Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-05-2022  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 53
Ahli: 0
Jumlah: 53




  Yang Masuk Ke Sini
Abdullah: 22 hari yang lalu
muslimin23: 25 hari yang lalu
MTMKi: 38 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 51 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: perkara yang lelaki benci pada wanita....


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» perkara yang lelaki benci pada wanita....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh perkara yang lelaki benci pada wanita....

jameelah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2740
Posting: 26
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-08-03 14:48


assalamualaikum.. nak tanya ni, ada tak perkara y muslimin tak suka pd sifat2 seorg wanita. insyaallah nak cube baiki diri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jameelahProfil   Hantar PM kepada jameelah   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 05-08-03 23:16


MEROKOK..
INI kenyataan..tapi
rasenye sahabat sahabat...
takde macam tu..
tapi itulah yang berlaku..pada
sahabat diluar..
wasalam..(sorry)

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-08-03 00:11


Yg paling penting jangan abaikan keistimewaan yg Allah telah berikan pada setiap wanita dan jangan disalah gunakan.........iaitu kewanitaan ....itu sendiri.....


..............
Prof_Muslim

p/s : Jadilah wanita solehah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-08-03 21:45


1.Mengongkong..
2.Fikir benda remeh....
3.Manja tak bertempat
4.Simpan coklat dlm beg tangan lebih 3 hari lepas makan...
5.Pilih baju dan tudung lebih 3 jam,tapi last last..buy nothing...
6.Makan control,,takut sgt badan naik..
7.Suka cerita pasal kawan kawan kawin....
8.Gabra..lepas tu menangis terutama bila tak dpt buat assignment
9.Pakai bedak tebal sgt..
10.Dressing mcm nak masuk team kompang...
11.Merajuk..sebab lambat ambil bawa gi makan,bila beri alasan,dia kata kita ada org lain..
12.Beli Make up banyak-banyak..kalau cantik tetap akan dilihat cantik..
13.Masam muka bila kita berbual dengan perempuan lain..dia ingat tu spare part
14.Suka banding diri kita dengan pakwe lama dia...."u mcm shah rukh khan,tapi pakwe i mcm tom cruise"..
15.Tak suka memajukan diri,fikir grad lepas tu nak terus kawin...dpt anak...
16.Tak suka membaca....
17.Lemah penguasaan BI,pastu taknak perbaiki...
18.Buka kaset dlm kereta dengan lagu yg bukan bukan..."Ting Ting by Noraniza Idris...my god....................
19.Tentukan warna apa yg sesuai untuk kita...
20.Pergi tengok wayang mesti bawak dia....tak boleh bawak org lain.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 07-08-03 23:17


assalamualaikum...

tak tahu la pe jawapannya ...
kemungkinan de pada setiap muslimin...
tapi tak leh nak cakap sekarang ni ...
nati abis pe rahsia....

wssalam///

minta maaf



-----------------
assalamualaikum.....ingat org di sini......FITRAH SEMULA JADI MANUSIA LELAKI SUKAKAN WANITA...lelaki yang baik untuk wanita yang baik, wanita yang baik untuk lelaki yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 09:09


banyak perkara yg org lelaki benci pada wanita kalau nak hurai tak habis2.semua lelaki ada sebab dan alasan pada topik ni.
1)gelak ngalah org lelaki
2)pakaian yg menyesakan mata.
3)memilih bukan main lagi tp x beli pun
4)suka naggis
5)cepat merajuk
6)kuat cemburu
7)mulut macam murai
suka jaga tepi kain org
9)make-up ngalah artis
10)nak tau sapa kite kawan
cukup la tu nnt kecil hati org wanita yg mmg kecil pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

Syukron
Warga Rasmi
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2698
Posting: 7
Dari: Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 09-08-03 11:29


Sikap wanita yang buat lelaki [email protected]
* Gelak kuat
* Suka cerita/ngumpat hal kawan
* Tutup aurat tak sempurna- tudung pendek / tak pakai stokin / pakai baju lengan pendek / baju kebaya.
* make-up tebal.
* Kasar macam lelaki
* Bila cakap suka menengking
* Suka berleter
* Ego, kononnya memperjuangkan hak-hak wanita, sedangkan Islam telah mengangkat martabat wanita.
Itu yang lelaki benci, yang lelaki suka tak nak tau ke?
Sikap wanita yang buat lelaki [email protected]
* Sabar
* Lemah-lembut
* Tutup aurat
* Memberi perhatian bila lelaki bercerita.
Wanita adalah sahabat, teman dan kekasih.



Bookmark and Share

    


  Member Information For SyukronProfil   Hantar PM kepada Syukron   Quote dan BalasQuote

zamani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2256
Posting: 184

Johor  


posticon Posting pada: 09-08-03 12:25


mengada gada

-----------------
smile always

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamaniProfil   Hantar PM kepada zamani   Quote dan BalasQuote

lang_biru
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 272
Posting: 213
Dari: utara ke selatan

Selangor  


posticon Posting pada: 09-08-03 13:03


mmg cukup benci perempuan yg menengking...

-----------------
Suatu kelainan hanya di www.softHands.com.my ...... anda berani ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lang_biruProfil   Hantar PM kepada lang_biru   Pergi ke lang_biru's Website   Quote dan BalasQuote

putera_manis
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 22
Posting: 593
Dari: Segamat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-08-03 15:04


tergedik-gedik...

-----------------

MAta BErtENTanG,kAn tIMBul kaSIH SAyanG....
HAti berTEMU HatI,KAn laHIr rASa kaSIh.....
BiLA dAHI BERtemu SEjaDah,BAruKAN teRAsA KeBESaraN iLAhi...
KetENAngan Jua DiPerolehi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera_manisProfil   Hantar PM kepada putera_manis   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 09-08-03 22:12


tak suka pada perempuan yg berpakaian seolah tak berpakaian....




p/s: lebih suka tgk perempuan berbaju kurung

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-08-03 13:50



Terima seadanya..tapi tak semua perempuan macam ni...


