Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang-orang yang suka memuji dan mengampu bukan kawan sejati, kerana merosakkan hati kawannya.
-- -- Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
HIKAL: 1 hari, 16 jam, 10 minit yang lalu


Bincang Agama
Topik: pakai tudung tapi baju dan seluar ketat


Carian Forum

Moderator: ibnu_musa, Administrator, ABg_IMaM
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Bincang Agama
    »» pakai tudung tapi baju dan seluar ketat

Please Mendaftar To Post


Oleh pakai tudung tapi baju dan seluar ketat

rahimbest
Warga Rasmi
Menyertai: 23.03.2006
Ahli No: 23659
Posting: 11
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 13:07


apa pandangan anda?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rahimbestProfil   Hantar PM kepada rahimbest   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-04-06 13:34


pakai tudung tapi baju dan seluar ketat

Ini terjadi sebab orang kata,asalkn pakai tudung..Lain2 ditolak tepi
This concept is totally wrong...tak betul..jangan buat ye adik2 dan kakak2..


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/
[ Telah diedit oleh: setanggi_syurga83 pada 13-04-06 13:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

nurul09
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2006
Ahli No: 23223
Posting: 91
Dari: shah alam

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-04-06 13:37


mereka bangga agaknya nak tayang kat orang lain....mereka lupa semua tu hak milik Allah...

p/s:ya Allah peliharalah hambaMu ini....Amin....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul09Profil   Hantar PM kepada nurul09   Quote dan BalasQuote

finas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22936
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 13:45


ini mesti sebab ada orang sruh pakai..
so jadi la pakai tudung..tapi still nak tayang body..
tak pun..
pakai tudung sekadar berfesyen...
tak pun..
pakai tudung sebab nak tutup rambut rosak/mengerbg/dll..

Bookmark and Share

    


  Member Information For finasProfil   Hantar PM kepada finas   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 13:48


kekadang saja saja rambut tu ditutup..yela tak mengerbang la katakan..tak pakai teknik ding2 semua tu...sebab tu ikut syarat saja...kekadang memang dah biasa pakai ,kekok agaknya nak buka...syarat saja...tapi hati mereka kita tak tahu la kan........what ever..............

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 14:13


mereka fikir rambut saja aurat..tu pasal la jadi macam tu..

p/s: tudung bienda...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 14:45


hanya sekadar memenuhi syarat..perempuan melayu...
ish ish :-|


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 15:28


tutup atas bawah terbuka....

samalah macam... makan nasi tapi tak ada lauk... sebab kepala memnag dah cantik tutup... namun itu badan masih mahu tayang jugak.... apa tadak tau ka... badan yang cantik itu aurat juga... nabi muhammada pernah berpesan... akan datang nanti seorang wanita yang pakai baju tapi telanjang... adoi... ini apa mahu bikin... nak kata tadak paham.. dia boleh jawab balik sama kita... nak kata pandai.. kelakuan itu sama juga macam budak tadak sekolah punyalah... inilah akibat dari pembangunan negara tanpa seiring dengan agama...

ayoyo... sekadar padangan saya juga.. tak mahu marah haaa....


wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-04-06 16:05


kalau pakai ketat2 nanti dapat cronic effect...dapat kanser payu dara..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kukumalu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23948
Posting: 77
Dari: upm

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-04-06 16:08


ketat bagaimana pula agaknya ek?ermmmmm....macam tak dapat bernafas saja saya tengok?huhuuuu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kukumaluProfil   Hantar PM kepada kukumalu   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-04-06 16:10


Pada 13-04-06 15:28 , khalifah_85 posting:

!!! QUOTE !!!

tutup atas bawah terbuka....

samalah macam... makan nasi tapi tak ada lauk... sebab kepala memnag dah cantik tutup... namun itu badan masih mahu tayang jugak.... apa tadak tau ka... badan yang cantik itu aurat juga... nabi muhammada pernah berpesan... akan datang nanti seorang wanita yang pakai baju tapi telanjang... adoi... ini apa mahu bikin... nak kata tadak paham.. dia boleh jawab balik sama kita... nak kata pandai.. kelakuan itu sama juga macam budak tadak sekolah punyalah... inilah akibat dari pembangunan negara tanpa seiring dengan agama...

ayoyo... sekadar padangan saya juga.. tak mahu marah haaa....


wassalam....


baik telanjang saja laa...
p/s isteri pemimpin pun macam tu, takkan ana buah nak baik, sedangkan isteri pemimpin ada yang pakai tudung labuh pun, banyak anak buah yang tak pakai

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-06 16:10


ada ke yang pakai seluar pendek tapi pakai tudung???huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 13-04-06 16:19


Pakai tudung rambut mengerbang macam nenek kebayan huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 13-04-06 23:41


mereka takut terlajak agaknya. Nanti jadi andartu. Kuang2. entah-entah body murah agaknya pasal tayang kat orang selamber juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 13-04-06 23:42


Gaya buruk juga kalau pakai tudung tapi baju dengan seluar ketat. Baik tayah. Buat malu juga!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 13-04-06 23:43


Kepada minah2 di luar, tolonglah... Sia2 saja.. tak ada kelebihan pun. Membazir tenaga saja!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 14-04-06 00:18


Pada 13-04-06 16:10 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

ada ke yang pakai seluar pendek tapi pakai tudung???huhu


jangan dibayangkan.. :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 00:20


at least dia pakai tudung juga...

kalau baju ketat lepas itu tudung pun tak pakai, kan dah bertambah dosa tu...

think positively, doakan mereka mendapat hidayah :-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

huruniin
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2006
Ahli No: 22363
Posting: 1
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-04-06 00:44


pakai tudung saja,tapi yang lain tak sempurna..sia-sia juga tu...kan baik..tutup aurat lengkap..sedap lagi mata memandang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For huruniinProfil   Hantar PM kepada huruniin   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 01:13


tak sia2 dia pakai tudung, bukan hak kita untuk menilai macam tu, insya'Allah sekecil mana pun amalan kebaikan yang kita lakukan akan tercatat dalam buku amalan kita, begitu juga dengan amalan keburukan...

pelik bila ada orang cakap: lebih baik tak pakai tudung kalau pakai pakaian ketat2, sia2 saja... :-? hak kitakah untuk berkata begitu?

doakanlah kebaikan supaya mereka berubah, jangan doakan mereka jadi lebih teruk pula :roll:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Faiz85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.09.2003
Ahli No: 3830
Posting: 83
Dari: Simferopol, Ukraine

ussr   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 01:16


berlambak lambak saja aku tengok. tapi seksi juga..haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faiz85Profil   Hantar PM kepada Faiz85   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 04:51


kalau zilzal jumpa orang macam ni zilzal puji lagi sebab still nak pakai tudung,cumenye kena nasihat lagi supaya naik lagi satu step iaitu melonggarkan pakaiannya...

p/s: slow2 kalau nak dakwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 05:12


salam...

