Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda berhasrat untuk berjaya, jangan hanya memandang ke tangga tetapi belajarlah untuk menaiki tangga tersebut.
-- ummimq (Kaunselor)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 65
Ahli: 0
Jumlah: 65




  Yang Masuk Ke Sini
izad: 60 hari yang lalu
the_brOtherz: 87 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: kegiatan xxxxx di masjid


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» kegiatan xxxxx di masjid

Please Mendaftar To Post


Oleh kegiatan xxxxx di masjid

jumaat
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.03.2006
Ahli No: 23806
Posting: 371

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-06-06 09:19


bismilahhirrahmannirohim
kepada sahabat2 sekalian...kalau anda dah baca mastika bulan mei..anda boleh tengok betapa rosaknya muda-mudi islam kita...
kerosakan akhlak disana-sini..antara isu yang dihighlightkan..
1)kegiatan couple/dating/bercumbu2an di kawasan sekitar masjid(masjid tuu.....kalau panggung wayang tu logik la jugak)..ada yang dalam kawasan masjid seperti masjid klccc tu..bercumbuan dalam masjid..(kenapa!biadabnya??)
2)kisah seorang bilal/ustaz yang bermaksiat di bumi langkawi....berzina,minum arak dah jadi darah dagingnya sekarang ini..walaupun tahu halal-haram sesuatu perkara..tapi itulah...bila dah mula buat perkara haram tu...buat sekali,rasa nak buat lagi..and then...ketagih(hahaha...syabas my friend..itulah mungkin agaknya kata-kata syaitan..terus membodohkan manusia...jadilah manusia ni lebih hina dari binatang..betapa bodohnyeeeeeeeeee kita ni....kenapa kita ni hina gila..terus jadi hamba hawa nafsu dan syaitan...kenapa??why???hina..hina..)
3)kisah-kisah peneguk air setan di pulau langkawi-orang2 islam yang buat benda ni!!!!(setan lagi yang ketawa....bila umat islam nak kembali tertawa dalam kemenangan ini???...bila???sampai bila???when???sampai bila umat islam nak hancur macam ini..sampai bila ini!!!!!!!!!!!!
4)kisah seorang remaja elin yang bergelumang dengan maksiat serta syabu..elin kini dah insaf (ni baru kisah seorang..ada lagi berjuta2 gamaknya yang tidak dihebohkan..yahudi dan nasrani jugak yang ketawa...hahaha..bagus umat islam..tahniah lah atas service anda kepada kami...berbilion2 duit kami laburkan nak merosakkan anda..dan anda memberikan kerjasama yang cukup baik....andalah kawan sejati kami selama-lamanya....hahaha..kahkah kah..anda ini memang bodoh...nanti kami tambahkan lagi rancangan2 hiburan ya..takpe2..nanti kami eksport syabu,arak,rokok kepada anda ye...ok2..jangan risau..model2 lawa,artis2 barat tu memang khas untuk anda..wahai my friend...kami banyak lagi stok..anda nikmatilah semua ini my friend...-inilah agaknya kata-kata musuh2 allah islam)
5)tempat2 panas di pulau pinang..george town,pantai seagate,batu feringhi....

