Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesiapa yang menolak kata-kata buruk terhadap kehormatan diri saudaranya, nescaya Allah menolak api neraka daripada mengenainya pada hari kiamat.
-- -- Hadis riwayat Ahmad dan Tirmizi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: wanita...di manakah daya tarikannya?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» wanita...di manakah daya tarikannya?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh wanita...di manakah daya tarikannya?

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 28-05-06 03:27


erm...saja nak tau pendapat kamu semua


, manakah yang menyebabkan kaum adam tertarik kepada mereka?
adakah akhlak mereka....tutur kata...paras rupa...
atau mungkin bentuk badan...perwatakan...
atau iman...cara bersosial...

saja nak tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

ilhamharapan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9051
Posting: 63
Dari: Tanta

Johor  


posticon Posting pada: 28-05-06 03:42


assalamualaikum...

pendapat saya, pandangan pertama yang menarik perhatian adalah kecantikan. Kerana memang naluri dan semulajadi manusia suka kepada sesuatu yang cantik dan menarik. Namun kecantikan bukanlah sesuatu yang kekal melainkan akhlak dan budi pekerti yang baik akan terus tersemat di dalam hati.

Wallahu a'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilhamharapanProfil   Hantar PM kepada ilhamharapan   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-05-06 04:20


standardlah orang laki pandang kecantikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-05-06 10:52


yang penting yang perlu pada setiap wanita adalah kecantikannya
kecantikan pada;
1 akhlak
2 budi bahasa dan tutur kata
3 agamanya
4 barulah pada rpanya

sekiranya dia memiliki kecantikan 3 yang pertama,
maka dia telah pun memiiliki kecantikan yang keempat itu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 11:41


sekarang ni memang ramai wanita yang cantik..
paras rupa bukanlah menjadi ukuran utama buat lelaki pada zaman ni.. yang penting sekali ialah akhlak..

sekadar maklumat; terdapat banyak lelaki yang meminati wanita yang mempunyai ciri-ciri kebudak-budakan dan manja.. bukan mengada-ngada... so wanita-wanita di luar sana jangan la mengada-ngada k...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 28-05-06 11:50


Pada 28-05-06 10:52 , syauqahaziqah posting:

!!! QUOTE !!!

yang penting yang perlu pada setiap wanita adalah kecantikannya
kecantikan pada;
1 akhlak
2 budi bahasa dan tutur kata
3 agamanya
4 barulah pada rpanya

sekiranya dia memiliki kecantikan 3 yang pertama,
maka dia telah pun memiiliki kecantikan yang keempat itu



ye ke? tu semua sekadar kata-kata saja tu... saya rasa kecantikan rupa dan kecantikan budi pekerti dan akhlak adalah dua perkara yang berbeza... cuma kalau rupa cantik tapi perangai buruk jadi meluat tengok... kalau rupa cantik perangai pun baik jadi bertambah menarik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-05-06 14:45


Pada 28-05-06 04:20 , lobam_shibin posting:

!!! QUOTE !!!

standardlah orang laki pandang kecantikan..


" Kecantikan bukan terletak pada pakaian yang di pakai tetapi ia bergantung pada keelokan akhlak & budi pekerti "
~ saidina Ali karramallahuwajhah


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNyaů


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 28-05-06 14:48


emm..betul....semua orang nak yang cantik...sama lah jugak perempuan nak yang hensom...hihiihiiihii

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 15:22


mula2 cari la yang beriman...
lepas itu tengok perangainya...
then, baru paras rupa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

shika1004
Warga Rasmi
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24608
Posting: 14
Dari: segamat johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-06 10:39


mestila kat peribadi dia.
tengok lah ikut kata kati,bukan nafsu.
so,mesti nampak cantiknyer!

Bookmark and Share

    


  Member Information For shika1004Profil   Hantar PM kepada shika1004   Quote dan BalasQuote

fisha_balqis
Warga Rasmi
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24509
Posting: 6
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 10:50


assalamualaikum...
tarikan seorang wanita ialah pada peribadi dan kelembutannya...
wanita yang mempunyai peribadi yang cantik..
kecantikan tersebut akan terpancar dengan sendirinya diwajahnya...
itulah 1 daya tarikan wanita yang paling istimewa

Bookmark and Share

    


  Member Information For fisha_balqisProfil   Hantar PM kepada fisha_balqis   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 11:05


iman....menyerlah kesemuanya,

p/s: insyaAllah ;-)


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

ilal_haQ
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14513
Posting: 25
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-05-06 11:07


assalamualaikum

hakikatnya semua lelaki nak yang cantik...lumrah lelaki macam tu. apa pun kembali kepada islam lah.. pilih lah wanita yang kuat agamanya, insyaLLAh berkat dunia akhirat.


salam tarbiah dr ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilal_haQProfil   Hantar PM kepada ilal_haQ   Pergi ke ilal_haQ's Website   Quote dan BalasQuote

ratusyahadah_uiam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.06.2004
Ahli No: 9636
Posting: 72

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 11:13


Pada 30-05-06 11:07 , ilal_haQ posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum

hakikatnya semua lelaki nak yang cantik...lumrah lelaki macam tu. apa pun kembali kepada islam lah.. pilih lah wanita yang kuat agamanya, insyaLLAh berkat dunia akhirat.


salam tarbiah dr ana


insyaallah...cantik segala2 nya..

