Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-06-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 50
Ahli: 0
Jumlah: 50




  Yang Masuk Ke Sini
jasadkudisini: 3 hari yang lalu
hajime_kindaichi: 5 hari yang lalu
isa777_musa: 5 hari yang lalu
zam_rizal: 14 hari yang lalu
wanja: 24 hari yang lalu
MTMKi: 32 hari yang lalu
Kang: 32 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: WANITA SELALU FIKIRKAN....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» WANITA SELALU FIKIRKAN....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh WANITA SELALU FIKIRKAN....

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:43


ASSALAMUALAIKUM..

WANITA SEBENARNYA LEBIH BANYAK BERFIKIR TENTANG apa YE?
HARAP SEMUA IKHWAH DAPAT BERI KOMEN

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:44


pasal macam mana nak jadi jutawan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:52


Pada 17-04-06 01:44 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

pasal macam mana nak jadi jutawan...


DAH NICK PUN JUTAWAN...apa PUN terima kasih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

sapphire
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24206
Posting: 28
Dari: United Kingdom

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:52


tengok masa la.. kalau pagi, banyak fikir lain. Kalau tengah hari, lain. kalau mlm, lain...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sapphireProfil   Hantar PM kepada sapphire   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 01:59


RASANYA ORANG perempuan NI BANYAK FIKIR tentang PASANGAN ..BETUL TAK??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 02:05


tak betul la ubai....mana dapat teori ni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 02:08


jutawanmuslimah selalu fikir pasal nak menderma, betul tak jutawan? :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 02:09


betul tu...derma seikhlas mungkin walau 1 sen...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 02:09


Pada 17-04-06 02:05 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

tak betul la ubai....mana dapat teori ni???

BUKAN TEORI tapi PERNAH TERBACA dalam ARTIKEL SEBUAH AKHBAR..(XINGAT LA pula AKHBAR MANA)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 02:11


rasanya, lain status seseorang wanita, lain yang difikirnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 17-04-06 02:22


fikirkan tentang bila nak datang jodoh..

hehe..jangan mareh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 02:27


Pada 17-04-06 02:22 , shattir posting:

!!! QUOTE !!!

fikirkan tentang bila nak datang jodoh..

hehe..jangan mareh.


betullah tu...
:-di :-di


-----------------
bekerjalah bersungguh-sungguh seolah-olah hidup selama-lamanya,beribadatlah dengan ikhlas seolah-olah mati esok hari.


Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 17-04-06 02:47


Fikir macam mana nak buat bakal suami dia batuk???

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 02:49


Pada 17-04-06 02:47 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Fikir macam mana nak buat bakal suami dia batuk???

ada ke begitu..minta jauh lah dari dapat perempuan begitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 02:49


????batuk??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 02:52


Entah lah fahim ni..ada ke isteri fikir macam tu..kalau fikir bagaimana nak bagi suami dia sayang kat dia ..mungkin lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 10:14


selalu fikirkan..
macam mana nak dapat result gempak..
ha...at least nanti senang cari kerja lepas tamat blajo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 11:42


kawan yang dapat result tinggi pun susah nak dapat kerja sebab tak ada kopentensi..semua rezeki Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

bintul_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15217
Posting: 177
Dari: mana ek?

Selangor  


posticon Posting pada: 17-04-06 12:13


batuk?

Bookmark and Share

    


  Member Information For bintul_farhanahProfil   Hantar PM kepada bintul_farhanah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 13:46


saya ada ubat batuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 17-04-06 13:59


bilala nak kahwin....:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-06 14:03


Kejap fikir macam mana nak settle hutang PTPTN secepat mungkin(takut brhutang lama2 ini)..kejap nak sambung belajar sepenuh masa,kejap nak kerja pula..kejap itu kejap ini..macam-macam lah..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 17-04-06 14:09


batuk??? fahim cuba cakap terang2 sikit...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

budak_melaka
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14578
Posting: 450
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 17-04-06 15:02


saya ni girl lagi.......not yet to be women..............but i try......hehhehee

ni tak payah di paksa............


adakah aku mampu membahagiakan suami aku............adakah aku mampu memiliki cahaya mata yang soleh dan solehah.............adakah aku mampu menahannn diriku dari segala godaan sebelum aku di serahkan pada suami ku.......................


yang ni kena paksa......