** Puteri Impian....nak gapai bintang di langit**


[ Posting ini telah di edit oleh: AnisAqilah pada 2003-08-11 13:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

wadah_ummah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1729
Posting: 80
Dari: negeri tuan guru

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-03 15:58


pakaian kat atas perfect, tp tak pakai stokin. kesian.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wadah_ummahProfil   Hantar PM kepada wadah_ummah   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-08-03 13:52


haahha..lagi yg pakai stokin sebelah lain..pakai lipstik mcm guna cat Nipon

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

drnina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1444
Posting: 51
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-08-03 14:22


AMBOi.... byk nye karenah sahabat kita yg sorang nih...mengomen kuat betul...ye lah betul la tu tp pada2 gak...manalah tau ada terasa hati, kena kat btg idung sendiri ker, sapa tau... saye tak nafi ada muslimah yg pakai lipstik terang sgt tp takdela sampai disamakan dgn cat nipon! tadi niat nak berubah dah tp tiba2 tak jadi coz terasa diri kene kutuk penyek

Bookmark and Share

    


  Member Information For drninaProfil   Hantar PM kepada drnina   Quote dan BalasQuote

nurafnan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1278
Posting: 34
Dari: MMU

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-08-03 15:06


o0o0o0o0o0o0ooo...banyak nyerr...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurafnanProfil   Hantar PM kepada nurafnan   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 12-08-03 15:43


Quote:

On 2003-08-12 15:06, nurafnan wrote:
o0o0o0o0o0o0ooo...banyak nyerr...

.............boleh la......

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 12-08-03 20:23


ana rasa wanita seharusnya menjaga akhlaknya sprti cara pemakaiannya yang lengkap ikut cara islam.....dan selain tu pandai2 je la cari sendiri...


wassalam...
minta maaf



-----------------
assalamualaikum.....ingat org di sini......FITRAH SEMULA JADI MANUSIA LELAKI SUKAKAN WANITA...lelaki yang baik untuk wanita yang baik, wanita yang baik untuk lelaki yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 13-08-03 16:02


Quote:

On 2003-08-07 21:45, JoshuaIsfahan wrote:
1.Mengongkong..
2.Fikir benda remeh....
3.Manja tak bertempat
4.Simpan coklat dlm beg tangan lebih 3 hari lepas makan...
5.Pilih baju dan tudung lebih 3 jam,tapi last last..buy nothing...
6.Makan control,,takut sgt badan naik..
7.Suka cerita pasal kawan kawan kawin....
8.Gabra..lepas tu menangis terutama bila tak dpt buat assignment
9.Pakai bedak tebal sgt..
10.Dressing mcm nak masuk team kompang...
11.Merajuk..sebab lambat ambil bawa gi makan,bila beri alasan,dia kata kita ada org lain..
12.Beli Make up banyak-banyak..kalau cantik tetap akan dilihat cantik..
13.Masam muka bila kita berbual dengan perempuan lain..dia ingat tu spare part
14.Suka banding diri kita dengan pakwe lama dia...."u mcm shah rukh khan,tapi pakwe i mcm tom cruise"..
15.Tak suka memajukan diri,fikir grad lepas tu nak terus kawin...dpt anak...
16.Tak suka membaca....
17.Lemah penguasaan BI,pastu taknak perbaiki...
18.Buka kaset dlm kereta dengan lagu yg bukan bukan..."Ting Ting by Noraniza Idris...my god....................
19.Tentukan warna apa yg sesuai untuk kita...
20.Pergi tengok wayang mesti bawak dia....tak boleh bawak org lain.....




hah hah hah !. Allahuakbar. mane la hang dpt idea mcm nih, pecah perut. naseb baik tak pecah. hah hah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

AnisAqilah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1446
Posting: 261
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-08-03 16:18


Quote:
4.Simpan coklat dlm beg tangan lebih 3 hari lepas makan...


akhi joshua macam ada pengalaman jer..hehe, sampai dlm beg tangan pun habis akhi joshua tahu..

Quote:
17.Lemah penguasaan BI,pastu taknak perbaiki...


tak pompuan aje rasanya..lelaki pun lebih kurang jugak macam ni...

jangan marah ye akhi joshua..gurau-gurau je..

-----------------

Tertawalah pada segala cubaan, kerana dunia ini hanya kosong belaka, terimalah sepuluh kekalahan sebelum menerima satu kemenangan


Bookmark and Share

    


  Member Information For AnisAqilahProfil   Hantar PM kepada AnisAqilah   Pergi ke AnisAqilah's Website   Quote dan BalasQuote

Sufigirl81
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 559
Posting: 25

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-08-03 16:18


Assalamualaikum

Wahai para muslimin ingatlah... no body perfect in the world
setiap insan sama ada lelaki mahupun perempuan mempunyai kelemahannya tersendiri.
seandainya perempuan itu lemah atau kekurangan dari suatu sudut sudah menjadi tanggungjawab lelaki untuk perelokkan mereka. Bukankah perempuan itu dijadikan dari tulang rusuk yang bengkok??????

Bookmark and Share

    


  Member Information For Sufigirl81Profil   Hantar PM kepada Sufigirl81   Quote dan BalasQuote

qalbun_nisa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 487
Posting: 63
Dari: ntah

Sabah  


posticon Posting pada: 18-08-03 17:47


Bismillahir Rahmanir Rahim
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Alhamdulillah hamdan lahu wassolatu wassalamu 'ala rasulihi wahabibih

MAsya Allah... sedikit sebanyak rasa malu bila baca apa yg sahabat2 muslimin tulis. Semoga terlindung daripada kebenciaan manusia dan kejahatan dunia, amin... Samalah2 kita memperbaiki sikap kita kita, kalau muslimin ada menda yg tak suka kat muslimat mesti muslimat pun camtu, kan? JAdi saling tegur-menegur la kita. Dan ingatlah, takde sapa yang perfectdan perspektif seseorang tu terhadap seseorang tu berbeza. Misalnya, A kata B cantik, tapi tak semestinya C pun sependapat dengan A. Jadi kalau ada akhi tak suka pompuan kuat merajuk, manalah tau ada akhi yang suka.kan? (ni sikit2 nak mendefense diri sendiri nih, ekekkeke) . Anyway... masing2 ada pendapat, terima aje...kan? MAnalah tau ada akhi yg kuat merajuk, ekekke

-----------------
Tuhan..
Dosaku menggunung tinggi..
Tapi rahmatMu melangit meluas...
Harga selautan syukurku...
hanya setitis NikmatMu di bumi...
Tuhan selangkah ku dekat padaMu...
seribu langkah Kau dekat padaku...