"Wanita Solehah adalah wanita yang Sukar di mengerti, biar di dunia namanya bukan siulan, tapi di langit jadi bualan. Wajah nya adalah ketenangan, pandangan nya menerbitkan ketulusan, kadangkala bisikannya mengumpul semangat juang"

:) :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ratusyahadah_uiamProfil   Hantar PM kepada ratusyahadah_uiam   Pergi ke ratusyahadah_uiam's Website   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 30-05-06 12:43


wanita soleha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 30-05-06 13:41


KeAyUAn ;-) :-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 30-05-06 13:50


yang pertama jangan kita tipu diri kita sendiri.. dalam memberi pandangan kita harus jujur... bagi saya saya setuju dengan atie82 keayuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-05-06 13:50


biarlah indahnya cukup untuk memberikan kekuatan pada suami,anak2 dan keluarga. biarlah cantiknya bukan pada paras sahaja. tetapi cantiknya jua pada yang zahir dan batin...insyallah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

rozdie
Warga Rasmi
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24612
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 11:28


Hmm...........
saya rasa kebanyakkan lelaki zaman sekarang mereka lebih suka pada perempuan yang cantik........
Tapi.....tak semuanya segelintir saja.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For rozdieProfil   Hantar PM kepada rozdie   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 31-05-06 11:34


betul tu rodzie

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 11:51


salam..

pada hati yang dimiliki...
hrmm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 31-05-06 12:13


eleh.. mana ada laki yang tak impikan perempuan yang cantik paras rupanya... orang laki ni dia nak perempuan yang cantik paras rupa dan baik akhlaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

IlyaFarhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.10.2004
Ahli No: 11686
Posting: 149
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 31-05-06 12:16


bagi ana,ana tertarik dengan wanita pada
akhlaknya(agamanya)...sifatnya...kecantikan & keayuannya... moga-moga dikurniakan srikandi yang sedemikian rupa...insyaallah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For IlyaFarhanProfil   Hantar PM kepada IlyaFarhan   Pergi ke IlyaFarhan's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 31-05-06 14:22


Pada 30-05-06 13:50 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

yang pertama jangan kita tipu diri kita sendiri.. dalam memberi pandangan kita harus jujur... bagi saya saya setuju dengan atie82 keayuan...


bersangka baik lah sesama kita agar tak timbul perselisihan faham...mana tahu pandangan yang diberikan lahir dari hati yang jujur dan ikhlas...bersangka baiklah :)


-----------------
[ Telah diedit oleh: khazinatul_asrar47 pada 31-05-06 14:23 ]



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

niezam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14909
Posting: 139
Dari: Atas Tanah

iraq  


posticon Posting pada: 31-05-06 14:51


Tak susah nak cari daya tarikannya...cuma memerhati dari jauh.Lihat apa dia buat bila terima musibah,nikmat Allah,waktu senang dan susah dan even pakaiannya.Waktu ni kita akan mendapat tahu tinggi rendah akhlaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For niezamProfil   Hantar PM kepada niezam   Quote dan BalasQuote

idaphg
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22532
Posting: 26

Pahang  


posticon Posting pada: 31-05-06 15:13


Pada 30-05-06 10:50 , fisha_balqis posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
tarikan seorang wanita ialah pada peribadi dan kelembutannya...
wanita yang mempunyai peribadi yang cantik..
kecantikan tersebut akan terpancar dengan sendirinya diwajahnya...
itulah 1 daya tarikan wanita yang paling istimewa


emm setuju kata fisha_balqis tu. wanita akan kelihatan cantik bila akhaknya cantik dan secara tidak langsung akan terpancar kat wajahnya. namun ada jugak yang wajah cantik tapi akhlak nya hanya Allah saja yang tahu... so, lihatlah pada kecantikkan akhlak bukan pada kecantikan wajah. kalau salah harap betulkan.


-----------------
Ingati Allah hati Tenang


Bookmark and Share

    


  Member Information For idaphgProfil   Hantar PM kepada idaphg   Quote dan BalasQuote

safiyyatulbahira
Warga Rasmi
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25967
Posting: 9
Dari: perak

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-08-06 13:55


kaum adam ni...rasa-rasa mesti kecantikan..sebab ia adalah zahir...lepas itu terus depe fikir benda lain...kecantikan adalah hak milik setiap insan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiyyatulbahiraProfil   Hantar PM kepada safiyyatulbahira   Quote dan BalasQuote

safiyyatulbahira
Warga Rasmi
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25967
Posting: 9
Dari: perak

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-08-06 13:57


sebenarnyeee....budi bahasa dan iman yang teguh dapat menjamin kebahagiaan di dunia dan di akhirat...baru boleh jadi isteri mithali isteri mithali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiyyatulbahiraProfil   Hantar PM kepada safiyyatulbahira   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 22-08-06 14:01


Pada 31-05-06 12:13 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

eleh.. mana ada laki yang tak impikan perempuan yang cantik paras rupanya... orang laki ni dia nak perempuan yang cantik paras rupa dan baik akhlaknya...



memang pun... :-P


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

dan4472
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25011
Posting: 43
Dari: kluang

Johor  


posticon Posting pada: 22-08-06 14:08


ala standard lah...lelaki tengok cantik dan Kalau yang alim sikit...tengok perempuan tu pakai tudung cukup lah.....
kadang tu wish list punya lah panjang, bertudung labuh lah, ustazah lah.tapi....
bila tengok seorang ni lawa, dan hati pun berkenan, rasanya terbang habis wish list tu.janji pakai tudung cukup lah.....alasan, tak mengapa tu semua boleh di bentuk.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dan4472Profil   Hantar PM kepada dan4472   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 14:27


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum...

saya ni perempuan, macam tak relevan saja nak bagi pendapat...

tapi nak bagi jugak...hehe..

pengalaman saya lah, lelaki ni mudah tertarik dengan perempuan yang manja..

bukan yang mengada-ngada...tapi manja...

ada sesetengah nak yang cantik...
"ala, nanti dah kahwin boleh bentuk akhlaknya..."fikir mereka...

rasanya tak ramai yang tengok cantik ke tak..tapi pembawakan diri..

hmmm....betul tak wahai para lelaki???

