Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
More care, less hate
-- Dari Filem Reading Room

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Cuti-Cuti Malaysia
Topik: bercuti di terengganu


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Malaysia
    »» bercuti di terengganu

Please Mendaftar To Post


Oleh bercuti di terengganu

jeketbiru
Warga Rasmi
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24250
Posting: 3
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 21:06


pernah bercuti di terengganu??
bagi sesiapa yang belum pernah dan berhajat untuk bercuti di sana, ini peluang baik untuk anda.saya telah menyediakan sedikit info tentang negeri terengganu dan tempat-tempat menarik yang terdapat di sana.antara keunikan yang ada di terenganu ialah:
1. salah satu daripada 6 tempat di dunia yang dikunjungi oleh penyu
     belimbing.
2.terdapatnya pulau perhentian, pulau tercantik di dunia.
3.tasik buatan malaysia yang terbesar di asia tenggara.

untuk penjelasan lebih lanjut, anda boleh layari blog/lmn web berikut:

http://terengganu-infos.blogspot.com/
http://perhentiisland.blogspot.com/

selamat bercuti !!!!!! :-o

Bookmark and Share

    


  Member Information For jeketbiruProfil   Hantar PM kepada jeketbiru   Pergi ke jeketbiru's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 21:07


tasik kenyir.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 21:08


pakat mai ramai-ramai...best...

p/s: mai ganu singgah la rumah nenek saya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 21:11


kenangan yang pahit menjadi manis bila tersangkut dalam bot ketika ribut kuat kat tengah laut...bot berpusing..saya mabuk laut...gara-gara berkemah kat pulau ledang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 21:48


*******************************
kasihan kat Daeng_jati..mabuk lauk ek..
tapi tak apa..at least ada pengalam naik bot
berpusing2...macam dalam movie tu..:di
lain kali jangan lupa bawak ubat ek Kalau naik bot...


mari kita pakat tengok penyung telur mari!!

timung susu so deh!!
********************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 21:53


tu la sampai mabuk-mabuk tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 19-04-06 17:10


ganu kita..besttt

tiba2 teringat pula kat kepok lekor.huhuhu.....

apa-apa..ganu memang best..sebab saya lahir kat sana,hehe ;p

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 10-07-06 15:13


na na na naaa...ganu kitee...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

wan_andmawaddah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22771
Posting: 361
Dari: tanah permaisuri

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-07-06 16:34


Selamat bercuti :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_andmawaddahProfil   Hantar PM kepada wan_andmawaddah   Quote dan BalasQuote

tintahikmah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.07.2005
Ahli No: 17298
Posting: 2
Dari: penang

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 17:32


assalamualaikumm..
hoh.. guane?? cakak pasa ganu ni memang best lah.. tempak molek orang lawo2
pakak mari blake weh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tintahikmahProfil   Hantar PM kepada tintahikmah   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-07-06 17:55


:-) Assalamualaikum.....


     Datang Terengganu jangan lupa singgah kat rumah saya..... :-)


-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......


Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 14:53


salam... ana suka lah jalan-jalan kat tganu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-07-06 14:57


mari mari ganu.... :-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-07-06 15:32


my TERENGGANU, the 1 & only :-di


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

rafieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2006
Ahli No: 23522
Posting: 139
Dari: jordan

germany  


posticon Posting pada: 07-09-06 08:16


rindu lah pula kat gnu,kg halamang aku nieee

Bookmark and Share

    


  Member Information For rafieqProfil   Hantar PM kepada rafieq   Quote dan BalasQuote

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-09-06 22:06


terima kasih atas info...

ana pun ada jugak plan nak pergi sana

terengganu.. aku datang!!!!!!!

:di haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 09-09-06 00:06


terengganu memang besttt!!
sesiapa yang teringin nak datang ke negeri kami, bagitahu saja...
insyaAllah jika ada kelapangan, ana boleh bawak antunna semua menjelajah tempat2 menarik kat sini....pulau kapas, kenyir, pulau redang, perhentian....tanjung jara, rantau abang...penyu telur....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

islamiah_girl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27684
Posting: 34

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 13:48


ada sesiapa tinggal kat jerteh tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamiah_girlProfil   Hantar PM kepada islamiah_girl   Quote dan BalasQuote

nurman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15612
Posting: 278
Dari: Dimana bumi dipijak disitu Islam dijunjung!

