Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 56
Ahli: 0
Jumlah: 56




  Yang Masuk Ke Sini
Muslim1987: 1 hari, 11 jam, 20 minit yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Benarkah Lelaki... Mengapa Lelaki


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Benarkah Lelaki... Mengapa Lelaki

Please Mendaftar To Post


Oleh Benarkah Lelaki... Mengapa Lelaki

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 17:53


bEnaRkah leLAkI....

...cepat perasan berbanding wanita???
...lelaki fikir dirinya disukai bila seorang wanita melihat ke arahnya????
...lelaki selalu harapkan sesuatu yang terlalu perfect dari dari seorang wanita yang disukainya????
...benarkah tahap umpatan lelaki lebih dashat berbanding wanita??
...benarkan lelaki selalu membebankan wanita???

mEnGApA LELaKi....

begitu????
benarkah lelaki begitu???



Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

nurilham7
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2005
Ahli No: 20317
Posting: 241
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 18:01


mana laki ini..tolonglah jawab kemusykilan qibtiyah ini..saya pun nak tau juga betul ke??ekeke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilham7Profil   Hantar PM kepada nurilham7   Quote dan BalasQuote

puteribongsu1306
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17648
Posting: 291
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-04-06 18:15


Pada 23-04-06 17:53 , qibtiyah posting:

!!! QUOTE !!!

bEnaRkah leLAkI....

...cepat perasan berbanding wanita???
...lelaki fikir dirinya disukai bila seorang wanita melihat ke arahnya????
...lelaki selalu harapkan sesuatu yang terlalu perfect dari dari seorang wanita yang disukainya????
...benarkah tahap umpatan lelaki lebih dashat berbanding wanita??
...benarkan lelaki selalu membebankan wanita???

mEnGApA LELaKi....

begitu????
benarkah lelaki begitu???


mungkin agaknya..
tapi rasanya taksemua macam tu kan...
yang penting..
tepuk dada tanya iman.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteribongsu1306Profil   Hantar PM kepada puteribongsu1306   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 18:16


tidak benar... :roll:

p/s: tak semestinya... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 23-04-06 18:16 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

danial_muhd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23070
Posting: 212
Dari: Bukit Mertajam -> gambang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 18:54


ye... tak benar semuanya macam itu...

Tapi ada yang begitu....



~Wallahua'lam~

p/s: Rambut sama hitam, iman lain2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For danial_muhdProfil   Hantar PM kepada danial_muhd   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 18:59


a'ah lah...tak ada pendapat lain ke dari kaum lelaki?...ana nak tau jugak..kenapa ek... :-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 19:05


bEnaRkah leLAkI....

...cepat perasan berbanding wanita??? = sama saja laki & perempuan bab perasan ni...

...lelaki fikir dirinya disukai bila seorang wanita melihat ke arahnya???? = perempuan pun apa kurangnya selalu control ayu bila laki pandang :-di

...lelaki selalu harapkan sesuatu yang terlalu perfect dari dari seorang wanita yang disukainya???? = maybe, tapi lelaki masih boleh bertolak ansur dengan wanita yang disukainya...

...benarkah tahap umpatan lelaki lebih dashat berbanding wanita?? = yeke, setahu saya orang perempuan yang suka umpat, orang laki hanya suka bergosip :lol:

...benarkan lelaki selalu membebankan wanita??? = taklah, tapi lelaki yang sejati suka membebankan dirinya demi wanita yang disayanginya...

mEnGApA LELaKi....

begitu???? = tak semuanya begitu, sikit saja...
benarkah lelaki begitu??? = tak semestinya :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 23-04-06 19:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

syahid_zul
WARGA SETIA
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5698
Posting: 535
Dari: terengganu

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 19:16


alamak....saudara ibnu musa dah jawab semua.... nampaknya tak jadi la nak jawab....


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahid_zulProfil   Hantar PM kepada syahid_zul   Pergi ke syahid_zul's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 19:18


entahlah, sebab dalam sistem peperiksaan saya diajar untuk jawab semua soalan :lol:

mana tau jawapan saudara syahid_zul berbeza ke, cuba la dulu :-di

p/s: alasan saja tu... :roll:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 19:32


memang pun..tahap umpatan lelaki dasyat jugak...kuat bergosip pulak tu...budak laki cosmate saya memang macam tu...pantang ada apa-apa mesti nak gosip...busybody saja..huh..suka kat budak2 tudung labuh, tapi diri sendiri tak cermin dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 19:37


wah, pedasnya ayat jutawan! :-o

p/s: tak semua lelaki macam tu, sikit saja... :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 19:40


nak air ke???itu la, tak boleh nak salahkan perempuan saja yang suka mengumpat, lelaki pun sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 22:22


wehhh...jutawan..kaya la dengan kata-kata yang elok2 sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 22:25


tak elok ke kata-kata tu...?tolong elokkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 22:49


sudahlah jutawan.....
gufranallah....sudah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 23:04


tak ada salah apa-apa, dah elok, memang ada orang lelaki yang suka mengumpat, tapi tak seramai orang perempuan...