Wallahualam...
[ Telah diedit oleh: abadaa pada 22-08-06 14:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-08-06 14:47


Pada 31-05-06 12:13 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

eleh.. mana ada laki yang tak impikan perempuan yang cantik paras rupanya... orang laki ni dia nak perempuan yang cantik paras rupa dan baik akhlaknya...


tak semestinya semua lelaki hanya pandang cantik paras rupa....

naruto-san dan sewaktu dengan naruto-san....1st pandang agama (tak semestinya ngaji bidang agama...asalkan berilmu agama dan dipraktikan ilmu tersebut serta istiqamah)......then akhlak dan budi pekerti....then barulah kecantikan....kecantikan pulak adalah subjective or individual....bagi naruto-san siti nurhaliza taklah cantik and cun sangat (hanya contoh terdekat sahaja)

itu yang naruto-san buat....dan alhamdulillah dah dapat. :-)
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 22-08-06 14:49 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Qibas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2006
Ahli No: 25060
Posting: 81
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 22-08-06 15:14


Pada 22-08-06 14:47 , naruto-san posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 31-05-06 12:13 , tasbih_30 posting:

!!! QUOTE !!!

eleh.. mana ada laki yang tak impikan perempuan yang cantik paras rupanya... orang laki ni dia nak perempuan yang cantik paras rupa dan baik akhlaknya...


tak semestinya semua lelaki hanya pandang cantik paras rupa....

naruto-san dan sewaktu dengan naruto-san....1st pandang agama (tak semestinya ngaji bidang agama...asalkan berilmu agama dan dipraktikan ilmu tersebut serta istiqamah)......then akhlak dan budi pekerti....then barulah kecantikan....kecantikan pulak adalah subjective or individual....bagi naruto-san siti nurhaliza taklah cantik and cun sangat (hanya contoh terdekat sahaja)

itu yang naruto-san buat....dan alhamdulillah dah dapat. :-)

Sokong. Maklumler, nak hidup bersama sampai mati, kena pilih betul-betul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For QibasProfil   Hantar PM kepada Qibas   Pergi ke Qibas's Website   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 15:18


PILIHLAH WANITA YANG KAMU SUKA.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 00:54


::diAYA TARIKAN WANITA::

lihat pada penampilan: biasa orang tengok muka..
                                 kadang-kadang laki2 tengok pada gaya dan cara kelakuan..
lihat pada dalaman: ini yang kita mahukan,baik hati,jujur,kelakuan sopan.

P/S:Kepada wanita-wanita Solehah teruskan lah perjuanganmu,jangan sampai tergadai maruahmu hanya kerana seorang lelaki.


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 03:12


bagi saya kecantikan...hanya segelintir saja cakap tak kisah tentang paras rupa...
apapun pilihla wanita kerana agamanya...budi pekertinya...
kecantikan tidak menjamin kebahagiaan...cukuplah sekadar sejuk mata memandang...begitu juga sebaliknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 10:17


entah lah...tak tahu nak bagi pendapat....saya ni pun wanita...tak tau lah apa tarikan yang jejaka idamkan dari seorang wanita ni... erm:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

miss_farhana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.06.2006
Ahli No: 25002
Posting: 325
Dari: berpijak pada bumi Tuhan,berbumbungkan langit Tuhan

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-08-06 10:53


masing-masing ada taste masing-masing...

perempuan yang baik untuk lelaki yang baik..begitu juga sebaliknya..

lelaki yang mementingkan agama contohnya,jarang kita lihat terpikat pada perempuan yang suka pakai seksi..kehulu kehilir dengan orang lelaki..tapi mereka ni lebih suka pada perempuan yang tahu menjaga diri..menutup aurat..jaga pandangan mata..

kalau lelaki yang suka berfoya2 pulak..kebiasaannya mereka cenderung kepada wanita yang menggoda,berpakaian terdedah dan so on..bukan tak berlaku kes sebaliknya..tapi jarang..

so..tepuk dada tanyalah iman..

^^sekadar pendapat^^

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_farhanaProfil   Hantar PM kepada miss_farhana   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 23-08-06 13:07


Pada 22-08-06 14:08 , dan4472 posting:

!!! QUOTE !!!

ala standard lah...lelaki tengok cantik dan Kalau yang alim sikit...tengok perempuan tu pakai tudung cukup lah.....
kadang tu wish list punya lah panjang, bertudung labuh lah, ustazah lah.tapi....
bila tengok seorang ni lawa, dan hati pun berkenan, rasanya terbang habis wish list tu.janji pakai tudung cukup lah.....alasan, tak mengapa tu semua boleh di bentuk.

pernah juga berlaku..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 23-08-06 13:27


erm....

ni pandangan saya sebagai seorang lelaki yang belum bercouple....

of course, suka tengok perempuan cantik......tengok saja!
lagi best kalau cute2, & manja2 sikit....

tapi, hakikatnya....kalau cari isteri yang cuma ada sifat2 tu memang tak ke mana hidup ni....
macaman perjalanan hidup kelaurga? Apa, kecantikan dan ke'cute'an tu Boleh bawak bahagia ke?

So, ni nasihat kepada para lelaki yang nak cari wanita untuk pasangan hidup.....

carilah wanita kerana imannya....
sebab, wanita beriman sentiasa menjaga imannya, akhlaknya, agamanya, pergaulannya....
lagi 1, ni fakta & pengalaman saya sendiri dengan kawan-kawan perempuan.....
walaupun wanita tu tak secantik mana, tapi kerana imannya...kita akan nampak cahaya di wajahnya....sejuk mata memandang....betul, tak tipu. Kata┬▓ sopan, sejuk hati dengar...macam terpana & terpesona, tapi....kena kawal......hehehe!