Pada 14-04-06 04:51 , zilzal posting:

!!! QUOTE !!!

kalau zilzal jumpa orang macam ni zilzal puji lagi sebab still nak pakai tudung,cumenye kena nasihat lagi supaya naik lagi satu step iaitu melonggarkan pakaiannya...

p/s: slow2 kalau nak dakwah..


ana setuju...
mungkin mereka terlalu asyik dengan dunia dan tiada siapa yang memperingatkannya...


p/s: ya Allah, peliharalah diri kami dari fitnah dunia.. amiinnn..

wallahu'alam...
salam..


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

emannur
Warga Rasmi
Menyertai: 11.04.2006
Ahli No: 24127
Posting: 6
Dari: Kajang, Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-04-06 22:35


Assalamualaikum wbt....
Kita tak sepatutnya mencemuh mereka ni... Mungkin mereka terlupa... Kita juga insan.. Apa salahnya kita ingatkan... Mana tahu satu masa nanti mereka jauh lebih baik daripada kita... Bukan ke kita sesama mukmin ini bersaudara?........

Bookmark and Share

    


  Member Information For emannurProfil   Hantar PM kepada emannur   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-04-06 22:44


Pada 14-04-06 04:51 , zilzal posting:

!!! QUOTE !!!

kalau zilzal jumpa orang macam ni zilzal puji lagi sebab still nak pakai tudung,cumenye kena nasihat lagi supaya naik lagi satu step iaitu melonggarkan pakaiannya.....


Menegur dengan penuh hikmah..beginilah akhlak islam kan? tapi ayat yang saudara zilzal tu saya nak betulkn sikit.."cumenye kena nasihat lagi supaya naik lagi satu step iaitu memakai pakaian yang longgar..."

bukan.."cumenye kena nasihat lagi supaya naik lagi satu step iaitu melonggarkan pakaiannya..."

macam pelik ayat tu..nanti ada yang salah faham pulak..hehe

Maaf ye..setakat tumpang lalu saja


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/
[ Telah diedit oleh: setanggi_syurga83 pada 14-04-06 22:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

syeikh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17559
Posting: 115
Dari: terengganu darul iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-04-06 23:08


Assalamualaikum....
inilah fenomena yang dikatakan "berpakaian tetapi telanjang".

"wanita adalah perhiasan dunia dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For syeikhProfil   Hantar PM kepada syeikh   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-04-06 11:01


Huhu ilmu agama kurang,pakai tudung sekadar fesyen saja.lepas tu tiba-tiba kerajaan buat hukum baru tak galakkan pelajar pakai tudung lagi liar la orang-orang macam ni..!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 19-04-06 15:24


AMPESS..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

nurirshad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23047
Posting: 214
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 20:42


fesyen terkini agaknya....
rejectlah daripada jodoh pilihan muslimin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurirshadProfil   Hantar PM kepada nurirshad   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-06 20:46


setuju dengan nurirshad..
tapi kita semua tak tahu apakah kesudahan kita nanti..
semoga kita bersama-sama berdoa agar mereka diberikan hidayah dan juga Allah memelihara iman kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-06 20:51


kat sini ramai yang macam tu..,jadi kebanggaan pulak bila pakai macam tu...huhu...saya pulak yang rasa terasing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

syahadah_muslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16078
Posting: 106
Dari: kualakangsar

Perak  


posticon Posting pada: 19-04-06 23:06


:|


-----------------

[ Telah diedit oleh: syahadah_muslimah pada 19-04-06 23:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadah_muslimahProfil   Hantar PM kepada syahadah_muslimah   Pergi ke syahadah_muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 19-04-06 23:30


rasanya inilah cara dressing yang paling selalu saya jumpa bila kelaur bandar. Nak kata lawa, tak pun. Masalahnya style macam ni la yang paling selalu dipaprkan kat dalam majalan2..kalau model2 pakai tudung pun baju dan seluar mesti ketat. macam mana la orang tak terikut.

Tak berani nak kutuk/komen banyak-banyak, sendiri pun belum berusaha menegur or berdakwah kat mereka..huhuh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-04-06 23:40


KALAU PAKAI TUDUNG DG BAJU dan SELUAR KETAT..BAIK tak payah PAKAI LAA..TELANJANG LAGI ELOK..

HARAP IKHWAH (KHUSUNYA WANITA) DAPAT tengok LAMAN DI BAWAH

http://www.darulkautsar.com/img/Aurat2.jpg

K..SELAMAT untuk SEMUA

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

iNsyirah84
Warga Rasmi
Menyertai: 12.04.2006
Ahli No: 24130
Posting: 11
Dari: kuALa LumPUr

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 11:09


entahlah..kenapa ek?pelik juga..kadang-kadang tu kita lihat kononnya perempuan sekarang pakai lengan panjang tapi baju tu singkat dan jeans pula ketat.pakaian sekarang bukan tutup aurat tapi macam balut tubuh saja..sedih ngat

Bookmark and Share

    


  Member Information For iNsyirah84Profil   Hantar PM kepada iNsyirah84   Quote dan BalasQuote

Zuhairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6256
Posting: 106
Dari: Selayang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 11:28


Dah makin menjadi-jadi masalah ni kan..Anyway, tanggungjawab mereka yang sedar untuk menegur.. mungkin persoalan-persoalan ini boleh kita, para dai'e (insha Allah), renungkan sebelum berandaian apa-apa tentang golongan ini:

Adakah mereka tahu perbuatan itu salah? -mungkin mereka tatau
Adakah ada orang yang membimbing mereka sepertimana kita dibimbing tentang konsep aurat? -mungkin tak ada orang bimbing mereka
Adakah mereka tahu perbuatan tu salah, tapi mereka ambil mudah sahaja kerana tiada galakan daripada persekitaran? -mungkin orang tak kisah kepada mereka (termasuk kita yang hanya mengutuk di belakang)

Takut jugak bila keluar bandar tengok wanita-wanita dressing macam ni... tapi, yang paling utama untuk difikirkan bukan apa yang mereka lakukan, tapi bagaimana untuk mengatasinya.. mudah-mudahan mereka beroleh hidayah, dan semoga Allah merahmati mereka yang cuba untuk membantu mereka berubah.. amin.. :) :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuhairiProfil   Hantar PM kepada Zuhairi   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-06 11:29


Pada 19-04-06 23:40 , ubaidillah posting:

!!! QUOTE !!!