Bookmark and Share

    


  Member Information For qalbun_nisaProfil   Hantar PM kepada qalbun_nisa   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-08-03 12:45


Siapa makan cili..dialah rasa pedasnya...paling baik..be natural......takyah nak make up tebal sgt..bukan nak masuk panglipurlara...

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-08-03 11:55


uish....
mengikut pandangan joshua byk yg tak berkenan..
mm...
tapi tak semua yg saya setuju..
tp ada yg saya setuju..
cuma ikut kita dlm menangani perasaan org lain..
hidup ini perlukan pengobanan..
kita takleh suka apa yg org lain suka..
dan kita juga perlu ingat..org lain juga takleh suka dengan apa yg kita suka...
jadi jelas disini....
jika kita leh berkorban apa yg kita suka dimata kita utk sidia..bukankah itu lebih baik dr bertengkar..
kita kena ingat..kita suka dia kerna apa..
dan kena juga atak suka apa yg dia tak suka selagi tdk menyentuh soal syariat..dan begitu juga sebaliknya..
yg penting disini toleransi..
nak ikut apa jua kehendak kita pasti tdk terjumpa dizaman ini...
manusia itu bukan sempurna...
cuma kita dilahirkan utk mencari kesempurnaan hidup didunia dan akhirat...
tak dpt gading...tanduk pun berguna....

p/s..suka boleh jadi benci..
benci boleh jadi rindu..
rindu boleh jadi sayang..
sayang leh jadi cinta..
cinta leh jadi musuh....


-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-08-03 17:52


assalamualaikum

Bukan tak boleh terima..dah soalan dia tanya apa yg kita benci pd perempuan...lahh..kita ckaplah...apapun memangpun manusia tak sempurna..jadi yg mana lemah tu baiki..dan kenalah terima seadanya...
yg list tu..tu semua pengalaman saya,50%...lebih tu kawan saya punya..yg coklat tu sebab si dia hilang hp,habis satu beg dia buka depan saya..jadi kita ni tengoklah...asam boi seminggu pun ada????
alhamdulillah,hub kami tak lama...hahahahaha.....kalau ingat balik,leh gelak...pasal BI tu...saya tak taulah,sebab pengalaman lalu,dahlah BI mcm kayu..pastu taknak belajar..bila jumpa kawan kawan saya rasa rendah hati,malu..dia kata kawan saya tak suka dia...saya bagi dia dictionary,buku komunikasi dan ajar lagi...habis taknak..kita ni nak buat benda baik..dia yg taknak ikut....PUN kawan tak lama juga HAHAHAH...
rasanya dah mcm jadi heartbreaker's pulak.....apapun...tu srikandi..jgn ambil hati..saya cukup bercakap benar..org perempuan ni susah nak terima kritikan kita..nanti dia merajuk...cthnya..mana sesuai warna hijau Frozen dipakai dengan kuning emas..mana sesuai..teruk sgt kombinasi tu..katanya nak moden,stail...bila bawak gi klcc.semua tengok semacam,kita ni tak kisahlah sebab dah tegur taknak dengar..pastu marah marah,dia kata kita suka dia diketawakan..ermmm...tulah perempuan...habis camner??????






Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

aisyahumairah_5
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2260
Posting: 8
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 20-08-03 18:12


jangan mengimpikan wanita semulia saidatina fatimah andai dirimu tidak sehebat saidina ali karamallahuwajha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahumairah_5Profil   Hantar PM kepada aisyahumairah_5   Quote dan BalasQuote

bulan_bintang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 396
Posting: 144
Dari: cyberjaya-the intelligent city

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-03 18:15


assalamualaikum..

MAsyaAllah..banyaknye yg korang-korang smua list downkan..isk3..tapi rasenye..itu memang hakikat yang patut diterima oleh kaum hawa dalam memperbaiki diri untuk menjadi wanita/perempuan yang lebih sempurna..insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bulan_bintangProfil   Hantar PM kepada bulan_bintang   Quote dan BalasQuote

bulan_bintang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 396
Posting: 144
Dari: cyberjaya-the intelligent city

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-03 18:16


assalamualaikum..

MAsyaAllah..banyaknye yg korang-korang smua list downkan..isk3..tapi rasenye..itu memang hakikat yang patut diterima oleh kaum hawa dalam memperbaiki diri untuk menjadi wanita/perempuan yang lebih sempurna..insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bulan_bintangProfil   Hantar PM kepada bulan_bintang   Quote dan BalasQuote

bulan_bintang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 396
Posting: 144
Dari: cyberjaya-the intelligent city

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-03 18:17


assalamualaikum..

MAsyaAllah..banyaknye yg korang-korang smua list downkan..isk3..tapi rasenye..itu memang hakikat yang patut diterima oleh kaum hawa dalam memperbaiki diri untuk menjadi wanita/perempuan yang lebih sempurna..insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bulan_bintangProfil   Hantar PM kepada bulan_bintang   Quote dan BalasQuote

dinaremas
Warga Rasmi
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3019
Posting: 6
Dari: terengganu

egypt  


posticon Posting pada: 20-08-03 20:38


assalamualaikum...

hmmm.....banyak rupanya perkara yg dibenci kaum adam ni.tapi muslimin pun kenalah periksa peribadi sendiri juga.lebih kurang sama la dgn muslimah ni.tapi pompuan yg mengada2 mmg dibenci.bukan sahaja kaum adam ni,sesama muslimah sendiri pun agaknya.jadilah muslimah sejati.......insyaallah peribadimu disanjung tinggi.

dinaremas

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinaremasProfil   Hantar PM kepada dinaremas   Quote dan BalasQuote

