Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Yang meninggikan darjat seseorang ialah akal dan adabnya, bukan asal keturunannya
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Yang Masuk Ke Sini
wakjaman: 56 hari yang lalu
muslimiman: 61 hari yang lalu
tornado: 80 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: yang dapat matrik mai sini


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» yang dapat matrik mai sini

Please Mendaftar To Post


Oleh yang dapat matrik mai sini

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 11:51


Asslamulaikum wbt...

pertamanya nak ucap tahniah kepada sesiapa yang permohonannya berjaya ke program matrikulasi KPM yang akan berdaftar pada 15 Mei 2006 nanti..

jadi sesiapa yang dah berjaya boleh nyatakan program apa dan di mana ditempatkan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 11:55


kalau yang baru dapat kad matrix boleh kumpul sini tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 11:59


silakan masuk...tambah nasi2

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 12:07


saya dapat m3x n9... sains..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 12:08


lah..ada jamuan rupanya..hm..tapi maafle..masih dalam pantang lagi ni..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

faridah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2004
Ahli No: 11059
Posting: 25
Dari: bumi allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 13:54


Assalamualaikum,
alhamdulillah adik saya dapat masuk matrik....... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For faridahProfil   Hantar PM kepada faridah   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 17-04-06 15:32


Alhamdulillah, ana masuk matrix KMNS, aliran sains... sesiapa yang same nanti boleh la jumpa. Hahaha3.. All the best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-06 15:37


Alhamdulillah saya dapat masa 5 tahun lepas,hehe..sesiapa yang dapat sains hayat..dapat bedah tikus nanti tau,rasa kasihan saja,sebab comel sangat tikus putih tu..lepas tu experiment kimia ada yang letup2..hehe.

Selamat berjaya!!!


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/
[ Telah diedit oleh: setanggi_syurga83 pada 17-04-06 17:01 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 15:39


ye la setanggi...awak tu yang ganas sangat dalam lab...tapi tu kenangan manis tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ifmiza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.05.2004
Ahli No: 8734
Posting: 63
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 17-04-06 16:12


alhamdulillah saya dapat matrik perak aliran sains.
sapa yang sama-sama nanti boleh jumpa

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifmizaProfil   Hantar PM kepada ifmiza   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 16:45


alhamdulillah...
ana dapat matrik sains kat gambang..
siapa lagi ahli ukhwah kat sini...???
nanti, boleh jumpa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 17:12


assalamualaikum

yeye..saya dapat matrik perlis--memang minta yang tu pun..aliran sains..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 17:22


thanks Daeng_jati..
ana dapat penang..
KMPP..
ada sesiapa lagi tak yang dapat KMPP??

Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 17:32


Tahniah untuk adik-adik yang dapat matrik..masa tu lah paling seronok tau....tapi be ware...jaga pointer tau...seronok, seronok juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 21:05


siapa lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ummusafiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23742
Posting: 98
Dari: bumi Allah S.W.T. yang tercinta

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 21:42


Alhamdulillah...ana dapat matriks kat perak...tapi tak sure nak pergi ke tak...ada tak siapa2 yang tengah tunggu permohonan upu???

wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiyahProfil   Hantar PM kepada ummusafiyah   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 22:53


salam...

kalau senior nak masuk juga boleh tak..?

nurirsyad, matrix gambang dekat saja dengan kuktem ni.. sensenag boleh kita p outing sekali ke kuantan.. kan..kan...kan..

finas... selamt masuk ke kmpp.. nanti dah masuk kirim assalamu'alaikum kat pun siti aliza, pun mardiana, pun asiahwati, en azman, pun hayati abu bakar, en wan.. mereka semua memang best..

wallahu'alam...
salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

saffaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14994
Posting: 120
Dari: atas tanah

uganda   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 23:27


Pada 17-04-06 21:42 , ummusafiyah posting:

!!! QUOTE !!!