JANGAN cari wanita kerana harta & paras rupa....
ini semua dunia...yang akan luput dek zaman....
percayalah!

kepada wanita di luar, jangan lah pula hipokrit....
sebab permata yang asli tak akan sama dengan permata yang lahir dr serpihan kaca......
tapi, jangan pula risau....
selagi ada niat untuk berubah, Allah akan tolong....
para lelaki juga akan consider ANDA, selagi difikirkan anda boleh dibentuk untuk menjadi GORGEOUS MUSLIMAH~

assalamualaikum

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

adeqzinnirah
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26166
Posting: 19
Dari: Malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 06-09-06 15:07


kadang-kadang ada orang mengatakan ingin mencari wanita solehah.tapi.......mereka tetap mencari wanita yang cantik dan solehah..tidak mudah untuk mencari seorang lelaki yang tidak memandang paras rupa....hanya memandang pada akhlak sahaja

*ana rasa,semuanya bergantung kepada diri mereka sendiri untuk menyukai sesiapapun.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeqzinnirahProfil   Hantar PM kepada adeqzinnirah   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 15:11


salam~
bergantung pada diri masing-masing..kadang-kadang lain dalam list lain pula yang dijadikan isteri..
hmm..
apa-apa lah,,
sekadar pendapat saja..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 06-09-06 15:26


saya rasa lelaki yang pertama-tama sekali yang mereka akan pandang ialah kecantikan....
bila terpandang orang cantik mereka akan menoleh sekurang2 nya 2x...
kalau tak cantik pulak...bayang ar...
10x lalu pun tak mungkin dia pandang...kena sound lagi ada lah....
bukan saja lelaki yang handsome,yang tak handsome pun macam 2...mesti nak yang lawo punya ar...
bukan nak bela kaum sendiri tapi saya tengok perempuan ni tak memilih sangat...janji hati dah suka,mereka nak saja...
kena kutuk pun tak apa...saya cerita bab pengalaman lah...
biasa orang laki ni,akhlak tak sempurna pun tak apa,yang penting bila pandang awek dia yang lawo 2..hati dia terus bunge2....
2 belum kira kalau member2 puji lagi....lagi lah kembang
pendek kata memang mereka tengok lawo ke tak dulu...
Kalau tak lawo memang tak berapa nak pandang...
bak kata orang...sebelum tengok yang bawah kita mesti tengok muka dulu...mana ada orang tengok kaki dulu...
pas tengok muka baru tengok yang lain2....
2 Kalau yang tu memikir...baru akan pertimbang samaada boleh calon kan jadi isteri atau tidak...pas tengok muka baru lah tengok perangai...
bagaimana-bagaimana pun....
memang mula-mula akan tengok muka dulu...

p/s:berdasar pengalaman...dan juga pendapat... :-di    :-P
[ Telah diedit oleh: kembara_girl pada 06-09-06 15:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

littlekhalifah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.09.2005
Ahli No: 19314
Posting: 32
Dari: ardhullah

Perak  


posticon Posting pada: 06-09-06 15:38


Pada 31-05-06 14:51 , niezam posting:

!!! QUOTE !!!

Tak susah nak cari daya tarikannya...cuma memerhati dari jauh.Lihat apa dia buat bila terima musibah,nikmat Allah,waktu senang dan susah dan even pakaiannya.Waktu ni kita akan mendapat tahu tinggi rendah akhlaknya...


nak kena perati.. susah ni :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlekhalifahProfil   Hantar PM kepada littlekhalifah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 15:59


honestly, i think..

cantiknya seseorang wanita adalah sejauh mana wanita tu dapat mendamaikan jiwa seorang lelaki itu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 16:00


cantiknya seseorang wanita adalah sejauh mana wanita tu dapat mendamaikan jiwa seorang lelaki itu...

salam~
betul tu..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 06-09-06 17:06


Pada 06-09-06 15:26 , kembara_girl posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa lelaki yang pertama-tama sekali yang mereka akan pandang ialah kecantikan....
bila terpandang orang cantik mereka akan menoleh sekurang2 nya 2x...
kalau tak cantik pulak...bayang ar...
10x lalu pun tak mungkin dia pandang...kena sound lagi ada lah....
bukan saja lelaki yang handsome,yang tak handsome pun macam 2...mesti nak yang lawo punya ar...
bukan nak bela kaum sendiri tapi saya tengok perempuan ni tak memilih sangat...janji hati dah suka,mereka nak saja...
kena kutuk pun tak apa...saya cerita bab pengalaman lah...
biasa orang laki ni,akhlak tak sempurna pun tak apa,yang penting bila pandang awek dia yang lawo 2..hati dia terus bunge2....
2 belum kira kalau member2 puji lagi....lagi lah kembang
pendek kata memang mereka tengok lawo ke tak dulu...
Kalau tak lawo memang tak berapa nak pandang...
bak kata orang...sebelum tengok yang bawah kita mesti tengok muka dulu...mana ada orang tengok kaki dulu...
pas tengok muka baru tengok yang lain2....
2 Kalau yang tu memikir...baru akan pertimbang samaada boleh calon kan jadi isteri atau tidak...pas tengok muka baru lah tengok perangai...
bagaimana-bagaimana pun....
memang mula-mula akan tengok muka dulu...

p/s:berdasar pengalaman...dan juga pendapat... :-di    :-P

:-di :-di :-di
tapi kalau muka dah ok kalau cacat lain bagaimana...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

hafiz86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2006
Ahli No: 24920
Posting: 253
Dari: Bumi Hang Tuah

Melaka  


posticon Posting pada: 06-09-06 18:27


matanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafiz86Profil   Hantar PM kepada hafiz86   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 06-09-06 19:06


pandanglah wanita dengan panadangan mata hatimu..
baru terserlah kecantikan yang tersembunti..