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 16:53


emm..ada sesiapa tinggal dekat kemamang?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurmanProfil   Hantar PM kepada nurman   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 21:04


Pada 11-12-06 16:53 , nurman posting:

!!! QUOTE !!!

emm..ada sesiapa tinggal dekat kemamang?


dungung ada...Jom pakak mari ganu.. :-D :-) :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

mawarnanmerah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27678
Posting: 78
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-12-06 22:09


bagusnya pakat promote terengganu. mari semua pakat mari terengganu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarnanmerahProfil   Hantar PM kepada mawarnanmerah   Quote dan BalasQuote

Khazinatul_asrar92
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.12.2006
Ahli No: 27700
Posting: 31
Dari: Subhanallah~di atas bumi yang dilimpahi nikmat kurnia-Nya

jordan   avatar


posticon Posting pada: 13-12-06 09:45


Bismillah

Assalamualaikum.....

pernah lah jugak pergi terengganu dua kali....
sekali tu, saja jenguk abang,
lagi sekali hantar dia balik belajar...

lepas ni, bolehlah sampai Kelantan pulak
jika diizinkan Allah,
sekolah kat klatan lepas PMR....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Khazinatul_asrar92Profil   Hantar PM kepada Khazinatul_asrar92   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 19-12-06 15:28


Kalau nak bercuti di pulau perhentian, berapa a kena bawa duit?? 3 hari untuk 2 orang

Bookmark and Share

    


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

saifuddin_92
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25600
Posting: 271
Dari: batu pahat

turkey  


posticon Posting pada: 19-12-06 15:57


tak pernah tapi abang kat sana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifuddin_92Profil   Hantar PM kepada saifuddin_92   Pergi ke saifuddin_92's Website   Quote dan BalasQuote

Farveen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2006
Ahli No: 27631
Posting: 256
Dari: Bangi

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-12-06 15:50


di hari itu pergi tganu berapa hari tah..3 harikot..
cantik pantai dia..subhanallah..

saya kampung penang..walaupun penang banyak tourist dr luar negara datang, tapi pantai2 nya tak secantik pantai di tganu..

tapi org kedainya kureenngg ramah sikit lah..macam tak nak jual saja..layan tak layan saja kita..hehe..kita pula macam beriya2 sangat nak beli, macam kita tehegeh2 sangat..hehe..

tapi pantai memang cantik..kepok lekor losong memang tiap-tiap hari pergi beli..hehe..siap bawa balik lagi....paling tak lupa, aiskrim goreng..seblm ni taktau pula ada wujud aiskrim goreng..pergi tganu, makan aiskrim goreng..

lepas itu, balik rumah, tengok, eh..ada saja org jual aiskrim goreng kat sini..tak prasan pula selama ini..hehe..

minum air buah gelas beso kat seberang takir..pergi visit my abang angkat kat kustem..bestla tganu..bilik hotel pun ngadap laut..cantik ciptaan allah..best lah tganu..entah bila lah nak pergi lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For FarveenProfil   Hantar PM kepada Farveen   Pergi ke Farveen's Website   Quote dan BalasQuote

faizahpkg
Warga Rasmi
Menyertai: 29.03.2007
Ahli No: 29368
Posting: 1
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 09:46


askom semua...
saya nak taye resort yang paling ok untuk disinggah..bukan apa nak bawa mak ayah dan adik2 pergi cuti-cuti malaysia nanti

tak pun yang sedang2 ongkos nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizahpkgProfil   Hantar PM kepada faizahpkg   Quote dan BalasQuote

Qayum
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15906
Posting: 84
Dari: Pulo Pine

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 09:53


Ini kena tanya Puan Rumaishaa, dia orang Ganu.
Kawe pula teringin nak pergi Pulau Kapas. Boleh tak royak kat jeti mano kawe nak naik bot untuk ke sana.


