. sekian, itu saja lah kisah benar yang saya sempat kongsi. wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For emiProfil   Hantar PM kepada emi   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 17:50


kalau nak saci lelaki yang tak merokok bukannya susah, masih ada,

untuk nak memberitahu student ni yang merokok itu tak macho, boleh cuba suruh yang perempuan (berani dan tegas, maybe brutal sikit) untuk tanya Kenapa nak merokok, and luahkan pandangannya, then suruh pulak, seorang perempuan yang baik dan lembut tanya dan gunakan taktik yang sama.

mungkin berkesan,.

tak lupa jugak, sekarang ni, eksekutif wanita juga ramai yang merokok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 04-06-06 18:00


Pada 04-06-06 16:08 , jejakaislam posting:

!!! QUOTE !!!

apa langkah nak bagi tau yang mereka ni tak macho masa merokok...

bantu lah saya...bagi idea...


langkah secara professional tak tau la..tapi..
hope tis tips wil help a bit...

1-cakap kat budak-budak llaki yang smoking tu mereka tak perasan ke orang kalau lalu sblh perokok ni mereka akan tutup hidung, kipas2 hidung, jalan jauh sikit dari perokok?itu tandanya orang tak suka perokok ni...kalau nak kata prokok ni macho lagi la jauh...

2-merokok sama seperti membakar duit...cuba try bakar duit, mesti sayang kan?

3-merokok tergolong dalam perkara yang memudaratkan diri...hukumnya haram(kalau tak silap saya..kalau salah harap dibetulkan...)

itu sajalah yang dapat saya cadangkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 04-06-06 20:57


Pada 04-06-06 16:20 , muslimah83 posting:

!!! QUOTE !!!

agak susak....juga ini..nak suruh bhenti merokok....Kalau benda itu dah sebati dengan hidupnya.....hhehehhehe..


alkum....
tak susah nak berhenti merokok sebab shah pun merokok juga dulu...
yang penting kita ada semangat nak berhenti,,,
dan satu lagi jangan berhenti merokok kerana seseorang..
tapi kerana allah...
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 04-06-06 21:08


siapa yang merokok berhenti dan siapa tak merokok...jangan gatal2 nak merokok kalau tak nak awek lari ....hahahaha

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 09-06-06 02:05


tapi apa tindakan perempuan ....
kalau tahu teman nya merokok...
takkan tak ada tindak balas agaknya...
suka ye bau orang merokok
tak ke busuk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-06 03:03


ana tak suka la lelaki merokok.. perempuan merokok lagi la....
rokok pun ana tak suka...

ustaz kata, jin makan asap, kalau orang merokok tu kategori bagaimana? pulak??? ha... fikir fikir kan la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

m_husna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22606
Posting: 85
Dari: kepong

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-06-06 00:41


saya sangat alah bau rokok.
sesungguhnya sapa yang mhidu bau rokok risiko bpernyakit lebih lagi daripada perokok tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_husnaProfil   Hantar PM kepada m_husna   Quote dan BalasQuote

saudari
Warga Rasmi
Menyertai: 08.07.2005
Ahli No: 17156
Posting: 12
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-06-06 01:21


assalamualaikum w.b.t..

kadang-kadang ada orang yang nak berhenti rokok tapi tak mampu...kasihan jugak tengok masa mereka nak berhenti rokok..muka gelisah semacam jah...macam orang sakit...
tapi saya memang tak suka orang isap rokok...memang tak macho pun...kepada budak sek men. yang nak cuba2 merokok 2..jauhkanlah diri anda dari mdekatinya...nanti bila da ketagih susah nak berhenti..ini yang berlaku pada ramai orang sekarang..

sesiapa yang nak berhenti rokok ni bolehla cuba minum air musoffa dengan larutan zafaran..air ni bagus...ada seorang laki ni... perokok...selepas dia minum air ni...dia kata macam nak muntah jah asap2 rokok 2..kalau dulu dia boleh abiskan sebatang rokok tapi kini separuh pun tak habis..