...........adakah aku cukup bersedia menghadapi exam minggu depan(22/4/06)............apa stategi aku.........di samping aku tak abaikan tanggungjawab aku as a HAMBA......................

heheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For budak_melakaProfil   Hantar PM kepada budak_melaka   Quote dan BalasQuote

firda94
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21277
Posting: 32
Dari: UPM

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 15:08


Fikirkan apa akan jadi bila muka dah berkedut nanti. Agaknya suami masih sayang lagi ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For firda94Profil   Hantar PM kepada firda94   Quote dan BalasQuote

ainaa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1106
Posting: 152
Dari: depan pc

Terengganu  


posticon Posting pada: 17-04-06 15:58


hmm...banyak benda yang nak difikir,
fikir masalah kawan-kawan...minta solution saja..
fikir napeeelahh malas sangat nak ngaji sekarang ini..
asik sibuk dengan hal lainnn saja..
mikir bilaaa nak masyi...
bagaimana nak gembirakan hati umi abah..
nak gembirakan kawan2..
nak gembirakan diri sendiri..
bilaalah boleh pakai henset baru,laptop baru, v macam baru...
aisey..mataa'ud dunia betoll..:P :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainaaProfil   Hantar PM kepada ainaa   Pergi ke ainaa's Website   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 15:59


tengah fikirlah ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 16:00


fikir-fikirkan.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 16:24


Fikir masa depan, 10 tahun lagi apa akan jadi pada kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-04-06 16:44


Assalamualaikum....

Berfikir itu adalah baik...dengan berfikir kita tahu dimanakah arah dan tuju hidup kita....berfikirlah secara positif...tenang dan waras.
Berjaya dan gagalnya hidup ini juga bergantung pada cara mana kita berfikir....

Wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 17:00


salam..

betul tu daeng.. result hanya tiket, insyaAllah, andai tertulis rezeki kita di situ, adalah kerja tuk kita..

wanita selalu fikirkan....

bila nak kawin...
nak tpn rumah..
nak kemas apa lagi ini..
dll berkaitan khdpn seharian..

bila dah kawin..
nak masak apa hari ini.
apa barang dapur tak ada..
umh kemas ke belum..
bila suami nak balik..
apalah si suami buat sekarang ni..
dll yang berkaitan umh tangga...

p/s: tu yang basic, belum masuk masalah negara, isu yang lebih global dll..

wallau'alam..
salam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 17:03


salam sahabat.....

seabgai wanita ana selalu fikir Kenapa wanita sekarang mudah menundukkan maruah sebagai seorang wanita dengan keluar berdua-duaan dengan lelaki....mereka tak tahu ka wanita yang p jalan seorang-seorang pun dah boleh sebabkan timbulkan fitnah, inikan pula keluar berdua-duaan dengan lelaki.....sampai ana sdri pun takut nak berkapel...sebab setahu ana, bila berkapel ni akan wujud makhluk ketiga yang menyebabkan kita meletakkan Kekasih yang abadi di tangga kedua....BETULKAH?????boleh tak sahabat-sahabat XPLAIN DEKAT ANA?

syukran jazilan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-04-06 18:35


KAPEL..KAPEL..KAPEL..
TAK PERNAH lah TERFIKIR NAK keluar dengan KAPEL.
KAPEL PUNG entah KE MANA...MALU kat KOPIAH NI OOI

bagi SAYA..SAMA ADA LELAKI KE..perempuan KE..memang ada lah YANG keluar BERKAPEL..IKUT ARUS LA KONONNYA..