-----------------
Hidup biar berjasa...
[ Telah diedit oleh: Qayum pada 29-03-07 09:56 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For QayumProfil   Hantar PM kepada Qayum   Quote dan BalasQuote

anis87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2007
Ahli No: 28952
Posting: 103
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-03-07 10:24


Assalamualaikum...

saya study di terengganu kat UMT @dulu dknli sebagai KUSTEM...hari2 nampak laut,best....ptg2 makan keropok lekor sambil tengok pmndgn laut..mari pakat2 datang ganu....'senyum sokmo'

Bookmark and Share

    


  Member Information For anis87Profil   Hantar PM kepada anis87   Quote dan BalasQuote

nike_007
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20933
Posting: 125
Dari: pasir mas

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-04-07 23:06


ana suka mknn ganu...sedap2 semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For nike_007Profil   Hantar PM kepada nike_007   Pergi ke nike_007's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-07-07 21:44


first time hari tu pergi tganu...
tenang hati tengok pantai kat tganu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

nurainzakiah_my
Warga Rasmi
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24201
Posting: 17
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-07-07 23:36


hehehe nanananaa ganu kita..
alhamdulillah ramai yang memuji ganu ning..
ana pun anak jati negeri darul iman ning..
Kalau rasa nak singgah ganu mari lah rumah ana..
di kuala terengganu.. boleh ajak jalan-jalan.. muslimah saja lah..
huhu best ganu ning

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurainzakiah_myProfil   Hantar PM kepada nurainzakiah_my   Quote dan BalasQuote

sudin
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2007
Ahli No: 31275
Posting: 10
Dari: paHanG

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-07 22:16


'senyum sokmo'...
subhanallah, memang pantai kat negeri terengganu ni cantik2 belaker.. saya pernah pergi tahun lepas.. kagum dengan keindahan negeri ni..
cadang nak pergi lagi tahun ni..
nak tanya orang2 nganu, bulan 11 & 12 ni cuaca kat sana macamana ?
ok tak.. , nak makan keropok lekor lah kat sana.. bestnyeeee. . tak sabar nak pergi ini...
[ Telah diedit oleh: sudin pada 05-10-07 22:19 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sudinProfil   Hantar PM kepada sudin   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-07 12:22


boleh lah cantiknyer tu.
duduk saja teganu, tapi ana jarang keluar.
tak ada siapa nak bawa keluar...hehehe...

nanti jangan lupa pergi melancong ke 'masjid kristal' yang cantik tu you alllll....cantik you allll...kalah madinah...huhuhuh...wek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 08-10-07 12:32


Bismillahhirrahamnirrahim

ada apa ye kat kuala berang..??hehe..tunggu pergi 'melawat' kuala berang dulu..lepas itu bolehlah pergi macam-macam tempat pelancongan kat terengganu tu..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-
[ Telah diedit oleh: sufti_ilham pada 08-10-07 12:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

apis_udm
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.08.2007
Ahli No: 30795
Posting: 64
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 08-10-07 13:00


kuala berang kan jauh di pedalaman...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For apis_udmProfil   Hantar PM kepada apis_udm   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 08-10-07 13:05


Pada 08-10-07 13:00 , apis_udm posting:

!!! QUOTE !!!

kuala berang kan jauh di pedalaman...hehehehe


hehe..tu yang syoknya tu..tak tercemar..hehe..tapi loghatnya subhanallah..tak faham ana..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

kunciair
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 30929
Posting: 184
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 08-10-07 13:48


pantai kat trengganu semua best..tenang saja kalau duduk tepi pantai.... :-) :-) sesekali boleh layan jiwang kejap... :-D :-D :-D


-----------------
wanita hiasan dunia..adalah permata yang paling berharga bagi lelaki


Bookmark and Share

    


  Member Information For kunciairProfil   Hantar PM kepada kunciair   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-10-07 13:54


memang best pergi terengganu..saya belajar kat uitm dungun dulu..kolej mengadap laut...huhu..memang best..hari-hari tengok laut..selalu juga makan kopok leko...kenangan terindah..teringat masa tsunami dulu..semua takut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 10:59


setakat ini..saya dah pernah pergi pulau perhentian dan pulau redang..
memang syok sangat....
pulau perhentian cantik dengan coral nya..
pulau redang cantik pemandangan nya..
seronok untuk aktiviti snorkeling....