Janganlah kamu membinasakan diri dengan tangan kamu sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For saudariProfil   Hantar PM kepada saudari   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 10-06-06 02:00


Duit rokok buat bantu palestin lebih bagus lagi.....
Pabrik rokok hampir 100% dipastikan milik non muslim...beli rokok bermakna menambah kekayaan musuh Islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-06-06 23:55


Pada 04-06-06 10:37 , jejakaislam posting:

!!! QUOTE !!!

suka ke orang lelaki yang merokok...
lelaki ni...sebenar syok sendiri...dia ingat perempuan suka lelaki yang merokok...betul ke bagi perempuan lelaki merokok ni nampak macho?...

ana pernah bertnya pada seorang pelajar yang sedang merokok...
(sekolah menengah)Kenapa merokok?
tak macho la bang tak merokok! perempuan suka laki macho...

kat sini ana macam dah tak paham...apakah merokok tu membuat kan perempuan tu terpikat pada seorang lelaki...

atau sanggup kah wanita atau perempuan atau gadis ...bersuamikan seorang perokok....
komen sikit....


katakan TAKNAK!!!

TIDAK!!! no way! na'uzubillah...kalau bau asap rokok sikitpn dah nak muntah, apetah lagi nak berhadapan tiap2 hari dengan hamba ALLAH/suami yang merokok.

na'uzubillah...moga ALLAH menjauhkn..

SIHAT = MACHO

;-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

daquayza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6050
Posting: 153
Dari: sp

Kedah  


posticon Posting pada: 14-06-06 00:01


saya pun, kalau boleh tak nak suami perokok... tak sanggup hidu bau rokok setiap hari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daquayzaProfil   Hantar PM kepada daquayza   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-06-06 00:14


katakan TAK NAK pada rokok!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

muslimah_87
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 6527
Posting: 221
Dari: UM

Johor  


posticon Posting pada: 14-06-06 08:02


la...memang lah tak macho bagi perempuan yang tak bermaruah...dia p tanya perempuan yang same spesies macam dia memang lah...kat kalau boleh nak muslimah yang sejati...kalau dia tanya muslimah sejati...mana adeh mereka cakap laki merokok macho...kotak rokok pun muslimah tak nak tengok...akhir kata...semua muslimah sejati tak suka laki merokok...pasti semua orang tau yang merokok tak datangkan kebaikan langsung pada diri,masyarakat dan islam...malah,kalau buat senarai kebaikan dan keburukan pun,kat akan dapat tengok kebanyakan keburukan merokok dan kebaikan dia tak ada langsung...akhir kata,lelaki yang baik untuk wanita yang baik...dan sebaliknya...memang ALLAH dan tentukan...

p/s..memang ada perempuan yang cakap laki merokok macho...tapi kita kena tengok akhlak perempuan yang cakap 2 mcmnane...takkan ada perempuan yang baik dalam duniani akan cakap laki merokok macho...FIKIRKAN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_87Profil   Hantar PM kepada muslimah_87   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 14-06-06 10:04


assalamualaikum

katakan TAK NAK pada rokok!!!

setuju....
merokok ini banyak keburukan dari kebaikan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 10:07


tahniah shah!!! susah dapat lelaki macam itu...hhehehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 11:28


rokok haram!!!!!!!!!!!!
tak paham-paham lagi ke?
mufti dah keluarkan fatwala..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 14-06-06 15:19


pernah merokok time kecik-kecik dulu, darjah 3 and 4...darjah 5 dah berenti dah... alhamdulliah, selamat paru-paru.. hehehe... bila dah berenti, bau asap rokok pun dah nak muntah....

kepada yang merokok itu, cepat lah berenti... tak ada maknanya merokok... buang pitih dan memendekkan umur saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

tiqa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10800
Posting: 29
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-06-06 15:58


salam ukhwah....ana tak suka rokok,orang yang isap rokok,orang yang jual rokok mahupun yang buat rokok...so,KATEKAN TAK NAK PADA ROKOK!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tiqaProfil   Hantar PM kepada tiqa   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 14-06-06 18:00


eh kan tengah bincang masalah rokok...
bukan tanya nak tak nak....

ok saya tanya sekali lagi...
macam mana nak settle kan problem rokok...
mula-mula sekali pada peringkat sumber nya dulu...

ok bagi pandangan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-06-06 23:39


Tak macho pun...mana mereka belajar ek..hehe.