KALAU PAKAI TUDUNG DG BAJU dan SELUAR KETAT..BAIK tak payah PAKAI LAA..TELANJANG LAGI ELOK.

kurang-kurang dia tutup juga ...melampau la kalau dok suruh orang telanjang tu......benda ni kena kehendak sendiri, bukannya pakai sebab nak tunjuk kat orang....kita pakai tudung bagaimana pun dengan niat ikhlas kerana ALLAH...bukan nya pakai sebab terpaksa or nak tunjuk kita baik....


-----------------
Whatever Happen life still go on


Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-06 12:29


Pada 20-04-06 11:29 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-04-06 23:40 , ubaidillah posting:

!!! QUOTE !!!

KALAU PAKAI TUDUNG DG BAJU dan SELUAR KETAT..BAIK tak payah PAKAI LAA..TELANJANG LAGI ELOK.

kurang-kurang dia tutup juga ...melampau la kalau dok suruh orang telanjang tu......benda ni kena kehendak sendiri, bukannya pakai sebab nak tunjuk kat orang....kita pakai tudung bagaimana pun dengan niat ikhlas kerana ALLAH...bukan nya pakai sebab terpaksa or nak tunjuk kita baik....



SAMA saja TUTUP KE TAK DARI SEGI DOSANYA... LAIN lah KALAU DIA MEMANG TAK PERNAH TAU TENTANG WAJIB TU..DAN TAK PERNAH DI BERITAHU...

TAMBAH pula SEKARANG NI..SEKOLAH TAK ADA KUASA MEWAJIBKAN PEMAKAIAN TUDUNG..LAGI lah MENGGONG!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

id4h
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.11.2003
Ahli No: 5378
Posting: 60
Dari: parit buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 12:53


kawan-kawan saya sendiri pakai begitu...tapi tak tau macam mana nak tegur...huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For id4hProfil   Hantar PM kepada id4h   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-06 12:57


HMMM..NAK CADANGKAN..

BUKAK LINK NI:
http://www.darulkautsar.com/img/Aurat2.jpg

PRINT /PHOTOCOPY..
lepas itu BAGI kat mereka..KALAU INSAF ALHAMDULILLAH..KALAU TAK..SEKURANG2NYA DAH LAKSANAKAN TANGGUNGJAWAB..INSYA ALLAH DAPAT PAHALA

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-06 11:22


habis tu apa cerita pula dengan orang yang pakai stokin, tudung labuh...semua orang tengok macam respect la....tapi keluar dengan tunag ,pegang tangan......
please la...dont judge the book by its cover.....semuanya yang penting hati....lagi pun tu kan dosa dia dengan ALLAH, siapa lah kita ni nak pertikai kan dosa dia...kita ni baik sangat ke.....kalau setakat bertudung labuh...dan nak bangga diri.. whaat for????


-----------------
Whatever Happen life still go on


Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 21-04-06 12:59


pakaian sebegini tak termasuk dalam golongan menutup aurat....

persoalannya bukan bertudung atau tidak tapi menutup aurat atau tidak.... bukan berdosa sebab tak pakai tudung sahaja tapi berdosa kerana tidak menutup aurat.... harap maklum....
[ Telah diedit oleh: tasbih_30 pada 21-04-06 13:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 13:02


sebab nila setitik rosak susu sebelanga....habis semua orang bertudung labuh kena.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ustok
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2006
Ahli No: 22418
Posting: 7
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 14:33


sekarang ni orang lebih dengan pakai tudung tu dah dikira tutup aurat..dan ada gk yang berpendapat tudung tu tak lebih sekadar fesyen saja...atau pun orang sekarang ni pakai tudung bila ada majlis2 yang ala2 "islam" sikit...maal hijrah ke...orang meninggal ke...tilawah quran ke...habis tu cabut balik...
yang pakai tudung dan then yang lain ketat tu pun lebih kurang same saja...patutnye rasa malu la mengaku muslimah...kalau orang islam patutnye bukan begitu...boleh memburukkan nama islam...
dan kita jugak yang insya Allah paham benda-benda gini...perlu jugak main peranan..apa-apa pun mereka tetap saudara kita seagama...dan kita punya tanggungjawab menunjukkan jalan yang betul pada mereka...
wallahualam..:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ustokProfil   Hantar PM kepada ustok   Quote dan BalasQuote

Nuralisa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20057
Posting: 196
Dari: UPSI

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 17:16


Assalamu'alaikum

ni lah dunia globalisasi yang dilaung-laungkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuralisaProfil   Hantar PM kepada Nuralisa   Quote dan BalasQuote

anwarinho87
Warga Rasmi
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23591
Posting: 8

Perak  


posticon Posting pada: 21-04-06 17:22


kalau tudung labuh pun begitu...yang tak bertudung dan pakai ketat2 mesti lagi teruk kan....nauzubillahhi min zalik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For anwarinho87Profil   Hantar PM kepada anwarinho87   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 21-04-06 19:58


doakanlah mereka dapat hidayah..jangan mencemuh sebab kita pendakwah bukan tugas kita menghukum mereka...zaman sekarang ramai wanita masih tidak tahu batas-batas aurat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 21-04-06 20:02


jangan dikutuk orang bertudung labuh saudari rasha_aleeya disebabkan ada yang buat xelok..sekurang2nya mereka masih menutup aurat berbanding mereka yang tak tutp aurat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 20:13


Pada 20-04-06 12:29 , ubaidillah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-04-06 11:29 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-04-06 23:40 , ubaidillah posting:

!!! QUOTE !!!