ok..sekarang ini dimana peranan kita semua wahai ahli ukhwah.com
apa yang kita buat untuk islam??????!!apa yang kita buat untuk ummah kita?????!!!!!!!!!!saya tanya sekali lagi..apa yang kita buat ini untuk ummah kita?????????????saya tanya sekali lagi ni...apa yang kita buat????beli mastika..seronok baca...lepas itu kutuk2 orang yang bermaksiat tu.......adakah itu yang dikatakan berbuat??????!!apa yang kita buat kalau setakat kutuk2 orang tuuuuu???ahli ukhwah.com...termasuk lah saya...anda dan saya akan dipertanggungjawabkan oleh ALLAH di akhirat kelak atas apa yang telah kita perbuat di muka bumi ini...besar tanggungjawab kita..ya allah...ampunkan dosa kami ya allah..kami lalai kepadaMu..kami takut ya allah.akan azabMu...masyarakat kami rosak akhlaknya..kami tak mampu nak buat apa-apa...ya allah..berdosanya kami membiarkan umat kami sendiri seperti ini..berdosanya kami membiarkan kafir2 laknatullah..musuh2 agamamu' menyembelih'hampir setiap remaja kami..pada setiap masa dan setiap ketika....musuh2 agamamu bekerja...berbuat segala yang terdaya untuk menghancurkan islam..tapi kami ya allah..terus leka..lalai..dan tak bekerja..dan tak berbuat apa-apa..ya allah..ampunkan dosa2 kami...ya allah!tolonglah kami dalam menegakkan agamu ini...iyya kana' budu wa iyya kanas ta'in..wahai sahabat ukhwah.com....menangislah!menangislah!!! sebab kita tak berbuat2 apa-apa untuk islam..menangislah wahai sahabat...cucurkanlah air mata kita tu....mulai sekarang..tekadkan dalam hati...aku nak sebarkan islam walaupun aku bakal disisir dengan sikat besi...walaupun tangan dan kakiku dipotong....
ya allah..kembalikanlah pahlawan seperti umar khattab di dalam barisan kami... seperti abdullah ibnu maktum..jaafar bin abi talib..abdullah bin rawahah...sumayyah...kita musuh2..yahudi dan nasrani pun sanggup melukakan diri mereka untuk hancurkan islam..kami????
wahai ahli ukhwah..hentikanlah perbincangan2 mengarut dalam forum..bincangkanlah bagaimana hendak tegakkan kebnaran..hapuskan kebatilan..tak ada manfaatnya kita bincangkan perkara2 temeh...remeh..sekali lagi...allah akan tanya di akhirat kelak apa yang kita perbuat untuk ummah kita??? dengan membincangkam benda-benada remeh di forum ukhwah...apa yang kita berbuat????tolonglah...wahai sahabat..kita perlu bersatu...
wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For jumaatProfil   Hantar PM kepada jumaat   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 01-06-06 09:24


betulkan diri sendiri...keluarga...rakan2 terdekat...masyarakat sekeliling yang buat kemungkaran...tegur jika nampak kesalahan yang dibuat...jangan biarkan..

huhu...betui ke ada yang bercumbu kat masjid?? sedihnyaaaaaaaaaa......rumah ALLAH tu...
:(

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

keon_5889
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16637
Posting: 53
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-06-06 09:51


bayangkan 10 tahun akan datang apa yang akan jadi kepada remaja islam.inilah akibatnya jika terlalu banyak hiburan dan terpengaruh dengan hedonisme.

Bookmark and Share

    


  Member Information For keon_5889Profil   Hantar PM kepada keon_5889   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 01-06-06 10:25


Pada 01-06-06 09:51 , keon_5889 posting:

!!! QUOTE !!!

bayangkan 10 tahun akan datang apa yang akan jadi kepada remaja islam.inilah akibatnya jika terlalu banyak hiburan dan terpengaruh dengan hedonisme.


tempat ana belajar dulu...budak2 belajar agama pun tengok vcd lucah...yang tak malunya...ngaku pula tu. naik menyampah ana dengan depa ni. pakai kopiah pergi mana-mana...jumpa makwe...siap pegang2...sms...cakap benda yang hanya patut dicakap oleh orang yang dah kawin....bagaimana? tak jadi benda-benda begini???!! mula2 tengok, lepas itu try, lepas itu suka, lepas itu dah biasa,...
soal hukum diketepikan...sedangkan itulah ilmu yang hari2 dicedok...

benci sangat...sedihhhhhhhhhhh...

apa nak jadiii!!!...ya Allah...selamatkanlah kami....jauhkanlah kami dari semua ni...


-----------------
kepada si MaWaR iDaMaN..semoga dikau sentiasa MeKaR di taman..diakari rasa berTUHaN..dihiasi haruman aKhLaK&iMaN..kerana disitulah UkUrAn..JeLiTaNyA seorang perawan


Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

Ketotoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.03.2006
Ahli No: 23510
Posting: 90
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-06-06 10:45


suruh kahwin cepatla, jangan tunggu lama2

Bookmark and Share

    


  Member Information For KetotoiProfil   Hantar PM kepada Ketotoi   Quote dan BalasQuote

bintu_ruQaiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24453
Posting: 230
Dari: di mana kaki berpijak

malaysia  


posticon Posting pada: 01-06-06 10:51


Pada 01-06-06 10:45 , Ketotoi posting:

!!! QUOTE !!!

suruh kahwin cepatla, jangan tunggu lama2


dah cakap...alasan...tak sedia, masih nak belajar....huhhh


-----------------
kepada si MaWaR iDaMaN..semoga dikau sentiasa MeKaR di taman..diakari rasa berTUHaN..dihiasi haruman aKhLaK&iMaN..kerana disitulah UkUrAn..JeLiTaNyA seorang perawan


Bookmark and Share

    


  Member Information For bintu_ruQaiahProfil   Hantar PM kepada bintu_ruQaiah   Quote dan BalasQuote

shim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20362
Posting: 30
Dari: kuala kangsar, perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-06-06 12:29


saya pun apa akan jadi aknn datang...
nau'zubillah perkara begini akan terjadi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimProfil   Hantar PM kepada shim   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-06-06 12:47


tukar corak pemerintah kerajaan..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

honnney_mk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5444
Posting: 60
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 01:51


!!! QUOTE !!!