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

bviolet84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19281
Posting: 50
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-06 23:58


lelaki pilihan MESTI TIDAK merokok...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bviolet84Profil   Hantar PM kepada bviolet84   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 00:12


kalau saya suka lelaki yang tak merokok sebab tak payah nak bau asap rokok dan lelaki begini "nampak baik"...kalau nak merokok tu saya nasihat saja macam kempen tak nak tu tapi lebih baik kalau dia merokok asalkn jangan buat benda yang "lagi teruk"..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 30-06-06 00:16


Pada 14-06-06 11:28 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

rokok haram!!!!!!!!!!!!
tak paham-paham lagi ke?
mufti dah keluarkan fatwala..............

haram macam lumba haram ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

ayesha1511
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24823
Posting: 34

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-06 03:17


erm..ada cerita nak share ni
ada kawan mak ni..
ayah dia..husband dia..abang dia..adek laki dia..
semua kuat merokok..
tapi..makcik itu yang meninggal dulu sebab kena lung cancer..
yang lain hidup saja..
sedeyh kan?
fikir2kan lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayesha1511Profil   Hantar PM kepada ayesha1511   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 01-07-06 09:29


salam..
Ana tak suka sangat lelaki merokok... bau rokok tu rasa pening dan menyesakkan nafas betul... tapi kalau dapat suami perokok,nak buat macam mana lagi... redha saja lah... dan ana akan cuba ubah sikap tak baik dia tu... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 05-07-06 00:27


Pada 01-07-06 03:17 , ayesha1511 posting:

!!! QUOTE !!!

erm..ada cerita nak share ni
ada kawan mak ni..
ayah dia..husband dia..abang dia..adek laki dia..
semua kuat merokok..
tapi..makcik itu yang meninggal dulu sebab kena lung cancer..
yang lain hidup saja..
sedeyh kan?
fikir2kan lah..

sebab makcik tu selalu hidu asap rokok keluarga dia lah agaknya....orang kata kesan negatif rokok lebih tinggi kepada orang di sekeliling perokok berbanding dengan perokok tu sendiri...lagi satu ajal di tangan allah...tapi benda tu tak baik untuk kesihatan tinggalkn sajalah,, kenalah usaha jugak...
[ Telah diedit oleh: ladybirdy pada 05-07-06 01:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 00:34


assalamualaikum....

masalah ni datang dari rumah.....yang kedua pengaruh kwan-kwan,yang ketiga persekitaran........

kat rumah tu mak ayah kena didik anak2 agar benci rokok...
anak2 pula mesti pandai pilih kawan
dan persekitaran tu tugas kerajaan serta masyarakat setempat

...didikan agama AMAT2 perlu..sebab jika anak2 paham islam,tidak buat perkara makruh

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

d014939
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2006
Ahli No: 25053
Posting: 2
Dari: johor

sudan  


posticon Posting pada: 05-07-06 00:46


saya tak suka bau rokok...kawan2 saya cakap rokok tu dapat lepaskan tension mereka...tenang katanya..pada saya bukan tenang yang di dapat penyakit yang dapat...rosakkan badan saja kan...merokok membahaya bagi orang yang merokok dan yang menghidunya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For d014939Profil   Hantar PM kepada d014939   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 05-07-06 01:01


OOooo..pasal rokok rupanya...ingat kan apa latdi..tajuk lain macam saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 05-07-06 01:14


Pada 30-06-06 00:16 , ladybirdy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-06-06 11:28 , fadzlyz posting:

!!! QUOTE !!!

rokok haram!!!!!!!!!!!!
tak paham-paham lagi ke?
mufti dah keluarkan fatwala..............

haram macam lumba haram ke?


jangan lah main-main soal hukum hakam boleh tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 05-07-06 01:25


-
[ Telah diedit oleh: ladybirdy pada 05-07-06 02:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 05-07-06 01:40


Pada 05-07-06 01:25 , ladybirdy posting:

!!! QUOTE !!!

kalau tak ada senyum kat mesej saya tu anggaplah bukan lawak ye...minta maaflah kalau nampak macam lawak.. tapi masa taip tu tak ada fikir nak berlawak pun...lumba haram kan membahayakan nyawa..tu kira dah jelas haramnye...cuma saya pertikaikn hukm rokok...ada dua pendapt 1-makruh 2- haram...jadi "kebetulan" lah istilah "haram" tu....just abaikn ok benda ni..saya malas nak fikir...


