Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya
-- Ibnu Abbas

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 80
Ahli: 0
Jumlah: 80




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 3 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: HIDUNG kurang cantik?


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» HIDUNG kurang cantik?

Please Mendaftar To Post


Oleh HIDUNG kurang cantik?

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 00:17


Perkara ni mungkin jarang berlaku.
Ana khususkan hidung yang agak besar.
Bagi ana,ana tak ada comment.
Tapi ana ada kawan.Ana ada terdengar beberapa pelajar mengata dia kerana hidungnya.Mulenye ana bukannya kisah.Tapi ana rasa tu antara faktor Kenapa dia jadi kurang yakin.Lebih2 lagi pelajar2 suka gelakkan dia.

sebenarnya secara rawatannye : ada ke cara nak okkan hidung.pelik bunyinye.Takkan nak tarik hidung panjg2.Erm,apa agknye pandangan rakan2.



-----------------
I'm Pupus Just Now and Now


Bookmark and Share

    


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8027
Posting: 38
Dari: BUMI ALLAH

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 04-06-06 00:36


Ada pula...syukur la pemberian Yang Maha Esa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_islamProfil   Hantar PM kepada nurul_islam   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 01:21


tadi saya baru dengar syarahn...penceramah tu kata,bagi orang yang bertaqwa,perkara ini amatlah mudah baginya.....maksudnya...kita tahu kita benar dan tak lakukan apa-apa salah,maka,kalau orang lain mengata atau ketawa,kita hanya tersenyum dan semakin lah berdoa,dekatkan diri pada allah..mungkin ada hikmah disebalik semuanya....

biarla apa orang nak cakap pada kita pun,semua ciptaan ALLAH itu indah2 belaka.....
wallahualam

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 01:25


kadangkala ada juga orang yang kurng yakin pada diri dengan faktor2 yang mereka fikir sendiri.....kita kena ingat,jika kita terus berfikiran begitu,kita akan memberikan tekanan pada diri....seboleh2 nya.....biarkan apa orang nak cakap,buktikan dengan kejayaan dan kemampuan kita dalam pelbagai aspek....
biar orang meanggap kita ni tak mudah patah semangat dan yakin pada diri.....

wallahualam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 01:28


tapi,mungkin ada carenye jugak la...kata orang...kalau nak mancungkan hidung,sebelum tidur dan selepas bgn tidur...lurutk hidung ke bawah berkali....buat setiap hari....tapi..tak tahu la berkesan ke tidak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

nur_islam88
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22181
Posting: 65
Dari: pasir puteh,kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-06-06 01:32


ALHAMDULILLAH...syukur dengan apa yang ada...
kurang pada hidung,InsyaAllah lebih pada yang lain...
masing-masing ada kekurangan dan kelebihan...cuma tak sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islam88Profil   Hantar PM kepada nur_islam88   Quote dan BalasQuote

telekung
Warga 5 Bintang
Menyertai: 28.07.2003
Ahli No: 2666
Posting: 386
Dari: pusat bandaraya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-08-06 21:31


ada hikamh di sebalik rupa begitu...paras rupa walaupun cantik lebih terdedah pada bahaya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For telekungProfil   Hantar PM kepada telekung   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-08-06 22:15


betul-betul....bersyukurlah pada Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-08-06 22:19


betul kata kawan-kawan... bersyukur lah apa yang ada dan yakinlah dengan pemberian Allah pada kita tu adalah terbaik untuk kita.

tapi nak kongsi kenangan masa zaman budak-budak sekolah rendah dulu... terikut-ikut petua seseorang... nak mancung gosok hidung dengan sabun... urut supaya jadi mancung. bila dah besar panjang ni terpikir.... 'alahai.... Kenapa lah kurang cerdiknya masa tu.... tak logik langsung' hehheh

------
sila ke sini sekejap ---> http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=12&topic=25129

[ Telah diedit oleh: muslimah_johor pada 12-08-06 19:46 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 09-08-06 23:05


semua ciptaan Allah adalah indah belaka..mungkin tak indah pada mata seseorang tetapi indah pada mata orag lain..
setiap orang mempunyai pandangan yang berbeza..
so bersyukurlah dengan apa yang ada..ssetiap makhluk ciptaan A llah ada kelebihan dan kkurangan masing-masing..
belajar merima diri seadanya dengan itu hidup kita akan lebih berharga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 12-08-06 20:34


aPA YAng ALLAH jAdiKAn aDaLAh YanG tErbAIk
untUK hAmba-haMbANYA....

bErsyuKUrLAh...