KALAU PAKAI TUDUNG dengan BAJU dan SELUAR KETAT..BAIK tak payah PAKAI LAA..TELANJANG LAGI ELOK.

kurang-kurang dia tutup juga ...melampau la kalau dok suruh orang telanjang tu......benda ni kena kehendak sendiri, bukannya pakai sebab nak tunjuk kat orang....kita pakai tudung bagaimana pun dengan niat ikhlas kerana ALLAH...bukan nya pakai sebab terpaksa or nak tunjuk kita baik....



SAMA saja TUTUP KE TAK DARI SEGI DOSANYA... LAIN lah KALAU DIA MEMANG TAK PERNAH TAU TENTANG WAJIB TU..DAN TAK PERNAH DI BERITAHU...

TAMBAH pula SEKARANG NI..SEKOLAH TAK ADA KUASA MEWAJIBKAN PEMAKAIAN TUDUNG..LAGI lah MENGGONG!!

tak setuju 99.9% dengan kenyataan ini...

mana lebih banyak dosa, yang pakai ketat ke yang telanjang? :-?


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-04-06 20:14


Pada 21-04-06 11:22 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!

habis tu apa cerita pula dengan orang yang pakai stokin, tudung labuh...semua orang tengok macam respect la....tapi keluar dengan tunag ,pegang tangan......
please la...dont judge the book by its cover.....semuanya yang penting hati....lagi pun tu kan dosa dia dengan ALLAH, siapa lah kita ni nak pertikai kan dosa dia...kita ni baik sangat ke.....kalau setakat bertudung labuh...dan nak bangga diri.. whaat for????



yeke orang tuduh labuh begitu?..
betul ke tu tunang dia.. suami dia agaknya...please la...dont judge the book by its cover..
kalau asyik hati saja..tanpa dilihat pada zahir...naya juga..

" Kami adalah orang yang menghukum pada zahir, dan sesungguhnya Allah yang mengambil kira soal hati".. Sunan Ibnu Majah

bukan nak pertikai dosa..tapi sama-sama ingat mengingati..bukan nak kata diri baik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 20:59


Pada 21-04-06 11:22 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!

habis tu apa cerita pula dengan orang yang pakai stokin, tudung labuh...semua orang tengok macam respect la....tapi keluar dengan tunag ,pegang tangan......
please la...dont judge the book by its cover.....semuanya yang penting hati....lagi pun tu kan dosa dia dengan ALLAH, siapa lah kita ni nak pertikai kan dosa dia...kita ni baik sangat ke.....kalau setakat bertudung labuh...dan nak bangga diri.. whaat for????

jom rasha kita baca topic nihh...perempuan tutup aurat bukan baik sangat -posted by masri2..baca dulu, jangan salah anggap dengan tajuk topic nihh pula..

tapikn rasha, tak ada siapa yang pakai tudung labuh nak bangga dengan dirinya..rasanya pakai tudung labuh lagi banyak cabaranye..orang lebih suka memerhatikn apa yang orang tudung labuh ni buat untuk cari kesalahan orang yang pakai tudung labuh ini...aurat vs akhlak lah katekan..

pastukn..agaknya orang yang awak nampak pegang tangan tu, suami isteri agaknya?..mana tau bukan tunang dia...marilah kita bersangka baik.. ;-)
jadilah muslimah buta, tuli & bisu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 21:17


ish, tajuk pasal baju dan seluar ketat, tup tup keluar pula bab tudung labuh........ :lol:

1. orang pakai tudung dengan orang tak pakai tudung, kalau sama beramal soleh siapa yang lebih baik?

2. orang pakai tudung labuh dengan orang tak pakai tudung, kalau amal sama banyak tapi sama-sama berpegangan tangan dengan lelaki bukan mahram, siapa yang lebih baik?

Allah tak bagi ke pahala kepada si pemakai tudung kerana memakai tudung, dan Allah tak beri ke dosa kepada si tidak memakai tudung kerana tidak memakai tudung?

jawapannya semua pun tahu: orang yang bertudung juga yang lebih baik dalam kedua2 keadaan tersebut....... :-di


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 21-04-06 21:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 21:21


macam mana nak hidup bila tidak berkepala...
dan macam mana nak hidup kalau kudung....

kudung dikatakan cacat..

tidak berkepala dikatakan mati..

jom renung maksud dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-05-06 15:21


Pada 21-04-06 20:59 , amira_aqilah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-04-06 11:22 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!

habis tu apa cerita pula dengan orang yang pakai stokin, tudung labuh...semua orang tengok macam respect la....tapi keluar dengan tunag ,pegang tangan......
please la...dont judge the book by its cover.....semuanya yang penting hati....lagi pun tu kan dosa dia dengan ALLAH, siapa lah kita ni nak pertikai kan dosa dia...kita ni baik sangat ke.....kalau setakat bertudung labuh...dan nak bangga diri.. whaat for????

jom rasha kita baca topic nihh...perempuan tutup aurat bukan baik sangat -posted by masri2..baca dulu, jangan salah anggap dengan tajuk topic nihh pula..

tapikn rasha, tak ada siapa yang pakai tudung labuh nak bangga dengan dirinya..rasanya pakai tudung labuh lagi banyak cabaranye..orang lebih suka memerhatikn apa yang orang tudung labuh ni buat untuk cari kesalahan orang yang pakai tudung labuh ini...aurat vs akhlak lah katekan..

pastukn..agaknya orang yang awak nampak pegang tangan tu, suami isteri agaknya?..mana tau bukan tunang dia...marilah kita bersangka baik.. ;-)
jadilah muslimah buta, tuli & bisu....

kata orang sesuatu yang kita cakapkan, kita kena tahu kebenaran dulu kan....yang saya cakap tunang tu memang mereka bukan suami isteri. kalau tak....saya tak cakap benda ni..lagipun pasangan tu memang saya kenal keduanya....bukan saya nak kutuk wanita bertudung labuh....sebab tak semua macam tu....sama juga wanita yang berpakaian jean dan T-shirt ni...tak semuanya jahat....

one more bagi ayat 'Don't judge the book by it's cover' maksudnya buku yang kulitnya buruk atau koyak rabak tak semestinya isinya tak boleh pakai....tak ada kaitan pun dengan buku agama letak gambar yang tak elok....apa la...awak semua ni.....lagi pun,macam mana cara berpakaian sekali pun tu dosa dia dengan Allah....kita boleh nasihat dia..tapi bukan kutuk dia dalam forum macam ni.....sebab saya rasa orang yang pakai ketat2 takkan masuk forum ni....so buang masa saja bincang kes ni......