NI lah ANTARA MASALAH BILA MODENISASI BERLELUASA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 18:43


fikir tentang berat badan yang kian harinya semakin naik...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

muslimah22
Warga Rasmi
Menyertai: 27.10.2005
Ahli No: 20122
Posting: 17
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 18:56


Assalamualaikum....
ana nak bagi pendapat sikit...sebenarnya macam-macam kaum hawa fikirkan...
tapi buat ingatan semua....ingatlah..MATI...k,jaga amal,jaga iman...buat kaum hawa..jadikan kisah kaum hawa di zaman para nabi...sebagai kekuatan kita menghadapi hidup yang penuh dugaan...tetapkan iman...wallahualam...:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah22Profil   Hantar PM kepada muslimah22   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 17-04-06 20:57


FIKIR MUSLIMAH MEMANG BAIK... FIKIRLAH ATAS UMAT...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

salaamirr
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24025
Posting: 27
Dari: sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 17-04-06 21:50


Assalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh...

Selalu fikir macam mana nak jaga kedua ibu bapa supaya mereka sentiasa bahagia...fikir cara nak satukan hati ahli keluarga & supaya taat kepada Allah...fikir adakah mati dalam husnul khatimah...fikir senario umat Islam masa kini...

--------------------
"Islam itu datangnya asing dan akan kembali menjadi asing, beruntunglah sesiapa yang kekal di dalamnya walaupun dalam keterasingan"

Bookmark and Share

    


  Member Information For salaamirrProfil   Hantar PM kepada salaamirr   Pergi ke salaamirr's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 21:58


Pada 17-04-06 17:00 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

betul tu daeng.. result hanya tiket, insyaAllah, andai tertulis rezeki kita di situ, adalah kerja tuk kita..

wanita selalu fikirkan....

bila nak kawin...
nak tpn rumah..
nak kemas apa lagi ini..
dll berkaitan khdpn seharian..

bila dah kawin..
nak masak apa hari ini.
apa barang dapur tak ada..
umh kemas ke belum..
bila suami nak balik..
apalah si suami buat sekarang ni..
dll yang berkaitan umh tangga...

p/s: tu yang basic, belum masuk masalah negara, isu yang lebih global dll..

wallau'alam..
salam...


betul tu ismi..awak memahamilah,sudikah awak menjadi isteriku... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 17-04-06 22:34


saya sering jumpa perempuan yang fikirkan apa yang saya sendiri tak terfikir itu yang mereka fikirkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 22:42


!!! QUOTE !!!

betul tu ismi..awak memahamilah,sudikah awak menjadi isteriku...

wow... satu lagi lamaran secara terang2an melaluii portal ukhwah... :-?

p/s: apa jawapannya? :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-04-06 22:49


huyyo..hangat ni..ekeke

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-06 00:42


*******************************
menanti2 jawapan ni..:di

*******************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 01:13


fikirkan...ada ke seorang muslimin yang gentleman yang sanggup melamar secara terang2 macam yang daeng buat kat ismi tu kat saya ni;-) hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 01:17


gurau saja ye...actually buat masa ni...saya dok fikir dapat tak posting kat mana-mana bila grad nanti, sambil2 tu memang la tak nafikan fikir jugak siapa la muslimin bertuah yang bakal menjadi pahlawan di hatiku nanti;-) moga2 muslimin yang soleh yang memanduku ke Syurga Allah... InsyAllah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

zarimi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24209
Posting: 77
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 18-04-06 02:24


salam to fishah.alhamdulillah ada impian tuk bersuamikan seorang yang soleh tapi kena ingat fishah......fishah pun kena la jdi wanita solehah..sebab dalam firman allah ada menyebut...orang yang berzina pasangannya adalah orang yang dalam berzina juga.begitu juga orang yang beriman pasangannya adalah orang yang beriman juga....ana rasa fishah antara orang yang mengharap redha allah dan dalam usaha menjadi wanita solehah...muslimah22 sebut ingat MATI kan?thats a good way how to be a muslimah......ingat tu fishah........:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zarimiProfil   Hantar PM kepada zarimi   Quote dan BalasQuote

Az-Ziarah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20244
Posting: 5
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-04-06 09:06


pasal pasangan tu ada betulnye jugak...pada pendapat saya wanita banyak memikirkan masa hadapan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Az-ZiarahProfil   Hantar PM kepada Az-Ziarah   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 11:13


selalu memikirkan nasib wanita di akhirat kelak dan keadaan wanita diakhir zaman sekarang yang tak ada harga diri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 12:44


salam..