Qurratul_ain
Warga Rasmi
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2019
Posting: 15
Dari: Bandar Baru Bangi

Johor  


posticon Posting pada: 20-08-03 22:46


mak aaiii... banyaknye list down.. memang la fitrah manusia itu ada yg kita suka n ada gak yang kita x suka atau menyampah..

cuma apa yg perlu kita fikir kat sini apakah kita ni dah cukup ok atau bagus sehinggakan kita nak partner kita ikut apa yg kita suka n tinggalkan apa yg kita x suka.??

tapi.. if apa yg kita x suka partner kita tu buat n ianye menyalahi syariat islam.. spt x tutup aurat.. ber'make up' tebal2 tu mamang la sepatutnye kita tegur.. tegurla secara berhikmah..

apa pun dalam hubungan.. atau dalam berkawan, perlu ada GIVE n TAKE. both of them kena kompromi.. dan gak tolak ansur.. barula ada sefahaman..

tapi...
fikirlah secara mendalam.. janganlah kita bermimpi untuk mendapat muslimah sebaik Fatimah Az Zahrah jika kita ni tidak sehebat Ali Karamallahuwajhah..




Bookmark and Share

    


  Member Information For Qurratul_ainProfil   Hantar PM kepada Qurratul_ain   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 20-08-03 23:46


hai.... cerewet jugak ye. setiap manusia mesti ada kekurangannya. x kira lelaki atau pun perempuan. tapi..... x pe lah boleh jadikan panduan.

-----------------
Keikhlasan dalam perhubungan

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 21-08-03 03:44


akuzakie berpendapat lakk...

1.)X suka pompuan yg x terima pendapat @ nasihat org lain...
2.)X suka pompuan yg. suka ikut kepala sendiri... semua dia buat betul..
3.)X suka yg make-up tebal2.. cukuplah sekadarnyer.. yg Natural Beuty gitu.. nak tau pompuan tue cantik ke tidak.. tgk biler time dia baru bangun tido.. Sleeping Beuty tue... kui kui kui...
4.)x suka pompuan yg senyap sangat(pemalu x bertempat) hinggakan nak dengar suarapun payah... (mcm ader simpan emas dlm mulut) bukan apa... nanti mati kutu kita d'buatnyer...
5.) x suka yg seksi2 sgt... yelaa... kalau semua ditunjukkan ... abis.. biler kawin nanti x surprise laa..
6.)x suka yg gemar bawak mulut(mengumpat)
7.) x suka yg terlalu cerewet
8.)x suka yg badan bau tungkik(bahasa dlm UJANG).. yg bdn berbau sampai lalu kat org boleh muntah... (bukan apa.. pernah ter'bau' masalahnyer...
9.) x suka pompuan yg tak reti memasak... = kurang kemahiran hidup
10.)akhir sekali... Boros!! sifat yg sukar d'kikis..

mahap yer.... just pendapat jerr... lelaki pun ader kekurangannyer... tp,sekurang2nyer kita berkongsi pengalaman n' pendapat kan?


-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-08-03 12:16


hikhikhik..
apa yg akuzakie tulis tuh cam hampir tepat je ngan apa yg azimi nak..
hehhee...
kirenya sokong2..

apapun sokong gak kata2 joshua...

p/s..hehhe..

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-08-03 08:27


Pada muslimat/sahabiah..
jgn terasa..itu hanya penadapt dan kehendak lelaki/muslimin, termasuk Prof sendri
Insya-Allah, yg baca semaua nie...bukan itu cirinya kan ?...Pasti baik-baik belaka...
Tak semestinya lelakiperlu siasat sehinnga nak tahu pasal waniat ,juga sebaliknya....
Tetepi ini kerna pendapat Joshua dan Akuzakie..adalah mungkin dari pandangan zahir dan gambaran realiti dahulu dan sekarang..
dan juga apa yg dia fahami dalam
mempelajari kehidupan...
Wallahualam

Maaf salah kata

...................
Prof_Muslim

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

azvina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3365
Posting: 47
Dari: negara di bawah langit

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-11-03 10:03


mak datuk...........punyelah banyak komen korang

Bookmark and Share

    


  Member Information For azvinaProfil   Hantar PM kepada azvina   Quote dan BalasQuote

aliflamra
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 245
Posting: 292
Dari: Putrajaya

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 10:54


Quote:

On 2003-08-09 11:29, Syukron wrote:
Sikap wanita yang buat lelaki [email protected]
* Gelak kuat
* Suka cerita/ngumpat hal kawan
* Tutup aurat tak sempurna- tudung pendek / tak pakai stokin / pakai baju lengan pendek / baju kebaya.
* make-up tebal.
* Kasar macam lelaki
* Bila cakap suka menengking
* Suka berleter
* Ego, kononnya memperjuangkan hak-hak wanita, sedangkan Islam telah mengangkat martabat wanita.
Itu yang lelaki benci, yang lelaki suka tak nak tau ke?
Sikap wanita yang buat lelaki [email protected]
* Sabar
* Lemah-lembut
* Tutup aurat
* Memberi perhatian bila lelaki bercerita.
Wanita adalah sahabat, teman dan kekasih.





Bookmark and Share

    


  Member Information For aliflamraProfil   Hantar PM kepada aliflamra   Quote dan BalasQuote

adeq_shiFa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 410
Posting: 315
Dari: BuMi

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 12-11-03 12:40


termakan cili pulak saya...
apape pun kite terima ajelah..
dan jadikan panduan utk masa hadapan

selaluuu....