"lIhAtLAh oRAng yANg bErADa di bAwAH kitA..
moGA taHAP kESYukuRAn kItA bErtAmbAH..."

ok lah tuuuu...macam mana pulak orang yang
idung kembang????
or terpenyet????
macam mana pulak yang cacat???
takdak idung???

BERSYUKURLAH DENGAN APA YANG ADA...

SESUNGGUHNYA ALLAH MAHA MEENGETAHUI
ATAS SETIAP SESUATU YANG TELAH DICIPTANYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2026
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-08-06 21:55


:-( anggaplah itu 1 ujian daripada Allah....saya pun ada kekurangan juga.....tentang telinga saya......


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

umairah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23270
Posting: 158
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 18:08


Assalamualaikum...

Bersyukurlah dengan pemberian Allah swt...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairah86Profil   Hantar PM kepada umairah86   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 13-08-06 21:50


betul cakap umairah86

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

qutb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.11.2004
Ahli No: 12610
Posting: 133
Dari: kuala lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-08-06 23:56


bersyukur atas pemberianNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qutbProfil   Hantar PM kepada qutb   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 14-08-06 09:50


Pada 04-06-06 01:32 , nur_islam88 posting:

!!! QUOTE !!!

ALHAMDULILLAH...syukur dengan apa yang ada...
kurang pada hidung,InsyaAllah lebih pada yang lain...
masing-masing ada kekurangan dan kelebihan...cuma tak sama...



agree with u

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 15:22


erm senang saja.. kalau berlaku mempersoalkan kejadian individu tanya orang tu dengan cara yang sangat lembut.. :sopan:


hidung/telinga/mata/bibir awak tu beli dari mana?
mahal ke?
dibuat daripada apa?


:lol: pasti terdiam.. itu pun kalau oarang2 yang terlibat itu tahu yang Allah yang menciptakan segala sesuatu..bukannya dia buat sendiri dengan tangan dia ke beli dari mana-mana..


syukur dan sentiasa mengakui setiap yang dimiliki adalah pemberian Allah dan cuma pinjaman sementara... :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-03-08 15:34


!!! QUOTE !!!

aPA YAng ALLAH jAdiKAn aDaLAh YanG tErbAIk
untUK hAmba-haMbANYA....

bErsyuKUrLAh...

"lIhAtLAh oRAng yANg bErADa di bAwAH kitA..
moGA taHAP kESYukuRAn kItA bErtAmbAH..."

ok lah tuuuu...macam mana pulak orang yang
idung kembang????
or terpenyet????
macam mana pulak yang cacat???
tidak ada idung???

BERSYUKURLAH DENGAN APA YANG ADA...

SESUNGGUHNYA ALLAH MAHA MEENGETAHUI
ATAS SETIAP SESUATU YANG TELAH DICIPTANYA...


hmm ana setuju.okla 2 ada hdg juga dr tak ada hdg langsung untuk m'hidu bau.kembang,kempis,penyek,pesek,mancung dan sebagainya hanya ukuran kcantikan dr mata manusia.yang penting ukuran cantik di mata Illahi bergantung pada iman dan takwa hambaNya...wallahualam... :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

rose_itam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.05.2007
Ahli No: 29976
Posting: 371
Dari: Temerloh

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 10:19


cerita pasal hidung,teringat kat satu family hindu yang dekat dengan rumah... setiap kali dapat cucu baru..akan bergema lah suara cucu ni seantero dunia kerna neneknye akan mengurut (tataula urut ke picit ke) hidung cucu ini sekuat (tatau sekuat dan selama mana) atinye..kerna konon2nye barulah hidung cucu ni nanti akan mancung terpacak (hohohs iyakah?)...

huhu yang xtahannya..kami jiran2nye nila...trpaksa menahan gelombang suara cucunya (yang amat padu itu) dan yang bisa menggugurkan bulu telinga... kuikui...