Pada 18-04-06 00:42 , tudung_kelabu posting:

!!! QUOTE !!!

*******************************
menanti2 jawapan ni..:di

*******************************


:-o ana pun menanti2 jawapan jugak ni... :roll: :roll: :-P

aku terima nikahnya daeng bin jati..... ;-) :-P
aiyark, manyak malu woo.. :-|

p/s: daeng, jangan memain, nanti topik ni kena kunci.. ramai lagi sahabat yang belum posting kat topik ini... hemmm...

wallahu'alam..
salam..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 13:09


assalamualaikum..
pertama sekali, saya ingin bertanya apakah pentingnya nak tahu apa yang wanita selalu fikirkan? akan membawa kepada apape kebaikan ke if tahu pun..
atau mungkin kah ianya akan mengundang malu kepada kaum wanita itu sendiri?apa yang wanita selalu fikirkan?

bergantung wanita itu jenis apa..dan kedudukan peranannya di mana..dan untuk apa dia di situ..

above all, secara umumnya..saya mengharapkan setiap wanita itu menetapkan visi dan misi, sentiasa berfikir bagaimana untuk memperbaiki dirinya dalam segala aspek.. jadi anak dan kakak/adik solehah pada keluarga, dan kelak,insyaAllah isteri yang menjadi tulang belakang perjuangan suami, dan insyaAllah jika dikurniakan rezeki, yang paling utama, pendidik anak-anak bagi membina generasi yang akan membawa Islam ke suatu hala tuju yang pasti..amiin..insyaAllah..

Dan orang lelaki dan perempuan (yang beriman) sebahagian mereka (adalah) penolong bagi sebahagian yang lain. Mereka menyuruh (mengerjakan) yang ma’ruf dan mencegah yang mungkar." (At-Taubah : 71)

kesimpulannya, wanita itu di mana letaknya akan memainkan peranannya dan memberi sumbangan mengikut lingkungan batas kemampuan yang telah digariskan oleh Islam..ala kulli hal, sudah terlalu banyak contoh tauladan, tangan yang menghayun buaian mampu menggoncangkan dunia..!

afwan silap kata,salah perbuatan
saya hanyalah hamba yang sangat lemah
wallahu'alam
wassalam



Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-04-06 13:17


topik yang saya kemukan bukanlah hanya untuk suka-suka..
ia adalah lebih kepada nak tambahkan input..

bukan bertujuan nak hebahkan negatifnya golongan wanita..
kami-golongan adam akan menjadi ketua keluarga..
perlu ada sebelum melangkah ke alam tersebut beberapa maklumat asas...
ye, memang kami boleh untuk bertanya kepada bakal pasangan masing2 tetapi, terkadang bukan semua golongan adam yang jenis borak habis..ada juga yang bersifat 'memendam'..
jadi, medan ini perlu digunakan sebaiknya..bukan sekadar mengisi masa lapang..

harap saudari espiranza tidak tersalah anggap

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 23:13


Pada 18-04-06 13:17 , ubaidillah posting:

!!! QUOTE !!!

bukan bertujuan nak hebahkan negatifnya golongan wanita..
kami-golongan adam akan menjadi ketua keluarga..
perlu ada sebelum melangkah ke alam tersebut beberapa maklumat asas...
ye, memang kami boleh untuk bertanya kepada bakal pasangan masing2 tetapi, terkadang bukan semua golongan adam yang jenis borak habis..ada juga yang bersifat 'memendam'..
jadi, medan ini perlu digunakan sebaiknya..bukan sekadar mengisi masa lapang..


oo..macam itu rupanya..


-----------------
..~ukhwah~..ibarat sebuah rumah,tak perlu cantik,tak perlu mewah,yang penting kita bahagia di dalamnya..friends 4eva..


Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

suebalqis
Warga Rasmi
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22388
Posting: 9

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 23:35


waalaikumsalam...

wanita ni sebenarnya selalu fikirkan tentang kecantikan, kerjaya, teman lelaki..tapi selalunya wanita sekarang ni lebih banyak fikirkan tentang masa depan...wanita sekarang dah setanding dengan lelaki..jadi tidak hairan la ramai wanita yang menjadi pemimpin... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For suebalqisProfil   Hantar PM kepada suebalqis   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 19-04-06 00:12


Pada 18-04-06 23:35 , suebalqis posting:

!!! QUOTE !!!

waalaikumsalam...

wanita ni sebenarnya selalu fikirkan tentang kecantikan, kerjaya, teman lelaki..tapi selalunya wanita sekarang ni lebih banyak fikirkan tentang masa depan...wanita sekarang dah setanding dengan lelaki..jadi tidak hairan la ramai wanita yang menjadi pemimpin... ;-)



setanding....huhuhu..mana mungkin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 00:21


lelaki itu menguasai wanita...

"Kaum lelaki itu adalah pemimpin dan pengawal yang bertanggungjawab terhadap kaum perempuan, oleh kerana Allah telah melebihkan orang-orang lelaki (dengan beberapa keistimewaan) atas orang-orang perempuan, dan juga kerana orang-orang lelaki telah membelanjakan (memberi nafkah) sebahagian dari harta mereka. Maka perempuan-perempuan yang soleh itu ialah yang taat (kepada Allah dan suaminya), dan yang memelihara (kehormatan dirinya dan apa jua yang wajib dipelihara) ketika suami tidak hadir bersama, dengan pemuliharaan Allah dan pertolonganNya. Dan perempuan-perempuan yang kamu bimbang melakukan perbuatan derhaka (nusyuz) hendaklah kamu menasihati mereka, dan (jika mereka berdegil) pulaukanlah mereka di tempat tidur, dan (kalau juga mereka masih degil) pukulah mereka (dengan pukulan ringan yang bertujuan mengajarnya). Kemudian jika mereka taat kepada kamu, maka janganlah kamu mencari-cari jalan untuk menyusahkan mereka. Sesungguhnya Allah Maha Tinggi, lagi Maha Besar." (Surah al-Nisa' 4: 34)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 00:26


lelaki itu menguasai wanita.....hmm..

p/s: tengah fikir....

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 00:40


fikir apa lagi... :-?

ke jutawan tengah fikir macam mana nak menguasai lelaki pula :lol:

p/s: jangan marah ye, nanti cepat tua


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 00:43


tengah fikir...

lelaki menguasai wanita sama ke dengan lelaki menjadi pelindung kepada wanita...

p/s: fikir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 00:45


janganlah dok fikir siapa kuasa siapa... Fikirlah adakah kita berjaya menguasai akal dan nafsu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-06 00:52


Pada 19-04-06 00:45 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

janganlah dok fikir siapa kuasa siapa... Fikirlah adakah kita berjaya menguasai akal dan nafsu...


betul kata fahim..
Lelaki adalah pelindung dan pengawal wanita..bukankah wanita itu sifatnya mudah bengkok seperti tulang rusuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 00:56


Pada 19-04-06 00:43 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

tengah fikir...

lelaki menguasai wanita sama ke dengan lelaki menjadi pelindung kepada wanita...

p/s: fikir...

sama lah tu...

"Kaum lelaki itu adalah pemimpin dan pengawal yang bertanggungjawab terhadap kaum perempuan, oleh kerana Allah telah melebihkan orang-orang lelaki (dengan beberapa keistimewaan) atas orang-orang perempuan, dan juga kerana orang-orang lelaki telah membelanjakan (memberi nafkah) sebahagian dari harta mereka..." SadaqaLlahul-`Azim...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 01:06


assalamualaikum

wanita dikurniakan lebih banyak akal daripada lelaki so wanita tentu lebih banyak berfikir...bergantung kepada seseorang individu itu apa yang difikirkannya, sama ada fikir yang hak atau yang batil.wallahu a'lam!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:08


Pada 19-04-06 01:06 , mardhoti posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum

wanita dikurniakan lebih banyak akal daripada lelaki so wanita tentu lebih banyak berfikir...bergantung kepada seseorang individu itu apa yang difikirkannya, sama ada fikir yang hak atau yang batil.wallahu a'lam!


iye ke???bukan ke wanita 1 akal dan 9 nafsu?? lelaki 9 akal dan 1 nafsu...