Maaf lah saya nampak macam lawak..so saya pun sedikit terluka kalau pernyataan tu macam lawak...lagipun sah2 dah haram!! Bila pula jadi makruh?? Tak tau pun.. mana awak tau makhruh??

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 01:41


No komen.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

siswa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24900
Posting: 203
Dari: UTM skudai

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 03:37


tapi tak minatlah rokok2 ini..... bazirkn duit saja.... dan cari penyakit.


makan rokok lagi best tak ? hehehe.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For siswaProfil   Hantar PM kepada siswa   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 05-07-06 10:13


Saya tak hisap rokok,
Apalah kebaikan hisap rokok ni kan,
Bau asap rokok pun saya dah sesak nafas,
Dahlah busuk bau rokok,
Bukan boleh kenyang pun hisap rokok,
menghabiskan boreh adalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 05-07-06 11:00


merokok membahayakan kesihatan anda

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-07-06 12:01


laki ingat dengan merokok nampak machola di depan perempuan...jawapannya TIDAK...mana ada macho..teruk aderla...saya sekarang main sound saja siapa yang merokok depan saya...bayangkan saya dulu hampir2 masuk hospital sebab berlebihan bau asap rokok..lelah..harap-harap perkara tu takkan berulang lagi...

katakan tidak pada rokok!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 05-07-06 12:06


kurang pandai lah orang yang merokok ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

riniey
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22591
Posting: 292

botswana   avatar


posticon Posting pada: 05-07-06 12:27


jauhilah rokok...
merokok membahayakan kesihatan


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rinieyProfil   Hantar PM kepada riniey   Quote dan BalasQuote

Qibas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2006
Ahli No: 25060
Posting: 81
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 05-07-06 12:59


bantu lah saya...bagi idea...

langkah secara professional tak tau lah..tapi..
hope tis tips wil help a bit...

1-cakap kat budak-budak llaki yang smoking tu mereka tak perasan ke orang kalau lalu sebelah perokok ni mereka akan tutup hidung, kipas2 hidung, jalan jauh sikit dari perokok?itu tandanya orang tak suka perokok ni...kalau nak kata prokok ni macho lagi lah jauh...

2-merokok sama seperti membakar duit...cuba try bakar duit, mesti sayang kan?

3-merokok tergolong dalam perkara yang memudaratkan diri...hukumnya haram(kalau tak silap saya..kalau salah harap dibetulkan...)

itu sajalah yang dapat saya cadangkan...
Haha. Ni pendapat orang yang merokok. Suruh saja kerajaan hentikan terus jual rokok. Selagi ada jual selagi tu lah orang beli. Bakar duit secara tersirat memang lah tak sayang. Haha. Kalau nak ikut haram, makan banyak pun haram, nanti mudarat badan. Makan semua hentam, penyakit pakej pun datang

Bookmark and Share

    


  Member Information For QibasProfil   Hantar PM kepada Qibas   Pergi ke Qibas's Website   Quote dan BalasQuote

iLah_ganu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22814
Posting: 26
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-07-06 13:08


apa yang machonye dengan merokok??tak langsung..
dah lah habiskan duit,kesihatan pun terjejas..
tak ada faedah..

saya tak suka orang yang merokok!