-----------------
Whatever Happen life still go on


Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 16:13


Pada 17-05-06 15:21 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!


.....lagi pun,macam mana cara berpakaian sekali pun tu dosa dia dengan Allah....kita boleh nasihat dia..tapi bukan kutuk dia dalam forum macam ni.....sebab saya rasa orang yang pakai ketat2 takkan masuk forum ni....so buang masa saja bincang kes ni......

yes...betul tu, selagi boleh nasihat, kita nasihatla mereka tu...kan..kan...
wahh..siapa yang mengutuk itu...tak baik betul lah...ada ke patut...:-)
tapi saya rasa ada saja muslimah yang masuk forum ni yang tak menutup aurat sempurna pada mulanya...so dengan adanya diskusi ilmiah begini...insyaAllah mereka boleh berubah...this is happen to my friend..dont suprise...
manusia ni kena selalu berpesan2..sebab manusia ni pelupa... ;-)am i right..sorry...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 17-05-06 16:26


assalamualaikum
bersamalah kita saling memperingati dan menegur serta menasihat ke arah kebaikan,insyaAllah. kita semua adalah sasaran dakwah,bukan hanya berdakwah.. :-) dan untuk sahabatku,ingat balik kata-kata anta pada ana dulu.. "semua orang adalah sasaran dakwah..ana..anti..kita semua adalah sasaran dakwah.." dan ingat balik kata-kata anta baru-baru ini juga untuk mengubah cara dakwah anta kepada yang berhak sahaja..wahai sahabatku,anta..pegang kata-kata anta dulu yang semua orang adalah sasaran dakwah..sesiapa sahaja adalah berhak untuk didakwah..fikirkan balik 'dakwah kepada yang berhak' itu..dakwah.. atau 'dakwah' kepada yang lebih 'berhak'..maafkan ana kalau salah..anta lebih mengetahui apa yang anta katakan..bukan ana menuntut hak ana untuk didakwah..cuma kata-kata anta itulah yang ana pegang.."semua orang adalah sasaran dakwah.." :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

4ummah
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24421
Posting: 1
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-05-06 21:18


Assalammu'alaikum..
insyaAllah, ana nak kongsi pendapat (yang ana baca hasil dari tulisan Pahrol Mohd Juoi) yang ana rasa amat jelas tentang isu tudung&baju ni ni.
Tutup aurat/pakai tudung ni boleh kita ibaratkan macam pakai topi keledar.
Helmet ada kaitan dengan keselamatan nyawa.
Menutup aurat berkait dengan keselamatan agama(maruah&akhlak).
Ok,jika analogi tu boleh diterima, sometimes bukan ke pakai helmet pun tak dapat untuk selamatkan nyawa pemakai? example pelumba haram,pemandu cuia,laju, pakai helmet...tapi xjamin nyawa dia selamat. So, sebenarnya ada faktor2 lain lagi,bukan setakat pakai helmet. Kena pandu berhati-hati, ikut peraturan,tak mengantuk, etc.. Kalau peraturan dilanggar, habis jugakkan? Pakai tudung pun macam tu jugak la. Bukan setakat pakai, tapi kena jaga tingkah laku, jaga pergaulan dan sebagai.nya. Aurat lahiriah ditutup dengan pemakaian, aurat hati ditutup dengan rasa malu(bertempat jugak la ye)...ok, next point;
Helmet ada macam-macam jeniskan? Tudung pun, yang kontot, yang labuh, yang tebal, jarang...macam helmet yang ada piawaian, tudung pun ada piawaian tersendiri-untuk mencapai tujuannya menutup aurat. Helmet yang dipakai,kalau setakat untuk gayanya lebih tapi bahan rapuh, terhentak sikit- berkecai kepala. Ada pula, helmet dah ok tapi tali dibiar longgar,main sangkut2 saja...accident, habis jugakkan. Tudung pun begitu la..kalau tak cukup piawaian, leher/dada terdedah,badan ditayang dengan baju fit, ni namanya bertudung, bukan menutup aurat.
Buat rasha_aleeya, ana akui(based on pengalaman) ada orang yang menutup aurat/tudung labuh, yang hipokrit. ana dah jumpa. Tapi amat SIKIT dan JARANG. Dan, dari pemerhatian ana,walaupun begitu, mereka tak melakukan perkara yang over2 mencemari maruah Islam seperti yang dilakukan oleh gadis yang pakai tudung-baju ketat ini. Semoga Allah memberi hidayah kepada mereka semua. InsyaAllah.
[ Telah diedit oleh: 4ummah pada 17-05-06 21:23 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For 4ummahProfil   Hantar PM kepada 4ummah   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 22:54


Pada 17-05-06 15:21 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!



one more bagi ayat 'Don't judge the book by it's cover' maksudnya buku yang kulitnya buruk atau koyak rabak tak semestinya isinya tak boleh pakai....tak ada kaitan pun dengan buku agama letak gambar yang tak elok....apa la...awak semua ni.....lagi pun,macam mana cara berpakaian sekali pun tu dosa dia dengan Allah....kita boleh nasihat dia..tapi bukan kutuk dia dalam forum macam ni.....sebab saya rasa orang yang pakai ketat2 takkan masuk forum ni....so buang masa saja bincang kes ni......


assalamualaikum wbt

jom analisa secara ringkas pakaian mengikut islam
1) menutup aurat
2) tidak ketat
3)tidak menampakkan tubuh (nipis)
4)tidak menyerupai kaum yang xsejenis
5)tidak menyerupai orang kafir
6)bukan pakaian untuk riak
7)tidak tabarruj

persoalan cek aleeya ni senang sahaja. Cik aleeya berpendpt budak2 pakai baju ketat tak masuk web ni. mana cik tahu?

dan kedua penulisan saya bukan saya tuju secara umum kepada wanita xmenutup aurat akan tetapi kepada manusia yang bila dibawa hukum hakam Allah syik memberikan alasan etc. mereka mahu gunakan akal untuk segala-galanya dan sekarang saya membawa logik akal untuk counter balik.