nafsu memandang wanita kerana kecantikannya
akal memandang wanita kerana kecerdiakannya
hati memandang wanita kerana budi pekertinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 06-09-06 19:20


apa yang saya tengok lelaki sekarang memang nyata dan jelas memandang kecantikan semata2..
walau sebaek mana pun perempuan itu kalau dah tak cantik dia hanya mendapat tempat kedua sahaja..
contohnya..ada 2 orang perempuan ini..
yag soranag ini baik dan cantik dan yang seorang lago baik tapi kurang cantik..
tapi yang hanya dipandang dan dipuji hanya perempuan yang cantik itu sahaja..
padahal kalau diukur dr segi sifat dan budi pekerti sama rata sahaja..
hanya paras rupa yang membezakan..
tetapi lelaki hanya memandang yang cantik sahaja..
memang dah lumrah lelaki..
bagi perempuan mungkin mereka mengimpikan lelaki yang handsome tapi sekiranya mereka mereka dapat yang biasa sahaja mereka tetap bersyukur...
rupa paras takkan kekal lm..buatper cantik kalau hati sakit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 06-09-06 19:22


orang beriman : tertarik pada akhlaknya
orang bernafsu : tertarik pada paras

kat mana-mana pun tak apa, asal bahagia

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Lulue
Warga Rasmi
Menyertai: 27.05.2006
Ahli No: 24568
Posting: 13
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 06-09-06 20:12


kamu semua rasa ada beza tak antara tarikan laki kat perempuan dan tarikan perempuan kat laki...?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For LulueProfil   Hantar PM kepada Lulue   Pergi ke Lulue's Website   Quote dan BalasQuote

wufi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3225
Posting: 158
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 20:29


sama saja kecuali yang betul-betul beriman akan memandang seseorang itu kerana kecantikan aklak dan budi bahasanya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wufiProfil   Hantar PM kepada wufi   Pergi ke wufi's Website   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 06-09-06 20:29


agamanya

wanita hiasan dunia
seindah hiasan adalah wanita SOLEHAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

masjid_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 504
Posting: 36
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 06-09-06 22:38


assalamualaikum..

memang zaman sekarang lelaki lebih tertarik kat perempuan yang cantik2..
tapi seindah perhiasan adalah wanita solehah..
sejuk mata tengok wanita solehah..TAPI kenalaa jadi yang soleh dulu..
what ever pun...kembali kepada islam..juga pandangan mata..

Pilihla yang beragama dahulu,kelak berkat hidup..
tapi kan jg2, fitnah ygt besar pada akhir zaman adalah fitnah yang disebabkan wanita..wallahu'alam..(kalau salah betulkn)

Bookmark and Share

    


  Member Information For masjid_biruProfil   Hantar PM kepada masjid_biru   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-09-06 22:52


kalau pandangan ana....kalau akhlak teruk...cantik ke,cute ke,manja ke..semuanya akan tolak ketepi

Bookmark and Share

    


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

imtihan_insyirah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24051
Posting: 732
Dari: Darul Ehsan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-06 22:28


dari segi dapatkah dia menahan diri dari berbuat dosa...terutamanya mengumpat dan bergossip kerana perempuan ni sinonim dengan sikap suka mengumpat dan of course agamanya

hmm.. payah betul nak capai taraf muslimah solehah, tapi tak mustahil. jadikan ia cita2 utama dalam hidup. insya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For imtihan_insyirahProfil   Hantar PM kepada imtihan_insyirah   Pergi ke imtihan_insyirah's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 07-09-06 22:56


saya tengok kaki.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 07-09-06 23:57


tengok iman....
sebab tu kena kenal peribadi wanita dulu...
jadi kawan dulu, barulah si wanita tu tak hipokrit....
hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 08-09-06 00:03


to me...

kecantikan seorang wanita ialah when she has the ability untuk mencuri hati dengan tingkah laku,adab sopan,penjagaan maruah,dan penyerlahan tanda-tanda faham islam effortlessly

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

aisyah_yusro
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.06.2006
Ahli No: 24903
Posting: 31
Dari: utm,skudai

Johor  


posticon Posting pada: 08-09-06 00:13


wanita solehah seindah perhiasan dunia :)...so,nak jadi solehah tak?
hayya..!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyah_yusroProfil   Hantar PM kepada aisyah_yusro   Pergi ke aisyah_yusro's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 08-09-06 00:41


lelaki tidak hanya pandang kecantikan tapi tetap mengimpikan kecantikan ditambah pula dengan ciri┬▓ lain seperti iman,ilmu,harta,akhlak dan etc... tapi mahu yang cantik tu rasanya lumrah manusia.... cantik tertarik menarik anda memang deboom...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 08-09-06 07:52


entahlah..terplng pada individu bagaimana nak buat penilaiyan terhadap kaum hawa ini,huhu ;p

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-09-06 08:27


Pada 06-09-06 22:52 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

kalau pandangan ana....kalau akhlak teruk...cantik ke,cute ke,manja ke..semuanya akan tolak ketepi


na'am...akhlak yang mulia merupakan tarikan utama seorang wanita...kecantikkan luaran hanyalah satu bonus... insyaallah akhlak yang mulia akan kekal hingga ke akhir hayat, tapi kecantikkan luaran akan pudar juga suatu hari nanti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 10-09-06 03:54


bagi ana sebagai kaum Adam secara peribadi, yang menjadi daya tarikan kaum Hawa ialah budi bahasa dan pertuturan serta akhlak /moralnya. Pegangan agamanya serta raut wajahnya...

apapun bagi diri ana, masih belum layak untuk memiliki wanita hseperti ini....
baiki keburukan dahulu baru memikirkan dan memilihnya


-----------------
cinta yang sejati dan kekal hanya pada Allah, cinta pada makhluk adalah sementara dan keduniaan.
[ Telah diedit oleh: hangkas pada 10-09-06 03:55 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 15-09-06 18:50


pelbagai pendapat....pelbagai ragam....pelbagai citarasa....
nama pun manusia.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 15-09-06 18:58


kalau ana, ana akan cari yang kuat beragama....