Bookmark and Share

    


  Member Information For iLah_ganuProfil   Hantar PM kepada iLah_ganu   Quote dan BalasQuote

aqli
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2005
Ahli No: 19625
Posting: 83

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-07-06 17:00


lelaki yang tak merokok lah lagi nampak macho...
sebab dia dapat menahan dirinya drpada..
nafsu merokok!
merokok tu membazir, mengganggu orang lain dengan asap rokok dia, busuk, saya benci bau rokok.. dan saya benci dengan orang yang menghisap rokok..
harap-harap dijauhkan dr suami yang merokok!
saya memang rasa marah dengan perokok!
dalam office saya, 5 staff lelaki,dan semuanya merokok dengan selambe didalam office.. fikirkan lah kesihatan orang lain!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aqliProfil   Hantar PM kepada aqli   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 07-07-06 17:44


betul cakap aqli

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

nieyNa_syauQah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.12.2005
Ahli No: 21356
Posting: 9
Dari: ?????????????

blank  


posticon Posting pada: 08-07-06 03:57


perokok ni berbau busuk..siapa yang nak!

katakan TAKNAK!


-----------------
"Lestarikan Wadi Kalbuku Tuhanku
Leraikan Aku Dari Pautan Nafsu
Biar pun Sukar Bagiku Melamar RedhaMU
Namun Masihku Mengharap Ampuna


Bookmark and Share

    


  Member Information For nieyNa_syauQahProfil   Hantar PM kepada nieyNa_syauQah   Quote dan BalasQuote

jejakaislam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8875
Posting: 167
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 08-07-06 12:53


ok kalau adik beradik sendiri merokok apa nak buat.....
takkan nak tempeleng saja agaknya...
kalau adik tak apa...kalau abang?
nak kena tempeleng balik...buat lah....
bagaimana pula tuuu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejakaislamProfil   Hantar PM kepada jejakaislam   Quote dan BalasQuote

nuzul
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2005
Ahli No: 21199
Posting: 48
Dari: pahang

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 08-07-06 16:27


kalau orang yang merokok ni tak menyusahkan orang lain ana tak kisah tapi disebabkan orang yang hisap rokok ni kadang- kadang ana yang tak hisap rokok terhidu asap rokok mereka semakin hampirlah ana kepada sakit paru-paru kan tak adil namanya tu?



Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzulProfil   Hantar PM kepada nuzul   Quote dan BalasQuote

farini
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16986
Posting: 17
Dari: planet bumi

Johor  


posticon Posting pada: 08-07-06 17:03


these guys kata kalau tak merokok tak cool......entahlah tapi sometimes tu father smoking so anak terikut jugak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fariniProfil   Hantar PM kepada farini   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11976
Posting: 151
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-07-06 17:24


of sebab! sure! dan absolutely ana tak mahu perokok...nauzubillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Pergi ke Aneeqah's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-07-06 17:45


banyak lagi perkara yang boleh buat perempuan terpikat... tak payahlah merokok... tak macho pun... meluat orang tengok lagi adalah...
[ Telah diedit oleh: nailah_miz pada 14-07-06 17:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 14-07-06 22:02


kalau perempuan yang merokok, apa komen anda pula....
lelaki merokok, perempuan pun boleh merokok....baru kita tau macam mana rasa dan nikmat yang dikecapi oleh perokok2 terutama yang dah tegar tu....
entah lah ana....kalau nak tahu jawapan, kena isap rokok lu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-07-06 00:07


mulut busuk, gigi kuning, kuku hitam..ish,rentikanlah!macho apa kebendenya!

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-06 16:36


Assalamualaikum..

Ana tak suka lelaki merokok..
Bila ana bau asap rokok saja, ana da pening kepala..
rasa nak muntah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 11:54


Assalamualaikum...
saya memang anti lelaki perokok...bau rokok pun dah memeningkan kepala,meloyakan tekak...minta simpang dari dapat suami perokok...bukannya macho sebenarnya tapi membunuh diri secara diam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 14:04


!!! QUOTE !!!

kalau perempuan yang merokok, apa komen anda pula....
lelaki merokok, perempuan pun boleh merokok....baru kita tau macam mana rasa dan nikmat yang dikecapi oleh perokok2 terutama yang dah tegar tu....
entah lah ana....kalau nak tahu jawapan, kena isap rokok lu....


apa komen anda.. Kalau perempuan merokok..
huh.. tentulaa dok molekk benor...bad attitude..
em.. tok seh lah nak cuba..
ishh.. dari hisap rokok tu...
baik kunyah gula-gula...

bazir saja duit tu..
dah lah mahal..rm7++
huh.. kalau makan pun dah kenyang.,.
em...em.. bawaklaa behenti merokok tu..
dah tertera..dah terang lagikan bersuluh..

atas kotak tu..
MEROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN
so.. apa lagi nak dikata....???
tepuk dahi tu kuat sikit..
:roll: :roll: :roll: :roll:


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..
[ Telah diedit oleh: simpLe_sHida pada 19-08-06 14:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 14:25


katakan TIDAK pada rokok !!!