-----------------
Allah knows what's the best for us ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq_shiFaProfil   Hantar PM kepada adeq_shiFa   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-11-03 12:48


Sikap wanita yang saya x suka

1. Lemah lembut.
2. Tak boleh buka mulut, kena kunci.
3. Suka ambil tahu hal saya.
4. Jadi Pak Turut
5. dll

Yang lain2 tu baik gak, kontra sikit ngan member lain. Saya suka perempuan yang

1. Tak macam perempuan.
2. Fit, kuat, suka gaduh.
3. Suka buat benda bukan2
4. dll

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

sutera_biru
Warga Rasmi
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4931
Posting: 19
Dari: danger zone

Kedah  


posticon Posting pada: 18-11-03 15:37


btol tue....
memilih betul kaum ada kt sini....
kena bersyukur ngan apa yg ader.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_biruProfil   Hantar PM kepada sutera_biru   Quote dan BalasQuote

sutera_biru
Warga Rasmi
Menyertai: 05.11.2003
Ahli No: 4931
Posting: 19
Dari: danger zone

Kedah  


posticon Posting pada: 18-11-03 15:37


btol tue....
memilih betul kaum ada kt sini....
kena bersyukur ngan apa yg ader.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_biruProfil   Hantar PM kepada sutera_biru   Quote dan BalasQuote

yusma
Warga Rasmi
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5762
Posting: 8

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-02-04 21:01


kita kat dunia nie tak sempurna. mmg lelaki ada sst yg dia x suka ttg pompuan, pompuan pun camtu gak. apa kata lepaih nie ada plak kaum hawa yg listkan apa yg diorang tak suka dari sudut pandangan sendiri la bkn yg di ambil dr mn2 sumber.

Bookmark and Share

    


  Member Information For yusmaProfil   Hantar PM kepada yusma   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 22-02-04 03:51


cess?!!...ehehehehe....apo² laa.....org pompuan leh komen gak tak???....sy cukup nyampah ngan pompuan yg kuat menyamar, kontrol ayu gitu...lagi satu...'pompuan palsu'...ahahaha....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 22-02-04 04:39


betul tu...jangan tertipu dengan perempuan palsu dah lah....

insyaALLAH... muslimah kita akan memperbaiki diri masing masing....

kalau muslimah dah berusaha untuk memperbaiki kelemahan, yang muslimin pun mesti turut sama berubah ke arah kebaikan juga, jangan duduk goyang kaki dan tahu bagi komen jer...


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-02-04 16:55


Assalamulaikum...
Itu bukan pandangan,itu mengutuk.Ingat lelaki bagus sangat.Lelaki pun lebih kurang juga,lagipun adik beradik ramai lelaki,dah masak sgt dgn perangai lelaki.Klu nak senaraikan,banyak giler.So,it equal,lelaki dan perempuan sama jer,ade pro dan kontra.Lelaki dan perempuan dijadikan utk melengkapi satu sama lain.Klu semua mahukan yg terbaik,bagaimana pulak dgn wanita yg kureng..klu wanita boleh accept lelaki yg kureng perengainya kenapa lelaki tak boleh!

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 22-02-04 20:24


huish....amilyn...sabar ..sabar....

betul tu.....
semua hamba ALLAH selagi bernama manusia, tak kan lepas dari memiliki kelemahan dan kelebihan.

belajarlah menerima kelebihan dan kelemahan seseorang.

sedangkan kaum hawa dapat menerima adam seadanya....
kepada kaum adam..jangan demanding sangat.
takut nanti yang diikejar tak dapat, yang digendong berciciran....hehehe...

jangan marah...senyum selalu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

sampanburuk
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7069
Posting: 257
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-02-04 12:28





Fuyoooo........Banyak sungguh komen dari muslimin ni tuk muslimat.bawak-bawak bersabar yer Muslimat sume.ok.....ana rasa muslimat kat sini InsyaAllah tak tergolong dlm ciri yg tersebut tu. Don't worry. Bukan apa sesetengah perkara tu walaupun bukan semua perempuan akan buat tapi lelaki tetap akan tuduh sebabnya....depa ingat semua perempuan itu sama.Kita kena buktikan bahawa kita bukanlah anggapan mereka.

Tak dinafikan perempuan ni ada sifat mengada2.tu yg tak tahan tu...meluat.yg manja pun ada.tapi sesetengah lelaki ada yg suka jugak jenis ni.ntah...tak paham. Apa pun kalau kita lihat sifat buruk yg ada pada diri orang lain,ia juga sedikit sebyk memperlihatkan kelemahan diri kita...tanpa kita sedar atau tak.munkin bukan sifat dia tu la..cermin2 kanlah diri kita.... wallahua'lam.

jangan marah atas komen ni.

-----------------
"::"Buat Apa Yg Kamu Perkatakan Kerana ALLAH Benci Kepada Orang Yg Memperkatakan Sesuatu Yg Tidak Ia Perbuat"::"

Bookmark and Share

    


  Member Information For sampanburukProfil   Hantar PM kepada sampanburuk   Quote dan BalasQuote

ziera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3307
Posting: 100
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-02-04 13:11


banyaknye komen...nk tergelak..

Quote:
"cermin diri sendiri..itu lebih baik dr yg sebaiknya"



Bookmark and Share

    


  Member Information For zieraProfil   Hantar PM kepada ziera   Quote dan BalasQuote

nysa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5481
Posting: 91
Dari: BuMi

egypt  


posticon Posting pada: 18-03-04 09:42


Quote:

On 2003-08-07 21:45, JoshuaIsfahan wrote:
1.Mengongkong..
2.Fikir benda remeh....
3.Manja tak bertempat
4.Simpan coklat dlm beg tangan lebih 3 hari lepas makan...
5.Pilih baju dan tudung lebih 3 jam,tapi last last..buy nothing...
6.Makan control,,takut sgt badan naik..
7.Suka cerita pasal kawan kawan kawin....
8.Gabra..lepas tu menangis terutama bila tak dpt buat assignment
9.Pakai bedak tebal sgt..
10.Dressing mcm nak masuk team kompang...
11.Merajuk..sebab lambat ambil bawa gi makan,bila beri alasan,dia kata kita ada org lain..
12.Beli Make up banyak-banyak..kalau cantik tetap akan dilihat cantik..
13.Masam muka bila kita berbual dengan perempuan lain..dia ingat tu spare part
14.Suka banding diri kita dengan pakwe lama dia...."u mcm shah rukh khan,tapi pakwe i mcm tom cruise"..
15.Tak suka memajukan diri,fikir grad lepas tu nak terus kawin...dpt anak...
16.Tak suka membaca....
17.Lemah penguasaan BI,pastu taknak perbaiki...
18.Buka kaset dlm kereta dengan lagu yg bukan bukan..."Ting Ting by Noraniza Idris...my god....................
19.Tentukan warna apa yg sesuai untuk kita...
20.Pergi tengok wayang mesti bawak dia....tak boleh bawak org lain.....