'don't judge a book by it's cover'...memang ada buku buruk yang isi baik. dan idiom ini juga bukan untuk benda yang nampak buruk sahaja, bahkan puak2 penentang hukum2 islam akan gunakan idiom ini untuk mempertahankan fahaman bathil mereka. kata mereka sama sahaja tutup aurat atau tak alasan 'don't judge a book by it's cover'

kita mahu yang terbaik dalam akademik, kehidupan etc. dalam beragama juga kita mahu yang terbaik. Kita sudah berakhlak mulia dan saya yakin diluar sana ramai yang berpakaian ketat2 yang hati mereka mulia, tidak mengumpat, tidak memfitnah, jadi tambahkanlah kesempurnaan anda dalam beragama dengan menutup aurat.

begitu juga dengan yang menutup aurat, anda mungkin sudah sempurna dengan pakaian anda, dan sempurnakanlah lagi dengan membaiki akhlak2 kita, hentikan mengeji orang, memfitnah, mengumpat dan 1001 macam dosa yang lain.

penulisan saya bebas ditafsirkan dengan seribu penafsiran, bahkan sesiapa yang mahu mentakwilkannya dengan 1001 penakwilan walaupun lari dr apa yang saya sampaikan, lakukanlah. Cuma jangan menakwil apa yang disyariatkan sesuka hati anda.

pesanan dr saya: saya tidak pasti anda semua membaca sampai habis atau tidak tulisan saya. saya telah menulis pesanan, bila kita ingin menegur orang, janganlah dicampur adukkan dengan bab lain. Jika dia tak menutup aurat, tergrulah sahaja tentang auratnya..janganlah bersiakp kurang ajar dengan berkata seperti kata-kata di bawah. contohnya:

1)apalah kau ni, rajin saja solat tapi tak tutup aurat.
2)baik tak payah solat, anda keluar rumah pakai baju macam sarung nangka

tak pun macam yang orang selalu attack yang menutup aurat

1)namaje tutup aurat, berkepit dengan jantan
2) elleh, tutup aurat konon. anda ingat aku tak tahu pagi tadi anda lewat bgn solat subuh.

cth2 di atas adalah sikap kurang ajar.sekurg2nye mereka ada membuat sedikit kebaikan dan tegurlah hanya yang silap sahaja.dan janganlah mengungkit-ungkit

wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-05-06 22:56


tambah satu lagi
8) haram wanita berwangi-wangian kecuali untuk suaminya

Bookmark and Share

    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-06 12:49


Lagu kontroversi di Singapura

sehingga mendapat respon menteri dan pakar bahasa di Malaysia...

(scroll down & klik kat bawah untuk dengar atau download lagu)

Lirik lagu:

MINAH TUDUNG

Minah Minah tudung zaman sekarang ramai cacat otak
Pakai tudung tapi pakai pakaian ketat ketat
Ada pula pakai tudung tapi pakai t-shirt pulak
Mana ke tidak masyarakat kita di pandang rendah

Keluar dengan mak pakai tudung
Pakai sopan aurat tertutup
Tapi bila keluar dengan kawan aurat terdedah
Bagi lelaki tengok percuma

Aku sendiri tengok pun hairan
Mana tak hairan
Agama kuat tapi baju ketat
Bukak tudung rambut perang

Perang..
Perang..
Konon tu nak tunjuk belang
Tindik sini tindik sana
Bukan di telinga saja
Lidah pun ada
Muka decent
Tetapi perangai nonsense
Ikut sesuka hati dia
Tapi tak ikut segi agama

Depan ibubapa pakai baju lengan panjang seluar panjang
Tapi di belakang
Lain cerita macam monster
Cabut kening ada tatu di badan dia
Pakai makeup pakai lipstik punya tebal
Macam
Macam

MasyaAllah..
MasyaAllah..
Tak boleh angkat
Tak boleh angkat
Tengok dia
Tengok dia
Goyang *&%#[email protected]# (tatnap)
Goyang *&%#[email protected]# (tatnap)


Masuk club pakai tudung
pergi tandas bukak tudung

Ooo..
Kemana pergi budaya..
Kemana pergi agama..
Mana pergi Melayu kita..

Dengar sini semua
Jangan ikut trend masa kita
Kita rosak kita hancur
Sapa nak jawab bila kita di kubur
Mak nak jawabkan?
Bapak jawabkan?
Atuk jawabkan?
Berani buat berani tanggung sendiri

fikir baik baik..
fikir masak masak.
Jangan kita menyesal di hari kelak..


Berubah lah kamu sebelum kamu diberubahkan
Ye la untuk, atuk jugak yang pandai kan..
Whatever la untuk..
Eh eh budak budak ni..


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

    


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-05-06 16:17


tudung pusat-pusat?...

komen sikit....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

masri2
WARGA SETIA
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14588
Posting: 921
Dari: Tampin

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-06 19:05


assalamualaikum wbt
nak komen apa lagi abang imam..dah tentu haram.

Bookmark and Share

    


  Member Information For masri2Profil   Hantar PM kepada masri2   Pergi ke masri2's Website   Quote dan BalasQuote

zaidakhtar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20793
Posting: 187
Dari: Liverpool

jordan   avatar


posticon Posting pada: 18-05-06 23:54


Pakai tudung tapi masuk Akademi Fantasia.
Apa hukumnya tu?
;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaidakhtarProfil   Hantar PM kepada zaidakhtar   Pergi ke zaidakhtar's Website   Quote dan BalasQuote

iNsyirah84
Warga Rasmi
Menyertai: 12.04.2006
Ahli No: 24130
Posting: 11
Dari: kuALa LumPUr

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 13:49


SAMA saja TUTUP KE TAK DARI SEGI DOSANYA... LAIN lah KALAU DIA MEMANG TAK PERNAH TAU TENTANG WAJIB TU..DAN TAK PERNAH DI BERITAHU...

TAMBAH pula SEKARANG NI..SEKOLAH TAK ADA KUASA MEWAJIBKAN PEMAKAIAN TUDUNG..LAGI lah MENGGONG!!


memang pun..tak payah lah nak menangkan orang yang tutup tapi tak tutup Tu..dose tetap dose

[ Telah diedit oleh: iNsyirah84 pada 17-08-06 13:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For iNsyirah84Profil   Hantar PM kepada iNsyirah84   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 14:34


salam~
tapi kan kalau yang jenis tak bertudung labuh bulat tapi pakaian dy longgar..
tak pakai ketat2..
kalau macam ni ok ke?
sekadar bertanya..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-08-06 15:36


Assalamualaikum..