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-06 01:16


Pada 19-04-06 01:08 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-04-06 01:06 , mardhoti posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum

wanita dikurniakan lebih banyak akal daripada lelaki so wanita tentu lebih banyak berfikir...bergantung kepada seseorang individu itu apa yang difikirkannya, sama ada fikir yang hak atau yang batil.wallahu a'lam!


iye ke???bukan ke wanita 1 akal dan 9 nafsu?? lelaki 9 akal dan 1 nafsu...



yela..betul kata jutawan tu.. tapi memang perempuan banyak berfikir dengan menggunakan nafsunya :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 05:09


Pada 19-04-06 01:06 , mardhoti posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum

wanita dikurniakan lebih banyak akal daripada lelaki so wanita tentu lebih banyak berfikir...bergantung kepada seseorang individu itu apa yang difikirkannya, sama ada fikir yang hak atau yang batil.wallahu a'lam!


Saudari mardhoti, hadith yang mengatakan akal perempuan ada 1 dan bernafsu 9 adalah hadith dho'if. Dalam mustolaha hadith, hadith dho'if tak boleh dibawa hujah dan tidak boleh disampaikan kecuali untuk menilai... Harap maklum~

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 19-04-06 05:10


Hakikatnya, manusia sama.. Laki2 dan perempuan berakal dan nafsu sama. Ish, macam ustaz pula rasanya.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-06 19:15


hurm.....
tak tau lah kan sebab ana lelaki.....
maybe pasal lelaki idaman.....harte....anak....blablabla.....
hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 19-04-06 19:17


SELALU PIKIRKAN CARA UNTUK CONTROL CUN...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 21:51


penting ke perbalahan yang tiada jawapan dan tidak ke mana ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 19-04-06 22:16


fikir nak beli barang kemas...shoping...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

syahadah_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16078
Posting: 106
Dari: kualakangsar

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-06 22:59


memang tak perlu dibincangkn :|


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahadah_muslimah pada 19-04-06 22:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadah_muslimahProfil   Hantar PM kepada syahadah_muslimah   Pergi ke syahadah_muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-06 23:03


Pada 19-04-06 22:59 , syahadah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

memang tak perlu dibincangkn :|



Alhmdulillah..respon dari syahadah.. bukan masalah nak bincangkan..
iini adalah input untuk semua( terutamanya lelaki ) keran mereka akan memimpin wanita..perlu juga memahami psikologi dan pemikiran anak buahnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 23:03


wanita selalu fikirkan pasal berat badan, bentuk badan, pakaian yang sesuai dengan bentuk badan dan seangkatan dengannya...

wanita juga selalu fikirkan tentang kulit muka, cukup tak cerahnya? macam mana dengan jerawat? pencuci muka, pelembap bibir, bedak dan seangkatan dengannya...

disebalik itu, ia merupakan keistimewaan bagi wanita, mereka terlalu teliti, tapi biarlah ketelitian itu digunakan sebaik2nya untuk suami, bukannya di luar...

orang lelaki tak perlu fikir tentang semua itu, sebab kami ni simple saja, taknak bebankan fikiran tentang semua itu, nanti hilang macho pulak... :-di

p/s: biar simple tapi tegas :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 23:05


nampaknya ibn musa lebih tahu apa yang wanita fikirkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 19-04-06 23:44


Pada 19-04-06 23:05 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

nampaknya ibn musa lebih tahu apa yang wanita fikirkan...