mcm pendapat s`diri je....tp,betul,sy sbg pompuan pon sokong

Bookmark and Share

    


  Member Information For nysaProfil   Hantar PM kepada nysa   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 11:05


wahaha
banyaknye komen sampai taktau nak komen apa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 18-03-04 11:46


Quote:

On 2003-08-12 13:52, JoshuaIsfahan wrote:
haahha..lagi yg pakai stokin sebelah lain..pakai lipstik mcm guna cat Nipon


ini yg banyak ana jumpe.....
tapi pade analah mungkin ia (pakai stokin sebelah lain) membuktikan mereka semua menyejar masa! dan satu lagi (pakai lipstik mcm guna cat Nipon) utk menyerlahkan kewanitaan n menaikkan semangat kot......
p/s:be comellah yer....


Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_balqis
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2004
Ahli No: 7361
Posting: 18

Kedah  


posticon Posting pada: 18-03-04 12:29


Sebelum senaraikan kelemahan org lain...fikir kekurangan diri sendiri dulu....dan kalau nak yg perfect, cermin ndiri sendiri dulu...terutama yang lelaki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_balqisProfil   Hantar PM kepada nurul_balqis   Quote dan BalasQuote

ahsanisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6382
Posting: 84
Dari: bandar ikan patin

Pahang  


posticon Posting pada: 18-03-04 13:03


..

betul tu..... betul tu....


--------------------
wanita hiasan dunia seindah hiasan adalah wanita solehah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahsanisyaProfil   Hantar PM kepada ahsanisya   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 21-03-04 14:35



jgn lah emosi sgt.. cuba baca balik tajuk topik kita nih: perkara y lelaki benci pd wanita.. dah org tanya, mrk ni jawab lah.. kita sbg wanita terimalah seadanya, perbaiki mana2 yg patut.. amek iktibar utk diri kita..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 21-03-04 16:29




Be a BEST Muslimah !!



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

nurana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2003
Ahli No: 2561
Posting: 139
Dari: bangi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-04 18:03


terima kritikan seadanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuranaProfil   Hantar PM kepada nurana   Pergi ke nurana's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 26-08-05 14:52


Pada 07-08-03 21:45 , JoshuaIsfahan posting:

!!! QUOTE !!!

1.Mengongkong..


Assalamualaikum...
mak oi...
banyak gila....
mesti tak termampu...
tapi kalau lah perempuan pula yang bagi syarat kat kita sebanyak tu...
mesti kita pun bengang kan...
mcam ni saja lah...
apa kata kalau kita terima setiap kelemahan itu...
dan perbaiki jadi kebaikan...
ok tak?
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 26-08-05 15:08


bagi ana..wanita yang galak....tak tutup aurat...sombong...dll

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 15:56


heh..lawak pula bila baca komen sahabat2 semua
ana..no komen lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

al-hafizz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.08.2005
Ahli No: 18407
Posting: 41
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 16:03


perempuan yang hipokrik,tergedik-gedik,tunjuk lawa,saja lenggok-lenggokkan badan depan laki,dan terlalu ego

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-hafizzProfil   Hantar PM kepada al-hafizz   Quote dan BalasQuote

adiena
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17120
Posting: 31
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 16:32


assalamualaikum.....especially for cik jameelah..
hehe...sekarang kita dah tau apa perkara yang tak disukai lelaki pada wanita..
mm awak tak berminat ke nak bagitau apa yang awak tak suka pada lelaki?

Bookmark and Share

    


  Member Information For adienaProfil   Hantar PM kepada adiena   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 17:01


yang perm tak suka tentang perangai si lelaki tak ada ke..hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 14:18


paling benci perempuan intelek malas beranak ramai

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

hosni_mubarak
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.11.2005
Ahli No: 20411
Posting: 104
Dari: kelana jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-05 16:24


paling benci perempuan yang pakai baju ketat2.....tunjuk body..........tindakan yang tak bermaruah langsung..........lagi satu suka bergaul bebas......jagalah maruah tu sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For hosni_mubarakProfil   Hantar PM kepada hosni_mubarak   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-05 01:45


hm..banyaknye perkara laki tak suka pada wanita..
tapi yang kebanyakan beri pandagan tu betul jugak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

lola
Warga Rasmi
Menyertai: 11.09.2005
Ahli No: 18873
Posting: 7
Dari: uum

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-01-06 10:25


lambat bersiap

Bookmark and Share

    


  Member Information For lolaProfil   Hantar PM kepada lola   Quote dan BalasQuote

teru_teru_bozu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14371
Posting: 177
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 11:34


kuang3x...ada jugak yang tersenarai di atas pada diri teru...dan teru terima kritikan itu satu cabaran untuk memajukan diri dimasa hadapan...nak tanya la sikit erk...perempuan suka pakai kasut tumit tinggi suka tak?...kuang3x... :-P :-P


-----------------
"Hidup ini seperti mengupas kulit bawang, sekali anda mengupas kulitnya,sesekali air mata anda akan mengalir menitis ke bumi"


Bookmark and Share

    


  Member Information For teru_teru_bozuProfil   Hantar PM kepada teru_teru_bozu   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-06 12:53