paras rupa?? bila akhlak dah cantik, ilmu penuh di dada, peribadi mulia...insyaAllah, cantik lah pada pandangan zahir ana....kerana, bagi ana kecantikan adalah bersifat kosmetik saja.....bukannya kekal pun....

agak sukar untuk mendapatkan yang terbaik, oleh itu perlengkapkan diri dan jiwa untuk menjadi yang terbaik antara yang terbaik...aminn....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

izza_ulfadh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16706
Posting: 57
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 19:17


hmm..kebanyakkan lelaki memang nak wanita yang cantik..naluri.tapi jika bijak menilai seseorang..ukuran paras rupa bukanlah menjadi bandingannye..yang penting wanita itu..seorang wanita..hehe..mungkin seorang yang memahami..dan ikhlas..tak hipokrit. xlawa sangat wanita itu pun tak mengapa..janji pandai mencuri perhatian orang.tapi janganlah mencuri perhatian orang dengan perkara yang xbaek..

SALAM UKHWAH PENUH ULFAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izza_ulfadhProfil   Hantar PM kepada izza_ulfadh   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-06 15:34


sifat keibuan dan kewanitaannya....
itu yang akan berkekalan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 17-09-06 14:03


mencintai manusia kerana Allah swt

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

syasha
Warga Rasmi
Menyertai: 25.07.2006
Ahli No: 25403
Posting: 3
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-09-06 14:58


emmm.....
assalamualaikum..

kecantikan rupa paras dan kecantikan akhlak adalah 2 perkara yang berbeza. tetapi ia saling beriringan.

kecantikan paras rupa adalah perkara yang subjektif..tak semua yang kita TENGOK CANTIk tu cantik jugak pada pandangan mata orang lain.

tapi, kECANTIKAN yang sebenarnya adalah lahir dari dalam..dari hati...dan akan secara automatik kecantikan luaran itu lahir dari kecantikan dalaman.

tapi semua manusia suka kan kecantikan dan keindahan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syashaProfil   Hantar PM kepada syasha   Quote dan BalasQuote

sakura_islah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26404
Posting: 14
Dari: bumi allah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-09-06 16:48


assalamualaikum..

memang diakui manusia di bumi Allah ini akan mudah tertarik pada kecantikan..tapi perlu diingat cantik itu adalah suatu yang subjektif.contoh lah kita pandang org tu cantik tapi org lain pandang dia biasa saja..pada pandangan anala..ana rasa kecantikan seseorang itu lahir dari dalam diri..sekiranya akhlak perilakunya amalannya bagus maka ianya dengan sendiri akan terpancar pada raut wajahnya..betul tak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakura_islahProfil   Hantar PM kepada sakura_islah   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 20-09-06 15:59


!!! QUOTE !!!


:-di     :-di :-di
tapi kalau muka dah ok kalau cacat lain bagaimana...



maksud awak?cacat dari segi perangai?
hei,,,,orang laki lah...:lol:
bila hati dah suka pada muka yang cantik 2...
mereka sanggup terime segala keburukan..
yang penting muka caantik,pasal perangai...
mereka cakap mereka boleh bimbing u jadi lebih baik...
dia yang yang makin berubah ngikut awek mereka hanya mereka saja yang tau...
kalau cacat OKU 2 saya tak tahu ar pula...awak tnyer ar orang laki....
tapi saya rasa awak pun dah tau,sedang tak cantik pun mereka tak hendak,telah lah cacat fizikal
[ Telah diedit oleh: kembara_girl pada 20-09-06 16:09 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 20-09-06 17:16


Saya tau apa yang menarik pada perempuan..!!!

Pandangan syaitan : Aurat..
Pandangan iman : Solehah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 28-09-06 22:01


Pada 20-09-06 15:59 , kembara_girl posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!


:-di     :-di :-di
tapi kalau muka dah ok kalau cacat lain bagaimana...



maksud awak?cacat dari segi perangai?
hei,,,,orang laki lah...:lol:
bila hati dah suka pada muka yang cantik 2...
mereka sanggup terime segala keburukan..
yang penting muka caantik,pasal perangai...
mereka cakap mereka boleh bimbing u jadi lebih baik...
dia yang yang makin berubah ngikut awek mereka hanya mereka saja yang tau...
kalau cacat OKU 2 saya tak tahu ar pula...awak tnyer ar orang laki....
tapi saya rasa awak pun dah tau,sedang tak cantik pun mereka tak hendak,telah lah cacat fizikal


bukan cacat dr segi perangai...saya setuju juga ada lelaki yang bila dah suka pada paras rupa, sanggup terime dan nak ubah perempuan tu, ok lah tu kalau dia mampu ke?....lelaki kena tegas, tak boleh lah nak kena ikut cakap perempuan selalu dan ikut sekali perangai tak elok...maksud saya tu oku...., mungkin ada yang boleh terima, dalam dunia ni tak mustahil...dan saya saja ingin mengingatkan kalau kita semua dibuang kulit dr badan, kita semua sama sahaja...



Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 29-09-06 00:11


setuju sangat dengan syauqahaziqah, atusyahadah_uiam.
lelaki pun perlu kriteria berikut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

lisa_solehah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 17.09.2006
Ahli No: 26413
Posting: 371
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 00:37


wanita hiasan dunia, seindah hiasan adalah wanita solehah...


-----------------
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For lisa_solehahProfil   Hantar PM kepada lisa_solehah   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 08:44


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillahs satu topik yang menarik. Umi nak cerita sikit dan ada kaitan dengan thread ni. Umi telah diizinkan Allah untuk berbual dengan seorang muslimah yang ayu lagi berpendidikan tinggi. Ketrampilannya begitu menarik sekali. Terkejut umi bila diberitahu bahawa dia adalah seorang ibu tunggal beranak tiga. Suaminya tinggalkannya untuk berkawin lagi. Walau dia izinkan dan bertemu dengan bakal madu tetapi si bakal madu tu tidak mahu berkongsi kasih dan suami pula membuat pilihannya.

