Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 4 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: TEMAN TAPI MESRA


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» TEMAN TAPI MESRA

Please Mendaftar To Post


Oleh TEMAN TAPI MESRA

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-06 14:52


Teman Tapi Mesra Oleh : RATU

(1)
Aku punya teman
Teman sepermainan
Kemana ada dia selalu ada aku

Dia amat manis
Juga baik hati
Dia selalu ada waktu
Untuk membantuku

(2)
Namun aku bingung
Ketika dia bilang cinta
Dan dia kataka
untuk ingin jadi kekasihku

Reff :
Cukuplaha saja berteman denganku
Janganlah kau meminta lebih
Ku tak mungkin mencintaimu
Kita berteman saja
Teman tapi mesra

Aku memang suka dirimu
Namun aku ada yang punya
Lebih baik kita berteman
Kita berteman saja
Teman tapi mesra


=====================================================================
VERSI MALAYSIA

(I) VERSI GANU (TEMANG TAPI MESRA)

Aku ada temang
Temang sepemainang
kat ane ada dia sokmo ada aku

dia manih letieng
Hati dia pong baik
dia sokmo ada masa
Nok tulong akuu

(2)
Tapi aku bengong
masa dia kabo nok kasih
Pahtu dia kata pulok
Nok jadi kasih betul

Reff :
Aku kabo padang la kita kawang saja
Mung jangan mitok lebih2
Aku dok akang suka ke mungnye
kita jadi kawang cukup ar
Kawang tapi kacip

Benonye aku suka gok ke mung
Tapi ada doh orang cHop aku
Baik kita kawang saja
kita saing doh la
Kawang tapi kacip molek
ke guane...


(II) VERSI KELATE (SAING TAPI MESRO)

kawe punyo saing
saing sepermaine
Kemano ado dio selalu ado kawe

Dio amak come
Jugo baik hati
Dio selalu ado waktu
Untuk tulong kawe

(2)
Namung kawe bengooww
Ketiko dio ghoyak cinto
ada dio jugok ghoyak
untuk ingin jadi gewe kawe

Reff :
Cukup lah sajow saing nge kawe
Jange demo mitok lebih
Kawe tok ser mengcintai demo
Kito bersaing sajo
saing tapi mesro

kawe meme berkene pado diri demo
Namun kawe ado gewe doh
Lebih baik kito bersaing sajo
Kito bersaing sajo
saing tapi mesro..



(III) VERSI JOWO (KONCO TAPI RAPET)

aku ono konco
konco sak mainan
nang endi ono ada'e nang kunu lah ono aku

ada'e ayu banget
kambek apik atine
ada'e ono wa'e wetu
gawe rewang sama aku

(2)
GAWE aku mumet
wetu ada'e ngomong CINTo
ada'e jugak ngomongke
AREK dijadikan endot'te

Reff :
djadi lah koncoku wa'e
ojo ku'e njalok SENG ORA ORA
ku orak iso MENCINTAI ku'e
Kito berkonco wae
konco TAPI RAPET

aku memang sukak karo ada'e
tapi aku wes ono seng du'e
apik'e kito konco wa'e
Kito berkonco wa'e
konco tapi rapet



(IV) VERSI NOGORI (TOMAN TAPI MESRO)

den punyo toman
toman sepermainan
mano ado den selalu dio pun ado

Dio ambil la lawa
Jugo baik hati
Dio selalu ado waktu
Untuk tolong den

(2)
Namun den bingung
tiko dio koba cinto
dio pun koba
nak jadi buah hati den

Reff :
Cukup lah yo betoman dongan den
janganlah ekau nak minta lolobih
den tak nak dengan ekau pun
Kito betoman yo dah la
toman tampi mesro

den sobona'eh suko kek ekau
tampi den dah ado (lagi lawa dr ekau)
Lobih baik la kito betoman yo
Kito bertoman ajo
toman tampi mesro..



(V) VERSI PAHANG (TEMAN TAPI MESRA)

Rodong Tapi Rasi
Koi ada rodong,
rodong sepermainan,
mana ada koi ada la dia sekali.

Dia bapok la lawo,
baik hati ye juga,
dia selalu ada masa
untuk tolong koi.

(2)
Namun koi bingung,
menkala dia cakap cinta,
dia pun cakap nak jadi gir-pren koi

Reff:
Cukup lah berodong dengan koi
Usah lah mintok lelebih,
koi tak nok dengan awok pun,
kita berodong udah lah,
rodong tapi rasi.

Koi sebenornyer suka amat kat awok,
tapi koi dah ada yang lain,
maka itu la pasal,
kita berodong saja,
rodong tapi rasi.......