Rasanya forum ni dah jadi panas...apapun, kita jangan mudah melatah dengan mereka yang pakai tudung tapi baju dan seluar ketat ni.kadang-kadang latar belakang family tak sama dengan kita yang dah di asuh dengan segala akhlak islam, ataupun dah terpengaruh dengan kawan-kawan.. Bukan hendak membela mereka namun kadang-kadang mereka ini tiada siapa yang ingin mendekati membimbing mereka. Sungguh mereka akan menolak kita namun ikutlah cara rasulullah, segalanya dibalas dengan kebaikan hingga nur islam tu nampak jelas di mata mereka...Mari kita sama-sama doakan moga Allah bukakan pintu hati mereka ini untuk berubah ke arah yang baik. Ramai manusia mengutuk seseorang dengan perbuatan yang tidak disukai tapi sedikit sekali yang mahu berdoa untuk saudara seagama mereka itu mendapat hidayah agar berubah menjadi insan kamil..wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 28-08-06 16:17


Pada 18-04-06 11:01 , Marziana_ posting:

!!! QUOTE !!!

Huhu ilmu agama kurang,pakai tudung sekadar fesyen saja.lepas tu tiba-tiba kerajaan buat hukum baru tak galakkan pelajar pakai tudung lagi liar lah orang-orang macam ni..!!!


member saya yang banyak jadi begini adalah dari orang yang berilmu...mereka bersekolah agama lagi...result mereka bukan result yang second class tapi semua yang first class...
tapi mereka tak iklas belajar sebab 2 jadi macam 2....
Kalau yang jenis tau agama tapi buat jugak perkara yang ni bagaimana ek...
sama-sama kita doakan moga mereka berubah...
aaaaaaaminnnnnnnnn

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

ayesha1511
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24823
Posting: 34

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-06 16:44


hidayah itu milik allah
siapalah kita untuk menghukum manusia

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayesha1511Profil   Hantar PM kepada ayesha1511   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-06 17:05


KITA KENA TEGUR!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 28-08-06 17:29


sedih bila jadi macam ni
yang elok cantik bertudung....dah tinggalkan pulak
apa nak jadi dengan umat akhir zaman ni????

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

dingin_subuh
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2006
Ahli No: 26076
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 16:37


perempuan NI KUAT NAFSU....
TUDUNG DIIBARATKAN SEBAGAI SEJENIS PAKAIAN RUTIN....
tak pakai NAMPAK MACAM XLENKAP pula PAKAIAN 2...
MACAM MAKAN NASI tak ada LAUK, XSEDAP...
PAKAI TUDUNG...
MUNGKIN SEBAB MAK PAK SURUH PAKAI...
PAKAIAN KETAT SEBAB NAK TUNJUK TUNJUK BENTUK TUBUH...
PRASAN LAWA lah KATAKAN...
MUNGKIN SEBAB NAK PANCING PAKWE...
DOSA DAN PAHALA LETAK kat TEPI...
THAT'S MY POINT OF VIEW
OBOUT THIS KIND OF HUMAN BEING..
CALLED GEDIK perempuan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dingin_subuhProfil   Hantar PM kepada dingin_subuh   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-08-06 16:58


Assalammualaikum............
Perkara ini memang macam menjadi budaya pakai tudung ta.baju ketat........tapi kita sebagai umat islam berdoalah supaya mereke2 ini berubah.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

fatty
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2006
Ahli No: 26381
Posting: 10

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 16:37


dah jadi trend...bagi mereka jnj pakai tdung,kira tutup aurat juga r itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fattyProfil   Hantar PM kepada fatty   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1899
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 22:02


itu tutp urat namanya...bukan tutup aurat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 22:21


engkar dalam taat...sebab tu Allah cipta syurga dan neraka...tiada yang ditengah2nya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 22:21


engkar dalam taat...sebab tu Allah cipta syurga dan neraka...tiada yang ditengah2nya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-10-06 22:34


alin paling tak suka tengok perempuan yang pakai macam ni...apa yang mereka fikirkan sebenarnya? kepala tutup, badan terdedah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 18:28


PAKAIAN KETAT.....

>>DASYAT2 SEJAK ZAMAN P.RAMLEE DAH ADA CUMA ZAMAN sekarang ini mereka PAKAI TUDUNG...
>>KELAKAR KALAU mereka PAKAI MACAM TU....
>>tak KAN NAK SURUH ORANG PANDANG DAN PEGANG..Maaf

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

east_salju
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6074
Posting: 106
Dari: d bawah lindungan bayu

demrepcongo   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 18:39


SALAM...
itu menunjukkan kita berada di akhir zaman...
bukankah NABI MUHAMMAD S.A.W pernah bersabda...lebih kurang beginila bunyinya...."Apabila kamu hilang sifat malu perbuatlah sesuka hatimu..." perbetulkan jika silap...
Orang-orang sebegini, maaf cakapla...sengaja nak "membrandingkan" diri dengan cara tersebut...

Bookmark and Share

    


  Member Information For east_saljuProfil   Hantar PM kepada east_salju   Pergi ke east_salju's Website   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-10-06 19:18


ASSALAMMUALAIKUM.......
Hmmm...jangan lupa masa akan datang mungkin ada yang memakai tudung beserta dengan t-shirt ketat dan nampak pusat serta seluar ketat, bilamana dalam keadaan tunduk nampak seluar dalam yang dipakai...kan...kan...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-06 22:38


salam........................
ini lah yang dkata akhir zaman........
Rasulullah pernah bsabda...
akhir zaman nanti wanita akan pakai pakaian seperti xmemakai apa-apa...................
tudung pula sekadar ikutan atau fesyen......

