Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda melakukan apa yang selalu anda lakukan, anda akan mendapat apa yang selalu anda dapat
-- Seminat NLP

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 23 jam, 27 minit yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: MyTeam - Gelanggang Sukan Atau Politik?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» MyTeam - Gelanggang Sukan Atau Politik?

Please Mendaftar To Post


Oleh MyTeam - Gelanggang Sukan Atau Politik?

jundul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 21365
Posting: 81
Dari: unima kl

Selangor  


posticon Posting pada: 30-05-06 17:54


28hb Mei 2006, terciptanya sejarah apabila sebuah pasukan amatur Malaysia telah berjaya mencabar "Pasukan Kebangsaan" Malaysia. Keputusannya, MyTeam ditewaskan 2 -1 dari segi jaringan gol, 1 sama dari segi pengumpulan kad merah, MyTeam menang dari segi sokongan moral.

Lain-lain keputusan disebalik tabir.....????


-----------------
laaaa ilaaha illallaahu wahdahuu laasyariikalah. lahulmulku walahul hamdu yuhyii wayumiitu wahuwa 'alaa kulli syai ing qadir.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jundulProfil   Hantar PM kepada jundul   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 30-05-06 18:13


sebenarnya saya pun antara yang menyokong myteam cuma yang saya kurang sedap sikit saya ada juga terasa yang ada seseorang yang cuba menggunakan myteam untuk politiknya...namun itu perkara biasa.. apa-apa pun saya bukan lah anti pasukan malaysia cuma saya rasa badan yang memikul tanggungjawab memartabatkan bolasepak malaysia telah gagal melaksanakan tugas mereka dan kehadiran myteam dengan tekad dan cabaran yang hampir sahaja mencalarkan maruah pasukan kebangsaan pasti satu kejutan besar buat fam.. jadi secara tak lansung fam dengan sendirinya mendapat tekanan untuk memperbaiki prestasi mereka... semoga myteam akan terus mencari bakat2 baru untuk diketengahkan bagi membantu mengatasi kelembapan dan kelemahan fam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 19:06


politik semata2

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 30-05-06 20:56


Berita harinie memaklumkan FAM tidak membenarkan MyTeeam beraksi di liga perdana hatta liga perdana 2 sekalipon....dengan alasan mereka masih baru dan perlu bermula dari bawah...pendapat saya patut FAM memberi laluan kepada myteam kerana mereka telah berlatih bersungguh2 selama 3bln dan mereka telah membuktikan keupayaan mereka menetang Malaysia..kalau macam ini la bolasepak Malaysia 30 tahun lagi pun belum tentu boleh maju..patut mana yang berkemampuan kita sokong...kita bagi latihan lagi..FAM patut usahakan tologn mereka..tapi mana yang berani cabar orang atasan (FAM) akan di cantas2 pula...kes bola pun sama macam kes Dato Seri Anwar..politik2!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-05-06 22:16


Pada 30-05-06 20:56 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Berita harinie memaklumkan FAM tidak membenarkan MyTeeam beraksi di liga perdana hatta liga perdana 2 sekalipon....dengan alasan mereka masih baru dan perlu bermula dari bawah...pendapat saya patut FAM memberi laluan kepada myteam kerana mereka telah berlatih bersungguh2 selama 3bln dan mereka telah membuktikan keupayaan mereka menetang Malaysia..kalau macam ini la bolasepak Malaysia 30 tahun lagi pun belum tentu boleh maju..patut mana yang berkemampuan kita sokong...kita bagi latihan lagi..FAM patut usahakan tologn mereka..tapi mana yang berani cabar orang atasan (FAM) akan di cantas2 pula...kes bola pun sama macam kes Dato Seri Anwar..politik2!!!


ermmm...
memang susah sikit untuk benarkan my team masuk dalam liga perdana...
FAM ada polisi sendiri...
setiap pasukan yang nak masuk liga perdana perlu mula dr bawah yakni kena mula dengan bermaen dalam liga FAM dulu...
ni semua untuk pastikan semua team yang maen dalam liga perdana benar-benar layak...
wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 31-05-06 00:37


tapi bagi saya kemampuan myteam sudah terbukti kerana FAM sendiri telah menerima tawaran myteam untuk mengadakan perlawanan akhir...

tapi....... mengapa team u-20 dan bukannya senior?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 31-05-06 00:46


Pada 30-05-06 22:16 , raul_gonzalez posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-05-06 20:56 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Berita harinie memaklumkan FAM tidak membenarkan MyTeeam beraksi di liga perdana hatta liga perdana 2 sekalipon....dengan alasan mereka masih baru dan perlu bermula dari bawah...pendapat saya patut FAM memberi laluan kepada myteam kerana mereka telah berlatih bersungguh2 selama 3bln dan mereka telah membuktikan keupayaan mereka menetang Malaysia..kalau macam ini la bolasepak Malaysia 30 tahun lagi pun belum tentu boleh maju..patut mana yang berkemampuan kita sokong...kita bagi latihan lagi..FAM patut usahakan tologn mereka..tapi mana yang berani cabar orang atasan (FAM) akan di cantas2 pula...kes bola pun sama macam kes Dato Seri Anwar..politik2!!!