Tetapi disebalik itu ada hikmahnya kerana setelah dua tahun mereka berkawin belum dapat anak dan bekas suami akan datang seminggu sekali untuk mengambil anak-anak keluar. Sekiranya semasa bersama dulu suami jarang sekali ada masa untuk anak-anak tetapi kini tetap seminggu sekali bersama anak-anak.

Dan bagi dirinya walau ramai yang melamar namun tidak terbuka lagi hatinya kerana baginya bekas suaminya yang dikenali dari umurnya 16 tahun (cinta pertama) telah melukai hatinya.

Umi beritaunya agar menikah lagi bila ada yang beriman meminang tetapi baginya dia masih 'takut' lagi.

Jadi sebenarnya apa yang lelaki hendak ya sedangkan sudah ada keluarga yang sempurna dan sanggup melafazkan cerai kepada seorang isteri yang melahirkan anak-anaknya dengan sanggup menggadaikan nyawa.

Itulah lelaki. Dan umi harap lelaki di sini tidak begitu zalim dan fikirlah panjang bila hati terdetik tertarik dengan wanita lain selain isteri yang sudah ada. Sekiranya nak berpoligami pilihlah bakal isteri kedua ketiga atau ke empat yang solehah jadi bila berkawin akan mempertingkatkan ketaqwaan kehadrat Allah azza wajalla dan dapat membimbing satu keluarga yang harmonis dan bahagia di dunia dan akhirat. Ameen!

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - ibu tunggal yang umi temubual ini adalah lulusan dari Australia dan wajah serta kulitnya yang putih gebu berhidung mancung serta berketrampilan menawan memeranjatkan umi bila dikatakan dia adalah ibu tunggal yang diceraikan suami kerana memilih wanita lain. Jodoh itu ketentuan Illahi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 09:41


ish2 ana macam tak pecaya.... mungkin bekas suami dia disihir agaknya...tak mungkin isteri yang sudah cukup sempurna macam tu masih nak cari pganti....something wrong nii...
Ana bharap akan dapat isteri macam tu lah... semua perfet.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2913
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 09:50


reply atas tu untuk umi.....

tentang daya tarikan wanita..... bagi ana seksilah.... wanita tak canti pun tapi kalau dia seksi memang cair lelaki tengok (yang tak berimanlah)...
tapi kalau dia ni cantik macam mana pun... kalau pakai pakaian sembahyang....tak ada orang pun nak pandang...betul tak...silap2 laki pandang tu buta mata....padam muka dalam masjid nak buat maksiat..... he2.....
tapi untuk wanita, jadilah wanita apabila dilihat oleh suami sejuk mata dia....ini untuk yang kahwin... yang tak kahwin pula,,, bila mak ayah kita tengok..sejuk mata mereka.... itulah daya tarikan wanita..macam mana???? tak setuju...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-06 10:38


tentang tarikan wanita, susah nak duga sebenarnya..
ia bergantung pada mata lelaki yang melihatnya..
tapi majoriti apa yang kita lihat pada pandangan pertama itulah yang kita nilai..
kalau wanita pakai sempurna mungkin pun ada orang lelaki yang melihat mempunyai pandangan lain..
Apa yang penting kita kaum wanita harus menjaga aurat dan jauhkan daripada pandangan nakal lelaki..
Peliharalah agama, cantikkan peribadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-09-06 10:38


tentang tarikan wanita, susah nak duga sebenarnya..
ia bergantung pada mata lelaki yang melihatnya..
tapi majoriti apa yang kita lihat pada pandangan pertama itulah yang kita nilai..
kalau wanita pakai sempurna mungkin pun ada orang lelaki yang melihat mempunyai pandangan lain..
Apa yang penting kita kaum wanita harus menjaga aurat dan jauhkan daripada pandangan nakal lelaki..
Peliharalah agama, cantikkan peribadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

helmirohayakassim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22154
Posting: 84
Dari: Setiu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 10:57


Pada pendapat saya, kebiasaannya lelaki nak yang cantik. Tapi cantik tu berbeza di mata setiap org....

Bookmark and Share

    


  Member Information For helmirohayakassimProfil   Hantar PM kepada helmirohayakassim   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-06 12:20


Pada 29-09-06 09:50 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

reply atas tu untuk umi.....

tentang daya tarikan wanita..... bagi ana seksilah.... wanita tak canti pun tapi kalau dia seksi memang cair lelaki tengok (yang tak berimanlah)...
tapi kalau dia ni cantik macam mana pun... kalau pakai pakaian sembahyang....tak ada orang pun nak pandang...betul tak...silap2 laki pandang tu buta mata....padam muka dalam masjid nak buat maksiat..... he2.....


maksudnya anta, wanita yang pakai telekung ni tak cantik?
pada ana, bertelekung adalah pakaian tercantik wanita, sejuk mata memandang, nampak ayu dan bersih.


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-06 15:15


salam.
Rasanya daya tarikan wanita ialah kecantikannya,kemudian akhlaknya dan budi bahasa.Seterusnya cara penampilannya dan juga agamanya

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-09-06 01:29


Wassalamu'alaikum wrt wbt
Assalamu'alaikum wrt wbt

Alhamdulillah pandai anakanda aye meneka ya. Si isteri tu telah cuba mengubati suaminya hingga habis beribu ringgit tetapi taqdir Allah mengatasi segalanya. Sekiranya dah kena makan yang tak elok memang susah sikit. Tetapi itulah lelaki juga pada mulanya yang membenarkan hatinya untuk disihirkan. Tepuk sebelah tangan tak akan berbunyikan.