Bookmark and Share

    


  Member Information For rose_itamProfil   Hantar PM kepada rose_itam   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 10:24


Pada 04-06-06 00:17 , mieIKIM posting:

!!! QUOTE !!!

Perkara ni mungkin jarang berlaku.
Ana khususkan hidung yang agak besar.
Bagi ana,ana tak ada comment.
Tapi ana ada kawan.Ana ada terdengar beberapa pelajar mengata dia kerana hidungnya.Mulenye ana bukannya kisah.Tapi ana rasa tu antara faktor Kenapa dia jadi kurang yakin.lebih-lebih lagi pelajar2 suka gelakkan dia.

sebenarnya secara rawatannye : ada ke cara nak okkan hidung.pelik bunyinye.Takkan nak tarik hidung panjg2.Erm,apa agaknya pandangan rakan-rakan.




bersyukurlah dengan anugerah dariNya..
redhalah...mungkin sukar untuk terima tapi cubalah positif..
setiap kejadian Allah,sempurna sifatnya...
kalau kita tak puas hati dengan apa yang kita miliki, samalah dengan kita tak puas hati dengan ciptaan Allah...

antara neraca dunia dan neraca akhirat....:-)


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

An_nas
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2008
Ahli No: 32921
Posting: 17
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 10:35


Allah tidak mencipta manusia huduh.semua ciptaan Allah ada kelebihan tersendiri yang kadang kala kita tak tahu.
walaupun ada org fikir buat pembedahan plastik mengubah mana-mana bahagian untuk nampak lebih cantik tetapi sebenarnya jadi pelik.
macam kebanyakan artis2 sekarang ni.bukan bertambah cantik tapi bertambah hudus & pelik.
manusia takkan dapat menandingi ciptaan Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For An_nasProfil   Hantar PM kepada An_nas   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 10:35


kalau masa baby boleh jugak cuba..mama naz lah bagitahu..tarik sikit-sikit kat batang hidung tu..kat tulang..dah besar tulang dah keras tak dapat lah nak tolong..
Allah jadikan manusia tu dalam pelbagai rupa..kita perlu bersyukur..
yang cantik itu selalu terdedah kepada fitnah..betul tak tipu ni..hmm kurang pada kecantikan wajah,lebihkan pada kecantikan akhlak..

org yn mengata tu nanti Allah ada balasan untuk mereka..esok-esok tak ada hidung baru tau mereka tu..haha..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-03-08 10:39


pakai saja botox...tapi kalau hidung tu ada resdung,takut sensitif terus selsema lah....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

didad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1966
Posting: 114
Dari: penang

Selangor  


posticon Posting pada: 18-03-08 11:18


salam..

secara jujur dan fitrahnya, manusia ni memang nak yang cantik saja.tanya lah pada semua lelaki atau wanita di dunia ni,pasti mereka nakkan pasangan yang cantik.kalau sapa yang cakap dia taknak,maknanya dia hipokrit.

ini yang berlaku sejak zaman nabi adam lagi.manusia tidak akan pernah berpuas hati kepada kecantikan.lelaki yang ada isteri cantik pun akan memandang wanita yang lebih cantik dari isterinya.

pada saya cara yang patut kita atasi perkara kecantikan yang related dengan keyakinan diri ini ialah psikologi dan personaliti.kita sendiri yang tentukan apa yang orang pandang tu jadi cantik atau buruk.

kalau hidung kembang macam chipmonk sekalipun, jika kita pandai mengaji dan tarannum, orang akan kata "ada hidung macam chipmonk pun sedap mengaji kan"

tapi kalau kita ada hidung yang mancung sekalipun, tapi kita baca Quran pun tersekat2 pun tak guna jugak.

moral of the story is sila tutup kelemahan dengan kelebihan.anda bolehh..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For didadProfil   Hantar PM kepada didad   Quote dan BalasQuote

nuhan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6399
Posting: 214
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 18-03-08 11:24


salam..tak baik persoalkan ciptaan Allah..bersyukur dengan apa yang dikurniakan..yang penting, percaya pada diri sendiri..kerana dirimu begitu berharga :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102991 saat. Lajunya....