ermmm...
memang susah sikit untuk benarkan my team masuk dalam liga perdana...
FAM ada polisi sendiri...
setiap pasukan yang nak masuk liga perdana perlu mula dr bawah yakni kena mula dengan bermaen dalam liga FAM dulu...
ni semua untuk pastikan semua team yang maen dalam liga perdana benar-benar layak...
wallahu'alam...



my team terbukti layak... bagi saya myteam selayaknya main liga perdana terus.. tak perlu main fam.. buang masa saja.. dengan perbelanjaan serta komitmen yang besar my team selayaknya berada di liga perdana.. fam patut lupakan saja polisinya yang selama ni dah terbukti mereka adalah badan yang sangat gagal.... lupakan polisi anda demi masa depan bola sepak negara my team selayaknya diberi peluang... saya percaya my team mampu mencari dana yang banyak kerana mereka dibentuk oleh pakar mencari dana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 31-05-06 00:49


Pada 31-05-06 00:37 , islamicboy posting:

!!! QUOTE !!!

tapi bagi saya kemampuan myteam sudah terbukti kerana FAM sendiri telah menerima tawaran myteam untuk mengadakan perlawanan akhir...

tapi....... mengapa team u-20 dan bukannya senior?????




kerana fam tak berani nak terima kekalahan... mereka takut maruah mereka tercalar... lagipun secara peribadi saya rasa pasukan u-20 punya lebih kepantasan untuk saingi my team.. kalau pasukan senior yang main malam tu tentu tak larat nak kejar..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 31-05-06 05:36


Saya tak pernah yakin dengan bolesepak tanahair, tak pernah maju, paling bagus pun sebagai 'jaguh kampung' itupun jarang-jarang dan kadang-kadang. Rasanya saya dah bercucu cicit nanti, tahap pencapaian bolasepak kebangsaan tetap mundur.

Masa zaman Allahyarham Mokhtar Dahari dalam skuad harimau, ranking Malaysia di atas Korea Selatan. Sekarang Korea tidak lagi asing di dalam arena bolasepak piala dunia. Malaysia???? masih terlalu asing dan terlalu jauh ketinggalan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 31-05-06 12:04


ada sebab Kenapa malaysia gagal... paling utama adalah birokrasi dalam pencarian bakat... dan badan yang mentadbir bolasepak adalah sebuah badan yang gagal... rombak fam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

syuk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6091
Posting: 53
Dari: ~~Mahligai Kasih~~

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 12:26


Pada 31-05-06 12:04 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

ada sebab Kenapa malaysia gagal... paling utama adalah birokrasi dalam pencarian bakat... dan badan yang mentadbir bolasepak adalah sebuah badan yang gagal... rombak fam....


SOKONG...



Bookmark and Share

    


  Member Information For syukProfil   Hantar PM kepada syuk   Pergi ke syuk's Website   Quote dan BalasQuote

syamil87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15218
Posting: 70
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 14:22


rasanya....kedua-duanya team hari itu tak ada semangat kesukanan...
macam mana tak sampai 1 minit gol,dah kena buang padang...plik2
lepas itu,team malaysia pula..

kesimpulanny,banyak lagi yang perlu kita buat,badan yang bertanggung jwab spptny di rombak..satu lagi,tak sdr ke sbnrny my team itu sbnrny satu agenda politik?sdr tak siapa pengasasny...jangan terkejut one day nanti,khairi jadi menteri belia dan sukan...

maaf kalau terkasar bahasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syamil87Profil   Hantar PM kepada syamil87   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 31-05-06 17:49


kat malaysia ni semua bidang tak terlepas dr cengkaman politik... dr agama sampai lah ke sukan ...semuanya cuba di politikkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Handzar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2006
Ahli No: 24641
Posting: 48
Dari: Malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-06-06 00:31


Pada 31-05-06 14:22 , syamil87 posting:

!!! QUOTE !!!

rasanya....kedua-duanya team hari itu tak ada semangat kesukanan...
macam mana tak sampai 1 minit gol,dah kena buang padang...plik2
lepas itu,team malaysia pula..

kesimpulanny,banyak lagi yang perlu kita buat,badan yang bertanggung jwab spptny di rombak..satu lagi,tak sdr ke sbnrny my team itu sbnrny satu agenda politik?sdr tak siapa pengasasny...jangan terkejut one day nanti,khairi jadi menteri belia dan sukan...

maaf kalau terkasar bahasa..


Assalamualaikum..

Sedih kawe.. tak habis-habis asyik sebut... agenda politik.. agenda politik.. agenda politik... anda konpom ke 'tuduhan' anda ni betul... mana la tau kalau mamat khairi tu benar-benar dengan ikhlas nak tingkatkan mutu bola sepak.. kan sesia saja warga2 ukhwah dapat dosa...

    BTW, apa salahnye kalau dia jadi menteri belia dan sukan.. jauh lebih baik daripada bagi kat perempuan..

Fikir-fikirkan...

p/s: jangan pulak fikir yang saya pro pihak tertentu.. saya cuma luahkan apa yang saya rasa patut.. terpulanglah... ;-)
[ Telah diedit oleh: Handzar pada 01-06-06 00:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For HandzarProfil   Hantar PM kepada Handzar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10955 saat. Lajunya....