Benci perempuan yang bertabbaruj.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 16-01-06 13:21


erm..kaum adam ni pun apa kurgnye..ada 1 cerita (experience ni)..ada seorang laki ni...kita tengah dok pandang la kat seorang girl ni (comel..tapi free hair...biasala kat KL)...dengan khusyuknye la...lepas tu diae tanya la kenapa pandang begitu..kita pun jwbla..comel girl tu...lepas tu dia dengan mulut slumber dia..dok sound kat kita..."mendatangkan dosa buat apq??"...wah..pedasnye...padahal..kita melihat keindahan yang Allah ciptakan (w/pun tidak diletakkan pada cara yang baik..).boleh pula dia kata begitu..memang xpatut..sound direct saja..xberlapis...mcmla dia tu perfect sangat...
since that day...kami tak suka kawan dengan bdak tu lagi..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

almumtahanah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.01.2004
Ahli No: 6367
Posting: 145
Dari: depan komputer

egypt   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 18:58


:roll: :-) ;-) :roll: :lol: ;-) :-) :roll: :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For almumtahanahProfil   Hantar PM kepada almumtahanah   Pergi ke almumtahanah's Website   Quote dan BalasQuote

akhn06
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2005
Ahli No: 19027
Posting: 20
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-01-06 19:11


benci Kalau kuat membebel.........hehehehe
[ Telah diedit oleh: akhn06 pada 18-01-06 19:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For akhn06Profil   Hantar PM kepada akhn06   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-03-06 00:02


emm..best tajuk ni....bagus untuk para muslimat....
sama-sama kita perbetolkan diri....
teruskan beri pendapat.....sementara ana mencari tajuk2 yang best tapi dah tenggelam.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 00:04


aikk..hanan...///////////////

[ Telah diedit oleh: Ghufranallah pada 30-03-06 00:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 00:36


jengssssssssssssssssssss

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-03-06 00:36


padan muka....tau pun...terima kasih....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

spaghetigoreng
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22680
Posting: 134
Dari: bumi Allah

uk  


posticon Posting pada: 30-03-06 02:56


pedas..pedas..

Bookmark and Share

    


  Member Information For spaghetigorengProfil   Hantar PM kepada spaghetigoreng   Pergi ke spaghetigoreng's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-03-06 11:20


harap kawan2 semua dapat memberi kritikan ikhlas dan membena untuk kebaikan bersama....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 11:30


hanan ini nak kena..hiihhiiihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 11:37


actually saya tak kisah sangat...everyone ada kelebihan dan kekurangan sendiri...saya boleh bagitau ciri yang saya suka...saya suka someone yang memahami saya...yang lain tak tau apa nak share...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

nurkasih87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3434
Posting: 133
Dari: Kemaman!..

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-03-06 11:39


insyaAllah... same3 muslimah baiki diri sendiri.. ke arah kebaikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkasih87Profil   Hantar PM kepada nurkasih87   Pergi ke nurkasih87's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 16:29


......

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 16:30


Pada 20-08-03 11:55 , Firdaus_Azimi posting:

!!! QUOTE !!!

uish....


huhuhu


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 17:14


tatau nak cakap...banyak sangat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 17:17


Pada 16-01-06 13:21 , dhamiraqistina posting:

!!! QUOTE !!!

erm..kaum adam ni pun apa kurgnye..ada 1 cerita (experience ni)..ada seorang laki ni...kita tengah dok pandang la kat seorang girl ni (comel..tapi free hair...biasala kat KL)...dengan khusyuknye la...lepas tu diae tanya la Kenapa pandang begitu..kita pun jwbla..comel girl tu...lepas tu dia dengan mulut slumber dia..dok sound kat kita..."mendatangkan dosa buat apq??"...wah..pedasnye...padahal..kita melihat keindahan yang Allah ciptakan (w/pun tidak diletakkan pada cara yang baik..).boleh pula dia kata begitu..memang xpatut..sound direct saja..xberlapis...mcmla dia tu perfect sangat...
since that day...kami tak suka kawan dengan bdak tu lagi..hehehe..


wrong topic lah...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 31-03-06 20:29


ikhlas tau...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

Faiz85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.09.2003
Ahli No: 3830
Posting: 83
Dari: Simferopol, Ukraine

ussr   avatar


posticon Posting pada: 31-03-06 20:36


-fikir benda-benda tak elok bila nampak balak dia jalan dengan perempuan lain.. maybe perempuan tu adik dia kan..haha
-pasang spy
-suka mrajuk(tak ada masa laki nak pujuk)
-leceh
-suka bawak mulut( macam mami jarum a.k.a internet bergerak)
-kalau tak reply sms, boleh mrajuk sampai sebulan(tak mengapa, nanti laki itu cari awek lain, betul tak? wahaha)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faiz85Profil   Hantar PM kepada Faiz85   Quote dan BalasQuote

mdfakhri
WARGA SETIA
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 23701
Posting: 1082
Dari: Terengganu Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 19:59


lambat,suka marah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mdfakhriProfil   Hantar PM kepada mdfakhri   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 20-04-06 20:05


Pada 18-03-04 12:29 , nurul_balqis posting:

!!! QUOTE !!!

Sebelum senaraikan kelemahan orang lain...fikir kekurangan diri sendiri dulu....dan kalau nak yang perfect, cermin ndiri sendiri dulu...terutama yang lelaki...


betul tu..
;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 20-04-06 20:08


Tidor berdengkur... Suka korek hidung belakang2. lepas itu selet kat dinding. Hahaha!


-----------------
Ingatlah, nabi s.a.w telah didatangkan untuk memandu hidupmu maka ikutilah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

ubaidillah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12489
Posting: 361
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-06 21:48


entah lah..kalau nak komen..sendiri pun terkena juga..
apa pun..setiap kekurangan perlu dibaiki..sama ada lelaki atau perempuan

p/s: biasanya perempuan ni mulut becok.....macam wartawan :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For ubaidillahProfil   Hantar PM kepada ubaidillah   Pergi ke ubaidillah's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 20-04-06 21:50


bencilah sekadarnya...;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-04-06 21:53


Cik Siti anak untuk Bandar
Mengail todak umpannya paku
Jikalau benci kata benar
Jangan tolak tingkah laku

jangan la sebab nila setitik rosak susu sebelanga....kasihan lelaki..dan wanita

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-06 23:53


************************
kuang3..
adakah aku dibenci??uhuhuh...
siapakah gerangan yang berani membenciku itu??:di:di

apa-apa pun yang lemah tu bukan untuk
dibenci atau dikutuk tapi untuk diperbaiki...
perbaikilah apa yang patut
agar diri tidak dibenci oleh kaum adam...:di

timung susu so deh!!