Bookmark and Share

    


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 11:04


pengalaman bercuti kat terengganu d Pulau Kapas....
baru juga naik bot dr jeti ke Pulau Kapas.... dah mabuk-mabuk.... pening...
tengok laut.. fuh, bersih gila...
Best lah....
rasa nak pergi lagi kalau ada kesempatan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-06-08 11:22


terengganu juga kaya dengan sejarahnya....banyak juga lah rahsia yang terpendam di sebalik negeri 'darul iman' ni.....negeri yang penuh dengan rahsia yang tak ramai yang tahu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

niesa217
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2008
Ahli No: 32266
Posting: 56
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 11:53


apa rahsia yang terpendam tu?kongsi lah dengan kami yang tak tau ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For niesa217Profil   Hantar PM kepada niesa217   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 01-07-08 17:43


selain percutian di tanah tinggi, saya rasa bercuti di terengganu memang best.dari kemaman sampai ke besut, terengganu memang mempersonakan. saya suka makan seafood kat dungun, murah & sedap.chalet pun murah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 22:21


huhu. baru sahaja pulang dari bercuti di terengganu dari khamis hingga ahad yang lepas....

i like terengganu... except, Kuala Terengganu banyak sangat traffic lights dan susah sangat nak jumpa petrol station!! padahal negeri pengeluo minyak. huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 22:36


Kuala terengganu tu, masa sekolah dulu aku main round jalan kaki saja. Kecik bebenor bandornye

ps:- banyak juga pengalaman kena "paw". "Eh jong! ada singget dok. Aku nok pinjang. Nati aku bayor" Lepas dapat duit... "Eh jong! kira halal lah dok? Singget saja dok pong...."

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 22:54


Assalamualaikum...

teringin beno nak pergi ganu, banyak pulau cantik2 kan.. hope bolehlah ke sana nanti, InsyaAllah.. :-).

:bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 23:12


saya dah pergi ke Pulau Kapas, Pulau Perhentian dan latest Pulau Redang. menarik lah. cadangan saya, bagi mereka yang berhajat untuk pergi menikmati pulau2 di terengganu, baik pergi sekarang sebelum segala hidupan laut yang cantik2 di sana makin pupus. sebab kecantikan 2 tahun sebelum tak sama langsung dengan kecantikan sekarang. apatah lagi kalau 5 atau 10 tahun akan datang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-07-08 23:38


Pada 11-12-06 16:53 , nurman posting:

!!! QUOTE !!!

emm..ada sesiapa tinggal dekat kemamang?


saya! saya! wakpenya


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-08 12:13


Pada 01-07-08 23:12 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

saya dah pergi ke Pulau Kapas, Pulau Perhentian dan latest Pulau Redang. menarik lah. cadangan saya, bagi mereka yang berhajat untuk pergi menikmati pulau2 di terengganu, baik pergi sekarang sebelum segala hidupan laut yang cantik2 di sana makin pupus. sebab kecantikan 2 tahun sebelum tak sama langsung dengan kecantikan sekarang. apatah lagi kalau 5 atau 10 tahun akan datang.


Pupus????
Insya Allah tidak....
saya pun belum sampe sana lagi....
kena lah plan dari sekarang......


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 00:32


Maghilah pakak ramai ramai melawat negeri ambe...Come come blake tempat...hehehe...:P


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 00:36


ada sapa-sapa tahu pasal pulau tenggol tak???

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

escape
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2008
Ahli No: 33906
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 02:06


saya berada di Terengganu hampir 10 tahun, Alhamdulillah saya suka Terengganu

Bookmark and Share

    


  Member Information For escapeProfil   Hantar PM kepada escape   Quote dan BalasQuote

politetiger
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32070
Posting: 30
Dari: Ipoh - Tg.Malim

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 07:55


saya pernah pergi P.Redang dan P.perhentian :) Best sangat-sangat-- pantai dia lawa - air jernih .. Snorkeling kat dua-dua pulau.. Sempat snorkeling dengan penyu kat pulau perhentian :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For politetigerProfil   Hantar PM kepada politetiger   Quote dan BalasQuote

putriadam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2008
Ahli No: 34115
Posting: 37
Dari: ums,kota kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 07-08-08 13:14


salam, nak juga jalan-jalan kat terengganu. nak tengok masjid kristal

Bookmark and Share

    


  Member Information For putriadamProfil   Hantar PM kepada putriadam   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 07-08-08 13:58


4 bulan duduk trganu masa handle projek airport ganu. yang best pergi pasar payang. pulau2 tak sempat nak pergi.kwasn pantai kuala ganu semua tak boleh mandi kecuali kat pulau. Mydin kat ganu pun yang tbesar kat Malaysia, cantik bangunan dia.pngalaman yang tak dapat dilupakan sangkut dalam jam semata-mata org ganu pergi pembukaan giant......