Ya allah...ampunkan dosa kami ya allah..kami lalai kepadaMu..
kami takut ya Allah akan azabMu...
masyarakat kami rosak akhlaknya..
kami tak mampu nak buat apa-apa...
Ya Allah..berdosanya kami membiarkan umat kami sendiri seperti ini..
berdosanya kami membiarkan kafir2 laknatullah..
musuh2 agamamu' menyembelih'hampir setiap remaja kami..
pada setiap masa dan setiap ketika....
musuh2 agamamu bekerja...berbuat segala yang terdaya untuk menghancurkan islam..tapi kami ya allah..terus leka..lalai..dan tak bekerja..dan tak berbuat apa-apa..ya allah..ampunkan dosa2 kami...ya allah!tolonglah kami dalam menegakkan agamu ini...iyya kana' budu wa iyya kanas ta'in..wahai sahabat ukhwah.com....menangislah!menangislah!!! sebab kita tak berbuat2 apa-apa untuk islam..menangislah wahai sahabat...cucurkanlah air mata kita tu....mulai sekarang..tekadkan dalam hati...aku nak sebarkan islam walaupun aku bakal disisir dengan sikat besi...walaupun tangan dan kakiku dipotong....
ya allah..kembalikanlah pahlawan seperti umar khattab di dalam barisan kami... seperti abdullah ibnu maktum..jaafar bin abi talib..abdullah bin rawahah...sumayyah...kita musuh2..yahudi dan nasrani pun sanggup melukakan diri mereka untuk hancurkan islam..kami????

!!! QUOTE !!!



Ameen.. ameen... ameen...

(sayu rasanya hati ini...sebak menahan airmata.. )
:-( :-(


-----------------
" Bumi mana yang tidak ditimpa hujan...hidup mana yang tidak dilanda ujian...perjuangan mana yang tidak dipenuhi cabaran... kita PASTI diuji dengan ap


Bookmark and Share

    


  Member Information For honnney_mkProfil   Hantar PM kepada honnney_mk   Pergi ke honnney_mk's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 02:29


ASTAGHFIRULLAHALA'ZIM..

apabila tidak mengikut cara hidup Islam beginilah jadinya..

Ya Allah berilah taufiq hidayah ke atas hamba-hambaMu ini..
AMEEN..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

c_aug7
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 23990
Posting: 50
Dari: Besut

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-06-06 10:11


:roll: dunia dah semakin hampir kepada penghujung nya....dekat rumah Allah pong boleh buat kerja2 sebegitu.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For c_aug7Profil   Hantar PM kepada c_aug7   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 11:44


Pada 01-06-06 10:25 , bintu_ruQaiah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-06-06 09:51 , keon_5889 posting:

!!! QUOTE !!!

bayangkan 10 tahun akan datang apa yang akan jadi kepada remaja islam.inilah akibatnya jika terlalu banyak hiburan dan terpengaruh dengan hedonisme.


tempat ana belajar dulu...budak2 belajar agama pun tengok vcd lucah...yang tak malunya...ngaku pula tu. naik menyampah ana dengan depa ni. pakai kopiah pergi mana-mana...jumpa makwe...siap pegang2...sms...cakap benda yang hanya patut dicakap oleh orang yang dah kawin....bagaimana? tak jadi benda-benda begini???!! mula2 tengok, lepas itu try, lepas itu suka, lepas itu dah biasa,...
soal hukum diketepikan...sedangkan itulah ilmu yang hari2 dicedok...

benci sangat...sedihhhhhhhhhhh...

apa nak jadiii!!!...ya Allah...selamatkanlah kami....jauhkanlah kami dari semua ni...



pakai kopiah sekarang ni pun belum tentu akhlaknya terjaga.....


-----------------
dulu, kini, dan selamanya......


Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 12:07


penguatkuasaan kurang...sebab tu jadi begini.. kerajaan selalu ambil mudah akan hal-hal begini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116822 saat. Lajunya....