****************************8

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

zarimi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24209
Posting: 77
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 21-04-06 00:27


untuk tidak membenci tudung_kelabu kenalah minum timung susu selalu baru la badan sihat otak cergas dan minda pun akan positif.....:) bencilah sekadarnya sebab bila kita terlalu membenci seseorang tu pasti pada suatu hari kita akan menyayanginya semula..masa tu baru la tau Kenapa aku tak menyayanginya dari dulu....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For zarimiProfil   Hantar PM kepada zarimi   Quote dan BalasQuote

khalifah_85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22747
Posting: 437
Dari: johor bahru

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 13:06


waalaikumussalam.... ( pada yang membuka posting dan yang memberi salam )

assalamualaikum... (kepada yang membaca atau terbaca ) hehe :)

erm... topik ni memang panas sebab ianya menjurus pada sebelah pihak sahaja... hehe :) dan akan bertambah panas kalau kita letak tajuk macam ni " APA YANG LELAKI BENCI PADA WANITA & APA YANG DIBENCI WANITA PADA LELAKI "

saya cuma kat suka perempuan yang merokok dan terasa benci bebenor... sebab seolah-olah menyalahi fitrah yang digambarkan betapa sopannya wanita.. namun tup2 ada yang merokok ( benci yang merokok saja bukan semua ye )... sebab kaum wanita pun benci dengan lelaki yang merokok apatah lagi pada wanita pula yang merokok...

memang sukar untuk seseorang menerima teguran dan kritikan... saya juga begitu.. mungkin ianya lumrah sifat manusia agaknya.. tapi tak taulah kalau ada sahabat2 lain yang tak... ni khusus cakap pasal diri saya... saya bila orang tegur tak akan terima dulu.. memang ada merungut juga.. namun bila saya bersendirian barulah saya fikirkan apa yang dikatakannya itu.. selalunya yang benar saya akan ikut.. maybe ego agaknya sebab taknak tunjuk kat dia yang kita ni salah... ( saya tau bukan sahabat2 )...

pernah terdengar seseorang berkata... dalam sebuah perbincangan atau mesyuarat... mengikut adabnya... kita tak boleh tolak pendapat orang.. sebaiknya kalau kita tak suka, kita kemukan pula pendapat kita.. dan jangan cakap " PENDAPAT DIA SALAH.......... " dan sebagainya... (sekadar peringatan buat diri sendiri.. sapa nak ikut boleh juga....

oleh itu.. harap semua sahabat berfikiran terbuka.. jangan terlalu emosi sangat dalam tajuk ni.. mungkin akhwat atau muslimat pula boleh buat topik baru yang kontra dengan topik ini... agar dapat kami pihak muslimin pula muhasabah diri.... ha... kan itu lebih baik dari kita terlaluy emosi...

ishhyyy.. terpanjang lah pulak.. minta maap pada empunya topik.. tercuri ruang banyak pula...

salam perjuangan dari saya...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifah_85Profil   Hantar PM kepada khalifah_85   Quote dan BalasQuote

Annursyam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2004
Ahli No: 10824
Posting: 317
Dari: Jelapang padi

Kedah  


posticon Posting pada: 21-04-06 13:19


bencilah sekadarnya, terimalah kelemahan, baikilah perbuatannya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnursyamProfil   Hantar PM kepada Annursyam   Pergi ke Annursyam's Website   Quote dan BalasQuote

cutiegurl_dehearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.08.2004
Ahli No: 10835
Posting: 84
Dari: bumi tercinta

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-04-06 14:14


Pada 20-04-06 20:08 , fahim posting:

!!! QUOTE !!!

Tidor berdengkur... Suka korek hidung belakang2. lepas itu selet kat dinding. Hahaha!




hehehe...kalakar laa... ada xprience ye?? :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For cutiegurl_deheartyProfil   Hantar PM kepada cutiegurl_dehearty   Quote dan BalasQuote

safwa
Warga Rasmi
Menyertai: 12.04.2006
Ahli No: 24145
Posting: 7

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 16:55


Amboi banyaknye...hurm..tapi setiap orang ada pandangan masing-masing kan walaupun kadang-kadang pandangan yang kita beri tu tak betul=p.setiap perempuan ada imej masing-masing kan...jadi apa-apa pun,lelaki kadang-kadang kena terime perempuan 2 seadanya...
hambah allah..
wasalam.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For safwaProfil   Hantar PM kepada safwa   Quote dan BalasQuote

sapphire
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2006
Ahli No: 24206
Posting: 28
Dari: United Kingdom

Selangor  


posticon Posting pada: 21-04-06 19:40


KALAU TAK suka PEREMPUAN KUAT MERAJUK, jangan LA KASI PEREMPUAN TU MERAJUK.. DAH memang rasa NAK MERAJUK, NAK buat bagaimana????!! TAKKAN NAK SENGEH2 LAGI kalau DAH TERSINGGUNG TU... BENCI2!!

TAK suka TAK payah.. RAMAI lagi orang LAIN SUDI MEMUJUK...

DAH2.. AKU DAH MERAJUK NI... bye bye FOREVER!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sapphireProfil   Hantar PM kepada sapphire   Quote dan BalasQuote

aremalzz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2005
Ahli No: 21290
Posting: 181
Dari: GolDeN SanD

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-04-06 19:46


Pada 21-04-06 19:40 , sapphire posting:

!!! QUOTE !!!

KALAU TAK suka PEREMPUAN KUAT MERAJUK, jangan LA KASI PEREMPUAN TU MERAJUK.. DAH memang rasa NAK MERAJUK, NAK buat bagaimana????!! TAKKAN NAK SENGEH2 LAGI kalau DAH TERSINGGUNG TU... BENCI2!!

TAK suka TAK payah.. RAMAI lagi orang LAIN SUDI MEMUJUK...

DAH2.. AKU DAH MERAJUK NI... bye bye FOREVER!!!!!



mari nak pujuk... :di


-----------------
http://aremalzz.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For aremalzzProfil   Hantar PM kepada aremalzz   Pergi ke aremalzz's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» perkara yang lelaki benci pada wanita....

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.194069 saat. Lajunya....