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-08-08 14:23


ada lah kawasan pantai kat kuala terengganu yang boleh mandi.bukan semua tak boleh mandi.kalau batu buruk memang lah tak boleh mandi pasal dah beberapa kali ditambak,begitu juga pantai area teluk ketapang dan tok jembal yang bertubir...kalau area kuala terengganu,Kalau nak mandi pantai pergi kat pantai chendering.pantai kat situ sangat landai dan cantik juga....pantai tu terletak diseberang masjid terapung.....pantai dia mengunjur dari muka lagun sampai ke kaki bukit chendering....pantai dia sepanjang 3-5 km.....kat situ boleh mandi puas2....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 14:32


Kampung abang ipaq kat setiu..mesti singgah kat..makang kepok leko losong panas2.hoho..ganu kita memang best..pulau2nya tak ada peluang lagi pergi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-08-08 14:35


tereggganu banyak pulau atas darat....macam-macam pulau ada....ada pulau rusa,pulau kambing,pulau musang,pulau ketam,pulau kerengga,pulau sekati,pulau duyong dll.tak payah naik pun.naik kereta saja boleh sampai.hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 116
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 14:55


ana akan mengikuti rombongan keluarga FAMA PULAU PINANG ke Pulau Perhentian pada 16,17 & 18 ogos 2008..pada warga ukhwah yang nak ke Terengganu...moh lah kita ke sana!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-08-08 16:45


Pada 07-08-08 14:35 , pejuang_terakhir posting:

!!! QUOTE !!!

tereggganu banyak pulau atas darat....macam-macam pulau ada....ada pulau rusa,pulau kambing,pulau musang,pulau ketam,pulau kerengga,pulau sekati,pulau duyong dll.tak payah naik pun.naik kereta saja boleh sampai.hehe


iyakah..huhu...mesti murah kalau buat percutian ke pulau² ni... :sopan:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 19:29


huhu
nak menyahut seruan lah ini
14 hbln ini insyaAllah bercuti ke pulau Redang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 20:26


Kalau pergi ganu...snggah kejap kat masjid tokku paloh dan makam tokku paloh....
selepas ini takdok doh pndekatan hadhari kat ganu......insyallah.
Kalau mari ganu,jangan buat kotor ngeri ni deh......

Bookmark and Share

    


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 07:27


baru saja lepas bercuti ke terengganu.pergi ke pulau redang.memang cantik lah air dia.snorkeling sampai 3 kali.lepas tu balik resort...mandi laut pula sampai pepuas.siap berperang pasir lagi dengan budak mana entah yang datang melancong sekali.ada kat tepi pantai pun boleh nampak ikan kat dalam.....

tapi satu saja lah yang kurang.....tetiap malam dicemari dengan muzik..ada yang berdisko lagi.....

apapun.....memang cantik ciptaan Allah....

/
*gambar mode panorama pakai hanset.tak clear sangat lagi pasal baru try pakai....


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 13:21


cantiknye...tak sabar nak pergi pulau redang next week..yihaaaakkk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: Terengganu+Selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 15:33


senang-senang buat satu JK bercuti kat Terengganu ramai-ramai...pergilah Pulau Kapas ke, Pulau Redang ke...banyak lagilah tempat2 yang best kat sini...Tak menyesal nya datang sini...percayelah...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 22:11


salam....

erm..tak sabo2 dah ni nak pergi sana...
harap-harap taun depan boleh pergi ganu pulak..
taun ni dah bercuti kat perak & pahang dengan family..
konvoi ramai-ramai dengan family..best woooo
tapi..takut dengan pantai...bagaimana ni ek :berfikir:

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 09:31


Pada 07-08-08 00:36 , LinCikedot posting:

!!! QUOTE !!!

ada sapa-sapa tahu pasal pulau tenggol tak???


