Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 5 hari yang lalu
Muslim1987: 12 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: siapa suka berkhemah?????


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» siapa suka berkhemah?????

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa suka berkhemah?????

zaidharithah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23661
Posting: 198
Dari: In thE WoRlD

macedonia  


posticon Posting pada: 23-04-06 07:41


siapa suka berkhemah????

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidharithahProfil   Hantar PM kepada zaidharithah   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 18:56


Assalamualaikum.

    suka juga berkhemah, tapi khemah orang kahwin la sebab dapat makan

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 19:56


suka..jom berkhemah...kat mana??

p/s: masa sekolah dulu pernah berkhemah kat padang sekolah..hehe...kelakar pulak bila ingat balik..ada ke berkhemah kat padang sekolah saja,,,baik balik duduk bilik saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

lailatul_naha
Warga Rasmi
Menyertai: 21.04.2006
Ahli No: 24345
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 20:41


suka jugak berkhemah.. hari tu saya ikut rombongan myreds uitm berkhemah sempena kursus bina insan kat ulu yam. best... tu la first time tidur kat dla khemah dan first time pasang khemah.. lucu juga masa pasang khemah tu.. dan nak dijadikan cerita lebih kurang pukul 4 pagi agaknya hujan lebat, masa tu tengah tidur. tempiasla jugak. hehe.. tapi apa-apa pun pengalaman camping ni best sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailatul_nahaProfil   Hantar PM kepada lailatul_naha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 20:47


saya rindu nak berkhemah...rindu sesangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 20:58


berkhemah tepi pantai di pantai rantau abang, terengganu, masa tu berangan nak tidur dengan penyu... :-di

memang best bermalam tepi pandai, teringin saja nak buat lagi...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

cairel_harriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.10.2005
Ahli No: 19970
Posting: 110
Dari: Bandar Perda

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:03


Assalammulaikum wbt. semua,

Wah..ramai juga yang minat berkhemah ini ya. Ana sebenarnya selalu juga mengadakan program-program perkhemahan untuk pelajar sekolah rendah & menengah. Itulah yang ada kalanya memeningkan ana, kurang fasilitator. Buat sesiapa yang minat camping & suka menjadi fasilitator...bolehlah contact ana. Insyallah ana akan respon kembali secepat mungkin.

Wassalam!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cairel_harrizProfil   Hantar PM kepada cairel_harriz   Pergi ke cairel_harriz's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 21:04


kalau takut dilambung ombak..jangan berkhemah di tepi pantai...

p/s: hehe...masih di bawah topik berkhemah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:06


salah kata-kata tuuuuuuu :lol:

jika takut dilambung ombak, jangan berumah di tepian pantai... bukannya berkhemah :-P

ada orang DBP tak kat sini? :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:07


saya pernah tidur kat pantai tanpa khemah..hanya beralas kain...panas tidur kat situ...kat pantai pulau redang...waktu malam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:08


saya kalau jadi fasilitator cara saya ala-ala PASKAL TLDM...takut jadi apa-apa pula

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 21:09


ayat baru tu...jangan libatkan orang DBP dalam portal ni...

pernah berkhemah kat sungai congkak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

lailatul_naha
Warga Rasmi
Menyertai: 21.04.2006
Ahli No: 24345
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:11


Pada 23-04-06 21:07 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

saya pernah tidur kat pantai tanpa khemah..hanya beralas kain...panas tidur kat situ...kat pantai pulau redang...waktu malam


itu pun dikira berkhemah ke... hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailatul_nahaProfil   Hantar PM kepada lailatul_naha   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-04-06 21:12


berkhemah memang syok .. terutama kalau ada geng ramai-ramai .. pernah berkhemah di sg. sedim & bendang man,kedah .... tapi paling best berkhemah kat luar rumah saja ... letak kipas, lampu, bantal ... hahaha .. tapi pagi2 tu memang seram ... meremang bulu roma dengar anjing menyalak ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 21:13


hehe..masa kecik2 pernah jugak berkhemah kat luar rumah...best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

lailatul_naha
Warga Rasmi
Menyertai: 21.04.2006
Ahli No: 24345
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:17


Pada 23-04-06 21:12 , yanokage posting:

!!! QUOTE !!!

berkhemah memang syok .. terutama kalau ada geng ramai-ramai .. ...



betul tu.. kalau berkhemah ramai-ramai memang best. tambah pulak kalau ada geng. tapi kalau bercampur dengan orang lain pun best juga, contohnya antara ipt atau sekolah. boleh berkenal-kenalan dan merapatkan ukhwah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailatul_nahaProfil   Hantar PM kepada lailatul_naha   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 21:19


jom buat camping ukhwah....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:20


pengalaman ber'camping' jauh di ceruk hutan atau jauh dari keperluan asasi hidup mengajar kita berfikir dan bertindak...