Alhamdulillah...ana dapat matriks kat perak...tapi tak sure nak pergi ke tak...ada tak siapa2 yang tengah tunggu permohonan upu???

wasalam


saya dapat matrix melaka..
tapi..rasa macam tak nak pagi saja..
saya nak tunggu upu juga. :-)
[ Telah diedit oleh: saffaa pada 17-04-06 23:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For saffaaProfil   Hantar PM kepada saffaa   Quote dan BalasQuote

sunan
Warga Rasmi
Menyertai: 04.04.2006
Ahli No: 23954
Posting: 3
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 00:00


alhamdulillah..ana dapat kat perak..gembira datang kejap saja..sedih sebab ada kawan yang tak dapat..ana sendiri pun tak tahu nak cakap bagaimana kat kawan ana..nak pergi atau tak masih dalam pertimbangan lagi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sunanProfil   Hantar PM kepada sunan   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 08:39


konflik lepasan spm yang dapat matrikulasi ialah nak tunggu UPU. jadi pada pendapat saya fikirkan betul-betul mana yang terbaik. mesti kat sini menunggu matrik IIUM kan?
pada pendapat saya sesiapa yang berminat dengan kursus dan kerjaya kejuruteraan eloklah teruskan saja Matrik KPM, sebab melalui matrik KPM ianya boleh juga sampai kepada matlamat adik2 sekalian nak masuk ke U mana kecuali IIUM. kuliyyah kejuruteraan di IIUM tidak seelok kursus kejuruteraan di universiti lain sprt UKM, UPM dan U...
jadi kepada sesiapa yang berminat nak sambung pengajian dalam bidang pengajian islam dan kursus lain eloklah tunggu matrik IIUM..
matrik KPM ada pro dan kontranya..jika kita buat yang terbaik kita hak memilih U ditangan kita sebab KPM mengutamakan budak matrik untuk ijazahpertama dari lepasan diploma...
jadi dimana ada kemahuan disitu ada jalan...kalau SPM boleh buat yang terbaik tiada alasan bagi matrik...
jadi adik2 sekalian buatlah pilihan yang terbaik...jangan yang dikendong keciciran dan yang dikejar tak dapat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fatimahzahra
Warga 5 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23022
Posting: 363
Dari: blue universe

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 10:44


ermm...ana tak minta matriks...awl2 lagi ana tak isi brg matrikk...ana tunggu upu..ana nak masuk matrik uia....sebab saya ada dengar kalau dah dapat matrik .....nama akan ditolak kalau kita minta matrik uia..wallahualam...ramai tengah konpius..nak tunggu upu ke pergi matrik....fikir la ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahzahraProfil   Hantar PM kepada fatimahzahra   Quote dan BalasQuote

puteriraudah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4351
Posting: 4
Dari: malaysia

Perak  


posticon Posting pada: 18-04-06 11:00


alhmdulillah saya pun dapat matrix juga dan insa allah akan pergi.cuma saya rasa pelik Kenapa ramai yang dapat tawaran tapi tak nak pergi.ramai kawan-kawan saya yang tolak twrn sebab diorng cakap masuk matrix ni merugikan.betul ke?????

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriraudahProfil   Hantar PM kepada puteriraudah   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 18-04-06 15:32


Erm, entah la.. Ikut tuan punya badan la mana dia nak pergi. Tapi matriks ni dapat elaun, yuran pelajaran pulak di sponsor kerajaan. Kira tak payah menyusah makbapak la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 23:09


Pada 17-04-06 22:53 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
finas... selamt masuk ke kmpp.. nanti dah masuk kirim assalamu'alaikum kat pun siti aliza, pun mardiana, pun asiahwati, en azman, pun hayati abu bakar, en wan.. mereka semua memang best..

wallahu'alam...
salam...


err..
sapa mereka itu??
anyway terima kasih ismi_atikah..
insyaAllah ana kirim salam anti..


-----------------
..~ukhwah~..ibarat sebuah rumah,tak perlu cantik,tak perlu mewah,yang penting kita bahagia di dalamnya..friends 4eva..


Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

NSAI
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.01.2004
Ahli No: 6691
Posting: 34
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 18-04-06 23:16


errmm..ana pun dapat matirk kat Pahang..tapi tak pasti nak pergi ke tak..
ana tengah tunggu twrn dr upu dan jpa...maybe tak pergi matrik sebab ana nak ambil course sains aktuari.jadi ana harap dapat ah twrn dr kuim...doakan ana......