****nyanyi ikut slang Temerloh.



(VI) VERSI KEDAH (KAWAN TAPI RAPIT)

cheq ada kawan
kawan selalu dok main
tang mana ada cheq
tangtu mesti dia ada

dia segak sungguh
paihtu amat baguih
dia selalu ada masa
dok mai tulong cheq

(2)
yang dok buat cheq runsin
tang dia habaq ada hati kat cheq
dia habaq mai lagi
teringin nak buat cheq jadi marka dia

Reff:
dah la aihh takat berkawan dengan cheq
toksah hang dok gatai minta lebih
cheq tak dak hati kat hang
kita kawan dah la no
kawan tapi rapit

cheq memang suka kawan dengan hang
tapi cheq dah ada marka dah la
kita kawan saja kan ka
kita berkawan dah la
kawan tapi rapit

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 27-05-06 15:00


huk~lagu ini?apa kaitan?apa mesej yang nak disampaikan??kompuse

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22692
Posting: 277
Dari: uitm, seri iskandar

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 13:08


ha'ah la...tak ada la lagu ni jiwang.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For laraProfil   Hantar PM kepada lara   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 28-05-06 13:17


Pada 27-05-06 15:00 , khazinatul_asrar47 posting:

!!! QUOTE !!!

huk~lagu ini?apa kaitan?apa mesej yang nak disampaikan??kompuse


saja nak hiburkan hati orang yang runsing.....

mesej: boleh tau alih bahasa dalam macam-macam dialek ....


-----------------
ingin sentiasa dipuji itu tanda iman diuji
bila hati redha dikeji itu tanda iman yang suci


Bookmark and Share

    


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 15:15


pernah jumpa kat website mestica. thanks!!


-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Maralim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24489
Posting: 36
Dari: Bumi Allah (Maadrasah politekik)

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 15:28


Ana setuju dengan ASFARINA......

tak ada mesej nak sampai tak apa..
nak hiburkan hati orang lain tu baik dr sedekah...

Bak kat asfarina.. ingin sentiasa dipuji itu tanda iman diuji
bila hati redha dikeji itu tanda iman yang suci

-----------------
“Kita tidak boleh mencintai orang lain,
sebelum mencintai diri sendiri.
Dan kita tidak boleh mencintai diri sendiri..
sebelum mencintai Allah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MaralimProfil   Hantar PM kepada Al-Maralim   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 15:46


versi nogori tu best ar..
pocah porut den membaco eh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 28-05-06 15:52


hihihhihii..itu bahasa ganu kita.....nan..nan..nan..tranun kita...kata saleem...hihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

Al-Fadhil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19378
Posting: 119
Dari: JOHOR

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 16:13


mmm hari ni ana belajar sesuatu.... semua loghat yang ada kat malaysia dah dapat tau sikit-sikit. tengah tunggu orang translate ke bahasa Jerman, Italy, Jepun dan macam-macam lagi lah bahasa kat dunia ni. mesti bertambah seronok kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-FadhilProfil   Hantar PM kepada Al-Fadhil   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-05-06 17:27


boleh jadi 'musnah lagu ni'
ha.....ha.........
sekadar menghiburkan hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-05-06 19:21


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-di :-) :-P


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 00:04


molek ah itu... :-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_nisaa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24493
Posting: 48
Dari: penang darul mutiara

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 00:10


huhu!
sebagai orang utara,memang nak gelak pecah perut!

yang lwk takat:
dah la aihh takat berkawan dengan cheq
toksah hang dok gatai minta lebih
cheq tak dak hati kat hang
kita kawan dah la no
kawan tapi rapit

kuih3!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahratul_nisaaProfil   Hantar PM kepada zahratul_nisaa   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 18:27


gembira rasanya kerana ramai yang terhibur.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

zahrawi_achik
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.05.2006
Ahli No: 24519
Posting: 39
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-05-06 20:43


Pada 28-05-06 15:46 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

versi nogori tu best ar..
pocah porut den membaco eh..


den pun samo jak :lol:
[ Telah diedit oleh: zahrawi_achik pada 29-05-06 20:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrawi_achikProfil   Hantar PM kepada zahrawi_achik   Quote dan BalasQuote

pengembara707
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.12.2005
Ahli No: 21299
Posting: 70
Dari: di planet yang ketiga

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-05-06 22:21


lirik yang penuh dengan agenda yang halus lagi nipis dalam
memberikan satu pandangan mengenai perhubungan lelaki
dan perempuan.

teman tapi mesra.....

memang tidak sihat lirik lagu ni, walaupun sekadar hiburan tetapi ia sedikit sebanyak memberi satu tanggapan kepada individu itu untuk buat banyak teman-teman lepas tu mesra.....

-_-!

waallahualam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara707Profil   Hantar PM kepada pengembara707   Pergi ke pengembara707's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 01-06-06 21:37


Pada 29-05-06 20:43 , zahrawi_achik posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-05-06 15:46 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

versi nogori tu best ar..
pocah porut den membaco eh..


den pun samo jak :lol:


assalamualaikum...
bijak2....anka siapa yang bijak ni...
wassalam


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-06-06 22:16


bab jiwang ni ramai yang hebat rupanya.. heheheh,,,ingtakan ana saja hebat kikikiki

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ainur_hidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.06.2006
Ahli No: 24807
Posting: 18
Dari: temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 15-07-06 22:18


walaupun ana orang temerloh, tapi bila nak nyanyi balik lagu tu versi pahang macam pelik ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainur_hidayahProfil   Hantar PM kepada ainur_hidayah   Quote dan BalasQuote

alburtuqol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24988
Posting: 69
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 15-07-06 22:41


hahaha..kakak suka dan nyanyi lagu ini...kalau sedap suara tak mengapa jugak hehe..tapi suara rtu memang best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alburtuqolProfil   Hantar PM kepada alburtuqol   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-06 08:42


:-) ahahah Versi bangla tak da ka :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-07-06 22:32


lagu ni bahaya sebenrnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102096 saat. Lajunya....