Walau apapun beringatlah agar sentiasa baca doa yang telah ada dalam Al Quran dan Al Hadis kerana doa itu senjata orang Mukmin. Agar kisah di atas itu menjadi pengajaran kepada kita semua.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq
ps - umi pernah tanya suami apakah yang menarik dirinya untuk melamar umi? Nak tau jawapannya tunggu .......:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

safiyyatulbahira
Warga Rasmi
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25967
Posting: 9
Dari: perak

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-01-07 10:15


dari mata turun ke hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For safiyyatulbahiraProfil   Hantar PM kepada safiyyatulbahira   Quote dan BalasQuote

klate_girl
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2006
Ahli No: 26984
Posting: 85
Dari: UM K.L

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 10:26


Hakikatnya manusia memang sukakan benda yang cantik baik lelaki mahupun perempuan,so standard lah kalau lelaki sukakan perempuan cantik.tapi jangan salah faham,kecantikan tu kan subjektif,so setiap orang akan kelihatan cantik pada pandangan orang yang telah ditakdirkan untuknya..

.....HaNya TuHaN YaNg TaHu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For klate_girlProfil   Hantar PM kepada klate_girl   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-01-07 12:59


Assalamualaikum...
Ana setuju dengan kata-kata klate_girl ,bila perempuan yang dicipta oleh Allah sudah ditentukan untuknya maka bagi hati seorang lelaki ia akan melihat perempuan sudah cantik pada pandangannya walaupun ada yang menafikannya.Apapun bagi ana, wajah hanyalah sekadar cantik dari segi luaran saja...yang penting hati yang penting.Walaupun kita tak dapat tau hati seorang perempuan baik ke buruk ke..tapi kita boleh menilai cara dia bergaul, menegur dan apa yang dia lakukan.Dari situ kita boleh tafsirkan hati dia bagaimana....sebab apa yang dilakukan mestilah bermula daripada hati lepas itu hati akan memberi isyarat apa nak dilakukan maka disalurkan pada otak untuk memberi reaksi....Disinilah hati yang baik adalah tarikan utama bagi ana untuk memilih pasangan hidup bukan hanya dari segi luaran semata-mata termasukla pakaian.Jika antum semua suka pada seseorang, lihatla dari jauh macam mana dia bergaul dengan kawan-kawan dan tak lupa dengan orang yang lebih tua yang lain caranya..itu pendapat ana sebgai seorang lelaki lain orang lain pula pendapat.It's up to you..

-dari mata turun ke hati-

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

harlique
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.09.2006
Ahli No: 26495
Posting: 258
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 13:03


dari hujung rambut ke hujung kaki.......
huhu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For harliqueProfil   Hantar PM kepada harlique   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 14:23


Seperti kata saudara aye, biasanya lelaki mudah tertarik kepada yang cantik ataupun bentuk tubuh badan yang menarik...Memalukan lah bila bentuk tubuh badan wanita tu menjadi tajuk perbualan kaum lelaki...Macam tak ada harga diri saja...Sebab tu kena tutup aurat...

Jangan cuba-cuba nak tarik perhatian lelaki dengan kecantikan atau keseksian kita...Buruk padahnya...Kalau dapat lelaki yang betul-betul ikhlas tak mengapa lah...Tapi kalau dapat lelaki yang hanya nak mengambil kesempatan perempuan juga yang putih mata nanti...Habis madu sepah di buang...huhuhu...Biasanya lelaki yang mata keranjang ni pandai meng'ayat' perempuan...Perempuan pulak mudah cair dengan lelaki yang bermulut manis...

Jadi pandai-pandai lah jaga maruah sendiri...Takkan nak harapkan orang lain yang jaga maruah diri sendiri...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

umi_iium
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27261
Posting: 133
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-01-07 15:11


setakat kecantikan luaran yang menjadi ukuran,apa lah gunanya..
daya penarik perempuan sebetulnya pada akhlak dan tingkah lakunya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umi_iiumProfil   Hantar PM kepada umi_iium   Quote dan BalasQuote

aiezzat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2005
Ahli No: 20989
Posting: 76
Dari: kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-01-07 15:32


cantik tertarik anda memang dabomb.huhuhu.tertarik pada tutur bicara yang jujur

Bookmark and Share

    


  Member Information For aiezzatProfil   Hantar PM kepada aiezzat   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 25-01-07 17:07


Saya taknak hipokrit... Lelaki suka tengok muka, dada dan punggung... Realiti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

yusof88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2007
Ahli No: 28247
Posting: 249
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 17:38


salam.......

kalau saya,saya suka tengok paras rupa,pakaian,dan kelakuan

lagi pun luaran ni tak semestinya mencerminkan dalaman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusof88Profil   Hantar PM kepada yusof88   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-01-07 18:15


Bagi ana, ana suka muslimat bertudung labuh biarla orang kata tudung labuh tidak semestinya baik.

Just pandangan....


-----------------
http://prepaid4u.net/?id=are_peace

Sekadar duit tambahan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 18:30


taste manusia lain2....

"setiap kejadian yang diciptakan Allah
ada kepelbagaian yang begitu unik"

subhanallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 19:22


em...lain org lain taste lah.....mnat tudung lbuh jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 19:38


Pada 25-01-07 17:07 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Saya taknak hipokrit... Lelaki suka tengok muka, dada dan punggung... Realiti...


salam...menakutkanlah...bila baca ayat ini.."Lelaki suka tengok muka, dada dan punggung..."...tengok muka boleh terima lagi...tengok yang lain tu...kami sedaya upaya menutup (aurat) sekadar yang termampu..tolong jaga pandangan mata wahai lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 25-01-07 20:30


suara dan fisik penilaian awal. Wanita... wanita... hampa dunia ini tanpa wanita...

kasihan juga wanita-wanita, banyak nian yang cantik2 namun... yahh... begitulah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» wanita...di manakah daya tarikannya?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.210281 saat. Lajunya....