p/s

pernah minum air lopak dalam hutan....sedap

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:21


dalam ber'camping' juga perlu tahu batasan pergaulan lelaki wanita dan solat jangan ditinggalkan walaupun terpaksa solat dicelah akar kayu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lailatul_naha
Warga Rasmi
Menyertai: 21.04.2006
Ahli No: 24345
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:25


Pada 23-04-06 21:20 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

pengalaman ber'camping' jauh di ceruk hutan atau jauh dari keperluan asasi hidup mengajar kita berfikir dan bertindak...

p/s

pernah minum air lopak dalam hutan....sedap



emm.. betul tu.. camping ni banyak mengajar kita tentang erti kesabaran dan paling penting mengajar kita berdikari..

p/s: apa rasa air lopak tu? macam juice tembikai ada tak? hehe.. gurau-gurau saja.. jangan marah ekkk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailatul_nahaProfil   Hantar PM kepada lailatul_naha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:29


tak marah...
rasa air lumpur lah...tapi dingin...
terasa kita ni sama sahaja seperti haiwan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

cynognathus
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 907
Posting: 143
Dari: ~baNdarTeriNdah + BandaRtErmusNah~

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:30


huh... dulu sekolah menengah,.. setiap tahun ada camping...

paling tak tahan Suhu yang..adehlar.. kalau panas memang panas semacam.. kalau sejuk.. memang tatahan ah.. lelagi kalau duduk tepi sungai.. subuh2 tu nak ambil wudhu'..fuhH, menggeletar..

Nyamuk- huH..banyak!! sekali tu buat kat Kalumpang, banyak lalat.. balik2 rumah semua keracunan mknn.. bagus2..

buang air - heh..manade toilet! syukur kalau pergi camping tpt ada toilet.. tapi mesti toilet dia macam.. err geli2 sikit..

tapi seronok.. ;P

Bookmark and Share

    


  Member Information For cynognathusProfil   Hantar PM kepada cynognathus   Pergi ke cynognathus's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 23-04-06 21:41


suka pergi berkhemah...naik gunung best...rindu nak naik lagi...bak kata cynognathus memang kat hutan tak ada toilet....hutan tu lah toilet...huhu bab2 macam ni selalu menyeksa sikit....tapi syok sekali air sungai sejokkk sangat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:53


Farishah ada jumpa puteri gunung ledang tak? :lol:

kalau jumpa sampaikan salam saya pada dia... :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 22:35


putri gusti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 24-04-06 00:01


ana....bila? kat mana??

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 24-04-06 01:36


wahhhh lama nya tak camping..ana memang minat gila camping2 ni tapi tak ada peluang lah...dr sek rendah lagi dah camping..sampai last kat ledang masa f.5..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 07:47


Pada 23-04-06 21:19 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

jom buat camping ukhwah....:-)

nak!!!, nak pergi...
boleh la cadang...
buat belakang rumah ana!!!
hehehe...


-----------------
eratkan ukhwah, gerakkan islah


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 09:00


wah.. seronoknya berkhemah.....
dulu-dulu selalu la berkhemah ni.biasanya berkhemah kat atas gunung, best...sejuk sangat....
kata orang kalau nak kenal perangai sebenar seseorang itu, naiklah gunung dengan dia....
sebab masa tengah penat dan susahlah perangai sebenar seseorang akan terserlah...memang ada kebenarannya.
selain itu berkhemah ni boleh merapatkan ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 09:06


suka sangat berkhemah...
kalau ada apa-apa program under portal ukhwah untuk berkhemah...
insyaAllah ana join....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-04-06 11:04


tak pernah pergi camping...tak berpeluang..tapi teringin sesangat nak pergi camping,..erm,dari cerita kawan-kawan semua,memang best....bila la nak ada peluang pergi camping ni?huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 05-06-06 20:43


hUHU, KALAU CERITA PASAL CAMPING, SAYA LA ORANG YANG TAK BOLEH BERKECUALI , ACTUALLY FOR INFORMATION, SAYA NI PENGAKAP KELANA SEKARANG NI, JOIN PENGAKAP DARI DARJAH 4, TAHUN 1998, BARU LAPAN TAHUN saja.

ANYWAY, KALAU ADA APA CAMPING, PLEASE INFORM ME ESPECIALY CAMPING PENGAKAP, JAMBOREE ....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 09-09-06 15:44


memang best berkhemah.... bila memalam.... boleh menghayati keindahan kuasa ALLAH subahanawataala.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-09-06 18:41


suka sangat berkhemah....walaupun banyak kesusahan masa berkhemah tapi buat kita insaf dan banyak pengajaran...seronok sangat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 09-09-06 19:19


saya...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131584 saat. Lajunya....