Pulau Tenggol berada di daerah Dungun..45km dr bandar dungun, ada chalet yang cantik jugak kat sana..

Pulau-pulau kat Ganu ni rugi Kalau tak teroka.. saya sendiri tak berpeluang jelajah semua pulau.. pulau yang teruja nak pergi adalah pulau bidong.. tapi, berada di tengah lautan lebih mengujakan berbanding berkampung di kepulauan.. :)


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

salsabiila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.03.2005
Ahli No: 15054
Posting: 58

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-08-08 21:03


Pada 11-12-06 13:48 , islamiah_girl posting:

!!! QUOTE !!!

ada sesiapa tinggal kat jerteh tak???


saya... saya tinggal kat jertih dah 22 tahun dah... semua orang promote terengganu... saya pun nak promote jugak lah, tapi saya nak promote tempat saya lah...

jerteh terletak di daerah besut... kat besut pun banyak tempat yang boleh pergi...

kat besut pun ada pantai,
1 - pantai bukit keluang
2 - pantai air tawar

kat besut jugak ada kawasan air terjun
1- hutan lipur lata belatan (ni tempat yang paling saya suka pergi)
2- hutan lipur lata tembakah

lagi 1 tempat menarik kat besut, kola air panas lah (lah hot spring)... kat sini pun best jugak.... :sopan:

Kalau datang besut jangan lupa pergi kat tempat2 tu... best.... lagi satu jangan lupa pergi membeli kat kedai ayah saya kat pasar jerteh.... :-D...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabiilaProfil   Hantar PM kepada salsabiila   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 00:28


Pada 15-08-08 21:03 , salsabiila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-06 13:48 , islamiah_girl posting:

!!! QUOTE !!!

ada sesiapa tinggal kat jerteh tak???


saya... saya tinggal kat jertih dah 22 tahun dah... semua orang promote terengganu... saya pun nak promote jugak lah, tapi saya nak promote tempat saya lah...

jerteh terletak di daerah besut... kat besut pun banyak tempat yang boleh pergi...

kat besut pun ada pantai,
1 - pantai bukit keluang
2 - pantai air tawar

kat besut jugak ada kawasan air terjun
1- hutan lipur lata belatan (ni tempat yang paling saya suka pergi)
2- hutan lipur lata tembakah

lagi 1 tempat menarik kat besut, kola air panas lah (lah hot spring)... kat sini pun best jugak.... :sopan:

Kalau datang besut jangan lupa pergi kat tempat2 tu... best.... lagi satu jangan lupa pergi membeli kat kedai ayah saya kat pasar jerteh.... :-D...


salam...

best ni... nanti nak pergi sana, nak contact salsabila lah...boleh? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

salsabiila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.03.2005
Ahli No: 15054
Posting: 58

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 12:19


Pada 16-08-08 00:28 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-08-08 21:03 , salsabiila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-06 13:48 , islamiah_girl posting:

!!! QUOTE !!!

ada sesiapa tinggal kat jerteh tak???


saya... saya tinggal kat jertih dah 22 tahun dah... semua orang promote terengganu... saya pun nak promote jugak lah, tapi saya nak promote tempat saya lah...

jerteh terletak di daerah besut... kat besut pun banyak tempat yang boleh pergi...

kat besut pun ada pantai,
1 - pantai bukit keluang
2 - pantai air tawar

kat besut jugak ada kawasan air terjun
1- hutan lipur lata belatan (ni tempat yang paling saya suka pergi)
2- hutan lipur lata tembakah

lagi 1 tempat menarik kat besut, kola air panas lah (lah hot spring)... kat sini pun best jugak.... :sopan:

Kalau datang besut jangan lupa pergi kat tempat2 tu... best.... lagi satu jangan lupa pergi membeli kat kedai ayah saya kat pasar jerteh.... :-D...


salam...

best ni... nanti nak pergi sana, nak contact salsabila lah...boleh? :-D


boleh saja... tak ada masalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salsabiilaProfil   Hantar PM kepada salsabiila   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 02-09-08 10:22


teringin sangat nak pergi tganu.. ingat lepas raya ni pergi bercuti ke tganu.. pergi honeymoon ke Pulau Kapas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.172506 saat. Lajunya....