~ Too Tough To Puff ~

ALLAHualam.


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 19-08-06 15:52


lelaki perokok.....reject
bukan apa...merokok tu bukan saja rosakkan diri sendiri
tapi orang di sisi
Kenapa nak ambil risiko untuk diri dan keluarga dan anak2???

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

bviolet84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.09.2005
Ahli No: 19281
Posting: 50
Dari: putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 16:16


nauzubillah...memang tak suka langsung.takkan dekat diri dengan perokok.tak suka bau dia.buwekkk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For bviolet84Profil   Hantar PM kepada bviolet84   Quote dan BalasQuote

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 17:57


ana pernah terbaca satu artikel tentang merokok ni....

dia kata sekali kita menghisap rokok tu bersamaan dengan mengurangkan nyawa kita selama 5 minit....

oleh itu jangan lah merokok...

kalau tak tahan lagi tu ....

sedut lah exhaust kereta ke...:di

Bookmark and Share

    


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

itqaan_muslim
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25573
Posting: 353
Dari: tronoh

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-08-06 18:13


Pada 14-07-06 22:02 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

kalau perempuan yang merokok, apa komen anda pula....
lelaki merokok, perempuan pun boleh merokok....baru kita tau macam mana rasa dan nikmat yang dikecapi oleh perokok2 terutama yang dah tegar tu....
entah lah ana....kalau nak tahu jawapan, kena isap rokok lu....



Buat apa nak ikut benda yang tak elok
EMM orang kata Kalau laki rokok macho
ana rasa lah Kalau puan merokok sangat-sangat buruk
Conclusion nya farah Hanan
katakan tak nak pada rokok
baik lah guna duit untuk sedekah ke
beli makanan ke ada faedah juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For itqaan_muslimProfil   Hantar PM kepada itqaan_muslim   Pergi ke itqaan_muslim's Website   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 19-08-06 18:17


hehe kelakarnye bila kata lelaki perokok tu macho..
emm sekarang ni pun bukan senang nak cari lelaki yang bukan perokok..
gal lebih suka boy yang tak merokok...

p/s: kaum adam jangan jadi perokok ek..


-----------------
~jangan biarkan aku tanpa cinta-MU~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

adreenaz
Warga Rasmi
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23808
Posting: 10
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 21:37


perokok = perasan

so,being a smoker ni kira perasan...tak kisah lah prasan dari segi apapun...demo tetapi prasan...

sebagai pngajran untuk lelaki @ prempuan, tak payah lah nak mrokok buat prabih pitih...sdekah lagi baik

Bookmark and Share

    


  Member Information For adreenazProfil   Hantar PM kepada adreenaz   Quote dan BalasQuote

adreenaz
Warga Rasmi
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23808
Posting: 10
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-08-06 21:39


eh!
mrokok bukan haram ke?

ha'a memang haram...my ustaz said
spakat ulamak

anyone tak setuju?

Bookmark and Share

    


  Member Information For adreenazProfil   Hantar PM kepada adreenaz   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 03:35


Pada 19-08-06 21:39 , adreenaz posting:

!!! QUOTE !!!

eh!
mrokok bukan haram ke?

ha'a memang haram...my ustaz said
spakat ulamak

anyone tak setuju?



Setuju!!!

Pada 23 Mac 1995, Muzakarah Majlis Fatwa Kebangsaan Hal Ehwal Islam Malaysia ke-37 telah megharamkan rokok..(kalau salah tolong betulkan)

Ustaz saya kata bukan setakat merokok saja haram, menjual rokok pun haram..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.169913 saat. Lajunya....