:-di ;-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-06 23:45


Pada 19-04-06 23:03 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

wanita selalu fikirkan pasal berat badan, bentuk badan, pakaian yang sesuai dengan bentuk badan dan seangkatan dengannya...

wanita juga selalu fikirkan tentang kulit muka, cukup tak cerahnya? macam mana dengan jerawat? pencuci muka, pelembap bibir, bedak dan seangkatan dengannya...

disebalik itu, ia merupakan keistimewaan bagi wanita, mereka terlalu teliti, tapi biarlah ketelitian itu digunakan sebaik2nya untuk suami, bukannya di luar...

orang lelaki tak perlu fikir tentang semua itu, sebab kami ni simple saja, taknak bebankan fikiran tentang semua itu, nanti hilang macho pulak... :-di

p/s: biar simple tapi tegas :lol:




TAK SEMESTINYA WANITA HNAYA FIKIRKAN BENDA TU saja..
APA YANG HENDAK SAYA FAHAMI IALAH APA sebenarnya BANYAK BERMAIN DI FIKIRAN WANITA DARI SEGI PSIKOLOGI DAN Kenapa IA BERLAKU, BAGAIMANA NAK MENGTASI..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 23:49


kalau nak tahu lebih, kawin saja, habis cerita... :lol:

p/s: jangan marah ye, nanti cepat tua


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-06 00:44


Pada 19-04-06 23:49 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

kalau nak tahu lebih, kawin saja, habis cerita... :lol:

p/s: jangan marah ye, nanti cepat tua



:-di :-di NAK CARI LA NI.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

ellina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12348
Posting: 129
Dari: bumi ijau

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 01:14


assalamu'alaikumwrt..
mm semua perkara perempuan fikirkan...dari sekecil2 perkara hinggalah kesemua yang nak di fikirkan...sebab2lah perempuan ni.. di jadikan allah sebagai isteri..pelengkap kepada suami..

dan juga pasangan adalah perempuan dan lelaki..
bukannya perempuan dengan perempuan..kalau tak..atap bocor nanti siapa nak uruskan..hehe
dan kalau laki dan laki..siapa nak lipat selimut,kemas rumah..jawabnya..jadi tempat majlis perbandaran..atau daerah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ellinaProfil   Hantar PM kepada ellina   Pergi ke ellina's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiyah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.07.2005
Ahli No: 17187
Posting: 721
Dari: qaryah_qish

seychelles   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 11:26


salam sahabat.........
memang la tak semua wanita fikir benda tu saja.....
apa yang sebenarnya ubaidillah nak tau ni????

ada banyak jenis wanita, maka banyak jenis perkara yang bermain di kepala yang berlainan.......betul tak???

kalau dari segi wanita yang suka melawa....
memang la dia akan fikir tentang benda-benada itu semua.

kalau wanita yang jenis bersederhana.....
dia fikir juga benda-benada tu semua..tapi xla lebih2 sebab wanita jenis ni dia tau bersyukur dan dia tau semua ni hak ALLAH...

ada jugak wanita yang special sikit....
wanita ni mungkin dianugerahi nikmat rupa paras yang cantik,
wajah yang ayu, dan suara yang merdu mungkin,
kebetulan juga dilahirkan sebagai muslimah yang menjadi idaman para muslimin....
sayangnya xseorang pun muslimin yang dilayan apatah lagi dipandang sebelah mata.....pernah jpe tak????

haa......kalau nak tau,wanita jenis ini,mendambakan kasih ALLAH
yang abadi....tak nak bercinta dahulu....
memang ada lelaki yang ikhlas nak berkawan, tapi wanita berfikiran jauh....
pertalian yang xdiikat dengan rasmi adalah hubungan yang tak pasti....

kalau betul-betul dah berkenan,pergi terus jpe mak ayah...
kan wanita islam pemalu orangnya....
INGAT!!!
masih ramai lagi muslimah yang masih kekalkan sifat yang orang tua harapkan...tahu hakam hukum agama,ingat jasa mak ayah dan tak membelakangi mak ayah dalam apa jua perkara......

hehehe....maaf la, panjang lebar ana berceloteh, tapi memandangkan ana musim exam, so ana jarang guna kompter....

ana harap sedikit sebanyak terjawab jugak apa yang bermain di fikiran lelaki tentang apa yang wanita fikirkan terutamanya UBAIDILLAH.........


assalamualaikum....