kalau bab gosip memang lelaki menang :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 24-04-06 00:00


ana tak tau la betul atau pun salah.....biar ana try lu....ana try buat experimen lu pada kaum adam ni....yes or not...penyataan kat atas tu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-04-06 01:17


soalan penuh cabaran... :roll:


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 02:34


jawab, jangan tak jawab...........

p/s: PK2121


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 24-04-06 02:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

nuriman21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15380
Posting: 24
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-05-06 12:23


;-)

bagi ana, ALLAH SWT jadikan kita masing-masing ada kelemahan dan kelebihanbaik lelaki atau wanita.
fikirkanlah kembali bahawa kita tak sepatutnya mengumpat di
antara satu sama lain baik lelaki atau perempuan.
ana pasti kita semua tahu yang mengumpat itu sememangnya satu maksiat, dan dilaknat oleh ALLAH bagi sesiapa yang melakukan maksiat. jadi kesimpulannya janganlah mengumpat .
yang sahihnya, lelaki memerlukan wanita untuk mendapat sokongan, manakala wanita memerlukan lelaki yang boleh bawanya ke jalan yang benar, jalan yang diredhai ALLAH.
kita kenalah selalu tegur-menegur jika sahabat kita baik wanita atau lelaki jika dia ada buat silap.
sesungguhnya manusia tidak ada yang sempurna.
sememangnya semua nak yang terbaik.
jadi ikutilah sunnah nabi kita, rasulullah saw.
jika ana ada tersalah cakap, minta maaf.
sila betulkan.

:-) we united 4 islam :-) :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuriman21Profil   Hantar PM kepada nuriman21   Pergi ke nuriman21's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 13:00


betul tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-06 16:10


memang betul bagi sya yang bergelar lelaki ni...tak tau pula lelaki lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 19-05-06 20:03


bEnaRkah leLAkI....

...cepat perasan berbanding wanita???

SANGAT! kalau yang tak handsome pun boleh ngaku handsome, apetah lagi yang memang sedar dia tu ada rupa.

...lelaki fikir dirinya disukai bila seorang wanita melihat ke arahnya????

BETUL! sebab tu orang perempuan kena selalu rendahkan pnadangan. nanti timbulkan fitnah, tak pasal2 dia hebohkan cerita yang kita minat kat dia pula.

...lelaki selalu harapkan sesuatu yang terlalu perfect dari dari seorang wanita yang disukainya????

MUNGKIN. Kalau lelaki tu jenis idealistik + tak sedar diri

...benarkah tahap umpatan lelaki lebih dashat berbanding wanita??

BETUL, berdasarkan pemerhatian. Masa kat sekolah dulu selalu terdengar dak laki mengumpat (cakap kuat2 satu kelas boleh dengar)- lagi horror cara mereka mengumpat itu. umpat + kutuk habis2an

...benarkan lelaki selalu membebankan wanita???

SESETENGAHNYA, yang tak tahu tanggungjawab & tak reti nak tolerate

mEnGApA LELaKi....

begitu????

mereka BERMASALAH.


-----------------
::If you wish to be loved, show more of your faults than your virtues::
[ Telah diedit oleh: spaghetigoreng pada 19-05-06 20:04 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 14:54


assalamualaikum...syukran ana ucapkan kepada sahabat2 yang memberi pandangan dalam ruangan ini...ana tak berniat nak timbulkan perbalahan dalam ruangan ini..

....ana harap sahabat2 yang lain dapat ambil iktibar berdasarkan respon di atas...

terikma kasih ye semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Qibas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2006
Ahli No: 25060
Posting: 81
Dari: Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 10-07-06 16:13


Pada 23-04-06 17:53 , qibtiyah posting:

!!! QUOTE !!!

bEnaRkah leLAkI....

...cepat perasan berbanding wanita???
...lelaki fikir dirinya disukai bila seorang wanita melihat ke arahnya????
...lelaki selalu harapkan sesuatu yang terlalu perfect dari dari seorang wanita yang disukainya????
...benarkah tahap umpatan lelaki lebih dashat berbanding wanita??
...benarkan lelaki selalu membebankan wanita???

mEnGApA LELaKi....

begitu????
benarkah lelaki begitu???


Mak aii. Betul ke sampai begitu. terasa hati koi. perempuan pun banyak yang macam tu apa. Ini kes kerana nila setitik rosak susu semangkuk.

Bookmark and Share

    


  Member Information For QibasProfil   Hantar PM kepada Qibas   Pergi ke Qibas's Website   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 17:28


Haha...lelaki kenapa lelaki Kenapa tak perempuan yang sukar sangat dingerti apa-apa pun tanpa mu ku rasa suramnya....hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 17:54


Mmm....mungkin

Bookmark and Share

    


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 21:48


ish salah tu.....laki2 dr segi perasaan agak rendah banding wanita....sebab tu dia kurang perasan kalau ada 'sapa' di sekitar nya....hihihi
laki2 kebanyakan refer pada akal ....hihiih....
wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

nurull
Warga Rasmi
Menyertai: 21.02.2006
Ahli No: 22861
Posting: 2
Dari: kl

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 23:14


!!! QUOTE !!!

bEnaRkah leLAkI....