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

norasmaria
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11128
Posting: 6
Dari: pasir mas

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-10-06 00:46


Assalamualaikum.....
itu semua berlaku sebab kurangnya ilmu. pada mereka ni, asal tutup seluruh badan dah kira tutup aurat. tak kira ketat ke tak. kalau tau pun buat-buat tak tau saja. ikut fesyen terkini kan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For norasmariaProfil   Hantar PM kepada norasmaria   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-10-06 00:57


mungkin bertudung sebab berfesyen saja....sekarang kan dah macam-macam fesyen bertudung....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 14-10-06 01:26


setuju juga dengan kenyataan masri tu...sebrnrnye org yang pakai ketat tu sebab dr kecik begitu, lepas itu nak diterima oleh kawan-kawan atau masyarakat, dan rasa lebih confident...mereka ni juga ada yang berpegang kepada prinsip "pakai apa yang kita nak pakai, jangan biarkn org lain tentukn cara berpakain kita"..yang ni lebih kepada idea feminism...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 14-10-06 07:36


assalamualaikum
saya ada seorang junior ni, masa mula2 masuk 'u' dia memang on and off bertudung. Kalau pergi kuliah pakai, tapi bila keluar bandar, tak pakai pulak. tapi, kawan-kawan dia tak pernah sisihkan dia walau dia tak bertudung and pakai baju ketat.
berkat dakwh secara tidak langsung kawan-kawannya, sekarang dia dah consistent bertudung dan alhamdulillah baju pun dah mula dilabuhkan.
jadi, jangan asyik kutuk saja mereka ni..(bukan membela)
slowly, kita tegur, kita tunjukkan contoh yang baik..insyaAllah
Allah swt bukak pintu hati dia...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 14-10-06 07:40


ASSALAMMUALAIKUM..........
Hmmm...betullah tu...tapi kalau dah ramai macam tu susahlah sikit nak mendakwahkannya...dan bukan semua orang mampu nak mendakwahkan orang lain....
http://www.geocities.com/tadikaislamalhusna/


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

ad-din
WARGA SETIA
Menyertai: 19.09.2005
Ahli No: 19148
Posting: 648
Dari: terengganu-

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-06 23:07


ada juga yang bertudung tapi rambut terkeluar kat belakang.. ni apa pesen pula manusia macam ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ad-dinProfil   Hantar PM kepada ad-din   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 19-10-06 06:02


pesen akhir zaman

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-12-06 21:14


pakai pakaian ketat umpama macam telanjang bulat sahaja..
sebabnya dia nampakkan bentuk tubuh badannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

silmi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.12.2006
Ahli No: 27946
Posting: 43
Dari: PERAK

Perak  


posticon Posting pada: 31-12-06 22:37


salam...parah ni....memalukan perempuan yang pakai tudung....orang mcam ni hipokrit....pegangan dpa adalah rambut saja aurat..selebihnye tu tak apa....sedangkan dalam islam,perempuan ni di suruh menutup dadanye...pakai baju yang tidak menampakkan tubuh badannye...baru boleh jadi anak,wanita dan isteri yang solehah,,,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For silmiProfil   Hantar PM kepada silmi   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 31-12-06 22:54


Pada 31-12-06 22:37 , silmi posting:

!!! QUOTE !!!

salam...parah ni....memalukan perempuan yang pakai tudung....orang mcam ni hipokrit....pegangan dpa adalah rambut saja aurat..selebihnye tu tak apa....sedangkan dalam islam,perempuan ni di suruh menutup dadanye...pakai baju yang tidak menampakkan tubuh badannye...baru boleh jadi anak,wanita dan isteri yang solehah,,,,,,

na'am... ana setuju dengan pendapat silmi..
yang memakai begitu dapat dosa,yang melihat pun dapat dosa juga..
menyusahkan org saja, :-( :-( :-(
secara jujurnya, memang susah nak jaga mata.
menyusahkan org....menyusahkan org...menyusahkan org...


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 01-01-07 01:43


Hmmm...aurat...Perkara yang sering di pandang remeh kaum wanita sehingga mereka tidak sedar mejadi bahan rangsangan lelaki yang lemah tipis imannya...Akibatnya kaum perempuan juga yang menjadi mangsa apabila lelaki tersebut mencari jalan untuk melepaskan keinginannya...Dan zina kebanyakkannya di mulakan oleh wanita yang macam ni...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 08:34


PAKAI TUDUNG TU SYARAT saja.....

NAMPAKNYE ORANG KURANG FAHAM PEMAKAIAN IKUT SYARIAT...

sedihnya GENERASI KITA.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 08:36


LELAKI YANG MELIHAT ini TERSIKSA IMANNYA.....

SECARA JUJURNYA....
DAH mereka(P) DISPLAY kami(L) MANA BOLEH ELAK/...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 09:55


macam-macam FESHION sekarang.....

PAKAI TUDUNG PUNGGUNG SOLID...
PAKAI TUDUNG DADA NAMPAK...
PAKAI TUDUNG SELUAR KETAT...
PAKAI TUDUNG BAJU SENDAT..

MACAM ini punya GAYA,TERSIKSA BATINKU..huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 10:43


Pada 13-04-06 16:10 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

ada ke yang pakai seluar pendek tapi pakai tudung???huhu


haha...tu maknanya ada something lah kat otak dia..hehe :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 11:31


bagi saya memang tidak sesuai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 12:04


Pada 21-04-06 11:22 , rasha_aleeya posting:

!!! QUOTE !!!

habis tu apa cerita pula dengan orang yang pakai stokin, tudung labuh...semua orang tengok macam respect lah....tapi keluar dengan tunag ,pegang tangan......
please lah...dont judge the book by its cover.....semuanya yang penting hati....lagi pun tu kan dosa dia dengan ALLAH, siapa lah kita ni nak pertikai kan dosa dia...kita ni baik sangat ke.....kalau setakat bertudung labuh...dan nak bangga diri.. whaat for????



maafla ye..sekurang-kurangnya,orang bertudung labuh ni dah tutup aurat dengan baik..hal pegang tangan,hal kedua..itu ikut iman masing-masing..mungkin mereka tak boleh kawal naluri tu..mereka pun manusia biasa juga..
maaf kalau salah cakap..
saya budak baru belajar....s3b..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-02-07 12:17


Pada 17-08-06 14:34 , lamyanunalif_mursyidah posting:

!!! QUOTE !!!

salam~
tapi kan kalau yang jenis tak bertudung labuh bulat tapi pakaian dia longgar..
tak pakai ketat2..
kalau macam ni ok ke?
sekadar bertanya..
wasalam~


tak salah selagi tudung tu bawah dari paras dada... mybe..kalau salah,sesiapa boleh betulkan..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.213712 saat. Lajunya....