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiyahProfil   Hantar PM kepada qibtiyah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 12:08


waalaikumusalam.....ooo macam tu ke.....tak ada sesiapa fikirkan saya ke...kasihan saya...ye la siapalah saya :)

memang wanita suka fikir macam-macam yang sekecil2 ke yang sebesar2....lelaki tak macam tu..betullah wanita pelengkap lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 21-04-06 01:53


ermmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

annynatasha88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17875
Posting: 177
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 14:16


fikir apa akan brlaku pada masa akan datang...kalau boleh,ingin berjaya dan membahagiakan keluarga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annynatasha88Profil   Hantar PM kepada annynatasha88   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 14:19


entahlah.

ps: ana rojul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

apiz_craze
Warga Rasmi
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20454
Posting: 7
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-04-06 14:50


hanya wanita itu dan DIA YANG MAHA MENGETAHUI apa yang ada dalam fikiran wanita itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For apiz_crazeProfil   Hantar PM kepada apiz_craze   Quote dan BalasQuote

sue_84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12628
Posting: 35
Dari: k.nerang

Kedah  


posticon Posting pada: 23-04-06 15:48


banayak yang perempuan fikirkan........
especially masa depannya......
itu yang paling penting

Bookmark and Share

    


  Member Information For sue_84Profil   Hantar PM kepada sue_84   Pergi ke sue_84's Website   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 18:41


as a muslimah dan wanita ana fikirkan masa depan sama ada di dunia mahupun di akhirat...insyaAllah...kenapa tanya ya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

faz
Warga Rasmi
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 3907
Posting: 15
Dari: spg rengam johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-04-06 18:55


wanita suka fikir cne nak bahagiakn orang yang dia sayang...sebab kebanyakn orang perempuan kalau dia sayang kat seorang dia akan tunjuk...tak macam orang laki ini..perempuan pula dia suka piki bagaimana nak jadi yang terbaik pada orang yang dia sayang samade pada suami nya,pakwenye atau pun anak2 dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For fazProfil   Hantar PM kepada faz   Pergi ke faz's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 19:13


wanita selalu fikirkan tentang kecantikan, betul tak? :-?

p/s: ngaku, jangan tak ngaku... :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 19:28


macam mana nak tau wanita tu fikir apa???hehe...ada scanner untuk fikiran ke..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 20:46


ada orang cuba tukar topik, taknak ngaku... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 20:52


wanita sinonim dengan kecantikan, normal la tu kalau fikir pasal kecantikan...

p/s: lecturer saya lelaki, ada sikat kat dalam poket seluar belakang, hari2 duduk sikat rambut...hehe..control handsome..:-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 20:55


lelaki sinonim dengan kehandsoman, normal la tu kalau fikir pasal kehandsoman... :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 20:59


jutawan memang cantik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:01


wah, lamaran secara kinayah ke tu... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 23-04-06 21:01


pujian itu melalaikan...minta dijauhkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 21:02


tak pelah.....terima kasih


-----------------
Photobucket
[ Telah diedit oleh: Daeng_Jati pada 23-04-06 21:03 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

azma
Warga Rasmi
Menyertai: 12.02.2006
Ahli No: 22632
Posting: 4
Dari: bumi allah

malaysia  


posticon Posting pada: 23-04-06 23:31


apa YE????!!!?........ RASANYA LA KAN WANITA LEBIH BANYAK FIKIRKAN APA YANG AKAN DILALUI PADA MASA SUPAYA DI HARIMUKA KELAK KEHIDUPAN TIDAK MENJADI SIS-SIA.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For azmaProfil   Hantar PM kepada azma   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 24-04-06 09:58


macamana nak jadi wanita yang solehah...yang taat pada agama.
jadi isteri mithali bila dah berumahtangga.. :-di


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-06 12:14


Jangan jadikan fikiran sebagai satu khayalan saja..usahakan supaya apa yang difikirkan akan tercapai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-06 12:15


Pada 23-04-06 20:52 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

wanita sinonim dengan kecantikan, normal la tu kalau fikir pasal kecantikan...

p/s: lecturer saya lelaki, ada sikat kat dalam poket seluar belakang, hari2 duduk sikat rambut...hehe..control handsome..:-di


pasal sikat tu tak apa..NAbi SAW sendiri memang sentiasa bawa sikat :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» WANITA SELALU FIKIRKAN....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.20359 saat. Lajunya....