Bookmark and Share

    


  Member Information For NSAIProfil   Hantar PM kepada NSAI   Quote dan BalasQuote

youngMujaheedah
Warga Rasmi
Menyertai: 18.04.2006
Ahli No: 24254
Posting: 1
Dari: kuala lumpur

malaysia  


posticon Posting pada: 19-04-06 00:14


dapat kmns

ramai juga eh yang dapat sna..

~

Bookmark and Share

    


  Member Information For youngMujaheedahProfil   Hantar PM kepada youngMujaheedah   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 20:07


Youngmujaheedah, mungkin kita telah ditakdirkan bersama. :lol: Acah saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

ummusafiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23742
Posting: 98
Dari: bumi Allah S.W.T. yang tercinta

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 09:10


Assalamualaikum

-------------------------------------------------------------------------

Perhatian!!

Para pelajar yang mendapat tawaran ke
MATRIKULASI secara aotumatik akan digugurkan
nama daripada UPU kecuali bagi permohonan ke
program-program berikut :


1) Asasi Undang2 (UiTM)

2) Matrix Perubatan (UIAM)

3) Matrix Farmasi (UIAM)

4) Asasi Sains UM (PASUM)

5) Asasi Sains Pertanian UPM

6) Tamhidi Perubatan (KUIM)


Jadi, kepada para pelajar yang memohon ke mana-
mana 6 program di atas dan telah mendapat
tawaran ke matrix KPM, anda dinasihatkan
menerima tawaran ke matrix KPM yang
dijadualkan mendaftara pada bulan Mei dan Jun
nanti. Sendainya ketika sedang mengikuti
pengajian di matrix KPM, anda menerima tawaran
dari UPU, anda boleh membuat SURAT
PERMOHONAN KELUAR DARI MATRIX KPM
KERANA MENDAPAT TAWARAN UPU (mesti
lampirkan salinan surat tawaran UPU)

-------------------------------------------------------------------------

boleh sesiapa bagtau tak betul ke apa yang yang ada kat atas ni???

ana masa isi borg upu hari tu ada minta matrix perubatan (uiam) dan matrix farmasi (uiam).....tolong ana.... :-? :-? :-? ...syukran kepada yang membantu...

wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiyahProfil   Hantar PM kepada ummusafiyah   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 09:20


Assalamualaikum...

Setahu ana, kalau kita terima tawaran KPM barulah nama kita dikeluarkan daripada permohonan UPU....

Kakak ana dulu dapat matrikulasi Kedah.. Dia tak terima dan tunggu untuk UIA... now, dia kat UIA dah.. :di

Ana pun dapat matrikulasi Kedah, tak pergi agaknya... tunggu UPU juga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

Individu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2006
Ahli No: 24670
Posting: 244
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 08-06-06 20:00


dapat matrik KPM 2 tahun, dapat matrik UIA 2 tahun.

Bookmark and Share

    


  Member Information For IndividuProfil   Hantar PM kepada Individu   Quote dan BalasQuote

nuhana
Warga Rasmi
Menyertai: 31.05.2004
Ahli No: 9236
Posting: 6
Dari: kelantan

egypt  


posticon Posting pada: 08-06-06 23:31


ana dapat matriks sains kat perak 2thn, dapat tamhidi kuim 1 tahun

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuhanaProfil   Hantar PM kepada nuhana   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-06-06 00:56


Kalau yang dah lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-06-06 00:56


Kalau yang dah lepas mtrik boleh join tak ni....kehkeh....sibuk saja...hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

imthiyaz
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2004
Ahli No: 11772
Posting: 461
Dari: Selangor @ Shah Alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-06 01:01


ana lepasan matrix uia.... dulu dapat masuk matrix perak. tapi tolak. tunggu uia jugak.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imthiyazProfil   Hantar PM kepada imthiyaz   Pergi ke imthiyaz's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124579 saat. Lajunya....