...cepat perasan berbanding wanita???
...lelaki fikir dirinya disukai bila seorang wanita melihat ke arahnya????
...lelaki selalu harapkan sesuatu yang terlalu perfect dari dari seorang wanita yang disukainya????
...benarkah tahap umpatan lelaki lebih dashat berbanding wanita??
...benarkan lelaki selalu membebankan wanita???

mEnGApA LELaKi....

begitu????
benarkah lelaki begitu???




ada yang 99% betul...ada yang 50-50...ada yang tiga suku :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurullProfil   Hantar PM kepada nurull   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 11-07-06 08:37


TAK BETUL SAMA SEKALI.....

FAKTA YANG TAK LOGOK AKAL!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-10-06 00:06


aii...nampak macam nak gaduh saja sahabat-sahabat ukhwah ni....
muzakarah lah dengan cara elok-elok

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-10-06 01:36


langsung tak benar....wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-10-06 02:06


Pada 23-04-06 19:05 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

bEnaRkah leLAkI....

...benarkah tahap umpatan lelaki lebih dashat berbanding wanita?? = iyakah, setahu saya orang perempuan yang suka umpat, orang laki hanya suka bergosip :lol:



aik mengumpat dengan bergosip tu bebeze ke :roll:


-----------------
2 love some1 is NOTHING...2b love by some1 is SOMETHING...2b love by some1 u love is EXCITING...but 2b loved by ALLAH is EVERYTHING


Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 01-10-06 03:01


Pada 23-04-06 17:53 , qibtiyah posting:

!!! QUOTE !!!

bEnaRkah leLAkI....

...cepat perasan berbanding wanita???
...lelaki fikir dirinya disukai bila seorang wanita melihat ke arahnya????
...lelaki selalu harapkan sesuatu yang terlalu perfect dari dari seorang wanita yang disukainya????
...benarkah tahap umpatan lelaki lebih dashat berbanding wanita??
...benarkan lelaki selalu membebankan wanita???

mEnGApA LELaKi....

begitu????
benarkah lelaki begitu???



Hmmm,
Bagaimana kalau Lelaki di atas ditukar dengan wanita?

Rasanya jawapan tetap sama!

Selagi konsep lelaki dan perempuan dicipta berpasangan tidak difahami...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-06 15:46


laki dan perempuan...
ada perasaan masing-masing sebenarnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 13-11-06 16:13


Pada 19-05-06 12:23 , nuriman21 posting:

!!! QUOTE !!!

;-)

bagi ana, ALLAH SWT jadikan kita masing-masing ada kelemahan dan kelebihanbaik lelaki atau wanita.
fikirkanlah kembali bahawa kita tak sepatutnya mengumpat di
antara satu sama lain baik lelaki atau perempuan.
ana pasti kita semua tahu yang mengumpat itu sememangnya satu maksiat, dan dilaknat oleh ALLAH bagi sesiapa yang melakukan maksiat. jadi kesimpulannya janganlah mengumpat .
yang sahihnya, lelaki memerlukan wanita untuk mendapat sokongan, manakala wanita memerlukan lelaki yang boleh bawanya ke jalan yang benar, jalan yang diredhai ALLAH.
kita kenalah selalu tegur-menegur jika sahabat kita baik wanita atau lelaki jika dia ada buat silap.
sesungguhnya manusia tidak ada yang sempurna.
sememangnya semua nak yang terbaik.
jadi ikutilah sunnah nabi kita, rasulullah saw.
jika ana ada tersalah cakap, minta maaf.
sila betulkan.

:-) we united 4 islam :-) :-di



tepat sekali statement ini..
tak guna salahkan lelaki kerana perempuan pun sama
tak guna salahkan perempuan kerana lelaki pun sama juga
mencari kesalahan tak mengundang faedah
sebaliknya memperbaiki diri sendiri itulah yang lebih afdal


-----------------
Yang Mencari Keredhaan ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 13-11-06 16:40


2x5, 5x2, jawapannya sama sahaja.....:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-11-06 19:01


ni apa benda gaduh2 ni..mari sini akak tolong damaikan...ambik eskrem ni seorang satu ye adik2...pergi makan sama-sama kat buaian nun...:P :P :P


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~
[ Telah diedit oleh: zaitihamdan pada 13-11-06 19:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 13-11-06 20:00


Ye, ye.Akak zaiti nak belanja aiskrim...Akak zaiti nak belanja aiskrim...Saya nak airkrim yang dalam mangkuk tau...kuikuikui demand lah pulak... :-P


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-11-06 20:51


:D

tak semua macam tu...
sama saja semua org..
tak boleh buat kesimpulan...
kebarangkalian boleh lah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119466 saat. Lajunya....